Új hozzászólás Aktív témák
-
HAX
tag
Sziasztok.
A CodeBlocks-ban valahol/valahogy meglehet nézni a programozási tételeket, ha igen akkor hol?
Gondolom valahogy elő lehet hozni ha benne van "gyárilag" a min/max kiválasztás. -
HAX
tag
kingabo, WonderCSabo:
A pluginos módszer könnyebbnek bizonyult így már müködik köszönöm.
-
HAX
tag
bucsupeti:
Köszönöm!Jelenleg CodeBlocks-ot használok de valamiért nem ír kapcsos nyitózárójelet az Alt Gr+b billentyűkombinációra. Meg tudná valaki mondani, hogy mi lehet a probléma és hogyan lehet ezt működőképesre állítani? (Nem túl kellemes állandóan beillesztgetni...)
/** \brief
*
* \param
* \param
* \return
*
*/ <--ezeket írja nyitó kapcsos zárójel helyett. -
HAX
tag
Sziasztok!
Szeretnék nekivágni a C++ programozásnak de nagyon kezdő vagyok. Most egy nagyon kezdetleges játékot szeretnék csinálni amit előre meghatározott számokkal lehet "irányítani" (pl.: ha passzolni akarod a kört akkor nyomd meg az 1-es gombot->enter ). Körökre osztott stílusú valami lenne, de nem is ez a lényeg... ezzel szeretnék gyakorolni, a kérdésem arra irányulna ha más (fejlettebb) megoldásokat szeretnék megismerni menet közben (ami a lényege lenne az egésznek tulajdonképpen) akkor ezeket hol találhatom meg?
Most pl. egymásba ágyazott if utasításokkal oldom meg az alapját: ha megnyomja a felhasználó az 1-es gombot történjen "valami" mert ha a 2-es gombot nyomja meg "másvalami" történik. Viszont szerintem ennél van egyszerűbb módszer is, ez elég kezdetlegesnek tűnik (És ezt később fejleszteni pl.: egérrel irányítani az egészet, képeket beletenni,stb.). Szépen lassan szeretném gyakorlattal megismerni a jobb/összetettebb módszereket. Most nem igazán tudom hogyan kéne folytatni, új dolgokkal megismerkedni. Gondolom ha minden egyes új kódot, megoldást itt kérdeznék a falra másznátok.Ismertek olyan weboldalt, irományt, fórumot, stb ahonnan ezeket a számomra új dolgokat fellelhetem?
Mégvalami: Nem tematikusan szeretnék haladni (persze ha egyes dolgokhoz az szükségeltetik akkor nincs mit tenni), olvastam pár könyvet de nem érzem, hogy úgy rendesen haladnék. Inkább mindig kitalálnék valamit amit a projektembe beleteszek és ez alapján elmerülök a C++-ban. Egyébként nincs semmi programozói előismeretem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest