Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dobragab

addikt

válasz jattila48 #3857 üzenetére

Végül nem is használtam többszörös öröklést emiatt, megoldottam kompzícióval. Így azonban az ősosztály pointert kell static_cast-olnom egy típusmezőtől függően egyik illetve másik leszármazott osztály pointerré, és ezzel elérni a kompozícióval mindkét osztályban létrehozott tagobjektumot, holott ez lehetett volna ős is.

Jol ertem, hogy a dynamic_cast runtime overhead-je helyett felvettel egy tipusmezot? :Y Mintha annak nem lenne overheadje, vagy negativ hatasa a karbantarthatosagra.

Ha az interface konstruktora trivialis, akkor a leszarmazott konstruktoraval nem kell foglalkozni, meg virtualis oroklesnel sem. Megoldja a fordito.

a kompozícióval mindkét osztályban létrehozott tagobjektumot

Ezzel ujrakrealtad a diamond-problema alapproblemajat, hogy ketszer szerepel a diamond "csucsa" a memoriakepben (nalad is ketto van), amit a virtual inheritance old meg. Szerintem sokkal egyszerubb lenne inkabb a diamondbol kihagyni a virtual kulcsszavakat, azt' jonapot. Igen, az interface ketszer lesz benne, de abban csak 1-1 vptr van. [link]

Szerintem sokkal kifizetodobb helyenkent leirni azt a dupla static_cast-ot (ahol mindegy, hogy A-ra vagy B-re cast-olod kozepen), mint tipusmezot hasznalni. :U

Egyebkent javaban sem fenekig tejfel az interface. Ott kotelezo az implementalt fuggvenyeket mind kiirni, akkor is, ha absztrakt. Azaz a linkelt peldaban A-ban es B-ben is kb. meg kellene ismetelni f deklaraciojat. Ja, es a javas interfesznek is van tisztesseges overheadje. :D

Új hozzászólás Aktív témák