Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobragab
addikt
válasz
jattila48
üzenetére
Végül nem is használtam többszörös öröklést emiatt, megoldottam kompzícióval. Így azonban az ősosztály pointert kell static_cast-olnom egy típusmezőtől függően egyik illetve másik leszármazott osztály pointerré, és ezzel elérni a kompozícióval mindkét osztályban létrehozott tagobjektumot, holott ez lehetett volna ős is.
Jol ertem, hogy a dynamic_cast runtime overhead-je helyett felvettel egy tipusmezot?
Mintha annak nem lenne overheadje, vagy negativ hatasa a karbantarthatosagra.Ha az interface konstruktora trivialis, akkor a leszarmazott konstruktoraval nem kell foglalkozni, meg virtualis oroklesnel sem. Megoldja a fordito.
a kompozícióval mindkét osztályban létrehozott tagobjektumot
Ezzel ujrakrealtad a diamond-problema alapproblemajat, hogy ketszer szerepel a diamond "csucsa" a memoriakepben (nalad is ketto van), amit a virtual inheritance old meg. Szerintem sokkal egyszerubb lenne inkabb a diamondbol kihagyni a virtual kulcsszavakat, azt' jonapot. Igen, az interface ketszer lesz benne, de abban csak 1-1 vptr van. [link]
Szerintem sokkal kifizetodobb helyenkent leirni azt a dupla static_cast-ot (ahol mindegy, hogy A-ra vagy B-re cast-olod kozepen), mint tipusmezot hasznalni.

Egyebkent javaban sem fenekig tejfel az interface. Ott kotelezo az implementalt fuggvenyeket mind kiirni, akkor is, ha absztrakt. Azaz a linkelt peldaban A-ban es B-ben is kb. meg kellene ismetelni f deklaraciojat. Ja, es a javas interfesznek is van tisztesseges overheadje.

Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB fekete, független
- Samsung S22 Ultra 12/256GB / Fekete / Kártyafüggetlen / Karcmentes kijelző
- HP Compaq Elite 8200 SFF (i3, 5GB DDR3, 250GB HDD, Win 10 kulcs)
- ASUS TUF Gaming A17 FA707RM - Ryzen 7 6800H, 17.3FULL HD 144Hz, 1.5TB, 16GB, Geforce RTX 3060 6GB
- Corsair RM850e 2025 850W 80+ Gold / ATX 3.1 / PCIe 5.1 - ~ÚJ - Alza garancia 2032.09.05.
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mintha annak nem lenne overheadje, vagy negativ hatasa a karbantarthatosagra.