- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Apple MacBook
- HP notebook topic
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
A közeljövőbe úgy nêz ki, hogy pesten kötök ki albiba meló miatt...Nem mondom, hogy fosok de azért mégiscsak vidékről megyek, melyik kerbe érdemes nézni albit? Itt gondolok arra amelyik a legkevésbé balhésabb... Nincsenekelőítéleteim de mégiscsak sok mindent hallani peströl, hogy zűrös hely azértNa basszus pont most témàztatok róla :D
-
updog
őstag
válasz
DeFranco #118993 üzenetére
Pszt!
Amúgy annyit írtam hogy nagyjából (/legrosszabb esetben) egál az út, de átlagosan pont jobban jönne ki az autó időben IS, a kényelemről nem is beszélve. Amúgy még mindig BKV párti vagyok és ez azóta sem változott, eleve elvetélt hülyeség volt amit írtam.
Akkor vannak a leírthoz hasonló hülye ötleteim amikor nagyon fel**** a BKV és épp akkor fel voltam ****va, amiben pl. része szokott lenni ennek az idióta korlátozásnak is (mivel minden nap kétszer végig kell sz**nom). Beidézném azt is hogy kisebb afrikai országok GDP-jének megfelelő összeget toltam a BKV/Kfőnökeinekzsebébe az elmúlt 15 évben kihagyás nélkül, szerintem teljesen jogosan üthetném az asztalt náluk hogy esetleg sürgessék már meg azt a vizsgálatot, amin ez a fäßschäg múlik(#118994) Mr.Csizmás: OK, szóval most már förevör.
-
Spet
addikt
válasz
macilaci78 #118992 üzenetére
Rosszul tudod. Életveszélyesek a banánhéjak!
-
Sempronius89
tag
Köszönöm mindenkinek!
Van 2 jelölt a XIV-ben és 1 a X-ben amit meg fogok nézni. Ezekben még benne van, hogy lehet valaki már decembertől bérelne én pedig csak januártól szeretnék akkor pedig kuka.
Ha ezek az A opciók nem jönnének össze akkor sétálgatok a VIII-on és felmérem a környéket, mi az ami ott kompromisszummal belefér és mi nem.
-
updog
őstag
"a felszíni szakaszon (Stadion-Pillangó-Örs) erősen sebességkorlátos pár éve, de még így is egész élhető."
Ne idegesíjjé'
Amióta van a korlátozás, kiszámoltam hogy ha csak 2 perccel lassabb oda, meg vissza is, és az összes munkanap 80%-án végigszüttyögtem (mert kb. így is van), akkor a "pár év" alatt 3-4 embernapnyi időt b***tt el nekem a BKV csak amiatt hogy nem oldották fel azt a nyomorult sebességkorlátozást.
Ezt ha felszorozzuk a vonalat rendszeresen használók számával, és csak egy 1000 forintos órabérrel... okoztak egy kis kárt, mondjuk úgy.
-
7
addikt
válasz
Sempronius89 #118973 üzenetére
Örsig egy metró-metró átszállással eljutni nem rossz. M4 még egy darabig megbízhatóan fog járni. M2 leginkább akkor rohad le, amikor eléugrik valaki, illetve a felszíni szakaszon (Stadion-Pillangó-Örs) erősen sebességkorlátos pár éve, de még így is egész élhető.
Szerintem ne vesd el; ha az M4-től sétatávban találsz jó albit, az simán élhető felállás.
-
zolynet
veterán
-
válasz
Sempronius89 #118971 üzenetére
én mindenképp zuglóban nézelődnék, vannak nagyon barátságos részei. VII-VIII-ban szerintem 150-ért, hogy a rezsit is betakarja nagyon kompromisszumos lakást fogsz csak találni. én mielőtt elköltöztem a VII-kerből (keleti közvetlen közeléből, a rózsák teréről) 160+rezsit fizettem már. de az ingatlan.com-on ezt mind meg is tudod nézni.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Sempronius89 #118977 üzenetére
Arra figyelj, hogy a Petőfi hídtól délre már vége a városhatárnak...
Csak gondoltam szólok, mert még nem dobta be senki. És mert szívesen gúnyolódok magammal is. -
Mercutio_
félisten
-
pjen
félisten
válasz
Mr.Csizmás #118979 üzenetére
A kutyasz@r nem fogyott el,tapasztalat.
-
Tim82
félisten
válasz
Mercutio_ #118980 üzenetére
Azt érti, hogy még a Diószeghy u. sem olyan gáz most már, mint mondjuk 15 éve. Nyilván továbbra sem a legkívánatosabb lakókörnyezet, de alapvetően nem kell rettegve a hátad mögé nézni állandóan, ha arrafelé van dolgod.
Kb. ugyanez van a Szigony utcával is, elég komolyan dzsentrifikálódott a közvetlen környék ott is.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Ott régebben "úrilányok" is feltűntek.
-
Mercutio_
félisten
válasz
azóta kb. űrkorszak van ott.
Ez ugye csak vicc
vagy azt érted alatta, hogy van internet
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Sempronius89 #118977 üzenetére
diószegiben lakott egy évfolyamtársam, a 2000-es évek elején jártam hozzá. akkoriban macskakő, a fugákban kutyasz@r, járda szintén, szemét mindenhol, és sétálgató "úriemberek" hallgatták a kihangosított mp3 lejátszót
a lakás bejárati ajtó meg úgy nézett ki, hogy kívül 3 záras rács, belül keresztpántos biztonsági reteszes zár a kulcsos mellett.
azóta kb. űrkorszak van ott. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Feleségem is ezt csinálja, csak Újbuda Központtól, az Örstől meg még 6 megálló busszal. Kb 50 perc.
-
Sempronius89
tag
válasz
updog #118976 üzenetére
Egyenlőre nem vár senki otthon, de remélem nem lesz ez mindig így.
Attól nem félek, hogy a keretből ne jönne ki valami elfogadható albérlet inkább csak azért kérdezek itt mert nem akarok csapdára futni.
Például rákeresek az újszerű/felújított ingatlanokra a keretig majd szembe is jön egy albérletet a Diószegi Samun ami a képeken elég jól néz ki. Írja a tulaj még-e mellett, hogy fellendülő környék sok fiatallal, valóban egész jó közlekedés vagyis minden nagyon szép.
A gond csak az, hogy kb 5-6 éve voltam ott kocsmázni aztán elég kalandos élmények voltak.....
Elég bravúros lenne onnan valóban felfejlődni 5 év alatt. -
updog
őstag
válasz
Az is kérdés, hogy van-e valaki aki vár haza az albiba. Ha nincs, és belátható időn belül nem lesz, szerintem simán vállalható inkább a hosszabb utazás, ami alatt olvasgathatsz, tutorialokat nézegethetsz a buszon stb. (nyilván azt szokott az ember
)
Amúgy persze én ajánlom a XIV-t, nagyon nagy összefüggő durva területek nincsenek, a Hungária mentén és onnan pár utcával kifelé vannak sötétebb foltok. Az áthaladó buszokon (pl. a 7-es buszcsalád ami a nyócat köti össze a tizenöttel) meg az 1-es villamoson azért szoktak ülni érdekes arcok)
De ~10 éve ide járok haza, sose volt problémám, a közlekedés és az infrastruktúra is jó (pl. kórház, bevásárlás).Gyors keresés alapján szerintem a megadott paraméterekkel is lenne azért nem annyira pusztulat albi.
-
werszomjas
addikt
válasz
Én X. kerületben lakom, 1 busszal el lehet jutni Örs-re viszonylag gyorsan, 15-20p.
Újhegy, Óhegy, ezek szerintem nagyon jó részek ár/érték arányban, itt nézelődhetsz nyugodtan lakás után.
XIV kernek is van sok jó része, de azok sztem túlárazottak, VII, VIII kerbe én nem költöznék. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
2 ker külső végéből járok dolgozni a 8ker túlsó végébe, 45-50p alatt beérek. útközben olvasok, vagy fórumozok, esetleg social median az éjjeli termést átnézem
-
Sempronius89
tag
válasz
Mr.Csizmás #118972 üzenetére
A Kelenföld -> M4 -> Keleti -> M2 -> Örs -> Busz -> Melóhely nekem soknak tűnik nap mint nap. Csak vészesetben választanám, de azért köszönöm!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
M2 budai oldal megállóihoz beérkező buszok mentén? Kelenföld? (M4-ről átszállsz a keletinél)
-
Sempronius89
tag
Az a helyzet, hogy kaptam egy olyan állásajánlatot amiért már megéri Budapestre költöznöm.
Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy így lassan 2020-ban melyek a kerülendő zónák Budapesten ahol semmiképp sem éri meg keresgélni, illetve melyek az ajánlottak ahol mondjuk 150T/hó-ból (bérleti díj + rezsi) kijön egy szobás lakás?
Azt azért elmondanám, hogy Miskolcról jövök szóval 1-2 negatív dolgot sajnos már "megszoktam" így azt nem várom el, hogy a lakóközösség mindenképpen pacifista környezetvédelmi aktivista fogorvosokból és nagycsaládos református lelkészekből álljon. Viszont szeretnék azért akár éjszaka is úgy hazamenni, hogy ne kelljen értékeimet féltenem.
Olvasgatok a neten valamint már az utóbbi időben mikor Budapesten jártam nyitva tartottam a szemem hova lenne érdemes költözni és most a legnagyobb problémám, hogy a rehabilitált részeket nem tudom belőni. Van mondjuk egy jó kis új lakópark mellette az út másik oldalán meg a 3. világ a felhergelt emberekkel vagy okosabban van ez épp intézve?
Végül most, hogy már a munkahely is fix csak a XIV, X, VIII, VII kerületek játszanak ebben a sorrendben vagy ha van más hely ahonnan 20 percen belül az Örsre érek (ahonnan még ennyit utaznák) akkor az is.
Tippeket köszönöm előre is!
-
Mizsala
tag
válasz
Golyo69 #118954 üzenetére
Obiban vannak ilyen kimaradt anyagok. Ha nem túl nagy méretre van szükséged tuti találsz közöttük. Én onnan vettem pici pénzért valami lapot, már nem is emlékszem mihez kellett takarni. A lapszabászat szerintem kifejezetten drága, ráadásul azt mondták fullon vannak, majd néhány nap múlva csinálják meg. Ekkor megkérdeztem, hogy drágábban megcsinálja-e "mostazonnalmáris"
Ekkor már azt mondta, hogy 10 perc múlva kész, és úgy is lett
-
Eladom az X220t-met, ha valakit érdekel:
- i5-2520M (2 mag , 4 szál)
- 8 GB RAM (2x4)
- 60GB SSD
- jó akku , 9 cellás , a gyári kapacitás kb 80-át tudja.
+dokkoló , töltő az árbanSzép állapotú, a korából adódó hibái vannak csak.
~40k -
updog
őstag
válasz
Golyo69 #118961 üzenetére
"Budapest minden ingyen" fb-csoportban mire begépelik ketten hogy "ez meg van?", már öten ott álnak majd az ajtóban hogy vinnék
Viccet félretéve, többnyire jól lehet szelektálni a jelentkezők között, csak egyértelműsítsd hogy van-e feltétele hogy kinek adod, ki szállítja el, tudsz-e segíteni, milyen gyorsan jöjjenek érte, stb.
-
Golyo69
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #118962 üzenetére
Köszi, nem ismertem eddig ezt de letoltottem gyorsan :)
Megprobalom -
Golyo69
senior tag
Esetleg olyan hely ahol lelehet adni egy régi ágyat? már csak a helyet foglalja és nincs hova rakni. Csak útban van jelenleg. 140x200-as.
Kocsiba sajna nem fér be :( így messzire se tudom vinni mert nem lehet szetszedni.
Ha vkinek kell elviheti ingyen is. Használhato de nem mai db már vannak hibái :). -
Golyo69
senior tag
Vmi jól bevalt helyet tudtok ahol lehet méretre vagatni polcot? Egy IKEA-as szekrényt akarok bepolcozni kb. 5-6 polc kellene. Vagy nézzek IKEAban hátha lesz maradék?
Obi-ban van még ilyen lehetőség? Régebben volt...
-
hszilard666
veterán
válasz
CoolBoy323 #118948 üzenetére
Értem
Köszcsi
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
hszilard666 #118946 üzenetére
Semmi, titta cukker komcsi volt. Puszcsi láwcsi
-
Jarod1
veterán
Pénteken utazom Pestre és van egy 500 gb samu ssd ha valakit érdekel privit dobjon...7x volt indítva crystal disk xerint
-
updog
őstag
válasz
MasterMark #118944 üzenetére
"a konzolhoz adtak három tucat különböző csavar, abból egyik se jó..."
Ezt pontosítanám azzal, hogy a konzolhoz nem adtak sokat, de egy másikból maradt egy csomó.
Egy másik 32"-s JVC adatlapján M4-est írnak ugyanígy 200x100-as mounttal, gyanítom nagyjából ez lesz a valós, nagyon kis buta likak vannak a tv hátulján VESA mount címén (mondjuk tényleg nettó 4.5 kiló a tv, csak elbírja majd 4 ilyen csavar).
-
updog
őstag
Köszi mindenkinek, ennyiből valahogy összehozom.
Gratulálok amúgy a JVC-nek, értem én hogy ilyen 4 kiló az egész 32" tv, de emiatt miért kellett ilyen hangyaf***ni rögzítéseket rakni rá... de legalább a manualban is az van hogy "a pontos VESA adatokért tekintse meg a kiegészítő oldalakat". Nincsenek kiegészítő oldalak
-
macilaci78
nagyúr
válasz
updog #118935 üzenetére
Ezek általában metrikus menettel ellátott csavarok. Ha van otthon olyan, amit legalább be tudsz tekerni kézzel, akkor azt mintának el tudod vinni a menet végett.
Az én TV-m esetében a konzol a TV alsó csavarjainál teljesen felfekszik, ide rövidebb csavar is kell, a felső csavarok viszont a TV kialakítása miatt hosszabbak, itt a TV és a konzol közé adtak egy távtartót is. A TV hátulján az alsó csavarok azon a dudoron vannak, ahol a csatlakozók is vannak. Nekem a TV-hez adták a szükséges csavarokat.
Fektesd fel a konzolt a TV hátuljára, nézd meg, hol milyen hosszú csavar kell. Szinte biztos, hogy kapsz toldóanyát is több méretben, alátétekkel pedig tudod kb miliméterenként "állítani".
Szögker, VG Trade, Zsalu szaküzleteket úgy ismerem, hogy a fentiek ismeretében biztosan tudnak polcról valódi megoldást adni.sutszi: ennek volt értelme...
-
updog
őstag
Sziasztok, csavarboltot keresek ahol egy JVC tv-hez VESA mountba való csavart tudok venni (próba-szerencse alapon több fajtát is, mert a manualban semmilyen infó nincs erről, amit a konzolhoz adtak három tucat különböző csavar, abból egyik se jó...) Preferáltan 13-14ker. de igazából nem válogatok mert sürgős.
-
MrSealRD
veterán
válasz
hszilard666 #118933 üzenetére
Édes f....!
-
benyo513
tag
Tiz százalék topikkedvezmény a bontott Star Wars - Kessel Run Millennium Falcon (75212) Legoért, azaz 35000 Ft helyett 31500 forintért elvihető
-
rizso
addikt
válasz
hszilard666 #118930 üzenetére
Most nincs, decemberben talán kapok, talán...
-
benyo513
tag
válasz
benyo513 #118871 üzenetére
PS4 játékok fogyóban és olcsóbbak lettek, a programozós könyvek (Java, JavaScript ,c# / c sharp) pedig nincsenek annyira fogyóban, de csakugyan továbbra is eladóak.
-
Sanki
addikt
Keresek:
1. Spal TX3G2 / TX3G3 távirányítót Spal AS90 riasztóhoz.
2. Opel Astra G-hez lemezfelnit: 4x100, R15, ET49. Elsősorban 2 db kellene, normál állapotban. -
bambano
titán
üdv!
Mikor két hete szerdán jártam Pesten, az m3-as bevezető be volt állva, mint a szög. kicsivel 8 előtt értem oda, és majdnem egy óra volt a hungária körútig.
holnap is mennék, erre a mutatványra számítsak vagy az egy különleges esemény (török elnök akkoriban járt arrafelé) volt? -
Petyyyyy
addikt
Estét!
Lenne igény esetleg egy Harry Potter pakettre? 1-5 könyvek, hibátlan állapotban.
-
Sanyi.il
aktív tag
válasz
hszilard666 #118894 üzenetére
Ebben milyen videokártya van?
-
oriic
HÁZIGAZDA
Vegyetek PlayStation 4-et! Kell a péz lóvéra.
https://hardverapro.hu/apro/playstation_4_fat_cuh-1116a_500_gb/friss.html
-
Mercutio_
félisten
válasz
bopeti98 #118903 üzenetére
Költségosztó csak úgy "működik", ha a társasház megszavazza és mindenkinél felrakják.
Általában a 70% légköbméret 30%
fogyasztásmérőköltségosztó megoldás az elterjedt, tekintettel arra, hogy paneloknál legfeljebb kívülről van szigetelés, házon belül a lakások közt nincs. (így a teljes osztó alapján történő számlázás nem lenne korrekt - sokan lekapcsolnák és a környező lakásokkal melegíttetnék a sajátjukat) -
Petyyyyy
addikt
Sziasztok!
Olyan szakit keresek lehetőség szerint Budapesten, aki erősítőt/hangtechnikát szervizel, megbízható és minőségi munkát ad ki a kezei közül. A háromból kettőt választhatok opció nem játszik.
Tudtok ajánlani valakit? -
pjen
félisten
válasz
macilaci78 #118902 üzenetére
sok helyen szabályzó sincs.
-
bopeti98
őstag
Köszönöm a választ!
Szabályzó van, ha a szabályzó alatt az egyszerű "tekerőt" értjük. Tehát mondjuk félig el tudom zárni a radiátort, illetve mivel a konyha meg a nappali egy légtérben van, a konyhába teljesen el is van zárva, mert így is 23-24 fok van. De sem költségosztó, sem egyedi mérő nincs.
Nagyon sok lesz így télen a fűtés? Nem lehet valahogy költségosztót igényelni? -
pjen
félisten
válasz
macilaci78 #118900 üzenetére
Csukott ablaknál esetleg 35 fok lenne.Aludni az se az igazi.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Jövedelem
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Stellar Blade - Idő előtt kiderült a PC-s változat megjelenési dátuma
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPad topik
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Logitech g920 F1 kormánnyal
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB titánszürke garanciával
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest