Hirdetés
- OLED monitor topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
sziasztok
lenne egy kérésem!
olyan pendriveot szeretnék létrehozni amin több olyan dolgot is ki tudjak választani amik külön külön iso-ban letölthetőek a netről.
példa:
letölthető iso formában a memtest,és az avira virusirtó "dosos"vírusirtója.
ezt a kettőt szeretném egy pendrivera rátenni,úgy hogy ha bootolok a pendriveról,akkor menüben ki tudjam választani hogy melyik program bootoljon. az avira vagy a memtest,stb...
tudtok ebben segiteni?
szóval nagy segítség lenne ha valaki leírná hogy hogy csináljam meg! -
spe88
senior tag
Akarok egy 'gép telepítő' pendrive-ot, amiről tud bootolni a Windows. Ez a pendrive elég nagy ahhoz, hogy rápakoljam a Win7-et, XP-t, az összes programot, ami kellhet, ezen felül meg még azt, amire tényleg szoktak használni egy pendrive-ot

Szóval létezik-e olyan opció, hogy tudjon bootolni, mindkét wint lássa és telepítésnél esetleg ki tudnám választani, hogy melyik wint rakja fel. Amikor meg már windowsos környezetben beteszem, akkor lehessen használni normál drive-ként!
thx
-
drahotab
tag
Sziasztok!
Asrock b75 pro3-m lapom van (meg semmilyen oprendszer nincs a gepen)
Amikor benyomom, azt irja: error loading operating system.A biosba az usb eszkoz van beallitva elsonek, a tobbit kiszedtem. NTFS es FAT32 ben sem megy...
Valaki tudna nekem segiteni?
Koszonom!
-
BambaHuba
tag
Sziasztok!
Átnéztem a googlet, fórumokat és oldalakat. Sehol sem találom a megoldást. A helyzet az, hogy van egy Sony Vaio VPCY2 laptop (opt meghajtó nélküli), amin nincsen windows. Probáltam bootolni külső optikai meghajtóról, USBről, de egyik sem megy. A biosban csak annyit lehet beállítani, hogy Külső eszközről/networkről/belső merevlemezről bootoljon. Azt írja, hogy:
Check cable connection!
PXE-MOF: Exiting Intel PXE ROM.
Operating System Not Found
Kivagyok már kicsit

Köszönöm előre is a segítséget!
B -
G.A.
aktív tag
Helló!
Tudna valaki egy programot, vagy leírást adni, hogyan tudnék 1 pendriveról több operációs rendszert telepíteni?
Már van 1 pendriveom amin rajta van a win7 és arról megy a telepítés, de azt szeretném, ha lehetne választani valahogy így:
boot from hdd
win7pe(előtelepített windows)
valamilyen előtelepített linux
win7x64SP1HUN
win7x86SP1HUN
ubuntu
suse
rebootValaki?
GA
-
Rush26
csendes tag
A notimban(asus t9400) bedöglött a vinyo,És csak olyan botolási lehetöség van hogy usb fdd.Rápakoltam pendrivre egy ubuntu-t és beállitottam elsö helyre az usb fdd-t de meg sem nyikkan. Mit csináltam roszul? Vagy estleg nem is lehet bootol?ni pendrivrol
-
elfelejtette
veterán
Kolléga akar pendrive-ról wint telepíteni, de nekem nem rémlik, hogy az ASUS M3A biosában lenne 'try other devices' kapcsoló...
Ilyenkor mi a teendő? -
Male
nagyúr
Win7 telepítőt szerintem inkább az MS-féle megoldással csinálj.
...ha ezzel csináltad, és SATA driver a gond, akkor a chipsethez tartozó cucc kell rá... de ilyen Win7-nél szerintem nem szokott előfordulni (XP.hez kellett).
-
gyiku
nagyúr
16gb sp usb3-at megcsinaltam bootosra, es ramasoltam a win7 gyari lemezrol mindent, hogy odd nelkul is tudjak telepiteni. el is indul a telepites, de vmi sata drivert hianyol a vertex2hoz. mit rakjak meg ra az usbre?
-
1989rigo
tag
Üdv.
Szeretnék egy pendrive-ot win xp telepítőre használni. Rámásolom cdről azt restart majd beállítom h bootoljon a pendiről de továbblép rajta. mit lehet tenni?
-
válasz
Reset Elek
üzenetére

Nagy vagy!!!
-
uszilard
tag
Azóta is másolja a fileokta. Úgy döntöttem veszek egy új pendriveot.
PQI U273 4Gb fekete USB Flash Drive ra gondoltam. A fontos nekem hogy meg legyen a csatlakozásnál a fém keret és hogy gyorsan lehessen írni olvasni és hogy minél rövidebb legyen(autós fejegységben is használnám)
Köszi
Üdv Szil
-
uszilard
tag
Üdv Urak!
Szeretnék csinálni egy bootolható xp sp3 telepítőt pendrive-ra, Megoldható ez?
A data 2gb-osom van.
Köszönöm.
Üdv Szil
-
martin66
senior tag
Igen ez volt a baj, köszi, láttam videókban is, hogy rendszergzadaként indítja el viszont azt hittem nem kell :S, de így már jó
köcc -
martin66
senior tag
Szerintem az a baj, hogy nem engedi be írni ezt a parancsot BOOTSECT.EXE /NT60 H: helyette ki írja, hogy a hozzáférés megtagadva :S
-
martin66
senior tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítség, pendrivról akarom telepíteni a windows7-et ez a leírás szerint csináltam végig BIOS-ban is át állítottam,. hogy USB-ről bootoljon viszont amikor F12-vel besegítek, hogy bootolni akarok usbről akkor sem kezd bootolni illetve akkrosem ha simán csak el indítom a win7-et nagyon örülnék ha tudnátok segíteni.
KösziMartin
-
herrLeon
tag
válasz
hegeanabol
üzenetére
-
hegeanabol
aktív tag
válasz
hegeanabol
üzenetére
hát látom nem járok szerencsével .....

-
hegeanabol
aktív tag
válasz
hegeanabol
üzenetére
Mostanában ha lehetne
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hegeanabol
aktív tag
Láttam már pár jó dolgot. De ennyi össze visszáságot

Valaki le írna egy alap DOS inditót win7 alá ??
THX

-
Sunyer
csendes tag
Sziasztok!
Van itten egy új lapi: Samsung R528
Szeretnék vele pendrive-ról bootolni!
Az oprendszer telepítésnél a CD-hez nem kellett átállítni 1st bootot mert magától nyomatta a CD-t...
De most hogy USB-znék hiába kerestem a BIOS-ban a BOOT fülnél azt h 1st, 2nd stb.
nem találtam effélét!
Pedig párszor már tettem újra gépeket de ez a BIOS meghökkentett.
Megmondom őszintén, az angolom nem valami fényes de a BOOT nál csak
INABLED -ENABLED választások voltak és a többi fülnél sem volt olyan amit keresek.
Valószínüleg ott van csak én nem beszélem a nyelvet...bocsi
Valami tipp? -
sonar
addikt
Sziasztok,
Portable Win7-et szeretnék csinálni. No nem telepítés céljából.
Túrtam a netet, de nem találtam számomra megfelelő megoldást.
Addig ok, hogy ha végig követem ezt a leírást: [link] akkor induláskor nem telepítek hanem nyomok egy Shift+F10-et és van parancssorom. Sőt még ha másolok fel TC-t azt is el tudom indítani.
De kéne nekem az asztal is. Olvasgattam és elvileg a WIM fájlokkal operálgat, azaz, hogy azok tartalmazzák az "imaget". Na most én a win7 telepítőben kettő wim-et találtam.
boot.wim - 137.5 Mega, install.wim -2.0 Giga
Ha az install.wim-et kicserélném egy telepített gépről készültre akkor az működne? Egyáltalán tudja vki pontosan, hogy melyik wim mi célt szolgál?Csinált már vki ilyesmit?
@cocka - szerintem nem lehet megcsinálni mert ha jól tudom akkor ezeket a wim-eket csomagolja ki a ramba és a végén meg nem csomagolja vissza a változásokat.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy a BartPE, MiniPE (XP-re épül) és hasonló windóz live CD-szerű rendszereket hogyan lehet persistentté tenni egy pendrive-on?
Eddig annyit tudtam megcsinálni, hogy bootolok a penről és ugyanúgy működik, mintha CD-ről vagy DVD-ről bootolnék. Vagyis a változtatásokat nem őrzi meg és pl. update-ekhez is a ramot használja.
Ubuntunál az usb live készítőben beállítható hogy persistent vagy nonpersistent verziót akarsz, az működött is csak a helyhiánykorlátba ütköztem.
Windóznál hogy érhető el, hogy a live környezetben végzett módosítások megmaradjanak, hiszen a pendrive-ra ugyebár írni is lehet. Vagy hogy csak azt írja a ramba, ami kikapcsolás után elveszhet, amit módosítok és mentek az a következő indításnál is ugyanúgy maradjon?
Tud erre esetleg vki válaszolni?
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Windows 7 alatt tud valaki bombabiztos módszert DOS-os pendrive készítésére? A HP módszere itt kudarcot vallott, eszem is a kefét miatta...

Válaszokat előre is köszönöm.
Vig
-
Pego
csendes tag
Köszi Sonar a válaszod.
Szerencsére sikerült, mégis az USB-ről való bootolás. Ennek a gépnek (Toshiba L20 183) kissé trükkös a BIOS-a ezen a téren, legalábbis számomra. Ugyanis a HDD lehetőséget nem csupán előre vagy hátra tudod mozgatni a listában, hanem - és ez az amire eddig nem jöttem rá - enterrel belépve egy külön almenü jön fel és ott a vinyó és a csatlakoztatott USB eszköz sorrendjét is meg lehet változtatni. (szerencsére az USB pont bent volt a gépben)
Azért írtam le ilyen részletesen, hátha mást is érinthet ilyen probléma, meg az okulásért is először jobban körül kell nézni. (bár nem gondoltam volna hogy a HDD-n belül lesz az USB lehetőség)
De, hogy az USB-ről való bootoláshoz egyéb dolgot is hozzátegyek: Én kezdőként egy számítástechnikai magazinból kiolvasott, egyébként magyar programozó által elkészített kis programot használok (jelent esetben, ahogy jól is gondoltad: Linux live OS előállításához). A neve: UNETBOOTIN. Egyszerű és működik.
Esetleg ezzel kapcsolatban lenne még egy kérdésem: Lenne-e olyan lehetőség, hogy egy-egy ilyen USB-s Linuxos indulás után a kívánt beállításaimat (pl.: internet kapcsolat paraméterei, könyvjelzők, stb.) egy fájlba elmenteni szintén az USB-re és így a legközelebbi indulásnál onnan beolvasva a rendszer már tudná alkalmazni és nem kéne megint mindent megadni elölről?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv. mindenkinek!
Ui.: mindig próbálkozzatok
-
sonar
addikt
válasz
gabor977
üzenetére
Miért ne tudnál? A kérdés az, hogy a telepítőben mennyi és milyen driverek vannak beleintegrálva. Bár elég foghíjas kérdést tettél fel. Ha linuxot akarsz telepíteni akkor biztosan nem lesz gondod ha új disztribúciót használsz.
@Pego - ha nincs lehetőség akkor sajnos nem lehet.
-
Pego
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek egy gépet (jelen esetben egy 4 éves Toshiba laptopot) meg lehet tanítani USB-ről való bootolásra, ha egyébként a BIOS-a ezt nem ajánlja fel. A BIOS frissítéssel már próbálkoztam, de ugyanaz a 4 lehetőség van mint előtte (HDD, CD/DVD, Floppy, LAN). Ha van ötletetek azt megköszönném, de azt is, ha valaki megmondaná, hogy nem lehet, mert akkor nem küzdenék tovább.
A segítséget előre is köszönöm! Pego -
e00dgy
aktív tag
válasz
Reset Elek
üzenetére
Ezt kipróbálom. Már régóta szeretném, használni a pendriveról való bootolást.
-
gabor977
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy amennyiben van egy USB-SATA/IDE átalakítóm és egy SATÁS vagy IDÉS DVD meghajtóm, akkor tudok róla bootoltatni és oprendszert telepíteni?
Vennék egy netbookot, és nem rendelkezem 8 gigás pennel, ezért a kérdés.
Köszi.
Üdv.
-
sonar
addikt
Írásban biztos elmarad a winyótól, de ha csak olvasni akarsz akkor is.
A boot idő hosszabb lenne abban is biztos vagyok. De szerintem ha elegendő memória van a gépedben akkor nem nagyon okoz gondot. De biztos, hogy lassabb lesz. Esetleg CF kártyát kipróbálni IDE átalakítóval? -
sonar
addikt
Dos-os boot-os usb-t akarok csinálni, de vhogy nem akar futni a VFD Vista 64bit alatt.
Találkozott már vki hasonló problémával? Tudtok rá vmi megoldást?
-
Gézengúz
addikt
-
drachos
tag
Na, ez engem is érdekelne

De most az lenne a gondom, hogy csak ki akartam próbálni a dolgot, és próbálkoztam sok mindennel (unetbootin-al több pendrive-ra is megcsináltam xbmc boot pendrive-ot), kiválasztottam bisoban 1st boot device-nak a removable device (vagy valami nagyon hasonló), de nem akart sehogy sem bootolni usb-ről. Ezek szerint ő eltávolítható eszköz alatt nem pendrive-ot ért? mert akkor mégis mit? Laptopon próbáltam, ilyenen: Asus X51L
-
harry
veterán
Sziasztok, szeretnék egy olyan pendriveot, melyre telepíthetnék oprendszert (egy ubuntu home-server / media gép volna). Milyen szempontok volnának fontosak? Mekkora legyen a minimális írási/olvasási sebesség? Mennyivel lenne lassabb egy vinyónál? Mármint a tényleges használat alatt, nyilván olv/írásban lassabb egy pen, de ez mennyire érezhető pl. torrent, hálózati másolgatás, ftp, filmezés, stb esetén? Fontos, hogy csak az oprendszer lenne a pendriveon, van mellette egy vinyó is, ott van minden adat.
-
psyho777
tag
msot mi a szart csinátam.. találtam egy topicot ami érdekel és hozászoltam.. ha elsüllyedt akk miért nem offoljátok?? most akk csak ahoz lehet hozzászolni amibe egyfolytába mindenki ir???
22ik én volt utcsó hozzászólás én meg ráirtam 30 ik án.. mien mélyre süllyedt..
bár ha belegondolok nov 30 utcsó hoz.. ma meg dec 5. e van..
most azért mert valahol valamit elrontottam muszály mindenhol engem bizgerélni?akk tegyetek fel egy kva javát és csináljatok chat- ot és akk nem lessz baj az elsüllyedt topic-okkal...

-
nyunyu
félisten
válasz
herrLeon
üzenetére
Találtam 1 müködöképes programot USB boothoz és OP rendszer telepitéshez win7-hez
Minek ennyire bonyolitani?
1. Megformazod NTFS-re a pendrive-ot
2. Nyitsz egy CMD-t emelt jogosultsagokkal (XP alatt sima CMD is jo
)
3. Belepsz a W7/Vista DVD-n talalhato boot konyvtarba
4. kiadod parancsba: bootsect /nt60 pendrivebetujele:
5. Felmasolod a W7/Vista DVD komplett tartalmat a pendrive-ra.Olyan szepen bootol USB HDD-kent a W7 telepito, hogy orom nezni.
Hamarabb felmaszik, mint DVDrol, meg nem is suketulsz meg a meghajto suvitesetol
-
psyho777
tag
van 200 mb os agol orosz win xp m sok progival és portable.. ami annyit tesz hogy akármien konfigra akármiről bootol.. akit érdekel szoljon és adok linet honnan töltheti le.. vagy ide is betehetem ha a modi bácsik nem csapnak érte a kezemre

-
herrLeon
tag
Elöljáróban annyit, hohy nem minden usb vinyó, pendrive stb. alkalmas bootolásra. mielött bármit is elkezdenél csinálni ezt ellenörizd. A gépeg többsége a biosban alapból érzékeli az ilyen usb eszközöket. Ezután amire szükség van: 1 win7 iso file, nem kell semmilyen dirakt speckó usb OP rendszer, ehhez még annyit hozzátennék hogy warez verziókat nem szereti. Kiprobáltam elég sok programot amiket ezen a forumon és a neten találtam végülis találtam egy leirást ami müködik (3 pendrive és 2 usb vinyón kiprobáltam). A microsoft fejlesztette ki ezt a programot a céllal, hogy a megvett eredeti lemezt el tudjuk menteni eredetiként. Használata egyszerü, feltelepit, telepités utánn elinditani, iso file helyét megadni és kiválasztani, hogy usb eszközre vagy lemezre mentse át. A kis program letölthetö innen: [link]
-
herrLeon
tag
Találtam 1 müködöképes programot USB boothoz és OP rendszer telepitéshez win7-hez, ha érdekel valakit leirhatom bövebben.
-
Nahar
tag
Akinek műxik a dolog feltehetné az iso fájlt (SATA, USB driverrel megspékelve) egy tárhelyre
-
válasz
üzenetére
Win alatt úgy tudom át kell állítani, h ne eltávolíthatónak lássa, mert egyébként nem engedi törölni a partíciót.
Közben megoldottam, nem particionálom, mert ha kell a hely, legyen egybe. Rajta van az Ubuntu 32 bit Live USB, a többi progihoz win-nél meg felraktam a CodySafe-t, ez okosan indítja, telepíti és törli a wines progikat, így nem kell a sok linuxos file között turkálnom, szép és gyors
http://www.codyssey.com/products/codysafe.htmlNézzétek meg, pendrive-hoz "kötelező".
-
Sziasztok!
Pendrive particionálás lehetséges? nem találtam releváns infót...
Valaki esetleg? -
valory
tag
Sziasztok,
van egy Acer Aspire One AOA150 netbookom, gyárilag van rajta Linux és szeretnék rá XP-t telepíteni, de sehogyan sem boldogulok, érthetetlen és ellentmondásos leírásokba ütközöm a keresgéléseknél, úgyhogy valaki érthetően írja le nekem legyen szíves, hogyan tegyek rá XP-t pendriveról (sima bootos pendrivenál azt írja ki, h not found kernel image, úh gondolom ilyen sima mezei bootolós cuccal nem műxik)
Eléggé sürgős lenne!
Segítségetetek előre is köszi!
-
BullZeye
veterán
Üdv jó pár guide és mérhetetlen fölösleges hozzászólás elolvasása után belefáradtam a google-zésbe.
Szeretnék Vistát telepíteni Pendriveról. Magyarán szeretnék egy bootolható Pendriveot létrehozni, amire elég rámásolni az oprendszert, máris tökéletesen lehet róla bármit telepíteni. Mert NTFSre formatált pendriveomnál jelenleg bootolásnál azt írja, hogy sérült BOOT PARTÍCIÓ.
ÉS már qrwara elegem van, hogy sok idióta mindenbe beleszól a külföldi fórumokon, csak hogy hozzászóljon, és emiatt az ember több órát eltölt, hogy bogarásszon a feleslegesebbnél feleslegesebb, használhatatlan tippek/trükkök között.
Így kéretik CSAK az hozzászólni, segíteni, aki tényleg tudja hogy hogy kell.
És NEM, NINCS Floppy meghajtóm, és igen XP-m van, így Vista alól NEM tudom megoldani, hogy diskpart-al formatáljam, mert NEM ismeri fel a Pendriveot az XPn (mmint a futtatás/cmd/diskpart/list)
-
syC
addikt
LEtöltöttem hozzá egy freedos iso-t, felszúrtam pendrive-ra, semmit nemcsinál

-
syC
addikt
Sziasztok!
Milyen filekot kel feltenni egy pendrivera hogy az bootolható legyen? pl autoexec.bat nem elég?
-
NagyVillany
tag
hehe
énis témázom a mozgóalkatrész nélküli gépet ám 2008 szeptember óta (azótavan SSD, többi feltétel évek óta adott)
és itt szószerint nincs mozgó alkatrész, szinte mindig úgy megy a gép (najó a réz-laingD5 pumpa mozog belül, de ha füledet is rátapasztod akkor sincs hangja, 15%-on jár), netezésnél, mozizásnál simán elviszi passzivba, pedig erős konfig. Abban a 10-20 percben van mozgó alkatrész amikor a raktár terákon matatok, vagy 3D game mert ott kell már a venti rásegítés a hőleadó radiátorokon, meg a levegőt mozgatni alaplap felett is.
-
MIBA
csendes tag
A gondola.hu fórumjában - (Társalgó - Windows 7) van ez a beírás:
Pendragon Válasz | 2009. január 20. 00:08 | Sorszám: 7
Magam is megdöbbenek rajta, de délután óta nincs wincsi a gépemben. Mindössze egy 4GB kápácítású pendrájv lóg ki az egyik lukból, és egészen jól el tudok internetezgetni vélle.
Egy XP Sp2 van rajta, meg egy NOD, a vírusok ellen.Mozgó alkatrészek nélküli masina! (jó, a proci venti-motorjától meg a tápétól most eltekintve... )
TEHÁT EZ JANUÁR 20. ÓTA LÉTEZIK.
-
Teasüti
nagyúr
up
-
Teasüti
nagyúr
senki?
-
Teasüti
nagyúr
up
-
Teasüti
nagyúr
Hi all!
Én is rákattantam a témára. No nem azért, mert nincs cd meghajtóm, etc, hanem csak passzióból.
Odáig jutottam el, h usb-n van egy 98-as boot floppy.Ami nekem viszont probléma (ezzel eddig senki nem találkozott még kerek e földön??), h az i386-os mappában lévő winnt.exe nem azt a hatást kelti, mintha cd-ről indítanám a gépet - értsd: setup indul, F6-os gombos driveres lehetőség, szóval a jól megszokott procedúra.
A probléma, h a winnt.exe nálam vmi egészen más metódust képvisel; azonnal kidobja, h ő most felrakja az ideiglenes fájlokat egy HDD-re, és már vizslatja is a konfigot. Csak épp nem talál semmit (Sata). És kilép. Ennyi lenne nekem a winnt.exe.
Itt próbáltam már olyat, h az xp cd-be beforgatom a sata drivereket, de így se talál semmit. (igen, sp2-s, sőt sp3-as forrásom van, de ez b@szik felismerni a vezérlőmet külső driver nélkül
).Szóval azt szeretném elérni, h flashről úgy indítson, mintha egy cd-ről menne (setup indul rögvest). Ezt kétféleképpen lehetne - egyik megoldást sem ismerem:
1. vagy megtudom, h mi a fenét indít el boot-oláskor a sima cd (mert nem a winnt-t az fix, vagy ha igen, akkor manuálisan miért nem ugyanaz a hatás?!) és azt megjátszom manuálisan a flashről.
2. lényegében ugyanaz, mint az első pont, azzal a különbséggel, h vhogy cdfs-re kéne formázni az usb-s nyakbaakasztós lókukit (hátha a bootsectorokhoz van köze a sima cd-s procedúra titkának - ez lehet nagy hülyeség, de csak találgatok).
Aztán egy xp cd iso-t kiírni usb-re. Erre van már megoldás? flashre írni cd-t?Ebben kérnék segítséget!
Vagy minimum azt érjem el, h a floppy-s megoldásos parancssoros i386/winnt.exe-s téma működjön!

Előre is köszönöm!!
lo lo
-
vesco
csendes tag

-
vesco
csendes tag
Sziasztok!!!!!!!
Nekem olyan problémám van hogy a laptopomon behalt a dvd olvaso és pendrivéröl szeretnék telepiteni leirnátok hogyan kell??Elöre is köszi
-
vesco
csendes tag
Sziasztok!!!!!
Nekem olyan problémám van hogy a laptopom nem veszi észre a meghajtot és ujra kéne telepitenem az xp-ét pendrivéröl hogyan kell tudtok segiteni?
-
fap333
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy jó kis MSI laptopom: VR601. WinXP futogat rajta tökéletesen (biosban AHCI kikapcsolva). Az új ubuntu megjelenésével ki akarnám próbálni, hogy milyen az, amikor PenDriveon van az OS. -> AHCI bekapcs, biosban szépen látom is, hogy ott van a 8Gb-os Kingston memória. De amikor tölt a rendszer, akkor kiírja, hogy inkompatibilis ATAPI. Ekkor még lehet F1-et nyomni, hogy tovább menjen, de amikor elkezd bootolni, akkor azt írja, hogy sérült a bootoló eszköz... Nem is tölt be róla az Ubuntu

Ellenben ugyanerről a PenDriveról az asztali gépem simán betölt, és lehet használni a Linuxot teljesen normálisan. Az asztali gépnek egy szava nincs a bootoláskor.
Várnám az ötleteket, hogy mi miatt irogat ilyen csúnyaságokat a laptopom.
Előre is kössz!Üdv:
Peti -
eniak
csendes tag
Van egy usb ide+sata átalakítóm (kettő egyben) de az ide része nem jó a satás cd-m meg nincs.
Amúgy a problémát úgy néz ki sikerült megoldani: indító lemezel leparticionáltam a vinyót, leformáztam fat32 re majd indító lemezt csináltam a pendrive-ből és rá másoltam az xp-t telepítő cd tartalmát. Majd be bootoltam pendriveről és a pendriveről rámásoltam a telepítő cd fájjait a fat 32 es partícióra.
Megint elindítottam a gépet a win 98 as boot lemezel, majd a vinyón lévő xp telepítő i386 mappájában lévő winnt.exe-ét elkezdtem futtatni ami elkezdte telepíteni az xp-t. Elindítása után megjelent egy non grafikus fáj másoló képernyő mely már vagy 30 perce megy.
most ez a képernyő 72% tart, de türelmetlenűl várom a végét

Ugye milyen egyszerű és nyilvánvaló volt a megoldás

Azért köszi a segítséget, és most már ha csak kíváncsiságból is várom a megoldást, hogyan lehet pl egy 1GB-s mmc kártyából xp telepítő cd-t csinálni, mert megcsinálnám az egyik fölös mmc kártyámmal a legközelebbi xp telepítésre
?eniak
-
eniak
csendes tag
Sajnos én nem az xp-s et vettem és a Linux vissza állító nem működik, (kiírja hogy formázza az USB pendrivet , formázom majd hogy vegye ki és csatlakoztassa újra de ha újra csatlakoztatom akkor is ugyan ezt írja ki).
Nincsen itthon Vistám, tehát csak azt kéne megoldani hogy usb pendrivet xp cd nek lása vagy valami ilyesmit.
eniak
-
eniak
csendes tag
Hali, nekem egy asus eeepc 1000hd lapom van, le kéne formázni és egy xp profot feltelni (lehetőleg azt ami cd-n megvan!).
A probléma az optikai meghajtó hiánya.4GB os pendrivertöl sikerült addig eljutnom hogy egy Windows 98-as indítólemez ms-dos a bejön a pendriveről bár van hozzá külső floppy meghajtóm viszont cd nincs, plusz van usb sata átalakítóm de satás cd romom sincsen!
hogyan lehet xp-t feltelni erre a gépre, 24 órán belül, mert hétfő-re kéne.
Aki tud segítsen rajtam SOS-be

eniak
-
Pubszon
veterán
Hali.
Floppy nélkül hogy tudok bebootolni DOS-t, hogy a HDD-n lévő adat ne károsodjon?
Van pendrive meg optika is.
CD-ről lehet vhogy?
Amugy VGA biost akarnék flashelni. -
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudok pendriveról xp-t telepíteni? Felmásoltam rá a win-t, de nem bootol be róla. -
Joy001
tag
Sziasztok!
Ez működik itt valakinek?
Esetleg USB vinyórol?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

köcc

?