Hirdetés
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Az ARM részvényeinek eladásában csúcsosodott ki az NVIDIA felvásárlási kísérlete
- Jobb tömörítő algoritmussal kínálja meg a DirectStorage API-t a Microsoft
- Mi történik, ha minden PCIe slot tele van?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- AI okozta csődhullámra figyelmeztett a Phison vezetője
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Androidos tablet topic
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pego
csendes tag
Köszi Sonar a válaszod.
Szerencsére sikerült, mégis az USB-ről való bootolás. Ennek a gépnek (Toshiba L20 183) kissé trükkös a BIOS-a ezen a téren, legalábbis számomra. Ugyanis a HDD lehetőséget nem csupán előre vagy hátra tudod mozgatni a listában, hanem - és ez az amire eddig nem jöttem rá - enterrel belépve egy külön almenü jön fel és ott a vinyó és a csatlakoztatott USB eszköz sorrendjét is meg lehet változtatni. (szerencsére az USB pont bent volt a gépben)
Azért írtam le ilyen részletesen, hátha mást is érinthet ilyen probléma, meg az okulásért is először jobban körül kell nézni. (bár nem gondoltam volna hogy a HDD-n belül lesz az USB lehetőség)
De, hogy az USB-ről való bootoláshoz egyéb dolgot is hozzátegyek: Én kezdőként egy számítástechnikai magazinból kiolvasott, egyébként magyar programozó által elkészített kis programot használok (jelent esetben, ahogy jól is gondoltad: Linux live OS előállításához). A neve: UNETBOOTIN. Egyszerű és működik.
Esetleg ezzel kapcsolatban lenne még egy kérdésem: Lenne-e olyan lehetőség, hogy egy-egy ilyen USB-s Linuxos indulás után a kívánt beállításaimat (pl.: internet kapcsolat paraméterei, könyvjelzők, stb.) egy fájlba elmenteni szintén az USB-re és így a legközelebbi indulásnál onnan beolvasva a rendszer már tudná alkalmazni és nem kéne megint mindent megadni elölről?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv. mindenkinek!
Ui.: mindig próbálkozzatok
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Egyszerű kávé topik
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen notebookot vegyek?
- Napelem
- Bundle topik
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 505+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2013 vége! 512GB SSD, I7, 16GB DDR3, Intel Iris Pro! Olvass!
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ZALMAN Z10 PLUS Seasonic 750W
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest