- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- Milyen házat vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
válasz
thornadoj #17521 üzenetére
Szar mikrofonnal felvett, szar hangfalon lejátszott hangok esetében ugyanúgy szar lesz mindkét tesztelt hangfal hangja, de a különbség észrevehető!! Ez a lényeg! Nem az a cél egy összehasonlító videónal, hogy megmutassa a valódi énét az adott hangfalnak vagy hogy reprezentálja milyen lehet élőben hallani. Csupán annyi a célja, hogy a különbséget megmutassa két hangfal között. Persze tudom, hogy ezen is tud valamelyest torzítani a mikrofon-hangfal minősége, de a különbség szerintem akkor is átjön és minél több ilyet hallassz egyre inkább kialakul benned az adott hangfal karaktere, el tudod helyezni egy skálán, nagyjából hallod az erősségét, gyengeségét vagy azt, hogy pl 75% hangerő felett elvékonyodik-e.
Adamsky: van olyan videó, ahol a JBL-t rosszabnak hallom, de azok általában nem a kínia márkákkal szemben van. A kínaiak közül egyedül a Boom 2-őt hallom jónak közép-magas tartományban az Xtreme mellett. Ha visszakeresed a hozzászólásomat sokszor érdeklődtem a Boom 2-ről, mert őt akartam venni, de végül a méret miatt nem vállaltam be, de fodítsuk meg. Te mit gondolsz a JBL közép-magas tartományáról a kínai márkákkal szemben? Szerinted szebb hangja van pl a Boom Plus-nak, mint a Boombox 3-nak? Mond ki végre!
-
tibbike01
őstag
válasz
ribarszki #17517 üzenetére
Az Onxy-t ne keverd ide, az egyértelműen hatásvadász mélyhangsúlyos hangszóró. Ez köztudott. Többször ki lett beszélve.
Most vagy neked hiszek (bemondásra), vagy a neten terjengő összehasonlító videóknak és ezzel együtt a fülemnek. Szerintem is hagyjuk. Elengetem. Másról beszélünk. Vifa más liga, otthoni stereo is más. Most a kínai márkák és a JBL-ekről volt szó. -
tibbike01
őstag
válasz
tibbike01 #17515 üzenetére
Vagy itt van a Boombox vs Boom Plus 4 perctől érdekes.
Eskü elmegyek fülészetre, ha ti jobbnak halljátok közép-magas-ének tartományban a Boom Plust vagy fentebb a Motion 300-at. -
tibbike01
őstag
válasz
ribarszki #17514 üzenetére
Küldenél légyszi videót, ami alapján mondod ezt. Tényleg nagyon érdekel.
Itt van pl a Charge 5 vs Motion 3.
-
tibbike01
őstag
válasz
thornadoj #17510 üzenetére
Annyira fura ez, mert pont én is a kiemelt középtartományt szeretem, a szép "fényes" énekhangok, a széles középtartományt és pont ebben jó a JBL...legalábbis az én fülemnek a JBL adja meg ezt a középtartományt. Tudsz olyan összehasonlító videót linkelni, ahol a JBL-t hallod rosszabnak a közép-magas tartományban? Kíváncsi vagyok rá.
-
tibbike01
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #17501 üzenetére
Dehogy beszélném le...miért beszélném?
Azért írtam a példát, ha az az elvárás/igény, hogy mindegy mekkora, milyen nehéz...stb csak préseljük ki a maximumot az adott árból, akkor nem kérdés. De, amikor már más szempontok is számítanak, akkor már más a leányzó fekvése és egy hordozható sokoldalú hangfal esetében nagyon sokféle igény lehet. Nálam pl a méret volt az első igény, el kellett férjen a hátitáskámban a laptop mellett...
Nem nézték le a Charge 5-öt, de mivel egy árban vannak a Boom 2-vel, de gyengébben szól a Charge 5, ezért könnyen lehet(ne) őt csúfolni.
-
tibbike01
őstag
válasz
Peaceliker #17493 üzenetére
Egy hordozható vezeték nélküli bluetooth hangszórónál nem számít a kategória?
Nemrég óta vagyok itt a fórumon, de kb az összes keresős komment azzal kezdődik, hogy flip méretben keresek, övtartóra csiptethető méretben keresek, kertbe keresek...stb. Szerintem nagyon is számít és akik kicsit is maximalisták és a legjobb hangot keresik az adott kategóriában azok megoldják, hogy ne csillagászati áron jusson hozzá a túlárazott cucchoz.Ha nincs igény csak nagyot szóljon, akkor simán lehet csak az árat nézni kategória nélkül.
-
tibbike01
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #17491 üzenetére
Attól még hogy egy árban vannak, nem egy kategória!!!
Az árazási politika nem szempont a jó hangnál. Ennyi erővel a 100ezer ft körüli bluetooth hangszórókat erősítő+hangfal kombóval is össze lehetne hasonlítani...Ha a Passat és a Yaris egy árban lenne, de nekem csak a Yaris fér be a garázsba, akkor a Yarist venném...
Ha valaki úgy teszi fel a kérdést, hogy mindegy mekkora, hogy néz ki, milyen nehéz (ergó bármilyen kategória) csak préseljük ki a maximumot 42ezer ft-ból, akkor Boom 2 a válasz. Ha más szempontok is játszanak, ne legyen nehéz, kompakt legyen...stb akkor már nagyon nem mindegy a kategória.
Blődség lenne azért lenézni pl a JBL Charge 5-öt mert fele akkora méretből és súlyból gyengébb hangot tudott kihozni, mint a Boom 2 (ami legalább 2x, de lehet 3x akkora, nehéz...stb).
-
tibbike01
őstag
válasz
Zirowe #17486 üzenetére
Az jó üzlet volt, de ha te is használt Charge 5-öt vettél volna 28k-ért (a 40k-ból), akkor még több pénz maradt volna a zsebedben.
Az egyértelmű, ha valakinek oke a nagyobb méret és súly, akkor a Boom 2 jó vétel! Nekem kellett, hogy hátitáskába bedobható legyen és ne legyen tégla súlyú, ezért nálam a "Boom 2 kategória" kiesett és az egyel kisebb kategória jött szóba. A Motion 300, Motion+, Bose sound link és a Charge versenyzett a ligában.
-
tibbike01
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #17484 üzenetére
A Soundcore Boom 2 sokkal jobban szól a JBL Charge 5-től...a flip-től is, a go-tól is, a motion 300-tól is...stb. A JBL Extreme-től (ami egy kategória) már nem annyira egyértelmű, hogy melyik szól jobban.
Egy Toyota Yarisban nagyobb hely van, mint egy kombi Passatban?
-
tibbike01
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #17481 üzenetére
Akkor a kínai hangfalak versenyeznek egymás mellett, illetve első-második generáció, pl a sima Boom vs Boom 2.
A JBL meg a nagyobb nevekkel Vifa, Harman, Bose...stb, de mivel ugye mind tudjuk, hogy a JBL túrázott (miért ne lenne az, mikor így is veszik, mint a cukrot) ezért mégis lejjebbi árkategóriába szokás sorolni. -
tibbike01
őstag
válasz
F.B.I. #17478 üzenetére
Lehet ám használtan is jókat kifogni, de most csakis a hangról volt szó. Nem az árról, súlyról, led fényekről...stb. Színtisztán, a produkált hangról beszélünk. Az megint egy más kérdés, hogy ár/érték arányban mit ér, kinek mennyit ér meg, illetve teljesen egyetértek, hogy a JBL alapvetően túlárazott.
-
tibbike01
őstag
válasz
Cyborg #17476 üzenetére
Te is a szekta tagja vagy.
Ha számomra nem létezne más, mint a JBL, akkor miért írtam volna a többi márkát? Miért érdekelne, hogy melyik lehetne jobb, miért hallgatok teszteket, miért dicsértem volna meg az előbb a Boom 2-őt, miért lennék itt a fórumban? Attól még, hogy számomra a JBL hangja a leginkább kiegyensúlyozott nem kell leszólni, hogy nekem "csak a JBL létezik".
Alan Ross vagy Oluv, de még az Orákurum sem tudna lebeszélni! Csak és kizárólag a saját fülemnek hiszek, ezt akkor is leírtam. A számtalan összehasonlító tesztnek!
Had ne kezdjek el személyeskedni, hogy te vagy Cyborg....
-
tibbike01
őstag
válasz
<Adamsky> #17470 üzenetére
Na akkor leírom, ahogy én hogy látom:
1. kategória: JBL Extreme > Soundcore Boom 2 > EarFun Uboom X
2. kategória: JBL Boombox > Soundcore Boom PlusA JBL-eket gondolom elől, akárhány tesztet hallgatok, olvasok. A JBL mögött egyébként a Hamran-ra kell gondolni, mert a Harman Kardon mérnökei hangolják. Az én Charge 5-ömbe is bele van gravírozva a H/K névjegy.
A Boom 2-őt tartom az egyedüli igazán értékelhető kínai hangfalnak, amiben szépen megoldották a közép és magas hangokat is. Itt egy teszt, ahol az Xtreme 3-al hasonlítják.
Ezért kérdezem, hogy vajon az Uboom X jobb lehet, mint a Boom 2, netalántán jobb mint a JBL Extreme? Kategórián belüli teszteknek van értelme.
-
tibbike01
őstag
válasz
<Adamsky> #17467 üzenetére
Jó, de a Boom 2-vel kellene összehasonlítani, arról beszélünk már 2 napja. Nem a JBL boomboxal.
Egyébként a JBL-nek sokkal szebb az énekhangja, közép-magas hangjai. Legalábbis a teszt videóban, amit linkeltél nekem a JBL-nel jönnek elő a közép-gamas hangok igazáz. Ez az, amit egyik kínai hangfal sem tud utólérni. A bassszus oke, az biztos nagyobbat üt, de a többi?
-
-
tibbike01
őstag
Számomra egyértelmű a Charge 5 nyeresége. A Blitwolf sok részletet el mos főleg a középhangokból. Tompán, olyan "zártan" szól. De persze kinek mi teszik.
-
tibbike01
őstag
válasz
Norby86 #17383 üzenetére
Rtings.com-on nézd meg a teszteket, lehet összehasonlítani is. Pl a motion 300-al összehasonlítva sokkal méllyebbre megy a JBL (és más teszt értékekben is jobb). A kínai hangszórók általában mély orientáltak, ráülnek/ráépítenek a mély hangokra és így fárasztó a hangjuk. Hiányoznak a közép hangok.
-
tibbike01
őstag
válasz
Norby86 #17379 üzenetére
Én épp most vettem 28ezerért használtan, de tökéletes állapotú JBL Charge 5-öt. Ekkora méretben szerintem ettől nincs szebben szóló bluetooth hangszóró. Kb 2 havi youtube teszt, összehasonlító videók után mondom, ha normális középhangot és énekhangot is szeretnél, akkor nem nagyon van más. Pedig nagyon akartam kínából rendelni (mert nem pártolom a JBL-t) soundcore motion 300 vagy tribit volt még képben, de egyáltalán nem hozzák azt a tiszta képet, mint a JBL.
-
tibbike01
őstag
válasz
Albert.Tamas #17368 üzenetére
Bose SoundLink Max. A felsoroltak közül én tuti ezt venném.
-
tibbike01
őstag
válasz
Albert.Tamas #17362 üzenetére
JBL Charge 5
-
tibbike01
őstag
Van itt valaki, akinek van Soundcore Boom 2-je és meg tudná nekem mutatni pár percre Budapesten? A méretére és a hangjára vagyok kíváncsi. Képekről és videókból nehéz dönteni.
-
tibbike01
őstag
Szerintetek a Boom 2-őt mennyire lehet lekuponozni, milyen időközönként vannak ilyen lehetőségek? Karácsony környékén várható mega akció? Most 103 euró lenne szállítással.
Hírlevélre felirakozáson kívül van bármi tipp, hogy értesüljek az akcióról?Nem sürgős a vétel, de ha van jófogás, akkor vennék egy ilyen kütyüt.
-
tibbike01
őstag
válasz
Dhampir #17237 üzenetére
Nem szeretem a márkát (JBL) úgy alapvetően. Sounbarban és füllhallgatóban kifejezetten rossz, nem ajánlott, de minél több összehasonlító videót nézek/hallgatok annál inkább erősődik bennem, hogy a bluetooth hangszórók hangját bizony faszán megcsinálták és itt leginkább a közép-magas hangok és az énekhang illetve a térérzetre gondolok. Ezt itt sokan nehezen veszik be.
-
tibbike01
őstag
válasz
Cyborg #17230 üzenetére
Igen, ha kell a jó hang, akkor nincs mit tenni.
Jobban hiszek a saját fülemnek, mint Alannak.Bár fura, hogy a Bose, Denon, Harman, Sony...stb szóba sem jött, olyan érzésem van, mintha itt egy tribit-anker-soundcore szekta alakult volna és vakon (vagy süketen) mondanátok, hogy nincs jobb tőle. Vagyis, aki ki meri mondani az hülye. Mondjuk equval hátha ki lehet belőlük hozni valamit...
Mindegy, én lezártam. Sorry mindenkitől. Ámen.
-
tibbike01
őstag
válasz
<Adamsky> #17219 üzenetére
Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2 fülessel hallgatom.
Mindegy ki mit mond, nem az a lényeg, hanem az, hogy az én fülem mit mond. Azért írtam mindenhová, hogy "szerintem". Ne azért vegyem meg a Tbitiet mert Alan azt mondja, hogy jobb. Az én fülemnek zeneibb, élvezhetőbb a JBL. Ennyi. Nem szükséges győzködnünk egymást.
-
tibbike01
őstag
válasz
<Adamsky> #17217 üzenetére
Ahogy írtam feljebb, ár, kinézet, márka, súly, tömeg, csillogás-villogás...stb nem számít (na jó azért ne kerüljön fél millióba) csak a legjobb hangot keresem. A JBL-ek tere, énekhangja számomra verhetetlen. Ebben, amit küldtél szintén a JBL jobb számomra 9:30-tól (megjönnek a középhangok és az ének kitisztul a JBL-el).
"Tribit-et egyébként tök fölöslegese a Xtreme 3-al hasonlítani, mert nagyon nem egy liga."
Ezen jót nevettemezekszerint számomra egy alacsonyabb kategóriájú JBL is veri a UBoom-ot.
-
tibbike01
őstag
válasz
<Adamsky> #17215 üzenetére
Köszi a Strombox Blast ajánlást!
Megnéztem ezt (főleg 2:20-tól),
meg ezt (főleg 5:20-tól)
meg ezt (főleg 3:00-tól)és számomra a JBL sokkal jobban/szebben szól! Egyszerűen van tere, vannak közép és magas hangok. Nem olyan mosott tompa, mint a Strombox. Ettől függetlenül elfogadom, hogy ha nektek a Stombox tetszik.
"De, melyik, milyen méret(kategóriában)?"
Az összesben, sajnosde tényleg.
Továbbra is várok olyan videót, ahol a szerintetek a JBL alul marad hangban más márkával szemben.
-
tibbike01
őstag
válasz
Cyborg #17213 üzenetére
Dehogy vagyok én JBL fan, egy JBL-em sincs itthon! Nem is szeretnék, alapvetően nem kedvelem a márkát és a túlárazott bullshitnek tartom. Ezért is keresgélek más márkáknál, Harman, Anker, Tribit...stb de mindig az a vége, hogy hangban szebben/tisztábban valósághűen szól a JBL, mint a többi. Fura, hogy úgy vélekedsz a JBL-ről, hogy "magas nélküli mély"
pont ebben jó. De tényleg kérlek küldj egy olyan videót, amiben szerinted alulmarad a JBL más márkához mérten. Tényleg kíváncsi vagyok.
És semmi esetre ne értsd félre, nem vagyok JBL fan, nem vagyok elveszett tinédszer, ezért is vagyok ebben a fórumban, hogy hátha találok valami mást, jobbat mint a hypeolt JBL. Hifim is van itthon. Semmi mást nem keresek, csak jó hangzást.
"nincs olyan, hogy alul marad valami." -> miért ne lenne?
Kezdem elengedni, hogy neked válaszoljak. -
tibbike01
őstag
válasz
Cyborg #17211 üzenetére
Oke, ezt mind értem. Leírom másképp, amit akartam mondani.
Ha kikapcsolom a monitort és úgy hallgatok meg 20 féle JBL vs Soundcore (vagy bármi más márka) összehasonlító tesztet (tehát vakon), akkor mind a 20-szor a JBL nyer nálam. Tehát összességében hangban (csak a fül érzékszervvel) a JBL a nyerő, leglábbis nálam, az én fülemnek, az én stílusomnak a JBL a legszebben szóló hangfal.Minden mást félre téve, márka, hol kapható, legismertebb vagy nem, olcsó, drága, nehéz, csillog-villog..stb. Csak a fülem és az eszköz hangja számít (semmi más!).
-
tibbike01
őstag
válasz
Cyborg #17208 üzenetére
De miért van az, hogy minden review videóban, vakteszten...stb a JBL a jobb. Mindig! A közép és magas tartományban főleg. Valahogy mindig a JBL az etalon és ahhoz próbálják hasonlítgatni, eq-zni a többi márkát. Most pl a Harman/Kardon Onyx Studio 7-et nézegetem, mert lenne egy pár hetes használtan jó áron, de a JBL sokkal jobb. Igaz az Onyx mélyre megy, de énekhang/közéhang alig van. Minden reviewnak, agyalásnak az a vége, ha jó hangot szeretnék, akkor a JBL lesz a nyerő. Azzal legalább nem kell eq-zgatni, az elhelyezéssel babrálni...stb, de egy nagyon valós tiszta hangot ad.
És ez most nem arról szól, hogy ismert márka Media Marktban kapható...stb, vaktesztnél is ő nyer, pedig legbelül szereném, hogy ne így legyen.
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
15ezer ft-ig van jobb vétel a Tronsmart T7-től kültérre sütögetéshez?
Köszi előre is!
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Kültérre hétvégenként keresek valami bluetooth hangfalat, ami a bírja a strapát és szépen szól. Jó lenne valahol 20ezer környékén tartani az árat. Van ilyen hangfal?
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Max 10ezerig melyik bluetooth hangszóró ajánlott? Fontos, hogy hordozható, hátitáskába dobható modellt keresek.
-
tibbike01
őstag
Egy félmilliós hangfal esetében érthető a bejáratás...de könyörgöm egy pár ezer forintos bluetoothos hangszórónál vicces bejáratásról beszélni.
-
tibbike01
őstag
válasz
holozis_HUN #2389 üzenetére
Ne már te tényleg ennyire bele nyúlsz a hangba?
Azt hittem már mindenki kinőtte, az eq, surround, virtual, bass bost és társait...Kapcsolj ki mindent, amit befolyásolja a zenét csak a záraz natúr hanganyagot hallgast meg, hogy úgy hogy szól...
-
tibbike01
őstag
Már ne haragudjatok, de én akárhány teszt videót, összehasonlítást hallgatok/nézek annál jobban nem tetszik az SL - 1000S hangja. Tisztának tiszta, de semmi élet nincs benne, közel sincs benne annyi energia, basszus mint a divoom voomboxban.
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Minél többet gondolkodok, annál jobban nem tudom eldönteni melyik hangszórót vegyem. 10ezer ft környékén a legjobbat szeretném, ami kint is használható és viszonylag kis méretű.
Taotronics Pulse X; Anker SoundCore; Cambridge SoundWorks OontZ; BlitzWolf BW-F4; Xiaomi.Ezeken gondolkodok. Melyik lenne a legjobb?
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Ezt, ennyiért érdemes megvenni? Semmi extrát nem akarok, csak főzéshez, bickli szereléshez...stb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Path of Exile (ARPG)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elden Ring
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest