Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Seraph 16

őstag

Az elmúlt időben hallgattgattam az eszközöket, és az egyik nap volt szerencsém együtt hallgatni néhányat, így megosztom, nem hosszú hallgatózás utáni teljesen szubjektív véleményemet. Egy nagy konyhás nappaliban történt a teszt.
    JBL Flip 3
    JBL Charge 3
    JBL Charge 5
    Soundcore Motion+
    Soundcore Motion Boom
    Tribit Stormbox Blast

JBL Flip 3
    Minden szempontból a legegyszerűbb, kevés basszussal, cserébe jobban érthető közép-magas tartománnyal, kicsi, könnyű a fülnek a hangképe, főzéshez a konyhában nagyon jó szolgálatot tesz.

JBL Charge 3
    Hatalmas meglepetés a mezőnyben. A magasai kevésbé definiáltak, mint a Flip 3-nál, de nincs is vele nagy gond, cserébe a mélyből nincs extra sok (ami egyáltalán nem baj), de időnként nagyon szépen, mélyre nyúl. Ha valakinek van ilyenje becsülje meg.
    +1 a Flip és a Charge összeköthetők (szerintem sztereó, de erre nem vennék mérget), mivel a hangerő nem állítható külön, és a Charge sokkal hangosabb, így annak van értelme, ha nagyobb szobába külön helyre helyezzük őket (pl., ha a nappali és a konyha együtt van), így mindenhol szól a zene, és nem kell az egyik helyen bömböltetni, hogy a másikban is hallható legyen.

JBL Charge 5
    Sokkal részletesebb hangja van, mint a Charge 3-nak, cserébe nem megy annyira mélyre. Az előbbieknél ezt most nem próbáltam, de itt kb. 60%-ig nagyon rendben van a hang, onnantól már azért nem az igazi.

Innentől a sajátok jönnek.

Soundcore Motion+
    Sok szempotból hasonlít a Charge 5-hoz, a nagy hangerőt hasonlóan nem szereti. Utóbbi időben sokat hallgattam, van benne valami, ami miatt gyakran visszatérek rá. Szerintem egy kiváló szobai hangszóró, jól elhelyezve szépek és feszesek a mélyei, beszólja a teret (egy kis nappalim van), de a közép tartomány, az ének, ami igazán kiemelkedő, és ez itt nagyon jól áll neki, nagyon örülök, hogy megvettem.

Soundcore Motion Boom
    Na itt nincs gond, ha tolom neki a hangerőt, kb. 80-90%-ig oké. Az EQ-val itt kellett a legtöbbet játszanom, mert volt éles hang, ami kicsit fárasztotta a fülem, és volt olyan mély, ami meg egy kicsit túlcsúszott (ez lehet egyébként a szobám adottsága is, mert a Hi-Fi is hasonló frekit nem szeret). EQ után nagyon megkedveltem, mert egy all-rounder. A Motion+ jobb a szobába, és a Stormbox Blast sokkal jobb kívülre, de ez kicsit mindenhol megállja a helyét. Ha valaki vesz belőle kettőt, hogy sztereóban szoljon, az egy nagyobb udvart is kellemesen szépen megoldhat. A hangjában a mélyek okék, a magasak szépek, a közép tartomány sem rossz... igazából hosszabb hallgatás után az az érzésem, hogy kicsit vékonyan szól, pedig a basszus ott van..., de valami mégis...

Tribit Stormbox Blast
    Az első néhány napos ismerkedés után folyamatosan úgy gondolom, hogy messze a legjobb, a fizikával nem lehet versenyezni :D Korábban úgy fogalmaztam, hogy úgy szól, mint ahogy a tengerparton szokott a zene, ezt máig tartom. Könnyű a fülnek, sok a basszus, és nagyon mélyre megy (mármint egy ilyen eszközhöz képest), 2-3 csíknyi hangerő felett nincs nagy gond a közép vagy magas tartománnyal sem (alatta kicsit gyenge). Haveri társaságban többen megjegyezték, hogy még a világításai is marha jól néz ki. Szóval na... a kisszobai zenehallgatást leszámítva, minden másra ezt választanám.

+1 Sajnos egy Grundig GSB120-am akkuja teljesen megadta magát, érdekesség, hogy 10 wattosnak írták, de nem emlékszem, hogy halkabb lett volna, mint pl. a 30W-os Motion+ : :DDD

Javaslataim:
    Barátoknak, családnak nyugodt szívvel veszek/ajánlok JBL-t. Ők nem akarnak EQ-val szórakozni, könnyűek a fülnek, jól szólnak, benne van a pakliban, hogy a haveri társaságban másnak is lesz, így sztereóban is nyomhatják, ami hatalmas előrelépés. Nyilván az árában benne van a JBL név.

Soundcore-oknál a motion+ szobába egy tökéletes példány, bátran ajánlom, a Boom egy all-rounder. Mindkettő akkor éri meg igazán, ha 60-70 EUR körül vannak, 100-110 EUR-os alapáruknál azért már van választék a piacon. Nade gondoljatok bele, hogy mondjuk 130 EUR-ból ki tud jönni akcióban két Boom, ami így tutira simán veri a hasonló árú Charge 5-öt (egymagában szerintem nem).

Ha bulizni, társaságnak kell vagy csak kertbe, nagyobb szobába vagy csak fontos a basszus, akkor a Tribit Stormbox Blast mindent visz. 165 EUR volt akcióban (ajándék fülessel), a többségnek, ha a keretbe belefér, és a méret nem gond, ez az ajánlásom, ezeknek a mobilitásuk a lényeg, otthonra vegyen mindenki rendes vezetékes sztereót :D

TL;DR
    Szerintem jobb hely lenne a világ, hogyha mindenkinek lenne egy Soundcore Motion+ és egy Tribit Stormbox Blast hangszórója. (Vagy kettő mindegyikből... ;] )

Új hozzászólás Aktív témák