- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave_gahan
aktív tag
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
<Adamsky> #11297 üzenetére
Tudom, erről írtam fentebb, erre szintén rákérdeztem az Ankernél. Egyébként a lengyel raktáras kerdésemet totál félreértették, azt valaszolták, h az Amazon.de-t javasolják, ill. közvetlenül Lengyelországban nem értékesítenek termékeket, de vannak kiskereskedőik, keressek rá...
Vicc.
Szóval egy kicsit bővebben kifejtettem nekik, hogy egyrészt az Alin (nem) kiválasztható lengyel raktárra gondoltam, másrészt az Amazonon sem a Plus, sem a Boom nem elérhető, ahogy a Soundcore eu oldalról sem, szóval vmi ellátási/logisztikai gondjaik lehetnek Európában, és hogy ez a szitu meddig tart? -
dave_gahan
aktív tag
válasz
Richard! #11290 üzenetére
Tudom, láttam.
Amíg a lengyel raktárról nem érkezik pro, v. kontra infó, nem akarom elkapkodni, no meg most éppen a Boom-ra vagyok inkább rákattanva (persze, ez napról napra változik...
...fő a határozottság
). Azért hajlok perpill mégis inkább a Boom-ra, mert egyrészt a Plusnak minden teszt szerint gyengébb a basszusa, másrészt valóban főleg kültéren lesz használatban. Nem vagyok egy ultimate bass fan, aki seperc alatt élvez a basszus vezérelt JBL soundtól
, viszont az én old school, de elektronikusabb, darkosabb zenéimhez szintén kellenek a jó mélyek (Depeche Mode, Recoil, Vad Fruttik, Paradise Lost, U2, Placebo, Mesh, IAMX, The Gathering, Editors, NIN, White Lies, Rammstein, Front Line Assembly, Faith No More, Queens Of The Stone Age, Massive Attack,...) Persze lehet, h a Motion Plus-nál szintén meg lenne a wow faktor ilyen téren is...
-
dave_gahan
aktív tag
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
dave_gahan #11274 üzenetére
Hm, most néztem, van Motion Boom lengyel raktárról!
Nemrég frissíthettek... -
dave_gahan
aktív tag
Köszi, a Stormbox Pro-ra lett volna érdekes (bár ha jól látom, nem is lehet kosárba tenni), igaz, amennyire jó a speckója, nálam a teszteken elvérzett, nagyobb durranásnak tűnt, mint amilyen.
Egyébként attól tartok, egyhamar nem fogják megtölteni a Soundcore lengyel raktárait. A Boom már jó ideje nem is elérhető Alin, az európai Soundcore oldalon is szinte minden sold out. Ha jól látom, a Motion Plus már csak Alin elérhető kínai raktárból, a Motion Boom pedig csupán Amazonon és slussz.
Előbi esetben rágódhatunk, h átcsúszik-e a vámon, az utóbbi pedig eleve drágább.
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
Richard! #11257 üzenetére
Köszi!
Azért nem mered, mert Kínából érkezne? A lengyel raktárból megrendelnéd?Bennem közben Adamsky újra elültette a bogarat, így miután 1 hónapja nagyjából a Motion Plus mellett tettem le a voksom, most megint újrahallgatom a Motion Boom-os teszteket, illetve az azóta kijött új bemutatókat...
Azért az a basszus nagyon ott van!
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
borbar #11253 üzenetére
Köszi, de egyrészt nem látom, h a linkelt 10 USD-os alis kupon oldalról melyik használható jelen esetben. Másrészt nem tiszta, ahogy Richard!-nál sem (de azért szintén köszi
), hogy akkor is kijönne ilyen olcsóra a Motion Plus /db, ha nem valasztok kábelt? Csak mert OK, h 74 USD-ra jön ki maga a hangszóró, de valójában többet kellene kifizetni számomra szükségtelen kábelre, tehát a végösszeget tekintve nem járok jobban. Vagy vmit benézek.
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
carl18 #11243 üzenetére
Igen, úgy értettem, h összességében (tehát a basszust is beleértve) vérezhet el kültéren a Uboom a Charge2-vel szemben.
A Charge2-t itthon nem szükséges 60-80% felett tolni, kültéren viszont valóban előfordulhat, hogy kell a nagyobb kakaó és nem szeretném, ha ez a basszus rovására menjen.
Köszi a videót! Azért nem rossz.
Na nem akarom tovább cukrozni, okosabb csak akkor lehetek, ha kipróbálnám.
Az működhet, h rendelek egy Uboom-ot (még 11 napig él a 35%-os kupon az eleve akciós árra), legfeljebb túladok rajta, ha kevésnek találom.
Richard: néhány hete üres a lengyel raktár, úgy emlékszem, h az Ali szülinapos akció elején még lehetett onnan kérni, néhány nappal később már nem. A fő kérdés inkább az, h mikor nem lesz üres?
De A ~21 ezer/db hogy jön ki? Én csak a 149 USD feletti 9 USD-os store kuponnal számoltam (ha esetleg többen összeállunk), de az még nem elég a 21 ezerhez.
tokyo2: Igen, így érthető.
Köszi!
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
carl18 #11241 üzenetére
Na, ez azért is jó összehasonlítás, mert az asszonynak éppen egy régi Charge 2-je van, itthon az megy, viszont már annyira gyér az akksija, hogy csak kötött helyről szól, nem igazán mozdítjuk a konyha sarkából.
Az téveszthetett meg, amikor azt írtad, h 60% alatt túl sok a Uboom basszusa. De ha kültéren igényelné a magasabb hangerőt, abban a sávban viszont nem képes Charge 2 szintet nyújtani, akkor számomra nem biztos, h megfelelő alternatíva.
Asszem alaposan kiveséztük, köszi az infókat.
Alin hiába az újabb Motion Plus akció, még mindig nem lehet lengyel raktárból kérni. Ugyan hozzászólásában borbar is utalt a dologra - lehet, h eddig általában megúszható volt a vámeljárás, de mi van, ha éppen most nem? -
dave_gahan
aktív tag
válasz
<Adamsky> #11239 üzenetére
Az ára miatt.
Nekem nem szükségesek olyan szintű basszusok, mint amilyenekre a Motion Boom képes, fontosabb az összkép. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy ne lennének fontosak a basszusok, pl. az Earfun Uboom-ot inkább az indoor módban hallgatnám, az outdoor számomra nagyon visszavesz a mélyből. A tesztekből arra jutottam, hogy nagyon kiegyensúlyozott, meglepően "nyitott", szép, jó hangja van a Uboom-nak - és ha ez hangerőben elég lehet egy kerti party-n, akkor lehet, h kiszolgál ez is, még akkor is ha a Motion Plus lenne a best. -
dave_gahan
aktív tag
válasz
<Adamsky> #11237 üzenetére
A Motion Plus vs Motion Boom dilemmán már túl vagyok
, nekem előbbi sokkal részletgazdagabb, tetszetősebb a hangképe. Persze az EQ-val utóbbit is tudom finomhangolni, de Oluv ezen outdoor tesztje ( [link] ) meggyőzött arról, hogy a Motion Plus-ban is bőven van szufla kültérre.
Most inkább azon filózom, hogy az Earfun Uboom-ban is meg van-e, a 360-as hangzás minden előnye/hátránya mellett? -
dave_gahan
aktív tag
válasz
carl18 #11229 üzenetére
Earfun Uboom:
"Nyilván kevés egy kerti partyra de nem is erre találták ki."Hááát ugye, mit értünk kerti party alatt?
Ha nem a szomszédokat akarod baszogatni a decibelekkel, de nem is csupán aláfestő feelinget szeretnél a beszélgetésekhez, akkor azért elég lehet a szufla egy 5-10 méteres kültéri környezethez? Ahogy hallgattam a teszteket, az outdoor mód nem igazán emel a hangerőn, inkább csak a hangképet változtatja, visszavéve a basszusból. Vajon eléggé kültéri-e a kültéri mód?További kétség, hogy én úgy vettem észre, hogy nem 70-75%-on, hanem már 50% körül visszavesz a basszusból indoor módban.
Mivel a Motion Plus-t még nem vettem meg, azon filózom, hogy működő alternatíva lehet-e a Uboom a fenti környezetben? Nyilván egy asztalt "körülülős" szituban kültéren is jó, de azt reméltem, hogy éppenséggel egy sütögetés közbeni kerti party-n is, tágabb vonzáskörzetben is megfelelő.
Egyértelmű, hogy a Motion Plus a best, de nagyon vonzó a Uboom akciós ára (és ehhez képest a tudása).
Oluv összehasonlító oldalán ( [link] ) azért hallani, hogy 5 méter távolságból melyik az erőteljesebb, tényleg ekkora különbség lenne?
(Bár 2 Uboom is olcsóbb, mint a Motion Plus, párositással nem akarok vessződni, ha 25-30 ezret kiadnék, akkor inkább Motion Plus. Viszont ha egy Uboom is pöpec alternatíva, akkor elég 12 ezret költeni.)
-
dave_gahan
aktív tag
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
<Adamsky> #10990 üzenetére
UniCredit.
Köszi mindenkinek a tanácsokat és igazatok van, egyszerűen csak nekem első blikkre nem tűnik komfortosnak NEM arról a számláról intézni a kifizetéseimet, amire a fizetésem érkezik. Ez az állandó figyelés, közbelső utalgatás, eleget tettem rá, túl sokat, stb.... Plusz mindezek mellett keveset utazom külföldre, tehát ez sem motivált. De OK, a puding próbája az evés.borbar: "Három 10 Gbps-s USB adatkábellel (magadnak, barátaidnak vagy fel a Vaterára) együtt is nézd meg az árát, ha javasolhatom."
Ilyen comboban nem találtam meg. -
dave_gahan
aktív tag
válasz
borbar #10987 üzenetére
Egyébként igen, jobban utána kellett volna néznem, ott kezdődik a dolog, h Paypal-om sincs, egyszerűen nem éreztem eddig szükségét. A Revolut-os megoldással pedig úgy vagyok, amiért pl. addig nem vagyok hajlandó telefonnal (NFC) fizetni (pedig szeretnék), amíg a bankom nem biztosítja ezt a saját appjával. Ezért nem fogok Simple-ra töltögetni mindig vigyzáva, h ne túl sokat, ne túl keveset, stbstb nekem ezek a több lépcsős megoldások nem komfortosak...
Na a lényeg, h a Revolut-nak vannak ugyan gyermekbetegségei, de összességében valóban több az előnye. Viszont az is igaz, h keveset utazom külföldre és az Alis vásárlásaimat sem tartottam még elegendőnek... Majd meglátom, de köszi. -
dave_gahan
aktív tag
válasz
borbar #10982 üzenetére
Én csak az összehasonlítás végett állítottam be EUR-t, amúgy forintra van állítva és forintszámláról is fizetem. De igazából ez a beállítás csak arra jó h milyen pénznemben mutassa az összeget, nem arra, hogy miben szeretnél fizetni, nem?
Ha EUR-ra állítom akkor sem vált duplán (USD->EUR->HUF), hanem akkor is csak egy váltás történne (USD->HUF), nem?
Revolut-om nincs, bár olvastam róla. Csak az elmúlt 1 évben kezdtem rendszeresebben vásárolni Aliról, de sztem csupán havi kb. 10 ezerre jönne ki az átlag.
Nah, viszont ha jól látom, perpill nincs már Alin a Boom-ból...
Láttam, h az Amazon.de-n bevitték 70 alá, de úgy látom nem tudnak olyan kedvezményt adni ott, h végül a VAT + posta miatt ne járna rosszul az ember...szóval sztem az Amazon felejtős.
Aidan85: köszi, magyar fiókkal 68.36 a minimum, ami elérhető.
-
dave_gahan
aktív tag
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
<Adamsky> #10950 üzenetére
Szeretem a mélyeket, de csak úgy, ha nem vesznek el a részletek és meg van a közép és a magas is.
Azt kell mondjam, h sztem nekem elegendő az a basszus, amit a Motion+ tud: [link] , [link] , [link] , [link]
Egyébként sztem Alan Ross az egyik legjobb szakmai tesztelő, az alábbi összehasonlítást néztem a napokban, de sztem még megfülelem 1x-2x:[link]
A másik kedvencem Antwan Richardson, ő is letette a haját: [link] és [link]Nem vagyok egy audiophile, inkább laikus, csak szeretem a kiegyensúlyozott hangzást (amellett, hogy azért bejönnek a fejtépő, gyomorszaggató basszusok is
), persze tisztában kell lenni ezen hangfalak korlátaival. Nyilván kísérletezgetni lenne jó az EQ-val mindkét cuccnál: a Boomnál az "A" formájú EQ lehet, h kiemeli a közepeket, de a többi rovására, ugyanúgy a Motion+-t is biztos lehet úgy hangolni, h brutálisabbá tegye a basszust. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy mindkettő 30 W-os, kültéren mindkettőnek meg vannak a korlátai, hiába hirdetik a Bomo-ot "outdoor speaker"-nek és persze távolságfüggő is a dolog.
Valóban, a zene sem mindegy, a nickemből kifolyólag nálam a Depeche Mode a number one
, szorosan követi a U2, Paradise Lost, Vad Fruttik, FreshFabrik, Black Nail Cabaret, NIne Inch Nails, Massive Attack, Rammstein, Queens Of The Stone Age, Editors, Snow Patrol, Keane, Recoil, Nitzer Ebb, Faith No More, Placebo, INXS, Queen, The Beatles, Nephew, na nem sorolom tovább... Szóval főleg az elektronikával tűzdelt alter (+ egy kis elektronikus zúza, esetleg jófajta rock). Semmi tuccoskodás, dj-skedés.
kmarci25: mekkora király vagy!Köszi!
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
carl18 #10948 üzenetére
Utaltam is arra, hogy vakok között félszemű a király.
A Motion Boom-nak egyszerűen alig hallom a közép tartományát. Persze biztos lehetne hangolni vmennyit rajta az app EQ által (ahogy Adamsky is írta). Nyilván az lenne a legjobb, ha élőben tesztelhetném mindhármat...
A Motion Plus egyszerűen annyival kristálytisztábbnak, részletgazdagabbnak tűnik a többiekhez képest, h hajlok arra, h végül ő legyen a választott.
(ráadásul találtam hozzá ilyen pöpec hordtáskát: [link]Köszi, Anonimic tesztjét láttam, ő volt az, aki viszont a T6 Plus Upgrade Edition-től és a T6 Max-tól is el volt ájulva...hagyjuk.
-
dave_gahan
aktív tag
Mindenkinek köszi az ajánlásokat!
A Tronsmart Mega Pro eddig elkerülte a figyelmem és meglepetésemre a tesztek alapján sztem az összes Tronsmart közül a legjobban szól (mondjuk nem nehéz). Nem olyan tompa, mint a márkatársai, meg van a basszus, de nem nyomja agyon a közép és magas tartományt. Szóval köszi, zsírhalom!
Sztem az alábbi 3 közül fogok választani:
- Soundcore Motion Plus
- Soundcore Motion Boom
- Tronsmart Mega ProAz ezeket összehasonlító tesztek alapján azért továbbra is megállapítható, hogy a legteltebb, a legtisztább hangzása még mindig a Motion Plusnak van. De az is igaz, hogy a másik kettőnek jobb a basszusa. Csakhogy alaptalan volt az a félelmem, hogy ez azt jelenti, h gyenge lenne a basszus. Megnéztem direkt ilyen teszteket róla, úgy tűnik, h ebben is faszányos.
A Boom szintén állat, de továbbra is hiányolom belőle a középtartományt. Ahogy többen is mondják, valszleg a Motion Plus és a Boom keresztmetszetéből születhetne meg a legideálisabb cucc. Egy ilyen szajrénál a 80-as évekbeli táskarádió desing sem zavarna.
A Mega Pro a Tronsmart-ok legjobbja, decens hangerővel. Itt csak attól tartok, hogy állítólag baromira eszi az akksit, ill. 50%-os akku szint alatt drasztikusan veszít a teljesítményéből.Ja és a hangerőcsúszka egyesek szerint kriminálisan elcseszett.
-
dave_gahan
aktív tag
Üdv, bluetooth hangszórót keresek, max 30 ezerig, ár/érték arányban a lehető legjobbat.
Kiindulási alapnak ott van a háztartásban feleségem JBL Charge 2-je, aminek már 1 évesen szaródni kezdett az akksija, így leginkább a konyhában, röghöz kötötten (folyamatosan bedugott töltőkábellel) szórja a decibeleket. A hangzása egyébként pöpec. Most egy hordozható és frissebb társat keresek nyaralóba, ide-oda hurcolásra.
Millió tesztet olvastam és videót néztem az aktuális kínálatról...és persze e topicban is rákerestem egyes típusokra. :)
Alapvetően arra jutottam, hogy a JBL azért nem csak a neve miatt drágább, hanem tényleg telten, dinamikusan, a részleteket nem elfedve, megfelelő arányú középpel/magassal szólal meg, emellett úgy adja a mélyeket, hogy az nem nyomja el az összképet (mármint a bluetooth hangfalak kategóriájában). Viszont én most nem akarok 45-50 ezret kifizetni (a Charge 4-ért, nem beszélve a Charge 5 belépő áráról...) Főleg, h tegyük hozzá, ennyiért már lehetne nem mono hangfalakat is kapni...
Először a Tronsmart-okra figyeltem fel. De hamar letettem róluk. A T6 Plus Upgraded Editionről sok tesztelő jókat írt, de a videókból fejhallgatóval is simán hallatszódik, h egyszerűen tompa, nincs karaktere, pláne ha összehasonlító teszten szerepel pl. egy Charge-dzsal... A T6 Max nagyon tetszett volna, de a basszusa mindent elnyom, tragédia.Arról nem beszélve, h sok user írt ennél a márkánál alapzajként jelentkező "sistergésről". Néztem a Lamax-okat, szintén jó a sajtója a cseh gyártónak, de ahogy néztem ezek tulképpen Tronsmart-ok más köntösben...
Sencor: nem rosszak, de a kínálatból egyedül a 6800-nak vannak megfelelő számú és milyenségű hangszórói ahhoz, h jó hangja legyen, 33 ezer körül az ár/érték arány sem rossz, de eléggé nagy, bumszli, ennél azért kisebbre gondoltam (+ a Bluetooth 5 se lenne rossz 4.x helyett). A kistesó 6400 "jóságáról" igazából nem vagyok meggyőződve.
Soundcore: rengetegen esküsznek a Motion+-ra, szimpi is lenne, de a kialakítása miatt inkább beltérinek és kevésbé hordozhatónak gondolom. Plusz igazán jó hangzást csak az appjához tartozó EQ állítgatásaival produkál. Eléggé új a Motion Boom, kültérre dedikálva, jó mélyekkel, de a duruzsoló basszuson és a csilingelő magason kívül gyakorlatilag nincs középtartománya. Valamint az egyébként hasznos fogantyúja problémás helyen van, ha a hangfalat a tv elé szeretném tenni. Ja igen, nem írtam a tervezett használatról: összejöveteleken asztal közepére helyezve, amúgy tv elé alkalmankénti csatlakoztatáshoz.
Ódákat zengenek még a Blitzwolf BW-AS2-ről, tényleg úgy tűnik, h kategóriájában tisztességes hangja van. A design-ja sem rossz, emiatt viszont nagyon különböző hangzása van, a poziciónktól függően. Valamint kültéren kicsit kevésnek tűnik a 2x5w magas. Plusz viszonylag régebbi darab (B4.2, micro usb).
Még esetleg a Sony SRS-XB33 lehet képben...Szóval kicsit tanácstalan vagyok. Ha tudtok javasolni alternatívát, akkor szívesen veszek minden ötletet.
A Sencor 6800-ról van vkinek saját tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest