- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- ZIDOO médialejátszók
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Milyen processzort vegyek?
- E-book olvasók
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Köszi mindenkinek, igazából egy régi Pioneer lx71 van most használatban, és gondoltam szerzek egy HDR képes playert.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van valami magyarázat arra, hogy miért van egy árban a Sony X700 a 800-al?
Elvileg a 800 magasabb kategória, vagy tévedek? -
törölt tag
Szerintem annyiért jelen pillanatban semmilyen lejátszót nem lehet venni, max használtan. Nemrég aprón volt eladó egy X800-as 65-ért, illetve valamelyik évben az X700-at BF alkalmával 67-ért árulta a MM. Gondolkodtam, hogy megvegyem, de nem tettem, most 100 felett van... Így jártam..
Ha elég kitartó, és türelmes vagy, néha előkerülnek használtan régi, de bitang jó playerek. Mondjuk ott meg a mai fícsörök hiányoznak.
Még a korábban linkelt Reavon is elég érdekes hogy nincs benne sem analóg kimenet, sem streaming szolgáltatás.Dióhéjban ez most a helyzet, elég rossz időpont a vásárlásra, konkrétan szerintem haldoklik a piac.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Köszi a helyreigazítást, de nem ezekre a helyesírási hibákra gondoltam, persze nekem sem tökéletes sokszor a nyelvtani rész, meg ugye a telefon nyomkodás is közbe szól....
Egyszerűen zavaró számomra ha valaki totál ékezet nélkül ír, no meg az érthetetlen összefüggés nélküli elkapkodott betűhalmaz. -
törölt tag
-
törölt tag
Nem tudom, de a régi tv-m (Sony W8) sem engedte át a DTS-t, csak a Dolby 5.1-et.
A mostaninál szempont volt vásárlás elött, mivel 1.4 HDMI szabványos az erősítőm, így használom az ARC-t.
Nem mondom, hogy a legstabilabb dolog, de együtt lehet vele élni.
Igaz, csak PS5-re használom(játék), filmeket egy külön lejátszóról nézek, ami közvetlenül csatlakozik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kukulec #12801 üzenetére
Aki az elmúlt idők során maradt az optikai adathordozóknál, (én is ide tartozom) az sok jóra ne számítson.
Egyrészt a feljebb taglalt problémák miatt, másrészt meg a streaming térnyerésével rengeteg film ott jelenik meg.Egyébként maga a 4k jóval többet ad mint egy SDR anyag. Ugye nem csak a felbontás, hanem a HDR meg a színtér miatt is.
Viszont kizártnak tartom a magam részéről, hogy filmenként leperkáljak 10-12000et.Azt csináltam, hogy vettem egy Pioneer LX71 lejátszót, aminek büntető képe/hangja van, sima bd lemezből azt hiszem ki lehet jelenti, hogy rengeteg van, jóval olcsóbban. Számomra az a minőség bőven, kielégítő, ha mégis kiadnak 4k-,ban valami számomra klasszikus filmet, akkor arra a PS5 megteszi.
-
törölt tag
AVX-en van most egy 800-as 55-ért, annyit simán megér!
-
törölt tag
Egyetértek!
A másik ilyen a kalibrálás, kiadnak 3-400000-et tv-re, de 15-20000-et kalibrálára nem, inkább megy a kínlódás, meg az értetlenkedés fórumokon.
De ide lehet sorolni a tv-be dugdosott pendrive-ot dedikált asztali lejátszó helyett, aztán fikázni a tv-t, hogy sz@r![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Quqesz #12687 üzenetére
A ma ismert összes formátummal kompatibilis!
DV, 4K stb...
Sokáig szemezgettem vele, de nem mertem megvenni, pedig aprón pont akkor volt fent egy, potom 35-ért.Féltem, hogy a PS5 UHD lejátszó képességeivel azonos minőséget képvisel, ami számomra gyalázat volt.
Hozzá szoktam a full hd érában az Oppo szintű lejátszók minőségéhez, ezért maradtam még egyelőre az 1080p vonalon, mert sajnos anyagi okok miatt most nem fér bele egy CA XCUHD.Ettől eltekintve szerintem egy átlag felhasználónak több mint kielégítő, és ha megveszed kíváncsi leszek a tapasztalataidra.
Szóval hajrá!! -
törölt tag
Viszonylag sok lejátszó megfordult nálam az évek során.
Volt köztük belépő, közép, és felsőkategóriás is, és mind különbözött, képben/hangban egyaránt.A konzolok teljesítettek leggyengébben, utána jött pl a Sony S6700, ami ugyan már nagyon jó volt ár/értékben, de komolyabb audiotechnikai láncba azért nem tenném, CA Azur 650-nek nagyon tetszett az LPCM hangja.
A Marantz UD7007, illetve a PioneerLX71 volt az abszolult befutó!
A Pioneer-t most próbálgatom egy 65-ös Sony 4k tv-n, valami brutális képe van, sőt tegnap kipróbáltam DVD-vel is, és még egy gyenge forrás is abszolult nézhető volt.Talán itt nem szedik le a fejem, ha leírom, hogy bitstream hangban is véltem felfedezni változást.
-
törölt tag
Nem tudom, de konzolt filmlejátszásra használni, szerintem nem jó ötlet.
Egy időben multimédiás eszköznek használtam egy PS4-et, aztán az állam kerestem, amikor beiktattam a láncba egy Marantz UD7007-et.
Áltattam magam egy ideig, hogy majd a PS5... Fenét, keresztbe, hosszába megette az LX71, de szerintem már egy X800-is. -
törölt tag
válasz blakey #12657 üzenetére
S6700-as piszok jól sikerült, szerintem a kommersz lejátszók csúcsa ár/értékben.
Hozzá teszem, sosem szerettem az olcsó lejátszókat, ezektől a csattogos műanyagú, fél kilós tömegben kifosott termékektől mindig vert a víz!
Azonban el kell ismerni, hogy egy ma kapható X700-800 szerintem minden igény kielégít, talán a legvadabb mozisokat nem, nekik ott a CA CXUHD.Nálam most egy Pioneer LX71 teljesít, gyönyörű képe/hangja van!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz koncsik #12655 üzenetére
Szerintem is nyugodtan meg lehet venni az X700, 800-at, lehetnek gondok, de melyiknél nem?
Mondjuk nem tudom mennyire hajaz az említett két modell a PS5 UHD lejátszó képességeihez, mert az valami botrány!?
A meghajtó úgy zúg mint egy mosógép, pocsék fekete megjelenítés, szaggatás, nincs DV. -
törölt tag
válasz ricsip #12631 üzenetére
Nyílvánvalóan nem 30 centis monitoron néztem, hanem egy 65-ös HDR képes kalibrált Sony-n.
Nem is innen onnan letöltött vackokkal, hanem eredeti UHD lemezzel.
Konkrétan: Ryan közlegény megmentése, Nincs bocsánat, Hang nélkül 2.
Ezek sima bd-n is megvannak, de az, hogy ég és föld..... hát nem tudom.
Elhiszem, hogy bizonyos filmeknél kijön, meg azt is, hogy mindenki máshogy érzékel, nekem annyira nem adja eddig.Ezekkel a tesztvideokkal meg számomra semmi nem bizonyítható, pláne Youtube-ról!
Játékok tekintetében más a helyzet, ott egyértelmű az információ többlet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy kis élménybeszámoló!
Nemrégiben váltottam úgymond generációt egy 4k Sony tv-re, illetve egy PS5-re.
Szóval beléptem a 4k HDR világába, és azon az állásponton voltam, hogy a konzol amolyan multifunkcionális készülékként fogom használni, filmek, játékok stb..Vettem néhány UHD lemezt, és hát őszintén szólva nem éreztem akkora előrelépést a felkonvertált full hd, sima bd-hez képest, hogy belekezdjek az UHD gyűjtésbe.
Viszont ami meglepett, hogy egy 4k tv-n, gyönyörű a full hd kép!A PS5, bd filmek esetében finoman sem teljesített jól, szaggatás, kényelmetlen kezelés, érezhető, hogy nem erre találták ki, így aztán maradva a sima 1080-as képnél, vettem egy Pioneer LX71 BD playert.
A lényeg: Gyönyörű képe/hangja van!
Egy középkategóriás hangrendszer gyönyörűen megmutatja a tudását, keresztbe, hosszába lenyelte a konzolt.
Mindössze 50000-be fájt!
Van aki használja még ezt a lejátszót?? -
törölt tag
Sziasztok!
Sony X700-as bd lejátszón ahogy nézem van dupla HDMI kimenet.
Tehát akkor külön lehet választani a kép/hang információt? Egy régebbi 1.4 szabványt támogató erősítőm van, ezért lenne fontos, hogy HD hangokat tudjak átvinni!Köszönöm előre is a válaszokat!
-
törölt tag
Szerintem a szélessávú internet elterjedése óta "haldoklik", pontosabban réteggé vált.
Ahogy írjátok is, sokan már 10 évvel ezelött is futószalagon írták otthon a lemezeket.A DVD korszak fénykorában egy ismerősömnek egy telefonomba került, és másnapra mindent megszerzett ami kellett, még azt is ami meg sem jelent itthon.
A Stream szolgáltatók meg kb beütötték az utolsó szeget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest