-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Bocsánat a kései reagálásért! Valóban nem volt új autóm soha. Én "addig nyújtózkodom, ameddig a takaróm ér".
De nem ilyen értelemben kérdeztem.
Hanem arra gondoltam, hogy számomra pl. nincsen különbség abban, hogy valakinek a használt autója tiszta/mocskos, vagy a képregény gyűjteménye, esetleg a Blu-ray lejátszója, amit meg kívánok vásárolni.
Csak míg használt autóban már sikerült megkíméltet, tisztát, ápoltat, karbantartottat vásárolnom, a különféle hobbimhoz tartozó termékek kapcsán ez igen ritkán fordult elő.De ha tudsz nekem mondani mondjuk max. 100.000-ért egy pár órát futott Oppo 4K Blu-ray lejátszót, amit garantáltan a tulajdonára 100%-ban annyira igényesen és akkurátusan vigyázó tulajdonos adna el, mint amilyen én vagyok, akkor hálás köszönettel fogadom az illető elérhetőségét!
És örülök, hogy Neked sikerült egy remek erősítőt vásárolnod!
-
jeni
félisten
válasz
achilleuss #12496 üzenetére
Samsung-t felejtsd el,már nem gyártanak és semmi firmware sincs már hozzá!
Anyag megépítésében az Onkyo,Denon,Pioneer jók,de ezek sima BD lejátszók.
Már lehet ma már inkább UHD képeset vennék feltéve ha csak BD lemezeket játszanál le.
De tény,hogy ha ez a cél csak akkor kapni lehet nagyon kedvező áron jó cuccokat is melyekben van anyag anno komoly megépítséggel és nem kevesebb mint 10kg-ak. -
Zanik
addikt
válasz
Ebből az összegből simán kijön egy vállalható BD lejátszó + egy mediaplayer.
-
válasz
Oppo miért nem jön szóba?
-
achilleuss
tag
Sziasztok! Tudnátok javasolni Bluray lejátszót 200 e-ig, amin van usb, pendrive-ról lejátszásra? Használtan is jó, ha jól működik, persze az már nem 200e-ért.
ezek valamelyike érdekelne használtan/ha van valakinek eladó/ , kb 10 évesek: Denon DBP-2012 UD
Cambridge Audio Azur751
Onkyo BD-SP809
Pioneer BDP-LX55
Samsung BD-F7500
Onkyo BD-SP309 -
ArGab
őstag
válasz
Taki46 #12493 üzenetére
Pont ez a cél, igen. Csak úgy tűnik az X700-nál is a háromrétegű lemez kezelésénél jelentkező problémák rendszeresen előforduló típushibának tűnnek és nem akarnék belefutni még egy ilyenbe.
De tekintve, hogy az egész kérdéskört az hozta elő, hogy több hónap után ismét raktárra került UB820, biztos ami biztos rendeltem egyet. A két helyből ahol még listázva volt és tegnap rendelhető is, már csak az egyiknél van. Főleg miután rátaláltam Vincent HDR Optimiser videójára, lemezes lejátszásban egyértelműen jobbnak tűnik ez a Pana a tegnapi kutatgatásom alapján.
-
ArGab
őstag
válasz
Taki46 #12489 üzenetére
2 éves lesz, garancia 1 év után lejárt. Először nem is tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, hogy egyszer belefagyott a lejátszásba. Csak aztán ahogy gyűltek az UHD lemezek egyre többször előjött, közben meg lejárt a garancia. A közös pont, hogy mind 100 gigás háromrétegű lemezek. A Sima BD lemezekkel, vagy a kétrétegű 66 gigás lemezekkel soha nem volt gondja.
Avsforum, reddit, blu-ray.com-on is csomó panaszt találtam X700-akra, hogy belefagynak a harmadik rétegre váltásba. Nem tudom van-e értelme így tízezreket beleölni egy szervizbe.blakey: nem segített a tisztítás.
-
Taki46
tag
Szia!
Rendelkezem mindkét lejátszóval. Egyiknél sem tapasztaltam ilyen jellegű hibát. De használtam x700-ast is. Én ott sem futottam bele ilyenbe. Ott valami más gond lesz. Teljesen mindegy hány rétegen van a gyári lemez, a lejátszónak tudni kell kezelni a gyári lemezeket. Különben a kutya sem vásárolná meg...
Szerviz?Üdv
-
ArGab
őstag
válasz
blakey #12486 üzenetére
Nem, a Blöffbe már a frissítés után fagyott bele. Pontosabban nem lefagy csak megmerevedik a kép aztán pörgeti a lemezt mint az agyatlan és hallani, hogy szenved a pozicionálással.
Ami még érdekes, ha ilyenkor leállítom és újra elindítom a lemezt nem működik a resume, de ugyanazt a jelenetet kiválasztva ugyanott ismét belehal. Ha kiadatom a tálcát és újra beolvastatom akkor ugyanazt a jelenetet kiválasztva már át tud menni rajta. -
ArGab
őstag
-
Joshi
titán
Az a csoda hogy egyáltalán olvassa ezeket a lemezeket. Sajnos az Oppo 203 lejátszóm egyáltalán nem kezeli. Én úgy tudom, hogy a BD-XL lemezeket hivatalosan csak a Panasonic DMP-UB900 kezeli. Én anno úgy oldottam meg a lejátszást, hogy a PC-n Serviio-val megosztottam a Pioneer 212-es írómat és hálózatról simán le tudom játszani a lemez tartalmát. Az a gond, hogy az X700-on csak Megabit Lan van ami szerintem kevés egy ilyen anyaghoz.
-
sazo
tag
Sziasztok,
Tudom, hogy mazochista vagyok, de láttok rá esélyt, hogy a Halálos Iramban 8-at UHD formátumban magyar vonatkozással - szinkron vagy felirat - meg tudom valahol vásárolni?
Köszönettel,
Z
-
ArGab
őstag
BD100 lemezekkel kinek milyen tapasztalata van X800m2 és UB820 esetén?
Most, hogy egyre több ilyen 4K lemez van a gyűjteményemben sajnos úgy tűnik az X700-am egy csomószor belefagy a második/harmadik réteg váltásába ami rohadt idegesítő. Minden fagyás eddig BD100 lemezzel történt (Vissza a jövőbe 1/3, Blöff, Forrest Gump, Ryan közlegény megmentése), minden mást problémamentesen tud játszani. Neten keresve rengeteg hasonló tapasztalatot találtam X700-akra, de az előbb említett kettőre nem nagyon. Nem tudom viszont hogy azért, mert nincs ilyen típushibájuk vagy csak kevesebben vették őket.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
thomasvold #12459 üzenetére
"Tudom, hogy nincsenek Dolby-s filmek még lemezen, de később akár lehetnek."
Ja, csupán néhányszáz létezik: [link] -
Taki46
tag
válasz
koncsik #12477 üzenetére
Sokak (köztük én is) igénylik ezt a funkciót. Panasonicnál meg ráadásul felirat luminancia állításra is adott a lehetőség. Ez HDR közben nagyon hasznos tud lenni. Nem égeti ki az ember szemét
De csak ezért nem akartam extra drága lejátszót. FullHD vetítésnél ez is tökéletesen teszi a dolgát.
-
válasz
Taki46 #12453 üzenetére
Kipróbáltam, nem találtam ilyen opciót (frissítés után sem) az I-es verziójúban.
A MK2-ben hol kell állítani, hátha csak béna vagyok és nem találtam... ?
Update: félreértettem, azt hittem a felirat betűtípusára gondolsz, meg a nagyságára.
Számomra meglepő, hogy van ilyen lemezlejátszáshoz (x800). -
belinho
senior tag
válasz
thomasvold #12473 üzenetére
Nem volt benne semmi.
-
Joshi
titán
válasz
thomasvold #12467 üzenetére
Nyugodtan rendelheted innen, az Alien Covenant-et is innen rendeltem. Néztem a német Amazont is, de ott csak a sima Blu-ray-t látom.
Vagy vársz pár évet amikor kijön a Mátrix 4 és megveszed a Mátrix Quadrológiát.
-
thomasvold
őstag
válasz
blakey #12472 üzenetére
Fentebb már írtam neked, hogy én néztem el valamit, látom, hogy tudja. Mivel zene nekem is fontos, Sony lesz. HDR10 és + között én nem vettem észre egetverő különbségeket, már amennyire két különböző monitoron való megtekintés után egyáltalán lehet-e látni bármit is.
Ahogy nézem róla a Youtube videókat, aki újonnan bontja ki, van benne 2 db. film is. Nektek is volt benne? Már aki ezt a típust vette
-
blakey
titán
válasz
thomasvold #12469 üzenetére
Hol olvastad, hogy nem tudja? Nekem X700-asom van és az is tudja a Dolby Vision-t.
Itt is szerepel a Dolby Vision. -
Taki46
tag
válasz
thomasvold #12469 üzenetére
Tudja a DV-t a Sony. Csak külön kell ki-be kapcsolni a funkciót.Nem automatikus mint az x700-s Sony-n.
-
Taki46
tag
válasz
koncsik #12456 üzenetére
Köszönöm szépen , de már tárgytalan. Írtam a Sony-nak. Igen a válasz,van benne subtitles shift. Így felszabadul a Panasonic asztali a vászon alól és mehet vissza a tv alá. Ha esetleg DV vagy HDR10+ szeretnék,akkor azon tudom nézni.Csak nem akartam megint 2 vagy 3 százezret lejátszókra költeni.
Üdv
-
thomasvold
őstag
válasz
blakey #12468 üzenetére
Nekem jó lenne a Sony, HA tudná a Dolby Vision-t. Te azt írod, hogy tudja, de én azt olvastam a specifikációjában, hogy nem tudja. Akkor én olvastam rosszul valamit?szerk.: Shittt, most nézem az egyik Youtube videóban, hogy a menüben benne a van a Dolby Vision. Ezek szerint tudja. Ne mtudom honnan szedtem, hogy nem tudja.
-
blakey
titán
válasz
thomasvold #12467 üzenetére
Inkább Sony, HDR10+ ide vagy oda, és amellett, hogy a Panasonic csak lemezekről viszi a megfelelő képkockasebességű anyagokat, néha még a tápja is sz@r, nekem is volt 2 "cicergős" Panasonic lejátszóm, és egyik sem az olcsóbbik fajtából.
A Sony HDR10-et és Dolby Vision-t tud, amellett SACD-t ami nálam pl. elég nagy előny. Egyébként a rendszerem mindegyik HDR formátumra képes, de HDR10+-ból sokkal kevesebb anyagot találok, ellenben Dolby Vision-el gyakorlatilag naponta többször is, főleg, ha Netflix és társai is szempont. -
thomasvold
őstag
Köszönöm szépen, hogy megmutattad. Amit linkeltél elég jó árban van, te is onnan rendelted?
Szóval nekem csak lemezes lejátszásra kellene lejátszó, inkább a Pana-t választanám, mivel tudja a a Dolby Vision-t és a HDR+ is a Sony-val ellentétben és lehet a 60 FPS sem hátrány a későbbiekben. Mintha a Sony csak a sima HDR-t tudná, úgy emlékszem, cserébe mindenevő, de nekem nem az a lényeg, hanem lemezről való lejátszás.
-
Joshi
titán
válasz
thomasvold #12465 üzenetére
-
thomasvold
őstag
válasz
koncsik #12463 üzenetére
Köszönöm koncsik és neked is Joshi!
Semmilyen file-t, sem mkv-t, se semmit nem tervezek lejátszani rajta, csak lemezt. PC is lesz kötve a TV-re, file-ok arról fognak menni. Tehát ha jól értem, akkor lemezről nem jelentkezik ez az ugrás, amiről írsz.
#12464 Joshi : Matrix-ból díszdobozost tervezek, amit linkeltél olyan lenne?
Én ezt néztem ki EU-ból, ez ugyanaz? [link]
-
Joshi
titán
válasz
thomasvold #12462 üzenetére
Kadenciahelyes lejátszás azt jelenti, hogy a 23,976fps (24p) tényleg ilyen sebességgel lesz lejátszva. A Panák fájlból 60Hz-en játsszák a filmeket. Valaki észre sem veszi.
Innen is megrendelheted mert van benne magyar nyelv.
-
válasz
thomasvold #12462 üzenetére
Én is Joshi válaszát erősítem meg. A Panasonic lemez lejátszásra kiváló (kivéve SACD, DVD-A - ez ritka szempont ma már, nekem még igen), de pl. a nem kadencia helyes lejátszás a (mondjuk) mkv file-oknál kb. 40 mp-ként egy kis ugrásként jelentkezik, amit nem feltétlenül vesz észre mindenki.
-
Joshi
titán
válasz
"Tudom, hogy nincsenek Dolby-s filmek még lemezen"
Hogyne lenne, nekem az Alita és a Mátrix is Dolby Vision-ös. Sőt az Alita Dolby Vision és HDR10+ is egyben.Azt azért tartsd szem előtt, hogy a Panasonocok fájl lejátszásnál fix 60Hz-en viszik a filmeket, magyarul nincs kadenciahelyes lejátszás. Blu-ray-ről tudja a 24Hz-t, de csak Blu-ray struktúrából.
-
cujo69
tag
válasz
-
thomasvold
őstag
válasz
koncsik #12455 üzenetére
Esetleg ez nem lenne a jövőbe nézve életképesebb megoldás? : Panasonic DP-UB450
Ez tudja a Dolby Vision-t is és a HDR10+ -t is. Sony nem tudja a Dolby-t. Tudom, hogy nincsenek Dolby-s filmek még lemezen, de később akár lehetnek. Vagy más szempontok miatt ajánlottabb a Sony?
Esetleg magasabb kategóriában melyek ajánlottak? Kb. 200 e. ft-ig.
-
Joshi
titán
válasz
thomasvold #12454 üzenetére
Tényleg lemez lejátszót szeretnél? Mert ez a topik tényleg az, szóval a fájl lejátszás itt nem feltétlenül opció.
-
válasz
thomasvold #12454 üzenetére
SONY UBP-X800M2B
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Ajánlást szeretnék kérni, milyen 4K UHD Bluray lejátszót tudnátok ajánlani? Egy LG 65OLEDC1 TV-hez kellene.
Köszönöm a válaszokat.
-
Taki46
tag
Hali gyerekek!
Használ itt valaki SONY UBP-X800M2B lejátszót?
Valóban rendelkezik felirat pozíciónálásal gyári lemez lejátszása közben? Úgy mint a Panasonic.
Válaszokat előre is köszönöm.Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest