- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
elárulom mi volt, tudták hogy ki akarok szállni és arra az egy napra kicsit feltekerték a gombot
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
F_Balazs #21796 üzenetére
Nem önző hanem disztópikus. Maga a pénzügyi világ az önző. A crypto társadalomnak kicsit olyan vadnyugati feelingje van. Jelen van az opportunista izzadt lábú öltönyöstől kezdve, a szivarrágó szalmakalapos szerencsevadászokon át, a szabadságharcos szakad pólós jampikon keresztül, a csúcstechnológiás ázsiaiakon át mindenféle náció. Mint egy cyberpunk ponyvában.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Agyrák666 #21794 üzenetére
Hat ha ki kell utni a shortosokat, mar ez is csak just another logikai agyalas, en meg ezekben nem hiszek.
De attol meg agyalgathatunk rajta szabadon mindketten, mi tortenhetett.
Mondjuk egy indito szikra volt, aztan a tobbit meg inteztek a script-ek, robotok. Ez is benne van.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
tisztelturam #21792 üzenetére
Be kell, hogy vásároljon a cápák nagyja. Nem mind, de a nagyja. Amikor már csak annyian rekednek kint a kerítésen kívül, hogy olcsón nem tudtak beszállni, de érdemben már bármit nyilatkoznak, nem nagyon mozgat árfolyamot, akkor fognak olyan pozitívakat nyilatkozni, minden összebeszélés nélkül, a kisebb-hosszabb ideje benne állók egymásután, sortűzként (persze a kilóra megvett-megkent politikus asszisztál és támogató), hogy kilövünk. Addig semmi különös nem lesz szerintem, csak megy a spekula, vásárolgatások, eladogatások, ilyesmik.
Minden nagy nézi a másikat árgus szemekkel, ő még játszik-e ugyanúgy, mint saját maga, vagy inkább hodl-ol. Ha utóbbi, egyre többen fogják ezt követni, aminek eredménye az lesz, hogy hirtelen mind már csak tartja. Ha pedig ez bekövetkezik, nyitni fog egyik, másik, harmadik, a saját szektorában, saját médiáján, akármijén keresztül egy szócsövet, hogy milyen fasza ez a bötöcö, és immár a kormány, politikus, senki nem fekszik keresztbe.
SZERINTEM.
-
tisztelturam
aktív tag
válasz
F_Balazs #21790 üzenetére
Ha megjelennek a nagy cégek sorban amazon mintára mondjuk google (play áruház), MS (pc-xbox store), stb akkor felfelé ha semmi nem lesz megy le 30k körülre megint..
Egyébként a nyár mindig ilyen..majd ősz tél megindul...csak a kérdés minek kell történnie hogy ez duplázzon és visszatérjen a mindenkori csúcsra illetve afölé.. -
Dißnäëß
nagyúr
Kicsit várnak, aztán majd hirtelen "ja de, mégis..."
Ilyen ez a popszakma, látjátok feleim szümtükkel, miben vogymuk.
Elonban, Amazonban és Bitcoin játékban vogymuk.
Amit Musk megcsinált tegnap, nem is egyszer, miért ne tehetné meg bármelyik másik ma, újra ? És holnap..
Igazi jó kis vadnyugat ez kérem.
-
F_Balazs
aktív tag
válasz
tisztelturam #21789 üzenetére
Tisztelt uram hogy érzi, merre fogunk haladni?
-
Wn2tl
aktív tag
Az amazon nem egyértelműen, de cáfolta a híreket.
-
Wn2tl
aktív tag
Egyelőre visszahúzódott a ~42k-s csúcskísértettől. Kíváncsi leszek lesz-e másik és dupla tető lesz vagy átviszi?
-
BeLucZ
addikt
Hát tyerekek, őrült egy napon vagyunk túl... :) Vajon a folytatás is ilyen lesz a következő napokban ? Mit jósoltok ? :) Ilyen időszakban lehet gondolom különösen előnyös a dca stratégia.
-
Pietrosz
addikt
válasz
GuMipOkE #21777 üzenetére
Én is HODL párti vagyok, de profit realizálás azért kell néha. Nekem ma bejött kivételesen mert a mai eth csúcsot majdnem megcsíptem így egy első futómű felújítás ingyen van
Cserébe bukok a liquid swappal valamennyit, minden felfelé ment szinte de a Theta meg minuszban van egész nap. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
F_Balazs #21773 üzenetére
Ha nem rövidtávon akarsz sokat keresni ezen, akkor szerintem közel mindegy, hogy ebben a téblábolási sávban hol lépsz be longba. Ha rövidtávon, akkor más típusú kockázatokat vállalsz fel, mint a tipikus hódler. Ez esetben nem tudok, de nem is akarok együttérezni veled.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Dißnäëß #21772 üzenetére
A magam részéről hodlerelem a portfóliómat, néha átstruktúrálom. Ennyi.
Jónéhány év alatt megtanultam, hogy a kiszállok-beszállok játék addig lesz jó, amíg el nem megy mellettem a vonat, vagy épp rossz ritmust nem veszek fel. Úgyhogy inkább a hullámvasutat választom, btc-ben mérem a befektetésem, és sokkal nyugodtabban alszom.
Persze amikor látom, hogy a rally kezd kifulladni (mint pl 60k-nál), akkor ott van bennem az idegesítő gondolat, hogy meg kéne játszani az esést, és gyarapítani a kriptót. De mivel úgy tűnik számomra, hogy az intézményi befektetők miatt még kiszámíthatatlanabb lett a piac mint korábban, ezért a nyavalyás fomo nem hagyja, hogy elengedjem a pozíciókat. Úgyhogy inkább megpróbálom élvezni a hullámvasutat. -
Dißnäëß
nagyúr
Űhhh, most nézek a 15 percesre.. órásra.. napira... hát ez nem az a belavós film úgy látom
-
F_Balazs
aktív tag
válasz
GuMipOkE #21771 üzenetére
Amúgy abszolút. Most is a fejem vertem a falba, hogy miért vettem az elmúlt hetekben ezt- azt-amazt, amikor az a pénz még mehetett volna bele a 29k-s beszállóba...
Amilyen a legtöbb ember 'szerencséje', ha pont nagy emelkedések idején szállnak be, akkor hét szentség hogy rákefélnek, és kicsit sorszerűen mennek is le bukóba mert trendforduló előtt lépnek be pár nappal. Az idei tavasz valószínűleg gyönyörű iskolapéldája volt mindennek, hogy micsoda kockázatokat rejt bullrun idején beszállni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
GuMipOkE #21771 üzenetére
Az esés még jobban pörgeti, paradox módon
Legalábbis a long-ban, hodl-ban gondolkodóknak ezek szerint akkor két tábora van, egyik csukott szemmel vesz minden hónapban X Forintért oszt jónap, ül nyugton mint a kotló, a másik tábor meg minél jobb belépőt keres és jön a vérszem, mikor van egy dip és ő éppen nem tudja beletenni, mert már betette, vagy a fizu csak holnap érkezik, nemtom... -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
F_Balazs #21764 üzenetére
Úgy vagyok vele, hogy a 40k sem a világvége, oké, hogy 28-ba leszúrt nemrég, a maradék időt meg 30-40k között oldalazgatta nagyjából leegyszerűsítve, de ... amikor 150k, 200k, 500k lesz, HA .. egyáltalán .. bár ... sokak szerint ... szóval ... akkor nem azon fogok sírni, hogy úristen, csak 40-41 körül szálltam be.
Szerintem is jó még kivárni, merészebb játékosok meg tolják be a nagyi aranyát is
-
F_Balazs
aktív tag
válasz
Dißnäëß #21761 üzenetére
Az a baj, nem bízom benne, hogy masszívan és tartósan átüthető lenne a 40k. Legutóbb mikor benéztünk 30k alá akkor toltam bele nagyobb pénzt, nyilván most ez nehéz döntés, hogy mi legyen a sorsa így 30% pluszban. Abban amúgy egyetértek, hogy labilis még a helyzet, nem jó beszálló a 40k.
-
IzI
őstag
válasz
F_Balazs #21760 üzenetére
Remélem még tovább megy,mert ez a langyos víz (30-34) nem igazán tetszett.Nem vitte le kellőképpen a vga árakat és elkezdtem már szemezgetni 3080-6800xt.Pedig tudom,hogy jelenlegi ár nem reális értük,de már jó lenne ennyiért,ahhoz képest mennyi volt korábban.Így,ha újra tartósan magas lesz a bc,csak emelkednek a vga árak és akkor biztos nem veszek.Szivességet tennének.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
F_Balazs #21758 üzenetére
Nekem túl gyors. Persze itt bármi megtörténhet, de szvsz ez már BTC-vel tûnik olyan pump & dump-nak, mint amit kisebb coin-okkal szoktak játszani Telegramos zárt csoportok..
Valami nagyhal nagyon elindított vmit, szedegeti fel magára a többieket (fomo), aztán dikk, helószia - ô jól járt, a többit meg majd jó esetben megfogja a stoploss..
Én még erre nem moccantam rá (lenne mivel most).
-
Dißnäëß
nagyúr
Mi hajtja most a nagy tôzsdéket amúgy ?
-
tisztelturam
aktív tag
Kemény a helyzet. Már csak 8 db ilyen 11%-os ADA emelkedés és ki is tudok szálni
-
BeLucZ
addikt
válasz
Zoli-bácsi #21752 üzenetére
Most kell beletolni mindent egyszerre
Érzem, meglesz az 50K hamarosan.
-
Zoli-bácsi
senior tag
Ma is összegyűltek a szakértők
-
Wn2tl
aktív tag
USA tiltás nagyobbat szólna. Kína nem tényező pénzügyi befektetési szempontból, az államapparátusuk miatt, mindig hatalmas pénzügyi kockázatot jelentő piac volt. Bele van árzava a dolgokba. Ez probléma is, mert ők profitálnak büntetlenül a nyugati pénzügyi rendszerekből, és mint egy parazita szivattyúzzák ki belőle a hasznot. Lásd ahogy becélozták a kelet-európai országokat, közte minket is Magyarországon.
-
BeLucZ
addikt
-
h1mpi
félisten
Na ez pont jókor jött. Tegnap csak próba kiutalást csináltam, de most ment az egész kis pluszban. Köszi a Vivides ötletet ment rendesen minden.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
BeLucZ #21732 üzenetére
Elemzők szerint 500 ezer dollár lesz 1-2 éven belül 1 btc. Bár ha az amazon bejelenti, hogy bocsi mégse fogadjuk el az megint óriási zakót jelentene. Ha átvészeli az árfolyam a befektetési alapok nyár végi gigantikus mennyiségű coin unlockolását, akkor még jó is lehet a dolog hosszú távra.
-
bayarena
aktív tag
Persze, hogy mire engedelyezik a profilomat Binance-on, addigra felmegy az arfolyam..
Nah mind1, majd megvarom, mig ujra visszaesik 30ra. -
F_Balazs
aktív tag
Ma hajnal 3 körül mi történt?
'Valaki' irgalmatlanul bevásárolt. Utána lévő 1 órában ment is a dump rendesen.
-
törölt tag
válasz
Zoli-bácsi #21719 üzenetére
Hát vannak itt olyanok akik 42k körül fognak beszállni, nem is értem miért. Ez nekik van.
-
bayarena
aktív tag
válasz
Zoli-bácsi #21716 üzenetére
Miert?
Van a Binance-nal megbizhatobb?
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
tisztelturam #21715 üzenetére
Ne fáradj, akkor már nem lesz Binance.
-
nort_on
senior tag
Vivid elvileg működik. Kiutalod Vivid VISA kártyára, onnan meg Revolut-ra, onnan meg bárhová.
-
h1mpi
félisten
Köszi! Ha Revolutra szeretném kiutalni a pénzt, akkor gondolom a Revolut fő bankkártya adatokat adjam meg ott is?Nem engedi kiutalni Revolutra.... (Card in this country is not supported), hát ez nagyon jó
Mondjuk a sima ERSTE Mastercardomra is ezt írja, mi lehet a gond, találkozott már ezzel valaki?
-
h1mpi
félisten
Bineance-on az EUR SEPA kiutalás csak most nem megy, vagy régebb óta nem működik?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
tisztelturam #21703 üzenetére
Én azért még kivárnék, szerintem ez csak délibáb most még. Még előbb a gazdaságnak ismét zakóznia kell egyet, azaz úgy mondom inkább, a legutolsó covid hullámból még nem ocsúdott vissza, de már itt liheg a következő.. amint a DOW megindul lefele, és ezen az inflációs nyomás sem segít, a bötöcö is megindul lefele.
Szerintem még nem holnap lesz 65k..
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
tisztelturam #21698 üzenetére
Sorry, valamiért átsiklottam az eurón.
-
Hory84
tag
válasz
Ott volt az 50 napos MA. Azóta megy is lefelé. Vissza lehet nézni mi történt mikor ezt alulról megnézte de nem törte át az ár.
-
BeLucZ
addikt
válasz
Irány a 65K újra!
-
tisztelturam
aktív tag
$34,357.26
Na mivan megnyomták a most már mindenki megszedte magát olcsón és mehet végre fel gombot?
-
tisztelturam
aktív tag
válasz
#49155328 #21701 üzenetére
Ki ahogy érzi.. filléreken én nem szarozok ilyen téren
Tőzsdén is eleve ha veszek bármit -250k-val indulok a vétel és a későbbi eladás miattPersze ott is lehetne pl TBSZ ezni ami ezt az összeget 1/5-öli + nincs adó de ott kell tartani 5 évig a pénzt. Én meg ha látok majd telket azonnal vennék szóval ez nem járja nekem.
-
törölt tag
válasz
tisztelturam #21700 üzenetére
A coinok ára is drágább, mintha usdt vagy busd-ben vennéd.
Jó pár millánál, már jelentős a bukó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest