Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miben éri meg binance-on coin-t venni? HUF, EUR vagy USD?
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Agyrák666
üzenetére
_Bármelyik_ eszköz árfolyama eshet a felére, meg még alá is. Ez így önmagában elég közhelyszerű. Egy éve az olaj is meglepte a komplett szakmát. A tőzsdézés szerencsejáték a legtöbb ember számára. Csak a fehérgalléros bűnözőknek nem, akik bennfentes információk alapján fektetnek be. De ez külön kategória. Szóval kb nem mondtál semmit.
Az, hogy a cryptónak napi szinten magas a volatilitása nem rosszabb annál, mintha havi, vagy éves szinten nagy a volatilitás. Ez csak egy jellegzetesség, amivel kalkulálni kell. Mindegy, hogy a stratégiád pár nap alatt mond csődöt, vagy hónapok, évek alatt. -
Agyrák666
aktív tag
válasz
devast
üzenetére
akkor tényleg az volt a szabály, hogy csak annyit rakj be amit nem félsz pl másnapra elbukni teljesen."
Most is ugyanez a szabaly. Semmi sem garantalja, hogy Muskotaly csodalufija el fog repulni evekig.
Ha 1 honap mulva beesik 20k ala, es ott is marad evekig mit fogsz csinalni? Benne van? Benne. -
devast
addikt
válasz
atee_13
üzenetére
Nem olyan egyértelmű... akkoriban én nem voltam jó anyagi helyzetben, és nagyon kockázatos volt btc-be rakni pénzt. Igazából akkor tényleg az volt a szabály, hogy csak annyit rakj be amit nem félsz pl másnapra elbukni teljesen.
És ha bele is tettél volna x mennyiséget, szinte biztos nem bírtad volna ki, hogy $100-on, $1000-en, vagy $10000-en ne szállj ki. Akinek még mindig van abból az időből az nem meggazdagodni akart/akar rajta, hanem az elv miatt tartja. És akkor még meg kellett úszni egy valag szolgáltató széthekkelését, mtgox és társai, pl én 2011 május végén csináltam rendes bitcoin walletet (akkor még nem volt core) addig a mybitcoin webes walletben volt a cucc. Mondanom sem kell, hogy 2011 július végén széthekkelték a mybitcoin-t és mindent elloptak onnan. Megúsztam mtgox-ot is. Szerencse is kellett bőségesen. -
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
gipszklipsz
üzenetére
Sajnos sok hsz lesz itt ami sz@rul fog évülni...

Erős kéz kellett tavaly márciusban az biztos...A Tulipánozókra ez szerintem egy szuper mém.
-
-
válasz
hálásgyík
üzenetére
Ezt inkább az altcoinos topikban kérdezd. Én már nem fektetnék be gépbe, horror áron van minden, 2m ft nem is sok sajnos. 3db 3080 ára +az egyebek. Bár a jelenlegi árfolyamon 12ezer ft körül hoz naponta és ha így marad akkor elég gyorsan visszajöhet a pénz. Bányászni eth-t éri meg, btc-t csak spéci asic minerekkel lehet.
-
devast
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Igazából az első rally-nál még tényleg hit kérdés volt, a tulipánhoz hasonlítani, mert senki nem tudta mit hoz a jövő. A másodiknál rally-nál akinek volt egy kis esze már ferde szemmel nézett a tulipánozókra. A harmadik rally-nál már senki nem vette komolyan a tulipánozót. Most itt vagyunk a negyedik rally-nál, és kb mindenki csak röhög a tulipánozón.
-
hálásgyík
friss újonc
Sziasztok! Mit gondoltok, érdemes lenne kb 2m forintot rászánni egy új bányász gépre? Milyen setuppal tennétek, mit érné meg vele bányászni? Van értelme ilyen vga árak mellett?
-
-
htc07
addikt
válasz
butch3r
üzenetére
Én elfogadom, ha valaki úgy gondolkozik, hogy lufi meg ponzi, mert tényekkel megcáfolni nem tudom, hogy holnapra biztosan nem lesz 10%-a az értéke a maihoz képest.
Azt nehezebben, hogy ezt tényként adják el.
A tulipán is visszatérő sláger a "szakértők" körében, hiszen 2013-ban is megírták már, hogy tulipán, amikor átlépte az árfolyam az 1000 dollárt.
Meg is halt azóta a bitcoin, egyes becslések szerint már 397 alkalommal.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk. nem neked címeztem, csak a témához kapcsolódóan.
-
butch3r
senior tag
válasz
devast
üzenetére
én eddig nem hittem el,, hogy tulipán.
sem 2013-ban, 2017-ben, tavaly év végi rallynál se.
de most, Karmko meggyőzött.kíváncsi vagyok 2030-ban / 40-ben Kamrko mit fog mondani erről az örök életű tulipánról (a háttérhatalmi politikusok / cégek stb tartják fent a lufit hogy majd 1x kilyukasszák)
lehet ellenvéleményt posztolni de a tulipán nem az. mondjuk nehéz lenne olyan új ellen megközelítést választani ami ne hangzott volna el itt is 10x de a többi ph! flame topicban 100x legalább
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Karmko
üzenetére
Vagy: A BTC egy totális új monterási rendszert hozhat el az emberiségnek a jövőben és a Tesla az önvezető autóival a világ vezető Autómárkájává válik (nem csak papíron).
Én időben szóltam.És akkor most el lehet dönteni hogy ki melyikre szavaz.
Az idő pedig majd igazolja valamelyik állítást.
Félreértés ne essék, nem tartom a sajátomat sokkal esélyesebbnek Karmko állításánál, de jobban tetszik.
-
Zsoxx
őstag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Az áram legfeljebb akkor lehet ingyen, ha lopod.
-
Karmko
tag
válasz
instantwater
üzenetére
Egy jó tanács: ne fektess BTC-be! Egy lufiba fektetett töménytelen mennyiségű pénzt egy lufi autómárka, így alkotva egy hőlégballont...
Én időben szóltam. -
butch3r
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
Nem úgy volt, hogy a célhardver kuka amint nő a nehézség?
nem, ezt senki nem mondta így. célhardverek is fejlődnek.Gondolom azért jobban megéri BTCbe rakni a pénzt, mint "nem 1000 éves" GPUt venni és bányászni.
nem bányászom, passz, sok tényezőtől függ -
-
butch3r
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
úgy hogy A. cél hardverrel csinálják. sokkal.
B, sok vga-val amik nem "1000" évesek és nagyobb a teljesítményük. -
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Ha a hardver is megvan és az áram is ingyen van akkor bizonyára megéri.Látom, nem éri meg.
De akkor a bányászoknak hogy éri meg?
Úgy, hogy van egy csomó gépük? -
Ferdzsoo
addikt
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Látom elolvasni a választ nem igazán sikerült.
-
butch3r
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
-
Armagedown
őstag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Van ingyen áram?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Bitcoint azeretnek venni! Hogy kezdjem? Hol tudom biztonsagosan tarolni? Hol tudok utanna nezni hogy mukodik?
ha egy gtx 1050ti vel es r9 390 el banyaszok megeri? Lehet vele valamennyit kibanyaszni? (Ingyen van az aram) -
Eagle16
addikt
Tegnap nem vettem bele este, mondom ez úgy se mehet így sokáig, reggelre majd visszaesik valamennyire. ja

-
Ferdzsoo
addikt
Tegnap minden idők legnagyobb napi gyertyáját láthattuk.
Több mint 7000$, a nyitó és a záró ár közötti különbség. -
Benhill
senior tag
Electrumból, miként lehet átváltani bitcoint, eurora vagy dollarra? pl paypalra át rakni
Vagy mindenképp át kell raknom az összeget pl coinbasera?
most 46500ig elment, elegge csabit az eladás.
-
Sziasztok!
Revolutal lehet binance-on coin-t venni. A Kérdésem az, hogy visszafelé is elfogadja a binance, ha ki szeretnék utalni mondjuk euro-t?
-
GuMipOkE
senior tag
Az olyan benyögéseiért kapott a nyakába pár eljárást, de ezek most nem sértenek jogot, esetleg csak érdeket.

Mindenki elmondhatja, hogy mit vásárolt, de ez nem jogszerűtlen. Ha Te BTC long pozíciót veszel fel, és kitweeteled, akkor nem fog történni semmi. Az sem oszt-szoroz, hogy Agyrák666 shortolja a BTC-t (remélem jól keres vele), mert nem vagyunk olyan karakterek, akinek minden levegővételét tömegek figyelik.
Ha Buffet vagy Musk elmondja, hogy mit reggelizett, lehet, hogy ezzel is borít valamilyen eszközt a tőzsdén. Szó szerint influencerek, nem csak "nézettségben", hanem közvetlenül pénzben mérhetően. -
A Zéé
addikt
Szinte biztos vagyok benne, hogy tél elején már a coinjain ült, amikor először megszellőztette, hogy foglalkozni kellene vele, és tudatosan és manipulatívan tolja felfelé az árakat ezekkel a kis utalásokkal, bejelentésekkel. Hasonlóan fel lett pumpálva a TSLA is, de oké, legyen nektek igazatok, nem jogszerűtlen, amit csinál, én nem vagyok jogász, nem értek hozzá.
Akkor maradjunk annyiban, hogy szerintem ez kezd nagyon veszélyes lenni, hogy ennyire követi a csordaszellem, és hogy lassan tényleg a legbefolyásosabb ember lesz. Szar hasonlat, de egyre jobban emlékeztet a kém- és szuperhősösös filmek főgonoszjaira, akik kezében ott a féktelen hatalom. -
Az idezedeidben levo dolgok kozul mi az, amit Musk megsertett?
> b) pénzügyi eszközre vonatkozó színlelt ügylet kötésével vagy más megtévesztő magatartással a pénzügyi eszköz vagy kapcsolódó azonnali árutőzsdei ügylet árfolyamát vagy árát befolyásolni törekszik,
Nem kotott szinlelt ugyletet. Azt rahuzni, hogy megteveszto magatartassal direkt akarta befolyasolni az arfolyamot, nagyon nehez lenne. Vesd ossze ezt azzal, amikor egy elemzo azt mondja a TV-ben, hogy a Tesla reszveny tularazott.
> (2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki haszonszerzés céljából nagy nyilvánosság előtt olyan információt közöl vagy híresztel, amely az adott pénzügyi eszköz vagy kapcsolódó azonnali árutőzsdei ügylet keresleti vagy kínálati viszonyairól, árfolyamáról vagy áráról hamis vagy félrevezető jelzéseket ad, azt mesterséges vagy rendellenes szinten rögzíti.
Hol adott hamis vagy felrevezeto jelzest a BTC-rol? -
A Zéé
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Nem az ő vásárlása dobja meg a piacot hanem az üzenet amit a többi majom követ.
Igen, ezt mondom én is... Nem az ő közvetlen tőkéje mozgatja az árfolyamot, hanem a "körítés", amit tol mellé, és annak a közvetett hatásai. Ez a magyar BTk szerint már kimeríti a tiltott piacbefolyásolást, de gondolom ugyanez megvan más államok jogtárában is:
b) pénzügyi eszközre vonatkozó színlelt ügylet kötésével vagy más megtévesztő magatartással a pénzügyi eszköz vagy kapcsolódó azonnali árutőzsdei ügylet árfolyamát vagy árát befolyásolni törekszik,
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki haszonszerzés céljából nagy nyilvánosság előtt olyan információt közöl vagy híresztel, amely az adott pénzügyi eszköz vagy kapcsolódó azonnali árutőzsdei ügylet keresleti vagy kínálati viszonyairól, árfolyamáról vagy áráról hamis vagy félrevezető jelzéseket ad, azt mesterséges vagy rendellenes szinten rögzíti.
-
South Velen
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Szerintem ő is ezt mondta kb.
Dehát a jelenlegi pénzügyi rendszerben nem újdonság, hogy a felső pár %-nál csak döntés kérdése, hogy legyen -e még több pénze. Ennek a látványos példája Ilonka manipulációja (amelyek előtt nyilván bevásárol).
Mondjuk azért a bitcoin hestegezése nélkül szerintem valahol 25k és 30k közt lubickolna most az árfolyam. Kellett rövidtávon a btc-nek most ilonka. Aztán hogy hosszútávon mit csinál, abban igazad van, hogy ettől majdnem teljesen független.
-
Ferdzsoo
addikt
Ennek nagyon mellete vagy, minden rosszindulat nélkül mondom.
Ha Elon holnap elad mindent és leszólja a BTC akkor sem fog beborulni. (Hosszútávon, pár napig/hétig lehet)
Nem az ő vásárlása dobja meg a piacot hanem az üzenet amit a többi majom követ.
A BTC-nek nincs szüksége Elonra, mint ahogy nélküle is ment eddig is. Elonnak van szüksége BTC-re. -
A Zéé
addikt
válasz
Plug Life
üzenetére
nem. Ezt bárki csinálja, szerintem az már a büntetőjogi kategória.
Nyilván nem most vette a BTC-t, és szerintem nem is akkor, amikor kiírta a twitter accountjához hogy #bitcoin, és nem is akkor, amikor amikor elkezdett arról pletykálni, valamikor tél elején, hogy meg akarja érteni hogy működik a BTC, hanem már korábban. De ez 3 olyan dolog, amivel brutálisakat taszított az árfolyamon. Ha holnap meg kiírja, hogy mégse tetszik neki a BTC, "mert nem hupilila a logója" és elad mindent, akkor lefölöz pár milliárd dollár hasznot, és követi a tömeg, aztán beborítja az egészet.
ha belegondolsz a 810millárd dollár teljes kapitalizációhoz képest a 1,5 milliárd értékű vásárlás még 2 tized százaléknyi részesedést sem jelent, mégis jelenleg 13%+ -ban van az árfolyam. Csak azért, mert a Musk kiböffentett egy infómorzát, hogy ők biza most aztán vettek bitcoint. -
Dronte
aktív tag
Kraken lehalt, Bitstampen el tudtam adni. Lehet korai volt

-
B4l!nt
aktív tag
42500$
Milyen hír jött az elmúlt 20 percben?
,Akarom mondani 43500
-
pomk
őstag
Sziasztok!
Az sMiles alkalmazásról (vagy nevezzük aminek akarjuk) van valakinek valami tapasztalat?
Egyelőre nem tudom telepíteni, mert a játszós telefonom nem tud iOS 13-at... -
devast
addikt
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
dugynok
üzenetére
Inlock pedig leginkább kripto lendingre van.
Abban az összegben pedig a helyedben mindenképpen vennék egy hardwer walletet. (Ledger, Trezor) é arra küldeném ki, de mint kolléga is írta, revolut BTC az nem a TE BTC-d.instantwater - évek múlva a ma évekkel ezelőtt lesz.
Ez csak mindig a jelen pillanatban nehéz döntés. -
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Ebben az ertékben szvsz legjobban/gyorsabban egx magyar valtóval jársz. Pl coincash vagy mrcoin.
És csinálsz egy szoftweres walletet, Pl Electrum. -
BUZZLGHTYR
senior tag
Sziasztok! Bitcoint tervezek vasarolni 100ezer forint ertekben. Hol lehetseges ez, mi a hivatalos weboldala? Vagy hogy mukodik?
Koszonom! -
Sziasztok!
Van rá lehetőség, hogy binance-nál töröljem az accountot? Újra szeretnék regisztrálni és használni az email címem, mert ref kód nélkül regisztráltam, de még nem használtam. Azaz csak előnyöm lenne belőle ha megoldható.
-
Dronte
aktív tag
Krakennél nekem elég segítőkész volt a support mikor 2FA elveszett, anno telefont cseréltem és elvesztettem az authentikátor hozzáférésem (nyilván kb. 2 évvel utána jöttem rá). írtam a supportnak és pár levélcsere után (személyes adatokat kértek, tranzakciókról infot illetve hogy mennyi pénzt tárolok rajta) resetelték a 2FA-t és be tudtam lépni.
-
-
htc07
addikt
válasz
Eagle16
üzenetére
2FA QR kódot jól rakd el, illetve én pl. authy-t használok a google hitelesítő helyett, mert az felhőbe szinkronizál titkosítással. Ha mégis elveszne a 2FA, az üfsz tud segíteni a krakennél, ha hitelesítve vagy. (gondolom)
Ha megjön a trezor, azzal is óvatosan, mert rengeteg visszaélés van vele - olvasd el a gyártó által javasolt dolgokat, ami alapján meg tudsz bizonyosodni arról, hogy az eszközzel nem babrált senki, illetve a trezoros visszaállítási kulcsodra szintén úgy vigyázz majd, mint a szent grálra, mert "azon van a pénzed", a trezor csak csak egy eszköz, ami ezt a kulcsot használja.
-
Reggie0
félisten
válasz
GuMipOkE
üzenetére
Nem az elitre, hanem a banyaszokra gondolok. Pl. a banyaszoknal a nagyobb blokkmeret sem tesz jot, mert forgalmasabb idoszakban emiatt szaladnak meg a fee-k, tehat egy szimpla blokkmeret noveles pont nem az erdekuk. Az ido elorehaladtaval es a reward csokkenesevel egyre jobban a fee-re lesznek utalva.
Az egyszemelyes tamadas valoban nem tul valoszinu, raadasul honnan lesz ra eroforras, mig a banyaszatnal az adott, csak mozgositani kell. A banyaszok kozott lehet toborozni, propagandat tolni, stb. politikai modszerek alkalmazni.(Ahogy eddig is mentek, lasd BCH fork fiaskoi.) Itt mar nem pusztan a programkodba epitett technikai kerdes egy vegkimenetel eldontese. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Akkor te valami olyasmire gondolsz, hogy pl az elit számára elérkezhet az a pont, hogy előnyösebbnek találja hosszútávon - az emberek fölött gyakorolt hatalom szempontjából - hogy bedöntse pl a BTC-t, és ehhez nem sajnál elégetni egy nagy kupac FIAT-ot, akkor ezt extrém esetben akár technikailag is megteheti. Ez szerintem ül (mindent tönkre lehet tenni), de olcsóbban meg tudja tenni jogi tiltással. Ezzel talán megszüntetni nem, de gazdasági jelentőségét közel nullára tudja redukálni.
Ha nem a hatalom irányából közelíted meg, akkor nehéz lesz olyan szereplőt találnod, akinek ez esetleg érdekében állhatna (hosszútávú előnye származna belőle), ÉS lenne is hozzá annyi elégetnivaló forrása. Ha a racionalitást kivesszük, akkor már csak a forrás a kérdés, de itt is csak egy igen szűk réteg van, akinek az esetleges meghibbanása veszélyezteti a rendszert. Hogy egy ilyen elmebajos pont a BTC-t nézze ki magának, annak azért egészen elhanyagolható a valószínűsége.
-
Eagle16
addikt
Kérdés.
Kraken-en aktiválva van a két faktoros(2FA) bejelentkezés. Ha megvannak a QR kódok, akkor nem zárhatom ki magam sehogy ugye? Google Hitelesítőt használom mellé telefonon.
Jövő héten átrakok mindent Trezor-ra, csak még nem jött meg, amúgy Exodus van fent, de jobban alszok majd, ha meglesz a hardveres tárca.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Apple iPhone SE 2020 64GB független, fekete
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, de sokaknak többet jelent mintha pl "csak" 600 e forintal érne többet.

Milyen hír jött az elmúlt 20 percben?