Új hozzászólás Aktív témák
-
Neo85
tag
Üdv. Egy HP compaq nc4400 laptop bios frissítés közbe kikapcsolt, és most már nem indul el. Lehet vele kezdeni valamit, vagy kuka? Bekapcsolás után Caps Lock-nál villog egy led és annyi.
-
ferike123
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Lenne itt egy idősebb laptopom, név szerint egy Acer aspire 1362lmi, amin bios frissítés volt, viszont amikor megvolt, újrainduláskor, 1 hosszú és két rövid sípolást produkál, olvastam hasonlókat külföldi fórumokon, viszont usb-s floppy nélkül nem sokat tudok kezdeni, vele, valaki tudna segíteni a megoldásban?Azaz hogyan tudnám működővé változtatni a kis öreg gépemet?
Elsőre is köszönöm a válaszokat! -
Atish19
őstag
válasz
noterepair #296 üzenetére
És gondolom ilyenkor már nem érvényes a garancia igaz?
(kb 4-5 napos a gép 3 év garival) Akkor azt hiszem ezt hanyagolom. Köszönöm a gyors választ!
-
noterepair
tag
na itt aztan az ég világon semmire nem kell figyelni, ugyanis nem a figyelmetlenség miatt pusztulnak a gépek a bios frissités miatt hanem, azért mert nagyon sok esetben a netröl mikor letöltöd, már eleve hiányzik egy kis pont pont vesszőcske a bios file-ből és az már elég ahoz hogy többet ne induljon el, arrol nem is beszélve hogy sok bios szándékosan meg van sérülve, amit a bios upgrade program nem vesz észre, és lőttek, ennek egyszerü kereskedelmi oka van, :: vegyél másik lapot !! mibe se kerül ugyebár, . na ennyi a titka, a mostani gépeknél, lenovo, dell kifejezetten hajlamos az ilyen dolgokra, mert ezeket másképp nem lehetne el rontani, .
-
Atish19
őstag
Üdv! Nekem még nem halt meg a gép, de épp azért írok, hogy ne is haljon meg
Dell 5737-ről lenne szó. Szeretném frissíteni a BIOS-t viszont tanácsot kérnék, hogy mire figyeljek, hogy az tuti sikeres legyen? Előre is köszönöm!
-
noterepair
tag
válasz
mr.krizsi.69 #293 üzenetére
ne bántsd, nem lesz se jobb se gyorsabb elhiheted,.
-
mr.krizsi.69
tag
Helló.
Egy MSI cr500 ms-1683 notim biosát szeretném frissíteni de nem nagyon értek hozzá valaki tudna segíteni??
ha lehet skypen: krisztian300
Segítséget előre is köszönöm. -
noterepair
tag
válasz
sandriss89 #291 üzenetére
az biztos hogy nem segít, legalább is eddig még nem volt rá példa , de meg probálhatod, ha nem jön össze , akkor ha kell megírom, üdv, .
-
sandriss89
újonc
sziasztok!
Asus X53SC BIOS módosítás után bekapcsol, de a képernyőn nem jelenik meg semmi, még háttérfény sincs.
Segíthet rajta az alaplapi elem kiszedése, majd visszarakása?
Vagy mi lehet a baja?
Köszönöm -
-
Lightning
csendes tag
válasz
noterepair #288 üzenetére
Nem nagyon értek hozzá, mi az a bga-zás és mibe kerül?
-
Lightning
csendes tag
Sziasztok,
Nekem nem BIOS frissítés után a problémám, de ismerősök azt mondják az lehet a baj
Compal IFL90 laptop
Egyik bekapcsolásnál nem indult el, kék lámpa világít, felpörög, de nem történik semmi (ha CD-t rakok be az is felpörög)
Ehhez a típushoz csak külső floppymeghajtós BIOSfrissítési leírást találtam, de nem tudom elképzelni az hogyan működik, ha semmilyen módon nem indul el a gépVan valami tippetek?
Előre is köszi
-
johndeegwed
tag
válasz
noterepair #285 üzenetére
Privátba elküldenéd nekem mi a módja az írásnak és hogy milyen kockázattal járna , továbbá hogy mennyibe kerülne nekem , valamint hogy jelenlegi bios árthat e a gépnek.
Válaszodat előre is köszönöm. -
noterepair
tag
válasz
johndeegwed #284 üzenetére
üdv, a hp az olyan hogy esze ágában sincs vissz állni korábbira, vissza nem lehet flasselni, a bios elemmel csak alap beállitásra áll vissza, de marad az amit fel tettél, ,ez nem dual biosos, max vissza tudom irni az f09 verziot, a 800mhz pedig zért van, mert igy tudja ki osztani az fsb
-
johndeegwed
tag
Sziasztok.
Nekem 1 hp 620-asom van.
Gyártó oldalárol töltöttem le a bios update-t. Szépen települt is.
Megy a laptop csak most gyakrabban kapcsol feljebb a ventilátor és mintha jobban is melegedne.
Aida 64-el nézegettem a ramomat , mert 3gb-van benne és akkaram 1gb-set 2esre cserélni.
A memoria modulok 1333mhz-es visont memória tesztnél csak 800mhz-nak látja és hp diagnosztika is csak 800-nak irja. Intel celeron t3100-as proci van benne. Azt nem tudom hogy bios frissítés elött miként működöt.
De gyanusnak tűnik nekem ez a memoria teszt. De Úgy tudom van amelyik proci nem hajtja ki teljesen a memóriákat. Minden esetre szeretném korábbi bioszt vissza állítani ha valami módon lehetne.
Sajnos bios korábbi verzióját nem mentettem. De valahol olvastam hogyha elemet ki veszem akkor vissza áll alapra. Jelenleg fent lévő bios F20-as korábbi F0.9 -
noterepair
tag
válasz
maxrad1580 #282 üzenetére
oké rajta vagyok,
-
maxrad1580
aktív tag
gala54
gala54
(újonc)
Szia!
Szeretném a segitséged kérni fujitsu siemen amilo m 1450g laptop bios frissités után nem indul csak a bekapcs jelző aku, cd, és 3 lakatszerü visszajelző világit mit lehet vele tenni elöre is köszi Üdv János emil cim :kemenczeijanos53@gmail.com -
IstvánLászló
őstag
Szia noterepair
Msi cr500 ms-1683 notebooknak bios frissitése elött leszeretném menteni a biosát pendrájvra,mert frissitésnél nem vagyok biztos abban hogy felajánlja bios mentése lehetöségét.
A bios mentést sikerült pendrájvra tennem amiflash710-el,bios fájl hossza megegyezik a frissités fájl hosszával.
Irtad hogy dobjak üzit de nem akartalak zavarni mert sok dolgod van és jujujj.
A figyelmeztetésedet komojan vettem mit ronthat el gyártóáltal kiadott bios frissités.
A pendrájvon van a kicsomagolt "1683_x0t.zip" tartalma "AFU425SD.EXE MCP79_DT.EXE A1683NMS.10T A1683NMS.30T flash.bat".
A batban ezek a sorok vannak gyárilag beirva,elis akadtam benne levö sorokon mit akarhat csinálni a programmal.
.
@echo off
MCP79_DT.exe
IF ERRORLEVEL 179 goto L179IF ERRORLEVEL 178 goto L178
goto endflash
:L179
@echo on
afu425sd.exe a1683nms.30T /p /b /n /c /e
@echo off
goto endflash
:L178
@echo on
afu425sd.exe a1683nms.10T /p /b /n /c /e
@echo off
:endflashVáróm a válaszodat türelemmel.
-
zbatta
újonc
Sziasztok !
Segítséget kérnék DELL Latitude E5520 (service tag: JQ165S1) BIOS frissítése kapcsán.
Az E5520A14.exe frissítést töltöttem le a DELL honlapjáról, futtattam win7-en. (A09-es verzió volt induláskor a notebook-on). A frissítés látszólag rendben lement, de az újraindítás után (a második újraindítás során - mivel először a BIOS boot szinten a frissítés lefutott) a rendszer nem indul. A power gomb lámpája egyszer vagy kétszer úgy villan fel, mintha sleep módban lenne, majd kikapcsol. A power gomb nyomogatása során (rövidebb-hosszabb ideig nyomva tartva) látszólag bekapcsol, a ventilátor felpörög (kép nincs), de 2-3 másodperc múlva ismét kikapcsolódik.
Van valamilyen eljárás a BIOS recovery-re, illetve javítható-e a gép ?
-
IstvánLászló
őstag
válasz
noterepair #277 üzenetére
Köszönöm segitő késégedet.
A telom nem régen haltbe sajnos ezért nem küldök elérhetöséget,ha idöd majd endedné dodj egy privit légyszives.
Hozzá állásódat ha lehetne minösiteni minden tiszteletem a tiéd!PIROSPONTOT ADNÉK
-
noterepair
tag
válasz
IstvánLászló #276 üzenetére
hu én most ebben a pillanatban nem tudok neked segiteni ,mert 1 percem sincs most, de holnap elmondom, de ha irsz privibe egy tel számot akkor felhívlak és segitek, de ha rám halgatsz hagyod azt a bios dolgot, ahogy van mert utánna könnyen jujjjuj van,
-
IstvánLászló
őstag
válasz
noterepair #275 üzenetére
Köszönön a válaszodat.
Mit kell leszedjek hogyan csináljam. -
noterepair
tag
válasz
IstvánLászló #274 üzenetére
ezzel:[link]
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok segitséget kérném aki találkozott már ezzel és tudnará megoldást.
Annyit tudok hogy ami biossal müködik jelenleg is.
Msi cr500 ms-1683 notebooknak bios frissitése elött leszeretném menteni a biosát pendrájvra,mert frissitésnél nem vagyok biztos abban hogy felajánlja bios mentése lehetöségét.
Asztali gépnél tudom mit kell csinálnom de notebookos tapasztalatom ehez kevés.
Minden segitséget elöre is köszönöm.
-
HardRic
addikt
Hello
Thinkpad topicban ajánlották, hogy nézzek be ide, hátha a BIOS a gonosz forrása. Itt olvasható a problémám:
http://mobilarena.hu/tema/ibm_lenovo_thinkpad_topik/hsz_60458-60458.html
Hozzá kell tegyem, hogy BIOS-t is frissítettem pár héttel az elhalálozás előtt, meg a sok windows telepítés egyike után is ráuszítottam még egyszer. -
maxrad1580
aktív tag
Ismét megkérek mindenkit,hogy ne nekem írjatok privátokat,és maileket bios ügyben,hanem noterepair kollégát
keressétek,mert már ő viszi ezt a topikot.
Köszönöm.
-
janeszko
csendes tag
Sziasztok!
Asus K52JC notin biost frissítettem. A végén magától kikapcsolt a notebook, azóta nem reagál semmire, be sem lehet kapcsolni. Mi a teendő ilyenkor? Megnéztem az alaplapon Winbond 25q32... smd chipet látok.
-
noterepair
tag
válasz
online1986 #267 üzenetére
az elmult időszakba egy pár samsungot gatyába ráztam már bios frissités miatt, de ezeket ujra kellett irni mert egyik sem hajlandó pendrive-ről vissza állni, pláne ha ugy van sérülve a bios, nem müködik ez a funkcio sem hogy usb-röl bootoljon, . max ujra tudom ezt is irni,
-
online1986
tag
Sziasztok nekem is bios problemam van bekapcsol a gep de nincs kep.Samsung np370r5v .Pendrive-von meg van Ami uefi bios hogyan lehet bios vissza álitani melyik gomb kombináciot kell nyomni bekapcsolaskor.Elöre is köszi.
-
baro32
aktív tag
szevasztok
Nagy problémával álok elő.
A mai nap letöltöttem 1 hivatalos vga frissítést az intel oldalárol és mikor ujra indultam nem volt kép a boot-után a laptopon de gondolkodtam összekötöttem a tv-mel hdmi-n ott lett kép visszaraktam az előző vga drivert ujraindítottam és má a bios-t sem látom de beindul az oprendszer bert utánna bedugok 1 pendrivot és jelzi a csatlakoztatást meg mikor kihuzom a leállítást is
Tehát mostmár meg sem nyikkan a laptop beépített kijelzője és a hdmi-n sem jön ki jel több tévével is le lett probálva.
Ebben kérném a szakik segítségét nagyon fontos lenne előre is köszönöm -
noterepair
tag
válasz
maxrad1580 #263 üzenetére
szerintem igen, vannak sokan,
-
maxrad1580
aktív tag
válasz
noterepair #262 üzenetére
Addig jó,míg van sok meló.
Még most is engem hívogatnak az emberek,meg írják a mailt,bios ügyben. A múlt héten legalább négy embert irányítottam át hozzád hiába írtam már le tízszer,hogy már nem csinálom a biosozást.. Megkerestek?
-
noterepair
tag
válasz
maxrad1580 #261 üzenetére
vinném én de nincs időm , látod, van itt vga, bios meg minden ami kell,
-
maxrad1580
aktív tag
válasz
noterepair #259 üzenetére
Kicsit?..........
Nyomod az ipart tesó?Ezer éve nem beszéltünk. Bömöst mikor hozod el, beletenni még egy pár paripát?
-
Gwent1
tag
Szép Napot
A következőkben kérnék segítséget. Adott egy sony vaio vgn-s5m/s laptop bekapcsol felvillan az akksi led és a hdd led majd elalszik az optikai meghajtót cibálja a hdd-t is majd megáll és nem megy tovább a képernyő sotét. Ha bekapcsolva hagyom a cpu hűtés rendesen bekapcsol majd ki az megy, Mi lehet a gond bios vagy vga? köszönöm.
-
lapitopis
csendes tag
Sziasztok!
Van sajnos több olyan HP gépem is, aminek megadta magát a biosa, ezeken mind uefi bios van. A hp oldaláról letöltött bios exe kicsomagolása után, nem olyan bin filet kapok amit az eepromba beletudnék írni külső íróval. Ezekkel a gépekkel mit tudnék kezdeni, van rá lehetőség, hogy a gyári progit alkalmassá tegyem, a külső íróval való programozásra? Hiába keresem a belevaló tartalmat, nem tudom letölteni sehol. -
noterepair
tag
válasz
TnR OFFICIAL #256 üzenetére
északi hidas, nem lehet megcsinálni, mert a lap nem birja ki tekeredik minden fele,
-
TnR OFFICIAL
csendes tag
Sziasztok van egy Asus F5V laptopom nos az a helyzet hogy a következő hibák lépnek fel!
-Elindul a laptop logo bejön, belépek a biosba kifagy a gép,
-Elindul a gép hagyom bootolni, xp tölt asztal bejön vagy kék halál vagy simán újraindul a gép.
-Elindul hosszan sipol,
-Elindul asus logonál kifagy.
-Van amikor elindul de nem jön be semmiLehet hogy táphiba, próbáltam 1-1 rammal, külön 1slot külön 2 slot együtt a 2 ram,
Vinyo nélkül dvd nélkül, megy megy vinyo nélkül később fagy,mire tippeltek mi lehet a baja?
-
Bajnok93
csendes tag
Sziasztok Bios frissítés után kikapcsolt a laptop és ha benyomom nincs kép de a ledek világítanak a ventilátor is megy!Véletlen lett lefrissítve de a telepítőt nem lehetett leállítani.
Ahány oldal annyi megoldást írnak pendrivrol más billentyű kombinációkkal!
Egyik se jött össze semmi kép!
Ez egy TOSHIBA SATELLITE C660D-140 -
thomas791
tag
Nem tudom hogy lehet minősíteni most ebbe az új rendszerbe..
De Noterepair kollégának minden tisztelet!
Gyors, pontos, megbizható, ajánlom mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest