- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricky19
csendes tag
válasz
kissunder #1005 üzenetére
Szia, itt biztosan tudnak segíteni! laptop szerviz
-
kissunder
csendes tag
Kéne egy kis segítség.
Van egy Dell Inspiron 3585 ami bios frissítés után nem indul, a caps lock világít és ennyi, már mindent neten fel telhetőt kipróbáltam. -
válasz
funThOMasz #1002 üzenetére
Szia.
külső kijelzőre sincs jel?
cmos clear? -
funThOMasz
csendes tag
Sziasztok, az alábbi problémában kérnék segítséget :
Az alany egy Asus Vivobook X1502ZA-EJ1170.
Új gépről van szó, Windows (11) telepítés után nekiálltam a frissítéseket telepíteni, második körben felhozta a BIOS frissítést is, ami a képernyőn látottak alapján rendben lezajlott, de aztán kiderült, hogy mégsem így történt, mert azóta ha bekapcsolom a gépet, akkor fekete képernyő van csak. Látszik a státusz jelző ledeken, hogy be van kapcsolva, de nem történik semmi. Tudtok esetleg valamilyen tippet adni, hogy ilyenkor mi a teendő?
Előre is köszönöm.
-
Boda Dániel
csendes tag
Sziasztok, gigabyte g5 mf laptopom bios frissítés közben kekhalalt kapott és azóta meg se mukkan.
Alza nem veszi vissza mert akitől vettem itt hardverapron az már újra pasztázta és emiatt nincs gari.
Szerviz szerint rövidre zártam szerelés közben és emiatt nem csinálnak vele semmit.Menjek még neki az alzának vagy próbáljam meg flasheltetni a biost vagy már semmi esélyem?
30 napig volt szervizben és ezt kaptam.
Köszi -
sulaco79
tag
Kedves Mindenki,
egy elég különleges problémával kapcsolatban kérném a segítségeteket.
Van egy csomagológépünk, amit egy szünetmentes táppal és akkupakkal szerelt Beckhoff gyártmányú ipari pc vezérel.
Speciális GME855-ös chipset, Intel Pentium M proci, Award Bios 6.1
Az egyik nap nem kapcsolt be, a Bios nem posztol a kijelzőn, a gép pc vezérelt elemei nem működtek. Gondoltam, ez is csak egy Pc, tehát Ram csere: semmi, külső kijelző rákötése: semmi, Akkupakk leköt (csak a 24V főtáp maradt) pár perc után visszaköt, láss csodát elindult. Még kétszer újraindítottuk, minden OK.
na, másnapra újra elbaszódott, és most már semmi nem segített, a CMOS elemet kiszedtü, valami 0,6V volt rajta, új berak: semmi...
Egyetlen külső indikátor jelzi a lapon, hogy valami nem kóser, hogy a ventillátor státuszjelző LED pirosan világít, ami azt jelenti, hogy nem működik a venti...de ez a gép passzív hűtésű. Alaplapot kiszedtük, egy tápkártya hajtja meg egy 16-os MOLEX-en. A ventillátor csatira ráraktunk egy ventit, szépen működik vna rajta 12V, de mégis hibára állítja a ventillátort a LED tanulsága szerint.
Gyanakszunk a BIOS-ra, de az a baj, hogy azon kívül, hogy Award 6.1-es nem tudunk róla semmit. A gyártó persze nem segít, a neten az alaplahoz nem lelhető fel BIOS
A géphez járt egy recovery service pendrive, amin a rendszer image fájlja van, de bárhogy túrom, nem találok BIOS fájlt benne.
A kérdésem az lenne, hogy ha már a pendriveon megvan a rendszer képfájl (WinXP), abból valahonnan ki lehetne offline állapotban (tehát csak a fájlokból) keresni a BIOS verziót?
Szerintetek van értelme kiszedni a BIOS chippet és lementeni a BIOS-t, ami rajta van, és letesztelni.
Vagy új BIOS nélkül venni kell egy másik ilyen alaplapot vagy annak a BIOS-át átrakni erre vagy azt berakni.
Mi más megoldás lehet még?
-
p5quser
tag
válasz
Pyttawrx #993 üzenetére
Sziasztok!
Csakhogy más már ne fusson az én hibámba, gyaníthatóan típus specifikus dump kell, vagy - mint esetemben - vegytiszta gyári bios. A serialt és a típust át tudtam írni, az oem win kulcs viszont heló ugyan, de mivel az alaplap már becsekkolt az ms-hez, így nem kellett vesződnöm az aktiválással. A bitlokert kikapcsoltam előtte, csak a pin kódot kellett megváltoztatni.
Kb. egy hete stabilan működik a noti. Nem dobja el a touchpadet, a bluetooth eszköz sem válik köddé (ezt elfelejtettem írni múltkor), alszik, eszik, jár, kel, teszi a dolgát.
Még egyszer köszi!
Sziasztok! -
eXtase
tag
Sziasztok!
HP probook 650 G1 bekapcsoló gombja és a bekapcsolást jelző LED elöl folyamatosan fehéren világít, és mellette hosszú villogással sárgán a töltés jelző. A gép akkuról és hálózati töltőről is ugyanezt produkálja. Bios frissítés után történt, bár jómagam nem láttam a műveletet, de valószínűleg összefügg a kettő.
Lehet rajta segíteni vagy tud esetleg valaki?
MX25L12873F BIOS chip van benne, esetleg ezt kellene cserélni, újraírni?
Köszönöm! -
Flynn81
újonc
Hibák: Acer Aspire 8930G: módosított bios frissítés után valami el lett állítva a biosban. Nem indul. Csak pár másodpercre
Asus K95VM: "Error sending End od Post message to ME, System HALT" hibát jelez és nem megy tovább.
Asus K55VD: Működik de, K55A bios van rajta, így nem látja a dedikált Nvidia VGA-t. Rendes frissítés nem enged megfelelő biost vissza rakni, típus különbözőség miatt. -
Flynn81
újonc
Üdv mindenkinek!
Budapesten keresnék olyan szakértőt, aki 3db laptopom segítene feléleszteni. 1db Acer 8930g és 2db Asus K55VD és K95VM. Természetesen nem ingyen!
Előre is köszönöm!
-
p5quser
tag
válasz
Pyttawrx #989 üzenetére
Sajnos most nem vagyok a notinál, hogy lefényképezzem a biost, de nincs erre vonatkozó, releváns beállítási lehetőség benne. Se az érintőképernyőre.
Szerinted ha letöltök egy friss biost a lenovoról, dump méretűre vágom és felrakom ch341a-val, teljes törlés mellett, annak lehet értelme? -
p5quser
tag
válasz
Pyttawrx #985 üzenetére
Úgy csináltam harmadjára hogy win install után letiltottam a driver frissítést. Csak a win frissítéseit raktam fel. Semmi változás. Pár újraindítás és nuku touch. Aztán jött ki az új bios, ami egy windows májusi frissítést hivatott javítani. Ezért gondolom hogy valami bios-hiba lehet a háttérben és nem hardveres.
A toucpadra és a billentyűzetre gondolok. -
p5quser
tag
válasz
Pyttawrx #983 üzenetére
Alapból nem látja a touchot és a billentyűzetet. Igaz, 18.xx es a linux volt. Nem telepítettem fel, hogy vajon lehúzza-e a drivereit. Illetve az is fura volt hogy nem tudok semmilyen legacy os-t elindítani rajta, pedig a biosban ott van az opció. Csak efit hajlandó bootolni.
Köszi hogy segítesz! -
p5quser
tag
válasz
Pyttawrx #981 üzenetére
Üdv!
Ez megvolt, ahogy írtam is. Szépen lefrissítette, majd pár napig jó is volt. De a frissítés is csak felülírt részeket. Nem tudom vannak-e elmentve a dumpban modelspecifikus beállítások és mi van akkor, ha csak egy megvágott clean biost rakok fel.
Ha egyátalán ez a baja. -
p5quser
tag
Sziasztok!
Egy Lenovo flex 5 bios döglötten került hozzám. Sajnos nem csináltam dumpot a biosáról, hanem rögtön felülírtam egy hasonló lenovo model bios dumpjával, amit a badcapsen találtam.
A noti feléledt, működött. Viszont ahogy feltelepült a win11, pár frissítés újraindítás után kezdett eltűnedezni a touch és a billentyűzet. Ez egy érintőképernyős noti. Win10.nél ugyanez. Install alatt működik, ahogy szedegeti le a drivereket, frissítget, úgy tűnik el a touch és a billentyűzet.
A lenovo oldalán rákerestem a letöltött bios dumpjában lévő serialra és akkor láttam meg hogy az ryzen5, 8GB, míg az enyém ryzen3, 4GB. A serialt átírtam a gépen lévőre.
Azóta kijött egy újabb bios verzió is a gépre (elvileg pont a nyűgömet hivatott javítani) és volt is öröm, úgy pár napig. Most újra kezdte.
Hogy a topik témájánál maradjak;
Bezavarhat-e hogy más model bios dumpja van fent? Ha igen, akkor hogyan tovább?
Előre is köszi! -
válasz
LamerGyuri #978 üzenetére
Jól van, ok
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
Pyttawrx #977 üzenetére
No para, csak ne úgy ajánld a videót, hogy megfelelő módszer, inkább csak kiindulási alap. Főleg, hogy a tápot SOHA nem így csatlakoztatom; csak egy tizedmásodpercre billen félre a fesz konnektorba csatlakoztatáskor, már viszi is magával a vadászmezőkre a cuccost.
HP-k félrefrissítése 99%-ban user error.
Első körben mindent ki belőle, amit csak lehet (akku, ram, hdd, odd), ez nyilván típusfüggő, majd hard reset. Ezután max 1 ram modullal, más továbbra sincs benne!, már ekkor a gombkombinációt nyomva tartva csatlakoztatom a töltőt, várok 5 másodpercet, majd megpróbálom bekapcsolni.
Ez az alapeljárás nálam, a gép reakciójától függ minden további -
válasz
LamerGyuri #976 üzenetére
de ezt korábban is írtam, hogy akksi nélkül:
[link]
És mit hagytam akkor ki?
Bocsi csak sokszor rutinszerűen csinálom, a kezem jár az agyam nem.
Agy nélkül gyorsabb vagyok néha. (Amit már egysze kiokoskodtam) -
válasz
LamerGyuri #973 üzenetére
Nekem úgy sikerült, ahogy ott van, illetve akksit is ki kellett vegyem meg vissza tenni, illetve ramcsere is volt az egyik notinál, utána viszont ment a saját ramjával is.
De ki vi vagyok arra a 3 lépésre én is. Hátha 1x kell.
-
HPAA
őstag
válasz
LamerGyuri #973 üzenetére
éspedig?
-
HPAA
őstag
üdv!
/de jó ,hogy van ilyen topic/
a gép OMEN by HP - 15-ce012nh
patika állapotban vettem tulajától,,tényleg makulátlan
barátnőm lányának tettem volna rendbe , új win 10 , stb....
minden klappolt , ,win10 választható frissítései közt ott volt a bios is
a gépen f.10 volt , oldalon f.24 az utolsó , gondoltam érdemes ....
el is indította a frissítést , a fura az volt , hogy többször futott végig majd nem sikerült
ujraindítás óta pedig sötét képernyő
HELP!!!
-
Még annyit tehetsz, hogy bios elemet kiveszed és visszarakod fordítva, elindítod a gépet, majd után 3-5mp után állítsd le. (akksi nélkül csak töltőről). Tedd vissza a bios elemet, majd a linkelt módszert próbáld újra. (Én addig nyomtam a win+B, még nem jött be a kép.
Ha nem jön akkor gar vagy szerviz, vagy te írod rá bios íróval. Ja még ezt is felhasználtam: [link]
-
Szia. Több H is volt most nálam ilyen hibával. volt ahol Bios-t kellett resetelni, majd utána agyári rammal próbálkozni, amit te is csináltál a win+B módszer, de volt hog ycsak bizonyos USB csatlakozóba indult el, pl ami a lapon van integrálva, abból is az első (touchpadhoz képest). Esetleg így tegyél egy próbát.
Amúgy én ez alapján csináltam, nekem sikerült most több gépnél is, ami ilyen hibával jött. [link] -
rover45
őstag
válasz
gregory91 #958 üzenetére
Teljesen fekete a képernyő, semmi nem jelenik meg rajta.
A gyári 4Gb mellé tettem még egy 4Gb-os modult, de utána még volt windows update is, ment szépen. Aztán a gyári HP szoftverrel ellenőriztettem milyen elmaradt frissítések vannak és volt frissebb BIOS, a frissítés sikeresen végigment, de az újraindítás után többé semmi. -
rover45
őstag
Sziasztok!
Ha kérdezzem meg, merre induljak segítségért, amennyiben a HP 250 G6 laptopom, a HP weboldaláról letöltött, hozzá tartozó legfrissebb BIOS telepítését követően semmit nem csinál?
BIOS recovery pendrive készült, de sem a win+b, sem a win+v billentyűkombinációra nem reagál. Kép nincs, a ventilátor dolgozik és a fordulatszámot szabályozza.
Keressek itt a fórumon valakit, vagy rögtön a HP-t keressem a probléma javításával? -
Nyiaz
aktív tag
Sziasztok, Fiam Lenovo Ideapad 3-asa Bios frissítés után beindul de semmilyen kép sincsen, egy villanásra se. Az előbb említett elem lehúzást én is megcsináltam, de semmi továbbra sem. Novo gomb se segít. Esetleg tudtok még valamit?
-
válasz
LamerGyuri #947 üzenetére
Dehogy ugrott! Ha nincs sérülés/törés, akkor nem ugrott
-
válasz
BlackDRose #945 üzenetére
Nincs mit.
-
válasz
BlackDRose #943 üzenetére
Szuper, gratula.
Több ilyen lenovo-val jártam így, azért tanácsoltam. -
ralfee106
tag
válasz
BlackDRose #941 üzenetére
mivel az eeprom (bios chip) jól hozzáférhető, egy eeprom íróval simán felülírható a hátlap levétel után.....
feltétele, hogy meglegyen a bios(uefi) bináris fájl, nem minden esetben lehet kihalászni az installer package-ből.
-
válasz
BlackDRose #939 üzenetére
Légy óvatos, ha nem lesz sérülés, akkor nem ugrik a gar.
Nem nyírja ki. -
válasz
BlackDRose #937 üzenetére
Ki kéne szedni az akksit, meg a gombelemet. (Én vissza szoktam tenni az elemet fordítva, azaz megcserélődik a polaritás), és utána visszateszem normálisan, majd indítom el a notit
-
BlackDRose
csendes újonc
-
válasz
BlackDRose #934 üzenetére
Bocsi, hogy csak most reagálok. Pont tegnap csináltam meg egy HP-t.
Tehát leszedted a megfelelő verziót a gyártó weblapjáról és telepítetted?
Van külön BIOS elem ebben?
Van az oldalán recovery gomb? -
BlackDRose
csendes újonc
válasz
Pyttawrx #933 üzenetére
Pendriveról BIOS fristés? Nem próbáltam. A jótállást olvasva, ha BIOS telepítés okán halt meg a gép, akkor nincs rá gari (azt nem tudom, hogy, ha gyári BIOS a gép saját honlapjáról telepítve is érvényes?). De azért megpróbálom a szervízet. CMOS elem kivétele-visszarakása megoldhatja a problémát? BIOS írást, hol?
-
válasz
BlackDRose #932 üzenetére
Pendriverol frissítés? A nem akkor bios írás, vagy garancia
-
válasz
BlackDRose #930 üzenetére
Ideapadnál találkoztam ilyennel. Nálam megolddotta az akksi kivétele, majd visszatétele.
-
BlackDRose
csendes újonc
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! Van egy garis Lenovo Ideapad Gaming 3 15IHU6 laptop, melyre felkerült egy gyári BIOS a Lenovo honlapjáról. A telepítés rendben sikerült, legalábbis úgy nézett ki, de az újraindítást követően a képernyő sötét maradt, a merevlemez és a proci hűtő elindul és kb. 1 perc után kikapcsol, újraindul automatikusan és ez megy a végtelenségik. Ha gyári BIOS-t teszek rá, akkor is elveszik a garancia? Ha igen, akkor mit tehetek?
-
válasz
Bathorypeter #928 üzenetére
Hogy áll a bios?
-
válasz
Bathorypeter #926 üzenetére
-
Bathorypeter
tag
Szia.Nekem lenne egy 5315-ös acer laptopom amin biost akartam frissiteni de lefagyott.Azóta se kép se hang.Ebbe esetleg tudnál segíteni?Köszi
-
ralfee106
tag
válasz
viktor1223 #923 üzenetére
lapot kiszed, +ch341a és társai....
-
-
lac14548
aktív tag
válasz
LamerGyuri #917 üzenetére
Kösz az eddigieket.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
lac14548 #916 üzenetére
Elméletileg mindent jól csináltál. Hogy mitől indul el, ne kérdezd; ezek a netre kikerült gyári felélesztő alkalmazásokból összeollózott megoldások arra, hogy ne kelljen kukázni, vagy forrasztgatni az alaplapot. Acer, Toshiba és Samsung laptopot javítottam így, félrefrissítés után. Néha a csillagok együttállása is kell, vagy tudomisén, mert az Acer pl. csak harmadjára volt hajlandó elkezdeni a "néma" recovery-t a pendrive-ról. A Samsungról meg csak a megadott infók maradtak meg nekem, mert veszettül elegem volt anno már belőle az adott gépnél, hogy a legkisebb hibáért azonnal téglásodott a laptop; tele a net a 300-as széria bios buktáival.
-
lac14548
aktív tag
válasz
LamerGyuri #912 üzenetére
- A CRISIS drive-ot WinXP-vel megcsináltam
Rajta van a PHLASH16.exe, BIOS.wph és a MINIDOS.sys
- Akku ki, Pendrive be, Rövidzár be, Bekapcs, Rövidzár ki.
A bekapcsológomb világít
A pendrive ledje világít
A power led világít
A power melletti led világít (külső táp)
Ventilátor megy
Kép nincsEnnyi történik. Minden folyamatosan világít nem villog, nem kapcsol ki-be, 10 perc múlva sem történik semmmi és közben sem.
Ki és bekapcsolva nem történt semmi ugyanarra a képre jutok
Nem kellene a pendrive-on lennie egy autoexec.bat-nak is?
Ki vagy mi indítja el a phlash16.exe fájlt? A BIOS maga?Megpróbáltam úgy is, hogy még pluszban indításkor nyomom az F9-et is.
Valahol megtaláltam, hogy ez az USB boot gomb.
De ugyanaez történik mint fent.Próbáltam úgy is, hogy az BIOS CRISIS rövidzárt rajta hagyom, de, ha nem kapcsolom (kivezettem két szál vezetékkel egy kapcsolóra, hogy ne kelljem még 3 kéz...
) ki időben akkor megint csak a fenti képernyőre jutok.
Egy RUFUS DOS pendriveról elindítva elindul a DOS, de a phlash16.exe róla indítva a már említett hibával áll le. Ha a program indítás előtt rövidzárt csinálok, akkor is.
Asszem rendelek egy chipet (feltöltött BIOS-al)...
-
lac14548
aktív tag
válasz
LamerGyuri #914 üzenetére
Közben a AS8942G CRISDISK -et én is megtaláltam.
A gép előkészítve, holnap az USB, aztán meglátjuk lesz e nagyobb tégla, mint most.
Köszönöm az eddigi segítséget!
Még jelentkezem
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
lac14548 #913 üzenetére
Nem kell kivenni, bár ellenőrizd, hogy jó-e még.
Félre ne értsd; de sose értettem meg, hogy a gugli második találatából elindulva mások miért nem találnak meg semmit[link]
A szomorú az, hiába mondják, hogy ami egyszer felkerül a webre, az örök...a nagy szart. Tele van szeméttel, az értékes cuccokat meg alig lehet már megtalálni; nagy szerencse, ha valaki véletlenül archivál valamit [link] -
lac14548
aktív tag
válasz
LamerGyuri #912 üzenetére
Az elemet is ki kell szedni az alaplapról?
A wincrisis 1.0.0.4 verzióját találtam meg a neten.
Kösz, -
LamerGyuri
senior tag
válasz
lac14548 #911 üzenetére
Samsung NP300E5C-S04HU, P09RAQ bios-t használtam. Neked kell mindig átnevezni wph-ra. Kompatibilis mód nekem folyton kihagyott a pendrive-ról valamit, tartok egy xp-s laptopot ilyen célra.
Crisis tök egyszerű: bemásolod az AS8942G CRISDISK - ez a legstabilabb fellelhető verzió mappájába a bios fáljt, átnevezed .wph-ra, majd futtatod a wincrisis.exe-t, ő pedig szépen megcsinálja neked a crisis pent. XP-n
Majd kiveszed az akksit a laptopból, bekapcs gombot nyomvatartod kb. 20-30 másodpercig, elengeded, bedugod a pendrive-ot bal oldalra, csatlakoztatod a tápot (akksit nem!), növesztesz még 1-2 kezet, rövidrezárod a crisis forrszemeket, megnyomod a bekapcsológombot, és ha elkezd villogni a pendrive, leveszed a rövidzárt....visszatartod a levegőt....oké, lélegezhetsz...majd vagy kikapcsol, vagy elindul.
Türelem! a megfelelő szó, amit keresel, mert előfordulhat, hogy 5 percig hol elindul, hol leáll, és közben egyáltalán nincs kép! NEM nyomkodni, nem piszkálni, csak figyelni. Ha már biztosan eltelt 1 perc, és nem történik semmi, akkor elindíthatod. Erre a konkrét gépre nem emlékszem már, mi volt, eltelt 7 év.... -
lac14548
aktív tag
válasz
LamerGyuri #910 üzenetére
Nem CRISIS pendrive, hanem Rufus-al csináltam egy bootolható FreeDos pendrive-ot és rá másoltam a Crisis fájlokat.
A Crisis leírás alapján nem sikerült létrehozni bootolható USB-t...
Van egy részletes leírásod a Crisis Drive készítésről?
Mindenképpen XP kell? A leírás mit találtam WinXP service pack 3 kompatibilis módot javasolt Windows 10-en...A memória mellett van két "jumper" forrasztáshely. Az egyik RTC reset a másik BIOS reset.
Szóval a BIOS-t zárjam rövidre?Hogy biztosan jó BIOS-t találtam-e?
Nem vagyok benne 100%-ig biztos...
Betűre pontosan ugyanilyen nincs a neten, mint ami kellene.Én a következő adatokat találtam a gépen:
Samsung Notebook
Model: NP300E5X - S02HU
S02HU ilyen nincs (azt tudom, hogy a HU a magyar bill. kiosztás) S04 amit találok RU kiosztássalMotherboard
Rev 1.2
SCALA3-1517CRV
BA41-01979A PTC
Ebből is olyat találok amiben az utolsó szám változik (pl. 1977, 1978)
Ez gondolom az alaplap felszereltségére utaló szám (milyen proci, dedikált videokártya, stb.)BIOS chip
BE1221
25Q64BSIG
P0B561
Ez nem szerepel a BIOS fájloknál (bár volt olyan aminél csak a chip tipus volt megadva, semmi egyéb nem)BIOS-t találok 8 MB méretűt, de volt már 2GB-os is.
Így igazából nem tudom, hogy melyik az igazi (a 8MB-ra tippelek).Ja és a fájl kiterjesztés sosem .WPH
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
lac14548 #909 üzenetére
DOS ablak, ez már fél siker. De. XP-n csináltad a crisis pent? A memóriamodul mellett nincs egy forrszem páros, ami mellé BIOS CRISIS van szitázva? Mert azt rövidrezárva kell bekapcsolni a laptopot, más esetben a képen látható módon leáll a flash. Ugye, tuti ehhez való bios-t találtál?
Mert onnan indítva jó eséllyel képet sem kapsz, csak villog egy-két led, és onnan tudod, hogy vége a folyamatnak, hogy full lekapcsol, vagy elindul a gép-bios; ha jót írtál bele, ugye
Merevlemezt vedd ki addig.
3 napig cumtam én is anno egy ilyen géppel, azt BIOS frissítéssel téglázták; most volt csak időm feltúrni a régi fájlokat, kb. mit is csinálhattam vele. -
lac14548
aktív tag
válasz
LamerGyuri #906 üzenetére
-
lac14548
aktív tag
Megpróbálom
Re: #906 LamerGyuri
Ez a wincrisis módszer akkor is működik, ha amúgy a gép nem bootol USB-ről?
Sajnos nincs .WPH (vagy átnevezhető .ROM) fájlom
A Samsunk oldaláról nem lehet BIOS-t letölteni, csak a BIOS updater programot, ami ellenőrzi a gépet és ahhoz tölt le BIOS-t (tehát másik gépen nem tölthető le vele a BIOS).
Ez a gép meg nem működik amire kellene.Találtam .BIN kiterjesztésű lementett BIOS-t. Ez is átnevezhető?
-
lac14548
aktív tag
válasz
lac14548 #903 üzenetére
Úgy látom a chip maga eléggé olcsó és sokmindenben ez van.
Párszáz forint darabja az aliexpressen...Van egy USBASP programozóm (3D nyomtató esetleges újraélesztéséhez), ezzel programozható lenne?
Akkor már csak a BIOS firmware-t kell megtalálni és próbálkozni.
-
lac14548
aktív tag
Hello,
Samsung np300e5x-s02 laptop Linux telepítés után nem indul el és nem lehet a BIOS-ba se belépni. (UEFI módban történt a telepítés...)
Utánaolvasva nem lett volna szabad.Eddig jut a gép:
Semmi nem választható, az App Menu-ben sem.
Minden a neten található trükköt és megoldást kipróbáltam, de egyik sem vezetett eredményre.
- elem ki
- mindenféle billentyűkombinációval indítás
- másik HDD (más rendszerrel)
- BIOS reset rövidrezárásHDD-ről, CD-ről, se USB-ről nem bootol.
Arra jutottam, hogy elszállt a BIOS.
Újraflash-eléshez nincs ezközöm (estleg raspberry vagy arduino, de ezekhez nincs megfelelő tudásom meg leírásom se).Ha esetleg vennék egy "feltöltött" chip-et, azzal működne?
Vagy milyen megoldás van még?
-
d@minator
addikt
Sziasztok!
Asus K50IJ-hez tud valaki BIOS-t? .bin kiterjesztésű kellene eprom égetőhöz.
Új hozzászólás Aktív témák
- SQL kérdések
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- ZBook Firefly 14 G10 14" FHD+ IPS i5-1335U RTX A500 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Dell Latitude 5421 - i5 11500H/16GB/256GB SSD/Windows 11 ÁFÁ-s TOUCH
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360 több db
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest