- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Holnap próba :-)
Egyik fórumban írták, hogy ez egy olyan területéről töltődik be a biosnak, amelyet egy frissítés nem ír felül. Igazán remek gondolat s ahogy elnézem már 1x éve is létezett. Reménykedem, céges gép, az egyik nyomdászunké, aki szabin van, szerdáig meg kell oldanom... Köszi -
Thrawn
félisten
Szerintem igen, vissza tudod állítani úgy. Biztonság kedvéért csak a legszükségesebb eszközök legyenek az alaplapra csatlakoztatva, magyarul csak azok amelyek szükségesek ahhoz, hogy működőképes legyen a gép. (Sem HDD, sem floppy, 1 RAM modul, CPU, táp, CDROM, billenytűzet) A kiírt szövegből arra következtetek, hogy valami kezdetleges BIOS-védelem életben tartotta a gépet, de a cheksum error miatt újraflashelést akar csinálni CDROM-ról, HDD-ről vagy floppyról.
Reflash -> reboot -> azonnal BIOS-ba be -> Load setup defaults -> Save and exit -> BIOS-ba be -> mindent szépen beállítani ahogy kell -> reboot -> örülés. Ha valahol gubanc van, akkor nem árt ellenőrizni az alaplapi gombelemet, hogy jó-e még.
-
looser
addikt
Igen, én is így érzem, ha minden igaz, akkor a csomagban található image-el és awflash.exe-vel egy bootolható cd-re kiírva talán még visszaállíthatom a gépet...?! Mert a cd kivételével a többi eszközt nem ismeri fel. Ezerszer frissítettem biost, de még sosem halt el eszköz a kezeim között. Jó tanulság: ugyanígy folytatom a jövőben is :-)
-
Thrawn
félisten
-
wutuka
aktív tag
Bocsánat!
mégis van!
Ki fogom próbálni!
miért volna jó a Ps2? -
wutuka
aktív tag
Üdv!
BIOS frissítés után miért nem tudok DEL gomb segítségével a BIOS-ba belépni?
-
Livius
őstag
Használd az ASUS EZ Flash 2-t a BIOS-ból! A használata az alaplap manulájában is benne van.
A BIOS fájl meg a support.asus.com-ról beszerezhető. De ha kell más updatelő program is, akkor van olyan itt miután kikeresed a saját lapodat.
-
Üdv!
Egy Asus P8H67-M lapot szeretnék frissíteni, win7-ről ha lehetséges, de nem találtam hozzá programot...Hogy csináljam?
-
LallerHUN
tag
Sziasztok! Van egy HP Compaq 615 notebook-om és a gyártó honlapjáról letöltöttem egy bios frissítést. Megéri frissíteni? Windows alól nem lesz probléma?
-
Livius
őstag
válasz
Terrorista #2426 üzenetére
Azér egy nem hulla BIOS-al még eladható lett volna.
Eléggé sucks az MSI fórumok szerint is a BIOS frissítése Ivyhez.
-
Livius
őstag
válasz
Terrorista #2419 üzenetére
Nem tudom az alaplap megtaposás után mennyire tökéletes még, de nem gondolkodtál azon hogy az eprom égető a legfrisebb BIOS-t rakja fel? Mondjuk jó drága árban sikerült megoldani ezt
, bár igaz ezeknek a lapoknak már ahogy látom nem egy szimpla kivehetős IC-van a BIOS-hoz, amit még pofon egyszerű lenne írni olvasni egy erre vett égetőben.
-
Thrawn
félisten
válasz
freereider #2422 üzenetére
Legyen bedugva már a bekapcsolás előtt, a port az tulajdonképpen mindegy.
-
freereider
csendes tag
Sziasztok!
asus m5a97 evo r2.0 alaplapon szeretnék biost frissíteni letöltöttem a gyártó honlapjáról a procimhoz megfelelő verziót kicsomagoltam pendrivra ami fat-ra van formázva.. úgy tudom hogy elvileg windows alól is lehetne de nem szeretném onnan szerintem kockázatos.. a gyártó honlapján azt is írták hogy csak bedugom a "bios pendrive portba" a pendrivomat be se kell kapcsolnom a gépet csak tartsam lenyomva 3mp-ig az alaplapon lévo bios gombot.. na ezt sem szeretném mert ki tudja akkor mikor végez stb mikor kapcsolhatom be itt olvasgattam és azt találtam hogy EZ2 flash opciot kell keresni a biosban ott kiválasztani a pendrivon lévő file-t és már megy is.... na a kérdésem az volna hogy mielőtt bekapcsolom a gépet már akkor is legyen bedugva a pendrive? illetve abba az usb portba amelyikre rá van írva vagy bármelyik megfelel? -
Livius
őstag
válasz
Terrorista #2419 üzenetére
LooL, szóval frissítés után még ment régi CPU-val, de utána az újjal többé már sose bootolt? Még a vissza rakott régivel se?
-
Terrorista
senior tag
válasz
boly1999 #2418 üzenetére
Nem tápegység gond volt, ez biztos. Végül elvittem eprom égetőhöz, aki vissza tudott írni egy sandy bridge kompatibilis biost (6500 pénz).
Kipróbáltam ivy bridge i3-al (hátha), de nem indult a lap. Így maradt a bios update, ami támogatja mindkét cpu-t. A frissítés sikerült, változott a bios felülete, verzió minden.
Majd amikor kicseréltem a cpu-t, akkor már megint csak nem indult el a lap.
Újra boot loopba került a lap... Tehát a gyári bios, 100%-ban sikerült frissítéssel, ismét kinyírta az alaplapot...
Mivel lejárt a gari így gondolkodom rajta, hogy rituálisan megtaposom az alaplapot.
Azóta persze vettem új lapot, minden pöpecül megy. End of story.
-
boly1999
csendes tag
válasz
Terrorista #2417 üzenetére
Próbáld más táp egységel
-
Terrorista
senior tag
A leírást én is olvastam. Az alaplapon csak 1 led világít, ami a cpu power phase 1-et hívatott jelezni. Ez induláskor felvillan, majd kialszik. Nincs más led ami világítana. :S
Szóval elméletileg normal módban működne a bios, de a gyakorlatban nem ad életjelet. Sem hang, sem led formájában. :S
-
Livius
őstag
válasz
Terrorista #2415 üzenetére
Dual BIOS LED (P67A-GD65)
The Dual BIOS LED indicates the BIOS status during system power on. Follow the
instructions below to read.Off: Normal.
Blink (1 cycle/second): The primary BIOS is failed.
Fast Blink (10 cycles/second): The second BIOS is failed.
Solid: Both of primary and second BIOS are failed.Ezzel mivan? Mutat valamit? Lehet belekéne vágni egy BIOS visszaállításba, ha már dual BIOS-os az alaplap.
-
Terrorista
senior tag
Hello!
Itt is felteszem a kérdésem, hátha tud valaki segíteni.
A történetet annyival bővíteném ki, hogy azóta kivettem az elemet is és végigpróbáltam az összes ramot az összes slotban egyesével-párban is.
Eredmény maradt ugyanaz...
Ha minden kötél szakad, akkor ismer valaki itt a PH-n olyan embert aki bios égetéssel is foglalkozik?
-
Dani_kp
addikt
válasz
boly1999 #2409 üzenetére
A VGA hibátlanul működik már 2. napja a saját gépembe. A tulajdonos gépébe, pedig már első perctől fogva nem megfelelően működött...
#2410 Thrawn: közben utána néztem a dolgoknak és láttam, hogy kell. De most az a problémám, hogy amit letölt az .CAB kiterjesztésű, a videót amit láttam, illetve ahol írták ott meg .ROM kiterjesztésű a bios fájl. Ilyenkor mi a teendő? Rákerestem, de csak angol nyelvű fórumokat találtam és sajnos nincs azon a szinten a tudásom, hogy értsem mi van odaírva.
Elvileg vasárnap megyek hozzá, egy megbízható chieftec 550W-os táppal és egy régi de szintén jól működő HD4850-es társaságában. Mivel a bios-on kívül még egy másik probléma is felütötte a fejét. Még pedig a hátlap felőli végén a kártya nem illeszkedik bele pontosan a pci-e sínbe. A gépház rögzítésnél megakad és nem lehet beljebb nyomni.
-
Thrawn
félisten
válasz
boly1999 #2408 üzenetére
Úgy tűnik, hogy nem unlockolható a procid. Esetleg próbálj meg 1 magot feloldani kettő helyett és adj a procinak egy kis plusz feszt.
Dani_kp: EZ Flash menü a BIOS-ban, ennél egyszerűbb megoldás nemigen van. Annyit azért megjegyeznék, hogy instabil gépnél elég rizikós BIOS-t frissíteni.
-
Dani_kp
addikt
Hali.
Van itt egy asus p8h61-m lx3 plus r2.0 leszedtem, hozzá a legfrisebb bios-t. Nos mivel még nem csináltam, iylet az lenne a kérdésem, hogy kell neki vágni ennek az egésznek.
Mivel a probléma az, hogy egy Gigabyte GF GT630 -as videókártyát hol felismer hol nem. Teljesen random. OS frissen újrahúzva pár napig ment tökéletesen, de most egy újraindítás után nem látja a gép, pedig benne van.
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Villanyszerelés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Belekezdeni egy vállalkozásba
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest