- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
Mégis hol írtam én ilyet? Kiragadtál három szót anélkül hogy elolvastad volna a commentemet?
nem használok Protont, mert nem játszom Linuxon. Annyit írtam a Protonrol hogy sokat segit a Linux gamingen, mi ezzel a problémád?
Azt sem mondtam hogy a céges gépen akarnék jatszani, annyit mondtam hogy a szinte semmit nem futtato Windows “magától” is képes hasznalhatatlanra amortizálódni. Ez annyiban kapcsolódik ide, hogy szerintetek ilyen nincs, egyszer összerakod a gépet aztán örök élet. -
doc
nagyúr
Céges gépre nem fogok kokanyolt Windows rakni.
A Linuxot tényleg be kell ám nekem mutatni, végül is csak 15 éve fejlesztek ra… Igen, nagyon erős kompromisszumok és szivacsok árán bizonyos szinten lehet rajta jatszani. Ahhoz képest a Mac egy gamer paradicsom (bár tény hogy a Proton azért sokat segít).
”be kellene némi energiát fektetni” - jelen problémákba belefektettem pár orat, a guglizassal talált tutibiztos garantáltan működő megoldásokat végigprobaltam, nem segítettek. És pont erről beszéltünk lejjebb. Ha én jatszani akarok akkor elvárom hogy lerakom a hatsomat a kanapera, bekapcsolom a konzolt és játszok. Ennyi energiabefektetest ker, én meg többet nem is akarok bele tenni. -
Sidorovich
senior tag
Érdekes, hogy néhány HSZ-el korábbal azt mondtad, az a konzolosok baja, hogy konzolt akarnak csinálni a PC-ből, most meg a billentyűzetet és egeret hiányolod a konzoloknál.
"Játékosok túlnyomó többségét hidegen hagyja? Hagyjuk már, akkor minek vannak fps játékok autoaim-al konzolon"
Igen, a többséget hidegen hagyja. Az, hogy téged nem, meg az RTS játékok miatt én is örülnék neki, az nem reprezentatív a cirka 100+ millió konzoljátékosra nézve. Biztos vagyok benne, hogy néhány milliós keménymagot leszámítva mást nem érdekel. Nem esport-ra veszik a konzolt még ha multiplayereznek is, hanem csak mezei kikapcsolódásra."meg az is hogy nem érted amit magyarázni akarok"
Értem mit magyaráztál. A jogosan kritizált negatív játékipari trendeket összemostad a konzolok létezésével. Semmi nem akadályozza meg a fejlesztőket és kiadókat, hogy olyan játékot adjanak ki, ami a multit leszámítva nem igényel online kapcsolatot, van benne osztott képernyő és LAN támogatás. Nem a SONY és az MS hibája, hogy az Ubisoft és EA szar szemét kapzsi cégek, akik igénytelen játékokat adnak ki és saját fiókot meg folyamatos online kapcsolatot követelnek meg. -
Sidorovich
senior tag
"Azt viszont továbbra is sajnálom hogy a konzololok megjelenésével a felhasználók egy része elfogadta azt hogy majd ezeket a dolgokat helyette majd mások eldönthetik"
Honnan a fenéből jön ez a totális téveszme? Vezesd már le kérlek az ok-okozati összefüggést a kettő dolog között. Egyébként melyik konzolok megjelenésére gondolsz? Xbox 2001 óta van, PlayStation 1994 óta. Teljesen általános játékipari trendek ezek. Ma is vannak split screent meg LAN-t támogató játékok, de kevés. Senki nem tiltotta ki őket, nincs technikai korlátja, hogy ilyenek jelenjenek meg a mai konzolokra, a kiadók és fejlesztők hibája ez. PC-n is kevés van. PC-n is vannak live service, online jelenlétet feleslegesen igénylő single player játékok, előfizetéses modellek. Mi a fene köze van a konzoloknak ehhez????
Sőt, PC-n még egyes kiadók (EA meg Ubisoft) ráerőltetik a saját launchert, fiókot meg storet a játékosokra. Konzolon legalább ezt nem tudják megtenni hála a jó égnek.
Kicsit úgy érzem bármilyen negatív trend van a játékiparban, az nálad csakis a konzolok hibája lehet nálad, mert csak, mert neked nem tetszik a létezésük, meg se kell magyarázni, az se baj ha teljesen független dolgokról van szó.Ha billentyűzet és egér kell, játsz PC-n, nincs azzal gond. Azért nem támogatják gondolom, mert a játékosok túlnyomó többségét hidegen hagyja és ezért nem éri meg foglalkozni a fejlesztésével és támogatásával.
-
Sidorovich
senior tag
2024-ben gigabites nettel szerintem nem macera a letöltés, nekem legalább is nem az. Még az ilyen nagy játékok is lejönnek kb. 15 perc alatt, pedig nem ez az átlag, rengeteg 100 (vagy akár 50) GB alatti játékom van most is. A lemezzel se azonnali már a játék, telepíteni kell, ami ilyen internet mellett már konkrétan lassabb, mintha letölteném.
Az állandó online jelenlétet igénylő single player játékok nem konzol specifikus probléma, PC-n is van ilyen, néhány kiadó szemétsége amit tűzzel vassal írtani kell és én is aláírom a petíciót, de kár idekeverni, mert nem a konzolok hibája ez.
Ha a SONY/Microsoft kihúzza a dugót az valóban probléma, de nem túl valószínű forgatókönyv. Majdnem 20 éve mennek ezek a szolgáltatások és áruházak. Hiába van erre forgatókönyv a Steamnél, ott se kis kavarodást és kényelmetlenséget okozna.
A trendek alapján a visszafele kompatibilitás is alap dolog lesz még a következő generációval is. Az Xbox 360-ra 14 éve megvásárolt tartalmamat is elérem a mai napon Series X-en a visszafelé kompatibilitás miatt. -
PTM
aktív tag
PS-en amúgy nem kell a konzolnál lenni, bárhonnét rányom az ember az appban és letölti a játékot. Hasonlót a Steam is tud, csak mennie kell hozzá a gépnek, tehát ez megint nem ugyanaz.
Amúgy a 125 GB sem tipikus méret. Nálam a Forbidden West (kiegészítő nélkül) a legnagyobb, az 113 GB. A Ragnarök 85-tel a második, az utolsó 10 játékom pedig összesen volt 75 GB, amiből 33 a Bloodborne. Jó, ma visszatérek a Days Gone-ba, ha azt beleveszem akkor az még 42 GB.
Offline folytattam simán a játékokat amikor nincs net, ment most is hogy kihúztam a kábelt. Nem tudom, milyen online jelenlét a kötelező.
-
buherton
őstag
Szeretném előre leszögezni, hogy mások a szokásaink.
1 Gb/s Internettel elég gyorsan lejön a már patchelt játék. A lemezről ugyanúgy telepíteni kell és ebben az esetben a telepítés után még a patcheket is letölti meg telepíti. nem beszélve arról, hogy később a lemezeket csereberélni kell, ami nekem macera. Egyébként vettem bele egy 2 TB-os SSD-t, így van hely a játékoknak.
Ha a dugó kihúzás miatt aggódsz, akkor kérlek támogasd ezt a petíciót: [EU - Initiative - Stop Destroying Videogames]
Multiban csak lokálban játszunk, online nem. Nincs előfizetésünk.
-
PTM
aktív tag
A Lian Li A4 picit kisebb (11 liter), itt van mellettem, de a nappalibba is el tudnám képzelni. Nagyobbakból az nCase M2 (16 liter) jön be a leginkább, abba masszív léghűtő is mehet ami azért egyszerűbb. Ezek drágábbak, de számomra az nem gond. A Jonsbo is jól néz ki, csak nekem az üveg oldallap személy szerint nem tetszik sajnos.
Az XSX amúgy 6 liter, a fat PS5 pedig 10 (elvileg a Pro is ekkora). De olyan idióta arányai vannak, hogy nálam még praktikusabb is lenne egy 16 literes hagyományos gép. De egyelőre játszani se tudtam a héten, szóval...
Majd a Steam OS-nek kíváncsiságból azért jobban utánanézek.
#393 paljani
Én ezt a kompromisszumot nem szeretném a nappaliban, de már korábban is sokat offoltam itt ezzel.#395 Csandi
Uhh, nem semmi, egy jobb héten ha tudok ennyit játszani.#397 doc
Én már lezárnám igazából a dolgot, mert úgy érzem, hogy én is szétcsesztem ezt a topikot. -
Sidorovich
senior tag
Ez miért baj? Ezek az elvárások. Nekem mindegy, hogy a Microsoft hozza ezt az Xbox-al, a SONY a PS5-tel vagy a Steam/Dell/ASUS/akárki egy ilyen célra előre felkészített PC-vel. Nyitott vagyok az alternatívára, de eddig csak Xbox és PS az egymásnak, a PC az más kávéház.
Az, hogy a PC-n mi mást lehet csinálni, teljesen lényegtelen. Játszani akarok, nem szöveget szerkeszteni. A garancia: marhára nem mindegy, hogy ha valami nem működik, az egész gépet visszaviszem és kapok egy cserét vagy javítást, vagy nekem kell otthon tudni, melyik alkatrész szart be, kiszerelni, visszavinni, majd a cserét visszaszerelni. Ez munka. Én dolgozom eleget heti 40 órában, szabadidőmben játszani szeretnék.
Az alternatívának, ha tényleg az, legalább a nagy részét tudnia kell ezeknek. De már ezeket se tudja, pedig igazából az egyéb kényelmi extrákról már nem is beszéltünk:
- alvó módban frissül a rendszer és a játékok
- alvó módban szinkronizálja a mentéseket a felhőbe és tartja megnyitva a játékot
- ha a storeban megveszek valamit a telefonomon azt alvó módban automatikusan feltelepítiLényegében ahányszor bekapcsolom a gépet, évi 365 nap azonnal játszhatok, soha semmivel nem kell foglalkozni. Továbbra is úgy gondolom, hogy PC fronton ezt kb. csak a Steam Deck hozza eddig, ott egyedül a teljesítmény nem stimmel, mert az kézikonzol.
-
Sidorovich
senior tag
Csak téged trollozlak.
"Senkit nem érdekel [...] hogy kinek mi a preferenciája" - ez az egyik problémád, el nem tudod képzelni, hogy valakinek nem az, mint neked.
"felesleges konzolt venni ilyen áron mert jobb pc-t is lehet venni ennyiért úgy hogy anyagilag is olcsóbban jön ki az ember." - ez továbbra se igaz. Már ott bukik a történet, hogy a konzol játékosok egy jelentős százaléka nem is lenne képes összeválogatni, összerakni és beüzemelni egy asztali PC-t, vagy lehet, hogy képesek, csak nincs hozzá kedvük vagy idejük, így nem is nagyon valós alternatíva nekik. Ettől még se nem hülyék se nem alsóbbrendűek, mint te, és ne a PH! fórum kocka közösségéből indulj ki, nem ez az átlag. A készen kapható OEM játékos gépekkel meg biztosan nem jössz ki olcsóbbra.
"A Sony túllőtt ezzel az árazással, ezt mindenki látja" - ebben egyetértünk, szerintem is olcsóbbnak kéne lennie.
"Veled ezt befejeztem.'" - Végre. Hálás köszönet.
-
PTM
aktív tag
Én speciel a GameStreamet próbáltam a Shield TV-n amikor még támogatták, de ezeknél egyszerűbb ha építek még egy PC-t. Csak a kezelhetőség, vagy WAF ha úgy tetszik miatt a konzol a kézenfekvőbb.
Szerintem azt itt mindenki tudja, hogy egy PC-t is rá lehet kötni a tévére, viszont azt valamiért nem sikerül átadni, hogy az "nem ugyanaz a műfaj". Csak azért kérdezek rá többször, mert hátha van olyan módszer amit nem ismerek, még ha ezt nem is tartom valószínűnek.
-
Sidorovich
senior tag
Értünk mindent, csak senki nem kíváncsi a kioktató felsőbbrendűségi érzésedre, az úgynevezett "segítségedre" se szorul rá szerintem senki. Ez a konzolosok meg PCsek táborokra osztás és flame keltés meg általános iskolás szint, dedó. Nekem van itthon mindkettő, és mindkettőn szeretek játszani. Gondolom ilyesmi nem fér a világképedbe.
Ez amit megint random idekevertél, mi köze is van a témához? Konzol specifikus probléma? PC-n nem ugyanúgy online jelenlétet kívánóan adják ki ugyanazokat a játékokat amelyeknek ilyen szemét a kiadója?
Persze én is hibásnak érzem magam, minek etetem a trollt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest