- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- UHD filmek lejátszása
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunpriest
senior tag
Az új Steam big screen mode nagyon jó már, szerintem simán van olyan jó mint bármelyik console-os dashboard. A driver/windows update nagyon túl van itt lihegve, most már mindkettö kb automatán megy. GPU drivernél kell egy next next finish néha. A játékon belüli configolás maradt... de azért az se atomfizika.
-
doc
nagyúr
"Én ezt a kompromisszumot nem szeretném a nappaliban" - ugysem fogjak megerteni...
Na megyek nezek valamit streamingen. A TV-n. Nem a szamitogepen, pedig azon is nezhetnem, es az tobbet is tud mint a TV, de akar a szamitogeprol DLNA-n is atlohetnem a TV-re, de en inkabb megfogom a TV taviranyitojat, lefekszek a kanapera, elinditom a megfelelo streaminget es nezem a sorozatot. Gondolom erre is jonnek majd a megmondoemberek hogy mekkora luzer vagyok es milyen hulye, pedig azt lehet PC-n is, es mennyivel sokoldalubb -
PTM
aktív tag
A Lian Li A4 picit kisebb (11 liter), itt van mellettem, de a nappalibba is el tudnám képzelni. Nagyobbakból az nCase M2 (16 liter) jön be a leginkább, abba masszív léghűtő is mehet ami azért egyszerűbb. Ezek drágábbak, de számomra az nem gond. A Jonsbo is jól néz ki, csak nekem az üveg oldallap személy szerint nem tetszik sajnos.
Az XSX amúgy 6 liter, a fat PS5 pedig 10 (elvileg a Pro is ekkora). De olyan idióta arányai vannak, hogy nálam még praktikusabb is lenne egy 16 literes hagyományos gép. De egyelőre játszani se tudtam a héten, szóval...
Majd a Steam OS-nek kíváncsiságból azért jobban utánanézek.
#393 paljani
Én ezt a kompromisszumot nem szeretném a nappaliban, de már korábban is sokat offoltam itt ezzel.#395 Csandi
Uhh, nem semmi, egy jobb héten ha tudok ennyit játszani.#397 doc
Én már lezárnám igazából a dolgot, mert úgy érzem, hogy én is szétcsesztem ezt a topikot. -
Csandi
őstag
Hehe, én még EB-n is versenyeztem covid elején még, meg minden fps-el amivel játszottam top párszáz voltam rankeden
aztán vége lett az egyetemnek, el kellett kezdeni dolgozni és nem tudtam már napi 12-16 órákat nyomni, úgyhogy maradt a ranked, hogy legalább a legmagasabb rank legyen meg mindig abban amivel játszom, de mostanra azt is elengedtem, be se lépek egy fps-be se, csak tényleg fun gameket nyomok
mert ott nem a játékok voltak funok hanem a competition, meg hogy jobbnak lenni másnál, de ha nem tudom minden időm erre fordítani akkor értelmetlen belekezdeni is. Maradtak a korábban említett monster hunter world és rise meg jövőre wilds, most a space marine, age of mythology retold, jövőre új heroes olden era stb., szóval ilyen “hétvégi gamer” style játékok amivel nem kell mindig a csúcson lenned
-
paljani
aktív tag
Nem biztos, hogy értelek. Nyilván belépni és elindítani a játékot kell a bill/egér és ennyi. Ezt nevezhetjük kompromisszumnak de én ezeket még ott elszoktam intézni (van vagy 5 másodperc) aztán ülök a kanapéra kontrollerrel a kezemben. Kivéve RTS-ek vagy a komplex szerepjátékok mert azokat még mindig kényelmesebb egérrel/billentyűzettel vezérelni.
-
PTM
aktív tag
válasz
Sidorovich #391 üzenetére
Az enyém egy régebbi volt, i5-10400-zal és RTX 3060-nal (ECM53060C). Ügyes kompakt gép, de a hűtése szerintem kriminális, illetve terhelésnél a táp ferritgyűrűi erősen zörögtek. Ezeket meg lehet csinálni/cserélni rajta, bár utána kellett nézni mit hogyan. YouTube-on és Redditen van anyag róla.
Azt nem tudom, hogy általános-e, de a G PRO X 2 headsetem hangja szakadozott rajta. Céges laptopon és PS-en is jó, de a Zotacon hiába csináltam bármit, egyik USB-n se működött az adapterrel, és BT-n se. Ezután keltem fel egyik reggel azzal, hogy úgyis tetszik a Lian Li A4-H2O, értelmezhető a DDR5 ára, és összekattintgattam egy egész durva minigépet. Épp jókor, mert így volt másik, amikor a Zotac "elromlott". (Ezen megy a headset is.)
Láttam hogy vannak újabb Magnusok már, de majdnem hanyattestem az áruktól. Én tavaly januárban még 260 ezerért vettem a barebone-t.
-
Sidorovich
senior tag
Azzal a géppel én is szemezgettem, tetszik, csak itthon nem nagyon találtam, csak régebbi verziókat.
Nagyjából ilyesmi gépet kéne kiadnia a Steamnek, olyanra megcsinálva a szoftvert mint a Decken. Ha ki tudnák hozni 500 alatt, rendelném azonnal. Az se érdekelne, ha a CPU forrasztva van mint laptopoknál, csak memóriát, tárhelyet lehessen bővíteni meg videokártyát cserélni 1x az élettartama alatt. Alternatíva lenne a konzolnak is, meg a Windowsos egyeduralmat is megtörné desktop gaming fronton.
"Sajnos" az RTS és egyéb kattingatós játékokat is nagyon szeretem, így mindig szükség lesz PC-re is.slmSIG #389: kezeltesd magad, ne itt hőbörögj összefüggéstelenül
-
slmSIG
tag
Menj már, mekkora egy hazug, lúzer vagy?
Pár hozzászólásban ecseteled, hogy abba a csoportba tartozol, amelyik hazamegy és ...konzol.
Erre nekem azt hazudod össze már, hogy én ne okoskodjak, mert neked van otthon Mac és Win-pc és te dolgozol rajtuk, de update gondjaid vannak, fel sem megy,stb..?
...aztán hack, meg tutorialokról halandzsázol, valamit?
...psnow..mondjuk egyáltalán, megvan? -áh, hát az is probléma, mi?-Egy bármilyen emulátor okoz gondot egy pc-s szakembörnek, mint te állítólag?
-aki VM -en...bocs mester..., pc-n és-vagy Mac -n IS, DOLGOZIK ......
annak problémás az emulátor használata, vagy egy sima ps előfizetés használata?!-ezt a maszlagot az én gyomrom már nem veszi be...
@#273doc: "Ja es az ugye megvan hogy kb az osszes update-kedden tomegesen kekhalaloznak/fekete halaloznak a windowsos gepek?"
Képzeld, ez a 'tömeges kékhalál keddenként' (fekete, pláne...) nálam valahogy kimarad itthon is, meg melóban is.De tudod miért, MESTER!?... nekem ezek azért nincsenek meg, mert én csak egy csóri fafaragó vagyok otthonról, most is egy régi abakuszról írogatok és LANcity -t használok!
Amit írtam, azt se fogod fel...MESTER.
Tudod mit, hagyjuk is, mással szórakozz, cső! -
PTM
aktív tag
-
PTM
aktív tag
válasz
Sidorovich #384 üzenetére
A korábbi gépem egy Zotac Magnus One volt és elkezdett szétesni a kép, na mondom a videokártyának kakukk. Aztán az alaplapival is csinálta, egyre gyakrabban, majd be se kapcsolt. Hát bevizsgáltatom, talán csak RAM vagy processzor, azokat lehet benne cserélni. Bár nálam lefutottak a tesztek amikor még ment a gép, de ennyi esélyt adjunk neki. (Garancia nem volt rá, mert szétfúrtam a tálcát hogy normális hűtőt tehessek rá.)
Visszaviszem az Aquába, ott vettem, kérdezik hol van a gép. Mondom itt - a hátitáskámban.
Néztek, hogy mi a franc, de meggyőztem őket hogy ebben amúgy normál alkatrészek vannak, és átvette a szerviz. Szerintem az életben nem jöttem volna rá, egyszerűen poros volt a RAM slot.
Csak a garanciáról.
-
Csandi
őstag
Én 360hz et próbáltam már, de az minimális diffi volt a 240-hez képest. 540-re azért kíváncsi lennék milyen de nem tudom justifyolni magamnak a megvételét így, hogy már se nem tryhardolom a rankedet fps-ekben se nem versenyzek. Annyira meg nem érdekel, hogy vegyek és visszaküldjem elállással.
-
Sidorovich
senior tag
Ez miért baj? Ezek az elvárások. Nekem mindegy, hogy a Microsoft hozza ezt az Xbox-al, a SONY a PS5-tel vagy a Steam/Dell/ASUS/akárki egy ilyen célra előre felkészített PC-vel. Nyitott vagyok az alternatívára, de eddig csak Xbox és PS az egymásnak, a PC az más kávéház.
Az, hogy a PC-n mi mást lehet csinálni, teljesen lényegtelen. Játszani akarok, nem szöveget szerkeszteni. A garancia: marhára nem mindegy, hogy ha valami nem működik, az egész gépet visszaviszem és kapok egy cserét vagy javítást, vagy nekem kell otthon tudni, melyik alkatrész szart be, kiszerelni, visszavinni, majd a cserét visszaszerelni. Ez munka. Én dolgozom eleget heti 40 órában, szabadidőmben játszani szeretnék.
Az alternatívának, ha tényleg az, legalább a nagy részét tudnia kell ezeknek. De már ezeket se tudja, pedig igazából az egyéb kényelmi extrákról már nem is beszéltünk:
- alvó módban frissül a rendszer és a játékok
- alvó módban szinkronizálja a mentéseket a felhőbe és tartja megnyitva a játékot
- ha a storeban megveszek valamit a telefonomon azt alvó módban automatikusan feltelepítiLényegében ahányszor bekapcsolom a gépet, évi 365 nap azonnal játszhatok, soha semmivel nem kell foglalkozni. Továbbra is úgy gondolom, hogy PC fronton ezt kb. csak a Steam Deck hozza eddig, ott egyedül a teljesítmény nem stimmel, mert az kézikonzol.
-
PTM
aktív tag
válasz
Sidorovich #379 üzenetére
Ennél én személy szerint sokkal megengedőbb vagyok. Összerakom és beállítom magamnak, lehet drágább is. Csak utána aztán működjön rendszerben a többi szórakoztatóelektronikával, lehessen csak kontrollerrel irányítani.
Rákerestem a SteamOS-re, esélyes, hogy ezt kipróbálom. Addig viszont szépen elvagyok a PS5-tel a nappaliban. Egyelőre amúgy ez a Pro is egy nulla a számomra. Értem én, hogy teraflops és négybetűs bizék, csak a játékokkal mi van.
PS-en egyébként rákaptam a trófeákra, nem gondoltam volna de az most hiányozna.
-
Csandi
őstag
Én kipróbáltam laptopon 240hz-es kijelzővel a space marinet, 100 fps alatt ment és már az zavaró volt, aztán amikor néha bedippelt 60-70 közé akkor mondtam, hogy laptop nem erre való, élvezhetetlen volt számomra, ki is léptem, majd pc-n játszom. Anno haverom gépén is egyszer mikor monster hunter wolrdoztem még a játék megjelenésekor, és plafon 80 fps-el futott, mikor nekem meg a 1.5-2x esevél (releasekor szarul futott a legtöbb gépen azóta sokkal jobb) akkor is mondtam, hogy te ezt hogy tudod igy jatszani
De ugye én a 300-500fps-el futú comp fps-ekhez vagyok szokva, 240+ hz-en, szóval ha egy sztori game 120 alatt fut azt egyből észreveszem és ront az élményen, annyira, hogy a kedvem is elmenjen tőle. Egyszerűen lassabban veszi be inputot, mikro beakadások vannak, kösz nem.
Sidorovich: A TV itt is oled, C4, monitor pedig IPS. Szerintem ez a legjobb balance egy háztartásba.
-
X2N
őstag
válasz
Továbbra is ugyanaz a baj hogy ugyanazt szeretnétek összerakni egy pc-vel mint ami a konzol. Ez nem fog menni. A PC eleve sokkal több mindenre lehet használni. Még csak nem is a legolcsóbb alkatrészekből raktam össze a gépet, nem, nem warezolt windowsal...
Bolti árakkal néztem és garancia is van mindenre...
-
doc
nagyúr
válasz
en azt a pontot hozzaadnam meg (nalam legalabbis kb dealbreaker) hogy TELJESEN karbantartasmentes, a legelso bekapcsolastol kezdve mukodik tokeletesen stabilan. nincsenek hosszadalmas update folyamatok, nincsenek egyes feature-oket ellehetetlenito vagy kinyiro bugos update-ek
es persze minden jatek amit megveszek rajta garantaltan fusson - akar 30 FPS-en, de FUSSON, ne kelljen forumokat, tutorialokat turni, youtube videokat nezni hogy mukodesre tudjam birni
-
Sidorovich
senior tag
"Szerintem azt itt mindenki tudja, hogy egy PC-t is rá lehet kötni a tévére, viszont azt valamiért nem sikerül átadni, hogy az "nem ugyanaz a műfaj"."
Egyetértek, szerintem is ez a fő probléma, és emiatt beszélnek el egymás mellet sokan. A PC akkor lenne valós alternatíva, ha:
- kapható kb. PS5 Pro erejű, tudású (WiFi, Bluetooth, 2 TB tárhely) és méretű (elfér a TV szekrényben ott ahol a mai konzolok!!!) készre szerelt ITX SFF gamer PC kontrollerrel együtt hasonló árban
- előtelepített OS-el és Steammel (legyen az Windows vagy SteamOS)
- amit csak haza kell vinni, bedugni a konnektorba meg a HDMI csatlakozóba és működik
- normális terméktámogatása van, garanciával, boltban (pl. MediaMarkt) megvehetőTegye fel a kezét aki tud ilyenről.
Ha a Steam csinálna egy Steam Deck szerű erős mini desktopot, az pl. ilyesmi lenne. A random PC boltban az RTX 4070 köré a legolcsóbb alkatrészekből összerakott gép a warezolt Windowssal nem alternatíva, nem megoldás, és marhára nem ugyanaz a felhasználói élmény! De még az ár/érték arány is necces, sokan itt az árak összeadásánál kihagyják a kontroller és az OS árát (ami a PS5 árában benne van).
-
doc
nagyúr
válasz
Sidorovich #374 üzenetére
"nem is lenne képes összeválogatni, összerakni és beüzemelni egy asztali PC-t, vagy lehet, hogy képesek, csak nincs hozzá kedvük vagy idejük" - es ezt hiaba is probalod magyarazni valakinek aki nem akarja megerteni
Amugy a lenti hosszadalmas vita arrol hogy melyik videokartyat milyen chipsettel hogyan/merre kell osszerakni ilyen-olyan RAMmal stb, engem totalisan meggyozott hogy SOHA nem akarok gaming PC-tNekem kell egy doboz amit bekapcsolok ha jatszani akarok, kikapcsolok ha vegeztem es SEMMI egyeb dolgom nincs vele 10 evig.
Ha ugy tetszik, en egy APPLIANCE-t akarok, akkor is ha ugyanazt a gepet olcsobban ossze tudom rakni magamnak - nem akarom es kesz... -
doc
nagyúr
Teljesen egyetertek, jatekra eleg keves a 24FPS (bar jatekfuggo, tobbnyire nem zavar a 30 FPS, de pl a Pokembernel en is atraktam 60-ra, sokkal jobb volt ugy), de az eredeti allitas nem ez volt, hanem hogy a konzolosok nemreg azt allitottak volna, nem kell 24 FPS-nel tobb.
-
X2N
őstag
Nem hiszem hogy ne lehetne megoldani játék streamelését Lan-on keresztül és akkor nem lenne a latency-vel se probléma, de ez megint csak a felesleges bonyolítása a dolgoknak amihez kell megint egy másik eszköz(raspberry, vagy hasonló NUC). Ha elég egy közepes teljesítményű pc(mert a PS5 Pro nagyobb teljesítményű) akkor sokkal kisebb méretben(mAtx, nem itx mert az feláras!!) is vállalható méretű egy pc-házakat kapni ma már, azt meg nem gond nappaliba se elrakni valahova. De továbbra se kiváltani akarom a konzolt csak mondom hogy van ez az opció is ez nem hittérítés... Nem, nem kell ma már a windows-al sem szenvedni, van olyan costum iso windows is ami soha nem updatel csak ha te mondod, nem akarod aktiválni? Lehet azt úgy is használni. Nem akarsz windows-t? Ott van kismillió linux disztró köztük a Steam OS-is. De még kifejezetten retro gamingre kihegyezett distro-k is léteznek.
Sidorovich-Én felajánlottam hogy segítek összerakni egy egy ilyen konfigot. Ezzel kezdtem. Nem érthet mindenki hozzá, ezzel nincs is semmi baj ez is egy szakma, de mindennek utána lehet olvasni az interneten.
-
Sidorovich
senior tag
Csak téged trollozlak.
"Senkit nem érdekel [...] hogy kinek mi a preferenciája" - ez az egyik problémád, el nem tudod képzelni, hogy valakinek nem az, mint neked.
"felesleges konzolt venni ilyen áron mert jobb pc-t is lehet venni ennyiért úgy hogy anyagilag is olcsóbban jön ki az ember." - ez továbbra se igaz. Már ott bukik a történet, hogy a konzol játékosok egy jelentős százaléka nem is lenne képes összeválogatni, összerakni és beüzemelni egy asztali PC-t, vagy lehet, hogy képesek, csak nincs hozzá kedvük vagy idejük, így nem is nagyon valós alternatíva nekik. Ettől még se nem hülyék se nem alsóbbrendűek, mint te, és ne a PH! fórum kocka közösségéből indulj ki, nem ez az átlag. A készen kapható OEM játékos gépekkel meg biztosan nem jössz ki olcsóbbra.
"A Sony túllőtt ezzel az árazással, ezt mindenki látja" - ebben egyetértünk, szerintem is olcsóbbnak kéne lennie.
"Veled ezt befejeztem.'" - Végre. Hálás köszönet.
-
PTM
aktív tag
Én speciel a GameStreamet próbáltam a Shield TV-n amikor még támogatták, de ezeknél egyszerűbb ha építek még egy PC-t. Csak a kezelhetőség, vagy WAF ha úgy tetszik miatt a konzol a kézenfekvőbb.
Szerintem azt itt mindenki tudja, hogy egy PC-t is rá lehet kötni a tévére, viszont azt valamiért nem sikerül átadni, hogy az "nem ugyanaz a műfaj". Csak azért kérdezek rá többször, mert hátha van olyan módszer amit nem ismerek, még ha ezt nem is tartom valószínűnek.
-
X2N
őstag
válasz
Sidorovich #369 üzenetére
Te hisztizel itt mind egy dedós, trollozol itt másokat. Senkit nem érdekel hogy neked mindkettő van, meg hogy kinek mi a preferenciája hogy a seggét egy kanapéra kívánja helyezni vagy jó neki az irodai szék is. Arról van szó hogy felesleges konzolt venni ilyen áron mert jobb pc-t is lehet venni ennyiért úgy hogy anyagilag is olcsóbban jön ki az ember. A Sony túllőtt ezzel az árazással, ezt mindenki látja. Veled ezt befejeztem.
-
Sidorovich
senior tag
Megjelenítőtől függően még a szarnál is szarabb tud lenni.
Nekem a 30 FPS is játszhatatlan pl., mert OLED tévén az azonnali pixel válaszidő miatt még darabosabbnak látszik az egész. Az LCD tévénél a pár ms pixel válaszidő ad egyfajta kisimítást ennek, ott se lesz nagy élmény, de legalább játszható. Szerencsére az elmúlt 3 évben 1 kivételével minden játéknál megvolt 60 FPS opció amit nyomtam. -
Sidorovich
senior tag
Értünk mindent, csak senki nem kíváncsi a kioktató felsőbbrendűségi érzésedre, az úgynevezett "segítségedre" se szorul rá szerintem senki. Ez a konzolosok meg PCsek táborokra osztás és flame keltés meg általános iskolás szint, dedó. Nekem van itthon mindkettő, és mindkettőn szeretek játszani. Gondolom ilyesmi nem fér a világképedbe.
Ez amit megint random idekevertél, mi köze is van a témához? Konzol specifikus probléma? PC-n nem ugyanúgy online jelenlétet kívánóan adják ki ugyanazokat a játékokat amelyeknek ilyen szemét a kiadója?
Persze én is hibásnak érzem magam, minek etetem a trollt...
-
X2N
őstag
válasz
Sidorovich #365 üzenetére
Bocs hogy segíteni próbáltam szegény konzolosokon és ajánlottam alternatívát, legközelebb nem teszem. Már látom hogy teljesen reménytelen ilyen embereknek bármit is írni úgysem értenek semmiből. Vegyétek továbbra is a dobozotokat amihez az összes játék már online jelenlétet kíván és majd pár év múlva úgy veszik el a felhasználási jogodat hogy öröm lesz nézni. Ha ezt nem szeretnétek akkor lehet írni a petíciót.
-
hogabesz
aktív tag
-
X2N
őstag
válasz
Kacsakompot #362 üzenetére
Hülye kérdésre hülye válasz
Nemrég a konzolosok még arról győzködtek mindenkit hogy a 24ps az moziszerű és nem kell több.
-
Sidorovich
senior tag
válasz
BusinessGuy #351 üzenetére
Hogy raksz össze 4070 Superrel 330-ból gépet? A legolcsóbb 4070S 240 körül van arukereso szerint.
Maradék 90.000-ből veszel CPU-t, WiFi és Bluetooth képes alaplapot PCIe 4.0 M.2 slottal, 16GB memóriát, 1TB PCIe 4.0 SSD-t, tápot és gépházat, ja meg egy kontrollert? Remélem nem megint az jön, hogy hát hardveraprón garis használt, mert eszem megáll akkor. Én is szeretem a PC-t és az ilyen összehasonlítgatásnak se vagyok ellene, érdekes videók is vannak hogy kb. konzol árban mit lehet kihozni, de ilyen nettó hülyeségeket ne állítsunk már. A legolcsóbb CPU és alaplap (WiFi, Bluetooth nélkül és csak PCIe 3.0 M.2 slottal) amiket találtam összesen már 50.000, a többi alkatrész hol van? A 10.000 Ft alatti noname tápokat nem biztos, hogy éjjelre bedugva merném hagyni, amíg alszom.
Windows a gépre meg gondolom virágboltból vagy ilyen lopott CD kulcsot áruló oldalakról lesz, vagy nem aktivált. Ne felejtsük, hogy a PS5 árában benne van a kontroller és a szoftver (OS) is, rögtön használatra kész.
Arról nem is beszélve, hogy mire összerakom, mindent feltelepítek és beállítok, addigra PS5-ön egy rövid játékot már végignyomok, pedig nekem is van saját kezemmel épített PC-m. -
X2N
őstag
Azt írtam hogy PS5 Pro szintű pc-t összelehet rakni ennyi pénzért. Nem azt hogy PC-t ami úgy működik mint a konzol.
-
Tasunkó
őstag
Az 1TB arányaiban olcsóbb mint a 2. Ezt mindenki tudja. Nagy tételben tesz hosszútávú ajánlatot, akár egy olyan SSD -re ami a célnak megfelel, és kifutó gyártósorokon készítik, simán lehet az árplafon 30 dollár.
Programozókra, mérnökökre költeni, az megtérülhet, de marketingre, managerekre, az ablakon kidobált pénz.
És akkor évek óta megy a szöveg hogy szegény Sony a zsebkendőbe csomagolt utolsó dollárjaiból fedezi a veszteséges konzolgyártást, tényleg röhejes, egy hardveres fórumon. A PS4-et szédszedtem, de abban az alaplapban annyi anyag volt, mint egy routerben. Egy 20 éves budget alaplap 2x jobban meg van pakolva. -
doc
nagyúr
Pont akartam mondani, de latom irtad a Steames Big Picture modot, bar azt en keptelen vagyok hasznalni (akar eger-billentyuzettel), szerintem borzalom. Azert az nem megoldhatatlan problema hogy mondjuk egy-egy uj jatek felrakasat megoldod eger/billentyuzettel, aztan utana mehet a controller.
Az hogy osszerakod a gepet, beallitod es tobbet nem kell hozzanyulni az sajnos baromi messze van a valosagtol (lasd a ceges gepemet amirol irtam lejjebb, tenyleg kb semmi nem megy rajta a browseren kivul, megis doglodik). Ez az egyik fo problema.
A masik hogy oke, osszerakod most ugyanannyibol mint egy PS5 Pro-t (az mas kerdes hogy ugyanannyi penzbol en inkabb a PS-t valasztanam, masnak lehet szimpatikusabb a PC), de azon hogy fognak futni 10 ev mulva az akkor megjeleno uj jatekok?
-
PTM
aktív tag
És X2N, mondjátok el kérlek, hogyan lehet csak kontrollerrel használni egy PC-t? Nálunk a kanapés használat azt jelenti, hogy billentyűzet+egér nincs. Frissítések nem érdekelnek, az asztali gépemen se foglakozom ilyennel, csak ami magától települ. Steam elég, ami nincs fenn vagy más is kell hozzá, azzal inkább nem játszom.
Olyat találtam csak, hogy az alap Windwos shellt felül lehet ütni azzal, hogy a Steam big pictrure-be bootoljon a gép, de ha ez félremegy, akkor nagyon félremegy. Nem bíznék benne, hogy ez nem omlik össze valamikor csak úgy.
-
BusinessGuy
őstag
"Amelyik PC-n sokkal szebb a grafika és gyorsabb is, annak az ára is jelentősen magasabb."
Lentebb számoltam ki. Ez a pro esetében messze nem igaz. 4070super-rel 330-370k között komplett gépet raksz össze ami jelentősen a pro fölött lesz. Jelentősen magasabb összegért, mondjuk legyen ez 500k már agyon gyalázza a pro-t, 600k körül olyat ami könyvelhetően valahol a következő generáció szintjén van, 700-800k körül egy 4090-el pedig olyat amit elkönyvelhető hogy a nextgen sem fog hozni max a következő félgen gépük, ahogyan előző gen felénél is összerakható volt már jelen gent verő vas.
-
X2N
őstag
Utánaszámoltam és annyira lett drága az új PS5 Pro hogy ha összerakok egy PC-t RX 7800XT-vel ugyanilyen árban(€799) jobban jár a vásárló PC-vel hosszútávon mert natív 4K-ban 60fps felett futtat mindent játékot, se bd meghajtó(scalperek már felvásárolták előre
), állvány, előfizetés hogy multizhass nem kell mellé és még a játékok is olcsóbbak...
mATX lappal meg egy kisebb házzal ezt is ki lehet tenni a tv mellé és kontrollerrel használni. Aki azt hiszi hogy sokat kell foglalkozni egy pc-vel és szenvedni a windows/linux-al az elégé rosszul tudja. 2000-es években még lehet ez volt, ma már nem ez a világ van. Akit érdekel írjon egy privátot mi kell hozzá.
-
paljani
aktív tag
2. LG B3 (OLED)-re vannak kötve. Automatikusan kapcsolta be miután felismerte és a drivert is lehúzta hozzá (vagy benne gyárilag). Képe olyan gyönyörű, hogy a sógor miután meglátta vett egy ilyen TV-t. Szerintem a te kijelződ vacakolhat valamiért.
3. Szebb és gyorsabb is lesz egy r7 5700x3d és rtx 4070 super-rel is ami kábé egy árban van/lesz a PS5 próval. Abban igazad van, hogy az én gépem sokkal drágább volt, nagyrészt azért nem szívok semmivel (win,drivers) mert nagy gyártók középső-felsőpolcos termékeit veszem.
6. konkrétan nekem most a konzol többször fagyott mint a pécé játék alatt, de tény hogy egy kezemen meg tudom számolni az összes alkalmatFéltem a felskálázásoktól de általában észre sem veszem, hogy be vannak kapcsolva. Volt, hogy FSR-en felejtettem és észre se vettem. Mondjuk én tényleg játszom nem pixelekke létesítek szexuális kapcsolatot a shimmeringet meg megszokja a szemem és már nem is látom.
-
paljani
aktív tag
válasz
VoltanIgor #340 üzenetére
Köszönöm a kiegészítést!
-
Kansas
addikt
válasz
ggbuffon1897 #344 üzenetére
Nem várok el "normális" HDR-t, OLED-szintűt pláne nem, de amit tud az egy fos, és nem a monitor, hanem a Windows miatt. Ha rászánod az időt, és átállítgatod a monitort váltáskor, akkor relatíve tűrhető az eredmény így is, csak a fene se akarja állandóan állítgatni attól függően, mikor milyen tartalmat néz.
Konzolon egyszer kell beállítani, aztán onnantól a HDR-t támogató játékokban automatikusan bekapcsol, SDR tartalmakra pedig csak akkor alkalmazza ha bekapcsolom mellé a kényszerítést is.Konzolon minden rá megjelenő játék fut ha nem is kiemelkedő, de kielégítő minőségben a konzolgeneráció élettartama(6-7 év) alatt minimum.
Azt, hogy hogy nézzen ki a játék, a fejlesztő dönti el, a saját szándékai alapján(ugye alkotói szabadság), nyilván a hardver képességeit is figyelembe véve. Az szintén java részt HW képesség függő, hogy ezt 30, 60 vagy 120 HZ-en teszi, bár a játékok jó része eleve nem célozza a 120-at.
Ezt nem tudod egy bármilyen középkategóriás VGA-val garantálni.A low/medium szintben a magam részéről erősen kételkedek, bár amúgy is játékfüggő.
Jelenleg pedig nem is tudok olyan játékot mondani, ami nem hogy maradéktalanul, de legalább túlnyomó részt kihasználná a mezei PS5 HW tudását, és most nyilván nem a nyers FLOPS-ra gondolok, hanem azokra a feature-ökre, amiktől valójában több, mint egy RT-képes PS4Pro.
Mondjuk, ez részben a PC-re is igaz, a DX12Ultimate(Feature Level 12_2) feature-ök egy része kapcsán is. -
ggbuffon1897
őstag
Normalis HDR-t ne akarjal ips monitoron mozizni, op rendszertol fuggetlenul. Ahogy a sima mezei lcdn is max annak van hazudva
"Amelyik PC-n sokkal szebb a grafika és gyorsabb is, annak az ára is jelentősen magasabb"
Ez baromsag. Low-medium szintrol beszelunk konzol eseteben, 60fpsel, leginkabb dinamikus felbontassal. Kis tulzassal ezt egy 4060ti is tudja. De lehet egy sima 4060 is.
Es nem is avul kb sehova. Egy 3 eves vga (pl 3060 kornyeke) meg mindig versenykepes a megfelelo kompromisszumokkal. Az a baj h ugy viszonyitasz mintha konzolon minden fullba menne a legmagasabb felbontason, mig uennek teszed melle a pc megfelelojet. Ugy persze h nem jon ki a matek.
Nyilvan tul van az egesz spirazva, en is szeretek az xsx elott pl ACzni, foleg egy 55 v 65 colos tv elott, de azert egymas melle rakva a 2 eszkoz csucsteljesitmenyet, hat azert nem uaz a kvhaz. Maskerdes h maga a nagy kepernyon jatszas elmenye egy csomo hatranyt elfed ami a konzolokbol adodik.
-
Kansas
addikt
Akkor innen is pár gondolat válaszul:
2. nem tudom, mikor volt ez, de az én Win11-em ilyet még soha nem csinált. HDR-t desktopon kell bekapcsolni, és eléggé elqrja az SDR tartalmak színeit, kb mosott szar szintre. Ha desktopon nincs bekapcsolva, akkor a játékokban sem lehet. AutoHDR az a vicc kategória határán egyensúlyoz, az SDR tartalmak többsége attól is rondább lesz. OK, nem OLED monitorom van, csak egy jobb fajta LG IPS.
3. Amelyik PC-n sokkal szebb a grafika és gyorsabb is, annak az ára is jelentősen magasabb. A fent említett konfigod az újonnan lehetett vagy duplája árban a PS5Pro-nak és több mint triplája a nem skalper-árú sima PS5-nek. Minimum - és sejtelmem sincs a komponensek feléről(alaplap, RAM, SSD, billentyű, egér stb., gondolom azokból se gagyit vettél)
Ami HW-ben kb megfelel a konzolnak(erről a bővebb véleményem lásd fentebb), az meg sokszoros sebességgel avul
6. nekem még soha nem fagyott, igaz Diablo 4-et se tolok rajta, csak a 3-at meg a 2 remake-jét. De abban azért kiegyezhetünk, ugye, hogy nagyságrendekkel gyakoribb a fagyás, CTD, grafikai artifakt, stb PC-n, mint konzolon.Ami még negatívum, és nem nagyon láttam eddig így leírva, az az, hogy mióta a felskálázás elterjedt PC-n, mintha minden platformon(konzolokon és PC-n is) sokkal kevésbé optimalizálnák a fejlesztők a játékok többségét, "majd megoldja a hardver(többnyire VGA)-gyártó", driverből, jobb felskálázó algoritmussal, framegennel vagy játékprofilokkal... szerintem ez nagyon gázos!
-
Kansas
addikt
válasz
VoltanIgor #340 üzenetére
Viszont amennyire látom, PS oldalon több játékból van ingyen demó... de lehet hogy nem, csak jobban az arcodba tolja, mint a Steam.
-
Kansas
addikt
Az se segít, hogy a legtöbb GeForce vásárlónak akkor se jutna eszébe váltani, ha feature és teljesítmény paritás lenne és az AMD-nek lenne 10-20% árelőnye. Mert akkor meg az lenne a mantra, hogy ha olcsóbb, akkor biztos szarabb is. Kísérletileg bizonyítható, hogy ugyanaz a termék jobban ízlik a népnek, jobb minőségérzetet társít hozzá, ha többe kerül.
Az AMD vagy kitör valahogy a status quo-ból, vagy előbb-utóbb lehúzza a redőnyt a VGA részlegen. Aztán vehetjük középkategóriától felfele a Geforce-ot dupla áron, alatta meg az Intelt másfélszerres áron.
Ha körülnézel a fórumokon ahol AMD vs NVidia diskurzus megy, látható, hogy az átlag zöld fannek csak azért kell a konkurencia, hogy a Geforce-ok ára ne szálljon el a mostaninál is jobban, semmi másra.
Arra relatíve kicsi az esély, hogy VGA fronton is "toljanak egy Zen-t" és hirtelen a saját terepén verjék meg a konkurenciát, arról neem beszélve, hogy a Zennek is kellett vagy 2(egyesek szerint 3) teljes generációváltás, mire úgy igazából versenyképesek lettek az Intelekkel, és CPU piac javarészt feature-mentes, ott csak a nyers teljesítmény harcol.
-
VoltanIgor
aktív tag
"4. Lassan 2x annyiba kerülnek a PS5 játékok mint a PC játékok. Ráadásul sok PC játék “kipróbálható” megvásárlás előtt/helyett (virágboltból
)"
Csak hogy törvényes talajon maradjunk az egyenlő feltételek végett - Steam-en is refundolhatsz bármit 2 órányi játékon belül, akár azzal az indokkal is, hogy nem tetszik. Sonyéknál ha jól tudom erre csak akkor van lehetőség, ha még nem telepítetted a játékot.
-
nanocry
tag
Szerintem tárazzon be a sima 5-ből mindenki, akit még érdekel a PS, mert a rajtnál akkora skalpolás lesz a Próval, hogy a posztcovid is megcsuklik..
-
K0vasz
aktív tag
igen, ezt az érvet már ellőtték asszem az 5700XT érában is, amikor szintén nem volt felsőkategóriás vasuk. azóta elég sok víz lefolyt a Dunán, és mégis csak 10% körül van a market share-jük
de nem is az az igazi probléma, hogy nem tudnak versenyezni a felsőkategóriában, hanem hogy a többi kártyájuk is ár-érték arányban pont ugyanott van, mint az nvidia kártyák: amennyivel kevesebbet nyújtanak (RT, felskálázás stb.), pont annyival kerülnek csak kevesebbe. ha minden részletet figyelmen kívül hagysz, és szigorúan csak azt nézed, hogy raszterteljesítményben mit kapsz adott mennyiségű pénzért, egyedül akkor jön ki jól az AMD. ha olyan fene nagy ászok lennének és annyira versenyképesek lennének, akkor nem itt tartanának
-
paljani
aktív tag
Pár gondolat. Előljáróban itt van a PS5 mellett egy Fractal Ridge whiteban egy 7800x3d egy 4070 Ti Super. Szépek együtt.
1. Mindkettőhöz van kontroller ill. wireless egér+bill. Tökéletesen alkalmas a PC a fotel/kanapé használatra. Hands down.
2. W11 alapból kapcsolta a HDR-t és soha hozzányúlni nem kellett (gsync detto) alapból telepít minden Win frissítést havonta egy drivertelepítés VGA-ra meg belefér (next-next-finish).
3. Önnönmagábam szép a PS5 grafika de kanyarban sincs a PC-hez a high framerate-ről ne is beszéljünk. Hands down.
4. Lassan 2x annyiba kerülnek a PS5 játékok mint a PC játékok. Ráadásul sok PC játék “kipróbálható” megvásárlás előtt/helyett (virágboltból)
5. Eltűntek az osztott képernyős mókák a konzolokról (sportjátékok nem érdekelnek)
6. A konzol is fagy (khm. Diablo 4…) és hajlamos sok 10 GB update-eket telepíteni (bár ezt legalább pihenő módban is meg tudja tenni vs PC)
7. Régen a technológiai fejlődés arról szólt, hogy ugyanannyi pénzért többet-jobbat kaptál. Ma arról szól, hogy (sokkal) többért kapsz többet. Ez a PS5 pro-ig csak a PC-ket érintette de most már a konzolokn is ez a szarság van.
8. A 360-400K-s konzolok, 30K-s (alap)játékárakkal DoA. Hands down. Ez nemcsak nálunk drága, hanem
mindenhol. Francia kollégám várta a pro-t karácsonyra gyerekeknek, de dupla ár helyett vett gyorsan alapgépet amíg még van…Nincs rossz termék csak rossz ár van. Ha nem térnek magukhoz gyorsan szoniéknál nagy bajban lesznek hamarosan.
-
ripla
addikt
"Nem kell. Ez nem pro, hanem kontra."
A legjobb duma amit eddig hallottam.
-
Solten
őstag
-
hajbel
addikt
Hát ja, volt még egy pereskedése a nv-nak 2009-10 tájékán, akkor sokkal jobb volt az Ati. Jó az új planet taxi is. Egy user 2-3 nappal a videó megjelenése után csinálni szokott tartalomjegyzéket. Én abból szoktam mazsolázni. Egyébként én is csak angolul nézek tech videókat, a vr pisiték meg a anonim inc eléggé szponzoráltnak tűnnek, a többi meg egyszerűen nem elég szakmai.
-
doc
nagyúr
A hangossag annyira nem zavart sosem, feljebb kell hangositani a TV-t, az elnyomja
A toltesido jatektol fuggoen tenyleg letezik, a PS5 SSD-jet azert nehez megverni, kerdes hogy ez kinek mennyit er meg, 50-60ezerert lehet kapni egy PS4Prot, szerintem emelle elfer neha egy kis toltogetes. Nekem az emlekeimben nincsenek hosszu loading time-ok sem a TLoU2-nel, sem a Horizonnal, bar lehet az ido megszepitette -
doc
nagyúr
Ha opcio a hasznalt, akkor ar/ertek aranyban valoszinuleg nehez lesz megverni a hasznalt "alap" PS5-ot
Bar PS4Prohoz kepest szerintem nem egy nagy ugras technikailag (bar ahogy elnezem a commenteket, itt engem erdekel legkevesbe a TFLOPS meg egyeb marhasagok
), szoval szerintem jelenleg a legjobb ar/ertek aranyu konzol a hasznalt PS4Pro, fillerekert hozzafersz kb minden PS jatekhoz.
-
nexplo
őstag
Én PS4pro-ról terveznék (4K OLED miatt) váltani de bőven egy használt mezei PS5 lesz a befutó.
Előző témára: Az ár annyit határoz meg hogy van egy lélektani határ amikor az ember már azt mondja hogy ennyiért szétnézek mi kapható. És ennyiért már van közepes játszó gép. Ugynez volt visszafele amikor ment a bánya láz és elszálltak a PC árak, minden haverom konzolra váltott és dörzsölte a tenyerét hogy arany áron vált meg a gépétől. Kereslet - kínálat -
Kansas
addikt
No igen, sokan már nem is emlékeznek, milyen volt, mikor még a két cég közel azonos piaci részesedéssel bírt 2006 körül(a pirosak akkor még ATI-ként, és akkor az AMD színe még a zöld volt). Ha jól rémlik, a 8800GT megjelenésével kezdődött az NV előretörése, aztán a Cuda "betonozta be", kis túlzással.
King's tech-et eddig nem ismertem, kb. csak angolul fogyasztok tech tartalmat a PH-n kívül, de majd megnézem, hátha érdemes rá is figyelni. Régebben Phelan-ékat néztem még, de a francnak sincs 5-6 órája rájuk... ahhoz mostanság túl sok fingot reszelnek.
-
Kansas
addikt
Ah, OK, így már világos, csak azt nem értem, hogy ha azt mondja, nem azt fogja csinálni, amit eddig csináltak, abból hogy következik az, hogy most se lesz előrelépés, "mert eddig sem volt".
Ettől még persze lehet hogy az új megközelítés se válik be, és továbbra se lesz érdemi előrelépés, de nem azért, mert eddig sem volt. De tényleg ne legyen igazad!
-
Kansas
addikt
"Nincs annyi bevételük a kis részesedésű VGA és konzolpiacból, hogy átcsoportosítsák a fejlesztői erőforrásokat a kérdésben is szereplő data centerektől és más jövedelmezőbb üzletágaktól."
Ilyenről szó nincs. Saját fejlesztőkről sem. Az emlegetett feljesztők azok a játékfejlesztők. -
hajbel
addikt
Nekem viszont lesüt az egészről, hogy olyan fantasztikus productocat várhatunk, mint az előző generációban. 1%-al erősebb, meg 1%-al olcsóbb, mint az nv, de az emberek a hülyék, hogy nem veszik. FSR X meg késik fél+ évet, de legalább az XeSS megeszi reggelire. Ez várható továbbra is, nem fog itt semmi változni.
-
Kansas
addikt
OK, akkor ezek szerint nem a nyelvtudás a gond, hanem tényleg a szövegértés/logika.
Mintha még mindig nem fognád fel, hogy épp arról van szó, hogy részesedést akarnak szerezni, és belátták, hogy azt az eddigi módszerekkel nem lehet, így a midrange-re koncentrálnak hogy piaci részesedést szerezzenek, és ha az megvan, akkor majd törődnek a high-enddel is.
De ehhez komolyan rá kell fókuszálniuk a VGA piacra, mert a piaci részesedés nem magától keletkezik. Sweet spot termékeket akarnak csinálni, amiket sok ember meg tud venni. Mit nem lehet ezen megérteni???"So, my number one priority right now is to build scale, to get us to 40 to 50 percent of the market faster. Do I want to go after 10% of the TAM [Total Addressable Market] or 80%? I’m an 80% kind of guy because I don’t want AMD to be the company that only people who can afford Porsches and Ferraris can buy. We want to build gaming systems for millions of users."
"Ebből kikövetkeztethető, hogy nem most akarják meghódítani a vga piacot, fejlesztésekkel, csak úsznak az árral." Logikusan abszolút nem.
"Tehát majd ha nagyobb részesedésük lesz, akkor fognak jobban koncentrálni a vga piacra, addig pedig marad minden a régiben"
Pont, hogy nem, erre írja azt, hogy ezzel max a 20% az elérhető, a kívánt 40%-hoz változtatni kell a stratégián." I think building a great product in the client [consumer] market gets us to 20% market share by pure grinding, but to go to 40% is another gear, and that’s the machine I’m trying to build."
-
hajbel
addikt
válasz
Micsurin #305 üzenetére
Értem, eddig is értettem. Csak itt sokan várják a nagy upscaling fejlesztéseket sony és amd kollabból, ami nem fog megtörténni, mert sem piac, sem erőforrás, sem potenciális bevétel nincs belőle. Marad az amd a jól árazott középkategóriánál, battyog az nv után, a nv-nél gyengébb featureöket open sourcá téve. Nincs is ezzel semmi baj. Mondjuk szvsz árazhátnák a kártyáikat kedvezőbben is, és akkor lenne is piaci részesedésük. Régen sem a featureök miatt szerettem az amd gpu-t, hanem mert pl. rá lehetett heggeszteni az erősebb kártya biosát.
-
hajbel
addikt
Szerintem pont fordítva. Végülis csak 7 és fél évig éltem angliában, amiből 6 és fél évig 1 kivétellel minden kollégám angol volt, de most is nemzetközi cégben és csapatban dolgozom. Az általam idézett szövegben minden benne van és/vagy egy hangyaf*sznyi logikával kikövetkeztethető. Nincs annyi bevételük a kis részesedésű VGA és konzolpiacból, hogy átcsoportosítsák a fejlesztői erőforrásokat a kérdésben is szereplő data centerektől és más jövedelmezőbb üzletágaktól. Mégegyszer:
" Paul Alcorn: There's been a lot of anxiety in the PC enthusiast community that, with this massive amount of focus on the data center that AMD has created and your success, there will be less of a focus on gaming. There have even been repeated rumors from multiple different sources that AMD may not be as committed to the high end of the enthusiast GPU market, that it may come down more to the mid-range, and maybe not even have flagship SKUs to take on Nvidia's top-of-stack model. Are you guys committed to competing at the top of the stack with Nvidia?Jack Huynh [JH]: I’m looking at scale, and AMD is in a different place right now. We have this debate quite a bit at AMD, right? So the question I ask is, the PlayStation 5, do you think that’s hurting us? It’s $499. So, I ask, is it fun to go King of the Hill? Again, I'm looking for scale. Because when we get scale, then I bring developers with us."
Tehát majd ha nagyobb részesedésük lesz, akkor fognak jobban koncentrálni a vga piacra, addig pedig marad minden a régiben. Ebből kikövetkeztethető, hogy nem most akarják meghódítani a vga piacot, fejlesztésekkel, csak úsznak az árral. Még a drivereikkel is folyton gond van, nem tudják tartani a határidőket, bugosak stb. Mondjuk ha alig nvidia alá árazzák a vga-ikat, akkor nem értem, hogy mit várnak, mitől lesz majd 50%-os részesedésük. -
Farkassacred
őstag
válasz
BusinessGuy #310 üzenetére
Ezt jó tudni, mert hamarosan azt hiszem olyan árak lesznek itt, hogy külön játékos eszközt már nem lesz értelme fenntartani.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Farkassacred #304 üzenetére
El, sőt én távirányítóval lövöm be, egér wireless, controller wireless, drivereket fél évente telepítek ha indokolja bármi manualra van belőve minden sose zaklat a rendszer, a gep pedig kenyelmesen elfér a tv alatti kisszekrény mellett a tetején a routerrel es a fejhallgató állvannyal.
Simán hozható pc-vel is a kanapégaming. -
Csandi
őstag
válasz
Farkassacred #304 üzenetére
1.: Igen (mondjuk ez trükkösebb, WoL, de ha azt mondom, hogy nem, akkor amikor megindulsz a kanapé felé út közben ha megnyomod a pc gombját utána a kanapénál már a vezérlő akkor az azért nem túl sok áldozat)
2.: Igen ha azt állítod be
3.: Igen ha mini-itx, akkor egy ps-nél is jóval kisebb (és ugyanúgy bele lehet tenni a flagship hardvert is, 4090, stb.)
hogabesz: De, a helyet nálad is foglalja, mivel nem levegőből vannak -
himpike
aktív tag
Ez az "élményt nyújt" dolgot továbbra sem értem a végigjátszások után... mi a szarért nyújtana élményt? Én legszívesebben mindent eladnék amit befejeztem. Van vagy 150 játékom Steamen tökéletesen feleslegesen. Egyiket se fogom újra előkaparni, felháborít hogy nem lehet eladni, elajándékozni.
-
Kansas
addikt
Te mit olvastál? A cikkben egy szó sincs bevételekről. Végig piaci részesedésről szól az egész, meg az abból fakadó fejlesztői támogatásról. 3rd party fejlesztőkről, semmi csoportosítgatás...mert a 3rd party fejlesztők arra optimalizálnak, amiből később eladásuk van, nem kis részben ezért van az AMD és az NV abban a helyzetben ahol van feature szempontból.
Komolyan, hol láttál benne szót a bevételekről?
Árak vannak benne helyenként, de csak a megfizethetőség kontextusában. Bevétel sehol.
Csodahardver, csodadriver megint sehol.
Komolyan mondom, úgy hivatkozol itt a cikkben foglaltakra, mintha zéró lenne a szövegértésed angolul, vagy angoltudás híján a Google Translate-tel ferdített cikket próbálnád meg értelmezni. -
Farkassacred
őstag
Pár kérdés csak a pc-s összehasonlításhoz. Egy gombnyomással elindíthatom a gépet és vezérelhetem a kanapéról? A driverek maguktól települnek vagy folyamatosan zaklat velük a rendszer? Elfér e vajon a gép a tv mellett a mai háztartásokban?
-
hajbel
addikt
Nagyon értheted, mivel 7-8 éve csak AMD kártyáim vannak, ráadásul Ryzen 1 óta a proci is. Hajtogathatod a felsőkategóriát, ahogy akarod, de attól még ebben az interjúban konkrétan lenyilatkozta az AMD alelnöke, hogy sem a vga-ból sem a konzolból nincs nagy bevételük és folyton vita van arról, hogy a profitot termelő szakágaba csoportosítsák át a fejlesztőket, ő pl. személy szerint erre hajlik. Tehát nagyon úgy tűnik, hogy nem jön a csodahardware, csodadriver stb. amit ezen a fórumon mantráznak 20 éve folyamatosan.
-
TBT
addikt
válasz
LurkerSheik #300 üzenetére
Plusz külön a tartó állvány, ha kell, illetve a lemezes meghajtó is, az még közel 100 euró errefelé.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Panasonic SA-HE70 AV erősítő
- MacBook Air 2020 13" M1 8GB 256 GB SSD 2028/01-ig garanciával
- Asus vivobook pro 15
- Dobozos HP Pavilion Plus 14-eh Fémházas Ultrabook -35% i7-13700H 16/512 Intel Iris Xe OLED 2,8K 90Hz
- Dell E5470 Core i3-6100 (hibás)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged