- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz littlelion21 #26386 üzenetére
-
Morris
veterán
válasz Stylewars_kp #26393 üzenetére
Holnap kiderül
-
doberman
senior tag
-
hotkar
aktív tag
válasz Stylewars_kp #26393 üzenetére
Lehet, hogy kiskorában alaplappal kergették az asztal körül
-
ngabor2
nagyúr
válasz littlelion21 #26386 üzenetére
Ez de beteg...
Legalább annyira, mint a finger finder.
-
Dani_kp
addikt
-
littlelion21
addikt
-
Morris
veterán
Lenne valakinek egy PCI-E vga karija eladó vagy legalább tesztre kölcsönkérhető?
Behalt szüleim otthoni gépe.
Bekapcsolva nem ad képet. Szerintem az integrált vga szállt el (vagy az alaplap maga - Asus M5A78L-M LX). 10-ből egyszer sikerül működésre bírni. Utána 4 újraindítást próbáltam és addig tünetmentes volt. Ma rám szóltak, hogy megint nem jó. -
PindurAnna
Közösségépítő
-
PindurAnna
Közösségépítő
-
ZetorGumi
addikt
-
ngabor2
nagyúr
válasz doberman #26373 üzenetére
A következő az energiatakarékossági adó. Ha bármilyen energiatakarékossági intézkedést teszel (szigetelés, jobb energiahatékonyságú háztartási gép, alternatív energiaforrások, stb), akkor a megtakarított pénz után fizess adót. Ugyanis ha nem takarékoskodnál, az a pénz is az államhoz kerülne, tehát egyértelmű, hogy adócsalást követsz el. Tovább megyek: mivel egyértelmű az adócsalás, ezért eleve büntetést is fizess. Különben is, ha takarékosság miatt kisebb a rezsid, akkor nem érezheted a törődést a rezsicsökkentés által, ezért az állam merő jószívűségből előbb megemeli a rezsidet (egy még újabb adóval), hogy utána a szolgáltató csökkentse, szép nagy számot írva a számlára.
Természetesen a fenti adó nem vonatkozik rád, ha az energiát garázs vagy úszómedence, esetleg 400 nm feletti területű lakás fűtésére, világítására használod. Az egyenlő közteherviselés jegyében mindenki nagyjából ugyan annyit fizet, függetlenül az elfogyasztott energiától.
És egy ötlet, hogy hova lehet az így beszedett pénzt elkölteni: panelprogram, fűtéskorszerűsítés! Így önmagának teremti meg az alapot az egész!
Keressek még ötleteket?
-
doberman
senior tag
hát kérem szépen ez itt tényleg abszurdisztán...
8lnu
-
Dani_kp
addikt
Most küldte haver skype-on: link .
No comment. Tudom máshol éheznek, de én így késő este jót nevettem rajta, tisztában vagyok vele, hogy elég beteg videó.https://ingatlan.com/33821564
-
PindurAnna
Közösségépítő
Megtörtént eset:
Szülő nőt vittek a mentőkocsival. Az orvos megkérdezte:
- Hányadik gyerek?
- Második.
- Az elsőt hüvelyi úton szülte?
- Nem, a Tétényi úton.Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
ErikSon
tag
Ez rendes kis topikgyilokra sikeredett
[ Szerkesztve ]
- Mit csinál a jövendőmondó kannibál? - Jósokat eszik...
-
Stylewars_kp
őstag
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
doberman
senior tag
válasz LógaGéza #26362 üzenetére
nem használok ntfs-t linux alatt. így openwrt alatt sem.
nem torrentezek routerrel, arra ott a nas.ez a két alap elvem van a routerekkel kapcsolatban. innentől viszont szabad a világ...
én nincs elhasalás...
vennék én csúcs asust, csak nem jut rá... illetve amit meg akarok csinálni a routereimmel azt az ocóbb tplinkek is elvégzik. (sőt: most fog kapni az egyik 3600-as belső hdd-t...)8lnu
-
tááo
aktív tag
Morris igen aktív voltál a miért moderálunk topikban. Talán vágányzár volt Békéscsaba- Szeged viszonylatban?
"Ha faragsz még egy ilyen rímet, fogad funkcióját átveszi az ínyed" (L'art pour l'art)
-
LógaGéza
veterán
válasz doberman #26356 üzenetére
Akkor már ne add alább, Nighthawk R7500-at nézz
Amúgy ezekkel nekem egy nagy baj volt - NTFS kezelés sose volt jó Linux alatt, és ezt a routerek fekszik meg a legjobban. Én pl anno (igaz, csak 841ND-vel próbáltam) nem tudtam torrenten letölteni 2Mbyte/secnél gyorsabban, mert nem bírta gyorsabban írni a külső vinyót. Most N56U-m van, nem gyári szoftverrel igaz, de tökéletesen elégedett vagyok vele - nem próbáltam még külső vinyóval, de egyik kollegám egy N65U-t hajt, és ő panaszkodik rá, hogy lassan tudja írni nagyon - pedig USB3-as házban van a vinyó...
Másik ismerősöm vett egy AC68U-t, nála meg minden probléma nélkül megy a 2 TV-re FullHD 3D stream DLNA-n, és közbe torrentezés, mindez gyári szoftveren"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
doberman
senior tag
apropó...
8lnu
-
Andrew31
senior tag
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
ZetorGumi
addikt
válasz doberman #26356 üzenetére
Megszorításokkal volt, elég szépen.
Max 1 le, 20 fel, max 100 partner, szóval ráérős volt.
Mégis meghasalt.Na, az jól hangzik, arra én is kíváncsi leszek.
Ha nem fogják annyiért adni, mint egy autót. 30-ért már veszek egy Mikrotik 493-at, és azzal nem lesz baj.[ Szerkesztve ]
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
doberman
senior tag
válasz ZetorGumi #26355 üzenetére
természetesen nem szabad elfelejteni, hogy ezek a kütyük jellemzően 400-600 MHz procival, 32-128 mb ram-al rendelkeznek, tehát pl egy észnélkül használt torrenttel elhasal... de aki ráér annak költséghatékony megoldás lehet kellő megszorításokkal...
(mondjuk kíváncsi leszek majd a tplink c9-es kütyüjére... 2magos 1,2GHz, 512 ram... usb3 )
[ Szerkesztve ]
8lnu
-
ZetorGumi
addikt
válasz Rimuru #26354 üzenetére
Én használtam CFW-s routert, külső HDD-vel (TPlink WR1043ND rev1.), Szép volt, jó volt, de ha egy kicsit megterheltem (720p film smarttv-re, torrent, wifi) akkor képes volt megfeküdni, ezért lecseréltem egy olcsóbb routerre, és egy NAS-ra.
Ez így már stabil.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Rimuru
veterán
-
Padree
senior tag
válasz Devid_81 #26351 üzenetére
Köszi PCre hasonló helyen vásárolok, de ez most más.
Skylanders kezdőcsomag kellene xboxhoz: portál, figurák - ilyen mütyűrök, anélkül nem megy a játék, fizikai drm + lehúzás. Sajnos mindenhonnan elfogyott, az 576nál még lenne elviselhető áron azért kérdezem...
"I don't give a penny - FCK twenty twenty..."
-
doberman
senior tag
-
Padree
senior tag
Üdv Urak!
Lenne valaki akinek az
576 kbyte üzletbe kedvezménye/kuponja (új játékhoz) van? Találtam tré-home 5%ot de olyan 20 körül lenne érdemes."I don't give a penny - FCK twenty twenty..."
-
doberman
senior tag
válasz Zodicus #26347 üzenetére
nekem 2 3600-as van, mindkettőn Vargalex álltal buildelt fw fut kb másfél éve.... - teljes megelégedésemre.... - bár tudva levő, hogy majd 2 éves fw... Alex-el beszélve készül az új ami a végleges BarrielBeaker-re épül, csak a decemberi munkái miatt kicsit késik a befejezése.
(ha ezt választod akkor ne felejtsd el utána olvasni, hogy az újabb 3600-asoknál volt egy hw módosulás
ami egy egy perc alatt grafikus felületen orvosolható...
[link1]
[link2]egyébként készült már magyar a BB-ből is pl: suste -által sok-sok szolgáltatással...
ja az egy szavas válasz majdnem lemaradt... ha csak mint router akkor Gargoyle... ami mint köztudott szintén openwrt.
[ Szerkesztve ]
8lnu
-
doberman
senior tag
válasz Rimuru #26340 üzenetére
ááá custom fw-vel azt csinálsz amit akarsz, főleg ha van usb(k) a routeren... az openwrt -nél a bevett szokás, hogy extroot -ot hoznak létre, így a beépített 4-8 megás flash annyival bővíthető amennyivel akarod, csatolsz egy kis swap-ot, és akkora partíciót kerítesz mellé pl a samba-nak amekkorát a pénztárcád elbír... kész kánaán.
szolídan eltorrentezik ha kell, van dlna, samba, saját ftp, én pl kimondottan szeretem az openvpn-t - bárhonnan elérem a cuccaimat ha kell, saját tárterületről osztom meg a saját képeket nem közösségi vagy szolgáltatói területről, de pl egy usb-s dvb stick streameli a mindigtv adásokat otthon - amit vpn-en keresztül bárhonnan nézhetek, de még meg említem az új kedvencemet: rtl-sdr rádiózás...és mindezt 5 watt fogyasztás mellett és ez sem mindegy...
(és tegyük hozzá, hogy vannak lelkes, hozzáértő emberek -vargalex,suste,poli27 hogy csak a magyarok közül említsek akik készítenek kész bináris firmware-t ami mindent elintéz helyetted grafikus felületű, magyar. emellé társul egy-két pörgős topik ahol biztos találsz segítőkész emberkét... jobb a "support" mint bármely fizetős szoftver esetében... )8lnu
-
Digger
senior tag
válasz doberman #26338 üzenetére
Ja ja! Megerősítem!
Nekem is jó pár éve Asus routereim vannak és az eredeti fw. nem sokáig volt rajta! Megállás nélkül pörög mellette egy 2,5"-os winyó, amit még a csabai Aldi nyitásakor vettem. Meg van osztva Sambával, így az összes Windowsos és Androidos kütyü dolgozik rá. Megosztja a lézernyomtatót és ott lakik a torrent szerver is.. Így napi 24 órában seedelek és ehhez nem kell egy nagyfogyasztású gépnek pörögnie. Mivel fix ip címem van akár kívülről is el tudom érni bármikor. Az Androidos kütyükre wifivel szoktam másolni, nem kell gépre dugni őket.
Szóval tessék csak Linuxozni, mert az mondhatni kötelező, ha nem csak átlaguser akarsz lenni, akit a. MS 100-szor is megszop@t! -
TeeBee73
veterán
A Csabaiaknak egy kis zenemuzsika, aki szereti az elvont progresszív black-et. Aki nem, az ne hallgassa, oszt' jóvan'.
(Az eleje kicsit durvának tűnhet Zámbódzsimmi kedvelőknek.)
MOD: Ezt meg a csajoknak küldenám.
Soxeretettel', biza'.[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
mezis
félisten
válasz doberman #26338 üzenetére
Azt már nagyon régóta hirdetem. Első Linux-om SuSe 9.1 volt és még fizettem is érte (dokumentációért), kb 10 évvel ezelőtt. Amióta meg az installáció annyiból áll, hogy töltsd le a megfelelő verziót, írd ki DVD-re és boot, azóta már csak a monopol helyzet csökkentése okán is.
(Igaz az MS próbálkozik megizélni a hw gyártókat, hogy csak az ő op. rendszerét lehessen installálni. Kezdetben több, újabban talán kevesebb sikerrel.)Sokszor felmerül a kérdés, hogy hw. vagy sw. hiba miatt nem működik egy eszköz. Ha kéznél van egy Linux és nem először bámul rá a tulaj, pár perc alatt maga is eldöntheti. És a bankolás is sokkal megbízhatóbb egy csak arra használt op. rendszerrel.....
Tudom, vannak akiknek ez nem jó....
[ Szerkesztve ]
mezis
-
fero02
nagyúr
-
Zodicus
senior tag
Azt tudom, hogy mi a különbség a ps2 to usb és usb to ps2 közt. A kérdésem az lett volna, hogy az egér átalakítója miben tér el a billentyű átalakítójától, mert olyan alaplapok is vannak, ahol a hátoldalon eleve csak egy ps2-es port van és fel is van tüntetve, hogy mindegy melyik eszközt csatlakoztatjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Nah, lett-e 30k?
...
-
doberman
senior tag
válasz moha bácsi #26323 üzenetére
szerintem minden rendszergazdi fiókjában lapul vagy 8-10....
(márcsak azért is megnézem, hogy van-e... )
[ Szerkesztve ]
8lnu
-
TeeBee73
veterán
válasz moha bácsi #26321 üzenetére
Képes voltál kínából rendelni ilyen vackot, egy 20 perces séta és 150Ft,- árdifi miatt?
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
PindurAnna
Közösségépítő
Nyaralni vagytok?
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
mezis
félisten
-
Dani_kp
addikt
https://ingatlan.com/33821564
-
SipiBcs
őstag
Bepunnyadtunk??
Be...
Mert mindenki emészti a bejgli maradékot meg a lencselevest malachússal...
Sosem lesz 30k
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
fero02
nagyúr
válasz Stylewars_kp #26313 üzenetére
-
Stylewars_kp
őstag
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Pacák
senior tag
xD
Nuclear launch detected
-
Pacák
senior tag
Ébresztő!
Nuclear launch detected
-
ZetorGumi
addikt
válasz PindurAnna #26307 üzenetére
Helyes.
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz ZetorGumi #26305 üzenetére
Ügyes vagyok...az irodába rákattintottam..az ügyfelek is csak néztek mi ez a hangoskodás
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
TeeBee73
veterán
válasz PindurAnna #26281 üzenetére
Köszönöm!
Karfiol és kelkápi."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
ZetorGumi
addikt
-e-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest