- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
HSM
félisten
válasz norbert1998 #138994 üzenetére
Szerencsétlen 4 fázistól mit vársz? Örülhetsz, ha alapon elviszi... Nekem az X58 lapomon 16+2 fázis van, és ez még nem egy top OC lap....
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Whysperer
addikt
válasz norbert1998 #138986 üzenetére
Norbert pedig Én akkor is bg450 vagy 550-et fogok rakni a 3700x alá .. ha 3800x-t veszek akkor már átgondolom a nagyobbat.
De arra,hogy Modellezgessek néhol 1-2 render meg a Logemeinnel bebvagoyk az egyik monitoron ottho njelentkezve a benti gépen meg játszok egy World of Warcrafttal vagy Dota 2-vel nem fogom Én széén húzni az a CPU.-t mi a ráknak. 4770k is csak azért van húzva ,mert 1080-hoz kevés a 3,9. World of warcraft FUll HD ultran fix 60 FPS-re beállítva még nem volt 50 foknál melegebb. De lehet majd egy újabb embernek.
de várom majd tényleg a nagykerben milyen áron lesznek a új cuccok. 8)
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Gyuri27
félisten
Hagyd a faccba az egészet. Szar az amd. Szar a ccx.
Küld el nekem aa procit, lapot, ramot (postát állom). Oszt vegyé intelt mint minden rendes férfi.Amd - Radeon - Ryzen
-
MiklosSaS
nagyúr
Ez egy regi torveny volt, az a processzor ami tobb feszt kert az ment mindig LN2-re mert jobb volt ha magasabb feszultsegrol volt szo.
Az pedig amelyik kisebb feszultseggel nagyobb orajelet ment (aka silver/golden/platinum chip) nem volt annyira megfelelo LN2-re. Szemelyes tapasztalat hogy altalabban a " pedigres" chipek jobban degradalodtak, a mezei "ehes" -ek pedig mentek, alltak a sarat kemenyen!~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
HSM
félisten
Ez lehet akkor újdonság, de nem egyformán bírják. Általában a magasabb szivárgású csipek bírják jobban, és furcsa mód azok amik kevesebbet is igényelnek adott órajelhez, cserébe kazánok, ha sok fesszel kínálod őket.
-
HSM
félisten
válasz norbert1998 #138984 üzenetére
Az órajelet és feszültséget.
-
HSM
félisten
válasz norbert1998 #138982 üzenetére
Más minőségi mutatóikban is vélhetőleg igen betegek ezek a mai olcsó VRM-ek...
De persze az se lenne példa nélküli, ha a CPU fogyna el és nem bírná.
-
HSM
félisten
válasz Beretvás #138977 üzenetére
Általánosan 4 fázis nem 100W-okra való. Egy takarékos, 50-60W-os proceszorra untig elég, de 100w körül örülhetsz, ha nem üti meg a 100+ fokot, ahol általában a VRM throttling kezdődik, ami azért szvsz nem éppen normális/egészséges. Persze, ugyanez igaz a másik oldalra is az olcsó z370/390 lapokra. Ez most a divat sajnos. Néha még a VRM bordán is a spórolás megy.
-
Beretvás
veterán
válasz norbert1998 #138978 üzenetére
Vagy csak el kellene engedned azt a 100mhz-t végre és lenne bódottá..
-
Beretvás
veterán
válasz norbert1998 #138971 üzenetére
Nem kellene általánosítani mert nálad valami nem kerek.. Van egy szar kockád ami bekér 1,4+++ voltot a 4,1 hez, másnál meg vígan szalad ugyanabban a lapban..
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz norbert1998 #138975 üzenetére
Rossz vagy nem, de semmi gondja vele. Olcsó volt...nem volt pénze másra.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz norbert1998 #138971 üzenetére
Mondjuk ez csak a te esetedben igaz, havernak raktam össze B450 +2700@4.0 GHz-en és kb fél éve megyen gind nélkül, Vega 56-al nyomja a napi 3-6 óra játékot.
-
Whysperer
addikt
válasz MiklosSaS #138963 üzenetére
3700x hez elég egy 450 alaplap. Tudtommal az alacsony fogyasztás miatt. Lehet otthoni munkára elég lenne az mert igazán nekem csak modellezés meg zbrush kis renderekre lesz, de home officebol van távolsági éléresem Xeonhoz meg majd 3900x-hez. Igaziból a GTX 1080 elég nekem meg ezer évig szóval. Bár majd megnezem, mert eddig iPon árakkal számoltam, de most kaptam nagyker árakat a maganadozokent. Lehet 3700x körüli áron lesz a 3800x
-
stratova
veterán
válasz norbert1998 #138967 üzenetére
Kellene neked még a napi használatú mellé egy hülyegyerek, akarom mondani játszós autó. Csak alátalában ha 10-15+ éves használtra futja az embernek (és itt nem csak rád gondolok) akkor ott még egy kocsit ritkán bír el a kassza.
Ilyenkor lenne jó egy jó kis gokartozás.[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
Nana. Ésszel az ésszel. Az én vagyok. A rakéta osztályon legalábbis
Volt kupolás. Vagyis lett volna. 100 lovas Clio ellen a rakéta tankommal 🤧
Csak a turbó lyuknyi előnyre tett szert*, és deciméter pontosan tartotta is, míg nem fekeztunk.Mondjuk, hogy elégedett vagyok. Úgy ahogy.
*egyesbol, gurulva indultunk
-
HSM
félisten
válasz Whysperer #138959 üzenetére
IT-ben dolgozom, ha ez számít, ez a szakmám.
Nyugodtan odamehetsz az IT guruhoz, hogy abszolút HSM is egyetért vele, és renderelni Ryzen2-eket venne, lehetőleg minél több maggal. De ha most még csak elsőgenerációs Epyc van, azok is szuperek erre.
Világosan leírtam éppen neked, hogy renderlésre ennél nincs jobb jelenleg:
"Amúgy renderelni elég durvák lesznek a Rizsa2-k. Óriási L3, akár 16mag 32 szállal, felizmosított FPU... " [link]
"Renderelni jelenleg nem tudok jobbat én sem ár/értékben, mint a rizsák, ott a CCX sem jelent semmi hátrányt a feladat természete miatt." [link]
Plusz azt is írtam, hogy szervernek (pl. renderfarm) állati jó ez a CCX-es felépítés,amit kitaláltak: [link]Szóval igen, a Te munkádra lehet, hogy egy Ryzen sokkal jobb, rengeteg maggal, de pl. nekem a munkagépem jelenleg egy kétmagos 8 éves notebook, és szuperül elvagyok rajta.... (És nem, nem csak notepad fut rajta. ) Otthonra pedig szintén látok olyan felhasználásokat, ahol könnyen egy fürge hatmagos i7 lehet a gyorsabb... De meg fogom nézni alaposan a teszteket, ha kijött a friss Rizsa generáció.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Gyuri27 #138962 üzenetére
Most 4x8 van, de ugye nem kellemes a 4 mobil mainstream platformon. Rosszabb ne legyen, ezert keresek 2x16 3200 MHz B-Die ramokat.
@Whysperer: de, az lesz szerintem a sweet spot munkara, de ha kell a tobb szall akkor 3800x/3900X/3950x....
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Gyuri27 #138958 üzenetére
Teszi a dolgát rendesen.
Nézegetek valami ramokat, eldöntöttem..leváltom a mostanit egy 12 vagy 16 magos Ryzenre. Mindenes lesz a gép..vagyis munka, játék, iroda etc.
Valami B-Die ramokat nézegetek ebayen, hátha kifogok valami használhatót.[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
HSM Te hol dolgozol most komolyan? Nem értem esküszöm. Most oda fogok menni miattad a fő IT szakemberhez a cégnél aki alapította a PC gurut és olyan brutális softwateket fejleszt a film iparban, hogy az csoda és a rendereles fejlesztésben az egyik legjobb hazánkban és Ők most nezgettk és ryzenek et fog beszeterni,de Hétfőn oda megyek hozzá és megmodom neki, hogy "G.. Őr Te hülye vagy HSM még ő dta a ryzen egy szár és Te meg ilyeneket rendelsz a céghez. HSM megmondtam, hogy mért vagy ilyen hülye.
Ezt. Fogom neki mondani komolyan mondom, de tényleg már... Amikor a 4000es EPYC ugyan azt és néhol jobb a 10.000 Xeon tesztben és két epycet veszel egy xeon árából Te akkor is azt mondanád, hogy vedd a Xeont mert az k. Va jó., hogy a 4ghzen futó Xeon néhol erősebb néhol gyengébb a 3,2 es EPYC nel. Nevetséges.
De Én tényleg azt kívánom Te vegyél egy 10000 Xeont Én meg veszek két Epycet és megcsinalom kétszer annyi munkát ugyan annyi idő alatt mint Te. De Te legalább elmondgatod, hogy Xeon van a gépeden Én meg a szár EPYC-cél tolom
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #138955 üzenetére
Én is már sokadik alkalommal olvastam itt a topikban, hogy 4,5-ön hozza az 5Ghz kéket... Amit amúgy erősen fenntartásokkal fogadtam már első alkalommal is. Szóval engedtessék már meg nekem is, hogy időnként ne csak 100% friss dolgokat írjak. Btw, nálam volt friss infó (több, mint a posztom fele), amit te írtál, arról ez nem mondható el.
A személyeskedési vonalat ha nem haragszol, nem vinném tovább. Téged minősít, ha csak másokhoz hasonlítgatva tudsz személyeskedni érvelés helyett.
A Cine annak idején ugyanúgy profitált az i5 magasabb IPC-jéből, mint az FX erős többszálú képességeiből. Ott nem volt ilyen kisbetűs rész, hogy de azért vigyázz, mert kétfelé van vágva a CPU, vagy négyfelé, így nem lesz reprezentatív az eredmény... Az FX-nél is kb azt kaptad, ami a Cine eredményből sejthető volt, az i5-nél is... Multi és single eredmény egyaránt.
Halkan megjegyzem, egy alaposan megcibált FX8350 szépen elkalapálta azért töbszálon a legtöbb korabeli i5-öt.... Ami azért nagyjából meg is felelt a valós többszálú teljesítményének. Ez változott ma, a Cinebench már csak mint Cinebench reprezentatív, mint renderelési feladat. Az általános felhasználásban már más lehet az erőviszony, így ebből már nem fogsz tudni következtetni, melyik CPU mennyire erős.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Ezt amit leírtál tudjuk, már leírtad párszor.
Abu-val nem vagytok rokonok? Pont ezt csinálja õ is az NV offban.
Ja még valami, anno amikor az Intel felé billent a Cine mérleg nyelve (FX éra) nagyon faszáúl promózta hogy az i5 gyorsabb mint az FX-8150 volt. Most amikor a Ryzen odaver, most már nem jó. Tipikus intel ....
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #138952 üzenetére
Nem csoda, hogy az Intel morgolódik most pl. a Cinebench miatt, hogy inkább valami real worldosebbet nézzenek, mert az kb. a lehető legideálisabb bench a rizsának.
A CCX pedig valós probléma, és az Intel is tudja, ezért nem is fognak földbe állni az áraik pl. Lásd: [link]
Aki nem akarja elolvasni, a lényeg szvsz:
"These are a few key points on how Intel's products compare to AMD's, points that Intel will be underscoring in the challenging period ahead.Intel 9th Gen Core processors are likely to lead AMD's Ryzen-based products on lightly threaded productivity benchmarks as well as many gaming benchmarks. For multi-threaded workloads, such as heavy content creation workloads, AMD's Matisse is expected to lead.
In the longstanding industry debate over benchmarks - whose to use? - Cinebench is often used by AMD, since it favors high core/thread count and represents one of the best-case benchmarks for AMD. Intel believes that Cinebench is not a representative benchmark for general platform evaluations and real life workloads. Intel continues to work with press on using real applications for evaluating performance, to produce pieces such as this one from PCPerspective.
In general, Intel's mainstream Xeon server products will be challenged on throughput-oriented benchmarks that scale well with core count. Architecturally, AMD's Rome product for servers is improved over 1st generation EPYC, but Xeon is still expected to have cache and memory latency advantages. For this reason, Intel still expects Xeon to be competitive on applications that require fast response times and are sensitive to memory latencies like database, analytics, web serving, and so on."Ezek mind a CCX-ből jövő hátrányok, hiába a brutál nyers erő, azért nem mindenhova lesz az elég. És mielőtt felhoznád, hogy korábban az Intel ajánlotta, mint tesztet, igen, de akkoriban ez egyik szereplőnek sem hozott a valós felhasználással szemben nem feltétlenül korreláló eredményt, hiszen mindkét cég monolitikus, egyenletes elérési idejű lapkákkal versenyzett.
Szóval nyilván a 4magonként 16MB L3 miatt és az izmosított feldolgozók révén lesz, ahol brutális tempója lesz, de ugyanakkor közel sem lesz kompromisszum mentes a cucc, főleg, hogy nem csak a külön CCX-be eső magok közötti késleltetés lesz magas, de a memória eléréséé is.Ja, és hogy neked is legyen egy jó hírem, ez különösen a 3900X-en lehet gázos, hiszen ott igen valószínűen 4db CCX lesz, fejenként 3 db maggal, ami késleltetés szempontjából könnyen lehet rosszabb, mint a 4 mag/CCX lapkák.
Szval, ez a mókás helyzet állhat elő, hogy IPC-ben egy magon a Zen2 lehet a bajnok, bár azért ennek lehet egy erős programfüggése is, kicsit több magon úgy néz ki, azon fog múlni, mennyire független feladatokkal dolgozik a program és mennyire sikerült/lehetett jól optimalizálni (itt a játékoknál lehetnek még mókás anomáliák), és nagyon sok magon terhelve kb. a jóég se tudja, melyik fog jobban kijönni, a Zen2 több magja, vagy az Intel alacsonyabb késleltetései.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Whysperer
addikt
válasz hackeeeee #138947 üzenetére
Ezt is fogom .. Főleg ,hog yott van a rendőrségi része is és nekem meg ott van az összes hirdetés link meg a összes privát beszélgetés!!!
Alapból ez volt a hirdetés a többi beszélgetésről ne is beszéljünk ami privátban ott van. [link]
Arról megvan ,hogy akihez szólott a hirdetés az azt mondta küldjem el a kártyát és megjavíttatja vagy cseréli.
[link] itt meg pont ez van
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz hackeeeee #138945 üzenetére
Rendben . köszönöm ide.... votl ez a hírdetés több mitn 3 hónap garanciával és ugye a srác akihez szól tmodnta küldjem el a hibás krátyát. 1 hete elérhetetlen. várok még 1 hetet és jelentem. Köszi köszi
-
Whysperer
addikt
Nem tudjátok hol tudok írni hardveraprón ,ha egy user nem tartja magát a hirdetésben megadottakhoz?
-
norbert1998
nagyúr
válasz Mahrenburg #138942 üzenetére
Itt a BIOS volt a ludas, szerintem más OS is csinált volna ilyent.
Minek van egy ilyen fontos funkció csak EZ módban elérhető, Advanced-ben meg nem?
-
Mahrenburg
őstag
válasz norbert1998 #138941 üzenetére
A pingvinek a Linuxot ajánlják...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Popes
őstag
válasz norbert1998 #138939 üzenetére
Szerintem nyugodj le és gondold át hogy hol hibázhattál, mert a leírásod is elég zavaros.
Deus ex machina
-
norbert1998
nagyúr
Azzért ez az MSI nem egy észlény cég
Gyinteles Win telepítés SSD-n, procicsere: sekép-sehang BIOS után
Nagynehezen kilogikáztam. Windows 10 WHQL(vagy UEFI?) Support kapcsolót kikapcsoltam, működött a buli.
Most rakom újra a cuccot, csináltam is egy jóképű gyári telepítő pendrive-ot (meg se kérdezte, hogy biztos oké-e, hogy törli annak tartalmát, sőt, kerestem, de nem is volt leirva sehol sem )
Telepítés, első reboot után telepítő kezdőképernyő fogad újra
És újra
Beraktam egy 2015-ös Win10 telepítőlemezt, dettó.
Visszanyomtam a Support cucc kapcsolóját, és egyből működött isJa, és csak EZ módban elérhető az a kapcsoló, Advanced-ben kb nem is létezik
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mert bizonyos szinten többet kap(hat) abban az árban? Ergo, több szálat, bizonyos szinten lehet, hogy kevesebb fogyasztást az alacsonyabb szálankénti terhelés miatt?
Futhatjuk a köröket, én nem akarok senkit meggyőzni. Nekem személyes tapasztalatom volt, nem csak a marketing bullshit, amit sokhelyen írnak.
Véleményem szubjektív...
-
Whysperer
addikt
Látod. Pedig tudnád a milyen gépet vegyekben mennyi embernek ajánlottak i3 8350k mert intel és miylen k.va erős és minek 4/4-nél több . elég az . Semmi nem használ 4/4-nél többet szöveggel.
-
HSM
félisten
válasz hackeeeee #138933 üzenetére
Az említett átlag felhasználónak miért jobb egy 2600, mint egy mondjuk 8400, 8500 vagy 8600? Utóbbi nem kerül lényegesen többe.
(#138934) Whysperer: Jó, hát 4/4...
Az alaplapcsere is ügyes húzás volt, meg a 9400F is, főleg amikor gombokért dobálják utánad a 8500-akat, amik kb ugyanazt tudják....[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz hackeeeee #138933 üzenetére
Nem tudom az utóbbi gépet amiket összeraktum legfontosabb kérés az volt,hogy olcsó és kb leszarták ,hogy intel vagy AMD.
Másik srác ,meg hiába mondtam vegyen ryzen 2600-t Ő vette egy i3 8350k-t mert az elég lesz . Erre mi történt . WOW-ba berakták a multithreaded aztán hjéé már nem ment a Streamelés neki a i3-mal,mert beszart. erre vett horror áron egy i5 9400F-t meg új alaplapot. megérte . nagy üzlet volt neki 3 hónapig egy i3-t használni ,mert az elég 4/4-be és ,hogy milyen k.va erős egy szálon neki. Észlény döntés volt. persz emost a 6/6 már elég ,de ezt mindent megúszta volna egy sima B350-es lappal meg egy ryzen 2600-al,de akár egy 1600-al is. Nem baj Ő fizetett érte engem nem izgat,de áht tökéletes példa mire is elég meg mire nem elég meg mennyit lehet kiszorni az ablakon a pénzből a semmire. Írom ezt úgy,hogy az egész Guildbe ezen röhögtünk ,mert pont 3 srácnak egy időbe raktunk össze 3 gépet. abból votl ez a csoda i3 meg 2db ryzen 2600 meg. 2 Ryzen 2600 érdekes módon a mai napig röhögve eljátszik mindennel mert az a CPU Cores 6 Threads 12 mindenre elég egy ilyen játékosnak kb .
mondtam is neki ,hogy ez után lehet gondolkodni melyik volt az ésszerű és logikus és melyik volt a csoda jó döntés.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Azt magyarázd meg, hogy az "átlag" felhasználó, miért fizessen többet, ha ez olcsóbb is hozza azt a szintet, ami elég neki (megvan a csillió FPS mert az menő), amikor a különbözetből vehet akár ssd-t, vagy több ramot, vagy csak rakja félre, mert megteheti?
És azt a választ engedjük el, mert az "Intel jobb", mert ez már unalmas. És a technikai bullshit-et is, mert azt a felhasználók 90%-a amúgy sem érti, és nem is érdekli...
Ott volt Nálam a 2600 4GHz-n, és mindenre elég volt 1080p ultrawide-ban az 580 mellett.. Nagyjából vakarozótt a 12 szál.. Mindez olcsóbb áron, mint a 6700k volt.
Én azt megértem, hogy tök felesleg a csillió szál, mert optimaliálás nincs, és még mindig fontos az 1 szálas erő.. De van annyi egy szálas kakaó, ami elég a "gamer" és nem csak "gamer" felhasználók nagyrészének..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
HSM
félisten
válasz hackeeeee #138930 üzenetére
Ha viszont innen indulunk ki, hogy úgyis erős GPU limit lesz és úgysem kell erős CPU, akkor a user minek vegyen csillió magos CCX-es CPU-t, amikor mondjuk egy kutya közönséges monolitikus olcsó hatmagos is kiszolgálná? Nálam is ez a dilemma, semmire nem mennék 12-16 maggal, igazából a legtöbbször a mostani 6/12-t sem használom ki. Ezért is húzok most inkább egy 8700 felé....
-
Whysperer
addikt
válasz hackeeeee #138930 üzenetére
nekem is azért van i7 4770k-m meg a FX-em meghalt és 40.000 Ft ért szereztem egy nulla órát ment z97 ASUS alaplapot és egy 4770k-t mert ott porosodott az angol kollégám polcán. Aztán 32 gb ddr3 meg volt meg a többi része a gépemnek. Aztán így sak cpu és alaplapot cseréltünk. De csak ezt gyorsan jött ,de már ki volt akkor is nézve a 2600.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Whysperer #138929 üzenetére
Én is ezt mondom, hogy nagyjából az eredmények diktálnak legtöbbször, ehhez mérten az ár.
Erről beszélgettünk korábban, hogy oké, hogy a CCX miatt bizonyos szinten gyengébb (lehet) a Ryzen, de a felhasználó otthon játék közben, főként manapság az 1440p-s, 4K-s világban, de már FHD-ban sem nagyon vesz észre semmit, csak max azt, hogy marad a pénztárcájában pénz.
Nekem több ismerősöm is van, aki máig AM3+t használ, és most fog váltani, és eszébe sem jut intelre váltani, az ár miatt. Szal lehet jönni itt a szintetikus hülyeségekkel, de ez a nép nagy részét rohadtul nem érdekli...
Véleményem szubjektív...
-
Whysperer
addikt
Figyelj ott van az a teszt az a 4000 dolláros EPYC meg 10000-es XEON. pont az EPYC topicban beszélgetik a dolgot. és ott van az a teszt ahol az piacon lévő EPYC van ahol gyorsabb és van ahol éppen alig marad le a 10000-es XEOn-tól ,hogy a XEON ott 4Ghz-en megy a EPYC meg 3,2 Ghz. és továbbá az EPYC fele annyiba kerül. Szóval ,ha veszel 2 EPYC-et meg a maradék 1000 dollárból veszel bele egy DUAL slotos alaplapot meg memóriát, akkor már 1 gépben sokkal előrébb vagy mint az 1 XEON-nal.
Ez még Nem is a mostani EPYC-nek megfelelő széria. Én most haza jöttem és ott veszem észre a változást,hogy ebben a pillanatban ahol dolgozok Cinematicocat gyáró cégnek a fele server part renderhez már most AMD és beszéglettem a azzal a Tech-es sráccal aki a server parkos beszerzésekért felelős és mi lesz megrendelve októberben? hát 3900x-ak lesznek rendelve most úgy fest a dolog. Azt számoglatták most hivatalosan ár érték fogyasztás költség stb. ,hogy idézem:
" lehet valahol gyorsabb , lehet valahol lassabb ,de elég, bőven elég a teljesítménye egy szálon is már ahhoz, hogy ezen az áron az AMD-t válasszuk. Kettő inteles render gép árából rakunk össze 3,2 AMD-s gépet. kiszámolva. "
Szóval 1,2-vel jöttek ki ugyan abból az árból Szóval nekem meg aztán, hogy mi számolja ki ott a klímás szobában a farmon. elhiteted ,hogy nem érdekel. Engem csak az érdekel ,hogy kiküldöm és van még több gép ami felveszi a job-ot. AMD-t meg az érdekli ,hogy hjé server gépből vettek 30-t és nem az ,hogy hjé a kis jóska Dota-2 vett egy i5-t vagy a Nagy béla vett egy Ryzen 3600-t. Ez is számít ,mert sok kicsi persze ,de ,ha már céges szektor is vagy elgondolkodik rajta vagy be is vásárol belőle akkor azért nem lehet olyan rossz.
HSM amúgy nekem is megéri ,mert Maya-ba meg Max-be meg Houdini-be kurva jók a már a most 2700/2700x is főleg ,hogy ilyen 70.000 Ft-ért rohangálnak Aprón. Szóval Én nagyon várom . Addig elvagyok Én a 4770k-val nagyon jól. De például egy 3700x-be már látok annyi kakaót a 4770k-hoz képest amire beruházok. Sokan írják mit görcsölök a 4770k-val. Azért nem cseréltem még ,mert nincs rá időm se energiám és nem tudtam még annyi munkát haza vinni ,hogy megérné akármennyit foglalkozni vele.
Ha más nem is Te meg SAS is tudja , hogy mindig is rátok hallgattam ,ha vettem valamit és ezek után sem lesz másképpen. Én mindig saját tapasztalataimat tudtam csak leírni. Egyik sem lesz másképpen a jövőben. Azokat amit otthon tapasztalok vagy amit ezekben a film stúdiókban.
-
HSM
félisten
válasz Whysperer #138927 üzenetére
Amúgy ha már szerver... Na, oda valami elképesztően jónak ígérkez az a 64 magos dizájn, amire készülnek. Ott ennek a chiplet/CCX felépítésnek szinte csak előnye van, míg a monolitikus dizájn ennyi magnál már halmozottan hátrányból játszik.
Illetve ha már itt tartunk, nekem az APU-k is tetszettek notebookokba. 1 CCX plusz egy Vega, jó kis kombináció.
-
Whysperer
addikt
Szerintem fölöslegesen vitatkoztok ,mert mind a kettőnek igaza van. Programok jobban támogatják az Intelt-t vagy legalábbis eddigi programok. Amilyen programok mint pl. DOOM. ami rendesen megvan írva ide vagy oda. az fut mind a kettővel durván.
Intel meg viszi a server piacot durván amiből a nagy pénz van .. Most talán AMD kicsit beindulhat ott is. console meg nem elég csak piachoz
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #138925 üzenetére
DigitalFoundry YT csatornáján tesztelték valamelyik videójukban, a 8700k pl. igencsak meggyőzően vitte a necces részeket.
A húzott 4690K-n tényleg necces volt itt-ott, de a húzott Xeonon már jól érezte magát. Nem volt olyan magas az átlag FPS-em, de a bezuhanások is eltűntek a régi hatmagoson, teljeseb folyamatos, jól játszható rajta.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Mit fogok a játékra?! Azt hogy szarul ment ryzenel? Igen, nem ugy ment ahogy szerettem volna. 7800X-el jobb volt, nem tökéletes de jobb volt. 7820X-el sincs rendben, 7900X-el sem volt. De még 5820K-val és 4930K-vel sem volt igazi. És fogadok veled bármibe, ha neked volna egy potensebb VGA-d akkor neked sem menne tökéletesen azzal a száz éves Xeonal.
A crysis 3 az csak a 4770K/4790K/6700K/7700K processzoraimal mentek rendesen 1080Ti kaliberü kártyával.~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #138923 üzenetére
Akkor ennyit ért a nagy tapasztalatod? Külön zseniális, ahogy a játékra fogod... Amikor az éppen, hogy épkézláb processzoron akár 12 szálig is gyönyörűen skálázódik... [link]
Gondoltam, hogy nem fogod ezt a témát valami 'frappáns' hasonlat nélkül hagyni, nem tévedtem!
A helyzet az, hogy a korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló időm is inkább a hús-vér barátnőmmel töltöm, mint felelsleges gépszereléssel, telepítgetéssel, bencheléssel. A pénzemnek is akad jobb hely, mint HA-n elbukni. A többit a fantáziádra bízom. -
MiklosSaS
nagyúr
Az az elsõ széria volt. Aztán közben átment a kezeim alatt pár elsõ és második szériás gép ami rendben volt. És az egész cirkusz csak egy játék miatt volt...a Crysis 3. Ott voltak némi gondok.
Tudod, parasztiasan fogalmazva ez olyan mint a dugás. Két különbözõ dolog pornó filmre szárazon egyedül "vakerolni" vagy "meglöttyinteni" pár nõt
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #138921 üzenetére
Emlékszem, milyen 'jó' véleménnyel voltál az 1800x-edről, mikor a kezedben fogtad.
Ha így marad a dolgok állása lehet ez nekem komplett kimarad az életemből. Nincs szükségem saját tapasztalatra, ha már a benchmarkokból látszik, hogy nem az igazi arra, amire használnám. Nem vagyok sem magam, sem a pénztárcám ellensége.
-
HSM
félisten
válasz CJ4567 #138917 üzenetére
Itt sok minden játszhat. Modernebb utasításkészletek, magasabb egyszálú teljesítmény, egyenletes késleltetésű magok...
(#138918) Gyuri27: Itt a probléma, hogy 8-10 magnál még nem igazán indokolt ez a szanaszét darabolt felépítés. Persze, így olcsóbb, meg több TDP marad másra, meg lehet millió magos CPU-kat gyártani, de ennek megvan az ára is. Nekem pl. nem kell 12-16 mag nyers ereje, igazából 6 max 8 igen erős mag nekem untig elég. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül....
A játékon kívül igazából mindent egész korrektül meg tudok csinálni a kétmagos notebookjaimon is...(#138919) norbert1998: A gyakorlat azt mutatja, hogy ez nem szokott jó módszer lenni, ha azt gondoljuk, majd a programozók megoldják...
Attól, hogy nem ignorálják, még nem biztos, hogy van optimális megoldás a helyzetre, max több rossz megoldás közül választhatják ki a legkevésbé vackot valamilyen szempontból... Nem minden feladatnál tudod elkerülni a szálak közötti kommunikációt, és az ütemezés sem feltétlen tud optimális lenni, hiszen nem ismeri pontosan előre a futó feladatokat és azok igényeit.[ Szerkesztve ]
-
-
Gyuri27
félisten
-
CJ4567
nagyúr
"És ha már itt tartunk, van saját tapasztalatom, igencsak érződött az integrált memóriavezérlő és natív felépítés előnye 2010-ben, mikor a húzott, DDR3 rammal és masszív OC-val hajtott Core 2 Quad Q6600-am egy i7-920-ra cseréltem. Pedig csak 3 magot hajtott a GTA4, amit akkoriban sokat játszottam."
Erről jut eszembe: Én ugye még mindig egy Pentium G4560-at használok, egész jól elvagyok még vele. Discordon van valaki, akinek egy C2Q Q9450-je van, 3.5GHz-re tuningolva. Szintetikus tesztekben hozza, vagy túlteljesíti a processzorom, viszont játékokban a Pentium jobb eredményt hoz, mint a húzott Quad. Ezt mi okozhatja, vagy ez természetes? (Tudom, hogy a kettő között 6 generáció van, meg DDR2 vs DDR4, de ennyit jelentene?)
No Sana No Life
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #138909 üzenetére
Milyen semmiből? 1982 óta gyártanak X86 processzort!
"az az 5.2 GHz kb olyan gyors mint az Intel féle 5.6 GHz"
Azt, hogy a gyakorlatban hogy fognak alakulni az IPC-k, majd a részletes tesztekből kiderülnek. Pl. a FC5 teszt alapján azért lehetnek még itt meglepetések, pozitív, negatív is."az az 5 GHz gyárilag leolvasztja a VRM-et a lapodról"
Érdekes, hogy a megfelelő szakmai topikban nem tudnak erről és többen vígan járatják 5Ghz-en. Ja, lehet mert nem a legolcsóbb belépő bóvli lapokkal próbálkoznak? Halkan jegyzem meg, szerinted mit fog kezdeni AM4 oldalon egy belépő 3-4 fázisos gagyi VRM-es lap egy 3900X-el? Elmondom, nem sokat. Ahogy a 2700X alatt is örülhetsz, ha tuning nélkül nem pusztul meg.(#138911) norbert1998: Az egy dolog, hogy a bulldozerrel a koncepció kissé félrement. Attól még a tapasztalatgyűjtésre ugyanannyi idejük volt.
Világosan leírtam, mi a bajom. A nyers teljesítmény eddig is brutálisan jó volt (nem értem, ezen mit nem lehet érteni? ), viszont semmi értelmét nem látom, hogy hüledezzünk, hogy a brutálisan jóra még ráraktak OC-val egy 'nagyon komoly' 10%-ot, amikor a rendszer gyenge pontjai már rég nem itt vannak.
Azért az picit több minimális hátulütőnél, és a kékeknél sem feltétlen ez és nem feltétlen így lesz az irány. Nem véletlen kísérleteztek a Skylake-X-nél pl. egyfajta hálós topológiájú csip elrendezéssel. Persze, az se lett 100%-os megoldás a problémára, láthatjuk a fogyasztáson, és a szintén nem elsőosztályú késleltetéseken. Viszont pl. játékra és késleltetés érzékeny dolgokra még így is szvsz mérföldekkel jobb lett, mint egy Threadripper.
(#138913) Gyuri27: Halkan jegyzem meg, kb 10 éve még maga az AMD promózta, mekkora jóság az integrált memóriavezérlő majd a natív négymagos dizájn. Akkoriban még a kérdés sem merült fel, miért is jobb így megoldani.
Ha nekem nem hiszel:
"Outstanding performance - Native quad core for faster data sharing between cores"
Érdekes módon akkor ez még számított....Vagy a másik kedvencem:
"Native quad core design - The Smarter Choice", ha már le van általad sajnálva akinek ma is érték, ha natív a CPU.És ha már itt tartunk, van saját tapasztalatom, igencsak érződött az integrált memóriavezérlő és natív felépítés előnye 2010-ben, mikor a húzott, DDR3 rammal és masszív OC-val hajtott Core 2 Quad Q6600-am egy i7-920-ra cseréltem. Pedig csak 3 magot hajtott a GTA4, amit akkoriban sokat játszottam.
Az a vicc, gyakorlatilag ez az új Rizsa most ugyanúgy néz ki, mint régen egy Core 2 Quad, csak nem az alaplapra van forrasztva a különálló északi híd, hanem a CPU mellé, valamint nem két CPU van egy kupacban, hanem 4.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Összejönne valami projekt, otthoni munka. Gondolkodom valami X399 rendszeren....csak nem tudom jön bele valami combosabb 16-24 magos Threadripper.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #138911 üzenetére
Arról már nem is beszélve, hogy mekkora %-ot hoztak vissza már az első generációval.. Amit annak idején a Bulldozer, és a Vishera miatt elbuktak.. Kezdésnek szerintem bőven jó az a szint, amit most tudnak mutatni a lakossági, és főként a szerver piacon..
Amúgy, tény, hogy elég szopatós a CCX, sajnos, veszít vele, de, bőven elégedett voltam azzal. amit a 2600 tudott mutatni az 580 mellett. Korábban is írtam, hogy bánom, hogy nem a 1080Ti-vel váltottam, akkor kiderült volna sok minden.. De ez van.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
norbert1998
nagyúr
Te hallod. Én nem akarlak bántani, de szerintem tényleg engedd el a témát már
Mit érjen el szerencsétlen cég 4 éve? 2-3 éve vannak piacon, ember. Ez a második generáció! A 9900K ha jól számolom 10 generáció, és nemigen megy annál sokkal feljebb, léggel vagy vízzel.
Halkan jegyzem megy, hogy egy szálban is otthagyja a 9980XE-t, elég sokkal.Akárhányszor feljön valami jó, tényleg egyből CCX így úgy amúgy, szar az ötlet, lassú, nem jó. Felfogtuk az első alkalommal is a véleményedet. A leglassabbak talán a tizedik után, de most már tényleg elég lesz. Csak feszkot gerjeszt, ha elkezdesz róla beszélni. Nagy részünk tudja ugyanazokat az ellenérveket, amiket te, de éppen örülünk, és nem karorvendunk annak a minimális hatulutonek (ami jegyzem meg pár éven belül gyinteleknel is meglesz, csak nekik 10nm lesz 2 év múlva, az amd meg 5-on tolja majd pbo 5ghz-et 16 magon.)
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Jár biza' a tapsvihar, 2-3 év alatt elérték a semmibõl azt amit az Intel 10-11 év alatt. Különösen ugy, hogy lehet az az 5.2 GHz kb olyan gyors mint az Intel féle 5.6 GHz. Halkan jegyzem meg hogy az az 5 GHz gyárilag leolvasztja a VRM-et a lapodról....
-
HSM
félisten
válasz Gyuri27 #138907 üzenetére
Elérték az órajelet, ami a kékeknek 4 éve már vidáman megvolt. Jár a tapsvihar. A probléma, hogy ettől ugyanúgy megmaradt a csip felépítésének gyenge pontja.
Halkan jegyzem meg, hogy a 9900K gyárilag is 5ghz-en jár, ami azétt komolyabb eredmény, mivel ott 8 mag tartozik egybe, nem csak 4 és a csíkszélesség is csak 14nm szemben a 7-el. -
Whysperer
addikt
5.2GHz Ryzen 9 3950X Benchmarks
[link][ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #138902 üzenetére
Az is 320 font körül nyitott. [link]
De tény, hogy a hiány miatt felpumpálták az árát 400 fontra is. De ez az emelés nem a gyártótól jött.
A 9900k tuti nem jött volna amúgysem 4 maggal, mivel beragadtak a Skylake architektúrára, valamit villantani kellett. Más kérdés, hogy Rizsa nélkül lehet csak 6 magos maradt volna még évekig, ami szintén nem lett volna jó. -
MiklosSaS
nagyúr
A 2600K £250 körül volt, a 3700K £290-en nyitott, a 4770K kereken £319-volt, ezt megfejelte a 4790K £330 körül. A max a 6700K volt amiért pontosan £399-et utaltam a scan.co.uk számlájára. Ha nem jött volna a Ryzen akkor a nyakamat rá hogy a mostani 9900K az kb £440-470 körül lett volna, természetesen 4 mag+HT-el.
-
Mahrenburg
őstag
válasz norbert1998 #138900 üzenetére
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Horgász topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest