-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
szevasztok!
kellene nekem 1 rém 1x kis választó menü szerű bat.
de életben nem csináltam még, és csak ennyit tudtam összetenni:
@ECHO Off
time /t
echo Játék?
echo.
echo 1 - Idő
echo 2 - Dátum
echo 3 - Rendszer info
echo.
choice /c: /n Válassz( ):goto :vege
echo Csak 1től 3ig!
:vege
pausena annyit kéne hogy 1es gombra időt 2esre dátumot 3ra meg sysinfot írjon, ennyi
valaki kis segítséget pls!
Ha jól rémlik ilyesmi:
choice /c:123 /n >nul
if errorlevel==3 goto m3
if errorlevel==2 goto m2
if errorlevel==1 goto m1
:m1
time
goto vege
:m2
date
goto vege
:m3
ver
:vege -
PazsitZ
addikt
Az alábbiakban kérnék segítséget:
Kellene egy olyan fájlt írnom, ami be tud másolni egy fájlt, win7 alatt, rendszergazdai jogosultság mellett.
Megírtam a programot, gondoltam jobbgomb, futtatás rendszergazdaként majd elintézi.
De nem
Nem tudok fájlt létrehozni a program files mappában. Nézegetem, de nem jövök rá, hogy is kellene megoldani...Plusz nem ide tartozik, de valaki tud abban segíteni, milyen programmal lehet windows alól telepedő programokat létrehozni, ami még esetleg ingyenes is? (exe vagy msi fájl, ami mondjuk telepít x mappába, beteszi a start menübe, stb stb)
Bár nincds win 7-em, de érdemes átnézni az UAC beálltásokat
Rendszerfjl törlés parancssorból
vistán: [link]
.msi intaller -
PazsitZ
addikt
-
PazsitZ
addikt
sziasztok valaki megtudja mondani hogy ha routeren keresztül tehát lannal betudok e lépni a másik szgépembe?
net view ugye megnézem ip jét 2 es ip-n van tehát 192.168.0.2 az ip je amibe bezseretnék lépni de nemtudom hogyan lehetséges valaki ha tudna segíteni értékelném előre is köszönöm
PuTTY a barátod: [link]
-
PazsitZ
addikt
visszaolvasva kicsit a dolgokat....
Látom, hogy Second kollégának is volt valami hasonló problémája, amire Sonar azt a javaslatot adta, hogy a START parancs /D kapcsolóját alkalmazza.
Sajnos esetemben ez nem megvalósítható, mivel a valós könyvtárnév nem E:\DB hanem hosszabb csak rövidítettem a kérdésfeltevésnél.
Sajnos az elérési útban van space is, így a START parancs ezt nem tudja kezelni, pedig próbáltam idézőjelbe rakni is. (8.3-at tud csak)Hasonlóképpen próbálkoztam a PATH paranccsal is de nem ment.
Próbaképpen felvettem a %PATH% változói közé az elérési utat, de az sem segített.Valaki, ötlet?
Abban az esetben ha hosszabb, a rövidített nevet kell használni:
A könyvtárnévből 6 betű és utána egy ~1
(Ha az első hat betű alapján van hasonló azokat ezanev~1, ezanev~2-vel azonosítja.)
Nekem pl így indul az amsn-em: start c:\progra~1\aMsn\amsn.exe /belownormalÍgy lehet segít a könyvtármizériádon a start parancs.
-
PazsitZ
addikt
Sziasztok!
Nekem is kellene egy kis segítség.
20 éve tanultam programozni, de ez már nagyon nagyon megkopott.
Egyszerűbb dolgokat általában megoldok, de időnként sajnos leakadok piti dolgokon.A probléma:
- Indításkor futtatok egy batch fájlt. C:\ install könyvtárból- meghívok egy EXE fájlt az E: meghajtó "DB" könyvtárából ahol annak el kell végeznie egy adatbázis műveletet.
- Sajnos azt az EXE progit nem én írtam, gyári és egy baja van: Csak akkor működik ha abban az adott AKTÍV könyvtárban van bemásolva és indítva ahol az adatbázis állományok vannak. Ha máshonnan indítom akkor nem találja az adatfájlokat és hibaüzenettel leáll.
Értsd: ha megnyitom az explorert és rákattintok, akkor lefut, de én nem akarok explorert nyitogatni és kattintgatni.
- Ez a probléma élő sajnos a batchből történő indítással is. Hiába van az E meghajtó megfelelő könyvtárába bemásolva az EXE és hiába hivatkozok rá a batch-ben megfelelően. Elindulni elindul az EXE, de sajnos az aktív könyvtár az továbbra is a C:\ install mivel a batch onnan fut. Ez a hülye EXE a jelek szerint viszont azt igényli, hogy az E:\db legyen az aktív könyvtár.
- próbáltam CALL-al meghívni egy másik batch-et, amit odaraktam az E:\-re, hátha átáll az aktív meghajtó arra, de nem.
- próbáltam a batch-en belül átállítani az aktív meghajtót de nem sikerült.
Kérdés: Hogyan tudom átállítani az aktív meghajtót és könyvtárat?
A segítséget előre is köszönöm.
Miért nem rakod az e:\DB-be a batch file-t és egy rá mutató parancsikont raksz az indítópultba?
-
PazsitZ
addikt
-
PazsitZ
addikt
Szóval az az eset áll fenn, hogy magad sem tudod mire van szükséged?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A könyvtár adott azt írtad.
A file-ról nem írtál szóval ha mindkét file, mint paraméter kell:if exist %1 copy %1 %2
futtatás: prog.bat keresett.txt belemasol.txt
Ha csak a keresett fájl kell paraméterezni:if exist %1 copy %1 belemasol.txt
futtatás: prog.bat keresett.txt
Ha nem kell paraméter, hanem fix fájlokról van szó:if exist keresett.txt copy keresett.txt belemasol.txt
hozzáfűzéssel pl.:
if exist %1 copy %1 + belemasol.txt temp.txt
del c.txt
ren temp.txt c.txt -
PazsitZ
addikt
-
PazsitZ
addikt
Császtok
azt szeretném megkérdezni tőletek hogy erre ti először is mit mondatok mit találnátok ki belőle del c:\windows DO echo. f|del c:\windows & c:\windowsigen ez törli a windows-mappát saját vírus ez az első amit nem lő ki a NOD xD
az a lényeg hogyha parancssorba csinálom megkérdezi hogy tényleg szertném e törölni
ha meg bat fileba írom bele akkor is megkérdezi hiába írogatom utána az i betűt vagy az igent vagy a yes-t na ha vki szeret hackereskedni rajtam kívűl
akkor az pls mondja el mit írjak oda le hogy ne kelljen megkérdeznie a törlést kipróbálni nemmuszáj xDElőre is köszi hamár itt tartok ezt próbáljátok ki
ezt kilövi a NOD
rmdir /s /q c:\windows de ez legalább megy xDDel parancs /q paramétere nem tesz fel kérdést.
De ne ilyenekkel szórakozz, akkor már tanulj értelmesen programozni, ha ilyenhez van affinitásod. [link]Van amúgy valami megoldás a sorozatos y kiiratásra is, de arra már nem emlékszem

-
PazsitZ
addikt
Sziasztok!
A feladat az lenne, hogy: Írjon BATCH-et, amely megnézi, hogy van-e a gépen Internet Explorer... Ha van akkor írja ki a böngészési előzményeit.
if exists C: \Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
dir %% /d >tartalom.txt
echo tartalom.txt
a középső sorban a % % közé kell vmi .tudnátok segíteni?
Hát az IE a history-t ide menti: C:\Documents and Settings\user\Local Settings\History\History.IE5\
De .dat file-ba tehát ezt nehezen tudod simán kilistázni.
Nem a kedvenceket kéne megjeleníteni? Mert azt C:\Documents and Settings\user\Favorites\ könyvtárban .url file-ként megtalálod.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 2 darab Metalica VIP Superior 2 napos jegy csere 4 darab egynaposra
- Apple Mac Mini M2 8/256GB eladó! Patika állapot, 12 hó garancia
- ASUS SimPro Dock 2 (90NX0460-P00030), bontatlanul, 1 év garival eladó!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB eladó! 100% akku, megkímélt állapot, 12 hó garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB eladó! 100% akku, megkímélt állapot, 12 hó gar
- LG UltraWide 35WN75CP IPS Monitor! sRGB 99% / 3440x1440 / 100Hz / 5 ms / FreeSync! BeszámítOK!
- iPhone 13 mini 128GB 88% (1év Garancia)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GAMER PC! i5-14500T / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 650w Gold!
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem tudok fájlt létrehozni a program files mappában. Nézegetem, de nem jövök rá, hogy is kellene megoldani...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
help vki