- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
Sziasztok!
Az miért lehet AMD kártyák esetében, hogy bizonyos jeleneteknél (nem játék, más jelleg) nagyon ritkán ha túl erős a felvétel esetében a fekete és a vörös árnyalata akkor az egész átcsap totál vörösbe? Nem az egész kép, csak ott ahol ez nyilvánvaló a felvételen. Olyan lesz ilyenkor azokon a helyeken mintha vér folyna. Van 3 Radeon kártyám, plusz laptop is amiben szintén az van, valamilyen szinten mindnél ilyen, szóval nem a kártya hibás. Nvidia esetében ez nincs jelen. Már állítgattam szinte mindent, eredmény nélkül. Köszönöm ha valaki tudná erre a magyarázatot, de azt is elfogadom, hogy térjek vissza a zöld oldalra, elvégre vörös kártya vörös kép -
kolopele
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
válasz Borisz76 #87345 üzenetére
Megoldottam, beteszem a kép darabot. 6700XT mind (Powercolor Red Devil), meg egy Ryzen 5 5625U laptop. Monitorokat meg kábeleket is már cserélgettem, mindnél ugyanez van. Felül a haj is látszik hogy nem rendes fekete, lefelé meg ahol sötétebb lenne a nyaki rész, tiszta vörös. Talán 4 ilyen jelenetnél találkoztam ezzel a több ezer közül, de a zöld kártyán ez nem volt jelen soha sehol, ennél sem.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Borisz76 #87347 üzenetére
4 vagy 5 hasonlóval találkoztam idáig, és van pár ezer belőlük, tehát lehet alapból is hibás maga a videó, csak pont azt nem értem én sem, hogy előtte a zöld oldalon ez miért nem jött elő? Még van egy laptop ami csak sima integrált, ott sincs ez. Nyilván nem kell foglalkozni vele annyira, max. ha a többi is mind ilyen lenne, csak érdekelt mi lehet a hiba.
-
kolopele
nagyúr
Üdv újra mindenkinek! Újabb problémám adódott az egyik gépnél (RX 6600). Amikor meg akarom nyitni a Radeon szoftvert, egy pillanatra megjelenik, majd el is tűnik, a jobb alsó sarokból még az ikonja is.Újra próbálom, már egy pillanatra sem nyílik meg, az ikon viszont megjelenik alul, de ha ráviszem a kurzort, el is tűnik. Gép újraindít, első megnyitáskor megint felugrik egy pillanatra, és minden ugyanaz marad. Már töröltem DDU - val, AMD saját tisztítójával, netet kihúzva (ekkor kiírt egy 192 - es hibát telepítésnél, miszerint valami szoftveres gubanc van, de hogy mi....). Szerintetek mi lehet a gond? A kártya működik rendesen gyári beállításokkal, minden más program látja is, azzal nem lehet gond. Win újrarakás? Amúgy az első hiba az volt, hogy fagyogatni kezdett az egész rendszer, illesztőprogram betöltési ideje lejárt, valami ilyet írt ki, egészen addig amíg a MORE POWER TOOL beállításat nem töröltem, pedig minden kártyát azzal kezelek. Köszönöm ha esetleg valaki tudja a megoldást.
-
kolopele
nagyúr
Srácok, mi ez a plusz két hőfok érték a HWINFO - n, tudja esetleg valaki? Vettem két 6600 - as kártyát, és azok mutatják, a 6700XT - n ezek nincsenek rajta, a 6800XT - n amit holnap kapok meg még nem tudom.
Konkrétan a VDDC és a SOC hőmérsékleteire gondolok, esetleg valamelyik a VRM hőfokát mutatná?
-
-
kolopele
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
Egyszer már írtam arról, képet is tettem fel róla, hogy néhány videó jelenetnél erősen átvált több helyen is a kép zavaróan vörösbe amióta RX kártyákkal vagyok körülvéve. Az egyetlen amiben most zöld kártya van az egy laptop, semmi ilyen nincs. Már nem is foglalkoztam vele, 4-5 videó a több ezerből (gondoltam én), de most elkezdtem belenézni sok régebbibe és sorra jöttek elő ezek a problémák, főleg amelyik videón erőteljesebbek a sötétebb színek. Az Aiseesoft konvertáló javító módja képes ezen csökkenteni, sőt meg is szünteti több videón, de mégis csak fura ez az egész. Tudom hogy már beszéltünk erről, de nincs ötlete valakinek erre a problémára? Kártya és egyéb hardveres, szoftveres, monitor hibák kizárva, kb. 6 lejátszó van fenn a gépemen (a kedvencemet, a VLC - t ráadásul nem is szereti az AMD), mind ugyanilyen, és ami még érdekes lehet, hogy azok a videók, amelyek a neten is nézhetőek (tehát nem kell letölteni egy fizetett oldalról), ugyanígy jelennek meg online is. Tényleg nincs erre más megoldás, csak visszatérni a zöldekhez?
-
kolopele
nagyúr
válasz gyulank #87480 üzenetére
Én kezdem egyre inkább belátni hogy az AMD az AMD marad, hiába csinálnak bármilyen drivert sosem lesz olyan mint az Nvidia, mindig lesz valami anomália, az ami nekem is van, vagy neked. Én csak azért váltottam mert megtetszett az MPT, a ventivezérlés szabályozása, ezáltal a könnyed feszültség, órajel állítás, stb., meg már kezdtem elhinni hogy tényleg nem lesznek gondok a driverekkel, de láthatóan ez nem így van. Nem véletlen, hogy a zöldek kártyái a mai napig drágábbak.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz gyulank #87483 üzenetére
Az a baj hogy ezekre senki nem tud magyarázatot adni, még akik csinálják azok sem. A zöldeknél a VLC volt a kedvencem, viszont nekem meg pont azt nem szereti most a 6700XT meg a 6800XT sem, egyszerűen amikor léptetek egy videót elpixelesedik a kép pár másodpercre amennyiben az egy átkonvertált videó a hardvergyorsítás segítségével, na meg ha megmozdítom az egeret egy csík jelenik meg egy pillanatra (csak konvertált videónál ez is). Ezek viszont kizárólag a VLC esetében fordulnak elő, semelyik más lejátszóban nem.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz gyulank #87485 üzenetére
Ezt azért nem javasoltam, mert ezt én már a vöröses kép miatt eljátszottam nulla sikerrel, de örülök ha a te problémádon segített.
makszutov.hu: A 3080 Ti - vel nekem sem volt bajom semmi, csak bizonyos szem gondok miatt vissza kellett állnom a 22" - ra monitor terén, ott meg a FHD a legnagyobb felbontás, így feleslegesnek tartottam (főleg 60 fps - hez) a 3080 Ti - t, de azt hiszem veszek újra egy nVidiát, jó eséllyel egy 4070 - et, nagyobb nem kell.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz makszutov.hu #87520 üzenetére
Az nem elírás lehet? Szerintem csak a 12 voltos ágra gondolt, ott meg nem probléma a 11.8 V, + - 5% megengedett.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Brekkk #87531 üzenetére
A GDDR6X memóriák eddig is elég magas hőfokon üzemeltek, anno az EVGA 3080 Ti - m is nyaldosta a 95 fokot, a TUF meg belenyalt a 102 fokba is. Az a jó ha 90 foknál nem megy nagyon feljebb teljes terhelésnél, még ha 105 fok is a max. amit meghatároznak, de még jobb ha 90 alatt marad. A sima GDDR6 soha nem ment ilyen magasra, azok megálltak 70-75 fok környékén, vagy alatta. Hot Spot esetén is az a jó ha 90 fok környékén megáll, bár ott meg (legalábbis AMD esetében) 110 fok a hivatalos érték ami még üzemszerű.
-
kolopele
nagyúr
válasz Brekkk #87535 üzenetére
Sajnos ez ilyen, a Dual két ventis hűtése ráadásul nem a legacélosabb egy 200W feletti kártyánál. A sima GDDR6 esetében még elég volt nagyjából, azok megálltak 80 környékén, egy jobb hűtésű kártyánál akár 80 alatt is, csak ugye a 4070 - ek az X - es memóriát kapták, a 4060 - asok meg a simát. Nem is az a baj hogy eléri a 100 fokot, ha néha csak belenyalna egy pillanatra az még oké, az a gond amikor végig ott van terhelésnél. Alul kellene feszelni valamennyire az Afterburnerrel.
-
kolopele
nagyúr
válasz Pikari #87573 üzenetére
Nem tudom, szerintem meg a legtöbb kártya elég agresszívra van állítva ventik terén. A HWINFO kiírja már a VRM hőfokát is sok esetben, és kisebb fordulat mellett sincs túlmelegedés ha az rendesen meg van csinálva, plusz az adrenalin a hot spot értékhez igazítja a ventifordulatot, ha te 50% - ra állítod 60 foknál, akkor 50% - on fog tekerni ha a hot spot eléri a 60 fokot, a többi hőmérséklettel nem is foglalkozik.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Simán. Mondjuk a CPU - t minimum egy 3600 - ra kellene cserélned, de ha a keret engedi akkor egy 5600/5700XT - re. Mondjuk ha nem játszol csak max. ilyen 60-100 fps - en akkor a 2600 is elég lehet, úgy nem tragédia ha nem présel ki a VGA - ból 200 fps - t.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Ebben az esetben nagy gond nem lesz a procid terén, max. lesz néha egy-egy dropp, de abba még senki nem halt bele Jobban inkább azon játékokkal lesznek problémák, amelyekkel a bikább procik is csak küszködnek, ugye manapság már nem divat az optimalizálás.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz 5leteseN #87582 üzenetére
Én sosem láttam mi a különbség 60 és 144 fps között, meg is kaptam érte a magamét általában. 60 alatt látom, de fölötte nem. Nekem 4K - n is az volt a lényeg, hogy a 60 fps meglegyen (persze a g-sync miatt az sem volt baj ha kicsit esett olykor), persze az hozzátartozik az igazsághoz, hogy kizárólag single játékkal játszom kontrollerrel.
-
kolopele
nagyúr
válasz 5leteseN #87584 üzenetére
Ismerem, azaz nem saját tapasztalat, de van egy profi CSGO - s barátom, aki megmutatta hogyan alázza szét a mezőnyt a monitorát 60HZ - re állítva 60 fps mellett. Azóta főleg nem tudom ezeket az 1000 FPS - es "profikat" komolyan venni Nyilván ahol igazi versenyzők küzdenek egymás ellen, ott lehet szerepe ennek, de egy mezei játékos nem attól lesz jobb, mert lett egy 240HZ - es monitora. Én kíváncsiságból már próbáltam azért online játékkal kicsit játszani, le is lőttek ahogy kiléptem az ajtón, és ezen egymillió fps sem segített volna meg semekkora milliszekundum
-
kolopele
nagyúr
válasz varmi2 #87586 üzenetére
Nem hinném. Engem bárki lelőtt volna, mert mindig is utáltam a multis játékokat, és életemben talán kétszer ha kipróbáltam, szóval az is lelőtt volna, aki nem profi és 30 fps - e lett volna csak. Tudod 56 évesen már nem akarok ilyen gyerekes dolgokkal amúgy sem foglalkozni, főleg ha eddig sem tettem. Egy kis single game éjszakánként, és ennyi. Ja, és ami még nagyon fontos: Önmagában a képfrissítés még nem minden. Én profi asztaliteniszező voltam, és ha a kezébe adnám a pár százezres ütőmet annak aki nem nagyon tud játszani, ugyanúgy megverném egy Tesco gazdaságos ütővel is. Az ok egyszerű: Én profi vagyok, ő meg nem. A játékoknál is ez van. Ha nem tudsz játszani, teljesen mindegy hány fps - ed meg milliszekundumod van. Az a fura, hogy ezt még az igazi profik is képesek elismerni, de talán ettől profik.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz pandras83 #87594 üzenetére
Én már 60 fps - nél maxolok mindent, hobbi szinten több mint tökéletes, és hogy kíméli a vasat Egy haverom meg 30 fps - re korlátoz, és gond nélkül játszik bármilyen single játékkal (mondjuk 60 alatt már engem is zavar az a kis akadozás fordulásoknál, de van aki észre sem veszi). Azért jobb nevet is kitalálhattak volna ennek a multi versengésnek, mert sportnak nevezni azért elég durva szerintem.
-
-
kolopele
nagyúr
válasz pandras83 #87598 üzenetére
Nem biztos. Én is próbáltam erőltetni a 144 fps - t, mindent megtettem annak érdekében hogy azt mondjam, igen, ez tényleg más mint a 60, de hiába. Pedig nem egy-két napig használtam úgy. Egyszerűen nem látok játék közben semmi extrát, maximum hogy hangosabb a gép mert feleslegesen működik max. közeli teljesítményen. Ez van. Böngészésnél vettem kicsit észre hogy a weblapok talán kicsit simábbak, meg az egér kurzor mozgása, de ez számomra teljesen jelentéktelen különbség. Autóból sem azért veszem meg a drágábbat, mert egy átlagossal nem jutnék el oda ahová akarok, hanem a kényelmi funkciókat fizetem meg. A 60 és a 144 fps esetében nem erről szól a történet, mert a kényelmet a gamer szék adja hozzá
-
-
kolopele
nagyúr
válasz pandras83 #87604 üzenetére
Így van, mindenben egyetértek, lézer egér ugyan minek egy böngészéshez? Játszani single gamet főleg kontrollerrel kell. SSD? Az jó ha van azért, bár nem létkérdés, mondjuk a hangja tud idegesítő lenni. 6700XT? Azért az már nem árt ha az ember Alan Wake 2 - vel is játszik
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Ne valószínű, két 6600 - as ment át a kezeim között az elmúlt hetekben, egy Pulse meg egy Asus Dual, mindkettőnél 2650 mhz körül írta ki a max. órajelét az adrenalin, és ennél a videónál is látható, hogy ahol a 100W - ba belefér, 2600 felett jár az órajel, ha kitolta volna a Power Limitet mindnél túllépte volna:
[link]
A referencia 2491 mhz elvileg, de ezt az egyedi kiadások szokás szerint magasabbra emelhetik (a GPU-Z egyébként 2491 - et írt ki mindkettőnél, azaz gyári biosnak kellett lenniük).[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Wasquez #87720 üzenetére
Nem felejtős, jók az XFX - ek, a Powercolor Red Devil meg egyenes a legjobbak között van. Amennyiben azt írtad volna, hogy jó a használt kártya is, egyből javasoltam volna hogy 6700XT, 6750XT, mert 110k körül már megkapod ezeket az aprón. Az a baj, hogy te 160 - at írtál, és az a tízezer már nem olyan nagy különbség a 170 - hez mérten. Szinte minden Radeon kártya igényel némi alulfeszelést bármelyiket is veszed, így lényegében bármelyiket halkabbra, hűvösebbre tudod tenni, még a Pulse - t is.
-
kolopele
nagyúr
válasz Wasquez #87725 üzenetére
Azt neked kell kitapasztalnod ha driverben csinálod, vagy az MPT -ben 1200 mv helyett beírni mondjuk 1100 - at, és akkor úgy is hagyhatod, magától lejjebb viszi az órajelet valamennyivel. A veszteséged teljesítményben kb. 1-2% lesz. Természetesen ettől még a driverben emelheted kicsivel feljebb. A tapasztalatom az, hogy 1100 mv környékén 2600 mhz max. freki jó szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz etnies #87760 üzenetére
Én is csak a 6xxx széria óta mertem belenyúlni a vörös oldalba, a driverek sokat javultak, de nem tökéletesek. Az az aranyszabály, hogy ami tényleg stabil, azt fenn is kell hagyni, nem mindjárt szedni le az újat. Jelenleg a legutolsó okozhat problémákat (alap állásba visszaállás pl.), az azelőtti ellenben nagyon jól sikerült, nem is kell bántani. Mondjuk némely videónál a sötétebb részek, árnyékok átmennek vérvörösbe, ami roppant bosszantó, de ez jó eséllyel az összes drivernél probléma, bár olvasni sehol nem lehet erről, olyan mintha nem is létezne.
-
kolopele
nagyúr
válasz mefistofeles #87757 üzenetére
Egy sima 6600 - ast vegyél inkább, aprón 50-55k környékén már találni. Lényegesen erősebb mint a másik kettő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest