- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- WHQL aláírást kapott a legutóbbi gyorsjavított GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
cascada #45396 üzenetére
Hali,
DDR3 1333Mhz-es CL9 időzítésű a modul, és valóban a chipset csak 1066Mhz-en járatja......ergo ezért elég az utóbbi órajelű RAM modul, esetleg nem ártana jobb latency pl. CL7. Én inkább kettő azonos órajelű, és megegyező időzítésű modult keresnék bele (kitt), most amúgy is nagyon jó ára van. A benne lévő modul 46'ns értéket tud....
-
szabonagyur
félisten
Hali
Asus F5Sl-be vajon milyen legerősebb proci menne bele? Jelenleg T2370 van benne és 3 giga ram ati hd 3470.
-
cascada
senior tag
válasz
Dell XPS #44791 üzenetére
Sziasztok!
Korábban kérdeztem, hogy egy Fujitsu A530-as gépbe a meglévő 2GB-os modul mellé milyet lenne célszerű vennem. Megnéztem milyen van benne:
Modul neve Micron 8JSF25664HZ-1G4D1
Modul mérete 2 GB (1 rank, 8 banks)
Memória sebessége DDR3-1333 (667 MHz)
Modul feszültsége 1.5 V
Memória időzítések
@ 666 MHz 10-9-9-24 (CL-RCD-RP-RAS) / 33-107-4-10-5-5-20 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 666 MHz 9-9-9-24 (CL-RCD-RP-RAS) / 33-107-4-10-5-5-20 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 609 MHz 8-8-8-22 (CL-RCD-RP-RAS) / 30-98-4-10-5-5-19 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 533 MHz 7-7-7-20 (CL-RCD-RP-RAS) / 27-86-4-8-4-4-16 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 457 MHz 6-6-6-17 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-74-3-7-4-4-14 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 380 MHz 5-5-5-14 (CL-RCD-RP-RAS) / 19-61-3-6-3-3-12 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)CPU-Z információ az időzítésekről: [link]
Kérdés 1. Ezek szerint ami benne van memória, az 1333Mhz-es? És ennek milyen időzítése van? CL10-es? (ha memóriákat nézegetek csak egy szám van a CL után írva)
Az alaplap információi:
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR3 SDRAM
Valódi órajel 533 MHz (DDR)
Effektív órajel 1067 MHz
Sávszélesség 8533 MB/mpKérdés 2. Az alaplap viszont csak 1066Mhz-et támogat és ezt a memóriát is 1066Mhz-en járatja?
Kérdés 3. Egy 4GB-os modult szeretném e mellé venni. Az milyen legyen? 1333Mhz-es? Vagy 1066Mhz-es? És CL hányas?Köszi előre is a segítséget!
-
Hosssszu
őstag
válasz
Dell XPS #45390 üzenetére
Ezeket találtam Aida64ben:
alaplap: Packard Bell SJV50-BZ
Északi híd AMD K14 IMC
Déli híd AMD Hudson-1
Ez viszont nem biztat sok jóval (bár ki sem zárja hogy van-e még szabad fizikai port):
PCI Express vezérlő
PCI-E 2.0 x1 port #247 Használatban @ x16
PCI-E 2.0 x1 port #2 Használatban @ x1 (Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller)
PCI-E 2.0 x1 port #3 Használatban @ x1 (Atheros AR9287 Wireless Network Adapter) -
fi:zi'k
nagyúr
Notebook ventilátort hogyan tudok leszabályozni? Egy HP 4530s-ről van szó.
BIOS-ban nem találtam ilyet, a Speedfan pedig nem érzékeli. -
KaakukK16
aktív tag
Sziasztok. Gt555m vagy 6770 a jobb kártya?
-
Hosssszu
őstag
válasz
Dell XPS #45386 üzenetére
Csak azért akarok manuált hozzá, hogy ha majd veszek bele wwan modemet, akkor célirányosan tudjam beletenni. Egyébként szétszedés/manual nélkül honnan tudom hogy van-e benne egyáltalán sim foglalat, vagy szabad minipcie foglalat? Everest kiírja?
Más téma: van egy eladó alaplap és egyéb hibás laposom, hátha érdekel valakit (úgy értem a laptop alaplaphibás, és van más gondja is, de azért kompromisszumokkal használható): [link]
-
ravail
senior tag
válasz
Deion Branch #45385 üzenetére
-
Deion Branch
tag
Üdv!
Mennyit érhet egy MSI Vx600x-068HU laptop melynek rossz az alaplapja?
"Bekapcsolás után a ventilátorok felpörögnek, a ledek bekapcsolnak, de a laptop kijelzője sötét marad. Külső kijelzőn is ugyanez a helyzet." -
-
Dell XPS
veterán
válasz
bmakszim #45380 üzenetére
Hogyan indítod a recovery funkciót? Mindkettő particíóra szükség van a visszaállításhoz, főleg a "rejtett" -re! Le kellene "tükröznöd" megfelelő programmal a HDD-t, bár ez nem biztos, hogy teljes siker......lehetséges, hogy Neked kellene ebből helyreállító, azaz telepítő DVD -t készítened (nem egyszerű) .....- csak kérdezem, miért nem az 5400rpm HDD -t teszed az ODD helyére
-
bmakszim
senior tag
válasz
Dell XPS #45379 üzenetére
Igen tudok, de akkor azt hogy csináljam, mármint a rendszer átpakolását? Az eredeti merevlemez D particióján kezdettől fogva van egy HDDRecovery mappa (kb 6 GB). Ezt elég, ha átmásolom az új vincseszterre és a többit megcsinálja a gép? Mert van még egy 400MB-os rejtett partició is az eredetin.
-
bmakszim
senior tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba notebookom gyárilag 5400rpm-es merevlemezzel. Most vettem bele egy 7200-eset, amit egy keret segítségével a DVD-író helyére raktam be. Ahhoz, hogy kihasználjam a sebességét, elég ha csak simán arra telepítem ezentúl a játékokat, vagy érdemesebb lenne a windowst is arra telepíteni? -
ravail
senior tag
válasz
vilmaboy #45342 üzenetére
Szia!
Először is megkövetlek, mert az idézett hozzászólásomban elírtam a nevedet! Bocs!
Másodszor, bocsánatkérés képpen:
http://i1133.photobucket.com/albums/m594/ravail01/lol.gif <-- itt a link. Használd egészséggel. A tied lehet beszerzési áron!Szép napot mindenkinek!
-
lollipop
csendes tag
válasz
vilmaboy #45361 üzenetére
Erről a gépről lenne szó valójában, sok mindent sajnos nem találtam róla mert 95% ban i5 el esetleg i3 al találom ami nem is lenne baj csak 200 ezer forintért és annál is többért, jelenleg a keret nem enged többet...
Úgy gondolom lehet ennyi pénzért jobbat is kapni ettől, viszont nagyon fontos lenne a minőségi ház és hordozhatóság, vékonyság így végül ennél a gépnél kötöttem ki, valamint egy két olcsóbb thinkpad edge nél, de azok meg többnyire jóval vastagabb kialakításúakTehát elsősorban ha tudsz/tudtok nekem segíteni erről a gépről minden érdekel ezenkívül szívesen meghallgatom véleményeteket/javaslataitokat nettó 130 ezer ft al bezárólag elsősorban thinkpad valamint az itt felsorolt ideapad ok közül s300, s400 valamint az u310, u410 ( ezekkel csak amiatt nem vagyok megbarátkozva, mert több tesztben is azt olvastam hogy minőségük romlott a régebbi u300, u400 hoz képest)
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
(Ezt a kérdést feltettem a Packard bell notebook topikba is, de ott úgy látom nem túl nagy a pezsgés. Szóval írok ide is.)Vettem egy Packard Bell laptopot. Kellen nekem hozzá manual, de nem találok sehol. Illetve találok, de csak felületeset. Nekem olyan kellene ami leírja hogy hogyan kell szétszedni, hol van benne a wifi kártya, lehet-e bele tenni wwan modemet, stb, stb... Talán "service manual" kategória ez már. Szóval ha valaki tud, akkor legyen szíves linkelje.
Típus: EasyNote_F4011-BZ-HG
Előre is köszönöm!
Üdv.: Hosssszu
-
NÓPARA
aktív tag
válasz
Dell XPS #45362 üzenetére
Közben megint kaptam egy hírt.
Fent van már a neten ... Nem tudom mit csinált ... de csak annyi sms van hogy fent van. Valószinű a stickkel van fenn mert más letősége nincs .Kint van külföldön és az ottani pannonos hálózatott kereshette biztos. De csoda lett mert addig nyomkodta mig sikerült neki a netre kapcsolódni. De megköszönném a segítséget és a fáradozást is Neked és Vilmaboy-nakis.
-
Dell XPS
veterán
válasz
NÓPARA #45358 üzenetére
Azt kérdez meg Tőle, hogy mikor állt be a probléma pontosan, amikor "stick" -et bedugta és feltelepült, esetleg csatlakozáskor, vagy már csatlakozás után? Azt nem értem: milyen hálózatot kereset vele?
Arra gondoltam, hogy nem történt valami ütközés esetleg, vagy nyomogatott valamit közben? Minek, a "mobilnet" automatikusan felcsatlakozik...
-
vilmaboy
őstag
válasz
lollipop #45359 üzenetére
a prociról itt egy kis infó. azon a weblapon megtalálsz sok minden mást is. ha érdekel még valami írj és próbálunk linket adni.
u.i: jó lenne egy video vezérlő típus is ehez... a cpu típus kevés megmondani a választ kérdéseidre.
-
NÓPARA
aktív tag
válasz
vilmaboy #45357 üzenetére
Fel van telepitve a pannon net a gépére. Igaz nem tudom az mit tesz hogy lehet külföldi panon stick. Mobilnetről tudna jönni a netre csak valamiért nem kapcsolódik és félek hogy megint valami hüleség lesz . Nem merek addig írni se hogy mit csináljon mig konkrét nem lesz.A kis ikon az XP rendszer volt most WIN7 van fenn.
-
lollipop
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni... nem biztos, hogy ide illik de másik topicban semmi választ nem kaptam és fontos lenne, így megpróbálom itt...Intel Pentium Dual Core 997 1,60GHz típusú processzorról szeretnék a lehető legtöbbet megtudni.
Első sorban mire is elég ez a processzor ( full hd filmek, zenehallgatás, internetezés 15-20 tabbal ) lenne elsősorban használva...Csak viszonyítás képpen milyen játékokkal lehet vele játszani és a legfontosabb, hogy mit tud egy Intel Core 2 Duo P8400 2,26 Ghz es procihoz viszonyítva ?? ( ilyenem van jelenleg tehát ehhez tudom hasonlítani)
És természetesen érdekel minden egyéb észrevétel tapasztalat stb stb ...
Segítségeteket előre is köszönöm !! -
vilmaboy
őstag
válasz
NÓPARA #45355 üzenetére
Hát azt mindenkép mond el neki, hogy az FN gomboknak a wifi nethez van köze, nem a mobilnethez. Jellemzően a stickeknek saját szoftverük van, amit plug and play telepítenek a gépre első csatlakozáskor. Telepítse fel és ennyi. Azt ne firtassuk, hogy ah volt rajt másik szolgáltatónak is szoftvere, az ne induljon a géppel együtt stb... reméljük megférnek egymás mellett. Ha mégsem települ a szoftver, az a sz**ás. Akkor még az óra melletti kis ikonn-al próbálkozzon, hogy ott látja e a pl Pannon netet... és ott csatlakozzon. bár kötve hiszem, hogy menni fog, ha nincs vezérlő szoftver.
Dell Xps: Ha nem pár hete szívtam volna be ilyesmivel, akkor már el is felejtettem volna, hogy ezt kipróbáljuk
csak mákom volt
te si tudod, hogy ez millióból egy
-
Dell XPS
veterán
válasz
NÓPARA #45355 üzenetére
Félreértettél, mindent meg kell próbálni, hogy tudja használni a gépét. Én még akkor is szoktam próbálkozni, amikor elsőre látszik, hogy felesleges (sokszor a rám szóltak már miatta...- minek?), és nem sok értelme van. Manapság odaírom, hogy "reménykeltés", hátha.......igenis próbáld meg, csak arra utaltam, hogy nem lesz könnyű. Egy internet café, esetleg, hogy ne legyen annyi telefonszámla?
-
NÓPARA
aktív tag
válasz
Dell XPS #45352 üzenetére
Igen! Valami folytán viszajött a kép neki csak most már azt kellene leírnom neki jól érthetően hogy miként csatlakozzon a netre. Van WI-FI stick (pannon) ha jól tudom de mivel kint van külföldön az is lehet hogy ott vette a wi-fi-t. És az volt a baj nála mikor elkezdte keresni a hálózatott akkor ment el neki minden
Most nem szeretném hoyg megint bele essen a hibába.
-
vilmaboy
őstag
válasz
NÓPARA #45345 üzenetére
gépenkéne változik, hogy emlyik bill kombináció váltja a külső monitort - kijelzőt. Jellemzően két monitor van az 1-9 gombok közül valamelyiken. FN billentyű + gomb és átvált. Ha villog a winyó ledje, akkor valószínüsíthető, hogy az oprendsezr bootol, csak képet nem látunk. Ekkor már kissebb a hiba lehetőségek listája. Videokártya, kijelző, szalagkábel stb... Koncentrálhatunk a megjelenítésért felelős dolgokra első körben. Ámdebár, ha a hdd visszajelzője nem aktív, csak világít folyamatosan, mint a power led, akkor az egyfajta visszajelzésként értelmezendő, hogy nem is bootol a gép, nagy valószínüséggel valamely indításért felelős, avgy abban résztvevő hardver mekkent meg. A lista már bővebb, mert lehet alaplap, proci, ram, hdd, stb stb... A gáz az, hogy ha nem csak a kijelzőt nyomta el, akkor ezen hibák diagnosztizálása hozzáértést igényel, mivel még ha egyik másikhoz alapszintzen is, de bontani kell a gépházat.
-
NÓPARA
aktív tag
válasz
vilmaboy #45344 üzenetére
Sajnos nem tudom mi lehet
Esetleg valami bill. kombinációt tudnál még írni hogy ha bekapcsolja a gépet és a fekete kép van akkor FN+ melyik gomb hogy talán hátha elő jönne az ikonok és a kurzor is
Persze ha létezik valami megoldás még erre.Ha villogna valamelyik led akkor mit kéne tenni? Mert ma még nem beszéltem vele.
-
NÓPARA
aktív tag
válasz
vilmaboy #45341 üzenetére
Kezdem ott hogy mikor bekapcsolta a gépet volt minden ugy mondd( kurzor és ikonok is a gépen) Van neki pannonos WI-FI stick( remélem jól írtam) az volt a gépre dugva és ugy kereste a hálózatott. Talán ott nyomhatott el valamit szvsz szoftveresen...Az FN+ kombinációkat talán nem használta együttesen..Sajnos azt sem tudom hogy a végén mikor el ment a kép vagyis csak fekete lett mert akkor már semmi ikont nem látott sem kurzort sem. A gép MSI CX600. A HDD nem tudom add e hangot mert nem kérdeztem.. de a ledek azt hiszem folyamatosan világítottak.
-
vilmaboy
őstag
válasz
NÓPARA #45340 üzenetére
Leírtak alapján kezdjük user hibával... remélhetőleg nem csak átnyomkodta FN+akármelyik gombal a megjelenítést külső képernyőre ugye? vót má ilyen Valamint nem csak letiltotta ugyanígy a touchpadot???
Mert akkor itt nagyot fogunk ám röhögni... Látnék rá esélyt, mert pl sok gépnél a wifi is FN+általában F2 gombal kapcsol be. ha vaalki nem vágja mit nyomkod, akkor simán megcsinálja fent írrtakat... Hdd ad hangot? led visszajelez? villog vagy csak világít folyamatosan?
-
NÓPARA
aktív tag
válasz
vilmaboy #45339 üzenetére
Helló!
Az a helyzet hogy olyan helyen melózik az illető hogy sajnos hetente 1X mennek be a városba... akkor is kaja meg a létszügségletett megvenni...Viszont a hazajövetel is nem heti dolog
Amugy nem tudom olvastad e az írásaim.. de ugy kezdődött a dolog hogy keresett külföldi netes hálózatott az illető és ahogy nyomkodhatott valamit a gépen... egyszer csak el ment minden a gépről és csak fekete kép fogadta... se kurzor se más nem volt... Jóformán csak ki be tudta a gépet kapcsolni
Akkor volt hogy a gép logója bejött de volt mikor az sem de a pad és a kurzor rész nem működik. Viszont telón adni az infót ugy hogy nem látom mi van neki ott .. igaz mondja hogy mi van de a fekete kép azzal én sem tudok mit kezdeni...Azt meg nem kérem hogy bele nézzen a gépbe mert oda csavarhúzó is kell már
De ha valami dolog van még.. azt szivesen venném akár privátba is az OFF véget.
-
vilmaboy
őstag
válasz
NÓPARA #45329 üzenetére
tényleg nincs külföldön egy szerviz aki 1óra munkadíj fejében megmondaná neki, hogy mi a baja? Vagy hazajön manapság? Nem gondolom, hogy annyira kiemelkedően drága lenne megnézetni, hogy ne érje meg. Legalább diagnosztizálják a problémáját. Az már egy más dolog, hogy mire hazaér, esetleg szerzünk neki alkatrészt stb... Idehaza nyilván )(pláne ph-n) sokkal olcsóbban szerez alkatrészt plusz olcsóbban meg is javíttatja.
-
slayer93
tag
Sziasztok.
Egy lenovo Y580-as notim van és érdekelne, hogy az i7 3610QM procinál hogy lehet a turbót kikapcsolni?
Előre is köszönöm
Slayer
-
spista222
addikt
válasz
köszörü #45334 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Annyi a gond hogy nem tudom hogy akármilyen BIOS ráírása után egyáltalán beindul-e a nem megfelelő memória miatt például. és visszaírni a régit csak külsőleg lehet ugye?Ahogy néztem az eredeti BIOS chipben kétszer van benne a BIOS információ nem tudom hogy az biztonsági mentés vagy mi miatt.
-
NÓPARA
aktív tag
válasz
Dell XPS #45323 üzenetére
Sajnos nem megoldható a dolog mert csak ez az egy gép van neki és még olyan helyre sem tudja vinni ahol lehetne próbálni
A kábelről meg nem is beszélnék... Szóval elég szűkös minden az illetőnél
De azért én is megköszönöm hogy foglalkozol a dologgal.
Esetleg olyan nem lehet hogy internetes hálózat kereséskor valamire még rá kattintott? mert talán azután jött a fekete képernyő.... De ez csak az illetőnél is tipp..
-
NÓPARA
aktív tag
-
Dell XPS
veterán
válasz
NÓPARA #45318 üzenetére
Hali,
Hát lehet, hogy félreértetem valamit, de azt mondtad: hogy már nem jön be rajta semmi.....akkor tisztázzuk azt, hogy a semmi mit takar pontosan. - Ezt lehet, mert ez a lényeges ebben, hogy tudjunk segíteni....
Szerk: Fekete kijelző, szürke kijelző, "Setup" menü,....mi látszik?
-
NÓPARA
aktív tag
Helló!
Ismét jelentkeznék.. A laptop MSI sajnos nem nálam van csak közvetítő vagyok... A gép kint van külföldön az illetővel.. A gépen WIN7 van rajta...próbált hálózatott keresni rajta és el mentek az ikonok róla..( azóta nem jön be neki semmi a gépen sőt még az MSI logó sem
Volt már akksi ki-be tétel..is Valami ötlet ha lenne megköszönném...
-
spista222
addikt
Nem keresem vissza de folytatás.
Megjött az X300
van kép is
Nem is csíkos
Windows betöltésnél megállMég mielőtt valaki elkezdené írni hogy telepítsem újra bla, bla, bla..
már próbáltam Win7-el, XP-vel és mindkettő telepítőjével és mindegyik megáll.
Valaki máskor írta hogy a VGA BIOS-miatt lehet gond.
A BIOS-ban VGA verziószámnál egy kis vigyorgó fej van mivel ez nem Acer gyártmány hanem Fujitsu Siemens.
Szerintetek lehet az a gond hogy nem ACER BIOS van rajta?
Ha lehet akkor a jelenlegit le kell menteni(ezt mindenféleképp megteszem) és beleturkálni vagy van valahol Video BIOS kollekció amiből lehet válogatni?Válaszokat köszönöm.
Dos-ban jól működik.
Aktív témák
- Dell Latitude 5421 - i5 11500H/16GB/256GB SSD/Windows 11 ÁFÁ-s TOUCH
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360 több db
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest