- Hibajavításra adta a fejét az új Arc meghajtó
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
krystyan84
csendes tag
-
Ace owner
addikt
válasz
Zsolti1987 #27298 üzenetére
Akkor teljesen mind1.. Eladom majd (ha el tudom) és veszek vmi asztalit, azt jobban lehet bővíteni..
-
Ace owner
addikt
válasz
nightmare13 #27295 üzenetére
Nekem egy v5505 esprimo mobile-m van. Intel 965 chipsettel talán és 2,17ghz-s Core2-tes procival.
2giga ram van benne, megnéztem. -
Ace owner
addikt
Ha bővíteném a ramot akkor mennyivel lenne gyorsabb a gép? Jelenleg cs source is képes laggolni és csak minimumon van. Az online meg kizárt a 70-nes pingemmel..
-
berbatov2
senior tag
válasz
Zsolti1987 #27292 üzenetére
Akkor ennek utána nézek!
-
berbatov2
senior tag
válasz
nightmare13 #27289 üzenetére
Még egyszer köszi!
Szeretnék bele +2Gb ramot. Ami a fenti hszben van linken alul az ezt rendelték még hozzá "rovatban", abból melyiket vagy ha azok nem jók akkor milyen ramot tetessek bele.
Garival nem lesz gond ilyen jellegű bővítésnél ugye? -
berbatov2
senior tag
válasz
nightmare13 #27287 üzenetére
Az elég kell hogy legyen, remélem! -
nightmare13
őstag
válasz
berbatov2 #27286 üzenetére
Itt egy youtube video, érdemes megnézni a video leírást, ott olyan 50-60 FPS-t írnak maxon.
-
berbatov2
senior tag
Üdv!
[Ezen] a gépen elfut a Cs source ugye? Erősítse már meg valaki legyen szíves!
Szerk: A linken látható +2gb memóriából melyiket érdemes venni?
-
master90
aktív tag
Sziasztok
Lenne egy olyan problémám hogy alaptopomban van egy m8600 GS
És az vele a probléma hogy ától fügétlenül hogy a legújabb driver van fent !
Nem működik a physx ! -
csusza`
senior tag
válasz
Ace owner #27280 üzenetére
Első körben BIOS-ban nézd meg, hogy egyáltalán engedélyezve van-e. Bár ha a HDD csere előtt működtek, akkor valószínű.
Köv körben minden létező drivert rakj fel: értem itt a chipsetet, és főleg az ATK meg ACPI drivereket ha vannak külön. Ha van a notihoz ilyen QuickLaunch, vagy bármilyen ilyen Launch-button szerű hasznos kis kiegészítő szoftverek, azokat is tedd fel, utána elvileg be tudod kapcsolni Win alatt is a wifi-t, bluetooth-ot, aztán már mehet is a telepítés. -
Ace owner
addikt
Üdv!
FuSi v5505-ömön most lett vinyó cserélve és új win is van rajta. Az a gondom vele hogy a wifi és a bluetooth nem üzemel.. Sehonnan sem tudom elővarázsolni. Ötlet? Esetleg vmi drivert kéne leszednem? -
wanted5
őstag
nekem olyan bajom van h mikor ki akarom kapcsolni a notit akkor újraindúl mindig.
Semmi hibát meg ilyesmit nem ír, olyan mintha rendesen kikapcsolna csak utánna újra bekapcsol
Egy Dell L702x-em van amugy
Vmi tipp h miért csinálhatja? -
bedohazi
aktív tag
koszi
-
zsolthee
senior tag
válasz
csusza` #27271 üzenetére
Igen, van olyan amikor az alaplapot is ki kell emelni egy egyszerű pucoláshoz, de szerencsére az esetek többségére nem ez jellemző. Szerintem elég jól meg vannak tervezve a Toshiba gépek, nem rejtették el talán annyira azt a hűtőt.
bedohazi: ha figyelsz minden csavarra és rögzítésre akkor nem lesz gond.
A pöckökkel meg tényleg óvatosan -
csusza`
senior tag
válasz
zsolthee #27270 üzenetére
Másik eset: nem elég a billt kikapni, ha hozzá akar férni a bordához, hanem szét kell kapni az egész notit, leszedni a kijelzőt, stb. Az meg nem kis meló, ha arra adja a fejét, hogy szétszedje, csináljon egy vázlatot nagyjából egy lapra melyik csavar hol volt.
Egyébként óvatosan a szétpattintgatással, azok az apró pöckök könnyen törnek. -
zsolthee
senior tag
válasz
bedohazi #27268 üzenetére
Gondolom a hűtőjéhez szeretnél hozzáférni...
Az alsó lecsavarozható fedlapok általában csak a RAM-okat, HDD-t esetleg a WLAN kátyát rejtik. (Kivéve némelyik laptop típust ahol egyetlen nagy fedél levételével hozzáférsz az egész aljához.) Legtöbbször a billentyűzetet kell kivenni elsőnek és utána elérhetővé válik a ventilátor+borda. A klaviatúra kiszerelésére pedig 2 tippem van:
1. Simán oldalra ki kell pattintani(vagy el kell húzni) a mellette lévő kis műanyag pöcköket és kijön.(Azt azért nézd meg, hogy az alján nincs-e olyan csavar ami a billentyűzetet fogja. Gyakran kis szimbólummal vagy KB rövidítéssel jelölik )
2. Vagy előbb le kell szedni a felette lévő bekapcsoló panelt és utána jön az első lépés.Szedtem már szét párat, jól szerelhetőek de erre a típusra konkrétan nem emlékszem. Látni kéne és akkor menne.
-
-
bedohazi
aktív tag
Sziasztok,
Van egy Toshiba Sattelite L650-es notebookom, ami pont igy nez ki mint az alabbi linken, csak nem ezekkel az alkatreszekkel rendelkezik.
[link]
Az enyemben i3-380m, 3gb ram, 320gb hdd es ati 5650-1gb van.
Azt szeretnem megtudni, hogy e laptopot, hogyan kell/lehet portalanitani, az aljarol melyik lemezkekek kell lecsavarozni? -
Jim-Y
veterán
Sziasztok, mindenkinek koszonom a segitseget, sokat segitettetek, igy megvan konkretan hogy mit kell vennem, es szerintem a lehetosegeimhez kepest a legjobb megoldast talaltam meg: 2x1 gb 667 vagy 800mhz-es ram, ami ugyan csak 533on fog menni, de ezekhez hozza is lehet jutni viszonylag olcson, valamint a linkelt samu hm160hc merevlemez, szoval koszi megegyszer
-
nightmare13
őstag
-
butch1
csendes tag
Sziasztok, most vettem egy DELL XPS 15 laptopot 640 Gb vinyoval. Ami ugye rejtett particio es egy C meghajto. Szeretnek particionalni WIN7 alatt... Milyen programot ajanlotok ??
-
Jim-Y
veterán
válasz
nightmare13 #27255 üzenetére
Szerintem az lesz, hogy lementem az adatokat, és kiveszem a vinyót, lövök róla egy képet és majd megmondjátok, hogy az milyen^^ Azért kérdeztem amúgy meg, mert hátha van valami olyan, hogy ha ugye most IDE van benne, akkor tökmindegy, hogy a chipset mit támogat nem fogok tudni rádugni SATA-t, mert a kettőnek különböző a csatolója, de a legjobb ha szétszedem..az a biztos. Köszönöm az eddigi segítségeket
-
nightmare13
őstag
-
Jim-Y
veterán
válasz
nightmare13 #27252 üzenetére
Köszi a választ, még egy kérdésem lenne, itt leírják, hogy milyen alaplapi chipsetem van,majd erre rákeresve ezt találtam, ahol idézem, ezt írják:
1 "Support for dual channel DDR2 400/533 MHz memory technology" - ez cink
2 "Serial ATA Provides up to 150 MB/sec transfer rate for disk traffic." akkor ez azt jelenti, hogy SATA merevlemezt is tehetek bele? ez némileg megkönnyítené a dolgot, IDE-s lemezt nem nagyon lehet már kapni:/ -
tevike
senior tag
válasz
nightmare13 #27252 üzenetére
Javasolt a 7200-as ha gyorsabb winyót akarsz.
-
Jim-Y
veterán
-
tevike
senior tag
válasz
nightmare13 #27249 üzenetére
Igen,ezért néztem én is használtan itt
-
tevike
senior tag
Hát igen,az a fél giga ram és a 80gb hdd nem valami korszerű.Az ha nagyobb fesz-es ramot teszel a gépedbe mint ami bele való,nem tudom h alacsonyabban fog-e működni,de én azt mondom hogy igen,lehetséges hogy 800mhz-s ram mennyen benne.2 Socketed van ram-nak ami két helyet jelent,szerintem azt a két helyet használd ki 2x1 gb-nak(ha itt is dual-ba jobban dolgoznak a ramok mint a pcnél),meg a géped is jobban örülne neki szerintem.De vehetsz 800mhz helyett 667mhz-t is,és akkor már is közelebb vagy az igazsághoz
HDD-k meg itt Ph-n ha jól láttam 10.000ft-tól ill.környékén vannak normálisabb méretbe,szóval a 10.000-s keretbe nem igazán fogsz beleférni szerintem( 2,5" hdd-ket néztem)
Gondolom még 1-2ezer forint + belefér a szülőknek is
-
Jim-Y
veterán
válasz
tevike #27246 üzenetére
Köszi neked is, ha már itt vagytok, akkor ide is felteszem a kérdésem: kérdés .
Használt alkatrészek is játszanak, és a bővítésre irányárban 10.000 forintot szánunk, 4.000 2gb ramra a maradék cca 6-8K egy gyorsabb HDD-re, de hogy milyet vegyek, abban tanácstalan vagyok:/ Gondolkodtam 16K-ért egy Buffalo SSD-ben is, de az szüleim szerint nem fér bele a keretbe :/
-
Jim-Y
veterán
Hát, amikor kiesett próbáltam, de bonyolultabbnak tűnt, most, hogy írtad megpróbáltam és visszatettem 20mp alatt
Ennyit ér az információ
Szerintetek ha nincs eltörve, maximum csak külcsinre kicsit leharcolt attól még érdemes elvinni szervízbe? Tudnak ott vele valamit csinálni? kitisztítani stb? üdv
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, el szeretném vinni az 5 éves Asus notebookomat szervízbe külső felújításra, érdeklődnék, hogy nem tudtok egy jó szervízt ahova elvihetném? Igazából ami sürgős lenne, hogy vissza kéne tenni az enter gombot, mert kipattant a helyéről, és akkor rögtön meg is tisztíthatnák a klaviatúrát, a noti belső felújítását én végzem majd el. üdv
-
Bazsó
tag
Hali
Létezik olyan laptop,ami képes DTS-ben megszólaltatni egy Logitech Z-5500-at?
köszönöm
-
NetRolller3D
csendes tag
válasz
csusza` #27209 üzenetére
Az Aspire 5720ZG gyakorlatilag "mindenevő" MXM vonalon - amelyik kártyán van saját BIOS, azt általában el is fogadja. (Néhány kártyával indítás után 30 másodpercig pittyeg, MXM-hibára panaszkodva - ez általában a VBIOS frissítésével / patchelésével megoldódik.)
Az enyémben eddig járt már referencia(?) HD3650, Asus-gyártotta 8600M GT, illetve HP 8530W-ből kiszerelt Quadro FX 770M. A HD3650 nem minden kimenetet ismert fel, a többivel hibátlanul üzemelt, egyikkel sem pittyegett.
Ezeken kívül (Notebookreview listája szerint) fogadja még a HD2600-at, a 9500M GS-t, a 9600M GT-t, a 9650M GT-t, a 9300M G-t, a 9300M GS-t és a HD3470-et is.(A típus nem összetévesztendő a TravelMate 5720-szal, mely kifejezetten válogatós.)
-
Epha
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. A notim elég régi és csak kis felbontáson visz régebbi játékokt (pl. cod2). Eddig nem volt vele semmi baj, de most vmi elállítódott és játék közben nem húzza szét a képet. Vagyis 1280x800on van a gép felbontása, a játék pedig 640x480on és csak kicsiben jeleníti meg a kijelző közepén. A notebook egy asus x51l és win7-em van rajta. Ha vki tudja h hogy tudnám visszaállítani, és leírná nekem, annak megköszönném. -
zsolesz010
senior tag
Tiszteletem,
Adott egy Compaq nx9010 notebook (DN775A), 2.4-es Celeron procival, 256MB SD rammal, Radeon IGP-345M VGA-val, 30GB-os ATA Toshiba vinyóval, legfrissebb BIOS-szal.
A tünetek: XP nem volt hajlandó települni, csak úgy, ha a telepítő lemez tartalmát felmásoltam a vinyóra, és onnan indítottam a telepítést az i386 mappából. Egyéb esetben a gép a végfelhasználói szerződés képernyő előtt egyszerűen kikapcsolt. Mindig majdnem ugyanott. XP felerőszakolva, de bizonyos programok, műveletek indításánál a gép fogja magát, és mintha elvennék az áramot, kikapcsol. Amivel pl. azonnal elő tudom idézni: Google Chrome offline és online telepítője, Explorer 8 offline és Windows Update-es telepítője, némely Compaq gyári driver önkicsomagolós telepítője (ha másik gépen csomagolom ki, és úgy telepítem utólag, nincs kikapcsolás), 56k-s modem előre kicsomagolt Compaq gyári driver Eszközkezelőből frissítve (Windows Update-ről simán felment).
Vinyó másik gépben tesztelve, ram tesztelve, BIOS beállítások rendben. Akku döglött, de anélkül is megnéztem, nem az zavar be. Full fényerőn, procit teljesen leterhelve semmi baja, tápellátással semmi gond. Hőmérsékletek rendben. Aida64, Total Commander, Windows Update frissítések (Explorer 8 nélkül) gond nélkül felmentek, működnek, a gép megy akár órákig is, de ha olyan program, művelet indulna, ami neki nem tetszik, egyszerűen kikapcsol.
Nem találkoztam még ilyennel, akinek van bármi ötlete, legyen szíves ossza meg.Itt már felvettem a dolgot szerdán [link], sajnos eddig úgy néz ki, nem csak én állok értetlenül a dolog előtt.
-
Gabis
őstag
válasz
csusza` #27234 üzenetére
Igen, ez volt az első megoldás de mivel nem 2-3 db szofverről van szó nem akarok egy csomó visszamaradt és nem törölt bejegyzésekkel teli géppel indítani, revo uninstaller-t használtam ill. a jó öreg msconfig-ból kilőttem ami nem kell de valahogy nem volt az igazi...
egy csomó windows-os frissítés nem települt, hdd műveletnél valamikor egész látványosan beakadt a kurzorleginkább arra lennék kíváncsi használható e a kulcs, mert gondolom ha a C-re telepítek akkor a recovery partíciót nem bántja, az azért szeretném megtartani...
-
csusza`
senior tag
-
Gabis
őstag
Sziasztok, egy kérdésem lenne hozzátok...
egyészen jó áron hozzájutottam egy Sony laptophoz aminek a merevlemezén található egy helyreállítási partíció (15GB), egy Win7-es indítási partíció (100MB), a Win7 Home Premium oprendszer C: meghajtón (65GB), és egy a saját dolgaimnak (200GB)a kérdésem az lenne, hogy ha a C-re rátelepítek egy ugyanilyen verziójú (azaz HP) rendszert akkor a géphez kapott liszenszkulccsal tudom e aktiválni ill. ez belekavarhat e a Sony visszaállítási rendszerébe?
Az ok amiért saját rendszert tennék, túl soknak találom a Sony saját programjait, megvannak már a saját bejáratott megoldásaim és nincs lehetőség választani miket telepítsen fel.
Segítségeteket előre is köszönöm
-
suni100
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem van SOS-ben, hogy van egy Asus laptop és a hálózati adapter iszonyatosan serceg és a szaga sem a legjobb, ha be van dugva, az adapter kimenete 19V, 3,42A
Van egy másik Asus adapterem, de annak a kimenete 19V és 4,74A, a csatlakozójuk megegyezik, ezt az adaptert használhatom a másik helyett vagy inkább ne?Köszi!
-
Hunter2
addikt
lehet valahogy javítani az LCD kijelzőt ha azon függőleges csíkok jelentek meg a kép teljes hosszában?
A másik eset az mikor a kép közepén egy 2cm széles fehér függőleges csík van. -
nightmare13
őstag
Szia!
Kicsit drágább, de cserébe minőségi noti, elég erős hardverrel:
Lenovo Y560Nagyon jó gép, én is most vettem!
-
maláj
addikt
üdv
cimbora venne laptopot ami jó játékra, nem túl nehéz, 15 colos, és olcsó
felbontásra 1366x768-at írt, a legújabb játékok is menjenek rajta (nyilván medium-low)
jó cpu, jó vga, dvdrw kell, 4 GB ram minimum, >250 GB hdd, kártyaolvasó nem szükséges, kijelző lehet tükrös, op. rsz. nem fontos rá ...
konkrét típusokat ha mondtok továbbítom nékije
keret: 130-150k HUF
amiket eddig javasoltak neki: acer 5750g, acer 5552g + valami hp -
Hunter2
addikt
válasz
Speeedfire #27221 üzenetére
valószínűleg körben vannak műanyag patentok amik tartják , ilyennel tudod kinyitni sérülés mentesen: [link]
A másik kérdésedre a válasz: kölcsön dvd-rommal tudsz telepíteni rá xp-t.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #27221 üzenetére
Ugyan erre egy másik feladat. Ha nincs usb boot, nem jó a dvd rom akkor hogyan telepítsünk xp-t?
A norton ghost megoldásán agyalok nagyon felrakni win alatt usb-ről, csak azt nem tudom milyen képfájlt tallózzak be neki... -
Speeedfire
félisten
Nem tudom hova írjak....
Van egy régi ECS green 550-es noti most nálam, de nem találok hozzá szerelési útmutatót. Már minden csavart kiszedtem hátulról, de nem tudom leszedni a hátlapot....hátha valaki találkozott már ezzel vagy jobban tud keresni. -
csusza`
senior tag
válasz
donjohnson #27214 üzenetére
??? Miért, ebből létezik MXM II foglalatú? Ezek alaplapra integrált kártyák. Ebben integrált nincs, csak MXM II foglalat.
-
donjohnson
addikt
válasz
csusza` #27209 üzenetére
esetleg Intel® Graphics Media Accelerator (GMA) X3100-at néztél hozzá?
-
csusza`
senior tag
válasz
tevike #27204 üzenetére
Nézd, ha az üzletből kihozod a vacsi új notit, amit 100-ért vettél, egy hozzáértő ember nem fog 80-nál többet adni érte, hiába van gari - igaz ez a kereskedőkre persze. Kéz alatt más kérdés.
Hatványozottan igaz ez a használt notikra: még kevés garral SEM tudod eladni annyiért, amennyit valójában ér. A kolléga nem mondott hülyeséget, ha Celeronnal eladod 45 és a másik két alkatrészt, a CPU-t meg a memóriát, talán közelebb leszel az általad hőn áhított 70k-hoz. Egyébként valóban nem fog menni: senkit nem érdekel, hogy Celeron vagy egy brutál - mostani viszonylatban már inkább átlagos - T7xxx proci van benne, az átlagembernek megy W7 meg a 'zinternet, aztán márisvan.
-
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Hozzáértőbbektől kérdezném a következőt: kezemben tartok egy Acer Aspire 5720ZG típusú notit, amiben egy (mily meglepő) halott 8400M GS kártya "dübörög"!
Elég ritka, ha találtam horror árban. A kérdés a következő: mivel ezeknek a notiknak eléggé korlátozott a BIOS-a, egy-két típust ismer fel, honnan lehetne kideríteni, hogy mely típusokat fogadja?
-
Hunter2
addikt
notebook zsanér hegesztésre keresek embert!!
tevike
Szerintem add el mielőbb, ahogy néztem eléggé soknál kontaktos lesz a chipset akkor meg még ennyit sem kapsz érte. egyébként pont nálam is van egy ilyen, ha kéne valami burkolati elem vagy billentyűzet akkor szólj nyugodtan. -
xcds
őstag
válasz
tevike #27204 üzenetére
Az sem szentírás, amit a beárazósban mondanak. Nem azt mondtam, hogy szedd darabokra, csak, ha így sem vagy vele elégedett, akkor tedd vissza a régi procit, a T7200-t meg magában jobban el lehet adni, mert az a legjobb része a gépnek. Direkt érted mindig félre, amit írok?
-
tevike
senior tag
Rendes vagy és idáig sokat segítettél tényleg,szóval a tanácsokat és a jó indulatot köszönöm,szívem szerint piros pontot is ajánlanék neked
De 70-t nem is reméltem soha,igazából 60.000-re lőttem be én is az árát reálisan,nem akarok többet várni mint amennyi,csak reális árat vártam tőle,és az 50.000 jelen esetben nem az.Lehet hogy bontva többet ér,csak tudod a francnak van kedve miszlikbe aprítva eladni... -
xcds
őstag
válasz
tevike #27202 üzenetére
Ha nem árasztanék bölcs gondolatokat, akkor most azon siránkoznál, hogy miért nem megy a géped a T3400-val.
Amit ajánlottam, az a legjobb megoldás, úgy kapod a legtöbb pénzt, de eddig is elég nehezen fogadtad el, amiket írtam, pedig utólag csak igazam volt.
Ez egy 4 éves gép, akkor is alap volt, ma nem fognak érte 70 ezret adni akkor se, ha a fejed tetejére állsz. 80-90-ért vadi új, gépet lehet venni és még azok is erősebbek ennél. Az új procival legalább hétköznapi dolgokra jól használható.
Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hibajavításra adta a fejét az új Arc meghajtó
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VPN topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F16 (2024)
- Apple Macbook Air M1 2020 8/256GB dobozos
- Thinkpad T490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS érintő Ultra 7 165H RTX 2050 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 gamer notebook /i5-10300H, 8GB , GTX1650 Ti/ (használt)
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest