Aktív témák
-
Z86
őstag
válasz
JOkE01 #28794 üzenetére
A leírásod alapján ez egy nagyon vacak panel. Az, hogy rendes feketét nem látsz rajta nem meglepő, de szemből nézve inverz színeket nem kellene produkálnia.
Itt a samsung szerviz elérhetősége, esetleg kérdezz rá, ez mennyire számít normál működésnek illetve cserélik-e a panelt.Különösen szép képű notebookról a fullHD-s dell XPS jutott eszembe, -=Libria=- fórumtárs egyfolytában dicséri.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
sirszevenap #28797 üzenetére
Hm látszik hogy kezdő vagy benne, pláne egy amilot nem húznék, de laptopokat egyébként sem szabad húzni, egyrészt mert jóval könnyebben el szállhat a rendszer mint egy asztalinál. Itt a hűtés sokkal másabb, mert asztalin még csak csak megoldod, ventilátorokkal , vízhűtéssel, ki mivel.. De véleményem szerint ha jót akarsz magadnak akkor nem nyúlsz hozzá.. Amennyit meg esetleg lehetne is rajta pöckölni azt meg meg sem éreznéd.
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy szeretnék egy kicsit többet kihozni a notebookomból..
Egy amilo pi2530 - rol van szó. A procin szeretnék kicsit húzni meg a gpu-n, van rá valami módszer? Elég kezdő vagyok benne, eddig asztalim volt!
Köszönöm a válaszokat!
üdv.
-
TheProb
veterán
ha rá akarom kötni laptopra az 5.1-et akkor melyik a legjobb a külső hangkártya? (gondolom ez a megoldás rá)
-
JOkE01
tag
válasz
nightmare13 #28792 üzenetére
A legfrissebb nvidia driver van fent, illetve kollégámnak is ilyen laptopja van és ugyanilyen sz.r a kijelzője, úgyhogy akkor lehet, hogy valami széria hiba? Egyszerűen úgy tudnám a legjobban megfogalmazni, hogy nincs a kijelzőn fekete illetve csak nagyon kis sávban. Vagy lényeges távolságből kell néznem, vagy közelről a képernyő közepe szép az alja viszont szürke a teteje "inverz" fekete.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Gál István #28789 üzenetére
Adjál neki a lemezkezelésnél egy betű jelet! Pontosan úgy ahogy nightmare13 írta
-
nightmare13
őstag
Vezérlőpult --> Felügyeleti eszközök --> Számítógépkezelés --> Baloldalt lemezkezelés --> Alul a listában kikeresed a DVD íród, jobb gomb --> Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása --> itt adsz hozzá egy betűt.
Ha gyárilag nem látja, az már nagy gond, mivel ezek az írók plug and play jellegű kiegészítők.
-
-
JOkE01
tag
Sziasztok!
Van egy samsung rv509 notebookom. (Ez az első) És nagyon csalódott vagyok a képminősége miatt. Ha nem nézem legalább 80 cm távolságból a kijelzőjét akkor szőrnyű a képe. A felső része sötét az alja pedig szürke. Ezt mi okozza? Gyenge a betekintési szöge? Vagy valamit rosszul állítottam be?
Tudtok esetleg ez helyett ajánlani egy olyan notebookot aminek gyönyörű a kijelzője? (Főleg filmnézésre használnám és azt szeretném, ha közelről is szép képe lenne legalább mint egy rendes led monitornak.)
Sok tesztet elolvastam de azokban alig írnak valamit a kijelzőről max annyit hogy fényes vagy matt meg mekkora a fényereje és felbontása.
Előre is köszönöm.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Gál István #28785 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdésedet, a beépített dvd meghajtót szeretnéd rátelepíteni?? Azt automatán fel kell hogy ismerje.
-
Gál István
senior tag
Sziasztok!
Egy Dell Inspiron N5110-es notebookra szeretnénk telepíteni a dvd meghajtót de a dell oldalán megadott linkekkel nem tudunk megoldást találni. Tudnátok segíteni hogy honnan lehet letölteni egy rendes drivert?
Előre is köszönöm!
-
nightmare13
őstag
-
Hoffer
őstag
válasz
nightmare13 #28779 üzenetére
Nekem is van, de nem segít... minden jól van beállítva...
-
kiralytom
aktív tag
még egy kérdésem lenne. a gép papírjait nem találom. leellenőrizhető hogy van-e még rá garancia ? Acer a masina!
hallottam ilyen utazógaranciáról pl.
-
kiralytom
aktív tag
válasz
nightmare13 #28774 üzenetére
egyelőre nem
-
Attila14
aktív tag
válasz
nightmare13 #28761 üzenetére
nem találok ilyet a biosban, már próbáltam mivel asztali pc-nél szokott ez lenni a megoldás de ebben a biosban alig valami beállítási lehetőség
-
Hoffer
őstag
válasz
nightmare13 #28776 üzenetére
Azért ezen is egy pár játék elfut azért!
-
Hoffer
őstag
válasz
nightmare13 #28772 üzenetére
Jah, az tudom hol van ott be van állítva a natív legnagyobb felbontás!
És az a szomorú hogy egy 400ezres laptopról van szó... -
kiralytom
aktív tag
válasz
nightmare13 #28764 üzenetére
nem. egy felmegy de nem történik semmi. a gyártó is tisztába van ezzel, linkeltem a fórumot ahol maga az ausztrál képviselet egy munkatársa próbál segíteni :S
tömeges probléma -
-
Hoffer
őstag
válasz
nightmare13 #28770 üzenetére
És azt hol találom?
-
Hoffer
őstag
válasz
nightmare13 #28768 üzenetére
a asztalon jó a beállítás ott megy a legnagyobb felbontáson, csak játék alatt nem!
-
nightmare13
őstag
válasz
pixelblondie #28765 üzenetére
Általában nem megfelelő, mert mindegyik gyártó saját részlege készíti el csakis ahhoz a szériához megfelelő drivert. De ki tudja, lehet, csak ezt akarják elhitetni velünk
-
Hoffer
őstag
válasz
nightmare13 #28762 üzenetére
Intel HD
-
pixelblondie
senior tag
válasz
nightmare13 #28764 üzenetére
Igen halkan sutyorgok : az én driverem nem jó neki, mi? Csakmert elküldhetném, vagy mittudomén. - ugyan ez asus meg 64 bit,de azért csak megkérdezem,hátha egyszer kivételesen én is segíthetnék valakinek
-
kiralytom
aktív tag
Hali
van egy Acer Aspire 5742G-s laptopom, mely Geforce GT540M vga-val van ellátva. Elkavarodott a gyári drivere és az újak közül egy sem megy fel.Ami felment az végül mégse működött. A VGA-nak nincs hibája találtam külföldi fórumon
( íme: http://forums.whirlpool.net.au/archive/1647272 )
erről leírást, hogy ez az igen erős vga problémás az újabb driverek miatt. Tudna valaki segíteni hogyan oldhatnám meg?
(32bites win7em van)
-
Hoffer
őstag
válasz
nightmare13 #28758 üzenetére
pl CS, aminek ugye mennie kéne és a Wide mód nem is aktív...
-
Attila14
aktív tag
Üdv!
Ismerősöm fujitsu siemens amilo pa2548-as laptopjára szeretnék a vista helyett xp-t telepíteni, elöszőr az xp nem ismerte fel a merevlemezt, azt ajánlották hogy win7 telepítővel formázzam a merevlemezt, ezt sikerült is megcsinálnom csakhogy ezek után sem ismeri fel az xp telepítő a merevlemezt, és a win7 telepítő olyan hibát ír hogy nem sikerült kapcsolatot létesíteni a merevlemezzel. Van valakinek valami ötlete mit lehetne csinálni? -
Hoffer
őstag
válasz
nightmare13 #28756 üzenetére
Bármelyikről, amit kipróbáltam!
-
doser0717
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok valami boltot, ahol lehet olyan 3.0-s usb kábelt venni, aminek mind a 2 vége usb?!?
Valami van a kábelemmel. Csak 2.0-nak ismeri fel a mostanit, de tuti azzal van a baj, mert egy ugyanilyen külső hdd van a családban és annak a kábelével tökéletesen megy (a sajátommal 35-40, míg a másikkal kb. 95-100Mb/s-el másol) -
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne hogy elvileg fent van a video driver, de egy játékban sem tudom beállítani a natív felbontást, jelen esetben 1366x768!
Csak az 1024x768-at engedi max!
Mitől lehet ez? win7 Sp1 van fent, és voltak bajok az uj intel hd driver felrakással mert nem szeri az sp1-et, de az eszközkezelőben minden okés, és azt mondja, hogy a legfrisebb van fent!
Valami ötlet? -
GRaul
őstag
köszönöm szépen a segitséget.
még egy olyan kérdésem lenne, hogy ha csinálok a belsejéről fotót akkor tudtok biztosabb választ adni?
Illetve az lehetséges h ez a proci ami most van benne integrálva van?
Mert a saturnba azt mondták nekem.
De lehet h csak azért h rám sózzanak egy corei3mas gépet 50e drágábban :d -
Z86
őstag
-
GRaul
őstag
válasz
nightmare13 #28745 üzenetére
okéj nem is azért irtam csak nem értettem
Találtam egy ilyet:[link]
Ezek szerint ennek klappolnia kellene nem?
-
-
GRaul
őstag
válasz
nightmare13 #28740 üzenetére
-
GRaul
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen gépem: [link]
Csak P6100 procival van szerelve nem córájjal
Az lenne a kérdésem h bele szerelhető e szerintetek córáj3 és 5ös proci majd a későbbiekben?
Mert nekem ahol vettem azt mondták h az Én procim bele van integrálva az alaplapba és nem cserélhető.Szerintem ez marhaság.
De itt fórumon is azt írták nekem h ilyen helyzet az én esetembe nem állhat fenn.
Üdv Misi -
tevike
senior tag
doser0717: Rendben,köszönöm,akkor ott próbálkozok majd!
Z86: De a lakkost én azért preferálom,mert nem kopik,vagy is negyed annyira gyorsan mint a fröccsöntött műanyag,ami az állandó érintkezéstől lekopik hamar,és szerintem az baromi csúnya,rondább mint ha ujjlenyomatos vagy picit karcos lenne a laptop.
-
tevike
senior tag
Köszönöm,körül fogok nézni!
Esetleg még annyiban ha tudnátok segíteni,vagy ha valakinek van ötlete...:
Asszonynak kéne egy notebook 15"-16",csak is újonnan,100e forint és Anyaghasználatban ne olyan legyen ami kikopik gyorsan,szóval ne az a szokásos műanyag legyen a csukló alatt,meg a touchpad és a nyomógombjai,ami 2-3hónap alatt kifényesedik.Ez a lakk,vagy csiszolt műanyag lenne a legjobb amit az Asus használ.Ha valakinek van ilyen gép a gondolataiban akkor ne tartsa magába!
Köszönöm
-
tevike
senior tag
Sziasztok,tudnátok nekem segíteni?
Kéne egy webcím,(BP-i boltal),ahol lehet újonnan venni notebookot,egy megbízható bolt ahol új notebookok vannak és aránylag olcsóak.
Köszönöm előre is!(aquacomputer-t ismerem eddig,laptop.hu-t)
-
TheProb
veterán
Hi!
Nem tudjátok hogy Acer-be való ODD helyére való beépítőkeretet hol találok amibe vinyót tudok tenni?
Valamint, ha rá akarom kötni laptopra az 5.1-et akkor melyik a legjobb a külső hangkártya? (gondolom ez a megoldás rá)
-
De Tecsőn is fent van 1080p-ban
-
doser0717
aktív tag
Hola!
Van itt a prohardveren valami nagyon nagy felbontású FHD-s videó, amin nagyon sok madár repked és felülről van az egész. Nem tudja valaki hogy hol találom? Link?
-
kendeee
aktív tag
válasz
Zsolti1987 #28726 üzenetére
Legalább egy alienware-nek kellene lennie, hogy megérje megcsinálni vagy egy macbook pro-nak
És akkor ha leesett, még ott a vinyó, vagy a fizikai sérülés által generált elektromos hibák.
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
kendeee #28724 üzenetére
Én is azt próbáltam neki ecsetelni, jó lenne, ha leírná, hogy pontosan mi történt vele. Még a bga-tól se biztos, hogy megjavulni, mert törött kijelző és csíkos kép, és még melegszik is nagyon... Valószínű leeshetett neki. (Akkor meg felesleges kijelzőt cserélni, ha halott a lap is.)
-
kendeee
aktív tag
válasz
Nova96 #28718 üzenetére
Nem tudom hány ezres géped lehet és te hogy állsz anyagilag, de 80ezerből olyan frankó laptopot veszel, amit még hajtasz 2 évig. 80ezer az brutális javítási költség!!!! Gondolj bele: bontott alaplap egy mai laptopba is max 40 és kijelző 15-20 és ez a max. És ráadásul én mondjuk egy fujitsura vagy egy acer-re negyed ennyit se költenék(személyes vélemény)
Tudnunk kellene milyen notiról van szó, mert a piaci árát lehet meghaladja a javítási költség!
Lenovo szervíz is ezt csinálja: egy kuncsaft lenovója nálam 15-be volt javítani, lenovóék 55ezret mondtak, mint utána kiderült (kijelző cserét mondtak, de csak a fénycső volt törött) -
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Zsolti1987 #28719 üzenetére
Ha megmondod milyen géped van, elmondom, hogyan tudod kivenni a vinyót.
-
Zsolti1987
aktív tag
-
Nova96
őstag
válasz
Zsolti1987 #28717 üzenetére
Oké köszi,de inkább a szervizre hagyom
És az első kérdésemre tudsz válaszolni?Képeket kéne kimenteni de,bekapcsolom és mire másolnám ki a mappát leáll. -
nightmare13
őstag
válasz
pixelblondie #28712 üzenetére
Nem nevettelek én ki soha
Amúgy tudomásom szerint lehet kapni nagyobb akksikat is, de hogy hol s mennyi, azt meg nem mondom.
-
Nova96
őstag
válasz
Zsolti1987 #28710 üzenetére
Hát berepedt belül az lcd és csíkozódik a kép szervizbe 80e mondtak azért érdekel ha külföldről hozzatok egy képernyő-t bele akkor mennyiért csinálják meg.
Mennyire 80 fokra kb. szóval ki is kellesz tisztítani -
rii
nagyúr
válasz
Zsolti1987 #28711 üzenetére
asszem DVD rom volt ráírva... reménykedtem benne h inkább legyen benne cdrom mint egy szar dvd rom .... (-: jóü akkor megkínzom DVD-vel is ....
-
pixelblondie
senior tag
válasz
nightmare13 #28700 üzenetére
Okés.
Amúgy meg ha lehet, úgyis veszek bele majd egy másik akksit. Feltéve persze hogy lehetséges. Nem ér kinevetni, hogy nemtudom -
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Nova96 #28707 üzenetére
Mennyi az a pár perc, és hány fokra melegszik fel? Pontosan mi történt vele, hogy kijelzőt is akarsz cserélni, meg melegszik is, megy a hűtés egyáltalán?
Ha komolyabb gondja van, és kijelző is kell, nem vagyok benne biztos, hogy megéri neked javíttatni, főleg nem szervízben. -
rii
nagyúr
(#28704) Pulsar: akkor első lépésként menek gyogyszertárba és megpróbálom
(#28705) kendeee megpróbálom eztt is .... de iszoynat durva másolásvédelemmel látták el ... jó volna ha egy egyszerű ISO-ba mentéssel kikeürlhető lenne ...... DVD-ről telpíteni kell egy prog-ot, és az a program betölti menet közben a kodek-et, az a dja át a videolejátszónak ... lehet csekkolja az optikai meghajtó betűjelét is közben ... otthon a PC-n OSX van, mert munkahelyen megzsoktam ... szóval próbáltam OSX alatt akár a win, akár teljes gépet és rajta XP emulálni, nem sikerült... még gép emulálással (és azon egy komplett XP)se tudtam elindítni a durva védelme miatt .... de megpróbálom akkor ezt is ha a tisztíás nem vinne előre ...
(#28706) Zsolti1987 több lemezzel még nem nagyon próbáltam .. friss a masina ... (-: CD megy benne ... ezt meg assze fel se pörgeti ... IDE-s DVD olvasóm van is .... (-:
-----------------------------------------------------------------------------
nagyon köszi a tippeket ... ezeken végigmegyek!
(-: -
kendeee
aktív tag
válasz
Nova96 #28707 üzenetére
Rengeteg srác vállal a hardveraprón laptop javítást Miskolcon. Minek költenél rá servízdíjat stb..stb.. 1órás művelet az egész maximum. És van olyan is aki vállal rá garit is... Olyat keress, akinek van sok pozitív visszajelzése a hsz-ekben. Külső meghajtóval pofon egyszerű az adatmentés. Pl: usb hdd, pendrive, vagy csak írsz pár dvd lemezt. Újra kellene pasztázni a gépezetet, egy kalap alatt letudhatod a kijelzőcserével együtt.
Milyen gép, mikori.... -
Nova96
őstag
Üdv van olyan szerviz ha vesszek a laptopba illő képernyő-t beszerelik?És mennyiért?(Miskolcon)
Hogyan mentsem le a dolgokat a laptopról legfontosabb a képek picasa-val elindítom de felmelegszik pár perc alatt és kikapcsol valami ötlet? -
Zsolti1987
aktív tag
Ami a szerintem legolcsóbb megoldás, hogy veszel egy ide-s dvd olvasót, meg egy régi ide-s 3,5"-os usb-s vinyókeretet, abból kiveszed a panelt, és rádugod a dvd olvasóra. Ez a legolcsóbb, főleg ha ritkán használnád. A többi lemezt szereti, csak ezt az egyet nem? Többi olvasón gond nélkül megy?
(De ezt amit felettem javasoltak, iso-ba tömörítést is próbáld ki, hátha összejön vele.) -
kendeee
aktív tag
Üdv, másik gépbe berak, iso mount, majd egy pendrive-ra felmásolod, a pendrive-ot a t43-ba, file átmásol, mount daemon tools-ba és megnézed a t43-ról. És sztem olyan nincs hogy ne lehetne lemásolni......Mondjuk nem értem, mert ha eredeti a dvd vinnie kellene. A dvd csere nagyon költséges, akár 7 ezer is lehet használtban (már akkor íróra gondolok) sztem egy külső használt usb-s külső tápot nem igénylő dvd író lenne a legjobb megoldás. KB 5000Ft. Azt hozzá tudod pászítani bármelyik otthoni gépedhez....
-
rii
nagyúr
vettem egy IBM T43-at ... és van egy oktató DVD-m ... kva speckó koldéssal .. kikeülrni nem lehet .. lemsáolni nem lehet ... szóval egyetlen út, hogy notebookba be, és úgy megnéz DVD-től ... de a T43-as nem szereti ezt a lemezt ...
mi a legolcsóbb megoldás?
SATA2USB-vel egy Sata-s DVD olvasót használjak?
vagy külső DVD ovlasó?
esetle más járható út .... ? -
cellpeti
nagyúr
üdv
asus gépeknél hogy megy a bios frissítés? Másra már nem tudok gondolni, hogy miért szarakodhat.
Aktív témák
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Gyúrósok ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest