- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Milyen monitort vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
karakpecze21
senior tag
Hát egy beázásnak nyoma van az tuti.Természetesen nem kivülről látható nyomra gondolok.
Apósomnak egyszer sikerült eláztatni a telóját.Ki lett pucolva amennyire lehetett, szemmel nem látszódott a beázás.(a panelon stb.).
Szervízben simán észrevették és visszaküldték egy szépen kinagyított fotó társaságában. -
jooker82
nagyúr
Köszi és azt honnan tudom meg,h az enyémben van e ilyen Spdif?? A Laptopom acer aspire 5742ZG...Itt találtam egy hozzá hasonló csak gyengébb laptopot és ebbe elvileg van...Az enyém erősebb,mert 4GB Ram,meg 500Gb tárhely...
Kézikönyve meg nincs...a lapopon mikrofon,meg 3,5-es jack kimenet egymás mellett.. -
quart
csendes tag
xcds
Nem vagyok biztos semmiben és nem zárom ki a hardveres problémákat sem.
Csupán azt mondom, hogy a BIOS el sem indul, tehát nem az a gond, hogy "nehezen ismeri fel a vinyót". (Teljesen fekete képernyő, még egy villanást sem látni a bekapcsoláskor.) 10 perc múlva - mint régebben a bekapcsolás pillanatában - viszont azonnal felismer minden hardvert és perifériát. A tíz percnyi késésre nincs magyarázatom. Átnéztem az Energiagazdálkodás menüpontot is, ott sincs semmilyen "szokatlan" beállítás. Rejtély egyenlőre számomra. -
xcds
őstag
Na, most megkapargattam a forrasztások környékét és úgy néz ki, hogy mindegyik láb körül van egy pici hézag. de akkor ez azt jelenti, hogy a negatív lábak sincsenek összekötve ezen az oldalon.
Kérdés: Össze lehet-e kötni a negatív lábakat egymással és az ez oldali vezetősávval( amihez az árnyékolások is kötve vannak? Mert nem kivitelezhető igazán, hogy forrasztás után is megmaradjon az a tized mm rés a forrasztások és a vezetősáv között. Ha nem érhet a negatív az árnyékoláshoz (úgy néz ki, hogy eddig nem ért), akkor viszont át kell vágnom ezt a vezetősávot a csatlakozó körül így:Vélemények?
-
urdug
aktív tag
Az ilyen jellegű forrasztásos munkákhoz igen is hegyes végű ónszívós páka dukál és nem ferde hegyvégű. A gondod bajod megértem, ezért mondom, hogy csak óvatosan mert a lap még egy ilyen rehabilitációs behatást már önmegadás nélkül nem fog elviselni. A forrasztó ón (cin) minősége és vastagsága illetve gyantatartalma sem mindegy! Azért erre is érdemes odafigyelni. Tudod Én is találkoztam olyan szervizessel aki a "bádogos" -szakmából igazolt át...
Sok siker.
-
urdug
aktív tag
Ha adhatok egy jó tanácsot, a pákát ne az alaplapra nyomd és úgy forraszd ki , ha nem a lábhoz tedd, a hőhatás is másként viszonyul.
Mint írod: Elvittem volna én szervízbe, de tudjuk, hogy lehúztak volna kb egy másik alaplap árával. No no! Ezt a gondolatot egy kicsit értékeld át!
-
xcds
őstag
Az a szántás a lakkon azért van, mert a pákát is nyomni kellett és a lapot is tartani és előfordult, hogy lecsúszott a páka.
Elvittem volna én szervízbe, de tudjuk, hogy lehúztak volna kb egy másik alaplap árával.(#36327) urdug : Hát igen, vannak.
De attól még működne. Én ink a másik olal miatt aggódok.
Na mindegy, beszerzek először egy másik csatit...
(#36329) tvamos: Jó lenne, persze, de az a baj, többe kerül a szerszám, mint az alaplap és nem használnám ki.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Először is, ellenőrizd, hogy valóban az eredetinek megfelelő csatlakozót vettél-e, azaz minden kivezetése pontosan ott van, ahol a réginek. Aztán meg vidd be mindenestül egy tv-szervizbe, ott pár perc alatt, max. egy ezresért, leellenőrizve megcsinálja egy gyakorlott szerelő. Ha nem vagy biztos a dolgodban, meg nincs forrasztási rutinod, akkor ezt lépném!
-
-
urdug
aktív tag
-
Szóval, ha az előző (eredeti) töltőm 4.74A-s, akkor az új töltőnek minimum annyinak kell lennie, vagy lehet kevesebb is (3.12, 3.46)?
Innen szeretnék rendelni, de nem tudom, hogy melyik töltő kellene nekem, illetve, hogy ha szereznék máshonnan egy alacsonyabb A-s töltőt, azt tudnám-e használni, vagy mindenképpen 4.74A-nak kellene-e lennie (Acer Aspire 5536G)?
-
Johnzy
tag
Oks, akkor a töltő szivárog, ami igazából valahol teljesen természetes EGY BIZONYOS SZINTIG! A kapcs.üz.táp.egy olyan elemekből van felépítve, hogy ha az nem véfőföldeléses aljzatba van dugva, akkor igenis kerülhet ki rá feszültség a védőföldre. Ez nem is lenne baj, hiszen a védőföldes töltőt eleve védőföldes röfibe kéne bedugni, ahol ez már nem jelentene gondot.
A Fi-relé is nemhiába 30mA-nél vált le és nem 1-nél -
NEMO1968
őstag
Nem,semmi!
Viszont valami piszkálja a csőröm.
A 220V-nak elvileg a töltő trafójánál vége.
Ott még lehet földelés.
Viszont onnan már csak max.20V egyenáram van, ami(elvileg)el van választva a nagyfesz résztől.
Tudtommal fizikailag és elektromosan is.
Hogyan kerül mégis legalább 40-50V váltóáram az egyenáramú testelésre.
Nem ártalmas ez a gépre nézve is?
Mindenesetre lépni kell valamit,mert még egyenlőre csak kellemetlen a dolog,de....!!! -
kendeee
aktív tag
Így van! Ha földelt, ha földeletlen stb semmi nem fog változni. A váltóáramú töltő lehet földelt, földeletlen, az egyenirányított feszültségnél nem beszélünk földelésről. A negatív (a test) a pozitív pedig egyértelmű. A bérházakban igen jó földelésről beszélhetünk, bár példának feljöhet, ha megérinted a Pc alaplapján bármely csatlakozót (test) és a radiátort, rázni fog. Pedig ugye a tápegység FÖLDELT. Eddigi alu vázas notimjaim mind ráztak, legyen az dell xps vagy alu powerbook földelt táppal.
-
Johnzy
tag
Igen, erre én is gondoltam, ez is egy megoldás lenne, csak amennyiben egy földeletlen aljzatba dugja a földelős dugvillát (amitől egyébként minden leírás és szabvány óvva inti!) és esetleg megvágja az áram, azért mert azt csinálta amit Te leírtál, máris büntethető vagy és a családja nyugodtan beperelhet és mehetsz a ketrecbe! Csak szólok...
-
eketomy
senior tag
Igen jah, végülis én is ilyen vagyok, addig szoktam barkácsolni valamit amíg vagy meg nem csinálom vagy ki nem csinálom
(azért általában megcsinálom)
De a viccet félretéve valamilyen úton módon tuti meg lehet csinálni hogy jobban szoruljon, valamivel ki kellene ékelni és kisérletezgetni ameddig jó nem lesz. egy kis kézügyesség + türelemmel bármi megoldható! -
eketomy
senior tag
Anno lett még a szétszedésről video is linkelve, toshiba a noti, én nemtudom, hogy azoknak lehet -e állítani vagy sem a zsanér feszességet, igen ahhoz mindenképp szét kell szedni, de gondolom ez már megtörtént mert azért lett elküldve a videóról a link!
Ha meg nem, akkor ez egy jó ötlet mivel abban én sem vagyok biztos hogy melyik tipusnak lehet állítani feszességet én még nem találkoztam olyan tipussal amit anyával lehetne orvosolni ill. nem is próbáltam ilyen merészebb megoldásokat, amit cserélni kell azt sztem jobb egy jóra lecserélni, normál esetben pár ezer ft-ért lehetne kapni az meg nem egy egetrengető összeg
Mindenesetre megér végülis egy szétszedést hátha egy kis maszekolással meg lehet húzni a zsanért. -
tevike
senior tag
Rendes vagy és idáig sokat segítettél tényleg,szóval a tanácsokat és a jó indulatot köszönöm,szívem szerint piros pontot is ajánlanék neked
De 70-t nem is reméltem soha,igazából 60.000-re lőttem be én is az árát reálisan,nem akarok többet várni mint amennyi,csak reális árat vártam tőle,és az 50.000 jelen esetben nem az.Lehet hogy bontva többet ér,csak tudod a francnak van kedve miszlikbe aprítva eladni... -
tevike
senior tag
Utána néztem és leszedtem a Speedfan-t.
Úgy hogy csak a net megy a processzorra ( Core 0 , Core 1) 51-52°-t(mikor semmi se megy csak áll a gép 45°) ír és pipa van mellette.
Amikor jéték ment akkor 60-63° körül volt.De a ventillátor alapból pörög 46°nál is csak mikor 60köré megy a hőmérséklet akkor erősebben felpörög.
Két adat van még Temp1(gondolom az egész gép hőmérséklete talán?!) 55° itt tűz jelet rakott ki(50° felett a prociknál is tűz jel van),és van egy HD0: 38°
-
tevike
senior tag
Szerintem a Everest home bugos....mert felrakom max grafra felbontásra pl a wowo-t úgy hogy 2 fps-t mutat,és akkor is 64°,ha meg le jövök tálcára nézem a hőfokot az everestben és 64°-ról azonnal vissza megy 59°-ra.Szóval erről a két hőfokról váltogatja....ezt a kettőt mutatja,nincs átmenet köztük
Nincs valami pontosabban mérő program?
-
tevike
senior tag
Viszont ahogy mutatja Everest barátunk 59° és ahogy elindítok 1 programot - filmet 64°-ra ugrik.De egyből,nem melegszik hanem egyből 64-et mutat.Ez így normális?Meg a ventilátor egyfolytában meg igaz nem maxra pörögve,de eddig nem ment,persze erősebb procinak nagyobb hűtés kell ez abszolút logikus,szóval ha neked is ilyen akkor nincs gond vele.Csak ilyenkor az ember minden zajra figyelmes lesz
-
tevike
senior tag
nekem stagnál 58-59°-n állandóra,egyenlőre még ez alá nem ment ezidáig.
Igen,ezt a hozzászólást elolvastam múltkor is,de egy pár fps javulást reméltem egy 3xor erősebb processzortól,ha nem is sokat legalább párat
De ami a lényeg hogy akkor a processzor jó,nem pörög túl/melegedik,jár a piros pont a Ph-s kollégának akitől vettem,mert nagyon rendes volt.
Sandrew: Ne idegelj
Fx5200,de jó kis kártya volt.......régen nekem is volt,de szerettem...
-
tevike
senior tag
Hát az fasza nagyon...mert én akartam játszani rajta
Most betettem az új procit,viszi rendesen,de kicsit földhöz baszott mikor meg láttam hogy wowba az eddigi 15fps helyett vagy 30-40-t remélve ugyan úgy 15fps maradt...cs-be is nem bírja állandó 100fps-re meg tartani a proci a játékot lemegy néha 30-40re.És ez akkor ezek szerint mind ennek a csodálatos videó kártyának köszönhető.VIA Chrome9 HC DX9 256Mb gratulálok neki,hogy 256mb-nyi memóriával ennyire képes
Everest álló állapotban 58°-59°-t ír a procira,terhelés(nem max szerintem) alatt 64° ez így korrektnek mondható?
-
tevike
senior tag
Naggyon jó
Ma meg veszem a procit,remélem minden rendben fog menni,holnap reggel meg veszek egy pasztát aztán ha minden jól megy már holnap az fog benne üzemelni.
Megnéztem a nagy fedőlapot amit mondtál,és ott van minden,a ram,cpu és a rézhűtő bordák(vagy is rézszínű)
A procit azthiszem 3om csavar tartja,azokat kiszedem és utána hozzá férek a procihoz..ennyi?
-
tevike
senior tag
Köszönöm a választ! Igazából a játék nem fontos csak van 1-2 régi kedvenc amit szívesen néha elpötyögnék rajta,wow és cs 1.6 ezek menjenek ez a lényeg.Nem akarok én crysis2-t vagy ilyen dirt-t nyomni,arra ott a konzol....
Szóval azt mondod hogy az a paszta ami rajta van valószínűleg elég lesz,ez a lényeg,köszönöm a tippet,a segítséget,és minden egyebet,remélem nem sokára egy T7200 vagy egy t5500-as lesz a gép lelke
-
-
tevike
senior tag
-
tevike
senior tag
Bocs,csak már kavarodik a fejemben minden,tehát akkor a T7200-as 100% hogy jó,és működik.Csak bios frissítés kell,ehhez viszont én abszolút nem értek,mennyire bonyolult?
Vagy egyáltalán hogyan kell csinálni? Gondolom gép szervizbe felesleges ezzel vinni mert a bőrt is lerántják az emberről.. -
tevike
senior tag
Értelek,milyen procit vettél bele és mennyiért?Illetve most ilyen hardverrel neked mit teljesít a géped?
Win7 ultimate-t tudnék csak gépre rakni az meg állítólag még jobban meg eszi a gépet mint a home premium ami most van fentMeg most akarok 1 giga ramot bele venni lehet,mert bővíteni még van 1 hely benne azt hiszem.
Apropó könnyen beszerelhető a ram?
-
-
Z86
őstag
Aha szóval ezeket így számolják, hogy 2*3, 3*3, 2*4 és hasonlók. Ennek megfelelően alakul a feszültség, ha pedig nagyobb kapacitású kell, akkor több cellát ill. nagyobb mAh értékűeket tesznek bele. Köszi a választ!
Ez az acer kicsit megkavart azzal, hogy csak a mAh értéket írták ki az adatlapjaikon. -
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sajnos nincs rá lehetőség, mert a tv otthon van családnál, az otthoni gépek pedig nem elég erősek az 1080p-hez, ráadásul HDMI kimenet sincs rajtuk, asztaliak. A laptopommal szoktuk használni, amikor hazamegyek.
Igaz, a TV-hez 1-2 héten belül veszünk 1 médialejátszót, szóval ez a kérdés megoldódik majd, csak aggaszt a dolog, és ha tenni akarok valamit ellene, akkor most kell, mert vasárnapig szól a hivatalos HP gari. -
Vistát támogat csak a gép adatlapja alapján.
Drivereket gondolom nem tettél hozzá fel semmi extrát, mert a Win 7 alapból felismert gyakorlatilag mindent. Ez így is van rendjén, de ez esetben lehet, h valami mégiscsak összeakad.
Mivel elvileg a Vista driverei jók a Win 7-hez is, tedd fel hozzá a Vista drivereit, legalábbis a chipsetét/USBvezérlőét, aztán ha nem javul, akkor vissza a Vistát.
Ha a hiba ott is fennáll, akkor valami más lesz a hiba, de legalább ezt a lehetséges hibaokot kizártuk.
Aktív témák
- ZBook Firefly 14 G10 14" FHD+ IPS i5-1335U RTX A500 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Dell Latitude 5421 - i5 11500H/16GB/256GB SSD/Windows 11 ÁFÁ-s TOUCH
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360 több db
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest