- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Boxi88
őstag
válasz
Zsolti1987 #28999 üzenetére
Rendben, már sikerült!
Köszönöm a segítséget, most tesztelem az új BIOS-al!
Remélem minden oké lesz vele, mert holnap vissza kell adnom a gépet havernak... és már csak nem mondhatom, azt hogy nem csináltam vele semmit! -
Boxi88
őstag
válasz
Zsolti1987 #28994 üzenetére
Ezt még nem próbáltam, megpróbálom, köszi!
Ja, kiegészítésként:
5 percig leterheltem Furmark-al a gépet, de semmi, nem fagyott be tőle, 64°C-nál nem lett melegebb sem...
Segítségeket szívesen fogadok még!
-
piadex2
senior tag
válasz
Zsolti1987 #28994 üzenetére
Hello!
Nem újraindul, hanem egyik pillanatról a másikra kikapcsol. Mindenféle előjel nélkül leáll. Teljesen.
piadex2
-
Zsolti1987
aktív tag
-
Boxi88
őstag
üdv.
Van nálam egy Packard Bell EasyNote TK és olyan gondom van vele, hogy miután feltettem a win7 64bitet és a géphez kapott drivereket, elkezd fagyni a gép... Rendszertelenül, össze-vissza!
Aida64-el nyúztam 5 percig de semmi nem történt, 61°C fölé nem ment a proci...
A win 7-et már 4-5 felraktam, mindig hibátlanul felmegy, a driverek is, de utána elkezd fagyni...Próbáltam a cd-n lévő ati driverrel is és a legújabb 11.8-al is hibázik...
Valakinek van valami ötlete a megoldásra vagy, hogy mi lehet a hiba forrása?
Előre is köszi!
-
Chaser
legenda
válasz
banánocska #28989 üzenetére
Kismillió verziója van, nem ártana tisztázni melyikről is van szó.
-
Chaser
legenda
válasz
banánocska #28987 üzenetére
Attól még ugyanolyan sz@r lesz, persze úgy már felejthetőbbek a hiányosságok, ha meg nem akkor bukta nélkül el tudja adni.
-
Chaser
legenda
válasz
nightmare13 #28979 üzenetére
Semmit nem jelent
ráadásul a postán se engednek előre
banánocska: Ezt tanácsold neki: ne vedd meg!
szerk:1ébként még lehet lattitude e5520m..az jó, csak még régi c2d-s rendszer és persze nem játékra való..meg hát kicsivel többért probook 4530s..annak az igp-je már kraftosabb
-
nightmare13
őstag
válasz
banánocska #28984 üzenetére
Ugyanazt tudom róluk is elmondani, a belsejét leszámítva egy trágya...
-
banánocska
aktív tag
válasz
nightmare13 #28983 üzenetére
És a másik kettő? Inkább az ergonómiára hajaznék ha esetleg tanácsot fogok adni.
-
nightmare13
őstag
válasz
banánocska #28982 üzenetére
N5110 elmegy játékra is már, viszont az anyaghasználat, a billentyűzet és a kijelző pocsék...
-
banánocska
aktív tag
válasz
nightmare13 #28981 üzenetére
És ebből melyik a legjobb? Játékra már elmennek?
-
nightmare13
őstag
válasz
banánocska #28980 üzenetére
N5010, M5010, N5110 valamelyike lesz szerintem...
-
banánocska
aktív tag
Van egy Dell laptop 145k körül. Mi a pontos neve? Rokon akar venni de nem mondja meg a nevét. Milyen árban vannak laptopok?
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Láttatok már olyat, hogy a laptop csipkészlet hűtőbordája el volt csúszva kb. fél centit?
Szét sikerült szedni a gépet, és mocskos nagyon... ráadásul a borda szabályosan el van csúszva...
Okozhat ez olyat, hogy a gép lekapcsolja magát (mert a csipkészlet sz... órakozik)?
Kösz:piadex2
-
nightmare13
őstag
válasz
pixelblondie #28974 üzenetére
Ennyi bőven elég
A lényeg, hogy amiket írtunk, annak elégnek kell lennie. Még a Hypronak is!
-
pixelblondie
senior tag
válasz
nightmare13 #28963 üzenetére
Sziasztok!
Először is köszönöm a szakértést, telón utolértem a srácot, az alaplap tipusát nem tudja, Intel 2,8 Dualcore proci, 250 Gb vinyó és Geforce 9600 GT a videókari. Azt mondja alapból 300-as volt a táp benne, ő csak a videókártyát cserélte le egy rosszabbról.Mást nem változtatott a rendszeren.
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Adjatok légy szíves ötleteket, hogy hogyan szedjem szét a notebookot, mert minden csavart kiszedtem, és még mindig tartja valami össze....
Mi lehet?
Kösz:
piadex2
-
Chaser
legenda
válasz
nightmare13 #28965 üzenetére
Kisebb a hatásfok, villanyszámlán hosszútávon kiütközik..de ennyiért korrekt.
-
Chaser
legenda
válasz
pixelblondie #28960 üzenetére
A legolcsóbb megoldás ez, ha újat akar. Nem egy FSP, de korrekt.
-
nightmare13
őstag
válasz
Igen, én is megerősítem azt, hogy csakis minőségi tápra szabad költeni... FSP, Enermax, Delta. Használtan is hozzájuk jutni itt aprón, de újonnan is megéri kiadni rájuk azt a plusz 2k-t. Mondjuk ha még mondanál nekünk egy körülbelüli konfigot, akkor lehet, könnyebben belőjük a dolgokat
-
Chaser
legenda
válasz
FSP 350 APN kb 6.5-7k. Nem kell meggyőzni hogy ez nem 400-as, tudom...de amit 400-ast veszel nonamet az 200-at se ad le és nincsenek benne védelmek, ez lead ha kell 400-at is védelmek mellett. Ha nincs ennyije rá gyűjtsön...gondolom a gépe kicsit drágább annál, mintsem a legfontosabb alkatrészen spóroljon.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Szerintem a hardverapron nézegess tápokat!
-
pixelblondie
senior tag
Sziasztok Urak!
A megfelelő topicban már érdeklődtem, de nem jár arrafelé senki órák óta, és hát sürgős volna a dolog, és hátha Ti tudtok segiteni,megkérdezem itt is, főbelövés terhe mellett
Ismerősnek kéne satás 400W-os táp kb 4 k- ért.. Pest megye, Tahitótfalu a fellelhetőségi helye. A tápé hol lehet szerintetek?
Hálás köszönet bármiféle segítségért. -
razsa
aktív tag
válasz
nightmare13 #28955 üzenetére
Köszi, valóban. Utánanéztem es az atom nem támogatja ,a ramok jók, egyformák. Szóval ennyit tud.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
capulet75 #28952 üzenetére
Hibaelhárításba próbáld meg hátha automatikusan helyreállítja. Amikor kiírja a hibát, a start menübe írd be hogy Áttesztő... és ott rögtön kifogja hozni hogy problémák elhárítása. Ee talán megoldaja. BSplayerrel előfordulhat hogy azt is frissíteni kell, vagy a codec csomagod akad meg, vagy esetleg egy VLC-vel is próbálkozz.
-
razsa
aktív tag
Sziasztok!
Van egy asus 1215P netbookom, alabol 1gb rammal. Vettem bele meg egy ramot, 1 gigasat, beleraktam, es nem bootolt be. Aztan F2ot nyomtam inditas kozben es akkor jo lett, latja is a 2 gigat. Ez normalis h csak igy indult el?
A masik hogy 2 slot van a gepben, elvileg dual channelben kene mennie 2 ramnak nem? Everest, es HW info is viszont single channelt ir..miert?
koszi a valaszt elore is
-
Shev acm7
tag
Win7-es Fujitsu A531-ben tervezek memóriát (DDR3 1333) bővíteni, mert sztem 2GB kevés. A 2GB mellé vegyek még kettőt, vagy muszáj lenne vennem helyette egy 4Gigásat? Apropó: egy ilyen laptop tud pl. dual-ddr-t?
-
capulet75
addikt
Üdv. Van egy Toshiba Satellite Pro L300-as notink. Sokszor csinál olyat hogy elfeketedik a képernyő és azt irja ki utána hogy a Display Driver nem kommunikál a vistával.Ezt azért sem értem mert win7 van fent. Minden driver a hivatalos honlapról lett szedve és telepítve.
Illetve még azt is csinálja hogy filmnézés közben megfagy a BS player.Minden más rendszerprogi működik csak az nem.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Nordik #28938 üzenetére
Win7-et amikor telepíted, van egy olyan opció a nyelvválasztás után hogy haladó, ott tudod szépen partícionálni. Készítsd el a partíciód, (ha kettőt csinálsz akkor mind2 megformázhatod, s kijelöltre meg telepíted a rendszert) ha nem formázod meg mind2-t akkor ha feltelepült a win7, akkor az eszközkezelő lemezkezelésnél simán megteheted!
attól függetlenül is ha kevés adatod van, 2 partíciód legyen! Higgy nekem!
-
Nordik
őstag
válasz
Csabee. #28937 üzenetére
Igen, lehet régebben is gondolkodtam már ezen, de nincs annyi adatom amiért érdemes.
Egyébként most ugye töröltem minden partíciót, egyetlen egy partíció maradt ezt törölni illetve formázni se tudom. Nem kellett volna ezt leformáznom a windows 7 telepítővel? Persze ha adna ilyen lehetőséget... Vagy a formázás nem szükséges ilyenkor?
Bocsi, ha hülye kérdéseket teszek fel, de ez az első laptop amire újonnan telepítek operációs rendszert.
-
plaschil
aktív tag
Üdv!
A szokásossal indul a hsz... szeretnék venni egy notit. Ki is néztem, valószínű ez lesz az: HP Pavilion DV6-6002EG.
A kérdés ami felvetődött bennem: [link] Ezen kimeneteket látva, nem tudom, hogyan tudnám megszólaltatni a Gigaworks G500-amat. (3 jack kimeneten jön a jel a mélyláda felől)
Arra gondoltam, hogy veszek egy ilyet (Creative SB X-Fi Surround 5.1 USB ): [link] de ezzel sem lennék beljebb, mert kellene egy jack duplázó C/SUB aljzatba a 2 jack dugónak. (1 meg ugye megy a REAR-be, és be is dugtam mind a 3-at/vagy fordítva?).Kérdés: egyszerűbben ezt nem lehet megoldani? Még egy 20k cucchoz is jackduplázóval kell szarakodni, hogy legyen 5.1-es kimenetem egy notin?
Valaki homályosítson már fel érthetően, mert nem vagyok nagy szaki, hogyan tudnám eme problémámat megoldani. Zárójelbe megjegyzem, X-Fi Xtreme Gamer hangkarihoz vagyok szokva, nem igazán adnám lejjebb, csak ha nagyon muszáj, akkor viszont nem költenék 10 ezreket.
Köszönöm hogy végigolvastad a nyavalygásom. -
Nordik
őstag
Közbe leellenőriztem a HP oldalán a garanciámat.
Ott lejárati időnek 2012. 11. 24.-et ír és gyári garanciát. A garanciapapíron 2 év el- és visszaszállításos garancia van. Akkor most minek lehet hinni?
Lehetséges, hogy valami renew gépről van szó, esetleg szitázott billentyűzettel vagy ilyesmi?
-
bagyusz
őstag
-
Nordik
őstag
Értem. Akkor leformázhatom nyugodtan a windows-os telepítővel az egész vinyót?
Van még valami amire kell figyelnem?
Illetve láttam, hogy a HP oldalán vannak driverek, biosok stb. hozzá. Ezekkel érdemes foglalkozni vagy a windows mindenből tartalmazza a megfelelő illesztőprogramokat?
-
Nordik
őstag
Vásároltam egy HP G62-es notit ami FreeDos-os. A vinyón ha van valamilyen partíció azt nyugodtan törölhetem és mehet fel rá a Windows?
Milyen dolgok szoktak egyébként lenni az ilyen partíciókon? Garanciát befolyásolja vagy a működést ha formázom az egész merevlemezt?
-
Chaser
legenda
válasz
padi68 #28921 üzenetére
Ez újan se ér ennyit, csak próbálják eladni. Emachine-ra nem lehet gart bővíteni, csak alap 1 év van hozzá. 80k-ért már kapsz hasonló hw-rel HP v lenovo gépeket 2 év garral..ez újan olyan 70-ért lenne reális. Ha nincs rajta gar új 80k-s lenovo, HP árából kiszámolhatod ez mennyit ér..nem sokat
szerk: Látom új és garis, ha el akarod adni 65-70k, ha árulgatni akarod kirakhatod többért is...én most 99k-ért árulok i3 380-as acert, pár hónapos, 2 év gar, gyári W7...nagyobb hdd, több ram, HDMI, igaz tegnap raktam fel, de eddig egy ajánlat jött, az is komolytalan
-
padi68
senior tag
Sziasztok,
szerintetek mennyiért lehet ezt eladni:
Új és garanciális készülék/ dobozos
E-machine E728
Linux
I-pentium T4500
15,6"
2GB DDR3 Memory
250GB HDD
DVD
Wi-FIkösz előre is
-
Mercutio_
félisten
válasz
Zsolti1987 #28915 üzenetére
Hogy mi okozta nem tudom, de a win7 bootolásához szükséges részek törlődtek.
Először Paragon Rescue Kit Free Edition progit kiírtam CD-re, arról bebootoltam, ott van egy olyan menüpont, hogy meglévő OS keresése, vagy valami hasonló, azt kiválasztva fel is dobja, hogy talált egy Win7-et. Azt mondjuk neki, hogy azt indítsa el, ekkor szépen rajta keresztül elindul a Win7
Win7 tud csinálni helyreállító lemezt, ezt megcsináltatod vele, aztán arról bebootolsz, a javítást választod, és ott a parancssort, majd parancssorba beírod, hogy bootrec /fixboot gép leállít, lemez kivesz, HDD-ről indul a rendszer
Egyébként lehet, hogy ennél egyszerűbben is meg lehet oldani, pl. a Paragon fizetős verziójában van Win7 boot helyreállítás is lehet az működne, vagy ha gyári Win7 install lemezed van elképzelhető, hogy ott a javítást választva szintén bejön a parancssoros lehetőség
-
Vardar
tag
válasz
Vardar #28883 üzenetére
No hát, félidős(?) helyzet jelentés. Újraindítás után elkezdte csinálni az új partíciót, végig ment egy szép folyamatjelző ablak(teljes, épp most, másolás), viszont kb. 10-20 perce fekete alapon fehér betűkkel közli velem, hogy:
(1) of (2) operations...Resize Partition
Partition Letter: C
Partition Label: Packard Bell
Disk index: 1
Partition index: 3
New partition starting LBA: 42149888
New partition sizer: 63995 MB -
Zsolti1987
aktív tag
válasz
zs-mate #28905 üzenetére
Teljesen mindegy. Most már ha rádugtad, akkor töltsed fel teljesen, de úgy is töltheted, hogy közben megy a gép, mert akkor ugye nem az akksit használja. Szóval kapcsold be a gépet nyugodtan, és töltsed fel az akksit. Közbe nyugodtan mehet telepítés, majd ha a telepítésekkel megvagy, akkor mehet a használat nyugodtan. Nem kell kifejezetten figyelni rá, annyi, hogy mikor tölteni fogod, akkor olyan 4-5%on legyen, és havi 2x...3x töltsed fel.
Ha éppen nem használod az akksit, akkor meg lecsatlakoztatod. -
zs-mate
tag
válasz
Zsolti1987 #28902 üzenetére
Most akkor merítsem le és utána töltsek? mert én már rádugtam..
-
Rage47
veterán
Mi a különbség a matricázott és a szitázott billentyüzet között? Az ilyen billeken is vannak felfestett betük gyárilag, vagy tök üres alattuk?
-
zs-mate
tag
válasz
nightmare13 #28901 üzenetére
PM
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
zs-mate #28900 üzenetére
A led nem villogni fog, hanem folyamatosan jelez vissza, vagy más színű lesz. Nézd meg a leírásba, de az is lehet, hogy fel van töltve gyárilag valamenyi biztos volt benne. Nyugodtan kapcsold be, nem kell várni vele. Normál hsználattal merítsed, pl telepítések, nethasználat, ilyesmi.
Aktív témák
- Opel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Netfone
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Honor 400: renderkép és európai ár is kiszivárgott a telefonról
- További aktív témák...
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest