- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- CES 2025: még idén befut az Intel Panther Lake
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
Aktív témák
-
törölt tag
A topic ezen kiadása is elérte (sőt, meghaladta) az 50000 hsz-t. Ezennel ezt a kiadást zárom, a folytatás a következő topicban.
-
Borote
addikt
válasz lalimano #50722 üzenetére
Azt a gépet Magyarországon NEM árulják. sl a vége, ami azt jelenti, hogy nem magyar. eh lenne a magyar (meg még nem tudom mi, csak h legyen benne )
Így biztosan nem fog tudni magyart szerezni belőle, nálunk csak az i7-es változatot árulták.A garanciát pedig nem bolttal kell/lehet intézni, hanem a gyártóval, tehát itt boltos haver nem tud tenni sokmindent.
-
Tikakukac
titán
válasz lalimano #50722 üzenetére
Tesóm netbookja miatt már körbejártam ezt a témát. Inkább megvettem itthon picit drágábban friss Brazos alapokon, rá +2 év gari és mindenki nyugodt. Én főleg, mert véletlen balesetit is adott a gari
Szóval kérdezgess sokat, és mérlegeljA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
lalimano
tag
válasz Tikakukac #50718 üzenetére
és (#50717) Borote
Igazad van, ezt a gariztatás dolgot tényleg jobban át kellene gondolni, főleg, hogy a srác akinel a notebook kéne Finnországban fog tanulni...
Na, de egyelőre annyiban maradtunk, hogy megkérdezi egy ismerősét (aki notebookokat árul valami helyi boltban), hogy tud-e szerezni konkrétan olyan HP-t (az beszerzési áron lenne meg a garit is vele intézné). Ha ez nem jön össze, akkor meg megkeresem SeniorTillát privátban.
És köszönöm a segítséget, meg a jó tanácsolat!Keresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
Tikakukac
titán
válasz Klepti #50719 üzenetére
Hőtermelésben vagy gyakorlati hasznosságban?
Legendás lett a Dell Inspironos Furmarkos melegszenya készítésem prog előadáson. Kegyetlen durva, hogy 20 perc alatt valóban rendesen megpörkölte a szendvicset és megolvadozott a sajt is. Egyetem ugye, ahol a kreativitás az ifjú mérnökökből kiszabadul
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz lalimano #50716 üzenetére
Jaja, én akárhogy nézem, ezek nem echte magyar gépet, szóval ugyanolyan radium szindróma ez is. Csodák nincsenek, tehát nagyjából az ár be van lőve minimumra itthon is, ha sokkal alatta találsz gépet, az tuti kintről jött. (Nomeg ha megy a vetítés a billentyűzetről, akkor tuti a turpisság)
Tilla tud mondani ezekről többet, bár ha ilyenek érdekelnek, akkor inkább tőle vegyél valamit, tuti zsírozva van a dolgok menete, én 4 külsős vevőt is küldtem hozzá, senki sem szólt, hogy bajos lett volna bármi is. De saját érdekedben olvass és kérdezgess bőven ezzel kapcsolatban. 200k már nem kis tétel. Az én szememben ennek a negyede sem, pláne ha más pénzét költ(et)jük el mással.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Borote
addikt
válasz lalimano #50716 üzenetére
Semmi tapasztalat. Itt is ugyanúgy külföldi a gép, viszont a garanciára NAGYON oda kell figyelni.
A gép ugyanaz mint Tillánál, nincs rajta az 'í'-nek hely, ez Altr Gr+J -vel érhető el... Meg lehet szokni. Még az is lehet, hogy ugyanaz a notebookbolt franchise, mint Tilláék, de nagyon ajánlom, hogy Nála kérdezősködj utána, hogy hogy megy ezeknek a gépeknek a garanciáztatása!GPU teljesítményben pedig ott van, mint az Y570, játék válogatja, hogy melyik az erősebb.
[ Szerkesztve ]
-
lalimano
tag
válasz Borote #50677 üzenetére
Ez a HP Pavilion dv6-6150sl tényleg elég jónak tűnik (ha jól olvastam, akkor egy nagyon picit marad el teljesítményben a 6770m a GT555M-től, tehát élvezhetően lehet vele játtszani), és még 8 giga rammal is kijönne 200 alatt
Egyébként ezzel a bolttal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?brumi1024: Neked is köszönöm a segítséget, akkor az a bolt kilőve
Keresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
Tikakukac
titán
válasz Borote #50714 üzenetére
Gondolom ki lett ez számolva, mikor melyik típust kell házon belül kifuttatni, vagy érdemes-e nekik mondjuk azért az árért bedobni a levesbe ezt a gépet és eladni mondjuk kétes számú darabot. Ez már nem az én asztalom, másik karon, vagy a Duna túlpartján kell kérdezősködni
-
Borote
addikt
Minek Y580, ha kinn már 850 fontért hozzád vágnak egy refurbished Alienware-t?
1000-ért pedig HD6990M-et adnak o.ONa jó, annyira mégsem rózsás a helyzet, mert adó és a 3 év garancia nincs benne
Bár én azért körülnéznék rendesen a Dell outlet-ben
Lehet azért, mert ott később fog megjelenni. (Vagy egyáltalán nem, ahogy egy kommentelő állítja egy fórumban?)
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Gondolom Lenovo bácsiék meg tudják mondani. Elég sok oka lehet egy típus késésének/nem megjelenésének.
115k mellesleg 2 év garival egy 8440p. Fel kéne törni a malacperselyt lassan. De mondjuk nem tudom minek nekem még egy gép. No mindegy, kerítek rá vevőt, csak nyomogathassam 1 hétig
[ Szerkesztve ]
-
m3gtr
senior tag
Szerintetek, hogy a bánatba létezik az hogy Angliában sehol nem lehet Lenovo Y580-at venni.
Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast
-
Tikakukac
titán
válasz balaaazs #50708 üzenetére
Ezt hozzárakod a listához, Samsungok maradnak ezzel együtt, a többi kuka. Innentől meg hát egyéni ízlés kérdése. Lehet osztani-szorozni, garit adni ide-oda meg hasonlók, de nagyjából saját ízlés kérdése.
-
balaaazs
senior tag
Sziasztok!
Bocsi az ismétlésért, akinek kérdeztem a notebookot, az alábbiakat nézte ki: (továbbra is irodai, gyengébb otthoni felhasználás a cél)
- Acer 5750Z
- Asus K53TA
- Packard Bell TK81
- Packard Bell TS11
- Samsung NP300E5A
- Samsung NP300V5AEgyszer valaki írta a samsungot, a többi függvényében ezek közül melyiket ajánlanátok? Vagy ha van plusz ötlet, az is jó.
Köszönöm!
¯\_(ツ)_/¯
-
B-L-A-C-K
titán
Na nem kapok céges gépet csak ha véglegesítenek, ami még újabb 3 hónap, plusz ezen felül lehetséges még ismét újabb 2 hónap, de ezt most nem írom le miért. Azaz majdnem fél év... Addigra már lehet a Dell Latitude E5520-as is kevés lesz netre... Így kénytelen vagyok venni valamit...
Lehet Y580-as lesz belőle...
-
Tikakukac
titán
válasz Gondort #50703 üzenetére
Hacsak használt gép nem játszik akkor újonnan vennék ennyiből egy Fuji A531-et és raknék hozzá egy 120 gigás SSD-t és ez kifér 140k-ból is. Na így piszok gyors lesz a gép és a minőséggel sem lesz gond. Sajnos ebben a keretben sok választás nincs, i3, B sorozat és AMD kétmagosainak az alja-közepe van. Nagy ugrás nincs köztük. A fenti kombó szerintem a legtutibb.
Használtban mondjuk valami 2mag/4szál procis i5-ös gép, Elitebook, Dell E vagy hasonlók lehetnek még jók és akkor később bele egy SSD és epic win.
-
Gondort
csendes tag
Sziasztok!
120.000 és 140.000 Ft között szeretnék laptopot venni. Photoshop cs4-re és Dreamweaver Cs4-re használnám. Acer laptopokat néztem eddig mert ajánlották, bár kacsingatok más felé is. Valamint érdeklődnék hogy ezekhez a programokhoz az AMD procik vagy az icore3-asok a jobbak.
Köszi előre is.
-
Borote
addikt
-
Tikakukac
titán
válasz reishdyn #50698 üzenetére
Használtban azért egy jó kis zsíros 8440p beteljesítené az agyad eldugott nagyravágyását egy Elitebookra. Ismerem az érzést, a testnek kell a Kalcium az agynak pedig egy üzleti noti, tudom én
-
reishdyn
csendes tag
tényleg probook, elírtam véletlenül. akkor valszeg maradok a HP-nál köszi!
-
Borote
addikt
válasz gamer187 #50693 üzenetére
Ez itt még mindig NAGYON OFF, de...
Derítsd ki a pontos típusszámát... TK micsoda? TK81?
(#50692) reishdyn: az E530-at nem ismerem, olyan nagyon segíteni nem tudok, úgy általában a ProBookok masszívabbak az Edge-eknél, illetve az Edge-hez vedd hozzá a 2 éves garanciabővítést 20k-ért.
-
Tikakukac
titán
válasz reishdyn #50692 üzenetére
Thinkpad Edge nem igazi Thinkpad. Az Elitebook az Elitebook ott nincs ekkora szórás a modellek között. Ha eközött a kettő között kéne rendet tenni, akkor az Elitebook maradna.
Jahj édes Istenem, mi hülye vagyok estére Amit te írtál az Probook, meg sem néztem a számot ami előtte van, azért elég nagy a difi az elitebook és probook között
Még így is a HP nyerne nálam, gari miatt is, többek között.fateless: Második olvasásra elolvastam a számokat is, és kicsit megborzoltam a szemöldököm, ütöttem guglit is, mondom én vagyok a hülye, de nem. Sajnos ilyenkor már az agyam sem fitt, pedig kéne neki
[ Szerkesztve ]
-
gamer187
tag
válasz Borote #50691 üzenetére
Packard bell EasyNote TK . amd athlon ii p360, ati mobility radeon hd 4250, 500gb hdd, 15.6 16:9 hd led lcd, 3gb ddr3 ram. erről a gépről van szó. leszedtem már pár drivert de egyiksem jó :S hálás lennék ha valaki segítene ! a honlapon nem találtam sajnos driver keresővel szoktam telepiteni a drivereket, de hiába csatlakoztatom a netet nem csinál semmit :S pedig win 7 van fennt é nekem engedi a netet mindig win 7 alatt. ezen a noten viszont nem.
[ Szerkesztve ]
-
reishdyn
csendes tag
sziasztok, 2 gép között gondolkozom egy thinkpad edge e530 és egy hp elitebook 4530s között, árban kb egy kategória, viszont a HP 3 év garanciás. A kérdésem az lenne, hogy melyik lenne a jobb választás? mennyire tartósak ezek a thinkpadek? sokat lenne cipelve, ez is szempont. kőszi
-
gamer187
tag
valaki tud ehhez a notebookhoz drivereket?? sos. típus: packard bell, model: pew 96
-
Tikakukac
titán
válasz Kornel #50686 üzenetére
Az átlagos egybites user nem fog k10 statozni, sőt, még a driver csere is problémás. Én is szanaszét feszelném, húznám, moddolnám, grafitoznám az alaplapot stb. de igen szűk az a réteg, aki ennek nekiáll.
De erre gondolva is mondtam inkább AMD-t, ha mégis kéne kis kraft később, akkor egy mesterbácsi 10 perc alatt megoldja utólaggamer187: Azonnal notis topikban tedd fel, én meg amúgy is kényelmes vagyok, üzleti rendes gépekhez jár driver updater
[ Szerkesztve ]
-
-
Tikakukac
titán
Hát belekérdeztél. Alacsonyabb órajelen megy az AMD, de 4 magja van. Az Intel az 2 magos, cserébe magasabb az órajele. Én az AMD-t vinném, mert van benne boost, tehát tudja növelni az órajelét, ha nem lenne 4 magos optimalizáció, vagy adott a program ugye, amivel lehet feszeket állítgatni, órajeleket is és minden mást is.
Ahogy elnézem nem lesz fotóboltozás meg hasonlók. Hát amelyik jön, azt vedd, prociban amire használnátok olyannyira mindegy lesz
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Gyenge, mert nem tud fekve 20 kilót kinyomni...
Mit értesz az alatt, hogy gyenge? Mire szeretnéd használni?
Általános felhasználásra bőven elég az összes fent említett processzor. Igazából már egy 2GHz-s 2 magos Core2Duo is bőőőven elég mindenre, főleg 4GB memóriával, SSD-től pedig egyenesen szárnyalnak ezek a régi gépek is. Általános felhasználásra egyszerűen nem a CPU a szűk keresztmetszet, hanem a lassú HDD.Sőt, GT520MX szintű GPU-kat is bőőőőven kihajtja a B960
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz depp87 #50680 üzenetére
Ezt elhoznám, rekord gyorsasággal. Ha nem lenne x200s-em akkor ezt venném.
Esetleg még lenne most eladó 90k körül x200, de azon nincs tapipad, ez nem tudom mennyire zavaró vagy hátrány-e (nekem előny volt) meg x60s-en sincs, pedig ezekből is van eladó. Alfa most nem nagyon ad olyan gépet, ami ínyemre volna, bár ez nem rossz ajánlat. Esetleg nem tudom hoz-e hamarosan új készletet. De a felsoroltak remek kis gépek, könnyűek, finom billentyűzettel és remek anyagokból. Egy SSD-vel sok-sok évig remek elmegy szinte mindegyik subnoti.gamer187: Beragadt pixel eltűnhet, de ezt leginkább panelcsere oldja meg. Bizonyos számú hibás pixel felett gariban cserélnek ilyeneket.
[ Szerkesztve ]
-
gamer187
tag
sziasztok
van egy pixel hibás notebook kijelző 15,6 led.
a kijelző közepén van pár kicsike csík aprók és feketék.
ezekkel lehet valami kezdeni hogy el tűnjön vagy mi a baj?
-
Tikakukac
titán
válasz depp87 #50672 üzenetére
Benne vagyok a témában, amit ajánlok: 80-90k-ért egy hordozós gépet mindenre, ami könnyű, sokat tud akksiról stb. meg egy asztalit játszani. Tapasztalatból beszélek. Vagy brumi1024 fórumtárs is tudna még mesélni, ő is nálunk jaszkarizik.
Ha mégis kell a gémer gép, akkor ezt vedd, és marad pénz a bukott kreditekre is majd
Dell Inspiront ne. Véletlenül se. Rengeteg bajuk van, plusz a fél kar ezzel mászkál, én már csak emiatt is rühellem.
[ Szerkesztve ]
-
depp87
csendes tag
Mi a véleményetek erről a gépről játékra és programozásra egyaránt lenne használva :
Dell Inspiron N5110 (15R) laptop
Intel Core i7 2630QM / 4GB / 750GB / NVIDIA GeForce GT 525M / Windows 7 / Kék -
Borote
addikt
válasz lalimano #50673 üzenetére
Nincs sok időm, rövid leszek
i3 is elég hosszútávon, (sokkal) hamarabb fogy el a GPU, mint a processzor.
Rádium: külföldről szerzik be a gépeket - szürkeimport, Lenovo gépeire így csak 1 év garancia van, egyik fórumtárs példájából okulva, neki csak Csehországban érvényes a 2 év.Szóval csak ésszel Ja, az L750 ennyiért egyáltalán nem jó vétel.
i3-as Y570 van a Laptopszalonban 210k-ért, az jó vétel, ha játékra kell.
SeniorTillánál HP DV6-os 6150sl - i5+HD6770M - külföldi gép, külföldi billentyűzettel, de két év garanciával.(#50676) Player: szeretnél játszani? Ha igen, akkor a GT520MX-es, ha nem, akkor a Fujitsu A531.
[ Szerkesztve ]
-
Player
csendes tag
Sziasztok!
Srácok! Melyik gép a jobb?
Samsung NP300E5Z laptop
(Intel Pentium Dual Core B950 / RAM 4GB 1333Mhz / HDD 750GB /
Intel HD Graphics 2000 /Samsung NP300E5A laptop
(Intel Core i3 / RAM 4GB 1066Mhz / HDD 500GB / Nvidia Geforce GT 520MX /[ Szerkesztve ]
-
csabiks
senior tag
pcx.hu -ról mi a véleményetek? rendelt már tőlük valaki? matricáznak ők is?
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
lalimano
tag
Sziasztok!
Egyik notebook vásárlás előtt álló ismerősömnek szeretnék segíteni, de nem igazán megy.
egy TOSHIBA Satellite L750-öt nézett ki (esetleg ugyanezt 4 giga rammal 210k-ért), én meg próbáltam keresni egy olcsóbb alternatívát, amivel még élvezhetően mennek a mai játékok. az i7 gondolom felesleges játékra, de i3-mat nem merek neki ajánlani, mert kicsit később kevés lehet.
Hirtelen ezt néztem ki: LENOVO IDEAPAD Y570
Az a GT555M nagyon jól hangzik, de nem tudom megér-e ennyit. Jó lenne meghúzni a felső határt 200 ezer forintnál, de nem találtam GT555M-mel notikat ennyiért.
Tehát kérnék szépen pár konkrét típust (lehetőleg bolt ajánlásával), amik alkalmasabbak lehetnek a mai játékok futtatására a fent linkelteknél, a keret meg legyen mondjuk 190 és 210 ezer között.
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek!Keresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
depp87
csendes tag
Sziasztok! Most vagyok egyetem előtt, ha minden jól megy mérnökinfo lesz az irány. Szerintetek milyen laptop lenne a legjobb vétel, ha azt szeretném, hogy a visual basic xy is fusson gond mentesen de még ha játékra vetemednék, akkor se tűzze ki a hardver a fehér zászlót. 200 000ft lenne a max limit és minimum 2év gari. Előre is köszi a válaszokat.
-
doddencs
senior tag
lenovo z580-ról van magyar teszt?
-
-
Declare
őstag
válasz brumi1024 #50664 üzenetére
"Ez pont olyan mint egy normál 2,5"-os hdd": bahhh hát ebbe nem gondoltam bele, igazad van, köszi!
Meg a saját tapasztalatod is köszi! Mindenesetre egy biztos, először ssd nélkül fogom kipróbálni (lévén, hogy 100k ért nem szeretném a lenovos fiúk áétal beszerelt ssd t kérni) és most komolyan elkezdtem hajlani a 128gb ssd re, legalább látni fogom tényleg ilyen nagy durranás e
Na majd "be off átlankodom" ide is az első tapasztalatokkal ha meglesz
-
-
brumi1024
veterán
válasz Declare #50662 üzenetére
A notebook kit-ben van egy usb-sata kábel, norton ghost program és kb ennyi, kifújt. Beépítő keret minek kellene? Ez pont olyan mint egy normál 2,5"-os hdd. Mondjuk a samsung pont vékonyabb ami miatt lehet, hogy ki kell tömni alatta azt a 2mm-es helyet, ehhez adnak műanyagot, de hogy a basicben van-e azt nem tudom, bár ha nincs akkor sem ér +15k-t. Még olcsóbban ott van az agility 3, azzal járnál a legjobban.
Szerk.: Én is külső tokba raktam a hdd-met + 120gb ssd, és teljesen jól megvagyok. Nem bánom egyáltalán, hogy nincs mindenem rajta az ssd-n, 40giga képet felpakolni sok lenne rá, egyedül a dokumentumaim vannak fent.
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
(#50658) brumi1024: ebolt ban néztem az árát, amit linkeltél, köszi, tényleg jó ár, de az csak a csupasz ssd, gondolom eboltban ami van notebook KIT az azért van mert kell hozzá a beépítő keret, ami ugye plusz zs... eboltban is amúgy 35k maga a 128ssd
(#50659) Borote: Az a szépséghibája ennek a dolognak, h persze ritkán kell az ODD de ha kell akkor pont kell és akkor az ember megint külön hurcolkodhat (sok kicsi sokra megy , töltő, egér, ilyen kábel, olyan kábel....+ODD ) de kösz srácok a tippeket ! Lehet lesz egy külső "tok" a winyónak + 128ssd....csak annyi kényelmes lenne, minden benne a gépben, 500gb bőséges nekem
-
Wikoo
aktív tag
Toshiba C855 nem tetszik, 150k és HD Graphics 3000.
Most már tényleg azon gondolkozom h a Toshiba Satellite L750 ből a
A6-3400M et Radeon HD 6520G vel vegyem vagy a Intel Core i3 2330M et GeForce GT 520M el.
Ár miatt amd-set nézem, csak félek h hiába 4 magos a proc, lassú lesz a 1.4ghz órajel miatt, meg persze mit tud a hd6520g a gt 520m el szemben.Békesség, boldogság! x)
-
Declare
őstag
-
Borote
addikt
válasz Benetto #50654 üzenetére
(#50655) Sdmv8: na, ott is véget ért ez az akció... pech
(#50656) Declare: nem baj, ha kicsi az SSD, ha már TP-t veszel, akkor ultrabay-be mehet a HDD, úgy is hot-swap-os, vagy legalábbis remélem a T530-ban is még az
Csak venni kell egy HDD Caddy-t(#50657) Wikoo: 126-ért jó az A6-os Toshiba 140-ért már inkább Samsung NP300V5-t vennék
Gyenge? Mire gondolod? Általános felhasználásra bőven elég[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz Declare #50656 üzenetére
Ritka drágán nézted azt a samsungot! Itt a basic 31k, de kapható 26-ért agility 3 is, különbséget észrevenni köztük nem fogsz(annyit max, hogy a samsung vistahoz és xp-hez nem ajánlott, bár gondolom win7-et használsz, úgyhogy mindegy), így a -5k azért jelentős. 120gb rendszerre bőven elég szvsz, adatok tárolására meg nem az ssd való. A hdd meg mehet az odd helyére, ha esetleg meg kellene az odd 1 pöcköt kell eltolni és kihúzni, 3sec a csere.
-
Wikoo
aktív tag
válasz runner 125 #50649 üzenetére
Ezt néztem ki: LINK
A proci meg a vga nem nagyon gyengusz? Inkább ezt kéne vennem? Vmi összehasonlító teszt nincs?Békesség, boldogság! x)
-
Declare
őstag
(#50651) Borote : ezeket jegyzem, majd kipróbálom köszi Hát az ssd még vajúdás, 128gb samu-t néztem (45k ) csak az elég kicsi vagy egy 64gb msata (30k), ami meg lassabb (bár szerintem ez felhasználói élményt tekintve észrevehetetlen kb) meg 10x annyit fogyaszt mint a sima ssd....szal per pill nem egyenlőre a wow hatást meghagyom a gépnek egészében aztán majd max később..meglátom
(#50653) brumi1024 : Végül beláttam, hogy i5 el is ellettem (SZERK: el lettem )volna, de sajna i5 +fhd kijelző nem működik MO-on. Mivel a képarányt úgyis elizélték 16:9 re , úgy döntöttem, akkor a FHD ból nem engedek. Így végül i7 3610 lett nvs5400 vga val FHD vel (y580 fórumban is nagyon dicsérik, gondolom ebben is az lesz) Amire még kíváncsi leszek, h világítós bill. lesz-e vagy sem
[ Szerkesztve ]
-
Benetto
csendes tag
Linkeket lécc,mert pl Toshiba C855-ra nem találok csak 105ezrekért,trágyákat
L750-re viszont találtam 1et 140ért,az tetszik.
[ Szerkesztve ]
Mi a különbség a hihi és a hűha között? -> Kb. 15cm... :))
-
Tikakukac
titán
válasz Benetto #50650 üzenetére
Marad a Samsung, vagy a kereten felül vagy körül Toshiba hasonló kártyával. Ha játszani akarsz akkor nagyjából ennyit tudunk. Vagy ugye aprón van egy pár jó gép, ami beleférhet a keretbe.
Már megint kimarad a C855, Toshiba az gyengém sajnos, de jó gép az is. Ha a fehér ok akkor akár az is bejöhet.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Az edigitálnál nézelődj, 0% THM-re adják a gépeiket, és szokott lenni pár jó gépük jó áron.
Illetve Laptopszalonnál a Win7-tel árult gépeket is lehet 0%-os THM-re venni!Jut eszembe, G6-ot ne. Tényleg ne inkább NP300-at, vagy Toshiba L750-t, vagy C855-t.
(#50647) Declare: mesélj majd róla mindenképp Hááát, ha nagyon szét akarod gyilkolni, akkor ráereszthetsz egy Furmark-ot és egy Prime95-t egyszerre, ha 80 fok alatt marad mindene (és nem throttlingol), akkor BAROMI jó a hűtése Ez mondjuk nagyon extrém körülmény, de megmutatja, hogy mi a helyzet
Illetve nézheted külön-külön is + külön Aida64 system stability test-et is, ha ezeket jól bírja, akkor nem lesz gond.
Oszt SSD lesz-e?(#50650) Benetto: ha 130-140k körül keresel játékra alkalmasabb gépet, akkor lesd meg a Toshiba C855-t, a GT520M-szintű GPU-knál azért erősebb a HD7610M
[ Szerkesztve ]
-
Benetto
csendes tag
Az a Lenovo nem lenne rossz,csak bőven az általam megszabott kereten kívül van sajnos. :/
Köszi azért.Mi a különbség a hihi és a hűha között? -> Kb. 15cm... :))
-
runner 125
nagyúr
Fentebbi típusokat nézd meg. Samsung Series 3, Toshiba L750.
Úgy tudom némely bolt is tud hitelt intézni, kérdezz rá a laptopszalonnál."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Declare
őstag
Srácok, én révbe értem a notebook kérdéssel egy időre a T530 assal, remélem péntekre megérkezik Sokat frissült a kis tudásom a notikkal, itt Veetek beszélgetés közben .
Tudtok mondani 1-2 progit, amit érdemes ráereszteni, kíváncsi vagyok, ha meg van nyaggatva, hogy viseli a hűtés, melegedés, zaj stb Még lehet, h egy gyors tesztet, pár képpel írok róla logoutba, főleg ha ehhez ad valaki néhány támpontot -
Benetto
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy laptopot,de nem tudom pontosan milyet és főleg hogy hol érdemes, mivel rengeteg oldal,bolt van manapság,ezért gondoltam megkérdezem itt.
Van viszont pár kritériumom a keresés megkönnyítésére : Toshiba, Dell, vagy Lenovo laptopok körül szeretnék vásárolni és a maximum amit ki tudok érte fizetni az 135-140 ezer.Egyetemre veszem,de szeretném ha futnának rajta azért a játékok is. Nyilván a legjobb egy drágább modell lenne,ami éppen akciós, és a kereten belül van.
Remélem tudtok ajánlani néhányat.
Előre is köszönöm.(Esetleg jöhet más márkájú laptop is,ha van valami nagyon ütős)
[ Szerkesztve ]
Mi a különbség a hihi és a hűha között? -> Kb. 15cm... :))
-
Wikoo
aktív tag
válasz runner 125 #50644 üzenetére
Auchan
Igazából venném én akárhol, de a hitelre lenne a fontos. Ha tudok más (értelmesebb) helyet, normál választékkal ....
120- 130 körül lenne az igazi, esetleg egy A6-xxxx el[ Szerkesztve ]
Békesség, boldogság! x)
-
runner 125
nagyúr
-
Wikoo
aktív tag
üdv
Kinéztem asszonynak egy HP G6-1211SH (A5Q02EA) notebookot. Azért erre esett a választásom, mert sajnos hitelre kell vennem és 120k ért ez tűnik a legjobb megoldásnak.
Viszont a leírás kicsit vérszegény, neten meg nem találok semmit sem róla. Amit tudok: A4-3300, 4gb ram, 640gb hdd, ati radeon HD6510 1gb, wifi, kamera, kártyaolvasó, 2év gari.
Nos, ez a vga most az apu vagy vmi integrált az apu mellé. Esetleg dedikált vga, amivel menne a hybrid crossfire? Csatlakozók, aku, matt vagy fényes kijelző?
Igazából csak netezés filmezés, egy kis minecraft, sims III, League of legends re lenne használva (természetesen win7 64bitel).Békesség, boldogság! x)
-
félisten
Toshiba C855-12L.
Igaz, hogy fehér, de ár/értékben szerintem verhetetlen 125k-ért. Logout ismertető."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Davcy
tag
Sziasztok!
Ismerősömék szeretnének vásárolni a fiuknak (13-14 éves) notebookot.
A fiú nagyrészt játszana rajta (FIFA, stb.), de a keret 120-130e.
Én úgy néztem, hogy ennyiért elég sansztalan elfogadható játékgépet találni, de hátha Ti tudtok valamilyen megoldást.
Én amit kb. elfogadhatónak találtam, az ez:
http://bitstore.hu/spd/store_600861/ACER_AS5560G6344G75MNRR_156AMD_A63400M_14GHz4GElőre is köszi!
Davcy
-
Tikakukac
titán
válasz Phoenix89 #50634 üzenetére
Árban tehát akkor a csillagos ég és a Tejútrendszer a határ?
Viccet félretéve, mi a karikásért kell neked pont GTX grafikus alrendszer?
Plusz egy felhasználási kört is mondhatnál egyúttal.Mellesleg leírtad, hogy GTX. Most ez mit kéne, hogy jelentsen? Mert ilyen végződéssel már sok-sok éve gyártottak kártyákat, ezzel nem sok mindent szűkítesz le.
[ Szerkesztve ]
-
Phoenix89
csendes tag
Sziasztok!
Milyen laptopot tudtok ajánlani, legalább i5-ös processzorral (II generációs), 8 GB RAM, GTX-es videókártya, merevlemez mind1, mivel idővel SSD-re lesz cserélve.
Előre is kösz! -
Tikakukac
titán
-
Borote
addikt
válasz Tapsi Hapsi #50620 üzenetére
Ha játék nem lesz, se 3d tervezés, akkor fölösleges erős dGPU-s gépet nézned - PS elmegy i3-on, de ha ennyit szeretnél rá költeni, akkor i5+sok memória oszt' kész.
Ilyen tekintetben az Y570 nem jó választás - ez a gép játékra való.
A Z580-ban már új CPU van, de ez lassan elérhető lesz máshol is, így ha nem sürgős a gép vásárlás, akkor ez sem best-buy
Samu V5-t már kapsz 140-ért is, ilyen szempontból nem rossz.
PB - van róla teszt PH!-n, munkára egy év garancia miatt biztosan nem venném.
U410: teljesen új gép, CPU teljesítménye majdnem egy régi i5 szintjén van, ebben a kiépítésben ultrabook kategória, viszont a GPU nagy valószínűséggel el van benne írva (vagy a PH!-s cikkben), mert ott GT610M-mel mondják. Szép, vékony, drága.
180-ért viszont kapsz egy 4530s-t, ebben még bővítesz memóriát, veszel az ODD helyére keretet, bele egy 60-120GB-os SSD-t, így megállsz 220k-ból és lesz egy erős, megbízható géped 3 év garanciával
(Vagy vársz az új IB-s gépekre, szépen lassan jelennek már meg )
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz anxius #50625 üzenetére
Kifutottam a szerkiből. Ha ilyen általános mókolgatás kell, arra elégnek kell lennie. Kérdés, hogy akkor nem lenne-e jobb prociból venni erősebbet, mert grafikus alrész nem nagyon kell.
Probook itthon 3 év garival van árulva, 1 év garival már nem nagyon éri meg odakintről.
A z575-ben ha tényleg ilyesmi a teljes specifikációja, grafikus alrendszerre fokozottan figyelve, és belefér a 130k-ba odakint, akkor jó választás (persze ha nem kell játék akkor már kevésbé).
Én inkább akkor erősebb procis gépeket néznék.Bár, ahogy elnézem i5 ilyen téren nem nagyon van ami hozna esetleg valami pluszt, meg talán nem is kell csak ennyire. Külföldön akarod megvenni is amúgy?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz anxius #50622 üzenetére
Kérdés az, hogy használt is jó-e. Ide elviekben sok mag, rengeteg ram és némi grafikus mag kell. 2mag/4thread i5-el már akad mondjuk 8440p apróban, garival. Ha csak új játszik akkor ennyi pénz elég egy Samsung 3-as sorozatra, Fuji A531-re vagy még van 1-2 versenyző.
Dániai support meg ööö, hát ehhez olvasni kéne egy keveset, de világ garis gépek előnyben vannak szerintem.hzsolti94: Ennél jobbat nem nagyon tudunk. Hacsak apróból nem tudunk válogatni. Magas felbontású panel van benne, ezen lehet dolgozni, kraft is van benne bőven, mindenre.
[ Szerkesztve ]
-
hzsolti94
csendes tag
Hali! Nemsokára kéne vennem egy notebookot, de szükségem lenne egy kis segítségre a kiválasztásnál, mivel nem nagyon értek hozzá max a számokat tudom összehasonlítani A lényeg h alkalmas legyen 3d modellezésre, grafikai munkákra, és nem ártana ha játszani is tudok rajta Tartósat szeretnék mert sok évig még szükségem lesz rá. Kb 200e nettot szánok rá. Többen ajánlottak Dellt, amiből szerintem az inspironok közül jöhetne szóba valameik, viszont azt olvastam minőségileg a burkolat, billentyűzet nem túl jó. Néztem még samsung np rf511 s05-t, amiben leginkább a matt kijelző tetszik, viszont nem találok róla jó tesztet. Ez a samsung szerintetek szóba jöhet? Esetleg mi mást ajánlanátok még? Előre is köszönöm a segítséget!
-
anxius
aktív tag
Sziasztok!
Notebook vásárláshoz kérnék tanácsot!
Felhasználás elsősorban Adobe Ilustrator CS6, Office, Filmnézés ; játék egyáltalán nem.A felső határ nagyjából 130k huf lenne. Fontos, hogy Dániában legyen ügyfélszolgálat(consumer support)
Előre is köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz Tapsi Hapsi #50620 üzenetére
Az a 4530s piszkosul drága, gyakorlatilag ugyanazt V5-ös Samsung-ból megkapod 76.000 Ft-tal olcsóbban.
Képszerkesztéshez szvsz ne vegyél 14"-os gépet, min. 15,6, de inkább 17,3.
Ha, fontos a mobilitás is, akkor az aranyközépút;15,6" lesz a befutó.
PB-t ne.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tapsi Hapsi
csendes tag
Még mindig nem sikerült kiválasztanom a megfelelő szerkezetet.
Munka, webszerkesztés és photoshop lesz a felhasználás. Játék gyakorlatilag zéró.
Megbízható útitársra lenne szükségem.
Felmerült a Lenovo Y570 és a Z580, de most amivel szemezgetek az Ő
Melyiket javasoljátok, illetve ebben az árkategóriában van-e valami ami felett elsiklottam?
Esetleg Samsung V5-ök?Hordozhatóság szempontjából praktikusabb lenne egy 14"-os gép, de még nem használtam képszerkesztőt 14"-os képernyőn? Nagyon kicsi hozzá?
PAckard Bellről mik a tapasztalatok? Ez?
Illetve találkozott-e már valaki vele?
Lassan tökön döfön magam amennyit rágódom a témán. Nem akarom megbánni a vásárlást, és 220 fölött a fogamat is szívom, de ha ennyibe kerül egy megbízható masina, akkor legyen. 5 éven belül nem áll szándékomban cserélni.
-
őstag
válasz Draken #50617 üzenetére
Jól láttod, az y580 és az M6600 között van egy nagy teljesítmény és ár "űr".
De az y580 teljesen jónak tűnik 280-300 ezerért. Ár érték arányban jobb az M6600, de 500 ezer egy notebookra azért meredek.
M6600 nem sokáig lesz már, jön az új. De lehet hogy megint bejön az erős vga üzleti notebook összeesküvési elméletem (ha valami jó erős vga-val jön ki egy üzleti noti, akor a következő szériában belépő vga-ban "visszabutítják", ilyen példa a t500, t510 a 8740w, 8760w).
Terjengenek olyan hírek hogy a belépő firepro az m6700-ban nem 7970 hanem 7870 alapú lesz (tehát összeségében gyengébb mint a mostani).Ha bízol a refurbished cuccokban, és el tudod intézni hogy hazajusson akkor nagyon jó áron van néha refurbished M6600 (1000 dollár környékén).
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Draken #50617 üzenetére
Nem nagyon tudok, ez most megéri az árát az biztos, ezért szerintem felesleges is drágább után kutakodnod...
Esetleg még Asus G55-t lehet nézegetni, úgy hallottam lesz normális áron is, bár ez hasonló teljesítményű mint a Y580-as, viszont hűtése szerintem jobb lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Draken
őstag
sziasztok
nagyon szemezek az y580al, de gondoltam, hogy előbb megkérdezlek titeket is. egy 100k-val drágábban nem lehet beruházni egy erősebb vga-val szerelt laposra?körbejártam már a témát amennyire tudtam de a következő gép a sorban az m6600 lenne de sajnos az már nem csak 100k-val drágább
-
gamer187
tag
válasz runner 125 #50614 üzenetére
ez tényleg korrekt... köszönöm
-
gamer187
tag
-
-
gamer187
tag
sziasztok
tudnátok ajánlani notebookokat max 50 ezrem van rá. használt is jó.
-
Tikakukac
titán
válasz praicseemuce #50608 üzenetére
Ha mindenképp új gép kell akkor nem rossz, erősebb grafikus alrendszer normálisabb köpennyel nem nagyon van. Külső monitort mondjuk megfinanszíroznék hozzá mindenképp.
Mellesleg nem a gép lesz a legnagyobb gondod meg a játék, lesz ott sokkal rosszabb is, mint a tervező progik. 2 haverom is Műegyetemen van, csak ők az említett karon mozognak, nem a vik-en. Hát néha bevágtam a fejeket miket kellett rajzocskázni meg tanulni statika meg random tárgyakból.
csabiks: Igyekszem majd néha beugatni, ha eszembe jutott 1-2 típus amiben ilyen feltételű dolgok voltak, de egyben mindent ne nagyon remélj. Plusz ugye másképp is érezzük a dolgokat.
Amúgy létezik azonos gépen belül más bill. Én amire tudom a konkrét példát az az x200 modellekben volt 2 féle típusú, és érezni is lehet köztük a különbséget. De ez már ilyen nagyon elvetemült téma. Plusz az sem mindegy mekkora erővel van behúzva a billzet. Szóval tényleg minimális a különbség.
Szigeteseknél mondjuk ez már nem egészen így működik, de szerintem megeshet sorozat eleje és vége közöttieknél, hogy másabb lesz az anyag, vagy a beszállító hoz picivel eltérőt és akár meg is érezheti a finomabb ujjú user.[ Szerkesztve ]
-
csabiks
senior tag
Fogdostam ma a MediaMarktban egy samsung series 3 laptopot, hihetetlen kényelmes volt a billentyűzete, több modell volt egymás mellett, de volt külön egy feke szinű viszont kb ugyanúgy nézett ki az is de annak a billentyűzete nagyon gagyi volt (pedig sztem ugyanazvolt), Létezik hogy szérián belül más billt kapnak a gépek? Melyik samsung notit láthattam amelyiknek nagyon jo volt a bille?
A HP G szériás laptopoknak meg iszonyat jó a tapipadja, van még más laptop aminek ilyen tapipadja van? (ilyen rücskös)
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
praicseemuce
csendes tag
válasz runner 125 #50609 üzenetére
Mármint szeptemberben.
-
runner 125
nagyúr
válasz praicseemuce #50608 üzenetére
Jövőre? Addig még van 1,5 év.. , vagy most szeretnéd megvenni?
A Z580 jó választás, az Acer nem annyira.
Y570-ben a GT555 erősebb, így játékra jobb."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
praicseemuce
csendes tag
Üdv!
Egy ideje már nézegetek notikat, ugyanis jövőre egyetemre megyek és kéne valami, ami kiszolgál, ugyanis az asztali gépem már elég régi (~11éves), azt is kéne pótolnia amennyire lehet. Mivel valószínűleg építészkar az ahova felvesznek tervezőprogramoknak is futnia kéne rajta, emellett photoshop és jó lenne ha játszani is lehetne rajta, bár ez nem fő szempont. (Játékokból, amire kéne: Mass Effect széria és Batman Arkham City, nem ultra high felbontásban, eddig low-on játszottam bármivel szóval nem zavarna különösebben a gyengébb felbontás)
Ami fontos: magyar billentyűzet, amennyire lehet legyen időtálló, nem szeretnék 2 év múlva új notit venni.
Olvasgatom a fórumot és tudom, hogy Y570-et ajánlotok ilyen célra, de az kicsit drága, a keret 190 ezer forint. amiket nézegettem: 5830TG Z580
vagy jobban megéri használt Y570?
Előre is köszönöm a válaszokat! (remélem jók a linkek ) -
Borote
addikt
válasz bozsozso #50605 üzenetére
Az az igazság, hogy ezekhez képest csak nagyon gyenge minőségű gépeket kapnál. Ezért ajánlottam ezeket, mert beleférnek a keretedbe, több év garanciával.
Hasnzáltan árulnak x200-at egy év garanciával, 107k-ért.Ilyen kis méretű gép nincs nagyon újonnan (vagy nem túl jó minőségű), és ezeket a gépeket nem lehet kapni gyengébb processzorral - de ilyen minőségű gépet ennyiért nem is lehet kapni újonnan!
Ja, ennyiért újonnan ebben a méretben inkább netbookot lehet kapni, vagy Asus-t, Acer-t,m esetleg a Fuji SH531-t, de ezek mind elmaradnak a fentebbi gépektől.
Vagy van még THinkPad Edge E320, de a fentebbi gépek továbbra is más kategóriában versenyeznek (ugyanannyi pénzért).Nem véletlenül ajánlottam ezeket
Vehetsz újonnan is gépet, csak ezek ugyanannyi pénzért sokkal jobb minőségűek[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
válasz Borote #50604 üzenetére
Köszönöm gyors válaszod. Tetszenek az általad ajánlott gépek. Bár lehet rosszul gondolom, de a procit kicsit erősnek találom mindben a felhasználási területemhez. Így árban mindenféleképpen lentebb tudok menni ami számomra pozitív. Bár az a baj, hogy a hordozhatóság mindenképpen megdobja az árát. Boltból vásárlásra esetleg nincs ötleted? Az elkövetkező napokban heteben biztosan nem tudok ennyi pénzt kiadni, de egy részletre esetleg hamarabb meg tudnám venni.
-
Borote
addikt
válasz bozsozso #50603 üzenetére
Nabakker, alfa156-tól elfogytak a Latitude E4310-sok majd 3 év garanciával árulta őket 135k-ért...
De azért van még jó vétel, E4310 mástól
Ráadásul magyar billel, 2 év helyszíni garanciával... nem is rossz
EREDETI WIN7-telHa még megvan, ezt a gépet pont Neked találták ki!
Illetve ITT van egy másik (komolyabb) latitude is - garanciára rá kell kérdezni
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Milyen laptopot tudnátok ajánlani az alábbi felhasználásra:
-inkább irodai programokat szeretnék vele használni játék nem fontos
-optikai meghajtó nem létszükséglet
-márka mindegy, megbízható legyen
-súly minnél könyebb annál jobb, de azért az ár rovására nem menjen
-kijelző méret: mivel a hordozhatóság fontos lenne így nem gond ha 12" de azért annál kisebb ne nagyon legyen hacsak nem ritka jó vétel az adott típus
-winchester: óriási tárhelyre nincs szükségem. win7 kényelmesen férjen el rajta + szerintem 100Gb-on szerintem elférek nem képeket, filmeket akarok tárolni rajta
-proci: gyártó nem lényeg, de mivel win7-et akarok rá így azért legyen 2 mag
-akksi minnél tovább bírja annál jobb
- ritka jó vétel esetén talán használtba is belemegyek, de azért annál is jó lenne ha gari még lenne rajta legalább fél év, de inkább az új felé hajlok
-ár: max 150k, de ebben azért már jó lenne ha a win7 is benne lenneElőre is köszönöm a válaszokat.
Aktív témák
- iPhone topik
- Napelem
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 10
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- HP 255G7 R5-3500U 15 8GB/256 laptop eladó
- Doboz nélküli laptopok 2 év Garanciával
- Újévi AKCIÓS ár! HP Elitebook 850 G6, I7-8665U, 16 GB, 512 SSD
- ASUS TUF A15 15.6" FHD 144HZ-AMD RYZEN 7 7735HS/ RTX 4060 8GB/ 16GB DDR5/ 1TB M.2 SSD/ GARANCIA
- Panasonic ToughBook CF-53 Hibátlan állapotban felújítva (I5-3320M, 16Gb RAM, 500gb SSD)