Új hozzászólás Aktív témák
-
ekrisztian
őstag
Kicsit vissza olvastam...
az Asus nemtom milyen felbontást használt,de a CNS az tudtommal 800*480.
A lényeg ha a data.ziped nem tudja a felbontást,akkor nem fog működni.
nézd meg van e benne ilyen felbontás.Ha van akkor,meg kell nézni a brandingot is.Ha az nem tudja,akkor cserélni kell.Vagy törölni.Nem feltétlen szükséges az induláshoz.
és akkor a sys.txt is kérdéses.Vagy átírod benne a felbontást,vagy probára átnevezed.Mert sys.txt nélkül is elindul. -
juve600
nagyúr
Helló! Olyan gondol lenne van 1 TomTom 920go szeretném frissíteni a legújabb térképverzióra ha valaki tud jó megoldást rá akkor írja meg légyszíves sürgős lenne csüt délelőttre kellene a gps
910-es térképet az enyémre rá tudtam rakni -
iref-h
tag
válasz
gipsztigris #4294 üzenetére
Szia!
Kissé szégyenkezve kereslek újra, valószínűleg az alacsony tudásszintem miatt érthetetlenkedek. Kézikönyv 8 - 9 oldal:
"Egyéb program indításához a navigációs program SD kártyán található elérési útját a navigációs beállításoknál kell megadni. (Beállítások/GPS)"
Sajnos ilyet, hogy (Beállítások/GPS)nem találok a készüléken.
A kezelési utasítást elolvastam gondosan és a navigációs program indítása címnél igencsak elakadtam.
Az iduló kijező sem olyan mint a leírásban van.
Ikonok itt:
1. GPS
2. Media, ezen belül (Flash, video, képnézegető)
3. Nézet, (e-Book)
4. Zene,
5.Minden, ezen belül (Win belép, számológép, FM frekvencia, GPS teszt)
6. Rendszer ezen belül (nyelv, hátfény, energia, hang, idő beállítás, rendszer, koordináta, LOGO friss.
GPS útja, USB kapcsoló)
7. Játék, ezen belül (több játék)
- A "rendszer" menüben található a "GPS útja" jelű ikon. Próbálkoztam itt is. Amikor megnyitom az ablakban az alábbi felirat jelenik meg:
"NandFlash\
SDMMC\"
alatta három lehetőség: "Formázás", "Vissza", (ez nem él) és "GPS útja".
GPS útjára katt, a következő ablakot adja:
"A jelenleg kiválasztott irányítási rendszer útja:"
alatta keretben:" \SDMMC\GPS\WINCE_GPS.exe"
a keret alatt: "Figyelem: az irányítási program"
itt semmi lehetőség tovább, beírni, törölni, mint hogy "X" - el bezárni a megnyitott ablakokat.
Semmilyen elérési utat nem tudok megadni, mert nem tudom hogy ezeken kívül még hol lehet beavatkozni a rendszerbe, nem találom a használati utasítás 8 - 9 oldalán szereplő ablakok megnyitása lehetőségét.
Üdv.: iref-h -
jockey27
csendes tag
Egy Navigon 2100-as GPS van nálam frissíteni kellene, ha lehet vhogy. MN6 és Europe_NT2008.map van az SD kártyán.
(Termék információk: NAVIGON 2100 2110 Version: 6.5.2 - build -457 CE Version R00.E.1220 Program 071018-0500)
-
M62-501
csendes tag
Hali emberek, rég jártam erre. Aztán jók voltatok?
Kicsit visszatérve a TMC-antennákra...Navi NV 608-asomhoz akarok venni. A csatlakozója kiépített kis miniatűr, aranyszínű és mint egy mini rca vagy mini koax úgy néz ki...szóval olyan van a készüléken. A kérdés: működhetne-e az usb-s megoldásokkal? Elméletileg nem mikro usb-s de erről mélyen hallgat a kedves gyártó és a leírásuk is, ezért esetleges tapasztalatokat is szívesen várok válaszként. Azért akarok usb-set mert egyrészt jóval többet találok olyan csatlakozósat és az én csatlakozómhoz passzoló csatlakozásút nemigazán. Tényleg, annak van szabvány neve mint mondjuk a többi csatinak mint rca meg koax stb.? Az usb-seket lecsekkoltam egy inormatikai boltban és kicsit elszomorítottak, hogy ha megy is vele, az adott készüléktípushoz a sajátját célszerű használni ami persze a működési fennakadásokkiküszöbölése miatt is teljesen érthető...köszönöm ha tud valaki akárcsak tanáccsal is segíteni.
-
iref-h
tag
válasz
gipsztigris #4292 üzenetére
A helyzet az, hogy ezt a készüléket navigációs program nélkül vásároltam.
Korábban az ASUS R 600 - on használtam igo - t SD kártyát, mivel az ASUS az R600 - s a frissítését befejezte a vásárlás után egy évre. Mindenki próbálkozott mindennel, így jött képbe a Win CE 5.0 előbuherálása, s az Igo SD kártyáról való indítása. Egyébként az ASUS-on Igo alapu valamilyen program futott.
Miután az SD gyökerében bemásoltuk a ASUS_UserFlashCopy.dll és a ASUSBackDoorYork.dll fájlokat, indításkor a Win CE 5.0 jött elő, majd tallóz , utána Igo Primo mobilvavi exe és minden rendben. A frissítési problémákról bővebb info a "http://mobilarena.hu/tema/re_asus_r600_az_entek_borotvaja/friss.html" oldalon található.
Amikor ezt a gépet megvettem, arra gondoltam, hogy ugyan úgy tudom használni az SD kártyáról a gépet mint eddig, ez így igaz is, de a plusz szolgáltatást az FM transzmittert sajnos nem.Ennyi bevezető után válaszolok a feltett kérdésedre. Amikor bekapcsolom a gépet a CNS menüválasztéka jelenik meg a kijelzőn; média, rendszer, zene, GPS, stb. Amikor a GPS ikonra érintek a következő üzenet jelenik meg: "nem talált irányítást".
Üdv.: iref-h
-
iref-h
tag
válasz
gipsztigris #4265 üzenetére
Szia!
Köszönöm válaszodat!
Bár mit tettem nem sikerült a kalibráció, visszavittem a boltba, szerencsére három napon belül voltam kicserélték. Ez a gép ilyen tekintetben jó lett. Az FM transzmitter maradt probléma. Ja még egy kérdés felmerült (Control Panel), ami időközben tisztázódott is!? !
Ugyanis a Start/Settings/ úton megjelenik egy ablak, és egymás alatt az alábbi sorrendben Control Panels, Nerwork and Dial-up Connections, Taskbar and Start Menü felíratok. Sajnos a Control Menüre érintve az nem jön elő, hanem visszaáll az asztal az alaphelyzetébe, a fent írt Start menükkel.
Felhívtam a szervizt, ahol közölték velem, hogy ez így van rendjén, más Win CE 6.0 - nál előhozható, de ez a (CNS Globe Smart 4.3 480x272 SIRFatlas V AT550 500MHz - Windows Embedded CE v 6.00 (Build 0 on Nov 16 2011) esetében nem áll fenn.
Ezt azért furcsállottam, mert a korábbi ASUS R 600 - on 2db. dll fájl SD - re történő átmásolásával a Win CE 5.0 - n szinte minden előjött.Az lenne a kérdésem, hogy Igo Primoban létezik e olyan verzió amiben az FM transzmitter működését be lehet állítani, vagy a fenti Win CE 6.0 - nál valami olyan megoldás, amivel elő lehet hozni a Win CE -ből annyit, amennyi a transzmitter működéséhez szükséges Win alatt.? A helyzet az hogy a Win CE 6.0 - ban a NANDFLAS/TurnOnSoun/ után semmi, - itt esetleg megtalálható lenne a transzmitter beállítása? Sajnos PNA tekintetében a kezdők közé tartozom, ha hülyeségeket írok akkor elnézést érte.
Lényeg az hogy régi típusú, 20 évefeletti autóm működési zajszintje, eléri azt a határt, hogy jó lett volna a rádió hangszórókat is használni navigálás közben.Üdv.: iref-h
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
Van nálam egy Becker Z107-es készülék. Korábban Igo8 volt rajta, kb 2005-2006-os térképekkel. Raktam rá egy primot, működik is szépen, csak éppen gps jelet nem talál. Gondoltam átírom a sys.txt-ben a frekvenciákat az Igo8 sys.txt-jének mintájára, de abban csak két sor van, ami csak annyi hogy milyen típusú a készülék. Miután megpróbáltam átmásolni a régi sys.txt-t azt írta hogy nem támogatott készüléktípus. A kérdésem az lenne, hogy mit kell átírni a sys.txt-ben és mire, hogy működjön a navi.
-
ekrisztian
őstag
-
DM43
őstag
@draff
"És nem hivatalosan? Megy rajta vagy nem?"
Olvasd el még egyszer Tigris hsz-ét! (koncentrálj a smiley előtti pár szóra...)
A kérdésedre pedig: igen, warez!@ekrisztian
Nem értem, hogy mi köze van egymáshoz a x960-nak és a ZTE-nek! Amúgy ha gondod van a 960-nal, akkor az user error miatt van. Volt már néhány a kezemben, tökéletesen muzsikálnak. -
ekrisztian
őstag
válasz
gipsztigris #4285 üzenetére
Hát az én Wayteq960-am egy rakás xar.Nem is adok pénzt ZTE készülékre többet.
bár lehet egy xtab50-et kipróbálnék -
draff
aktív tag
válasz
gipsztigris #4285 üzenetére
"Sajnos a Wayteq készülékekre hivatalosan nem telepíthető az iGO"
És nem hivatalosan? Megy rajta vagy nem?
Ha megy - akkor annyi!
Aztán kit érdekel a hivatal és a hivatalos-ság?Vagy ez már warez?
-
gipsztigris
addikt
válasz
hidavid #4284 üzenetére
Olvasd el EZT a cikket, nézd meg a képeket alaposan és döntsd el magad, hogy kell-e Navon!
Egyébként százszor inkább egy Wayteq, vagy egy CNS készülék, mint egy Navon!.....szerintem.
Ha már pénzt adsz érte, akkor érdemesebb a Primo-ra költeni szerintem. Sajnos a Wayteq készülékekre hivatalosan nem telepíthető az iGO. (de gond nélkül fut rajta.
)
-
hidavid
csendes tag
Üdv!
GPS vásárlás előtt állok. NAVON N490 Plus-t vagy NAVON N760 Plust-t vennék. valaki használ ilyet, ha igen milyenek a benyomások?
Teljes EU térképpel és élettartam frissítéssel venném. További kérdés hogy IGO8 vagy érdemesebb pénzt kiadni egy IGO Primora?
Minden véleményt és választ előre is köszönök!
üdv.
-
draff
aktív tag
Nekem a gagyi gépem mégis viszi a 3D-t. A skinekkel együtt. Pedig csak egy i838-as ócsóság.
És nem is egy kimondottan mai gyerek a beépített 64 MB-jával.Jó, jó, a térképek alaposan "ki lettek gazolva" a hozzájuk tartozó brandinggal, POI-val, stb. Így aztán csak a környező országok (Ausztria, Szlovákia, Románia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia van fenn, néhány közeltávolabbival - mint Csehország, Bulgária, Bosznia-Hercegovina és Lengyelország)
Még sose dobta el az agyát azzal a hibaüzenettel.
Legfeljebb ha nagyon nem bírja a memoria-kiképzést, akkor a 3D-ből átvált 2D-be, ám egy idő után automatice visszavált.
Ha meg nem akar, akkor kézzel lehet noszogatni - így akkor megteszi.Szóval - lehet hogy egy modernebb telefonos GPS egy kissé hervatag, de én egyenlőre az enyémre még nem panaszkodom. iGO Primóval viszont már nem menne el. Háát ez van.
de amennyit én utazom ... -
T.adee
csendes tag
Pedig de.
A régebbi gépek sajnos csak lecsupaszított formában tudják futtatni a 08-at.
A grafikus beállítások elég erősen meghúzzák a progi memoigényét.
Egy bonyolultabb manőverkor vagy hosszú útvonal tervezéskor kevés memória
hibaüzenettel kidob.
A memóriánál kevered a szezont a fazonnal
https://hu.wikipedia.org/wiki/RAM -
Kiky007
csendes tag
válasz
gipsztigris #4252 üzenetére
Szia!
Mio Spirit 485-re is alkalmazható ez a totalcommanderes megoldás? Ha igen, mire kell átnevezni?
Most IGO van rajta, de így nem hajlandó a számítógéphez csatlakozni.
Esetleg más megoldást is szívesen fogadok.
Előre is köszi! -
draff
aktív tag
válasz
runner 125 #4279 üzenetére
Mit tudom én - RAM vagy ROM, de nekem aztán mindegy.
Magyarul és röviden csak - memória - "oszt jónapot"
Foglalkozom én az ilyen elnevezés-beli eltérésekkel. -
runner 125
nagyúr
Az utolsó mondatot nem egészen értem. Milyen kihelyezett RAM?
Véletlenül nem a háttértárként szolgáló ROM memóriával kevered?
Alkalmazásfuttatásakor az 1-2-4gb ROM-nak, s az SD kártyának nincs köze a RAM memóriához.gipsztigris
Szép, ügyes.
Valami hasonló tetszene nekem is, sőt, még ennél is lehetne letisztultabb, de az irány nagyon jó.
Köszi. -
draff
aktív tag
Háát - azért azt nem kellene olyannyira "meghámozni".
Nekem egy gagyi kínai szarom van, de mégis elmegy vele az iGO8.3, - és skinnel, 3D-vel együtt is szinte mindig folyamatos.Ha annyira nem akaródzik működni, ottan biza más lehet a problem.
Ha nekem a beépített 64 MB-tal szinte semmi gondom, akkor ott valami más dolog lehet...
A mai cuccokban már sokkal több memo van (többnyire 1 vagy 2 GB) + plusz ott az SD kártya, mint kihelyezett RAM ... -
gipsztigris
addikt
válasz
runner 125 #4276 üzenetére
-
runner 125
nagyúr
válasz
gipsztigris #4275 üzenetére
Óh, ez frankónak tűnik.
/De, ez az ocsmány kínai widget elképesztő. Ízléstelen giccshalmaz, még jó, h WinCE/Köszönöm!
-
gipsztigris
addikt
válasz
gipsztigris #4273 üzenetére
Ez meg egy 128 megás változat.
-
runner 125
nagyúr
válasz
gipsztigris #4273 üzenetére
A gyári rádiót semmiképpen nem szeretném kiszedni belőle. Egy részből gyönyörűen szól, más részből nagyon mélyen van. Nem tartom biztonságosnak folyamatosan oda letekintgetni, pláne h ezekben általában elég gyenge betekintésű TN panel van.
De, való igaz, létezik 5-600 dollár körül ilyen, pl.
Viszont, a gyári monitor a műszerfal tetejéből bújik ki, ami szerintem piszkosul jó, és nem kell elnézni, csak átfókuszálni.
Úgyhogy mindenképpen a gyári monitorból fogok kiindulni, már csak az a kérdés, h vajon találok-e normális navi box-t, vagy beleépítsek egy sima PNA belsőt a gyári motoros házba. -
gipsztigris
addikt
válasz
runner 125 #4271 üzenetére
Tudom, hogy drága és tudom, hogy gyenge, de a kérdés az volt, hogy létezik-e!
Egyébként a 62 megával is teljesen rendben megy, ha iGO8-at használsz. Térképei ugyanazok mint a Primo-nak.
Egyébként a legoptimálisabb, ha a meglévő fejegységedet eladod és veszel egy típus specifikus navis fejegységet......szerintem. 4-500 dollárért már komolyak vannak.
Aliexpressen nézz körül.
Itt egy olcsó és illeszthető navi box
-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125 #4271 üzenetére
*gyári monitorra.
-
runner 125
nagyúr
válasz
gipsztigris #4269 üzenetére
NavNGo-t ismertem, de kb 160.000FT. Nevetségesen drága, pláne ilyen hardverrel:
300 MHz Samsung CPU
Microsoft® WindowsCE.Net 4.2 core operációs rendszer
64 MB SDRAMKb 10 éve az első PDA-m tudott ilyet.
128mb RAM mindenképpen kel laz IGO 8 / Primo-hoz, így az alá nem adnám.2. jónak tűnik, kérdés, h a gyári navira miként tudom rákötni. Gondolom valamilyen speckó átalakító kellene hozzá, ha egyáltalán kommunikálnak...
Már arra is gondoltam, h vásárolok egy 6"-os no name GPS-t, és beleépítem a gyári motoros monitor helyére, lehet ez lenne a legköltséghatékonyabb megoldás.MartinCAR-ral is beszéltem már, de fogalmuk nem volt, nem csináltak még ilyet...
-
gipsztigris
addikt
válasz
runner 125 #4268 üzenetére
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Létezik olyan "navi box", amit autó gyári monitorjára lehet rákötni? Természetesen GPS antenna kivezetés, 1-2 SD kártyaolvasó legyen rajta, s jó volna, ha Win CE alapú lenne.
Köszi!
-
SzlobiG
félisten
válasz
SzlobiG #4266 üzenetére
Még is találtam a 2. módszeredre konvertert és úgy tűnik jó is.
Jövök egy sörrel.
-
SzlobiG
félisten
Majdnem jó!
Annyi a baj, hogy amit találtam konvertert az a másodpercet csak 0-60 között ismeri. így már majdnem a pontos koordinátára konvertálja, de még nem az igazi.
Erre valami ötlet?
N46 fok 24,82349 perc és E18 fok 44,823 perc
Ezeket meg nem tudom átváltani a normál szabványba nem találtam hozzá konvertert.
-
iref-h
tag
Sziasztok!
A mai napon vettem egy CNS Globe Smart 4,3 PNA - t. Két probléma jelentkezett hirtelen!
1. Windows üzemmódban, ha az asztalról megnyitok bármit, az "X" -el nem tudom bezárni a megnyitott oldalt, mert ha érintem az "X" pontot a legszélén is, kb. fél centivel odébb jelentkezik a hatás. Ha a megnyitott oldalon valamelyik ikonra érintek, akkor is a mellette lévőre hat, így az "X" mivel a jobboldal legszélén van, nem tudom használni. Ha a görgetősávot húzom a legszélén, itt is félcentivel odébb jelentkezik a hatás. Olyan mintha jobbra el volna csúszva az érzékelő felület, a kijelzőn megjelenő kép viszont rendben van. A kalibrálást elvégeztem, talán az nem lehet problémás.
2. Az FM transzmitter működik alapjáratban, de ha átmegyek Windows üzembe, ahol az SD kártyán lévő navigációt használom, már hatástalan.
Lenne e valakinek a fentiekkel kapcsolatban ötlete?Üdv.: iref-h
-
SzlobiG
félisten
üdv!
Nem találtam másik topikot, de végül is ez is a GPS-hez tartozik.
Valaki otthon van a GPS koordináták világában?
Nem tudok rájönni, hogy melyik szabvány lehet az alábbi:
4624,82349-1844,823
Próbáltam EOV-ot nem az.
Aki tudja megköszönném.
-
modflow
veterán
Van egy Acer S500-am. A kijelzője 1280*720-as. De az Igo nem akar elindulni rakja, csak valami 800*600-on, és az elég hülyén néz ki a sarokban. Hogy kell beállítani a sys -t, hogy teljes képernyőn fusson? Ha beleírom az 1280*720-at hibát ír ki.
(Igo Primo 9.6.22.297071)
-
LámaZ
addikt
Az ilyen kérdésekkel sürgősen menj át a másik fórumba. Itt rosszul nézel ki, ott meg te vagy a sztár.
-
inside23
csendes tag
válasz
gipsztigris #4252 üzenetére
Csak ha előhozom a bios részét és usb-ről próbálom elindítani a flash updatet
-
gipsztigris
addikt
válasz
inside23 #4250 üzenetére
Elvileg ha a kártya gyökerébe beteszed EZT a fájlt, akkor el kell induljon a Total Commander CE változata.
Ha nem indul, akkor nagyobb gáz van! PC látja a gépet?
-
Destloler
tag
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Kaptam egyik egyik haveromtól egy Navon N270 GPS-t megkért, hogy frissítsem. Az van, hogy frissítés útán nem találja meg a müholdakat még 5-10 perc után se. Próbltám resettel, de így se. Valami ötlet?
-
inside23
csendes tag
válasz
gipsztigris #4249 üzenetére
Milyen alkalmazás kell mert a miomappal nem indul meg a mio pockettel sem. A Format flashre nyomtam rá.
-
-
pecz
csendes tag
Sziasztok!
Nekem még egy régi mio c250-esem van és felvarázsoltam rá az igo 8-at. Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy ha beütök egy távoli címet mondjuk 700km-eset akkor kiírja, hogy kevés a memória. Nem tudtok rá egy valamilyen féle megoldást pl.: sys.txt módosítása, mert elég zavaró, hogy nem tudom beütni a célpontot rögtön hanem elősször bekell ütnöm egy olyan települést ami fél úton van -
inside23
csendes tag
Hello valaki tudna segíteni Mio H610 újra élesztésében mert letöröltem a ROM-t?
Üdv Inside
-
keccsa
aktív tag
Sziasztok!
Olyan 7"-os navit/táblagépet keresnék (WIN CE vagy Android), aminek IPS (vagy legalább is nagyon szép, kontrasztos, nagy betekintési szögű) kijelzője van, érzékeny a GPS vevője, és VAN NEKI AV BEMENETE! Autós DVB-T tunert szeretnék rákötni, így nem kellene két képernyőt (navi+TV) elhelyeznem valahogy a műszerfalon/tetőn (egyet is elég nehéz lesz...)!
Találkozott már valamelyikőtök hasonló szerkezettel? -
salyug
csendes tag
Sziasztok!
Ha belefér a keretek közé 1 kérdés.
NAVIGON 2110 max-om van, Navigon Fresh-el frissített szoftverrel 7.0.13
A gyárilag hozzá adott 2008 q3 térképekkel.
Gondoltam én, megoldható, hogy a térképek egy részét kicserélem újabbakra (2013 Q1) amikhez "hozzá jutottam".
Bemásoltam az SD kártyán a Map könyvtárba. Hát nem működött, nem jelenítette meg.
Ez egy naív megoldás volt ? Vagy kell még valami barbatrükk ?
köszi -
T.adee
csendes tag
Én nemrég tettem föl 2013 03. top map térképet,sajnos sok helyen hibás.
Pl több km-en keresztül jelez 60km/h sebességkorlátozást ott ahol nincs(és soha nem is volt).
A városunk elkerülő szakasza már több mint 2 éves,az egyik vége még ebben is hibás,köszönőviszonyban sincs a valós csomóponttal. -
T.adee
csendes tag
-
draff
aktív tag
válasz
McCoy20 #4232 üzenetére
Hááát.
Én nem tudom miféle térképprogram az, hogy ennyi helyet foglal, de nekem a 2 GB-os kártyámnak még a fele sincs elhasználva. Pedig azon fényképek és MP3 zene is találhatóak, mivel a GPS-em olyan, hogy fényképezni lehet vele, de beépített zenelejátszója is van.
Persze én az iGO műsorban csak a környező országok térképeit hagytam meg, nem tettem fel a teljes CD-t, mert
1. úgysem járom be hetente Európát, tehát teljesen felesleges minden országnak fenn lennie.
2. nem kell antiszemitának lenni, de Izrael gyakorlatilag nem Európa része, mégis rajta szokott lenni.
Én ezeket mind simán letöröltem.Így aztán a teljes progi helyigénye helyett kihasználom azt a lehetőséget,
csak az van fenn, ami tényleg kellhet. És marad hely minden másra. -
McCoy20
tag
Köszönöm a válaszokat. A hétvégén ha lesz rá lehetőségem megnézem ezeket a dologkat.
Még 1 kérdés. A belső memó teljes tartalmát kimentettem PC-re. Ha letörlöm a belső memókártyáról Windows alatt a "Clarion" mappát amiben az igo is van akkor azt egy sima visszamásolással nem fogom tudni beüzemelni vagy igen?
-
LámaZ
addikt
válasz
McCoy20 #4232 üzenetére
Az igo, ha olyan az .exe, fut rendesen a kártyáról is.
Ha nem akarja, akkor - a gyökérben lévő fájlokon kívül csak ki kell alakítani ugyanazt a fájlrendszert a külső kártyán is-, és ami nem fért el bent kirakni.
A sys.txt-be meg beírni a [folders] részbe a has_secondary_root = 1-est. -
hojos
aktív tag
válasz
McCoy20 #4225 üzenetére
A Primo topikban plajos korábban már leírt egy megoldást.
Szerintem ez Neked is jó lesz. -
McCoy20
tag
Köszi a választ.
Úgy jártam el ahogy írod. Egy pár országnak a térképét már kicseréltem (map file + POI fájl) ill töröltem az eszközről a régi map + poi fájlokat. Viszont így is csökken a hely. Most kb 200 MB van még szabadon a belső memón.
Ugye az új térképfájlok már általában nagyobbak, mint a régiek és így le se tudom mindet cserélni ami a eredetileg rajta van mert belefutok a tárhelykorlátba.
Én személy szerint nem használok GPS-t de mint kb minden számtech cucc gondolom itt sem árt ha van némi szabadhely az eszközön ami működés közben "átmeneti" tárként funkcionál. Vagy van a gépben esetleg egy független RAM ami ezt szolgálja?
Szóval a lényeg, hogy az új térkép set nem fog felférni a 2gb-os kártyára annak ellenére sem ha a korábbi cuccokat mind le is törlöm.
-
draff
aktív tag
válasz
gipsztigris #4227 üzenetére
nem tagadom. Miért tenném?
Lehet hogy az iGO Primóban már van ilyen, vagy valami másik fajta navis programokban.
Azt írtam le, hogy én még sosem találkoztam vele. -
ekrisztian
őstag
Sziasztok!
Használ valaki navigációra sikeresen x960bt +primo pàrost?
Mert nekem nem megy,illetve megy csak néha reboot van, és ez elég kellemetlen helyen is tud érni
dimka skint szeretnék használni,mert az kamionosoknak van kitalálva
Mondom ezt azért mert a kijelzőn látom a köztespont és a teljes út részletes adatait is,ha úgy állítom be.
Csak azért írtam, ha ez lenne a reboot okozója.
Megjegyzem alapértelmezett beállítással is van reboot.De semmihez nem tudom kötni.
Lenne még egy kérdésem.Van mód arra,hogy a térképen láthatóvá tegyem az autópálya kihajtókat?(számozását)
Na jó másik kérdésem is lett közbe.
Erre a felbontásra milyen mapfontscalet kell beállítani,hogy kamionos szemmel is lássam a helység neveket?
köszi a válaszokat!! -
McCoy20
tag
Üdv All!
Egy kis segítséget kérnék és mivel szorít az idő így nincs lehetőségem végigtúrni az egész topicot.
Egy isminek van egy Clarion MAP780-as GPS-e.
2GB belső tárhelye van + most már egy 4GB-os SD kártya is.
iGO8 fut rajta a kütyün.
A térképeket kellene frissíteni, de jelenleg a 2GB-os belső tárolón van a progi és ha oda bemásolom az új map fájlokat akkor már a POI-k nem is férnek el.
Hogyan lehetne az megoldani, hogy a 4GB kártyáról fusson az iGO mindenestül együtt?
Köszönöm előre is.Valakinek ötlete? Esetleg egy link is jó, ahol angolul van leírva esetleg németül.
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Ismét a Vega 560-assal kapcsolatban lenne kérdésem, illetve inkább a Sygic progival. Ennek a térképeit honnét tudom frissíteni?
-
draff
aktív tag
válasz
gipsztigris #4217 üzenetére
A viszonylag friss térképbe (talán ha fél éves lehet) hibásan?
Az meg kinek jó? Az iGO8 hírnevének minden bizonnyal nem.Nekem egy eléggé gagyi GPS-em van, ámde ezeddig a pontosságára még sosem volt kifogásom.
Egyszer elmentem a Nagyvárad térre és ott a sarkon levő OTP Bank automatánál álldogáltam. A GPS-em fél méteren belül, de szinte arra a pontra pozicionált. (Persze lehetséges, hogy csupán csak azért mert gyalogos üzemmódra volt beállítva.)
Tehát - azt nem hiszem el, hogy egy Gyömrői utat, közepén azzal a reptéri "gyorsítóval", ennyire nem tudná jól bepozicionálni.
Miközben a képernyőn a valós állapotot jelzi, szóban mindenféle lehetetlen hülyeségeket javasol?Horvátországban, Biograd na Moru városában a fáktól és az útban levő kanyarból még szinte semmi sem látszott, de már akkor azt mondta - "50 méterre fordulj jobbra és hajts fel a kompra". Mi a kikötőt sem láttuk még, de ez már mind tudta.
Pasman szigetén meg - szinte egy az egyben - a már megadott kordináták alapján - a lefoglalt szállásunkhoz vezetett. Tehát a pontosságára sosem tudnék panaszkodni. De egy ideje mintha elhülyülne.
Vagy tán az is öregszik? -
gipsztigris
addikt
-
draff
aktív tag
más
Tegnap megyek a Gyömrői út közepén, azaz a Ferihegyre kivezető gyorsúton. Azt mondja nekem a beírt végcél megközelítésére valahol útközben a hang - "800 méter után fordulj balra".
Onnan nem lehet balra fordulni - de még csak jobbra sem!
Most akkor ennyire hülye lenne ez a program, vagy csak simán nem akarja észrevenni, hogy benn megyek a "zártosztályon"? Lehet hogy magára a széleken levő Gyömrói útra pozicionálna ki?
Bár a térképes kijelzése szerint jól látja, hogy bent vagyok. És onnan csak a "csaknem végén" (nagyjából a Ferihegy vasutállomásnál) lehet kijönni. -
draff
aktív tag
Pontosan az olyan dolgokra gondolok, hogy pl. megyek a 4-es úton, amely elkerüli Abonyt, Szolnokot meg a többi útbaeső várost vagy falut. (Van ott nem is egy olyan négysávosra kiépült útszakasz, ahol aztán lehet repeszteni, és ki van még táblázva hozzá a megengedett ottani sebesség.)
Felbukkan tehát az út szélén a tábla, -a megengedett sebesség 110 km/ó.
A GPS-em képernyőjén meg villog ám egy piros kőrben a 60-as szám és mondja nekem a hang: "Túl gyorsan mész!"
(A piros villogó körös figyelmeztetés egyébként azért van, mert kivételesen olyan skint használok, amelyben ez a sebességtúllépés képernyős figyelmeztetési módja. (diMka v. 1.1.26)Aztán más.
Megyek az úton, sehol semmi tiltás - egyszercsak mondja a hang a GPS-ből: "Túllépted a megengedett sebességet"
Én meg csak nézek kifelé a fejemből, hogy akkor mi lehet az a megengedett sebesség, amire ezeddig semmi tiltás nem volt.
A térképem (.fbl fájl pedig 2012.04-es kiadású Topmap térkép, tehát nem egy olyan hű de régi)
A használt alapprogim hozzá pedig az iGO8.3.4.117940-es szoftver.Hogy a táblák és a figyelmeztetések melyik fájlban vannak, sajna nem tudom, ám éppen ez lett volna a legelején feltett kérdésnek az alapja.
Melyik fájlban vannak?
Arra már rájöttem, hogy biztosan nem a poi fájlban van. De a map-ban sem nagyon.
Lehetséges, hogy a 3dl fájlokban?
Vagy a speedcam könyvtárban kellene legyen - valahogyan? -
choco01
addikt
Hali.
Egy Androidos Tabletre melyik navigációs program a legmegfelelőbb ?
Köszi. -
aviator
tag
Sziasztok!
Adott egy AMCOR 4400 GPS. Jelenleg egy Igo8 fut rajta, szeretném frissíteni, de sehogy nem járok sikerrel. Nem vagyok profi a témában, úgyhogy szeretnék kérni egy kis segítséget: mit hogyan csináljak, milyen sorrendben, stb.
Köszönöm! -
LámaZ
addikt
Sokáig ment a NavteQ-es térképek szapulása, és a TopMap et al. dicsőítése, de én is rájöttem magamtól, hogy nincs alapja.
A Navteq a király!
Csak egy példa: a márciusi Topmap-nél pl. a 4-es úton bevitt Szolnok belvárosába. A májusiban javították, de a csalódást már nem lehet meg nem történtté tenni. -
McCoy20
tag
Üdv All!
Egy kis segítséget kérnék és mivel szorít az idő így nincs lehetőségem végigtúrni az egész topicot.
Egy isminek van egy Clarion MAP780-as GPS-e.
2GB belső tárhelye van + most már egy 4GB-os SD kártya is.
iGO8 fut rajta a kütyün.
A térképeket kellene frissíteni, de jelenleg a 2GB-os belső tárolón van a progi és ha oda bemásolom az új map fájlokat akkor már a POI-k nem is férnek el.
Hogyan lehetne az megoldani, hogy a 4GB kártyáról fusson az iGO mindenestül együtt?
Köszönöm előre is.
-
hojos
aktív tag
" a mindenféle sebességi zónákat, út-és táblajelzéseket, és az egyéb, az útközben felbukkanó és váratlannak tűnő dolgokat "
Azért elárulhatnád nekem, hogy mire gondoltál pontosan. Mit értesz felbukkanó táblán és váratlannak tűnő dolgokon.
Csak azért érdekel mert az nem teljesen igaz, hogy "és a táblák a térképben (fbl) vannak".
-
draff
aktív tag
válasz
PLaci58 #4199 üzenetére
"a sebességhatárok és a táblák a térképben (fbl) vannak"
Ha ez így van ahogy mondod, akkor miként lehetséges az, hogy a "szinte legfrissebb" térképeken (2012.03) teljesen mások a táblák, mint amikre a program maga figyelmeztet. Túl sok helyen nyögi nekem azt, hogy
- "túl gyorsan mész", vagy "átlépted a megengedett sebességhatárt".
Miközben látom az út szélén a táblát s rácsodálkozom. - Mert ha megyek - például 90-nel, a GPS már villog, csipog, mindenféle más baja van - és jelzi nekem azt, hogy 50 lenne a megengedett,
az útszéli táblán viszont ott áll - 110 a megengedett.
Na akkor most mi van?
Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy-két hete (hónapja) cserélték ki azokat a táblákat mind. -
draff
aktív tag
Bocsi, ha tényleg nagy hülyeséget kérdeztem, s csak egy betű benne az eltérés, ám annyit hallottam már róla. Azt gondoltam, na ez kissé kiváncsivá tett, tehát belekérdezek.
Úgysem fogom soha megcsinálni, ha az akkor kivételesen nem RAM hanem csak "ROM főzés", mert az ilyen mélységében már igazán nem értek hozzá, én még egy "sima" számítógépes BIOS frissítésre sem vállalkoztam ezeddig.Köszike a felvilágosításokat ...
-
PLaci58
addikt
válasz
gipsztigris #4202 üzenetére
Lassúak vagytok
-
gipsztigris
addikt
Itt egy egyszerű fogalom keveredésről van szó!
RAM = készülékben lévő fizikai memória
Ez csak akkor lesz több, ha kiforrasztod a régit és egy nagyobbat beforrasztasz helyette. De ez sem ilyen egyszerű, mert a készülékkel meg kel "etetni" a nagyobb memóriát. Vannak PDA készülékek ahol a memória bővítést meg lehetett oldani. De drága volt és bizonytalan az eredménye.ROM = készülék operációs rendszere, beleértve a speciális drivereket, dll-eket, stb. Ez nem olyan mint egy Windows XP, hogy szinte minden készülékre feltelepíthető. Itt minden készüléknek saját ROM-ja van, és kihangsúlyozom, hogy CSAK az adott készülékre telepíthető fel.....Nos! Ezt szokták "főzni", másnéven módosítani, optimalizálni az adott készülék hardverének megfelelően.
Tehát, virtuálisan lehetséges bizonyos típusokhoz rendelni plusz memóriát, de az olyan, mint a virtuális sör! Szép gesztus, de nem fogja oltani a szomjadat!
Hogy a p.csában van az, hogy mindenki egyszerre ér rá olvasni és válaszolni is?
Az előbb még nem volt egyetlen válasz sem!
Új hozzászólás Aktív témák
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest