Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
citkar
addikt
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy egy TomTom-os gps-ről az ismerősöm valahogy letörölte a rendszert és, hogy ez visszatelepíthető-e?
Kerestem hasonló topikot, de külön TomTom-ost nem találtam. -
kokokka
addikt
Köszi a segítséget, de még az orosz fórumon is csak olyan megoldásokat találtam, ami nálam nem jön be. Sajnos nem jutok el az SD kártyáig, így nem tudok kezdeni vele semmit. Viszont találtam valakit, aki valamilyen "forrasztásos" módszerrel lehet, hogy meg tudja oldani. Persze ez sem biztos, be igazából nem veszíthetek már semmit vele.
-
Prime110
aktív tag
válasz
fojtviki #4895 üzenetére
Becker, Garmin egy kutya, nem a gyártót kell nézni első sorban ha kamionos navit keresel - ott a szolgáltatások térhetnek el zömmel - ami fontos az a térképállományok forrása, ami mindkét gyártó esetében ugyanaz a Navteq!
Kvázi innen nézve mindegy, hogy melyik, Becker-ben talán annyival jobb, hogy iGO alapú a rendszere és nem a pink nyílat rajzoló Garmin (ha már ugye nincs forrásod Angliában IGO alapú készülékre, a Becker pont, hogy az).
Üdv, -
dredbiro
senior tag
Sziasztok!
Kb 15-20 ezres kategóriában milyen navit tudnátok ajánlani? -
Imi91
aktív tag
válasz
fojtviki #4893 üzenetére
Igazából az igo-val van a legtöbb tapasztalatom így szoftver téren. A Tom Tom gyárt gps készülékeket is és szoftvert is hozzá így gondolom elégé naprakész lehet a térképük, ha nem akarnak kiszorulni a piacról
A Becker-t nem is igazán ismerem, csak hallomásból, régóta a piacon vannak ők is ennyit tudok csak mondani rólla. A Garmin gép amit írtál fentebb szerintem nem lenne rossz választás -
válasz
kokokka #4889 üzenetére
Sziasztok, lehet hulyeseg a kerdesem, de nem vagyok egy nagy szakerto. Meg akarom venni paromnak a garmin dezl 760 LMT teherautos gps-t. Nos ezt ugye azert be lehet allitani, szemelyautora is ugye? Fontos, hogy mindket funkcio elerheto legyen benne. Bocsanat a nagyon buta kerdesert
-
Imi91
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #4886 üzenetére
A kábelezés sem lenne egy nagy durranás. Van egy + és egy - értelem szerűen ráforrasztod a gyári aksi kábeleit polaritásnak megfelelően és már kész is(általában fekete a: - és piros a: +)
-
kokokka
addikt
Sziasztok!
Van egy GlobeSat 700BT (?) GPS-em, noname kínai. Három évig ment is szépen, de most egy frissítés után megadta magát. Szép nagy darab (7''-os) és nagyon sajnálom, bár az én hibám amiért odalett szegény. Adatai:
MODELL : YG-918D-ABFSJ-1M-AS-V1.3 (20110530008) (alaplap : YG-918-V1.6 , 2010.11.20)
ROM verzió : V.19D.0500005.110111.128M
APP verzió : V1.2.21.10.06.09
Rendszer ID: E2011060-2A91822A-00000000-00001EC7
Processzor : MTK ARM1176JZ-S-MT3351
RAM : 122212 KB
Windowsmobile64
WindowsCE Device CE5 1400Bárhol néztem csak szoftveres megoldásokat találtam, de ez nálam nem jön be, ugyanis a frissítés után újraindult és azóta nem működik. Újrainduláskor is csak addig jutott, hogy a töltésikon megjelenik amikor USB-re tolom, és tölt is. Ha ekkor Power gombot nyomok akkor eltünik a töltésjelző de nem alszik ki teljesen a kijelző, hanem halványan látszik a háttérvilágítás. Reseteltem a gombbal, de ugyan ez. USB-n nem látja a PC, hiába resetelem többször (vagy nyomom egyszerre a Reset és Power gombokat) csak eddig jut a gép.
Egy belső kép hátha segít : https://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/32/oemh.jpg
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
Imi91
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #4880 üzenetére
Amint írtad a legfontosabb paraméter 1600mAh 3.7V ez a két tényező. Rakhatsz bele más aksit pl telefon vagy bármi, csak meg kell egyeznie a fenti értékeknek. Aztán már csak össze kell hozni a kábelezést
-
Imi91
aktív tag
válasz
gabor.samoly #4872 üzenetére
Az aksi ki és vissza helyezése után, ha meg oldódik a probléma valószínűleg hardveres hiba van a gépbe legalábbis szerintem ez eléggé arra utaló jel
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos a jelekből ítélve meghalt a Navon N660-asom akkuja.
Ha kikapcsolt állapotban szivargyújtón van (kocsin gyújtás van), akkor pirosan világít, mintha töltene.
Ha bekapcsolom (zsinór továbbra is bent), akkor rögtön átvált a LED zöldre ... bejön a NavOn logo, majd pár mp múlva ki is kapcsol. Nem is csoda, hiszen le van merülve. Hosszabb töltés, akár 1 óra után is ez a szitu, bekapcsoláskor pirosról zöldre vált (pedig nem kéne, hiszen nem húzom ki) majd egyből ki is kapcsol.Kajtattam a neten, de nem igen találtam csere akkut. Tudna ebben valaki segíteni?
Szétszedtem a GPS-t, és az akkun a következő adatok szerepelnek:
E634261G 100705
E100617-DA63-1-R
1600mAh 3.7VElőre is köszi minden tippet!!
Ciao
-
Litlei Egg
újonc
Szisztok,
Van egy SONY NV-U92TC készülékem amit valaki privátba meg tudna e gyógyitani.Budapesten,IGO Primo futott rajta /már amikor futott/ de 4 hónapja be sem volt kapcsolva. az Activ Sync program sem fut a laptopomon ezért kérnék segitséget esetleg.
Köszönettel, -
batai15
félisten
SZiasztok , ismerősnek a szüleinek, gsp-t kellene frissiteni (mio n179 ) mert valami 2005 térkép volt rajta . gyerekük el is kezdte, de a belső sd-t törölte vagy mi.
De nem tudta befejezni, mert pestre kelettt mennie. Engem kértek, meg Ehez kérnék némi infót hogy hogyan is tudnék újj navi szoftvert rakni rá . Előre is köszi! -
Pityu.
nagyúr
Nekem van egy intensa n410 gps em azt hiszem 8.3 igo van rajta,ezelőtt azt hiszem talán 8.0 igo volt rajta.Friss térkép van rajta meg minden egy ideig jól működött,de navigálásközben el kezdett hibával leállni ilyenkor kiléptem az ok megnyomásával és újra indítottam az igo t nem léptem vissza a térképben hanem csak maradtam a menüben és navigált tovább hangal,csak ugye a térkép nem látszott mert akkor megint kifagyott volna.Most nem tudom pontosan a hiba kódot de volt olyan hogy valami jpg miatt is állt le,először a sógorom által fabrikált töltő vezetékre gyanakodtam,bár félig meddig az is befolyásolta de aztán szereztem szivargyújtós usb csatlakozót és az usb kábellel használom és mikor hogy fagy van hogy 20 percig is bírja de van hogy kevesebb ideig.Mi lehet a baja?
-
gabor.samoly
csendes tag
A készülék típusa huawei g510
Próbáltunk több készüléket egymás mellé téve, nyílt terepen, és az amelyik produkálta a hibát, akksi kivétel és visszarakás után "helyreállt".
Szoftverek ugyanazok voltak (most is ugyanazok) mindegyik készüléken. Megpróbáltuk ezt végigjárni, mert volt aki felrakta a rendszer frissítéseket, de a hiba bejelentések, tapasztalatok sajnos ettől függetlenek.A GPS szenzornak egyébként számít, hogy mennyit vannak használva? Mert elég intenzíven használjuk, lassan egy éve. De akkor is fura, hogy 1-2 nap alatt tömegével jelentkezett a probléma.
-
Imi91
aktív tag
válasz
gabor.samoly #4869 üzenetére
A telefon típusa tényleg nem lenne egy felesleges infó. Lehetséges, hogy széria hibásak a készülékek és a gps vevő most kezdettel döglődni némelyikbe amelyikkel több navigálás törtnént?
Esetleg szoftver frissétés miatt valami gubanc lett??(ami valószínűbb)Érdemes lenne megpróbálni egy jó és egy ilyen jelenséget produkál készülékkel egyidőben csatlakozni egy gps műholdhoz, hogy melyik talál hamarabb jelet nyílt terepen persze
-
PLaci58
addikt
válasz
gabor.samoly #4869 üzenetére
Hali.
Érdekes jelenség.
Alapból arra tippelnék, hogy valami frissítés történt 10-11-én.
Lehet vírus is, bár ilyenről még nem hallottam, de nem elképzelhetetlen egy ilyen nagyszámú felhasználásnál, hogy valaki belenyúl a dolgokba.Amit először csinálnék, az ez a progi : [link]
Rátenném vagy 10 készülékre és figyelném a GPS koordinátákat.
Ez elvileg a GPS vevőből olvassa az adatokat.
Ha kivett akku után jól működik egy ideig, akkor szoftverre gondolnék.Jó lenne tudni, hogy milyen telefonról van szó.
-
gabor.samoly
csendes tag
Sziasztok!
Viszonylag új vagyok itt, de egy nagyon égető kérdésem van.
Van egy cég, több 100 mobiltelefonnal, ugyanolyan típusú mind. Lassan 1 éve mindenkinél jól működik a GPS navigáció, illetve saját (android) szoftverrel is sikeresen használható. Vagyis csak VOLT.
A jelenség igencsak hihetetlen, de mégis igaz. Múlt héten kedden (2014.02.11) ugyanis a készülékek elkezdtek rettenetesen félre navigálni. Pontosabban az történik, hogy a GPS szerint több 100 méterrel arrébb van a pozíció a térképen, mint a tényleges. Ez van a WAZE-val is, a google navigációval is, és egyébb navigációs szoftvereket is teszteltünk. Általában 5 telefonból 4 a helyes pozíciót mutatja, 1 pedig viszonylag távolit, szabad téren is.
Első néhány tippünk az volt, hogy ha kikapcsoljuk a network providert, akkor minden megoldódik, mert biztos a mobil szolgáltatónál történt valami. De nem, kikapcsolt network providerrel és kikapcsolt AGPS-el is ugyanez a történet.
Újraindítás nem oldja meg, csak akkumulátor kiszedéssel és visszarakással egybekötött kikapcs-bekapcs. Elindulás után néhány órán át jól működik, aztán megint minden kezdődik előről. Szoftver hibát majdnem kizárnánk, mert a teló alap szoftvere egy éves kb, és minden rendben működött eddig. A saját szoftver amit használ, szintén 2 hónapja került rá, másfél hónapig rendben működött vele.
A hardver hibát is majdnem hogy kizárnám, mert több100 telefonon kb egyszerre kezdett el a probléma jelentkezni, de akkor milyen tényezők lehetnek még? -
Jarvis
tag
Most jött meg a szervízből a GPS. Nem firmware hibás, hanem BGA forrasztás hibája van.
Úgytudom az hogy a processzor lábai fel vannak szakadva az alaplapról. Ez néha érintkezik néha nem, ezért csinálja néha a ki be kapcsolást.Azt mondta a szervízes hogy nem lehet rendesen hozzáférni, úgyhogy nem tudja visszaforrasztani. Azért majd vetek rá egy pillantást. Valaki nemtudja hogy melyik pontosan a BGA chip? 3-om nagy chip-et találtam rajta abból 1-nek van sok száz lába. Gondolom ez lesz az. Viszont 4x-es nagyítás alatt sem látszik hogy bárhol rongálódottak lennének a lábai.
-
tepizoli
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy a GPS-em eddig ugy müködött hogyha leálitottam a kocsimat tehát megszünt a táp a szivargyujto csatlakozoban akkor a GPS kiirta hogy 10 másodperc mulva kikapcsol és ki is kapcsolt. Most lecseréltem rajta az IGO-t és most csak azt írja ki hogy a külső tápelátás megszünt a GPS akkumulátorrol üzemel tovább. Ez szerintetek miért van? Esetleg a sys.txt be kell valamit beírni? Köszi a válaszokat -
Jarvis
tag
válasz
Prime110 #4863 üzenetére
A cucc 2 éves úgyhogy garanciám már se így se úgy nem lenne rá. Ha lett volna persze hogy szervízbe viszem.
Így viszont szeretném elkerülni a szervízt, és valahogy megoldani magam, de sajnos még FW-t se találok hozzá.
Meg a probléma az hogy amikor akarna se tud bekapcsolni mert 3 másodperc után se kép se hang.
Azért köszönöm, valamit megpróbálok. Max megkérdem hogy mennyiért csinálnák meg. -
Prime110
aktív tag
Szia,
Az FW elvileg jó megoldás lenne, ha menne, ahhoz nem kell közvetlen gépkapcsolat, elég egy microSD-kártya, amin az FW van, viszont ha nem kapcsol be magától, akkor ott valami komolyabb baj lehet.
Hogy szétszedted azzal gondolom vesztetted a garanciát, amúgy ha nem tér magához, lehet érdemes lenne mégiscsak a szervizt megpróbálni. -
Jarvis
tag
Sziasztok!
Van egy Magneo I500-as GPS-em. Már vagy két hete nem néztem rá, és most amikor elővettem nem kapcsol be.(Természetesen feltöltöttem és már jelzi is zölden világítva hogy tele van). Viszont ennek ellenére sem kapcsol be. Nyomtam Reset-et meg mindent de semmi.
Néha néha miközbe a gépre van dugva felvillan a Magneo Logó, majd mutatja hogy csatlakoztatva van géphez, és abban a pillanatban el is megy a kép. Teljesen random csinálja.
Szétszedtem, megmértem az aksit, de teljesen jó. Töltés nélkül 4V, töltéssel 4.1V. A kábelekkel úgyláttam hogy nincsenek problémák.
Mégis mitől lehet?(Megjegyzem a kijelzőnek sincs baja, hisz amikor bekapcsol hangot ad, és ez sincs, tehát nem lehet hogy megy, csak megvan törve a kijelző kábele.)Másik fórumon ajánlották hogy Firmware-t kéne újrarakni mert attól megjavul. De kérdem én hogy, hogyan? Nem kapcsol be, nincs kapcsolata a géppel. Hogyan tudnék bármit így rátelepíteni? Szervízbe nem szivesen viszem.
-
Litlei Egg
újonc
válasz
gipsztigris #4860 üzenetére
Köszönöm szépen,
leirnád esetleg,hogy pontosan mit kell a keresőbe beiirni a tuti találathoz.És akkor nekifekszek annak a vonalnak.
Szép napot! -
gipsztigris
addikt
válasz
Litlei Egg #4859 üzenetére
Létezik olyan 4GB-os SD kártya, ami nem SDHC-s, de sajnos már nem gyártják, így esetleg valamelyik használt portálon (Vatera,Apronet,stb) tudsz vásárolni.
Vagy ha meg tudod vele etetni az sdhc patch-et, akkor talán tudsz SDHC kártyát is olvastani vele. -
Litlei Egg
újonc
Sziasztok.
MIO C510 es készüléket rá lehet-e venni a 4GB os kártya olvasására? nekem korlátozottak ehhez a képességeim.
Köszönettel. -
merkucyo
aktív tag
Sziasztok ,
Az a helyzet , hogy van nekem egy Nissan Pathfinderem , és abban egy 2004-es Navteq Map Data DVD , ami többek között Magyarországot sem támogatja ...
Esetleg , honnan tudnék megfelelő Dvd-t venni , vagy letölteni ? -
Zso2
őstag
válasz
PLaci58 #4843 üzenetére
Köszi jó lett a dolog a device-s dolog beírásával... Nem is gondoltam volna,hogy egy txt-n múlik a dolog
.
(#4856) Ricsko
Ajánlom az én problémám visszaolvasását, nekem sikerűlt..
A lényeg amit csináltam,:
1.mindent leszed a memkártyáról, kivétel a főkönyvtár( nekem MobileNavigator ,amiben az eredeti file-ok voltak )amire gondolom maga a készülék gyárilag hivatkozik.. lehet neked nincs is.
2.bemásol az új igo file-ok a könyvtárba , az új igo.exe átnevezése (nekem Mobeilenavigator.exe volt) Mobilenavigator.exe-re .
3. ha szükséges ,mert pl a gps nem működik, átszerkeszteni a sys.txt file-t ,úgy,hogy beszúrod a régi sys-ből a[device] sort és az alatta levő értékeket.
Ja ésletölteniaz új térképeket hozzá,ami ahhoz a verzióhoz jó és a megfelelő könyvtárba betenni. -
Ricsko :D
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tud segiteni hogy hogy kell feltenni a 2013-as IGO-t? A gép most nyáron lesz 3 éves a márkáját nem tudom szerintem ilyen Noname de nagyon jó. Köszi előre is
U.i: Illetve magyar nyelvű kellene -
INMOTEP
őstag
Hello ,kis gondom van egy nemrégen hozzámkerült Medion PNA 315 ös kis készülékkel .Németországbol származik ,német navi is volt rajta jól működött .Én ekkor letöröltem a rajta található fájlokat ,vásároltam hozzá egy 4 GB os SDHC kártyát ,beleteszem összekötöm a PC vel a készüléket és nem látom az új meghajtót ! Mintha felsem ismerné ezt a memóriakártyát ,pedig vadonat uj ,mi lehet a probléma ? rossz formátumban van formázva a kártya ? vagy SDHC -t nem tud kezelni ?
A készüléket amikor bekapcsolom a következőt irja ki
"Please insert the memory Card.
Bitte legen sie die Speicherkarte ein......és még egy pár sor Német szöveg .....
Alatta egy piros X Ikon és egy zöld pipa jel .Zöldre rányomva újraindul ,gondolom ekkor telepítené a Navit ....de valamiért a kártyával van gondja .Várom az ötleteket mit tudnék vele kezdeni
-
Zoza24
senior tag
válasz
gipsztigris #4853 üzenetére
értem,s köszönöm!
-
Zoza24
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék a profiktól,hogy ha egy gps-ről mindent letörlök és szeretnék rá igo-t telepíteni akkor mire kell figyelnem?le tudok törölni olyan fájlokat amik nélkül az összes adat törlése után el sem fog indulni a gps?
magyarán van olyan fájl amit nem szabad letörölni?Válaszokat előre is köszönöm!
Zoli
-
zsadnok
tag
válasz
szhunor #3546 üzenetére
Mio moov M400
Sajnos nálam gixer van. Valamit átírtam rosszra és induláskor kiírja, hogy "Program application database cannot be found" Innen fagy és sehova.
Remélem nem csináltam belőle téglát.
Ha valaki tudja ilyenkor mit kell tenni, hogy legalább az usb kapcsolat visszajöjjön, az segítsen légyszíves.
A felírat még a narancssárga mio háttérnél jön be. Az ablak sarkában nyomok egy ok-t és fagy. -
PLaci58
addikt
[device]
type="RAMAR6088"Ezt másold az új sys.txt-be!
Lehet a legelejére is beszúrni.
Ezzel adja meg az igonak a készülék típusát és onnantól már az ahhoz való beállításokat fogja használni.Egyébként ez kell a GPS-hez, annál a készüléknél (,de a device type elvileg megoldja a gondokat):
[gps]
port = 7
baud = 57600 -
Zso2
őstag
Az eredeti könyvtárszerkezet: Itt e főkönyvtáron kívül(mobileNavigator) még van egy gpslog könyvtár amiben semmi nincs,meg egy igo_backup Data Base File
lang
maps
poi
scheme
skin
voice
aaashell.dll
data.zip
device.nng
gpstmc.dll
gx.dll
iGO Data Base File
license Data Base File
Mobilenaviogator.exe
sys.txt
tahoma
tahomabdAz új:
content
license
branding.zip
data.zip
gpstmc.dll
Mobilenavigator.exe
sys.txt
tahoma
tahomabd -
Zso2
őstag
-
-
Zso2
őstag
Nem sikerűlt..
mind 2-őn egy sima sys.txt van a fő mappában (MobileNavigator)
Az érdekes viszont,hogy beáll a jó időre,ez hogy lehet?
Az eredeti ezt tartalmazza:sdcardpath="\\SDMMC\\"
[interface]
landscape=1
show_zoombar=1[device]
type="RAMAR6088"Az új program sys-je ezt:
[debug]
skip_eula=1[interface]
show_exit=1[other]
demo_enabled=0[warning]
speedcam_warning=1
speedcam_enabled=1[sound]
ding=1 -
Imi91
aktív tag
nem talál a géped gps-jelet az igo-ban van egy sys fájl amit be kell állítani a gépedhez. Itt tudod többek között a gps portot is beállítani
A Mobilenavigator.exe is igo verzió lenne elvileg, tehát a régi cuccok között keresd meg a sys.txt névre hallgató fájlt és másold ki a [gps] után lévő sorokat amik a gps vevőt befolyásolják és íd felül az új sys.txt fájlon belül azokat az értékeket(sorokat)
-
Zso2
őstag
Szevasztok, Van egy jó pár éves gps-em PrivatePilot névvel MobileNavigator nevü program volt rajta a memkártyáján. Nem találtam hozzá új térképet,ezért lecseréltem az Igo programmra új térképpel,mert ha csak simán az új térképet adtam hozzá akkor valamit kiabált,hogy nem jó. Úgy sikerűlt elindítani az Igo-t rajta,hogy átneveztem az indítót MobileNavigatorra, minden tök jó lett elindult, egy hiba van,hogy nem akar a helymeghatározás működni rajta(GPS) Valamelyik filedarabot még be kell rakni a régiekközött,vagy van valami gps-hez külön file amit fel kell rakni? ..ha segít felsorolom a file-okat, amik voltak ,és amik most vannak.
Amúgy WIndows CE Core 5.0 van a gép hátuljára írva.
Várom a segítséget HELP..UI: A régi szoftver mikor indult wayteq finding technologies név is befigyelt.
-
miniszter
csendes tag
Még annyit tudok rólla, hogy ha igaz ez egy Follow Me Carerra - talán -500-as készűlék
-
miniszter
csendes tag
sziasztok
Segítségre lenne szükségem.
Van egy SLDZ GPS- em amit jó ideje nem használtam, most épp kellet volna, viszont örömömre a fiam kivette belőle az SD kártyát. Ennek a készüléknek nincs belső memóriája és az Igo térkép meg mi-egyéb azon volt.
Valakinek ötlete, honnan tudok hozzá valamit letölteni, hogy életre keljen.
Előre köszi a válaszokat -
Imi91
aktív tag
válasz
ferencakiss #4827 üzenetére
A A külső kamerát nem tudom miként tudnád hozzá csatlakoztatni. Pl Wi-fi-n kerszetül egy IP kamera féleség lehet jobb lenne, de hogy olyan létezik-e autóhoz az jó kérdés
Egyébként szerintem, melegedni fog nagyon is az autóba a tablet főleg nyáron, szóval valami hűtés nem lenne hátrány neki, persze ez csak az én véleményem
-
dui
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy WayteQ 920 navigációm, és a kérdésem a következő:
Milyen térképet tudok rá telepíteni (memóriakártyára)? És hogyan tudom ezt megtenni? -
bati1989
csendes tag
Sziasztok!
Problémám a következő:
adott egy noname Windows CE oprendszeres iGo 8.3-as GPS készülék. Nagyon régi, ezáltal nagyon régi térképekkel. Egy ismerősöm kért meg, hogy dobjak fel rá újabbakat. Leszedtem egy 2013. 1. negyedéves TomTom térkép pakkot. Ugye írták, hogy a map illetve a poi mappa tartalmát kell arra kicserélni amit letöltöttem. Ez 1,7 Gb, de nem fért rá mert csak egy 2 Gb-os memkártya van benne, gondolom a többi mappa tartalma a különbözetnél nagyobb. A fájl nevek alapján alig maradt ki pár ország amit nem rakott át, mondom semmi gond kipróbálom hátha jó. Készülék bekapcs, kiválasztom h Navigáció semmi. Csináltam egy biztonsági másolatot az eredeti fájlokról, gondoltam akkor vissza rakom azt, a régi térkép csak jobb mint a semmi. Bekapcsolom rámegyek h Navigáció és ugyanúgy semmit nem csinál. Mi lehet a probléma? Nagyon nem szeretném így vissza adniSegítsetek rajtam kérlek
-
ferencakiss
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni és előre is bocs, ha bonyolult vagyok
A kocsiba egy Galaxy Tab-ot szeretnék rakni "központi mindenesnek"
Feleadatai:
zene lejátszás
navigálás
menetrögzitő kamerák ("fekete doboz")
tolatókameraMivel középen a boxba lesz elhelyezve a saját kameráját nem tudja használni. Lehet csatlakoztatni hozzá külső kamerát (pl http://kutyubazar.hu/tolatokamera-tolatokamera-monitor/515-rendszamtablaba-epitett-vezetek-nelkuli-tolatokamera.html) ?
Marketen van jó pár menetrögzítő szoftver. Melyiket érdemes használni, melyik tudja az első és hátsó kamerát is használni?
Valamelyik lapon olvastam, h vki már épített be tabot a kocsijába és amint áramot kap a tab bekapcsol. Ugye azt is betudom állítani, h amint bekapcsolt indítsa el a kamerákat és a zene lejátszót, esetleg a navigációt is?
A galaxy elbírja, h egyszerre fut rajta a menetrögzítő, zenelejátszó, navigáció?Előre is köszönöm Mindenkinek a segítséget, észrevételt
ferencakiss@gmail.com
-
fil
őstag
Gondolom alaposan letisztítottad az üveget is meg a tappancsot is. Ha a tappancson nincs sérülés ,deformáció ,akkor talán még lehet az is ,hogy mikor feltapasztod párás az üveg ,vagy esetleg hidegebb körülmények között tapasztod fel mint amilyen később (pl. meleg levegő megy rá)? Szerintem az a jobb ,ha melegben teszi fel sz ember ,mert lehűléskor még jobban "rászívódik" ,így gondolom az ellenkezője is igaz lehet...
-
laabom
tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne (remélem jó helyre írom) a navigáció tartóm egy idő után leesik a szélvédőről.
Mi lehet ennek az oka? Van rá valami megoldás hogy fent maradjon?Köszönöm előre is a válaszokat
-
Prime110
aktív tag
Szia,
Na, itt aztán több hiba is el lett követve:
- A Navon-hoz természetesen nem mennek a letöltött térképfile-ok, hiszen azok amik letöltve vannak nincsenek hozzárendelve a készülékhez, ami a gyári állapot szerint létrejön, persze, hogy nem ment...
- A formatálás jó kiindulás volt, de teljesen felesleges is egyben, végül is itt kárt legalább nem okoztál.
- Az iGO-d viszont nem működik jól, egy JÓ iGO-val mind SD-ről, mind Flashből mennie kell (SYS kérdése...)
- Nem tudod "betallózni" az indítófile-t, ez (jól írtad) nem Wayteq. -
vbbb
őstag
Meg is találtam:
Device Series
Maximum Size of SD Card
nuvi series1 8GB2
LIVE series 8GB2
zumo 400 & 500 series 4GB
zumo 220, 350, 390, 600, & 605 series 8GB2
dezl series 8GB2
StreetPilot c500 series1 4GB
StreetPilot c300 series3 2GB
StreetPilot i-Series3 2GB
StreetPilot 7200 / 7500 2GB
GVN 52 & 53 8GB2
KNA- G510 8GB2
Camper/RV 760 8GB21 Some devices will not be able to read a file that is larger than 2GBs but are able to read an SD Card larger than 2GBs. For more information, review the following article: Why are certain devices not compatible with newer mapping products?
2 Using an SD card size larger than 8GB is not supported for these devices. However, using one will not harm the device but it may or may not work. Also, Garmin supports all speed ratings (including unmarked cards).
3 StreetPilot c300 and i-Series devices do not currently support the SDHC (High Capacity) cards. All other devices will support SDHC (High Capacity) cards and will support up to class 10 cards.
-
vbbb
őstag
Mekkora memória kártyát lehet betolni amúgy a Garmin-be? 16GB-ost megeszi? Van ahol 4GB van ahol 8GB-ot javasolnak, a nagyobb se drága akkor raknám tövig azt inkább.
-
sonaj888
tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a garmin készüléknél hova kell másolni a jcv mappát hogy a sávasszisztens müködjön.
-
Imi91
aktív tag
fúú :S, hát nem pont úgy van az elérési út hogy pl: C:navi/navi.exe
Hanem ''sdcard:\navi\navi.exe" valami ilyesmi rémlik, de még valami van a configjába próbálj netről leszedni egyet hátha van valahol és azt már utánna tudod módosítani, vagy max megpróbálok szerezni egyet, mert nem rég csináltam egy navon-t... -
babony
csendes tag
Kedves fórumtársak!
Sürgős segítséget kérek!A barátomnak elvállaltam a térképfrissítést egy Navon készülékén.
Nem tudom a típusszámot, de 5coll az érintőképernyő és micro usb van rajta, nem a megszokott mini.Talán így felismeri valaki.
Igo8 volt rajta, valószínüleg gyári, mert nem fogadta el a friss térképfájlokat.
Nem jó a liszensz, stb.Erre leformattáltam az egészet és feltettem az én,működő igom.
Most már el sem indul a navigáció, csak a kezdőkép jön be.
Mindent lehet állítani, idő, nyelv, stb.A kérdésem, hogy hol lehet elérési utat megadni(mint például waytek) mert ilyen opciót nem találok.
Illetve mit tudok csinálni, hogy egyáltalán működjön!
Ráadásul a hétvégén megy Ausztriába és persze GPS-el!
Előre is köszönöm, ami nem publikus kérem privátban!A kártyára raktam az igot, de a flash-ről sem megy!
-
Prime110
aktív tag
válasz
Lacccca87 #4802 üzenetére
Szia,
Ííííj, itt nagyon el lett kuffantva a dolog...
Kompletten legyalultad a rendszert, ami vitt magával mindent.
Innen egy út van, kell a gyári DVD lemez és az azon lévő MioDesktop programban van egy "recovery"-mód, ami legalább az alaptérképeket visszaállítja a készülékre a programmal, mindennel.
Ha már ez meglenne akkor tovább lehetne lépni...
Üdv, -
Lacccca87
addikt
Sziasztok.
Hoztak nekem egy Mio Moov 200 as GPs-t hogy nagyon régi (2008 as) a térkép rajta fel kellene frissíteni.
Gondoltam nem gond kerestem hozzá frissítést stb... (ami nem működött).
Próbálgattam ezt az de a legutóbbi próba után a készülék megszünt létezni a win-be.
El sem indul ha bekapcsolom folyamatosan azt mutatja hogy csatlakoztassam a PC- hez, de ha rádugom akkor nem hozza be a háttértárat hanem 2 meghajtót amik 0 bájtos méretűek.
Az eszközöknél normálisan érzékeli hogy a GPS-t dugtam rá illetve a GPS-en is vált a képernyő miután rádugom, de sajnos nem tudok vele így semmit csinálni.Esetleg van valami 5letetek amivel helyre tudnám álíltani?
Reset gombot próbáltam már, win-t is ujraindítottam, próbáltam másik USB portba dugni is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- BestBuy topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest