Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Navigációk  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)

(#5451) kirusz1

kirusz1
(fanatikus tag)

Köszi hogy megoszod a képeket a 3 betüs hog fut rajta?

(#5452) gipsztigris válasza kirusz1 (#5451) üzenetére

gipsztigris
(senior tag)

Konkrétan nem próbáltam, de mint mondtam megegyezik hardveresen a GlobeHD-vel. Azon pedig hibátlanul fut. ;)

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

(#5453) Loituma69 válasza gipsztigris (#5450) üzenetére

Loituma69
(senior tag)

Nagyon jó vétel az a kütyü és a napellenző alap felszereltség ez nagyon jó minden gyártónak illene ezt követnie! Abszolúte ajánlott vétel ennyi pénzért szerintem! Majdnem elcsábúltam, de hétfőn mégis megjön a wayteq xtab 50 végre!

Okostelefon buta embereknek!

(#5454) snowdog válasza Bigemperor (#5448) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Ha nem tudnátok ingyen iGO-hoz jutni, akkor ellenétek tőle ájulva. :D

http://igo.forumx.hu .. regisztrálás után sok hasznos információ az iGO-ról.

(#5455) Bigemperor válasza snowdog (#5454) üzenetére

Bigemperor
(tag)

Na erre azért ne vegyél mérget. ;)
nem túl nagy a truck? a 7" már nem kicsi...

[ Szerkesztve ]

Kockázat nélkül nincs rizikó

(#5456) Kbali válasza gipsztigris (#5445) üzenetére

Kbali
(őstag)

Garmin, dehát te CNS-t árulsz ezerrel, persze, hogy az az überkirály.
Ha a delikvens Bécsbe szeretné használni a naviját, ne a hazai jó TopMap térképre alapozz, mert az még KEu-ban van, máshol NavTeq, TeleAtlas - ezeknek meg a NyEu kicsit jobban megy...

nem vagyok suhanc...

(#5457) kirusz1

kirusz1
(fanatikus tag)

Megrendeltem a CNS TRUCK ot kiváncsi leszek

(#5458) gipsztigris válasza Kbali (#5456) üzenetére

gipsztigris
(senior tag)

1, NEM vagyok kereskedő!
2, Nem értem mit akarsz mondani. :F

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

(#5459) kirusz1 válasza gipsztigris (#5458) üzenetére

kirusz1
(fanatikus tag)

Linkeld már el pü be a bdw n lévő komplett csomagot ami jó lenne a cns truckra.abban van térképcserélő is?
előre is köszi a segitséget :R

[ Szerkesztve ]

(#5460) Bigemperor válasza gipsztigris (#5458) üzenetére

Bigemperor
(tag)

CNS Truck-ot személykocsihoz használod? Nem túl nagy? Van már vmi. gyakorlati tapasztalatod róla? Előre is köszi.

(#5461) gipsztigris válasza Bigemperor (#5460) üzenetére

gipsztigris
(senior tag)

Nem hasznalom, csupan tesztre volt nalam. Ha kellöen nagy autód van akkor nem túl nagy.:-) Egy barátom X5-ös BMW-jében alig lehet eszrevenni a 7"-os Bp Jade-t.

(#5462) Neurotoxin válasza gipsztigris (#5445) üzenetére

Neurotoxin
(fanatikus tag)

Én eddig azt hittem, hogy a CNS hivatalosan a saját iGo-ját telepíti a készülékeire, amivel akadnak/tak frissítési problémák. Jelenleg mi a helyzet?

A végén lehet, hogy benevezek egy Silverre...az xtab50 gps eddig a tulajok tapasztalatai alapján nem nyerte el a tetszésemet a herélt androiddal..de kiváncsi vagyok, hogy milyen lehet egy iGo-val....nyárra kellene egy navi...

[ Szerkesztve ]

"You are the lock, I am the key, climb up my lemon tree..."

(#5463) gipsztigris válasza Neurotoxin (#5462) üzenetére

gipsztigris
(senior tag)

Konkrétan milyen frissítési problémára gondolsz? :F

CNS-nek (mint ahogy másnak sem) nincs saját iGO-ja, vagy Primo-ja! Van viszont egy CNS gépekre portolt (optimalizált) iGO8 és Primo, amit 2-és 4Gb-os microSD kártyán adnak a vásárolt készülék mellé. Ezek ugyanúgy Naviextras-on keresztül frissíthetők, mint a Navon, vagy a Becker iGO verziói.
Van viszont a CNS-nek mindkét programra egy saját egyedi kezelőfelülete, ha úgy tetszik skinje ami induláskor választható, hogy az alap gyári, vagy a bővített CNS felületet akarjuk használni. Ettől függetlenül ugyanúgy skinezhető mindkét program, ha sem a gyári, sem pedig a módosított felület nem tetszik.

(#5464) doser0717

doser0717
(senior tag)

Meg lehet ezt a CNS Silvert és főleg a Truck-ot nézni valahol Budapesten, üzletben? A héten mindenképpen vennem kell és könnyebb lenne dönteni, ha látnám őket.

Dell Precision M6600, Accord Type S '07, ex: Asus G74 & MSI gx700px.

(#5465) gipsztigris válasza doser0717 (#5464) üzenetére

gipsztigris
(senior tag)

Bp. XI. Daróci u.1-3 alatt van az üzletük és bemutatótermük. Mindegyik készüléket ki lehet próbálni, meg lehet nyomkodni.
Ugyanígy a Speedshop-ban is van bemutatóterem ,viszont ott nem mindegyik készülék van kiállítva próbára.

(#5466) doser0717 válasza gipsztigris (#5465) üzenetére

doser0717
(senior tag)

:R

Még kérdés:

1.: akkor HD felbontásban bírja futtatni a primo-t a hardver? (nekem nem kellenek a 3D-s épületek, azt úgy is kikapcsolnám, ha lehet)

2.: ez a win (meg maga a gép) tudna kezelni egy 640Gb-s külső hdd-t a megfelelő kábellel? Tehát hogy ne kelljen filmenként kártyára másolni a dolgokat, hanem direktben mobilhdd-ről...

(#5467) gipsztigris válasza doser0717 (#5466) üzenetére

gipsztigris
(senior tag)

1, Bírja
2, Nem lehetséges! USB host módot nem tudják a WinCE eszközök (nagyon kevés kivételtől eltekintve)

(#5468) bodrik11

bodrik11
(fanatikus tag)

sziasztok!
navit szeretnék venni...eddig egy oriont nyúztam pirmoval,de szeretném lecserélni..
mindenképp primo-s készüléket szeretnék...nézegettem a navon 760-t élettartamos térképfrissítéssel...de elég sok negatív kritikát olvastam róla.
ti milyet ajánlanátok?csak személyautóban használom:)
előre is köszi! :R

Csak egyvalami van, amit a kutyám jobban szeret a vakarózásnál: a szomszéd anyósának ijesztgetése.

(#5469) bodrik11

bodrik11
(fanatikus tag)

amit elfelejtettem...50k szánok rá....de ahogy olvasom a fórumot,nem csak a primo az egyetlen progi:D
nyitott vagyok mindenre:)lehetőleg magyar nyelvű legyen:D

[ Szerkesztve ]

Csak egyvalami van, amit a kutyám jobban szeret a vakarózásnál: a szomszéd anyósának ijesztgetése.

(#5470) doser0717 válasza gipsztigris (#5467) üzenetére

doser0717
(senior tag)

Egy ilyennek mi lehet a buktatója? Mármint annak, hogy nem boltban veszem meg? A számlán kívül?
Az a baj, hogy arról amiről itt nem beszélünk én nem tudom megoldani jelenleg helyben (Bp.), ismerős meg csak vidéken van aki megmókolja így kézenfekvő lenne olyan készülék, amin már rajta van a program...
Viszont kicsit mindig tartottam az ilyen dolgoktól.

(#5471) gipsztigris válasza doser0717 (#5470) üzenetére

gipsztigris
(senior tag)

Igazából semmi, feltéve ha van hozzá érvényes garanciajegy! A másik dolog pedig, azt ugye tudod, hogy ezen a gépen sem hivatalos az iGO! Hiába árulják vele, a Wayteq-en hivatalosan nem futhat iGO, csak Warez változatban.
Ha ezeket tudomásul veszed, akkor nagy baj nem érhet.

(#5472) snowdog válasza doser0717 (#5470) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Ha rászántad magad a vásárlásra, akkor gyorsan vedd meg, még mielőtt a NAV megelőz. :D

Az NNG jogászai is figyelik az ilyen illegális árusításokat, és nagyon gyorsan szoktak intézkedni. :)

(#5473) doser0717 válasza gipsztigris (#5471) üzenetére

doser0717
(senior tag)

Ez az amiről itt nem beszélünk ugye. ;) :)
Tudom, de éppen nem érdekel. Igazából nem tudom mi lehet(ne) a hátulütője a warez változatnak?!? :F
Működni működik, max nem lehet frissíteni, nem? Az meg éppen nem érdekel.... Van egy Mio 310-em, 5 éves és még mindig a 2006-os iGO van rajta, frissítés nélkül.... Pedig az jogtiszta. És SD kártyán van, vagyis van jogtiszta IGO-m is!;)

És mi van akkor, ha ezt veszem meg: [link]?
Lehet erre majd idővel +iGO-t tenni úgy, hogy mind a 2 működjön? Vagyis kilépek az egyikből és belépek a másikba?

Egyébként a CNS Globe HD tetszene nekem jobban, de ezek miatt a programos szarakodások miatt rákényszerülök a WayteQ-re....

(#5474) Neurotoxin válasza doser0717 (#5473) üzenetére

Neurotoxin
(fanatikus tag)

Én ezeket a hangnavigáció nélküli készülék+szoftver párosításokat sosem értettem. Egyáltalán mire jó ez?Később se lehet rájuk "hangot" varázsolni?

(#5475) snowdog válasza doser0717 (#5473) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Egyébként a CNS Globe HD tetszene nekem jobban, de ezek miatt a programos szarakodások miatt rákényszerülök a WayteQ-re....

Akkor azt vedd meg, mert pont annál a készüléknél nem kell a programmal szarakodnod (mint a Wayteq-nél), mert a CNS-hez jogtisztán megveheted az iGO-t.

(#5476) bodrik11 válasza snowdog (#5475) üzenetére

bodrik11
(fanatikus tag)

hol lehet megvenni jogtisztán?primo érdekelne...akár a 2. is
köszi

én is a cns-t nézegetem...

[ Szerkesztve ]

(#5477) snowdog válasza Neurotoxin (#5474) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Egyáltalán mire jó ez? Később se lehet rájuk "hangot" varázsolni?

Arra jó, hogy kipróbáld. Nem tudok olyan navi demo programról, ami egy bizonyos ideig minden funkciójában működik. Ugyanis az időkorlátot a hackerek pillanatok alatt feltörik. Feltételezem ezért találták ki ezt a light verziót. Aztán ha a programot megszereted, akkor megveheted a teljes verziót.

(#5478) snowdog válasza bodrik11 (#5476) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Itt is írt róla gipsztigris. [link]

"Bp. XI. Daróci u.1-3 alatt van az üzletük és bemutatótermük."

[ Szerkesztve ]

(#5479) bodrik11 válasza snowdog (#5478) üzenetére

bodrik11
(fanatikus tag)

olvastam,de az ország nyugati szegletében lakom...így nekem macerás bemenni a boltba..nincs nekik weboldaluk?vagy a neten valahol nem lehet megvásárolni?

[ Szerkesztve ]

(#5480) snowdog válasza bodrik11 (#5479) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Van weboldaluk. Nem tudom távolról hogy lehet megoldani, írjál nekik, vagy hívd fel őket telefonon, és elmondják. [link]

[ Szerkesztve ]

(#5481) bodrik11 válasza snowdog (#5480) üzenetére

bodrik11
(fanatikus tag)

közben megtaláltam:)
köszi a segítséget...
eddig oriont használtam...cserélném nagyobbra...navont lehúzták a fórumokon...
a cns-t nem ismerem,de elég jókat olvasni róla..

(#5482) Neurotoxin válasza snowdog (#5477) üzenetére

Neurotoxin
(fanatikus tag)

Köszönöm a felhomályosítást, eddig azt hittem, hogy ez is teljes verziós, csak a hangon spóroltak, szóval nem egészen értettem. Köszönöm ;)

[ Szerkesztve ]

(#5483) novieris válasza doser0717 (#5470) üzenetére

novieris
(újonc)

Én is az expresszen vettem a CNS Silvert. Az eladó nem adott számlát, viszont garanciajegyet igen. Problémám volt a készülékkel, feszült az autós tartóban, ezért bementem a Daróciban lévő üzletbe, ahol megnézték a készüléket, kipróbálták egy másik tartóval, és mivel abban is produkálta a hibát, szó nélkül levettek a polcról egy újat, a kezembe nyomták a friss garanciajeggyel, a régi készüléket eltették, és jöhettem Isten hírével.
Még jó, hogy az először megvásárolt készülékről lementettem a programot, amit az eladó tett fel, mert egy teljesen "üres" gépet kaptam cserébe.

Én a CNS magyarországi képviseletének hozzáállásával maximálisan meg vagyok elégedve.

(#5484) doser0717 válasza novieris (#5483) üzenetére

doser0717
(senior tag)

WayteQ x960BT lett belőle. Majd meglátjuk milyen lesz.

(#5485) kirusz1 válasza doser0717 (#5473) üzenetére

kirusz1
(fanatikus tag)

A frissités az egyik lényege a navigációnak dehogy nem számit ha nem lehet frissiteni.2006 os térképeken nagyin sok út nincs rajta. :K

(#5486) doser0717 válasza kirusz1 (#5485) üzenetére

doser0717
(senior tag)

Jogos.
De aki meg csak navigáció alapján tud közlekedni, az meg is érdemli hogy elvigye! Én a mai napig elboldogultam a 2006-os iGO-val, pedig nagyon sok út nincs rajta..... De már nem talál GPS jelet, így muszáj volt cserélni.

(#5487) snowdog válasza doser0717 (#5486) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

A navigációs programnak az a lényege hogy elvezessen olyan helyre, amit nem ismersz. Ha az adatbázis nem naprakész, akkor csökken annak esélye hogy az igényed teljesüljön. Rengeteg az új út, és nagyon sok helyen megváltoztatták az utcák nevét. Az utca hiába van a régi térképeden, ha a neve megváltozott, nem fogsz odatalálni.

Tehát igenis fontos a naprakész térkép, és adatbázis. :)

(#5488) PLaci58 válasza doser0717 (#5486) üzenetére

PLaci58
(őstag)

Van amikor túl sok az út a navigáción :D
Szerintem a mai napig nem javították a térképen az alábbi hibát.
A kékkel kelzett útszakaszt kellett volna kikerülnöm, mert ott baleset volt.
Na majd a navi megoldja ! :K

Elvileg 2 kerülő út is van. ELVILEG!
Az 1.
Vörösmarty - Vezér a navi szerint :

A valóságban ott nincs is utca. A pataknál vége a Vörösmartynak:

Jé, ott egy híd:

Csak az a járda folytatása, ugyanis nem fér el rajta egy autó :DDD

A 2. verzióval hasonló gondok vannak. A Bem József utca kicsit elcsúszott a térképen, ugyanis a 1,5 m magas vasúti töltés pont megfelezi a valóságban.

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#5489) Neurotoxin válasza PLaci58 (#5488) üzenetére

Neurotoxin
(fanatikus tag)

Az utolsó két képpel nagyon üt a tapasztalatod! :C Emlékeztet arra a pár éves hírre, hogy alighanem Angliában kiraktak valami község mellett egy táblát "no GPS" üzenettel, mert a térkép rendre egy mocsárba irányított minden autóst. ;]

(#5490) snowdog válasza Neurotoxin (#5489) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Gondolom a rengeteg nagyagyú be is ment a mocsárba. Én nem tettem volna ki a táblát, mert az olyanokért nem is kár. :))

(#5491) VANESSZA1

VANESSZA1
(senior tag)

Egyszer megkért az egyik kollégám hogy frissítsem fel neki a térképállományt, mert ő nem tudja hogy kell (legális IGO) .
Első útja Bp.-re vezetett.Csörgött is a telefon ahogy vártam.. :W
"huuú b...meg nem jó a navi, mert olyan régi térkép került rá, hogy nem találja a Nagy Lajos király útját"
-Mondom neki az lehetetlen!! Hogy próbáltad beírni?
Jön a válasz:
Hát úgy ahogy mondjuk Nagy "N"majd egybe "nagylajoskirályútja" :W :W

Szóval szerintem IQ, is kell a navihoz... :R :R

Timeline:Toshiba,Albacomp,Asus,Albacomp/Clevo,Fujitsu,Asus,Toshiba-A200,Sony-Vaio,Qosmio..

(#5492) drakonisz válasza VANESSZA1 (#5491) üzenetére

drakonisz
(újonc)

Én ilyenre a következő hibaüzenetet helyeznék el mindenféle készülékbe:

"Nem megfelelő beviteli eszköz, kérem cseréljen felhasználót!"

[ Szerkesztve ]

(#5493) Loituma69 válasza drakonisz (#5492) üzenetére

Loituma69
(senior tag)

Hát igen ez pont olyan mint az okostelefon buta embereknek!

Okostelefon buta embereknek!

(#5494) VANESSZA1 válasza drakonisz (#5492) üzenetére

VANESSZA1
(senior tag)

Sokan vannak úgy , hogy beütőm a naviba, aztán amerre visz. :C
Addig már nem mindenki jut el, hogy megnézze milyen az az útvonal, milyen településeken halad át, optimális-e egyáltalán neki, vagy kell-e változtatni..

Timeline:Toshiba,Albacomp,Asus,Albacomp/Clevo,Fujitsu,Asus,Toshiba-A200,Sony-Vaio,Qosmio..

(#5495) Neurotoxin

Neurotoxin
(fanatikus tag)

Nemtudom, hogy ki látta de a Nüvi 30 ára lement 15re... :K

(#5496) Bigemperor

Bigemperor
(tag)

CNS Globe Pro-ról van valakinek gyakorlati tapasztalata?Térképpel nem is nagyon árulják, milyen ajánlott rá? Előre is :R Vagy CNS Globe HD-t érné meg jobban?

[ Szerkesztve ]

(#5497) VANESSZA1

VANESSZA1
(senior tag)

Ha az Igo-t vagy a Primo-t frissítem (veszek egy újat) egy újabb Igo, vagy Primo verzóra, akkor a régiről a beállításaimat át lehet vinni valahogy ? (kedvencek,otthon,előzmények..stb.) :F

[ Szerkesztve ]

(#5498) Bigemperor

Bigemperor
(tag)

CNS Globe pro-t,hd-t CNS MAP 8-al találtam, IGO alapú szoftver.kb+15e ft, ha jól tévedek a teljes eu navi.

[ Szerkesztve ]

(#5499) spike70

spike70
(újonc)

Sziasztok!

Navi vásárlásával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Nem vagyok túl tájékozott a témában. Kizárólag Bécsben szeretném használni taxizásra.Ami lényeges: 5", jól látható napsütésben is, gyors pontos működés és TMC. Azt sem tudom ott milyen térképet (programot?) érdemes használni. Az ár nem elsődleges de azért nem akarok túlzásba esni.
Köszi

[ Szerkesztve ]

(#5500) Kbali válasza Neurotoxin (#5495) üzenetére

Kbali
(őstag)

Hol láttad? Hivatalosan 22.

nem vagyok suhanc...

(#5501) Neurotoxin válasza Kbali (#5500) üzenetére

Neurotoxin
(fanatikus tag)

Itt.

(#5502) Kbali válasza Neurotoxin (#5501) üzenetére

Kbali
(őstag)

Ennyiért nagyon baráti.

nem vagyok suhanc...

(#5503) VANESSZA1 válasza Kbali (#5502) üzenetére

VANESSZA1
(senior tag)

De olyan kicsi, hogy a szemed kiduvad mire meglátod benne a tutit :C

(#5504) Kbali válasza VANESSZA1 (#5503) üzenetére

Kbali
(őstag)

Nem feltétlenül, mert nincs túlcsicsázva a szoftver (ellenben a néha már használhatatlanul sokféle dolgot megjelenítő más szoftverekétől) - persze emiatt használhatatlannak tartják az igo fan-ok :)

nem vagyok suhanc...

(#5505) BossBoss válasza spike70 (#5499) üzenetére

BossBoss
(senior tag)

Bécsben sokat vezetek napi szinten. Garmin és a TomTom térképeivel soha nem keveredtem el, igo és a navigon sokszor megtréfált.

(#5506) snowdog válasza BossBoss (#5505) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Ez már csak azért is érdekes mert a TopMap-nek nincs Ausztria térképe, akkor az igo-hoz milyen térképet is használtál? Gondolom Navteq vagy TomTom (régi nevén Teleatlas) lehetett.

[ Szerkesztve ]

(#5507) snowdog válasza snowdog (#5506) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Az előbbi hozzászóláshoz egy kis kiegészítés. "2008-ban a TomTom megvásárolta a Tele Atlast, a digitális térképész céget 2,9 milliárd euróért." [link]

(#5508) kirusz1 válasza VANESSZA1 (#5503) üzenetére

kirusz1
(fanatikus tag)

ezért vettem cns truckot 7" :)

(#5509) BossBoss válasza snowdog (#5506) üzenetére

BossBoss
(senior tag)

Ne haragudj, de nem értem a felvetésed. Kinek nincs ausztria térképe? :F

(#5510) snowdog válasza BossBoss (#5509) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Akkor kicsit részletesebben. :)

Azt írtad Bécsben sohasem tévedtél el Garmin és TomTom térképpel, szemben az Igo-val.
Az Igo-hoz háromféle térkép létezik: TopMap Kelet-EU-hoz, Navteq vagy TomTom (régi nevén Teleatlas) Nyugat EU-hoz. A TopMap nem készít Ausztria (Nyugat EU) térképet, tehát mikor az Igo-val eltévedtél, akkor az csak Navteq vagy TomTom térkép lehetett. Tehát akkor hogy lehet az, hogy feltehetően ugyan azzal a térképpel az egyik programmal nem tévedsz el, a másikkal meg igen? Az összes olyan adat ami az útvonaltervezéshez szükséges az a térképállományban van. A program miatt legfeljebb az útvonalválasztásban lehet eltérés, de attól még ugyan oda kellene érned. Erről írtam az előbb.

(#5511) BossBoss válasza snowdog (#5510) üzenetére

BossBoss
(senior tag)

Értelek. Igazából elképzelhető, hogy a térkép volt, de a szoftver össze vissza ugrált az irányok között. Ez konkrétan egy iphone-n történt. Sőt a gps vevő hibája is lehet, de ugyan az chip TomTom szoftverrel zseniálisan működött. Amúgy kimondottan külön gsp-nek csak a garmin nüvi 1200 használtam amíg szét nem ment a töltője. Imádtam. Érdekes, vettem hozzá 2 utángyártott autós töltőt és meg sem mozdul... Erre tudtok valami okosságot? Vagy csak a gyári töltőjével menne??? Azóta itt porosodik a fiókban., jah és persze usb kábelre sem reagál pc-re kötve Amúgy bocsi, ha félreérthető voltam....

(#5512) spike70 válasza BossBoss (#5505) üzenetére

spike70
(újonc)

Köszi. Azt hiszem a Tom Tom lesz a befutó. Még egy kérdés: a TMC-antennát érdemes meg venni, sokat segít?

(#5513) Neurotoxin válasza BossBoss (#5511) üzenetére

Neurotoxin
(fanatikus tag)

Elvileg csak a sajátjával működik megfelelően, egy másik márkánál is előfordul ilyesmi, hogy utángyártott tőltővel csak csepptöltenek..

[ Szerkesztve ]

(#5514) Kbali válasza BossBoss (#5511) üzenetére

Kbali
(őstag)

Kérdezd meg őket, szívesen segítenek az ilyen ügyekben is.

nem vagyok suhanc...

(#5515) BossBoss válasza Kbali (#5514) üzenetére

BossBoss
(senior tag)

Köszi szépen! Írok nekik! :)

(#5516) No.01

No.01
(senior tag)

Sziasztok,

Jol mukodo es megbizhato GPS-t keresek... Mukodjon jol kulfoldon ill magyarorszagon is (elobbi fontosabb)
Hekkelgetos sz*rok nem erdekelnek.

Becker navikat ajanlottak tobben, de nem tudom milyenek ill, h nincs e jobb azoknal?

(#5517) snowdog válasza No.01 (#5516) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

A végén majd neked kell döntened, de válasszuk szét a dolgokat.

Hardver: Becker, Wayteq, Navon, CNS és hasonlók mind kínából származnak (mi nem?), szinte ugyanarról a gyártósorról. Ebből a szempontból majdnem mindegy, hogy melyiket veszed. A Garmin már egy fokkal magasabb minőséget képvisel (bár lehet hogy azt is Kínában gyártják).

Szoftver: majdnem mindenki az iGO-t használja, Ami még nagyon elterjedt az a Garmin, Sygic, Navon és a TomTom.

Térkép: és ez a lényeg. Itthon szerintem a TopMap a legjobb, nyugaton meg a Navteq és a TomTom.

Ezek után légy okos, hogy mit veszel. :))

Útvonal

Fórumok  »  Navigációk  »  Milyen GPS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.