Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
nagyúr
válasz
overland #46190 üzenetére
Hm... Android rendszeren vagy min?
Kvázi univerzális, otthoni megoldásnak egészen jó, ha a saját routereden a DHCP-n osztott DNS-t (vagy statikus IP esetén az eszközben magában olyan DNS-t) állítasz be ami eleve reklámszűrő. Ilyen pl. az AdGuard, aminek az IP címei: 176.103.130.130 és 176.103.130.131 a sima és 176.103.130.132 valamint 176.103.130.134 a "családbarát" (felnőtttartalomszűrt). Itt van az AdGuard gyors összefoglalója. Nyilván ha nem otthon vagy és nincs ráhatásod ezen az eszközök konfigurációjára.. akkor marad a más megoldás..
Android Pie és felette használhatod magának a rendszernek az un. Private DNS funkcióját a hálózati beállításokban, itt pl. megadhatod a dns.adguard.com -ot a sima és dns-family.adguard.com -ot a felnőtttartalomszűrt DNS-hez.
Ezen kívül (esetleg mellette.. de nem ajánlom a mixelgetést) használhatsz local VPN alapú DNS kéréseket szűrő megoldásokat, mint pl. (ezek ingyenesek):
DNSpipe + DNS szerverek közül válassz "neked valót" ha esetleg nem tudsz DNS szervert megadni és nincs lehetőség root-ra
DNS66 - szintén nem kell root. Egy VPN-t csinál és redirect-eli a DNS kéréseket valamint van hosts blocking is benne saját hosts file alapján (blocking hosts source-okat lehet hozzáadni, a "nagyok" már eleve benne vannak)
Blokada - szintén nem kell root. Egy VPN-t csinál abban hosts blocking-ot csinál saját hosts file alapján
Nebulo is root nélküli, olyan megoldás mint a fenti 3..
Root-al persze sokkal egyszerűbb szerintem
(Magisk-ban be kell kapcsolni a systemless hosts-ot!)AdAway: a régi, jól bevált megoldás. A benne levő alap hosts listák nem rosszak de lentebb lesz ajánlás hosts forrásokra. Ez szerintem akkor jó, ha esetleg be akarod kapcsolni, hog automatikusan frissítse a listákat. AFH-n is elérhetőek az APK-k.
Energized protection Magisk modul: szerintem nagyon jó, én a Blu vagy a Basic pakkot ajánlom. Terminálon pofon egyszerűen lehet kiválasztani menüben hogy melyik pakk legyen, esetleg melyik extension pluszban.. frissíteni (egyelőre) csak kézzel, a terminálban lehet de borzasztó egyszerű és szerintem jó vagy talán még jobb is (a listák összeállítása szerintem jobb, mintha nekem kéne összeválogatni és sok idő össszefésülnie az AdAway-nek). Fontos: fel kell tenni mellé a Busybox modult is, csak akkor tud működni.
Esetleg használd a GL-DP féle unified hosts modult ami egyébként Magisk Modulba öntött StevenBlack unified hosts lista..
Hosts listák:
Használhatod az Energized pakkokat is, a honlapon kiválasztod melyik pakkot akarod használni és a linkjét (hosts) bemásolhatod akár AdAway-be is.
A StevenBlack lista egy világhírű (ha lehet ilyet mondani) és jól bevált, régóta létező lista, jól karban van tartva és elég sokféleképp össze van válogatva (görgess lefelé, ezek ha nincsenek is épp benne a Blokadában kézzel hozzá lehet adni könnyedén).
Az MVPS már Windows 2000-en is használatban volt pl. nálam is. A honlapja is elég "oldschool", mégiscsak 1998 óta létezik. De jórészt az egy PC-s dolognak indult, főleg inkább malware-el fertőzött oldalakat szűrt mint reklámokat ám mára ez (is) jól kibővült.
Blokadában levő szűrők ezeket tudják
Az AdAway dev-ek szerinti legjobb hosts file lista
Szerintem ez is egy nagyon jó megközelítés (manapság már érdemes lehet a crypto mining-es listákat is bevenni..)
Van itt egy brutál lista hosts forrásokhoz.. le kell szűrni hosts megoldásra és akkor csak az látszik.
De biztos van más is..
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Házimozi belépő szinten
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest