Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz Jack Oneill #139692 üzenetére

    Ezt alább egy szept. végén feltett fórumos kérdésre privátban írtam egy felhasználónak - majd törlik ha nem való ide - mert szerintem szürke zóna de ha megtűrt akkor esetleg maradhatna:

    Az Energized Blu egy közepes nagyságú lista. Az Energized egy egészen új fejlesztésű kezdeményezés (: különböző nagyságú és fajtájú listákat csinálnak (pl. ugye van csak reklámblokkoló de van közte pornóoldalblokkolóval egybeöntött is). Magáról a kezdeményezésről itt a saját oldalukon is lehet olvasni (a honlap közepén vannak a listáknak a tudnivalói) vagy pl. itt a GitHub oldalukon (vagy XDA-n). Igényed szerint jelöld ki azt amit akarsz szűrni, de pl. Energized-ből érdemes csak egyet hogy ne dolgozzon frissítéskor sokat mire összefésüli (minek legyen benne egy csomószor ugyanaz..).

    A StevenBlack lista egy világhírű (ha lehet ilyet mondani) és jól bevált, régóta létező lista, jól karban van tartva és elég sokféleképp össze van válogatva (görgess lefelé, ezek ha nincsenek is épp benne a Blokadában kézzel hozzá lehet adni könnyedén).

    Az MVPS már Windows 2000-en is használatban volt pl. nálam is. A honlapja is elég "oldschool", mégiscsak 1998 óta létezik. De jórészt az egy PC-s dolognak indult, főleg inkább malware-el fertőzött oldalakat szűrt mint reklámokat ám mára ez (is) jól kibővült.

    Az AdAway is elég ismert: egy nagyon elterjedt de root-ot használó reklámblokkoló által karbantartott lista.

    "Szociális hosztfájl" - édesjóistenem', nem értem miért nem használják a magyar fordítók fordításait és miért marad mindig benne ilyen ostoba automatikus GTranslate marhaság.. mindegy.. ha használsz Facebook-ot vagy hasonlót (Instagram, WhatsApp, ilyesmi..) akkor ezt nem ajánlom mert pont arra van hogy ezek ne mehessenek egyáltalán.

    Az "érme blokkoló" is egy borzasztóan rossz fordítás.. bitcoin bányászattal "fertőzött" domain-eket teszegetnek bele hogy ne bányászhasson a telefonodon senki.. jellemzően js alapú bitcoin bányászást tudnak megvalósítani ezekről a domain-ekről, egy-egy honlap kódjába valamilyen módon beinjektált js kódot vagy source-t (vagyis annak elérhetőségét) lehet ezzel blokkolni tulajdonképp.

    Első körben az Energized Blu mellé én a bitcoin blokkolót tenném még be. Ahogy írja is próbáld meg alacsonyan tartani az aktív listák számát mert az összefésülés elég nehéz és listafrissítéskor sok idő + energia. Aztán nézni kell hogy mennyire van a weboldalakon reklám.. ha van akkor lehet tovább menni és hozzáfűzni még pl. a StevenBlack-et vagy lecserélni azt amiből van "nagyobb" (Energized pl.).

    UI: azt tudni kell, hogy rengeteg app úgy van megírva, hogy ha nem érhetőek ezek el akkor "előre gyártott" reklámot még tolhat.. vagy egy nagy feliratot hogy blokkoló van használatban.. ezekkel nem lehet csinálni semmit mert az app van eleve így megírva.. Ha valami nem akar betöltődni akkor kapcsold ki a Blokadát és próbáld megnyitni újra hogy nem-e a reklámblokkolóval akad-e össze egy-egy oldal vagy app (megintcsak a trükkösen megírt kód miatt).

    (Nem teszem a szöveget off-ba csak a hozzászólást hogy ha mégis lehet on akkor se maradjon off.)

    Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Új hozzászólás Aktív témák