Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Ha vizbe esik egy klasszikus nyomógombos mobiltelefon, akkor kb mennyi ideig kell szaritani mielőtt bekapcsolhatnam?
-
törölt tag
válasz
csaszi75 #50096 üzenetére
De egy telefon készülék nem tud annyit NAT táblát kezelni mint egy router.
De ha sose volt ilyen jellegű problémám április óta, akkor miért kellene vele foglalkozni?
1 seggel csak 1 lovat lehet megülni. Vagy stream-en keresztül nézek valamit a tv-n vagy xbox-ozok, mert a kettő kizárja egymást (nyilván másik kijelzőre is köthetném az xbox-ot vagy a ps-t).
Nagyon leegyszerűsítve: egyedül nem tudsz annyi eszközt használni egyszerre, hogy problémát okozzon, vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy nekem nem sikerült. -
csaszi75
senior tag
válasz
#95712068 #50095 üzenetére
De egy telefon készülék nem tud annyit NAT táblát kezelni mint egy router.. nem tud annyi tcp/udp sessiont kezelni, mint egy célhardver router..
4G:
Huawei B818
5G:
Huawei 5G CPE PRO 2 (fontos a kettes)
ZTE MC801A
TP-link NX510v (itt van aki a függetlenre esküszik, de sztem mind1)
Aztán van még jó pár.. -
törölt tag
válasz
csaszi75 #50094 üzenetére
Csakis ha egy megfelelő eszközt állítasz be.
Mobilos témában próbálom körbejárni, hogy milyen eszközt vegyek az adott célra
Ha az adott routerrel meg lehet oldani a netmegosztást, akkor alapvetően bármilyen 5G-s telefon megfelelne a célra, mert kábelen még a 35€-s telefonnal is tudta a 250-260-at.
Csak a router nincs itthon, mert rokonnál vacakolt a wifi, és hirtelen így tudtam volna megoldani a leggyorsabban, mint egy kevésbé beszélt nyelven meccseljek a netszolgáltatóval. Nem lett beépítve, mert a probléma megoldotta magát, de csak szombaton járok arra. Valszeg egy vésztartaléknak vett 5G-s telefont is viszek tőlük tesztelés céljából. De mindenképpen valami zsebben elférős verziót vennék véglegesnek, régebben sokat nézegettem az S22-t, csak fillérofil™ formám miatt végül regalaxy programban felújított S10E lett. Otthon digi1000 mellett nem volt jelentősége, hogy 5G képes a telefon vagy sem, amikor a telefont csak telefonálásra használtam. Egy szempontom volt a telefonnal kapcsolatban, hogy elférjen a zsebemben -
csaszi75
senior tag
válasz
#95712068 #50093 üzenetére
Nem lesz gyorsabb az XBOX letöltésed a mobilneten, legalábbis nem lesz ugyanolyan, mint ha pc-n töltesz le valamit...
Az S10e felsőkategóriás, ennek megfelelően jobb modem van benne, mint az A32-ben.
Az 5G-vel itthon is küzdés van, mivel a Telekom és az ONE (Vodafone) DSS 5G-t használ.. ami vidéken azt jelenti, hogy az 5G-vel elérhető sebesség sokkal kisebb mint egy jó eszközzel 4G-n elérhető sebesség.
Nálad bármi más egyéb is lehet még. Feltehetően akárhány dolog felmerül, akkor sem lesz jobb. Csakis ha egy megfelelő eszközt állítasz be. -
törölt tag
válasz
csaszi75 #50092 üzenetére
Többször leírtam, hogy csak és kizárólag az xbox letöltések és frissítések zavaróan lassúak. Netezésnél és fórumozásnál qrvára mindegy, hogy milyen wifi hálózatra csatlakozol. Az xbox-ban wifi 5-ös vevő van, a bontatlan router 6-os, szerintem rog ally is 6-os, az asztali pc 5-ös, és a "csendben gépelős net pc"-ben van az "N"-es usb-s wifi stick, ami miatt végül 2,4 GHz-en maradtam a 4G-s telefonnal. De értelemszerűen vehettem volna egy jobb stick-et, de böngészni és fórumozni tökéletesen megfelelt az is. Ráadásul S10E-vel nem volt különbség 2,4 és 5 GHz között, ugyanúgy csak éjfél után kezdett 100 körülre felkúszni xbox-on a letöltés, ami kb hajnal 4-kor volt a bestof. Az A32 5G-vel viszont 2,4 GHz-en csak 50 körül ment, és 5 GHz-en ment 100-110 körül (csúcsidőben mobilnet szemszögből). Ezért volnék kíváncsi arra, hogy 5G-s telefon vásárláskor mire figyeljek ilyen téren, ha ilyen szintű különbségek lehetnek (pl.: S10E 2x gyorsabb 2,4 GHz-en).
-
-
törölt tag
válasz
csaszi75 #50090 üzenetére
Biztosan bennem van a hiba, amiért nem tudtam érthetően kifejezni magam, de el sem tudom képzelni, hogy hol és merre tévedtél el. Kábelt csak tesztelés céljából használtam.
Alapvetően csak azért kezdtem el használni az említett kijelző és wifi kártya nélküli notit, mert qrva hangos a mecha billentyűzetem, és már a szomszéd zongorázott át még az előző albérletben hajnal 2-kor, amikor éppen fórumoztam
Ahogy írtam korábban, van normál asztali pc-m is pcie wifi kártyával, ami amúgy ismeri az 5 GHz-et, csak az S10E-vel semmilyen előnye nem volt a 2,4 GHz-cel szemben, mert xbox-on így is úgy is csak éjfél után táltosodott meg, és 2,4 GHz-en is ment a 100 Mb/s.
Szóval a jelenlegi helyzetben semmilyen jelentősége sincs annak a nyamvadt wifi stick-nek a történethez, mert netezni bőven jó volt így is. Csak és kizárólag az xbox miatt cifráznám a történetet, mert napközben 4G-n 30-40 Mb/s lassúnak tűnik digi1000 után -
csaszi75
senior tag
válasz
#95712068 #50089 üzenetére
Minek szenvedsz kábellel?
Pl egy ilyen:
https://www.pcx.hu/tenda-w311mi-v6-0-ax300-wi-fi-6-wireless-nano-usb-adapter-w311mi-v6-0-567203
A 4G/5G lefedettség/elérhető sebesség mindig változik, soha nem lesz állandó. -
törölt tag
válasz
Viktor0610 #50087 üzenetére
Gyorsan ránéztem a teszt 5G-s telefonnal, és tényleg, 5 GHz-es wifin felment 100-110 környékére xbox-on a letöltés wifi-n.
Ezt korábban teszteltem az S10E-vel is, de érdemi különbség nem volt, mert azzal 2,4 GHz-en is ment 100 környékét az xbox, a korábbi hsz-ben emlegetett hajnali 3-4 órás intervallumban, amikor a 4G-s hálózat engedte. Szóval részben ebből az okból meg se fordult a fejemben a teszt telefonnal is ránézni erre a lehetőségre. Illetve az "asztali" netezős gépet egy usb-s wifi stick-kel használom, ami nem ismeri az 5 GHz-et. De alapvetően van normál gép is normál wifi kártyával, csak egy kijelző és wifi kártya nélküli notit használok javarészt erre a célra.
Egyedül egy irritáló dolog van, hogy annyira gyenge a térerő, hogy 250-260-ról leesik 50-re usb kábelen, ilyenkor az 5G ikonja is máshogy néz ki. Úgyhogy a teszt telefon csak részben vált be tesztelés célra, mert nem tudhatom, hogy egy drágább telefon jobban venné az infót vagy sem.
Amúgy így néz ki asus-éknál az usb-s történet.
Nekem tökéletesen megfelelne a jelenlegi körülményekhez képest ez a megoldás, egyedül egy 5G-s telefonra van szükség, ha a az elméleti 250 (de inkább 260-at) ki szeretném használni. Amúgy is mindig egy helyen van a telefonom, karperecről vezérlek amit csak tudok, és headset-tel beszélgetek amúgy is. -
törölt tag
válasz
csaszi75 #50086 üzenetére
Külföldön élek albérletben jelenleg meló nélkül, szóval nem fogok még egy korlátlan előfizetést venni (23€ korlátlan beszéd és net), ahogy 5G-s routert sem. 5G-s telefont talán, vagyis tesztelni vettem egy szemétbe való A32 5G-t (~35€).
S10E-t használom április óta mobilrouternek, alapvetően a célnak megfelel. Streaming gond nélkül megy TV-n, böngészni bőven jó, egyedül xbox-on lassú a letöltés, ott érhető tetten legjobban a Digi1000 után
Amúgy éjféltől elkezd emelkedni a letöltési sebesség közel 100Mb/s környékére, bár ezt a számot főlej hajnal 4-kor szoktam látni. Gondolom van összefüggés a rendszer terheltsége és a letöltési sebesség között, hegyoldalban még a térerő is elég harmatos.Közben nézelődtem usb-s összeköttetést routerrel témakörben, és találtam olyan asus routert, ahol gyárilag kezeli. Szóval utp-s dokkolóra vagy átalakítóra sincs szükség.
Van egy bontatlan MR70X AX1800 wifi 6 routerem, de egyelőre nem találtam róla infót, hogy usb-vel működik-e vagy sem. -
-
csaszi75
senior tag
válasz
#95712068 #50085 üzenetére
Samsung S10e mobilt megosztáshoz felejtsd el..
Hiába tudja megosztani a netet, nem arra való a telefon, hogy sok socketet tudjon mobil hotspotként kezelni..
Huawei
ZTE
TP-link
Ezek a márkák közül érdemes mobil/SIM képes routert választanod, ezek közül is olyat, ami tud WiFI6-ot!
Lehetőség szerint minél magasabb UE Category-val rendelkezőt..
Mondjuk UE Cat 19 és felette. -
törölt tag
válasz
#95712068 #50084 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő.
Azon is agyaltam, hogy közbe iktatnék egy wifi 6 router-t, és valami dokkolón keresztül utp-vel adnám az áldást, ha ez így megoldható. Illetve azzal sem vagyok tisztában, hogy dokkoló nélkül, akár csak usb-n a routerre kötve megoldható lenne-e a dolog vagy sem?
Korábban nézegettem dokkolót az S10E-hez, és Samsung Dex Station néven találtam is utp kimenettel. Alapvetően a töltés közbeni hűtés miatt tetszett meg, mert azért tud melegedni a készülék max sebességű hotspot esetén.
De nem ragaszkodom a dokkolókhoz, ha csak a routerre kötve usb-n is ugyanúgy működne a dolog egy plusz eszköz közbeiktatása nélkül. -
törölt tag
Sziasztok!
Wifi hotspot témakörben szeretnék művelődni, mivel mobilnetem van csak, és nem is tervezem a kábeles net beköttetését.
Szóval S10E telefonom nem 5G-s, így hiába tud lehetőségeihez mérten "jó" wifi-t adni, ha csúcsidőben 30-40 Mb/s kicsit soványnak érződik. Hajnalban akár 100 Mb/s sebességgel is tud süvíteni 4G hálózaton, amit wifin szépen le is ad.
Vettem teszt gyanánt willhaben legolcsóbb samsung 5G képes telefonját, és hegyoldalban is van 5G térerő (ez volt a teszt fő célja, 4G is alig 1-2 térerőikonnal van csak), ami tesztelés alatt 250-260 Mb/s környékét produkálta (250-es korlátlan mobilnet előfizetésem van). Wifi hotspot-on viszont csak 40-50 Mb/s sebességre képes, így például xbox-on sokáig tart egy 10-20 GB-os frissítés... Most teszteltem kábelen pc-re kötve, és ez a kép fogadott:Szóval az a kérdés, hogy milyen készülék tudja leadni ezt a "teljesítményt" wifi hotspot-ként? Melyik wifi szabványtól, vagy bármi mástól érdemes nézelődni?
A telefon vásárlás nálam eléggé kritikus pont, mert nem szeretnék az előzőnél nagyobbat venni, ami kb lehetetlen kategória, ezt most tegyük félre -
kutga
félisten
válasz
quailstorm #50082 üzenetére
Értem, akkor ezért nem találtam, köszi.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Rövi ideig egy Samsung Galaxy J4+ készüléket kell használnom, amíg nem érkezik meg az új telefonom, és azt szerettem volna megkérdezni, hogy ezen a készüléken hol tudom ellenőrizni a Google Play rendszerfrissítés verzióját?
A Samsung már régóta nem ad ki új OneUI verziót ehhez a készülékhez, jelenleg Andoid 9 és OneUI 1.0 van rajta.
-
csaszi75
senior tag
válasz
w751230 #50079 üzenetére
60 ezer körül látni kijelzőket.. (google a barátod..)
Olyan szervizt keress, aki beszerzi és cseréli is rövid időn belül..
Próbáld meg ezt a szervizt felhívni, itt ugyan nem látom felsorolva az edge 50 NEO-t, de biztosan be tudják szerezni.
https://fixity.hu/kapcsolat -
w751230
tag
Üdv mindenkinek!
Motorola edge 50 neo, szépen arcra esett, de nagyon.
Nagyjából három pókháló lett rajta. Bár tökéletesen működik, csak épp alig látni valamitNagyjából mennyibe kerülhet a kijelző csere?
Vagy csak a kijelző előtti üveglapot kellene cserélni? -
ThorsHUN
őstag
Ja igen telefonrol menne a zene két szobában ugyanaz. 2 xiaomi sound pocket hangfalrol menne a zene és egy telefonrol.
Azt meg tudom csinalni, hogy sztereo hangfalként legyenek, csak azt nem tudom, hogy hogy menjen spotifyrol ugy, hogy kvazi monokent szoljon mindkettorol ugyanaz
-
válasz
ThorsHUN #50071 üzenetére
Milyen hangkártyád van?
Bizonyos hangkártyák tudnak több sztereó kimenetet csinálni driver-ből. Még W7 alatt csináltam ilyet vagy 15 éve. Nem tudom ma mit tudnak a kommersz/alaplapi hangkártyák. Pl. be lehet állítani az egyik jack aljzatnak fejhallgató kimenetet másiknak meg hangszóró kimenetet, gyakorlatilag ugyanaz.
Esetleg egy digitális keverőpult? Ha van anyagi tartalék ilyesmire költeni.
Vagy kombó ládára gondoltál, hogy egy pedálsor mögött két kombód/gitár erősítőd van? -
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
Lehet olyat, hogy egy forrásról több hangfalon megszólaltatni a zenét?
Nem TWS módban, hanem mindegyiken ugyanazt. -
garga pista
őstag
válasz
Viktor0610 #50069 üzenetére
Köszi, ilyen beállítás nincs, de az értesítéskaregóriák között megtaláltam és ott engedte kikapcsolni.
-
válasz
garga pista #50068 üzenetére
A Digitális Jóllét appon belül: Képernyőidőre vonatkozó
emlékeztetők Ki. -
garga pista
őstag
Sziasztok!
Samsung Galaxy A34 telefonom van, Android 14-el.
Hetente kapom a hetei jelentést a digitális jóllét app-ból, hogy megtekinthetem a telefonhasználatot. Hol lehet azt kikapcsolni? Néztem az értesítésekben, de nem engedi kikapcsolni. -
Peppo
őstag
válasz
Viktor0610 #50066 üzenetére
Köszi!
Kártya lesz, úgy tűnik. Sikerült belenyomkodni egy másik telefonba. Első hívás jó volt, második szakadozott.
-
-
Peppo
őstag
Üdv!
Az alábbi probléma jelent meg tegnap, és azóta is fennáll. Egy Redmi Note 7-et használok, eddig semmi baja nem volt, de tegnap óta a hívásoknál a hang szakadozik. Nem bontja a vonalat, csak szinte alig érteni, mit mond a másik. Már, ha hívok valakit, a csengetés hangja is furcsán akadozó.
Ami igazán fura, hogy nem mindig csinálja. Némelyik hívás jó, és akkor az jó is marad, amíg nem bontjuk, tisztán érteni mindent. De simán lehet, hogy a következő hívás már rossz lesz. (És sajnos gyakoribb, hogy rossz.) Az is mindegy, hogy engem hívnak, vagy én hívok valakit. Sőt, volt olyan is, (akkor épp engem hívtak), hogy én jól hallottam a másikat, de ő engem nem. De jellemzőbb az, hogy egyikünk sem hallja a másikat rendesen.Ez még valamennyire használható lenne olyanokkal, akik jól hallanak, de mostanában sűrűn kell beszélnem apámmal, aki alig hall, és vele így lehetetlen kommunikálni.
Ez most telefon vagy kártya hiba lehet? Egyik sem mai darab, de eddig semmi gond nem volt velük. Sajnos most nincs kéznél másik telefon, amivel ki tudnám legalább a kártyát próbálni. Valami szoftver csinálhatja? Amit mostanában telepítettem, azt igyekeztem leszedni mindet.
Ha valakinek van tippje, azért hálás lennék. Előre is köszönöm!
-
csaszi75
senior tag
válasz
LanyUs #50063 üzenetére
Sztem nem a megfelelő helyen keresed a választ.
Itt nézd meg inkább:
https://prohardver.hu/tema/iphone_hasznalok_szakmai_topikja_frissitett_1_2/friss.html -
LanyUs
őstag
Sziasztok, iphone 14 plus lépésszámláló az egészség appban 10 percig pittyenő hangjelzést ad kb. fél percenként a séta elkezdése után. Ekkor a bluetooth fejhallgatóban ez hallható a zene helyett. Kikapcsolható ez valahol?
-
De4d
őstag
Neki estem megint egy tisztogatásnak, még mindig jött belőle. Most sikerült "könnyebben" töltőre rakni, de biztos hogy még mindig sok piszok lehet benne. Jobban már talán így rendes ezközökkel nem nagyon lehet tisztítani. Érdemes lehet egy szakihoz elvinni? (gondolom horror ára lenne) Aki profi módon tudná kitisztítani akár az egész telefont akár légfuvókával, vagy sűrített levegővel. Nem igazán tudom hogyan szokták.
-
-
-
De4d
őstag
Üdv.
Sajna olyan "állapotba" került a telefon hogy alig tudom tölteni, mindig ki"pattan" csúszik a töltő az aljzatból, hiába szedtem ki belőle némi szöszt. Néztem más töltőkkel is, némelyik bele se megy tövig. Még nem volt ilyen bajom telefonnal, és eddig egyet sem kellett szervizelni. Hol, vagy hogyan lehetne ezt javítani? GSM boltban cserélnek töltőcsatlakozó fejet? Gondolom azok horror áron mennek. Mit lenne érdemes lépni? A telefon ezt leszámítva teljesen jól működik. -
Necronom
senior tag
válasz
quailstorm #50054 üzenetére
USB-s toltovel termeszetesen nem indul...
-
quailstorm
félisten
válasz
Necronom #50053 üzenetére
Akku helyére kötött labortáppal (~4V) lehet elindul, de elképzelhető, hogy a hőmérsékletszenzort pótolni kell egy megfelelő (10k, 100k?) ellenállással, ami a (-) lábra csatlakozik.
USB-s töltővel akku nélkül nagyon kevés telefon hajlandó működni, de azt is kipróbálhatod.
-
Necronom
senior tag
válasz
lomposfarkas #50051 üzenetére
lomposfarkas, quailstorm
Koszonom T Urak, lassan 30 eve automodellezek, ismerem az Li-xx akkuk dolgait, ezt mar nem lehet se turbozni se semmit, de a kerdesem sem ez volt
Valahogy meg lehet oldani, h akksi nelkul elinduljon a telo? -
quailstorm
félisten
válasz
Necronom #50047 üzenetére
Küldd meg labortáppal. 4,1 Volt, 3 Amper, hadd szóljon. Ha arra se reagál, akkor szedd szét, vedd le a védelmi elektronikát és közvetlen menjen a delej. Ha akkor se akkor ennyi volt.
Nekem sikerült már felébreszteni pár akkut, de a többség utána se produkált értelmezhető teljesítményt. Egy része viszont igen, szóval próbálkozni szabad.(Természetesen a hőmérsékletét folyamatosan figyeld az akkunak, ha elkezd büdös lenni, füstölni, ereszteni, azonnal állítsd le a folyamatot. Valamint a bikázás csak pár perc, max. 10 perc, utána már fel kéne ismernie a telefonnak, szóval tedd vissza és majd a fali töltő lerendezi a többit.)
-
-
HF77
őstag
...
-
Necronom
senior tag
Sziasztok,
Van egy regi mobilom, tarcsinak tettem el es most pont kene
4 eve alles persze nem tudom elinditani semmikepp
Valahogy meg lehet oldani, h akksi nelkul elinduljon? (kiveheto, tuti alamerult)
Js ez egy 5 eves VKWORLD nevu kinai occo telo 1/4GB
Koszi elore is! -
lomposfarkas
tag
válasz
ReSeTer #50041 üzenetére
Én kis rézkefével tisztogattam pár telefonon a hallgató rácsát, festékboltokban kapható.
https://webimg.praktiker.hu/_upload/images/praktiker_catalog/336325/1200x1200/336325_01_rezkefe-100mm.png?version=ec36c72c -
dellfanboy
őstag
létezik topic ami selfistick-selfibotokkal foglalkozik? keresőben nem nagyon találtam.
0 infom van a selfiebotokról, vennék egyet öcsémnek gyakran kirándul jó helyeken aztán mindig panaszkodik hogy nem tud jó fotót lőni amin rajta van ő is meg a hely.
mi az amit nem szabad megvenni? látom van ami bluetoothos stick, van amin gombot kell nyomni.
android telohoz mi való/ajánlott? -
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Samsung A52s, el van tömődve a felső hangszórója zsíros hámréteggel meg porral.
Hogyan tudja ezt egy szerviz kitisztítani? A magasnyomású levegő nem viszi ki a ragadós zsírt..... -
coco2
őstag
Sziasztok!
Családban haláleset után hátramaradt mobil telefonról lehetőség szerint mentenénk képeket. Sajnos jelszót nem tudunk. A kérdésem, hogy létezik-e arra bármi szervíz lehetőség, hogy jelszóval védett telefonról adatokat mentsünk ki? Nem SD kártya van a telefonban, hanem a telefon flash-en vannak képek (ismeretlen mennyiség), és tudomásunk szerint nem volt windows-hoz hozzákötve meg semmi olyasmi.
Van rá egyáltalán bármi lehetőség, vagy az a tartalom gyakorlatilag elveszett?
A tanácsokat előre is köszönöm.
-
milan1225
csendes tag
válasz
Viktor0610 #50038 üzenetére
Köszi😉
-
válasz
milan1225 #50037 üzenetére
Szerintem a Telekom mobilszolgáltatások topikban jobb helyen volna a kérdésed.
Yettel példát tudok mondani. Ott emlékeim szerint valamelyik szabályzat szerint tilos eladni a részletre vett telót a törlesztés vége előtt, de nincs tudomásom olyanról, hogy bárkit is elővettek volna emiatt. -
milan1225
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok e a kérdésemmel kapcsolatban
Afelől szeretnék érdeklődni hogy jogilag egy részletre vásárolt készüléket(telekom) értékesíthetek e a végtörlesztés előtt?
Előre is köszi ha valaki ezügyben hiteles infóval tudna szolgálni! -
Lacuss20
senior tag
Sziasztok
Nos szétkaptam a telót ( "Mint foxi a lábtörlőt"). Meglett, hol/hogyan történik a hőelvezetés. Nem görcsöltem rá, ha PC alá jó az Artic MX-4 es paszta akkor a teló alá is jó kell legyen címszóval, kulturáltan megkentem a chipet fedő réz borítást. Viszonylag sűrű ez a paszta bár nem gyurma kaliber. Az eddigihez képest, játékkal tesztelve töredéke melegedést mutat. Majd az idő megmondja mennyire tartós ez a fajta pasztázás. A ragasztóért köszönöm a tippet. Nagyon jól, vékonyan eldolgozható és jól is ragaszt úgytűnik
.
E6000 Plus lett a befutó amazonról 11 euróért elég korrek tmennyiség.
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok!
Sikerült a múltkori problémát megoldani megjött a kijelző, cseréltem de még nem raktam össze teljesen próba miatt érthetően. Viszont melegszik az "alaplap"'. Volt alatta gyárilag a képen látható narancs színű gyurma, lekapargattam és az új kijelző hátoldalára ugyanoda ahol a régin volt "felkentem". Ez így elég lehet? Most még nincs teljesen lecsavarozva az alaplap (ragasztó ma jött meg ami kell majd az aksi stb alá is), változna a hőleadás, ha vissza lenne csavarozva teljesen a helyére? Nem fog tovbbra is túl melegedni?( akkor adta be a hibát amikor kamerát kapcsoltam volna próba képpen). Milyen típusú pasztát használnak a telókban?
Találtam pár fajtát amazonon, de nemtudom mi az a vezetőképesség ami ide kell.
-
flash-
veterán
mi a hivatalos xiaomi szerviz? vagy ha nincs hivatalos, melyik a legmegbízhatóbb?
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
Viberen már nem lehet telefonszámot cserélni úgy, hogy ne küldje ki az új számot minden partnernek?
-
válasz
quailstorm #50026 üzenetére
Attól tartok eddig tartott a buta telefonos pályafutásom. Vagy valami a munkából, Samsung a40eket cserélik le. Vagy ha pénzt kell kiadni akkor egy pixel 6a esetleg 5.
-
-
válasz
quailstorm #50024 üzenetére
Akkor lassan mehetek a milyen mobilos topikba telefont keresni. A tartalék nokiáim is mehetnek a levesbe. Sajna más EU-s országokban már '25-ben lelövik a legtöbbet.
Nálunk elvileg 2030-ig megy, de egyre több helyen látom, hogy nincs elég térerő. -
-
Lassan lekapcsolják a 2G-t, találtam is információkat eg csomó országról meg szolgáltatóról, de Magyarországról nem. Leget tudni vagy van egyáltalán bármi hivatalos info arról mikor szűnik meg a 2G sugárzás otthon?
-
w.miki
veterán
Új Nokia 230 (2024) (TA-1609) mobiltelefonról, hogyan lehetne átmásolni a számokat?
Nem találok olyan menüpontokat, mint a régi Nokia 230 (2015) (RM-1172) mobiltelefonban.
Sem Biztonsági mentés, sem a Névjegyekben több szám kijelölése, és küldése nincs.
Egyesével, BlueTooth-on tudnám átküldeni, de a 600 számot elég sokáig tartana. -
classic B
senior tag
válasz
Viktor0610 #50019 üzenetére
Köszönöm, ez így teljesen jó.
@csaszi75: igen, ezek be vannak állítva. -
-
classic B
senior tag
Sziasztok!
Kérdésemnek nem találtam jobb topikot, remélem elfér.
Androidos telefonok esetében az NFC-s fizetés hogyan működik a gyakorlatban? Anyumnak Moto G34-en a Wallet appban hozzáadtam a kártyát. Fizetéskor fel kell oldani a mobilt, belépni a Wallet-be és érinteni? Egyszerűbb módja nincs esetleg?Apple Pay elég jó: home gombra duplán nyomok (fingerprint) és már érinthetem is.
-
Lacuss20
senior tag
válasz
quailstorm #50016 üzenetére
Köszönöm
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok!
Kijelző csere okán komplett szétszedés vár a telómra én fogom megcsinálni viszont van eg ykérdésem. Láttam több helyen, hogy valamilyen ragasztóval visszaragasztanak mindent "mint" gyárilag. Milyen ragasztót használnak erre a célra? -
robi212
tag
Sziasztok,
Van bármelyőtöknek tapasztalata Hisense A9 e-ink telóval? Működik-e nálunk a magyar szolgáltatókkal? Tud-e legalább angolul? Üzemidő? Telefonálás minősége? Stb.?
Esetleg bármilyen telefonálásra alkalmas e-ink készülékkel?
Köszi -
mefistofeles
veterán
válasz
quailstorm #50011 üzenetére
Köszi!
A kisegítő lehetőségek megoldotta!
-
quailstorm
félisten
válasz
mefistofeles #50010 üzenetére
Nem használom ezt az appot, így nincs tapaszalatom. Nincs semmi telefon oldali felülete az appnak amivel ki tudod kapcsolni a lebegő izét?
Itt azt írják Accessibility Settings. (Kisegítő lehetőségek magyarul ha jól sejtem)
-
mefistofeles
veterán
válasz
quailstorm #50009 üzenetére
Nem pont így írva de megtalálta amit kell de alapból nincs engedélyezve.
Közben érdekes módon változott az ikon viselkedése. Eddig bárhová tehettem, most tapad a képernyő közelebbi széléhez.
-
quailstorm
félisten
válasz
mefistofeles #50008 üzenetére
Vedd el a képernyőfedvény engedélyét a com.microsoft.appmanager (Link to Windows) appnak.
-
mefistofeles
veterán
Sziasztok!
nem vagyok egy nagy telefon guru, igazából csak az alap dolgokra használom de most egy anomália idegesít egy napja.
Újra telepítettem a számítógépemet és beállítottam a windows kapcsolatot a telómon. Utána vettem észre a képen is látható kis windows kapcsolat "fantom" ikont. Mint látható kisebb mint a telón található többi, és nem lehet eltüntetni , törölni. Bárhová oda tudom húzni, akár egy másik ikonra is. amúgy totál inaktív semmire nem regál, csak ott van. Törölni nem tudtam, a telót újra indítottam, kikapcsoltam hiába. Mi lehet ez és, hogyan távolíthatnám el?
A telefonom, Ulefon Note 18 ultra, rendszer Android 13. -
válasz
Viktor0610 #50006 üzenetére
Ahogy jól esik. Évek óta tűvel csinálom, de fő a biztonság.
-
-
mika55555
csendes tag
Sziasztok,
kérdésem lenne akkumulátorral kapcsolatban.
Abban az esetben, ha a telefon kezd "nem reagálni" a töltő csatlakoztatására, mik az esélyei az akkumulátornak?
Mik a tapasztalatok ezen a téren, mi lehet a hiba és van-e rá megoldás?
A válaszokat előre is köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával