Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz
invasio #47794 üzenetére
Ha gondolod, felsorolok minden beállítási lehetőséget a BIOS-ból. Biztosan nincs boot-ra vonatkozó. Egyáltalán nem szerepel a boot szó a BIOS-ban.
Amikor bekapcsolom, akkor fogad egy nagy Packard Bell felirat, és ez:
"Press <ESC> to switch to POST or <F2> to run CMOS setup"Csinálok egy CMOS clear-t, hátha...
Memtest-et hogyan futtassak rajta? Most már nem bootol HDD-ről se ugye, CD-ről meg végképp nem.
Akkor mi történik, ha a saját gépemre felrakom az XP-t, a kisgép vinyójával, és aztán a vinyót visszarakom? Nem fog bootolni úgy sem? Esetleg összeomlik?
Szerk.: Egyébként a DVD olvasót már beállítottam primery master-nek, a vinyót meg secondary slave-nek, de semmi változás.
[ Szerkesztve ]
-
e30st
tag
válasz
PH-User #47792 üzenetére
ez sokmindentől függ. videókártya driver, kijelző felbontása, oprendszer, a videófájl kiterjesztése, bitráta, médialejátszó.
amúgy meg ne várj sokat tőle, nekem a 25GB-s BDrip-ek még a p8800, 8GB ram, GeForce 320M-el szerelt MacBook Pron is akadoznak. (hozzátenném hogyha váltok VLC-re, az gond nélkül lejátsza, de sokkal szemcsésebben)
-
khorvat
senior tag
válasz
föccer #47796 üzenetére
Sajnos kipróbálni nem tudom, mert a CPU nálam, az alaplap pedig egy lehetséges vevőnél van! De ha esetleg elméleti síkon 99%ban tudnánk, hogy megy akkor nyugodt szívvel adnám el, csak jobb ha feleslegesen nem utalgatunk , postázgatunk!
Megpróbálok tovább olvasgatni erről figyelve a feszeket is! -
-
khorvat
senior tag
Asztali ASUS P4P800S-X s478 alaplapban működne egy Notebookos Intel Core Duo T2350 1.86GHz/2M/533 478-pin Micro-FCPGA (SL9JK) Yonah mag CPU??
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Acer eMachines E728 laptopnak vinnie kellene gond nélkül a FullHD videókat?
(Pentium T4500, 4GB DDR3, 250GB 5400RPM, Intel GMA 4500M) -
vzsryl
nagyúr
válasz
Cucuska2 #47787 üzenetére
Lehetséges, hogy a Vargáné táp most tette tönkre az alaplapot, amikor újra akarom telepíteni?
Mert ezt nekem nem fogják elhinni.
Eddig működött a gépen az XP SP2, de borzasztóan belassult, és kiírta, hogy nem eredeti, ráadásul 5percenként kifagyott.
A lassuságon kicsit javítottam az első, sikeres újratelepítéssel, továbbá az eredetiség probléma így már nem áll fenn természetesen. A fagyás sem jött elő 5 percenként, csak kétszer kellett nekifussak a telepítésnek, mertt legelőször amikor 16 perc volt vissza, akkor kifagyott.Szerk.: Nincs Milleniumom.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Üdv srácok
Adott egy pdf dokumentum, ezt szeretném doc-ba(word) úgy átkonvertálni, hogy egyáltalán ne változzon a dokumentum konvertálás után... Mivel lehet ezt megcsinálni?
Free pdf to doc convertert már kipróbáltam, de a táblázatot nem jelenítette meg... Valaki tudna ajánlani ehhez progit?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
invasio #47778 üzenetére
Nem lehet megoldani a cd-ről bootolást. A BIOS olyan egyszerű, hogy ilyet még nem láttam, pedig volt már dolgom hasonló képességű géppel.
Talán az Advanced CMOS Setup-nál kéne legyen a bootolási beállításra valami lehetőség, de ott csak annyi jelenik meg, hogy "View DMI event log", és kifagy a gép. Ott megáll, és bármilyen billentyűt nyomok le, nem reagál, úgy marad a BIOS, csak a reset segít.Egyébként megcsináltam, hogy a gépemen elindítottam a kisgép vinyójára a telepítést, fel is másoltam a telepítőfájlokat, majd az automatikus újraindulás után kinyomtam a gépem, kivettem a vinyót, aztán visszraktam a kisgépbe, de most csak annyit tud a gép, hogy fekete képernyőn felül a bal sarokban villog egy vízszintes, fehér vonal, és nem csinál semmit.
További ötletek?
Ha így adom vissza a gépet a gazdájának, akkor komoly probléma lesz.[ Szerkesztve ]
-
Cristofel
tag
Vodar én is ebben a cipőben vagyok most !
Másik táppal próbáltam már de nem oldotta meg.
Másik deszka kell alá sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
invasio
tag
válasz
vzsryl #47773 üzenetére
Szerintem nem sok köze van a hálózatkezelésnek az SP3-hoz. (SP2-höz képest)
Linux esetén meg ott az OpenOffice, bár az is egy lomha dög.
De ha már itt tartunk, egy Linux-os live CD-ről bootolva megy a hálózat?
Ja, most gondolkozok hogy nem tudsz CD-ről bootolni....akkor mindenképp ezt kéne először orvosolni.Vodar: De ha már bebootolt, akkor normálisan megy? Ez esetben nem hiszem hogy alaplap hiba. Inkább olyan, mintha valamelyik eszközre várna. CMOS clear, memtest javasolt.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
válasz
#65675776 #47752 üzenetére
GigaByte GA-P31-ES3G alaplap, Intel E5200 processzor és HD3850 videokártya.
Akik most kapcsolódnak be:
PC bekapcsolás után csak üresjáratban pörgeti a ventilátorokat és csak 2-3 perc után kezdi el a boot folyamatot. Próbáltam videokártya, memória, merevlemez, stb. nélkül is elindítani, de ugyanaz a probléma. Ezért gondolom, hogy az alaplap a ludas.
Milyen gond lehet vele? CMOS reset megvolt, BIOS-t is frissítettem.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
invasio #47769 üzenetére
Muszáj lesz megpróbálnom, hátha az SP3-on működni fog a hálózat normálisan.
Nem tudom USB-ről telepíteni. Írtam, hogy nincs megfelelő méretű pendrive-om.
SP1-es XP-n nincs, csak SP2 és SP3.
Még van egy rahedli linux, de azokat nem tudom felhasználni, mert muszáj office 2003-at is raknom a gépre. -
e30st
tag
alaplaphiba. garis még a gép?
amúgy ez nagy valószínűséggel alaplaphiba, amit még próbálj ki, hogy esetleg RAM-cserével megy-e.
Ha garis vidd vissza, biztosan kicserélik, ha nem garis, akkor sajna újat kell venni.
családban volt egy valaki, akinek szintén ez volt a baja (de neki nemhogy egy percet kellett várni, hanem örökkévalóságig semmi reakció, mint később kiderült, mindig úgy kapcsolta ki a gépét, hogy kihúzta a falból. és minden tökéletesen működött, az alaplap lett hibás -
invasio
tag
válasz
vzsryl #47757 üzenetére
Szerintem egy SP3-as XP teljesen meg fogja enni a 433-as Cerkát. Pláne 256 RAM-mal.
Ja meg ugye 1.1-es USB-ről míg felnyomsz egy SP3-at, addigra unokáid lesznek.
Én max SP1-et tennék rá.
Egyébként kell legyen a BIOS-ban boot sorrent állítási lehetőség. Ha másképp nem, vedd ki a winyót, töröld a partíciót, így kénytelen lesz a gép CD-ről bebootolni.Cristofel: Milyen alaplap? És hol hiányzik milyen tüske?
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz
vzsryl #47760 üzenetére
Ok, leesett.
Elkezdem a telepítést a "nagygépen" a vinyóra, aztán amikor felmásolta a telepítő fájlokat és újraindul, akkor nem hagyom, hogy a "nagygépen" hozza be a grafikus felületű XP telepítési folyamatot, hanem átrakom a packard bell-be, és ott folytatom.[ Szerkesztve ]
-
Storms
őstag
üdv
Az RTL Most-ról szeretnék egy videoból 2-3 percet felvenni, kellene nekem valami program ami feltudja ezt venni ( hangot is). Köszönöm
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Mi a megterhelőbb? Ha egy játék 1920x1080-as felbontáson anti-alaising,antistropic filtering nélkül megy,vagy 1280x720-ban 8x-os anti-alaising,8x antistropic filtering-el megy? Illetve ha játék közben 60%-os GPU használatot jelez,de kicsit szaggat akkor CPU limit van?
-
vzsryl
nagyúr
Nem áll rendelkezésemre egy olyan pendrive sem, ami 512MB-nál nagyobb kapacitású.
Talán jövő héten tudnék kölcsön kérni egy megfelelőt, de holnapra jó lenne megcsinálni a gépet.(#47759) Cucuska2: Na, ez egy egész jó ötlet.
Pontosan melyek ezek a fájlok? Vagy magától értetődően megtalálom a telepítőlemezen?
Amúgy ez is egy asztali gép.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Van nálam egy 98'-as gyártmányú Packard Bell PC.
434Mhz-es celeron
256MB Ram
integrált hálózati, audio és videokártyaÚgy raktam újra rajta a Windows XP-t, hogy betettem a lemezt, és Windows alól indítottam el a telepítést. Muszáj volt így csinálnom, mert nincs a BIOS-ban boot beállítási lehetőség.
Most hogy fent van az új XP, hiába kötöm össze a modem-el, nincs net. Kábeles net (Tarr Kft.), szóval azonnal működnie kellene.
Megnéztem az eszközkezelőben, és felismerte a hálózati kártyát, tehát elvileg működik rendesen, együtt az XP-vel.
De sajnos nincs net.
Gondoltam esetleg, hogy felrakok egy SP3-as XP-t, de most bármilyen XP cd-t rakok az olvasóba, nem tudja kezelni őket. Arra panaszkodik, hogy nem Win32 alkalmazás.Egyszerűen nem tudom mit csinálják ezzel az öregúrral.
Valami ötlet, hogyan tudnám beüzemelni használhatóra a gépezetet?
-
-
Cristofel
tag
Ez csak egy teszt volt !
Aminek annyi volt a lényege , hogy kiderüljön mi ment tönkre a gépemben.
Amúgy az alaplapon lévő három darab lábak vagy tüske nem tuddom mi ....
Szabad szemmel látni , hogy hiányzik belőle .
Véleményem szerint ezért nem ad még képet a vga .
Ha minden igaz akkor az alaplapom a gáz.
Szerintem ...
-
Vodar
senior tag
Hétfőn beküldöm iPonhoz garanciára az anno 11 ezer Ft-ért vásárolt Gigabyte alaplapomat. Azt a hibát produkálja, hogy bekapcsolásnál üresjáratban pörgeti maxon a ventiket (ergo kap feszültséget), de csak 2-3 perc után kezd bebootolni.
Szerintetek ez a hiba javítható és csak megjavítják, vagy új alaplapot adnak?
-
Hunork
veterán
válasz
Cristofel #47745 üzenetére
Hát az nem egészséges, hogy onnan hiányzik, mert a CPU után nem tud a VGA felé menni gép a POST alatt...A G31-nek ismernie kell a procidat. De most akkor a proci is sérült? Mert akkor az gáz. Korábban volt egy srác, azt mondta, hogy van egy orca, aki szerény összegért megjavítja az elhajlott, törött lábú procikat. Alaplapot nem mondta. Majd utána keresek...
-
Nurami
csendes tag
Sziasztok!
Wifis routerrel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. UPC-s kábelmodemhez szeretnék egy TP-Link MR-3420-as routert csatlakoztatni. A problémám az, hogy a kábelek összekötése után nem látja a WAN kapcsolatot. Tehát hiába dugom be a WAN-ba a modemből jövő Ethernet kábelt, elöl a zöld led nem jelzi. Próbaképpen csatlakoztattam a telefont, rögtön észleli és jelzi is a 3G-t, mindenféle előzetes beállítások nélkül.
Beléptem a roterbe, megcsináltam a wifis gyors beállításokat, ám a net kapcsolatot továbbra sem hajlandó látni. A menüben piros betűkkel kiírja, hogy a WAN nincs csatlakoztatva.
Mi lehet a baj??? A vásárlástól számított 3 napon belül vagyok. Hibásat vettem és cserére szorul?
(Direktbe kötve - tehát pc közvetlenül a modemre - működik a net)[ Szerkesztve ]
-
Cristofel
tag
Egyik ismerősömtől felfegyverkeztem egy 500w fsp táppal és egy gigabyte g31 deszkával.
Táp bekötése után beindítottam de semmi . vga hűtés nem mozdult , kép nincs.
Deszka cserénél észrevettem ,hogy a cpu foglalaton 3 tüske hiányos volt.
Összetettem azért is , és láss csódát a vga hűtő életre kelt.
De kép nukú ..... Nah ilyenkor what the fu...... ?
De szerintem a lap nem is lenne jó a cpu foglalat miatt.
Kinek mi a véleménye ?
-
Hunork
veterán
válasz
Cristofel #47700 üzenetére
Szia!
Hú, sokat nem voltam, de családi program, mozi...
Szóval, ezt mondtam én is, hogy minden beindul, aztán leáll, és akkor nem biztos, hogy táp, főleg a tied márkás és nem 5 éves. Mondjuk nem említettük, de úgy emlékszem, mondtam, hogy MINDENT húzzál le, pucolj ki, ellenőrizd le, gombelem kivesz, utána mehet még egy Clear CMOS is, biztos, ami biztos, minden slotot kifújatni, én erre 900 forintos sűrített levegőt használok, és bőven elég egy komplett takarításhoz. Proci kivesz, oda is beszorulhat por, újra pasztáz, memória szintén, minden kábelt kihúzni hátulról is, újra bedugni...és ezek után jöhet a tápcsere, ha az sem oldja meg, akkor nincs más, kell egy hasonszőrű alaplap, és abban a TE dolgaidat kipróbálni...
Tudom, macerás, de muszáj mindent elkövetni, mielőtt feladod! -
kukinyo
addikt
Miben jobb az AHCI mód mint az IDE?
Teszteltem mindkettőt de szinte azonos értékeket dobott ki a HDTune. -
dudika10
veterán
válasz
PH-User #47730 üzenetére
Melyik lapon van olyan realtek ami egyszerre két hangkártyaként képes viselkedni (vagy netalántán 2 hangkártya van jelen egyszerre)?
Hát látod ilyenre sem emlékszem, hogy megfordult volna a kezeim közt, de mindig tanul az ember.Két hangkártyával egyébként gond nélkül működik a dolog, de ott meg az a probléma, hogy egy program nem tudja használni egyszerre mind a kettőt.
Csak szoftveres okai vannak annak, hogy ez nem működik egyébként, de megfelelő szoftvert nem nagyon akarnak készíteni ehhez. -
PH-User
addikt
válasz
dudika10 #47720 üzenetére
Tudom, hogy te nagyon rég benne vagy ezekben az audiós dolgokban, de jogosan van felháborodva a kolléga, Realtek egy bizonyos szériájától tudják azt a chipek, hogy van egy 5.1 és mellé egy 2.0... Tapasztalatból mondom.
Volt úgy, hogy nálam az 5.1 ment a szobában, mi filmet néztünk.
A konyhában pedig ki volt vezetve a 2.0 és anyámnak ment rajta egy album...
Két külön jelforrást is tudnak egyszerre. 2 hangeszköz van.Szerk.: Most olvasom, hogy VIA a hangeszköz... Azért nem fog működni. Realtek-nél működik, nekem is P35-ös meg P45-ös Gigabyte lappal simán ment ez a fücsür.
Elvből nem veszek olyan lapot, amin VIA hang van.[ Szerkesztve ]
-
S.O.S.
senior tag
Hali!
Nem talalom a prohardver serverét !
Állítólag van sok játék multi pályákkal !Tud valaki segíteni hol talalom?
Üdv,
-
e30st
tag
válasz
tvse1995 #47727 üzenetére
az úgy van hogy azért szokták ezt a duplakábeles megoldást, mert így stabilabb, az áramellátáson felül jobban megoszlik a két usb között az adatátvitel, tehát elméletileg kicsit gyorsabb lehet két usb-vel (bár ez a külső HDD vezérlőjétől függ) az hogy az alacsony feszültségű USB-ből kettő meghajtja-e, azt nem tudom. nem vagyok benne 100% biztos. mielőtt megvennéd, mindenképp próbáld ki (biztos van a közeledben valaki, akinek van egy ilyenje).
-
e30st
tag
válasz
tvse1995 #47724 üzenetére
hát igen, de ez ugyanannyira a ház gyártó, mint az alaplapgyártó hibája, mert a házgyártók is kispórolják azt a +1 200Ft-os vezérlőt, meg az alaplapgyártók is csak egy gyenge 4tűs csatit tesznek a külső USB-nek. ugyanúgy a ház elején levő hangkimenetek is mindig is használhatatlanok voltak, és mindig is azok lesznek, mert ők spórolnak, az egyszerű user meg úgyis megveszi, mert nem tudja hogy sokkal gyengébb minőségűek az elülső csatlakozók. aki meg igényli a jó minőséget, az meg szintén meg fogja venni, mert senki sem gyárt jó minőséget. tehát ők jól járnak, mi meg szidjuk őket, de azért megvesszük.
-
e30st
tag
válasz
tvse1995 #47721 üzenetére
a házakra kivezetett usb csatlakozóknak gyengébb az áramellátása, a külső HDD motorját nem tudják meghajtani. (ezért is szoktak dupla USB kábelt adni a külső vinyókhoz, az kétszer nagyobb feszültség)
teljesen normális, hogy az előlapi USB nem hajtja ezt meg (ugyanúgy nem fogja tölteni sem az mp3 lejátszót, a telefont, stb) azt pendrivera, egérre, billentyűzetre, egyéb minimális energiát igénylő adatátvitelre találták ki.
Az alaplapi USB viszont rendesen 5V-os feszültséget ad (ha jól tudom az előlapi olyan 2-3V, de nem akarok hülyeséget mondani) -
dudika10
veterán
válasz
}{3@Đ$}{0ot #47717 üzenetére
Össze-vissza is kell szólnia.
A sztereohoz 2 csatorna tartozik. Az 5.1-hez 6.
A hangkártya nem tud külön kezelni egy sztrereot és egy 6 csatornás rendszert akármit is csinálsz vele. Mintha egyszerre akarnál motorozni és autózni. Csak az egyiket tudod használni, mert egy feneked van. Vontathatod az egyikkel a másikat, de teljes értékűként nem fog működni az amit akarsz.Eddig valószínűleg úgy ment, hogy sztereo és ál 5.1 ami azt jelenti, hogy a sztereo fejes teljes értékű, a hangrendszer viszont nem azt a jelet kapja amit kellene neki. Szól az összes hangszóró, de nem úgy ahogy kéne.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
válasz
}{3@Đ$}{0ot #47717 üzenetére
módosítok......................most már szól egyszerre csak a windows media player nem érzékeli.
Lehet kellene frissíteni? -
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Hali
Van egy Asus P7P55D-Deluxe lapom és össze-vissza szól a hang.
Úgy szeretném működtetni hogy a fülesen és az 5.1-en egyszerre menjen a hang.
Most például úgy van hogy (füles: zöld és rózsaszín-------az 5.1 pedig a narancssárgában)
Ha zenét hallgatok akkor csak a fülesen megy,de ha vannak Windows vagy valamelyik program hangok akkor az az 5.1-en szólal meg.Via HD Audio Deck van telepítve (gyári asus laphoz)
Előzőleg volt egy Gigabyte P45-DS3P-m és azon normálisan működött minden.
Az Asus-on nem tudom miért,de össze-vissza szól a hang. -
C0d3r
addikt
válasz
ch003067 #47715 üzenetére
6 db RAM foglalat valóban az LGA-1366-os lapokon van, mert ahhoz való processzor 3 csatornás memóriavezérlővel rendelkezik, azaz TriChannel (pl 3x2 GB) RAM szükséges.
Valószínűleg az LGA-2011 lesz még ellátva igen sok foglalattal, mivel ott már 4 csatornás lesz a mem. vezérlő.
Általános használatnál, de még játékoknál se hoz különösebb előnyt a TriChannel, kár rá áldozni, 4 foglalatba is lehet pakolni bőven. -
BMWFan
senior tag
Az X8-am miért választja le mindig az otthoni routert?
-
e30st
tag
válasz
Stalker-2572 #47711 üzenetére
nm.
5.-es koromban sírva mentem apukámhoz, mert többórás munkám veszett oda emiatt, akkor ő magyarázta el nekem
[ Szerkesztve ]
-
e30st
tag
-
e30st
tag
válasz
Stalker-2572 #47708 üzenetére
insert gombot nyomd meg!
-
Stalker-2572
veterán
Word-ben gépelek és amikor belekattintok egy szó közepébe, akkor automatikusan törli, amit előtte beírtam
Hogy lehet ezt kikapcsolni
?
-
Buda76
senior tag
Sziasztok!
Adott egy LG E2360-as monitor, amin szeretnék az újj BF-el nem fullHD-ban játszani, azonban a menüben csak a nem wide felbontást hajlandó egész képernyőn megjeleníteni, míg pl egy 1600*900-at csak ennyi pixel bevonásával, kb 20 colon jeleníti meg, tehát nem teszi ki teljes képernyőre. Lehet-e ezellen mit tenni, vagy ez megint az ocsmány multik összefogása, hogy ha 23" -mon akarom élvezni a játékot, vegyem meg a legújabb VGA-t??
Esetleg létezik valamiféle monitor driver ami lehetővé teszi kisebb wide felbontás egész képernyőre tételét?
-
Satyricon
addikt
válasz
Cristofel #47700 üzenetére
Üdv
Nekem volt olyan, hogy a memók nem voltak rendesen bepattintva a foglalatba... Bekapcsoltam a gépet, a ventik pörögtek de kép nem volt a monitoron. Szóval lehet nincs rendesen a helyén, vagy amit mondtál Te is, hogy ki kell tisztítani a memó helyét.
Szerk.: Vodar: Próbáld meg Te is a memót kiszedni, kitakarítani a helyét, majd visszapattintani rendesen. Ha nem lesz jó, akkor a videokarinál is ugyanezt. A tápkábelt pedig ne felejtsd majd el...
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
És mennyire biztos, hogy alaplap hiba? Mert iPon-ról rendeltem 2 éve, garanciafutárra is előfizettem, amit annyit takar, hogy ingyen viszi és hozza a futár a meghibásodott terméket, viszont ha mégsem hibás, amit elvisz, akkor nekem kell kifizetnem a futár oda-vissza útját...
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Amit írtam korábban, az most már egyre többször előfordul...
Szóval:
Amikor bekapcsolom a PC-t, valamelyik ventilátoron hallatszik, hogy maxon pörög (vagy lehet, hogy mindegyik?), de se kép, se hang. A szokásos 1 csipogás se hallatszik, ami azt jelzi, hogy elkezdett betölteni a BIOS. Ez így megy majdnem 1 percig, de utána legtöbbször el szokott indulni normálisan a rendszer.
Mi lehet ez?
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple II, kompakt Macintosh javítása
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD