Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
Aktív témák
-
Spet
addikt
válasz
Cristofel #48273 üzenetére
Kérdezd meg bundata-t mennyiért csinálná meg neked.Erre tessék.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Cristofel #48147 üzenetére
akkor megkaptad a megoldást batmab-tól. Javítás.
Ha nem ér ennyit, akkor miért tetted fel. Az gondolni való, hogy bárki otthon nem tudja megcsinálni.
Bár nekem is csinált egyik ismerősöm a vinyón (IDE) láb forrasztást. Ráadásul nem is külső volt, és szépen megoldotta. Nekem ráadásul ingyen. Ha van ilyen ismerősöd, akkor vele konzultálj. Ha jó lesz jó, ha nem, akkor nem vesztettél semmit.[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
-
batmab
senior tag
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Cristofel #48132 üzenetére
Talán vannak a processzornak olyan be/kimenetei, amik több lábra vannak kötve (párhuzamosan), például táp/föld, de szerintem nincs/nem létezik akkora májzli, hogy 3 hiányzó lábbal a processzor működjön.
Szerk. Ha a processzor és foglalat egymásnak rendeltetett.@Qru Egyetértek (részben). Csak azok nem a klasszikus értelemben vett tüskék, hanem valami hegyes valamik, amik a processzor hasán található dudorokat döfködjék.
[ Szerkesztve ]
-
GrandeP
addikt
válasz
Cristofel #48132 üzenetére
Az fogalmunk sincs... ha 775-ös, akkor kell oda a tüske, tehát sz@r, ha nem 775, akkor meg mit keres ott tüske?! , tehát sz@r...
Egyébíránt biztos h jó dolgot nézel?! [Ilyet] keress az alaplapodon, ha megtaláltad, akkor expert vagy, és neked kellene tudnod hogy most mivan, ha meg nem találtad meg, akkor meg túl kezdő vagy kérdezni...
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Cristofel #48121 üzenetére
Itt többen is, hsz-ekben is vannak egyének, akiknek sikerült, illetve akiknek nem
(#48127) Cristofel: Lehetséges éppen
[ Szerkesztve ]
-
-
Hunork
veterán
válasz
Cristofel #47745 üzenetére
Hát az nem egészséges, hogy onnan hiányzik, mert a CPU után nem tud a VGA felé menni gép a POST alatt...A G31-nek ismernie kell a procidat. De most akkor a proci is sérült? Mert akkor az gáz. Korábban volt egy srác, azt mondta, hogy van egy orca, aki szerény összegért megjavítja az elhajlott, törött lábú procikat. Alaplapot nem mondta. Majd utána keresek...
-
Hunork
veterán
válasz
Cristofel #47700 üzenetére
Szia!
Hú, sokat nem voltam, de családi program, mozi...
Szóval, ezt mondtam én is, hogy minden beindul, aztán leáll, és akkor nem biztos, hogy táp, főleg a tied márkás és nem 5 éves. Mondjuk nem említettük, de úgy emlékszem, mondtam, hogy MINDENT húzzál le, pucolj ki, ellenőrizd le, gombelem kivesz, utána mehet még egy Clear CMOS is, biztos, ami biztos, minden slotot kifújatni, én erre 900 forintos sűrített levegőt használok, és bőven elég egy komplett takarításhoz. Proci kivesz, oda is beszorulhat por, újra pasztáz, memória szintén, minden kábelt kihúzni hátulról is, újra bedugni...és ezek után jöhet a tápcsere, ha az sem oldja meg, akkor nincs más, kell egy hasonszőrű alaplap, és abban a TE dolgaidat kipróbálni...
Tudom, macerás, de muszáj mindent elkövetni, mielőtt feladod! -
Satyricon
addikt
válasz
Cristofel #47700 üzenetére
Üdv
Nekem volt olyan, hogy a memók nem voltak rendesen bepattintva a foglalatba... Bekapcsoltam a gépet, a ventik pörögtek de kép nem volt a monitoron. Szóval lehet nincs rendesen a helyén, vagy amit mondtál Te is, hogy ki kell tisztítani a memó helyét.
Szerk.: Vodar: Próbáld meg Te is a memót kiszedni, kitakarítani a helyét, majd visszapattintani rendesen. Ha nem lesz jó, akkor a videokarinál is ugyanezt. A tápkábelt pedig ne felejtsd majd el...
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz
Cristofel #47691 üzenetére
Seasonic, Enermax, FSP, Corsair,
XFX, Chieftec, CoolerMaster bizonyos modelljei, de itt vannak ajánlott tápok konkrétan: jotapok.atw.hu -
Hunork
veterán
válasz
Cristofel #47687 üzenetére
BIOS-ba sem tudsz belépni? Gombelem ki, majd 1 perc után be. Így is semmi?
Amúgy igen, először egy kölcsöntáp, ami 500W legyen. Az elég lesz 1 karihoz tesztelésre.MOD: hülye vagyok, nincs kép, nincs BIOS
, de 1% esély van, hogy elemkivétel után lesz valami...
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz
Cristofel #47677 üzenetére
Mondom, a SLI és a tuning világa is messze áll tőlem...
Annyit tudok, hogy természetesen megfelelő proci kell hozzá (akár egy E5200), és akkor lehet szó tuningról, de ne menjünk ebbe bele, mert nem megy a gép...
Szóval:
A fő kérdés, hogy addig se jutsz el, hogy belépj a BIOS-ba?
A VGA egyik slotban sem indul be?
Csinálj egy Clear CMOS-t, vagy vedd ki az elemet a lapból, várj egy percet, tedd vissza, és akkor se indul be?
Mondod, hogy ventik pörögnek, de a CPU is?
Tudom, hülye kérdés, de mindenhol, minden kábel jó és jól van bedugva?Ha ezek után semmi, akkor nincs más, kell egy kölcsön táp egy fél órára, és megnézni azzal. Ha azzal sem, akkor valszeg az alaplap adta meg magát.
Ennyi jut most eszembe, én ezeket zongoráznám végig. -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Cristofel #47661 üzenetére
Hello!
Nem vagyok táp-szaki, de épp nemrég szimatoltam körbe a témát én is ... talán hasznos lehet az infó.
Az h egy táp hányszáz wattos, az annyit jelent h max. akkora teljesítményt tud felvenni a hálózatból. Az, hogy mennyit is fogyaszt valójában (mennyi áramot fizetsz hó végén) az más kérdés.
Nekem 500W-os FSP-m van, és nemrég nekem is furdalta a kíváncsiság az oldalam, hogy akkor miújság is van a fogyasztással. Így szereztem egy fogyasztásmérőt.... Core i5-750 proci húzva volt 2.66-ról 3.0 GHz-re, RAM-ok 1600 MHz-en mentek és vagy 1.7-1.8V fesz-en ... VGA GeForce GTS 250 1 GB RAM-al ... aztán 2 x 320GB vinyó RAID0-ban, vagyis mindkettő pörög egy időben, akármit is csinálok, ergo tovább növelve a fogyasztást pár wattal ...
Értékek:
- win7 x64 fut alapállapotban (login után ... semmi egyéb sem fut): kb. 120-130 W fogyasztás
- utána DiRT3 (Colin Mc Rae féle rally) játék full HD felbontáson, full grafikán ... háttérben XviD tömörítést is csináltam poénból: kb. 250 W fogyasztásEnnél feljebb az istennek sem ment, akármit csináltam. Szóval ezek a 4-meg-5-meg-700W-os tápok ... enyhe túlzás szerintem, ennyit sosem fognak zabálni.
-
föccer
nagyúr
válasz
Cristofel #47664 üzenetére
Ha elfüstölt a tápod, az nem túl szerencsés. Új beszerzése előtt érdemes bekukkantani a milyen tápot vegyek topikba. Előtte 1. hszt érdemes elolvasni.
Ilyen esetben én szépen sorban letesztelném az összes alkatrészt, hogy nem vitt-e magával valamit.
üdv, föccer
-
Hunork
veterán
válasz
Cristofel #47661 üzenetére
Üdv!
Csak közben melózok...
Szóval ez egy SLI rendszer, amihez nem nagyon konyítok, tehát butaságot nem szeretnék mondani.
A táp elég kell legyen, mert a két VGA 200-200W, a proci 65W, plusz az apróságok, és ez max 500W Full Load-on.(a proci is beindul amúgy?)
A SLI miatt csak egy gondolat: a híd rendesen össze köti a karikat? A BIOS-ban minden rendben van? Illetve a tápcsatik is okésak?
Itt egy oldal, nézd át, ezt találtam neked (12 oldal...):
Asus SLI -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Cristofel #47651 üzenetére
Amíg nincs tesztelve másik alkatrésszel (szerintem is a táppal kellene kezdeni) addig nem fogsz egyről a kettőre jutni...
47653: GrandeP:
bírom a humorod, mindig felvidítasz
47657: Cristofel: Már ha nekem írtad
Semmi nem biztos, míg ki nem próbálod azért az ne várd, hogy ezt 100%-ra megmondjam innen...
[ Szerkesztve ]