Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
pibácsi
senior tag
válasz #31733248 #24717 üzenetére
Szia Econ!
Hát... igazságod van. Én erről teljesen megfeledkeztem. Amikor a gépet megvettem, akkor feltettem, de mint szerkesztő nem tetszett, akkor még RAW-al nem foglalkoztam. Most, hogy írod, megint előkerestem és feltettem. Hát kívánni valókat hagy maga után, de a lencse torzítást megoldja, legalább is nagyjából. A kép kidolgozását továbbra sem jól oldja meg (sztem), de ha csak az alap RAW felvételt akarom átalakítani Jpeg-re, akkor az jó, és úgy mondom, hogy megegyezik azzal amit a gép Jpeg-be kiad (akkor meg minek átalakítani). Valahogy nem több. Persze lehet variálni, de nemigen jön be. A RawTherapee sokkal jobb, de ott nincs megoldva a lencse torzítás csak félig (aut).
Megtaláltam az Olympus szoftverét is, ott is alkalmazza a lencse korrekciót felhasználva a gyári adatokat - bár nem kell bklikkelni a kockát, mivel akkor rossz értelembe módosít. Üresen hagyva megegyezik a gép Jpeg képpel. Hát ennyi a tapasztalatom, de megnyugodtam. Egyébként a FastStone Image Viewer egy nagyon ügyes program a RAW átalakításokhoz, de a Jpegre is, csak itt kezdtem el keresni a lencse torzítást, mivel nincs benne korrekciós lehetőség, kár, hogy kihagyták belőle. Itt van lehetőség behívni külső szerkesztőket, de oda már csak az alap RAW képet adja tovább és nem az itt átszerkesztett képet, hogy csak a torzítást kelljen kivenni. Mégegyszer köszi, hogy szóltál én már megfeledkeztem a programról.
(Először az ember a saját házatáján nézzen széjjel).Üdv. Pibácsi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Magisk
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Saab, Volvo topik
- EA Sports WRC '23
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- További aktív témák...