- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
-
PROHARDVER!
Kezdetleges téma összefoglaló v0.1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid136
őstag
-
ha már vaku,
Vettem egy olcsó ebay-es derítő ernyőt játszani, hozzá a fejjel.
Elkezdtem próbálgatni, de mivel nincs rádiós kioldóm, így a vakut slave módra állítva a gép vakujával aktiválva villantottam el. A gép egy D3300-as a vaku egy Youngnou 568EX II
Azt vettem észre hogy az egyik kép sötétebb a másik kép világosabb ugyan azokkal a beállításokkal.
Ennyit ér egy ilyen villanásra aktiválódó funkció?
Nyilván nem véletlen találták ki a rádiós kioldókat, csak meglepődtem a kapott eredményen -
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Van itthon néhány eladó dolog, amit le szeretnék fotózni.
Tudnátok adni tippeket? beállításokat, hogy hogyan lehetne szép letisztult, de mégis figyelemfelkeltő képet készíteni?
Olyan dolgokat szeretnék eladni, ami mondjuk egy asztalon bőven elfér.NIKON D5100-as gépem van 18-105mm VR objektívvel.
köszönöm szépen
-
MrChris
nagyúr
válasz
Psychopeti #25392 üzenetére
Google fordító, kb tökéketesen lefordítja:
hajtsa végre a következő lépéseket egymás után:
Helyezzen be egy memóriakártyát a kártyanyílásba;
Kapcsolja be a fényképezőgépet, és készítsen képet;
Kapcsolja ki a fényképezőgépet;
Válasszon egy felvétel módot;
Nyomja meg és tartsa lenyomva a DISPLAY és az AF / AE LOCK gombokat, miközben bekapcsolja a fényképezőgépet;
Most nyomja meg és tartsa lenyomva az AF / AE LOCK gombot a MENU / SET és a BALRA nyíl gombokkal együtt;
Ismételje meg az utolsó lépést, vagyis nyomja meg és tartsa lenyomva az AF / AE LOCK gombot a MENU / SET és a BALRA nyíl gombok megnyomásával. Megjelenik egy kétoldalas működési előzmények kijelzése;
Nyomja meg a DISPLAY gombot a két információs menü közötti váltáshoz;
Írja le a PWRCNT melletti számot. Ez a kamera hányszor gyújtott fel;
Írja le az SHTCNT melletti számot. Ez a zár aktiválási száma;
Írja le a STBCNT melletti számot. Ez az a szám, ahányszor villan a vaku;
Kapcsolja ki a kamerát, hogy visszatérjen a normál üzemmódba.
Gratulálunk, sikeresen feltöltöttük a zárkioldó információkat. -
copass
veterán
válasz
Psychopeti #25390 üzenetére
-
Psychopeti
senior tag
Sziasztok! A panasonic fz 1000 ben hol tudom azt megnézni hogy mennyi expo van benne?
Köszi a választ előre is -
total90
veterán
válasz
trigorin #25388 üzenetére
Más a Ps és más a Lr. A Lr inkább a fotók feldolgozása, színek, vágás, fények, árnyékok és apróbb korrigálásokra van kihegyezve, na meg persze halmoztt feldolgozásra.
Semmi fura nincs az előfizetésben, nagyon sok cég hasonló módon adja a szoftvereit, pl. ez sem más mint egy Office 365 a MS-tól.
Ha előfizetsz a Ps/Lr-ra, akkor lokálisan fogsz szerkeszteni, másra nincs is lehetőség. Nem lesz egy virtuális géped, ahol szerkesztes.
A felhő alapú szolgáltatást itt inkább azt jelenti, hogy bárhonnét hozzá tudsz nyúlni a profilodhoz, használni az előfizetett szoftvereket. A Lr CC-ben meg fel tudod tölteni a képeidet, amit kidolgozol és live megy a felhőve a változtatás. Pl. dolgozol egy képen a PC-n, majd azt utána a mobilon tovább tudod csinálni.
Lr-ból van a CC és a Classic. Ha előfizetsz, akkor mind a kettőt kapod.
Ami a szinkronizálást illeti, mint minden hasonló programnál, itt is megszabhatod, hogy mit osztasz meg, mit szinkronozálsz.Ja és, nem kell állandó internetkapcsolat a használathoz, mint sokan gondolják.
-
trigorin
aktív tag
válasz
total90 #25387 üzenetére
Használtam korában Photoshopot, de még vmi régi verziót. A Lightroom teljesen új nekem. Mondjuk nem rossz
Szívesen visszatérek a modernizált Photoshophoz, de ez az előfizetői rendszer is fura nekem. Ugye, jól értem, lehet csak lokálisan is szerkeszteni PS-ben és LR-ben, nem szinkronizál mindent a cloudba? -
total90
veterán
válasz
trigorin #25386 üzenetére
Ps-ban és Lr-ban is lehet RAW-ot szerkeszteni. Lr inkább ajánlott ha több képet dolgozol fel egy munkafolyamat alatt, valamint a Lr felülete inkább az "alap" képfeldolgozási elememeket nyújtja, míg Ps-ban elemekre tudod bontani, sokkal több lehetőség van benne. Ps kezelése nehezebb, Lr-ban elég egyértelmű... két különbőző szoftverről beszélünk, alma és körte esete.
Ezt a mi a divat dolgot inkább nem véleményezem
Van Ps-en és Lr-on kívül más alterntíva is, Capture One, DXO Optic Pro...
Az Elements is tud RAW-okat kezelni és hasonló mint a Ps, csak lényegesen kevesebb funkcióval. Azt meg kell jegyezni, hogy egy "mezei" felhasználónak elég is. -
trigorin
aktív tag
Képszerkesztésre Photoshop az ajánlott, illetve RAW-ra a Lightroom?
Az ACR pluginnel a Photoshop is képes RAW-ot szerkeszteni, jól értem?
Ha ez eddig igaz, mi a divat, az előfizetéses verzió (PS és LR kombó) vagy az Elements verzió? A Photoshop Elements is tudja az ACR-t, ugye? -
MrChris
nagyúr
válasz
trigorin #25382 üzenetére
Szenzora válogatja ennek a mértékét, de ez a normális. Vannak vázak amiken ez a jelenség csökkenthető a pixelkivonással. 1 másodpercnél hosszabb záridő esetén készít egy másik ugyan ilyen hosszú záridejű felvételt csukott redőnnyel, majd ezt kivonja az előzőből. Így némileg jobb eredmény érhető el.
-
trigorin
aktív tag
Csináltam "fekete-tesztet" vagy mit a fényképezőgépemmel. Rajta hagytam az objektíven a sapkát, és lőttem pár képet.
1/1000-es záridővel, úgy tűnik, minden rendben, az összes pixel fekete teljes méretben is.
Az normális viszont, hogy 8s záridő mellett megjelennek mindenhol kék, zöld és piros pixelek (nyilván az adott színszűrőnek megfelelően), 15s záridő mellett meg tele van szórva velük az elvileg tök fekete kép? -
-
abydos
aktív tag
Hali,
Arról szeretnék érdeklődni, hogy az FZ300 gépem amit vásároltam két hete, olyan minőségben fotóz, mint ami elvárható tőle?
Én kicsit hiányolom a részletességet a képeiből...
Visszakéne küldenem és váltanom kéne FZ 1000-re? De az időjárás állóság, nagyobb zoom és az ár azért megfog...
Feltöltöttem pár nyers képet RAW-val OneDrive-ra, ha valakinek van kedve és ránézne, annak nagyon tudnék örülni, hogy mi lehet a gond én hibázok, vagy csak ennyit tud?https://1drv.ms/f/s!AjDgPFtASOcPgqdd_DRzxmfIhtHAsA
Köszönöm!
-
trigorin
aktív tag
Nem fotós, de fényképezőgépes videós kérdésem lenne. Van egy MILC-em, amivel HD-ban, FullHD-ban és 4K-ban lehet videót rögzíteni. FullHD-ra lövök, a 4K nem mozgat. Ugyanakkor nyilván a felvétel utómunkálatai során szűkebbre vágnám a képet, nyilván a széleken itt-ott belóg ez-az, amit nem akarok a videóban benne hagyni. Igen ám, de ez azt jelenti, hogy a FullHD-ban renderelt végeredmény nem lesz olyan tűéles, mint a nyersanyag.
4K-ban kéne lőnöm, és abba beletenni a FullHD méretű vágást? Mondjuk 4K rögzítés esetén a látószög is szűkül némileg. Vagy mi ilyen esetekben a gyakorlat? -
trigorin
aktív tag
Bocsi, hogy itt is felteszem a kérdést, a "Szűrő" topic eléggé néptelen
Vettem egy ilyen szűrő csomagot: http://www.220volt.hu/Hoya+Digital+szuro+szett+UVC+CPL+NDx8+58mm
Az UV-szűrőt felraktam az obira, majd arra az obi sapiját. Viszont az a sapi eléggé feszül a szűrőn, kicsit nehezebben is megy rá, mint magára az objektívre, két helyen meg egy picit túl is lóg a szűrőn (mintha nem pontosan kör alakú lenne). Ez normális?
-
-
Losicica
csendes tag
Sziasztok,
gépvásárlásos villámkérdésem lenne - azért nem a kompaktos topicban, mert nem tudom, kompakt vagy sem. Előrebocsátom teljesen amatőr vagyok, eddig elvoltam a telefonnal/tablettel.
Azonban pár hónap múlva megyünk Egyiptomba egy 2 hetes körútra, amit azért jobb minőségben szeretnék megörökíteni.
Elvárások/paraméterek: Kairo/piramisok/múzeumok/nílusi hajóút/természet/tenger fotózása. Múzeumokban gyakori, hogy vaku nem megengedett, ezt valamennyire tolerálja. Mivel egyfolytában útban leszünk, így jó lenne, ha minél kisebb lenne a súly.Amit ajánlottak valahol: Panasonic DC TZ90 .. mások viszont azt mondják, ha nem is akarok cserélhető obit, akkor is inkább tükörreflexes legyen, pl Nikon D3400 + AF-P 18-55 VR. Erre viszont azt hallottam az ilyenek a sötétebbet annyira nem tűrik, illetve - bár teljesen amatőr vagyok - a zoomja is kisebbnek tűnik.
Szóba jöhetne még magasabb kategóriás de használt is, de mivel nem értek hozzá, ezt kicsit rizikónak tartom.
Kb. 150 ezerig árban, mivel amúgy tényleg nem nagyon lesz kihasználva, csak ezt a 2 hetet akarom minél jobb minőségben megörökíteni mind fotóilag mind videóban. Teljesen tanácstalan vagyok még a kompact/MILC/DSLR terén is, merre induljak
Köszi a tippeket!
-
Brian_RL
aktív tag
válasz
philoxenia #25362 üzenetére
Köszi, megnéztem egy DM-ben, de nekem még ez is túl fényes volt. A 220 fotónál is csillog az egész, pedig elvileg "matt". Én papír hatású/érdességű könyvet szeretnék.
-
Yanchi8
csendes tag
Hello!
Vásároltam hasznaltan egy Tokina 12-24 / f4 objektivet. Nagyon meg lennek vele elégedve, viszont van egy hibaja: amikor f5-nel szukebbre allitom a rekeszt, egyszeruen Err 01 hibauzenetet dob a gep, miszerint nem jól csatlakozik a lencse a vázhoz. Canon 600d vazon van egyébként. Mi okozhatja a hibát?
-
Brian_RL
aktív tag
Sziasztok!
Fotókönyvet szeretnék készíteni. Elképzelésem szerint maximálisan matt hatást szeretnék, ami azt jelenti, hogy az oldalak a legkevésbé sem csillannak meg. A feltöltött képhez hasonlót szeretnék. Létezik itthon olyan cég, aki vállal ilyet? Valakinek van már tapasztalata? [link]
-
Zilko87
tag
Üdv! ND szűrőt szeretnék vásárolni, de teljes a homály.
Nappali videózás, akár erős napsütésben. Ilyen célra mi az ajánlott számozás? Nem szeretnék rá sokat költeni, és nem is akarok többet venni, egy amolyan általánost keresek amatőr célokra...
-
*Ropi*
félisten
válasz
trigorin #25349 üzenetére
Igaz, hogy ezt tükrös Canonokhoz írtam, de a nem Canon specifikus részek a többire is igazak. MILC-nél mivel nincsen tükör, úgy tárolod a vázat, ahogy akarod.
Az objektíveknek jobb a függőleges tárolás, mert akkor nem sűrűsödik össze az aljukban a teflon zsír, ami a könnyű belső mozgásukat biztosítja.
-
mikrofon
veterán
Hátha valaki kipróbálná:
Ingyen tiéd lehet a DxO OpticsPro 11 Essential -
copass
veterán
válasz
trigorin #25354 üzenetére
én úgy tárolom táskában ahogy belefér!
fesztiválokon, koncerteken fotózok egy lowepro passport sling-el. elég beleszutyakolni ami kell.
asztalraletevősobiratámaszkodósról meg annyit hogy vagy 10 éve találkoztam egy profi fotóssal (5dm2+24-70 asszem )úgy letette az asztalra hogy koppant! én meg csak néztem hogy úú öcsém de laza!sokat bírnak ezek, én speciel a 70-200 napellenzőjével töröm az utat a tömegben!
-
trigorin
aktív tag
Köszönöm a válaszokat. Akkor bátrabban kezelem én is
Értem az iróniát is, meg is érdemli a kérdés, de biztosra akartam menni. Egy youtube-os review-ban hallottam, hogy az ürge magyarázta, hogy a vmilyen obi alul túllóg a házon, ezért az asztalra téve a gépet az obin támaszkodik a gép, ami nem tesz jót az obi mechanikájának. Emiatt merült fel bennem a kérdés. -
philoxenia
MODERÁTOR
Nekem a tükrös, a kitobival, napellenzővel lefelé van mindig a táskában. Ha másik obi van rajta, akkor azzal. Tíz éve.
-
Rapid136
őstag
válasz
trigorin #25349 üzenetére
Nem, kizárólag vizszinttel kimért egyenes felületen, minden alkalommal levéve az objektivet és felrakva a vázsapkát és a bajonettét is. Aztán a táskát kizárólag egy vizsgázott serpa cipelheti, mert különben nem lesz garanciális a váz.
Az emberek úgy a 70-es évek óta hordanak fotóskában felszerelést, akkor még nem is különült el az amatőr és a professzionális felhasználás sem, nem különböztek annyira a gépek. Igazából azóta nem sok embernek ment tönkre a felszerelése amiatt mert trehányul rakta be a szettet
Ez egy használati eszköz, nem porcelán.
Objektivsapkát rendszeresen nem hagyok fent, mert ha fényképezni kell akkor nincs idő molyolni a levételével. Napellenzőt használok, az a táskában távol tart mindent. Napi szinten 3-4 objektiv és egy váz lötyög a táskámban 7-8 éve különböző pozicióban, hol ferdén, hol oldalt, esetleg obival lefelé, úgy hogy nem ér le a táska aljára. -
trigorin
aktív tag
Buta kérdés van nálam, és nem félek használni
Szabad ezeket a cserélhető objektíves gépeket (esetünkben egy MILC-et) úgy tárolni a fotótáskában (vmilyen Hama), hogy az objektív rajta van, és az oldalán fekszik? Nyilván az objektív elején is támaszkodik a táska puha alján.
Vannak alapvető szabályok az ilyen gépek tárolására, szállítására vonatkozólag azon túl, hogy kupakkal az objektíven, óvatosan, nem leejtve, stb.? -
Csari93
aktív tag
Alternatív válasz: "ANYÁDDAL!!"
Nem szeretem a taknyolást de megtuningoltam a diffúzort zsírpapírral és működik! Beállítottam szobában a képet úgy, hogy vaku nélkül sötét legyen, rávillantottam vakuval, aztán a diffúzorral és a kép világos maradt, de nem világít a háttérben a radiátor és fal rávillantástól, sokkal puhább lett. -
copass
veterán
válasz
philoxenia #25343 üzenetére
világítson de mivel?
-
-
Csari93
aktív tag
-
copass
veterán
válasz
Csari93 #25340 üzenetére
pup vakuval szívás bármi is, de ha diffúzort raksz rá akkor a vakura nyomj több kakaót amennyit bír. valahol menuben be lehet állítani hogy asszem vmi +1-et lehet, de akkor meg enni fogja jobban a vakut.
ezért rossz a wb-d, mert gyengus a vaku teljesítményed.
rendszervaku kell amúgy, anélkül nehéz lesz. egy yongnuo-val már csodákat lehet tenni! -
Csari93
aktív tag
Hahó! Nincsen külső vakum, nem is szeretem a vakus képeket, de egykét belteres eseménynél gondoltam hátha kaphatok egy kis plusz fényt ISO-t/záridőt lejjebb vinni, vettem a pop-upra egy diffúzort (JJC gyártmány elvileg, a Gary Fong dízájn), most próbáltam ki de összehasonlítva pontosan ugyanolyanok a vele készült képek, mint a nélküle, csak még a WB-n is ront egy kicsit.
Kérdésem, -lehet rajta valahogy hardware-esen javítani (tompítsak még valami béléssel rajta?), -beállítással, -használjam csak, azért kicsit jobb lesz, -dobjam ki szépen vegyek rendes vakut (ez most nem konstruktív).
Köszi! -
Kal-El
senior tag
Srácok milyen memóriakártya szükséges 4K-s videofelvételhez?
Azt olvastam, hogy U3-as kártya mindenképp, ami minimum 30 MB/s írási sebességet szavatol. -
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #25336 üzenetére
Másokat nem ismerek.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Speeedfire #25334 üzenetére
e-betűsök, mint einfinity, eglobalcentral?
-
Speeedfire
félisten
A lényeg, hogy ha valaki tud jóáras eu helyet, akkor írjon már rám.
Oly M5 mark 2 vagy GH4 érdekelne.
-
Kal-El
senior tag
válasz
philoxenia #25331 üzenetére
Ha kicsit matekozunk, akkor a gép 2014-ben jelent meg (de nem tudni mikor vette meg), 2016-ban lett a cikk írva. Ez kb 2 év, tehát 700-800 nap telt el, vegyük a 700-at, azzal kerek szám jön ki. 2M100k kép elosztva 700-al az 3k kép/nap
Ez tényleg rettenetesen abszurd. Nem tudom hogy jött ki neki ez.
80hun:
Köszi! Csak most ismerkedek a témával. Nekem még minden új. -
80hun
addikt
válasz
Kal-El #25326 üzenetére
Videóra nem számolunk exposzámot
Amire te gondolsz az 1óra Timelaps videó 90e expo. Ha van elktronikus zár akkor a mechanikus zár használatlan marad itt is.
(#25331) philoxenia
Attól függ mennyire tenyerelsz rá az expogomra sorozatnál
Bár ugye mint a videóban is ez elktronikus zárral történt így 0 volt a mechanikus kopás.
Lehet a GH4-be is verte az expokat e-shutterel -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Kal-El #25330 üzenetére
Csak gondolj bele, hogy hány képet kell naponta csinálni és ezek hol férnek el? Amúgy mi a ... csinálsz kétmillió képpel?
Pláne olyannal, mint ami a cikkben van? Értelmetlen. Tíz év alatt 25k expo van a tükrösömben. Ezt is elég volt válogatni javítgatni stb. Nyolcvanszor annyi képpel mit lehet kezdeni...?
Egyáltalán mennyi idő alatt nézel meg kétmillió képet? Legyen öt másodperced egyre. Az tízmillió másodperc...
Több mint 2700 óra, napi nyolc órával számolva majdnem egy év. Valami nem kerek... -
Kal-El
senior tag
válasz
philoxenia #25329 üzenetére
Fogalmam sincs. Itt a cikk, ha érdekel.
De ha ezek a MILC-ek tényleg ennyire jól bírják, az sem elhanyagolandó tényező.
Én G7-et akarok venni, az is tükör nélküli. -
Kal-El
senior tag
válasz
Speeedfire #25327 üzenetére
Én is ezen gondolkoztam, hogy biztos nem így van, hanem valahogy másképp, mert akkor nem videóznának vele.
-
Kal-El
senior tag
válasz
Speeedfire #25325 üzenetére
Én pont most olvastam utána.
Azt írják a DSLR-eknél kategóriafüggő, egy amatőr gépnél 50-100k között, profiknál 2-300k. De állítólag nagyon véletlenszerű, hogy melyik mennyit bír. Van, hogy a profi is 75k-nál beadja a kulcsot. Utána zár csere kell és annál sincs garancia, hogy mennyit fog kibírni.
Az egyik blogban meg pont egy MILC-es Pana GH4 gépről írt tesztet a tulaja és azt írja, hogy ezek sokkal többet bírnak, mint a tükrösek. Az övé már 2 millió 100e felett jár és még mindig vígan megy a gép hiba nélkül.Azt nem tudom, hogy ha videót készítek, akkor hogy kell ezt számolni pontosan?
Tehát ha teszem azt, csinálok egy 1 órás videót, akkor az 60 perc lesz, ez 3600 másodperc és ha mondjuk 25p-ben veszem fel, akkor ezt 25-tel kell megszorozni nem? Tehát egy 1 órás videó az 90.000 expo lesz? Mert ez így baromi sok. -
Speeedfire
félisten
válasz
Kal-El #25324 üzenetére
Emiatt akarom olyan helyről venni ami azért megbízható, vagy jó értékelései vannak.
Nem hallottam még róla, hogy ezzel játszott volna valaki. Illetve nem tudom, hogy ezeknél a milc gépeknél mi számít soknak. Látok néha 20e körüli expót, de nekem ez nem mond semmit se. Illetve azt se tudom, hogy ez zárcsere mennyi lehet.
-
Kal-El
senior tag
válasz
Speeedfire #25323 üzenetére
Én is most pont ezen gondolkozok. Mert itthon kicsi a választék. Csak félek, hogy így látatlanba átvágnak.
Kérdés: az expo számmal lehet csalni, mint az autó kilométerórájánál, ha kérek róla adatot az eladótól?
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
ti honnan szoktatok új/használt eszközöket beszerezni? EM1/EM5 mark 2-t szeretnék venni. Újonnan itthon drágák, használtan itthon viszont 150e körül mennek. Kint is nézegettem őket, az em5 mark 2-t angolban láttam újonnan 500 fontért, annyiért már nem rossz. Használtan a fenti 2 gép kint olyan 130e körül megy ebay/amazon. -
mircike1
tag
válasz
mikrofon #25315 üzenetére
Na, elolvastalak.
Igen, 1100 forintból megúsztam volna a lítiumos elemeket.
http://www.elemdepo.hu/Energizer-Lithium-Ultimate-AA-L91
Mert ugye kettő kell.
(Mondjuk nem tudom, kettes csomag van-e.)
Hosszú távon gondolkodva tök jó, hogy megvettem az aksit és a töltőt.
Kábel téma is nyilván úgy van, ahogy mondod.
Nem értek ezekhez a dolgokhoz, soha nem is mondtam, hogy értek hozzájuk.
Köszönöm a segítséged.A többiektől is elnézést a randalírozásért.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DonRazzino #25320 üzenetére
Van diy megoldás a dolognak. Ha egy kis forrasztás nem riaszt vissza: [link]
-
DonRazzino
senior tag
Sziasztok! Fuji vázhoz (X-T2, X-T10) keresek mozgásérzékelős kioldót. Egy futóverseny céljában átfutó embereket kell lekapnia (Manuál fókusz ekv. 15-17 mm kb., 1/250, F5.6-on már van elég DOF és hozzá két softbox.) A vázaimhoz használható a Canon-RS-60E3, úgyhogy a "vége" a kábelnek ilyen kell, hogy legyen.
Eddig ezt a terméket találtam. Postával, áfával elég húzós ára van. Van esetleg aki, használ ilyesmi terméket, vagy ismer valakit aki ismer valakit....? -
Muerte68
addikt
válasz
mircike1 #25318 üzenetére
Csak még mindig nyomod a fölösleges hsz-eket-miért kell mindenhez külön hozzászólás?
Olvasd már el légyszi a fórum szabályokat,és használd a szerkesztést meg az egy hsz-es választ több embernek,nem így kell pörgetni a topicotTippek: Ha bizonytalan vagy első hozzászólásod megírásakor, akkor használd a Próba nevű topikot. Itt kipróbálhatod az összes szerkesztési, formázási funkciót.
A megírt hozzászólásaid az elküldés után 5 percig megnyithatóak szerkesztésre, 5 perc után eltűnik a szerkesztés gomb. A szerkesztés gombra nyomva 15 percig lehet módosítani a hozzászólást, ennek letelte után a szerkesztett hozzászólást nem lehet elküldeni. Ha valami még eszedbe jut, akkor szerkeszd a hozzászólásod és ne írj újabbat. Ha több embernek szeretnél válaszolni, akkor azt megteheted egy hozzászólásban is. -
mikrofon
veterán
válasz
mircike1 #25314 üzenetére
Ezt nem hiszem el hogy ennyire értelen vagy...
Vétel 17e HUF-ért egy gépet. Amihez még 2db AA lítium elem kell. Ez kb 500 huf...
Az hogy te ennél többet költöttél rá... Az a te problémád és hibád. Ráadásul gyanítom, hogy "mini USB" port van rajta... Ezt egy csatlakozóról készült kép alapján el lehet dönteni... Ha igen akkor pár száz forintos tétel ez is egy elektronikai üzletben, vagy egy mobiltelefon szervízben és ott még a helyszínen ki is lehet próbálni... Ráadásul ilyen a legtöbb háztartásban ahol több elektronikai készülék van szokott is lenni. Én egy hónapja kukáztam ki több darabot is...
Ha mégsem akkor pár euróért lehet rendelni ilyen kábelt.... -
mircike1
tag
Neked is köszi.
Ez jól néz ki: http://www.elemdepo.hu/Energizer-Lithium-Ultimate-AA-L91 .
Ezek után mondjam meg, hogy mennyi volt?
Szállítással 17 ezer. Most már 24 ezernél járok és még lesz a kártyaolvasó, összesen 27 ezer lesz.
Ha esetleg erre is azt mondjátok, hogy miért nem néztem körbe: azért, mert egy nő agya nem úgy működik, mint egy férfié. Én képtelen vagyok dönteni, hogy most melyik lenne jó. Itt nem kellett gondolkozni, valaki írt, hogy lenne egy eladó gépe, kérdeztem egy csomó dolgot, arra kaptam választ, megvettem.Amikor megérkezett a gép, úgy örültem, mint egy kisgyerek. És aztán kezdődtek a viszontagságok.
-
mircike1
tag
válasz
csacsi77 #25310 üzenetére
Nem, töredelmesen bevallom, nem ellenőriztem. Mivel ajándéknak szántam és amikor feladtam a hirdetést, hogy dig. fényképezőgépet keresek, az első "ajánlkozót" elfogadtam. Mivel én kies székesfővárosunkban, ő Debrecenben, ezért elég nehéz lett volna kipróbálni.
Egy bocsánatkérés, egy ELISMERÉSE annak, hogy tényleg némi kár ért (érhetett), esetleg netán-tán 1-2 ezer forint visszautalása megerősített volna abban, hogy szép dolog az emberekben hinni. -
80hun
addikt
válasz
mircike1 #25305 üzenetére
Ez is lithiumos AA elem
Ezek a tartóselemek fényképezőkbe , stb.Egyébként mennyit adtál ezért a csodáért?
-
Lassú Víz
addikt
válasz
mircike1 #25305 üzenetére
"Ez a gép nem működik alkáli elemmel. Lítium elemmel igen. Ami nyilván hamar lemerül."
Már megint kinyilatkoztattál valamit anélkül, hogy utánajártál volna.
A lítium elem sokkal jobban terhelhető és lényegesen tartósabb valamint drágább is mint egy alkáli elem. Ennek a gépnek is azért kell a lítium elem vagy akku, mert más típusok nem tudják azt az áramot leadni, amit a gép igényel a működéshez.
-
mircike1
tag
válasz
mikrofon #25304 üzenetére
Egy indurka-pindurka dolgot mintha elfelejtenél.
Az ELADÓ két (három) aprócska dologról elfelejtett tájékoztatni.
Ez a gép nem működik alkáli elemmel.
Lítium elemmel igen. Ami nyilván hamar lemerül.
Akkor lehet (KELL) bele venni akkumulátort, amit viszont tölteni kell = akkumulátor töltő, azt is meg lehet (KELL) venni.
Továbbá egy 3000 forintos kártyaolvasót is be kell még szereznem.
10 ezer forinttal kell többet költenem rá, mint szándékoztam.
Én kapjak VEVŐKÉNT negatív értékelést?
Kifizettem a kért árat.
Ha ezt nem érted, akkor kérlek ne szólj hozzá.
(Mellesleg szó nincs feljelentésről, max. negatív értékelés adásáról. És nehogy már örüljek annak a fantasztikus ajánlatnak, hogy egy 300 forintos kártyaolvasóval kárpótol. Ugye érted, hogy 10 ezer forint nem egyenlő 300 forinttal?) -
mikrofon
veterán
válasz
mircike1 #25298 üzenetére
Nem az a probléma hogy tévedtél, hanem hogy elkezdtél hisztizni, úgy hogy kiderült, hogy letöltötted a használatit ugyan csak angolul de te tudsz angolul. A kérdéses téma pedig a legelején benne van. Tehát letöltötted, de meg sem nyitottad. Helyette viszont szorakoztattál több embert és hallgattad a saját igaznak vélt, de valótlan állításodat. Ráadásul úgy hogy közben egy ismeretlen eladót próbáltál lejáratni így hogy ő nincs itt, hogy megvédje magát....
Tehát szerintem ezért mint vevő neked járna negatív, azért mert isten mentesen hogy ilyen vevőnek adjak el valami használt cuccot.... Kábé már fel akartad jelenteni az eladót, pedig mint kiderült max egy adatkábel amit nem adott a géphez....
A tanulópénzt pedig én is újra megfizetem, mert nem kellett volna elolvasnom sem a HSz-ed, hogy ne pazaroljak el ennyi időt...
(#25301) philoxenia: jó kérdés. De továbbra is kétlem, hogy az összes ezzel kapcsolatos nemzetközi írás tévedne... Viszont a gyártó szerint nem használható..
-
mircike1
tag
válasz
vihartigris #25300 üzenetére
Igen.
-
mircike1
tag
válasz
Fotonhámozó #25299 üzenetére
Köszönöm neked is.
Szerencsére tökéletes állapotban vannak az érintkezők és a gép működik.
A tanulópénzt pedig tényleg megfizettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest