Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nyomtató topik
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bluetooth hangszórók
- ASUS notebook topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
Szeva all!
Érdekes kérdésem lenne;
Itt PH!-n olvastam valamerre egy user aláírásában egy idézetet, hüle voltam és nem copyztam ki.Olyasmi volt az idézet h; lehet bármid, ha nincs párod/szerelmed semmid nincs..
Valami ilyesmi volt, esetleg valaki nem tudja pontosan?
Köszönöm előre is!
-
Cimbooora
aktív tag
Üdv! Adott egy Gigabyte GT-P6000-es tuner és kéne hozzá lejátszó progi ami lehetőleg jóképet ad, illetve lehet finomhangolni...
Tudnátok segíteni? -
HolloW
senior tag
A kérdésem az lenne, hogy Horvátországba lehet-e útlevél nélkül, személyigazolványval kiutazni ? Egyelőre még nem Úniós tagállam, de olvastam valami egyezményről a két ország között.
-
leeate
senior tag
Mit jelent az, hogy "Ajánlom magamat"? Mire mondják távozáskor?
-
D.Orion
veterán
válasz
Badman 4ever #4092 üzenetére
Topikkal kapcsolatban passzolok, de Loguot-on már minimum kettő XP vs. Vista vs. Win7 összehasonlító írás.
-
Badman 4ever
őstag
Két kérdés merült fel:
Hol van a Topikot keresek topik vagy valami hasonló nevű, mert most így estefelé nem találom és az lenne oda a kérdésem, van-e Windows Vista/7 élményindex topik, mert ha nincs, akkor nyitnék egyet és mintha egy benchmark lenne, gyűjteném a konfigok eredményét oda. -
petrelli86
aktív tag
válasz
lizakattila #4090 üzenetére
hát ha lejössz érte szolnokra adok egy codegányt
vissza se kell hozni -
lizakattila
senior tag
Sziasztok! Egy különös kérésem lenne: valaki esetleg
hétvégén nem tudna kölcsönadni egy 350-400 körüli tápot Debrecenben? Mármint akinek még maradt valami a gépéből a környéken, a tegnap esti vihar után. Tehát nekem is csak annyira kellene, hogy megnézzem maradt-e ép alkatrész a két gépemben. Ugyanis tegnap este kaptunk egy villámcsapást (mint ahogy hallottam, még elég sokan itt Debi környékén). Telón elérhető vagyok, szám az adatlapomon. -
rii
nagyúr
a cinema city-ben mennyi a 3D-s jegy ár?
nem találom sehol .... -
Draut_HeV
tag
Szerintetek 100g hántolatlan tökmagnak mennyit tesz ki a héja?
-
petrelli86
aktív tag
skacok mit jelent ez a hibaüzi?
Fatal Application Error
Apllication Shell.exe has performed an illegal operation and will be shut down. If the problem persists, contact the program vendor.
Program: Shell.exe
Exception: 0xC00000FD
Adress: 02761778 -
qdak
addikt
http://prohardver.hu/tema/nem_tudom_a_dal_cimet_2/friss.html probáld itt beirni
-
yksz
aktív tag
A Rádió1-ben az Eddie Thoneick-es reklám melyik számmal kezdődik?
-
venember83
nagyúr
Jó estét!
Horvátországban kb. milyen üzemanyagárak vannak pl. Magyarországhoz képest? Köszönöm.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
(Bundás) #4075 üzenetére
Esetleg ha az írás érdekel, ez a topik segít
-
Timocicu
senior tag
válasz
petrelli86 #4078 üzenetére
most, hogy mondod, még az enyém is itt hever a gépen
-
Timocicu
senior tag
válasz
petrelli86 #4076 üzenetére
május 20.-áig, ha jól tudom
A 189-es telefonszámon segítenek.
-
petrelli86
aktív tag
skacok adóbevallást magánszemélynek, magyarul melósnak, önadózónak meddig lehet leadni?
-
(Bundás)
addikt
Volt a PH!-n egy hír/cikk/logout írás hogy hosszú ideig ül a szoftver rendőrség az elkobzott gépeken, nem találom.
Valaki tudna adni egy linket esetleg?
-
Troy.
addikt
Véradás topic merre van ? úgy emlékszem volt.
Azért ide is felteszem: MIért vérzik be vérvétel/ adás után ?
-
Mauzes
addikt
Üdv!
Faterom megkért, hogy csináljak nekik egy sorsolást focibajnokságra. Az alaphelyzet, hogy van 9 csapat, és egyszerre 4 meccset rendeznének meg, tehát összesen 9 forduló és minden csapat az egyik fordulóban szabadnapos.
A próbálkozásaim eddig kudarcba fulladtak, nem tud esetleg valaki erre egy megoldást nekem? Nem látom át a rendszert, és ezért egy darabig működik, aztán beszarik a párosítás...
-
Flan
csendes tag
Sziasztok
Egy fura problémám van. Ha újraindítom a gépet és bejön a windows bejelentkező menü (ahol választhatom például a csökkentett módot, előző helyes konfig betöltését .. stb) a billentyűzetem egyszerűen nem hajlandó működni. Tehát semmilyen billentyűre nem reagál, így nem tudok lépkedni a menüben. De pl. a setupban tökéletesen működik.Így viszont nem tudom újratelepiteni a rendszert,mert nem reagál a billentyűzet amikor kéri,hogy nyomjak egy gombot -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék itthonra (Bp.X.panel) tv adásokat,de nem valamelyik kábeltv szolgáltató előfízetéses szolgáltatására gondolok és nem is a szobai antenna beüzemelése a célom.
Nem akarok vagyonokat költeni rá csak legyen valami a mostani drót helyett.Tehát szeretnék egy digitális beltéri egységet vásárolni a szabadon fogható adások nézésére és összekötni egy 6.1-es házimozi erősítővel a digitális hanghatás végett.
Ez lehetséges-e ,milyen hangmínőséget kapok?
Melyik gyártótól érdemes ,melyik típust választani?
Milyen ,mekkora parabola antennát?
Milyen fejegységgel ,ha több műholdról is szeretném fogni a jeleket?
Milyen típusú koax kábelt érdemes használni?
Mennyibe kerülhet a szerelési költsége ,ha mindent én adok?
Nézelődtem a neten és láttam usb-s ajzatot is a beltéri dobozán,ezek csak képnézegetésre ,esetleg zene ill. video menézésére szolgálnak vagy van egyébb oka is az ottlétének?Szóval a gondom látszik ,full nem értek a témához ,így kérném a segítségeteket.
Melyet, előre is köszönök. -
Steve-0
őstag
hi, allz!
Egyik barátom megkért, hogy minél több embert kérjek meg arra h töltse ki ezt a kis kérdőívijét az italfogyasztásról, szakdogájához kell neki. Ha van 1-2 szabad perced akkor megköszönném a nevében is! [link]üdv.
-
brownus
veterán
hi, openSUSE 11.1-et lehet már kapni Magyarországon?
-
dragonfx
veterán
9.-10. kerben hol tudtok ma is nyitva levő pecaboltot?
-
Kloden
senior tag
válasz
petrelli86 #4060 üzenetére
Ami nincs, az nem is hiányozhat. Neked sem hiányzik a hologramtévé vagy nemtommi
Nagyszüleimtől én is megkérdeztem ugyan ezt, és mondták, hogy egy szál gyertya, könyv, beszélgetések... nyugi magyarán. Aztán ahogy lett tévé, ők is ott ültek végig előtte, szóval egy szavuk sem lehet hogy mi meg a gép előtt ülünkEgyébként is a nagyszüleim ahogy bevezették a netet, le sem szállnak róla!
-
törölt tag
válasz
petrelli86 #4060 üzenetére
Akkor az emberek még járkáltak együtt mindenféle közös programokra. Meg olyan elvetemült dolgokat műveltek, mint a könyvolvasás.
-
petrelli86
aktív tag
aloha!
tisztában vagyok vele, hogy elég pihent agyú a kérdés
, de most őszintén
régen 50' 60'-as években hogy tudtak az emberek internet, tv és mobil nélkül élni úgy, hogy közben még hiányérzetük sem volt
feltettem ugyanezt a kérdést a melóhelyemen és az öregebbek jöttek azzal, hogy azokban az időkben sokkal nyugodtabb volt az élet, stb..
kiváncsi vagyok itt a PH-n mi a véleménye a népnek a témáról
elsősorban az öregebbek véleményére lennék kiváncsi -
tibi666
senior tag
sziasztok!
alpinestars ruhákat hol lehet kapni magyarországon?
milyen üzletekben keressem? -
Pocee
senior tag
Sziasztok nekem olyan kérdésem lenne,hogy vettünk egy orosz katonai áramfejlesztőt,de a kapcsolótáblája ciril betűvel van írva,van itt köztetek olyan aki esetleg nagyfelbontású képről meg tudja nekem mondani mi micsoda?Hálás lennék mert akkor talán használni is tudjuk az adottságait.Vagy hol érdeklődjek?
Előre is köszönöm! -
Kloden
senior tag
-
rien
senior tag
A fül-orr-gége még talán össze is jöhetne ha vállalnak....így, hogy nem ott laksz nem kötelező nekik vállalni az ellátásod de akár meg is tehetik ha biztosított vagy.
De sajnos a belgyógyászat beutaló köteles.
Bekell jelentkezned egy pesti háziorvoshoz, ő átkéri az anyagod az előzőtől, és megírja a belgyógyos beutalót.
Szerintem ideiglenes lakcímre lesz szükséged mindehhez. -
CarajoEsp
senior tag
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy nem olyan régen találtam a neten egy képet amelyen 100 híres ember szerpelt egy festményen. Rajta volt, Bruce Lee, Elvis stb..stb..
Viszont most az istennek nem találom. Nagyjából azzal reklámozták, hogy aki 25-öt felismer az a király
Az lenne a krédésem, hogy ez alapján van-e olyan, aki tudja, miről lenne szó. Köszi. -
Rive
veterán
válasz
#65675776 #4047 üzenetére
A villanyáram hatásfoka a számla alapját képező villanyóra tekintetében cirka száz százalék. Valószinűleg az un. primer energiafogyasztásra gondolsz, ami villanynál cirka háromszorosa a bejövő energiának.
De fizetni a bejövő után kell. A fogyasztó számára pedig ez a gazdaságossági megfontolások alapja.
-
Rive
veterán
Nagyjából jól tudod. 98-99 százalék körül van a villany hatásfoka.
A fűtési üzemmódba kapcsolt klima hatásfoka erősen függ a külső hőmérséklettől. Egy általános klima az okosok szerint cirka 5-10 fok körülig egész jó (3-400 körül is, akár) hatásfokot is hozhat, alatta viszont gyorsan romlik. Kiegészitő fűtésnek alkalmas, de igazából egy modern, de nem kondenzációs gázkazán a fűtés gazdaságossága szempontjából egész idényt figyelembe véve földbe gyalázza.
Ha neked a gazdaságosságot mondták, az kissé vegyesebb ügylet. A klimánál van ugye egyszeri telepitési költség, valamekkora: cserébe a nappali áramról megy. Viszont hűteni is tud. A villanyfűtés hűteni nem tud, de éjszakai áramról megy és kisebb a telepitési költség.
A saját igényeid szerint kell döntened. De ajánlatos a szigetelési lehetőségek számbavételével kezdeni.
-
Nimda
addikt
Nem talaltam megfelelo topicot,remelem jo helyre teszem fel kerdesemet:
Apeh-el kapcsolatos a kerdesem lenne:
A banki atutalashoz kepest, a visszaigenyelheto osszeg, postai uton mennyivel kesobb erkezik meg az adozohoz? hozzavetolegesen?
-
netboy
senior tag
válasz
#65675776 #4042 üzenetére
Köszönöm szépen akkor a klíma cég a hülye
Be akarták beszélni nekem, hogy gazdaságosabb a villanyfűtés mint a klíma...
Pedig okosan gondolkodva, hogy tudna 1KW áram semmilyen segítség nélkül több hőt leadni egy fűtőszálon át?
Míg ugye a klíma egy hőszivattyú, az üzemeltetéséhez szükséges az 1KW áram, amiből több hő keletkezik a gáz segítségével.
-
Bubee82
őstag
válasz
Apollyon #4028 üzenetére
Tudom h régi post, de csak most láttam.
A májkrém receptje: zsír + bőrkepép (nem kevés) + nyomokban máj
Az öt perc alatt felnevelt csirke nem nyerő, meg érdekesen néznek már ki, csak combjuk meg mellük van szegényeknek kapják a növesztő tápot keményen. Ezért nő nagyobbra a gyerek mint a család többi tagja.
Ezt egy kicsit megmosolyogtam
Az már fel sem merül az átlagemberekben h nem csak attól lehet szuper gyors növekedésű az állat, amit megeszik, hanem a folyamatosan javuló genetika révén is
Ma is azt esznek az állatok, amit régebben. Amiről itt szó van, az az állatok genetikája. Ezek már 40-42 nap alatt készen vannak, és valóban úgy lettek kialakítva h csak combból és mellből álljanak. Miért? Azért mert egyrészt így a leggazdaságosabb és a legjövedelmezőbb az előállítás, valamint azért mert mi mást eszel meg egy csirkéből, ha nem a mellét és a combját. Vagy tévedek? Nehogy azt hidd h telenyomják őket kemikáliával és attól ilyen szuperek. Ezek az állatok csúcsgenetikával rendelkeznek és sokkal hatékonyabban építik be ALAPBÓL a tápanyagot. Nem fog senki nagyobbra nőni az ilyen forrásból származó hústól
Mostanában egyre többen fikázzák a jelenlegi mezőgazdasági termelést, ami kissé böki a szemem. Arra viszont senki nem gondol h ez a termelési színvonal (a mind nagyobb és nagyobb üzemi méretek és termelés) csak és kizárólag saját magunknak, embereknek köszönhető. Egyre többet és többet kell, ugyanolyan színvonalon termelni. Ezt másképpen nem lehet elérni. Az h az állatok genetikáját javítják a minél nagyobb teljesítmény érdekében szerintem teljesen rendben van. Ez senkit nem fog a sírba vinni. Ez nem szennyezi senki szervezetét.
A műtrágyázott paradicsomtól se lesz bajod. Előbb lesz bármiféle EÜ problémád a riktán (
) fogyasztott egyéb élelmiszertől, amiről szó volt (chips, parizer és tsai).
-
ladybug
őstag
Keresek Újhegy környékén két főre 1 hétre olcsó szállást. Ha valaki tud valami információval szolgálni, legyen szíves keressen meg privátban. Köszönöm.
-
netboy
senior tag
Valaki aki emlékszik, nem tudná megmondani nekem, hogy a fűtőbetéteknek, fűtőszálaknak mekkora a hatásfoka azaz 1kW felvet áramból mekkora hőt tud leadni?
Én úgy tudtam, hogy 1KW-ból 1KW hőt tud leadni de állítólag rosszul tudom
Segítsetek légyszíves.
-
Kloden
senior tag
válasz
venember83 #4037 üzenetére
2 találat van:
vincze.norbert8 és
varadinum3Mind a kettő Oradea.
-
venember83
nagyúr
Szép jó estét!
Lenne egy kérdésem a Skype-os tömegek felé. Megkeresné valaki, hogy mi a felhasználóneve egy nagyváradi (Románia - hivatalosan Oradea) egyénnek, akit Vincze Norbertnek hívnak? Ugyanis elfelejtettem. Köszönöm.
-
hanee
senior tag
Szia!
Fül-orr gégészetre nem kell beutaló, szerintem a belgyógyászatra sem. A lakóhelyed szerinti szakrendelőbe mehetsz. Mármint ha hivatalosan is ott laksz (lehet ideiglenes cím, vagy hivatalos tartózkodási hely is).
Van egyébként valami különösebb oka, hogy menni akarsz?hanee
-
Rive
veterán
Valahol a Budai vár alján kellene nekem valami hely, ahol pendrájvról (mp3 vagy flac) megirnak és (jpg) felnyomtatnak azonnalra egy-két zenei CD-t.
Holnapra, naná
Ha valaki tud valami ötletet, akkor pliz, segitsen
Az ánglish rendelős CD-shopoknak meg esernyőt a vastagabbik felébe
Három helyen is 'sajnos nem tudjuk küldeni', pedig raktáron levőnek listázta mind
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy ha el akarok menni egy kórházba valamilyen vizsgálatra, akkor kell beutalót kérnem a magánorvosomtól?
Igazából nem nagyon voltam beteg soha, vagy pedig sürgősségi eset, ezért nem tudom, hogyan kell ezt intézni. Az én magánorvosommal nem is találkoztam még, ő a vidéki születési helyemen dolgozik, én pedig Budapestre járok iskolába, itt szeretnék elmenni egy vizsgálatra a fül-orr-gégészetre és a belgyógyászatra. Vagy ezt csak magánrendelésen tudom megtenni?
Előre is köszi!
-
degu
senior tag
válasz
#65675776 #4030 üzenetére
A japcsik azert okosabbak /egy kicsit/ mert algat,meg szojat zabalnak! Meg halat-dogivel,ami meg kevesbbe fertozott,mint az ember altal gyartott emlos,es szarnyas!
Lehet,hogy teleultetem a kertet babbal,es azt zabalom,amig ki nem durranok...
/Es elfutok Sziberiaig...akkor biztosan q*rva egeszseges leszek.../ -
Apollyon
Korrektor
Jobb ha nem tudod mi van a párizsiban
A májkrém pl úgy készül hogy van egy nagy üst, amiben van egy halom zselés cucc vagy mi, és abba öntik bele a májkrém alapanyagát, majd az kerül a konzervbe. Tuti.Egyébként ugyanúgy tudom én is megválogatni a kaját ahogy Te. Azt veszem ami a boltban van, max a kevésbé mérgezőbbet. Pl konzervet sem szabadna enni mert bizony nem az a hosszú élet titka.
A bio kajával sem vagyunk előrébb, ugyanúgy átverés mint a többi. Attól még hogy rá van írva hogy mi van meg nincs benne, az még nem biztosíték rá hogy tényleg így van.
De ami tényleg a legjobb, az a chips, gyakorlatilag többezer forintért árulnak 1 kg krumplit.Ha én is magas társadalmi státuszú lennék bizony magamnak termelném a kaját. Hogy hogy azt nem tudom de pl disznót most sem eszem, egyszerűen nem jön be meg tiszta zsír az egész, egyedül a bacon jó izesítőnek azt kész.
Egészségesen igazából meg úgy lehetne táplálkozni, ha elmennénk egy lakatlan szigetre és onnan termelnénk be a kaját (állatokból, növényekből).
Az öt perc alatt felnevelt csirke nem nyerő, meg érdekesen néznek már ki, csak combjuk meg mellük van szegényeknek kapják a növesztő tápot keményen. Ezért nő nagyobbra a gyerek mint a család többi tagja.
A műtrágyázott paradicsom se nyerő, na meg ha otthon termeled ki jó szmogos lesz. Oké lehet kicsit üldözési mániám van, de sztem el sem lehet képzelni mennyi mindenről nem tudunk még és mégis megesszük.Szóval a jobb társadalmi státuszúak is csak annyi pluszt tehetnek még magukért ilyen téren hogy nem vesznek párizsit, meg konzervet sem esznek meg az instant krumplipürépor is kimarad... Azért biztos tovább élnék ma mindennap étteremben ehetnék...
-
degu
senior tag
válasz
Apollyon #4025 üzenetére
Hat latod ebben igazad van!
Nem mint ha egy osleny lennek,de nem iszom kolat,nem eszem hambit,esetleg...neha egy csipszet! /Mert nem ettol leszek*modern*/
De megveszem a faca kis sajtot,es ra van irva /meg jo!/hogy novenyi olajbol keszult!
/Akkor latott marhat,amikor en.../ Es amikor elolvasom a kis cimkeket a klf. elelmiszarokon,akkor mindegyiken fel van tutntetve valami tartosito sz*r,meg adalek,meg szinezek.
Az un.bio-kajak,amiben feltehetoleg nincsenek ilyen karos anyagok,azok bizony mereg dragak! Es elmerengek,amikor az occso parizert zabalom,hogy vajjon mi minden lehet benne?
Vagy eszem a pacolt sz*rokat /elore csomagolt husfelek/ iz-pac,fust izu pac,so,tartosito...oszt annyi!
Hat sajnos sem videki piacokra nem jarhatok rendszeresen vasarolni,se disznot,tehenet,
csirket nem tarthatok az erkelyen.
Te pl. hogyan valogatod meg,hogy mit eszel? -
Viktoár
addikt
Sziasztok
Én csak azt szeretném megtudakolni hogy a piros pontokat amiket adnak egy-egy sikeres üzletlebonyolítás után mennyi idő után írják jóvá a felhsználóknak.Egyszerűbben milyen időnközönként "frissítik" a pirospontokat.Félreértés ne essék,nincs semmi problémám vele,mindig mindegyiket megkaptam csak most éppen ez érdekel a legjobban.
Köszi
-
Apollyon
Korrektor
Lehet rosszul vettem le, de mintha azt írnátok hogy az ország legnagyobb része nem tud egészségesen táplálkozni.
Oké, lehet valamennyire így is van, de ha felhívnánk a figyelmet akkor lehetne ezen változtatni. Én pl keveset járok mekibe meg ilyenek mert ami ott van az egy rakás szemét, de finom úh. a lehető legritkábban. Chips helyett inkább megy a keksz, abban legalább (állítólag) van gabona elég, meg müzli, meg ilyeneket kell tolni chips helyett, kóla helyett meg inkább teát, vagy gyümölcslevet.
A kondibérlet bizony tényleg drága bár attól is függ hova mész. Igazából kondizás helyett én inkább az úszást ajánlanám ha már választani kell, bár én is inkább az előbbit csinálom (:
Amellett szoktam bringázni is, de ezt sem tekinthetjük nagy sportnak na mindegy elkalandoztam.Amúgy sztem is, akinek két BMW-je van nem hinném hogy rosszabbul él mint akinek Maybachja meg Cayenne-je, ugyanúgy van pénze mindenre csak mondjuk nem négy hanem csak két kézzel szórhatja a pénzt.
-
degu
senior tag
válasz
Agostino #4023 üzenetére
Hi!
Hat igen! Az osztalyozas nezopont kerdese.
Innen *alulrol* nezve tok indifferens,hogy *csak* ket BMW-je,es csak 150 millaja van,vagy
2,5 milliardja,es Maybach-ja van a kogazdag conquistadornak.
Felvilagositalak-egyebkent-hogy MO-n kozeposztaly NINCS! Felmorzsolodott! Egy igen elenyeszo resze *feljebb kapaszkodott*,de a zome a nincstelenek koze sullyedt.
En,mint gyakorlo,berbol elo mernok lettem volna a sorstarsaimmal a *kozeposztaly*ha a gazdasagi helyzet,es az onos csoport- erdekbol hozott kozponti intezkedesek nem lehetetlenitettek volna el a helyzetunket azokkal az aremelesekkel,es intezkedesekkel,
amik a kozeposztaly jellemzo fogyasztasat sujtottak.Lenyultak minket /is/!
Es ezert nem segit itt sem az *okosan kialakitott fogyasztasi struktura* sem az egeszseges,sportos eletmod!
A semmibol mar nem lehet elvenni! Meg egy darabig kitart az alamizsna /felvett euro hitel/
Es utanna jon a...na! mi johet?
/Duplan jo lenne,ha ezen az /el/futas segitene!/ -
Agostino
addikt
Üdv.
Dehogy volt bunkó a válaszod. Hozzá kell tegyem, nem cizelláltam eléggé az előző hozzászólásom tartalmát, tehát megteszem most. Nyilván vannak olyanok, akik számára az egyik napról a másikra való túlélés sajnos nem csak a filmekben létezik, hanem nap, mint nap tapasztalják a saját bőrükön. Ez persze szégyen az országra nézve, de az van, ne is menjünk ebbe bele.
Alacsonyabb társadalmú az is, például az elithez viszonyatva, akinek csak két BMW-je és nyaralója a Balatonon, mert például a dúsgazdagoknak Maybach-ok figyelnek be otthon. Ha a magyar - egyébként szerintem igen szűk - középosztályt nézzük, akiknek mondjuk van egy autója, normális házuk, viszonylag megfelelő anyagi biztonságban élnek - rájuk gondoltam az előző posztomban. Sajnos ők is megveszik a chipset, a kólát a tudom is én mit, és visszatérve a témaindító grafikonra, ha tudatosabban mennének le a boltba, azaz: franc vesz cukros szarokat, inkább eszek egy almát vagy körtét, vagy amit. Azaz nem feltétlen kell mindenből a legjobbat, holland vajat vagy a bánat tudja mit fogyasztani, hanem egyszerűen nemet mondani azokra a vackokra, amelyek fogyasztása lenyes egy-egy szeletet az ember egészségéből. Remélem érted, mire akarok kilyukadni, szóban értelmesebben tudnám előadni magam. : )))
Mellesleg nem vagyok idealista, pontosan tudom, milyen életkörülmények között él nagyon sok ember, olvasok éppen eleget a témában és látom is a szememmel. : ((
-
dragonfx
veterán
Szerintetek mennyit ér használtan egy 80x120as fenyőfa kinyitható(vagyis 2x80x120 méretű lesz duplalapos) ebédlőasztal ami szinte új állapotú?
-
degu
senior tag
válasz
Agostino #4020 üzenetére
Szia!
Ne haragudj a bunko valaszert,de a hsz.-ed szamomra olyan *reklamizu* volt!
/Az agymosas meg azokra is hat,akik immunisnak hiszik magukat,hiszen ezek a hienak a legkorszerubb tudomanyos modszerekkel dolgoznak!/
A *tudatos vasarlas* az anyagiakban erosen korlatozottaknal azt jelenti...hogy nem tudom milyen sz*rbol keszult ez,vagy az,ami draga,de en csak az olcsobb sz*rt tudom megvenni...ennyi!
A tobb mozgasrol meg csak annyit,hogy tk. igazat adok Neked,de ki a francnak van kedve futkosni,amikor mar tel vegen nem tud tuzelot venni/vagy kozmuszamlat fizetni/,es ki tud elmenni hetente ketszer uszni,amikor a 10 alkalmas usziberlet 10-15.000.-Ft,a konditeremberlet meg 6-8.000.-Ft.
/Egyebkent bizonyos fokig irigyellek az idealizmusodert!/
-
Agostino
addikt
Üdv.
Azért nem egészen csak ők, hiszen tudatos vásárlással, több mozgással az alacsonyabb társadalmi státuszúak is egészségesebben élhetenek, például a futás ingyenes, azonban az igaz, hogy a sok testmozgás sok energiát is igényel, ez pedig nem mindegy milyen formában kerül az ember szervezetébe.
-
Kicker
őstag
Nagyon fontos kérdésem lenne
láttam egy olyan képet, ahol két csaj egy nagy plakáthoz simul, aminek a képét lehet változtatni, van valami honlap erre gondolom, nem tudnátok linkelni, vagy milyen néven keressek??
-
taylorp
senior tag
Az mitől van, hogy ha laptopon nézek egy dvix-et, .avi-t, vagy akármilyen videot, tiszta fakó és kockás a kép?
-
Chosen
addikt
válasz
Winner_hun #4015 üzenetére
Tudom, hogy nem nekem írt, direkt a sajátomra válaszoltam
Köszi a topikotMi a helyzet a Battel?
-
Winner_hun
félisten
Nem neked válaszolt, amúgy van ennek topik: Nem tudom a dal / szám / zene címét / előadóját...
-
Agostino
addikt
válasz
Apollyon #4011 üzenetére
Üdv.
Azért van a dolog szétszedve, mert bár a magas társadalmi státuszúak zöme, azaz a vezető politikai vagy gazdasági posztot betöltők között bizonyára magas azok száma, akik magasan iskolázottak, azonban nem minden magasan iskolázott kerül automatice vezető pozícióba. Annak pedig, hogy miért ők tehetnek sokat az egészségükért, nyilván anyagi oka is van, jobb minőségű élelmiszereket engedhetnek meg maguknak, jobb a lakáshelyzetek, több idejük jut pihenésre, jó minőségű pihenésre.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül , mi ennek a számnak a címe? 1 hónapja hallottam először kb. Feltöltöttem ide , a minőségért elnézést , de netrádiót hallgattam , és windowsból vettem , nem mic-el
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Agostino #4010 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a választ!Egyébként ez az a diagram, a nincsde.hu honlapján.
De ezek a vezetői posztok amiket írtál már akár egyet jelentenek a magas iskolai végzettséggel, nem? Ezért nem értettem annyira miért is van különbontva, tehát lehetne az első a második alkategóriája.. Mindegy végülis.
-
Agostino
addikt
válasz
Apollyon #4009 üzenetére
Üdv.
Hát, egyrészt a státusz röviden azon emberek csoportját jelenti, akik egyszerűen fogalmazva hasonló helyzetben vannak, mondotta volt jó pár évvel ezelőtt egy Kolosi Tamás nevű úriember, folytatva a sort azzal, hogy ide, azaz magas társadalmi státuszúak körébe tartoznak a politikai vezetők, az államigazgatás vezetői, illetve nagyon-nagyon durván kategorizálva bele merném én rakni manapság már az értelmiségiek körének felső rétegét.
-
Apollyon
Korrektor
A neten van egy statisztikai kördiagram.
Több részre van felosztva, pl+ magas iskolai végzettségűek
+ magas társadalmi státuszúak => Nos ez mit jelent? Gondolom nem a végzettséget, nem az intelligenciát, akkor mit?
-
Lehet ilyet.
Digitális kábelTV a neve a T-HOME-tól.
Meg kell rendelni minimum az alap csomagot, melyben 27db csatorna van asszem, utána ezeket kiegészítheted tematikus csatornákkal.
A globe, meg a globe max kell neked, ha jól látom.
Bár egy picit érdekes a csatornakiosztásuk, lehet van benne egy kis baki... -
rii
nagyúr
hello
III. kerületben TV-t szeretnék rendelni, vagy hogy kell ezt mádzsárú' mondani ... csatornákat ... jahogy'az sem az.
Discovery
NatGeo
Spektrum
(meg az ilyen csatornák érdekelnének csak)van olyan, ahol a kerületenként meg lehet találni a szolgáltatókat?
-
degu
senior tag
Hm...
Van egyaltalan valahol egy topik,ahol lehet panaszkodni a helyzetunkre,vagy...keressunk egy jo nagy asot,es assuk el magunkat szep csendben?
Vagy remenykedjunk a *Nagy Mindent Elrendezo Meteorban* ami minden problemankat megold?
/Nem volt jo nekunk a komcsi remuralom...na most megkaptuk,amit akartunk!/
Hat nekunk semmi sem jo? -
degu
senior tag
Nem is hinne az ember,hogy a zokni-eltunesek az elet legnagyobb rejtelyei...
Es meg ha parosaval tunnenek el !
De hogy on is legyek,en meg a politikarol...topik eltunesen toprengek...
Nem hinnem,hogy a topikban civakodok tudtak olyat irni,ami csunyabb volt,mint ami a valosagban tortenik a temaban! Na de mindegy...
Mindenesetre felmerult bennem az is,hogy olyan sz*r a helyzet,hogy mar beszelni rola is gaz? -
Kloden
senior tag
Behalok, vagy 10 perce keresem a zenefejtő borsótopikot, de nem találom, pedig el volt mentve anno...
Legalább annyira félelmetes, mint az hogy egyre fogynak a zoknijaim pedig nem dobálom ki őket, egyszerűen fogynak. Na mindegy, elkalandoztam...
Hogy on is legyek: hová tűnt kedvenc #%akármi Csak kultúráltan topikom?? Valamiről lemaradtam azt hiszem, nem hogy zárták, megszűnt mintha nem is lenne!
Troy.: megvan, ez lesz az!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EAFC 25
- Path of Exile (ARPG)
- Eredeti játékok OFF topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest