- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Egérpad topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
válasz
BogyóBP #58043 üzenetére
Szerinted azon a lapon, illetve az összes alaplapon mennyibe kerül a hangchip? kb 100-200ft nem emiatt kerül a lap 50k-ba, hanem a z chipset miatt, a jobb minőségű cpu tápellátás miatt, mert intel ez +20% felár, egy hasonló tudású amd laphoz képest, maga a hangchip pár forint vagy 100ft, lényegtelen az egészhez képest. De muszáj hangzatos neveket kitalálni, hogy eladható legyen.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
BogyóBP #58045 üzenetére
Kihajítottál egy csomó pénzt és most önigazolás. Ez van, ilyen az ember, nem ismeri el hogy hibázott.
A linkkel azt akartam volna mutatni, hogy a PC-s zene ott kezdődik, hogy le van választva mind az alaplap gagyi kvarcoszcillátoráról, mind a gagyi tápellátásról. Ja és nem az alaplapból szedjük ki az analógot...
-
jejike
tag
sziasztok.
van egy MSI GAMING M3 alaplap és ebbe szeretnék ramot a lap max 2400MHz ramot támogat.
én ezeket venném meg https://ipon.hu/webshop/product/corsair_16gb_vengeance_lpx_ddr4_3000mhz_cl15_kit_cmk16gx4m2b3000c15/1281350és ez a másik
https://ipon.hu/webshop/product/corsair_8gb_vengeance_lpx_ddr4_3000mhz_cl15_kit_cmk8gx4m2b3000c15/1254025igen 24gb. ezek jók hozzá?
előre is köszi a segítséget. -
varmi2
nagyúr
válasz
BogyóBP #58045 üzenetére
Pedig hidd el igaza van.
Más oldalról megközzelítve: nézd meg a szuper 47k-s lapd hangrészét. Van egy chip, pár kondi, és kész. Hasonlítsd össze, egy asus dsx, dx hangkarival. Pedig ezek csak a belépő kategóriát képviselik, de nézd meg, hogy mennyivel több komponensből állnak. És, ha megnézel egy profi hangkártyát, azok még több alkatrészből állnak.
Ezt az egész hang részt egyenlőséget tudok tenni a vga résszel. Ugyebár van igp integrálva a cpu-ban. El is lehet vele lenni, de komoly játékra még is vga-t kell venni. Ez a hangrészre is igaz. -
BogyóBP
addikt
válasz
quailstorm #58044 üzenetére
Határozottan nem értek veled egyet.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
BogyóBP #58043 üzenetére
Azért hogy az ilyenek mint te, megvegyék.
Egy tömeggyártó integrált termékére hiába raksz nagy mennyiségű marketingbullshitet meg borsos árat, az még akkor is egy budget holmi marad.
A zenehallgatás nem itt kezdődik... Hanem például itt... -
BogyóBP
addikt
válasz
quailstorm #58042 üzenetére
"Amúgy ez még mindig csak arra való, hogy van hang, esetleg egy 5000Ft-os fejhallgatóval elvagy." Ez azért nem semmi volt
Vélhető hogy egy 47 ezer ft os lapban nem törekednek arra hogy ne kelljen perifériás hangkártyát vásárolni, akkor minek a sok fejlesztés? Dupla fejhallgatóerősitő, 120decibel SNR DAC, 32bit es hangszintér, audio boost chip külön erre a célra stb..Nem értem. Akkor mi került ebbe a lapba ilyen sokba? Hogy tuningchipes? Azt pont leszarnám.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
BogyóBP #58041 üzenetére
2.82 bugos, 2.81-el lesz control panel.
Jack kiosztás és gyári equalizer miatt jó az ha van.
Amúgy ez még mindig csak arra való, hogy van hang, esetleg egy 5000Ft-os fejhallgatóval elvagy. -
BogyóBP
addikt
Az ALC 1220 as chiphez javasolt feltenni a legujabb realtek drivert? úgy vettem észre hogy a windows gyári sokkal jobb mint amit feltesz de így meg nem megy a nahimic 2 és a realtek center sincs fenn, bár nemtudom van e értelme. MSI Z270 Gaming Pro Carbon lapom van, és ezen van ez a csodachip. Nem valami nagy szám a hangja, inkább azt mondanám hogy különleges, mintha alapból 5.1 re lőné be a hangot. A régebbi lapomnál amibe 1150 es chip volt, sokkal jobb dinamikát véltem feltételezni mint itt, holott ez elvileg egy fejlettebb chip..
-
-
BogyóBP
addikt
válasz
BogyóBP #58033 üzenetére
Pont a képet nem szúrta be. A lényeg hogy 1970 és 1968 as illesztők vannak az intel legujabb inf telepítőjében amiket felpakol, legalábbis a dátum ez. Hogy történhetett ez? A Windows 10 nek az auto updatejet meg esélytelen letiltani egy friss telepítés után ha van internet..
-
BogyóBP
addikt
Ezt az Intel hogy hozta össze??? És nem ez az egyetlen illesztő a listában ami ilyen dátummal van ellátva..
-
Reblina
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI H81M-E33 lapom (vadonat új) benne egy G3240-es proci és 2x4Gb Micron DDR3 1333Mhz-es ram.
Nincs semmi baj a géppel csak kíváncsiságból ránéztem a feszültség értékekre.
Az 1.5V helyett azt írja hogy 2.240V-ot kapnak a memóriák.
Nem lesz ebből gond a későbbiekben?
Vagy lehet ezt állítani valahol a biosban?Köszönöm előre is a segítségeteket.
-
MrDerekas
addikt
válasz
balazska92 #58025 üzenetére
Vagy nem a lapodnak megfelelő amit letöltöttél, vagy hiányzik valami driver. Eszközkezelőre nézz rá, nincs-e hiányzó, vagy nem indítható eszköz.
-
MrDerekas
addikt
válasz
balazska92 #58023 üzenetére
Hibaüzi? Elutasítja a telepítést, vagy el sem indul a telepítő? Screenshot, informáci kellene.
-
balazska92
senior tag
Igen, a gyártó oldaláról szedem le, de nem jó, chipset, illetve minden más telepítve van
-
WP14
őstag
válasz
balazska92 #58015 üzenetére
ITT jártál már?
-
MrDerekas
addikt
válasz
balazska92 #58019 üzenetére
Vissza az alapokhoz. Chipset drivert töltsd le és azt manuálisan telepítsd. Utána próbáld az Xpert-et. (Csak vaktában lövöldözök, mert kicsit vakon vagyok, meg rohadt széles ez a hetem.)
-
BogyóBP
addikt
Az új ALC 1220A ami van a lapokban mikor kap valami érdemi drivert? Bármit felteszek halkabb mint amit a windows maga feltesz. Olyan mintha azokban a driverekben nem működne az erősítő. Vagy mondjuk amúgy sem.
-
MrDerekas
addikt
válasz
balazska92 #58017 üzenetére
Pedig valami hiányzik a rendszerből, ha nem települ a letöltött alkalmazással. Vagy nem az oprendszerednek megfelelőt szedtél le?
-
MrDerekas
addikt
válasz
balazska92 #58015 üzenetére
Előbb telepítsd a frissítéseket a rendszerhez és .Net keretrendszert
-
balazska92
senior tag
Srácok egy működő linket esetleg asus aisuite-hez, vagy fan xperthez tudna valaki dobni? Asus maximus gen3 gene z lapom van, újrahúztam a windowst, de az alaplapi cdrol tse tudok aisuitet vagy fan xpertert telepiteni, illetve egyik leszedettet se engedi..., így meg nem tudom szabalyozni a ventiket, amik maxon porognek
-
HaZsolt
őstag
Egy Z170-es konfig véletlenszerűen (önmagától) belép a BIOSba induláskor. Mitől lehet?
-
tomaszka88
aktív tag
Hello! Oc gomb Ez vajon milyen gomb lehet,és mit fog csinálni a lappal? Azt meg ne nyomd!! 🤣🤣 De tênyleg milyen Oc-t fog művelni? Ax370 Gaming k7 lap .. Egy 1600x prociból már kihoztam amit lehet. 3,9ghz bőven jó.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Vettem egy Z270 chipsetes lapot és XMP nélkül is 2400mhz en mennek a ramjaim amik amúgy olyanként is lettek véve, holott a proci csak 6. generációs intel core i3, ami elvileg nem tudja ezt a frekvenciát kihajtani, hogy lehetséges ez? A lap intelligensen megemelte a CPU FSB-t is tuningba hogy a ramot helyesen kitudja hajtani?
Rambol ezek vannak párba állitva kitben vásároltam: Corsair Vengeance LPX CMK8GX4M2A2400C16
-
Weareus
addikt
válasz
SutPet #58008 üzenetére
Szia!
Alaplap sepaekere be van dugva?
Nem sípol?
A beep kódokból esetleg lehetne következtetni.
Mondjuk, megmondom őszintén, azt se tudom, hogy a mai deszkákon használnak-e még egyáltalán ilyeneket.
Ha van rajta és rádugod, akkor a hosszú-rövid csippanások száma és sorrendje diagnosztikai értékkel bírhat.
Persze biosonként eltérhetnek a kódok is.
Link. -
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy Asus B85M-G alaplap és egy i5-4590 proci. A jelenség az hogy csak 1 memória modullal hajlandó elindulni a gép és akkor is csak akkor ha az első foglalatba van rakva. Egyéb helyen van, vagy mellé rakom a párját nem indul csak újraindulgat. Mi a valószínűbb hogy alaplap hiba vagy processzor hibásodott meg? (ha jól tudom processzorban van a memóriavezérlő)
A foglalatban úgy tünik minden láb ép. -
tomaszka88
aktív tag
Most így állunk , indulásnál,mikor bejön a kép is, akkor kezdi el a post code ezeket :
Ez nem feltétlenül hibát jelent
0d, Ad, AE
Jelentések :
0d nem tudom
AD - Issue Ready To Boot event for OS Boot.AE - Boot to Legacy OS.
-
tomaszka88
aktív tag
válasz
tomaszka88 #58002 üzenetére
Az sem biztos, hogy ezek hiba kódok..
-
Viktor77
titán
válasz
tomaszka88 #58002 üzenetére
A kézikönyv vagy pdf a weboldalán nem írja?
-
tomaszka88
aktív tag
válasz
Viktor77 #58001 üzenetére
Semmi gond. .
Viszont gyorsan kérdezhetnék ? Az alaplapomon van post code kijelző. Ha minden rendben van akkor 00-t kell kijeleznie ? Mert az a gondom,hogy inditásnál 24-s értéket kapok aztán meg 40-st rendszer betöltés után, de van hogy marad a 24-es. Ez hibát jelent ? Egyébként működik normálisan a gép ..
Köszönöm szépen!
-
Viktor77
titán
válasz
tomaszka88 #58000 üzenetére
Ó, semmi gond, ne vedd lebaszásnak, azért is raktam smiley-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest