Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni rendesen beállítani a BIOS-t, hogy stabil legyen a gép, és ne fagyjon le időnként?
Azt csinálja a masina, hogy 2-3-4 naponta teljesen kiszámíthatatlanul és véletlenszerűen fagy le olymódon, hogy vagy kikapcsolásnál, vagy bekapcsolásnál megakad a BIOS valahol. Van az alaplapon hibajelző kijelző, ezt sem tudom igazán megfigyelni, mert mindig máshol akad meg. de csak a BIOS résznél. Van hogy a VGA-val van baja, ekkor a VGA LED világít, volt amikor a "0d" kódnál akadt meg, van hogy a kikapcsolási folyamat megakad, leáll a Windows, és nem kapcsol ki a gép, van, amikor a bekapcsolási folyamat akad meg a bootolásnál, és a Windows betöltéséig el sem jut. Ezekben az esetekben csak Reset gombbal lehet újraindítani, és ilyenkor nem is indul el a gép, hanem megakad a BIOS-nál. Annyit tudok ilyenkor csinálni, hogy belépek a BIOS-ba, és betöltöm neki F7-tel az alapértelmezett konfigurációt, beállítom a memóriát EXPO-ra, és a nagy sávszélesség támogatást a memóriának, majd mentés, és kilépés és utána minden működik rendesen. Megfigyeléseim szerint akkor szokott valami elcsesződni a BIOS-ban, amikor a Windows lekapcsolja a képernyőt, majd ha megmozgatom az egeret visszajön. Létezik az, hogy a Windows ilyenkor elállít valamit a BIOS-ban, és utána nem működik rendesen a gép? Onnan gondolom, hogy nem a Bootloaderrel van probléma, mert amikor betöltöm a BIOS alapértelmezett konfigurációját, akkor utána teljesen jól működik a gép. Van esetleg valami tesztprogram, amivel lehetne tesztelni külön a részeket, pl memóriát, processzort, videókártyát, alaplapot, hogy melyikkel lehet baj? Nem értem ezt a jelenséget, hogy mi lehet, kérlek segítsetek benne. Vagy ez még annyira új konfig, hogy még most fejlesztik a fejlesztők, és Bétatesztelő vagyok még és egyszer csak jó lesz?Mutatom a konfigot:
Alaplap: [Gigabyte X870E Aorus Master]BIOS típusa: Legújabb F6a van feltéve, mindegyik verzióval ezt csinálja a gép, F3-F6a-ig. Beállítása, ahogy fentebb írtam, defaulton van minden, csak a memória van Expo-n és a nagy sávszélesség van bekapcsolva a memóriának.
Memória: [Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Vengeance RGB Grey EXPO]
VGA: [SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24G]
Windows, és Office: Jogtiszta, nem mókolt. Vásároltam Licenszt, és a Microsoft honlapjáról töltöttem le mindkét programot, tehát nem crackelt.
Ha kihagytam valamit ami fontos lehet, kérlek írjátok meg, és pótolom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GTA VI
- NBA és kosárlabda topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- sziku69: Szólánc.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- 170db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest