- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
djbb534
tag
-
Az az a kodek amit a nagy videómegosztók használnak, pl youtube. Hasonló még a H264/H265.
A nagyobb felbontású dolgokra pedig újabban az AV1 ami terjed.Alapesetben ha nincs ilyen gyorsítás a videókártyába akkor proci végzi ezt sokkal rosszabb hatékonysággal.
Ha nézel egy youtube videót akkor jobb gomb statisztikát kiválasztva láthatod mi az aktuális kodek amit használ.
A legtöbb mai HD videó már VP9-es, a régebbiek talán még h265/h264 ben futnak. A 4K-8K esélyes hogy már AV1-el megy.Av1-hez meg a legolcsóbb videókártya Intel A380 (most így integráltból nem tudom melyik az ami támogatja)
AV1 decoding is supported in hardware on AMD RDNA 2 GPUs (outside of the Navi 24 based 6500 XT), NVIDIA GeForce 30- and 40-Series GPUs, Intel Xe and Arc GPUs.
Nyilván ha a 4k-8k videók nem érdekelnek akkor elég egy sima VP9-et támogató kártya is és arra írtam hogy a legrégebbi kártya az a Quadro M2000 vagy GTX950 ami támogatja. De ez nem azt jelenti hogy ne menne a youtube vp9 nélkül csak jobban fogja a procit, egy mai átlag proci nem érzi meg.
[ Szerkesztve ]
-
djbb534
tag
-
L.Edit
tag
Olyan rendszerben, ami a VGA "szívó oldalán" folyamatos túlnyomást biztosít, könnyebb dolga van a mókuskeréknek, mert messzebbre fúja, másrészt - vákuum hiányában - a hátulsó réseken sem szívja vissza a meleget a házba.
Szerverben is ez megy végbe, csak ott a mókuskerék rásegítésére (nyomásfokozásra) sincs szükség, mert a szellőzéshez szükséges teljes belső-külső nyomáskülönbséget előállítják a front ventilátorok.
Nekem 15 éve csak ilyen kártyáim vannak, volt hogy kettesével.
Talán a HD4890 ténylegesen "gáz" volt, amivel nem bírt el a ref. és azon le is cseréltem; de a többivel én a kiáramló levegőnek a közel statikus susogására emlékezem, ami nem volt annyira zavaró mint a Coil Whine.[ Szerkesztve ]
Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.
-
tibaimp
nagyúr
Amúgy részben igazad van! A szerver/workstation-t nem tudom, de volt "sima" játék VGA-m ilyen tipusú hűtéssel, soha többet!! Ment is rá annó az akkori Artic Cooling féle 3 venti szörnyezet a gyári helyére...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #4 üzenetére
Pont ezt akartam kérdezni
! Köszi az infót
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Javaslom nézz meg egy igazi workstationt. Ez nem sima asztali bloweres kártya, totál más minőségben készül (és többszörös áron).
Hangja full terhelésen lesz nyilván de alap-közepes terhelésen semmi.
Én tipikusan csak netezős low end olcsó kártyának (ha nincs intvga) Quadro M2000-et szoktam ajánlani mert pont halk és VP9-et támogat (youtubehoz) az pont ilyen hűtésű, igaz csak 75w-os. Vagy GT1030-ast ha van olcsón.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #4 üzenetére
Engem zavarna a porszívóhang süvítése. Mert gondolom ez olyan. Munkaállomások is az emberi fül közelében vannak.
[ Szerkesztve ]
PC Gaming: Optimized https://www.patreon.com/posts/88124101
-
Az nvidia quadro kártyáknál működik, ahogyan AMD megoldásai is ilyenek. Tipikus workstation kártya. Single slotban ez az elterjedt. Tipikusan így néz ki egy quadro 2000-4000-es széria már 10+ éve, működik, bevállt... Ez a kártya talán az A2000 ellenfele.
2048-as felépítésével az A380 és a nem kiadott A580 között lenne asztali kártyákhoz mérve. Nevezhetnénk A480-asnak is ha asztali lenne.
Őszintén én már egy hízottabb ARC asztali/workstation kártyát látnék szívesen. 8128+ feldolgozóval akár HBM2 rammal.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Miért nem hagyják el végre ezt a porszívó designt?
PC Gaming: Optimized https://www.patreon.com/posts/88124101
Új hozzászólás Aktív témák
ph A hamarosan startoló Arc Pro A60 valamint A60M a professzionális piacot célozza, és sok tekintetben rádupláz felmenőire.
- Linux kezdőknek
- Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- Elon Musk azt ígéri, hogy lekörözi az összes chatbotot
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Háztartási gépek
- Autós topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Jár valaki a BME-re a PH!-sok közül?
- További aktív témák...
Állásajánlatok