- Notebook hibák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
djbb534
tag
válasz
MasterDeeJay #19 üzenetére
Köszi!
-
Az az a kodek amit a nagy videómegosztók használnak, pl youtube. Hasonló még a H264/H265.
A nagyobb felbontású dolgokra pedig újabban az AV1 ami terjed.Alapesetben ha nincs ilyen gyorsítás a videókártyába akkor proci végzi ezt sokkal rosszabb hatékonysággal.
Ha nézel egy youtube videót akkor jobb gomb statisztikát kiválasztva láthatod mi az aktuális kodek amit használ.
A legtöbb mai HD videó már VP9-es, a régebbiek talán még h265/h264 ben futnak. A 4K-8K esélyes hogy már AV1-el megy.Av1-hez meg a legolcsóbb videókártya Intel A380 (most így integráltból nem tudom melyik az ami támogatja)
AV1 decoding is supported in hardware on AMD RDNA 2 GPUs (outside of the Navi 24 based 6500 XT), NVIDIA GeForce 30- and 40-Series GPUs, Intel Xe and Arc GPUs.
Nyilván ha a 4k-8k videók nem érdekelnek akkor elég egy sima VP9-et támogató kártya is és arra írtam hogy a legrégebbi kártya az a Quadro M2000 vagy GTX950 ami támogatja. De ez nem azt jelenti hogy ne menne a youtube vp9 nélkül csak jobban fogja a procit, egy mai átlag proci nem érzi meg.
-
djbb534
tag
válasz
MasterDeeJay #6 üzenetére
Mi az a VP9?
-
L.Edit
tag
Olyan rendszerben, ami a VGA "szívó oldalán" folyamatos túlnyomást biztosít, könnyebb dolga van a mókuskeréknek, mert messzebbre fúja, másrészt - vákuum hiányában - a hátulsó réseken sem szívja vissza a meleget a házba.
Szerverben is ez megy végbe, csak ott a mókuskerék rásegítésére (nyomásfokozásra) sincs szükség, mert a szellőzéshez szükséges teljes belső-külső nyomáskülönbséget előállítják a front ventilátorok.
Nekem 15 éve csak ilyen kártyáim vannak, volt hogy kettesével.
Talán a HD4890 ténylegesen "gáz" volt, amivel nem bírt el a ref. és azon le is cseréltem; de a többivel én a kiáramló levegőnek a közel statikus susogására emlékezem, ami nem volt annyira zavaró mint a Coil Whine. -
-
tibaimp
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #4 üzenetére
Pont ezt akartam kérdezni
! Köszi az infót
-
Javaslom nézz meg egy igazi workstationt. Ez nem sima asztali bloweres kártya, totál más minőségben készül (és többszörös áron).
Hangja full terhelésen lesz nyilván de alap-közepes terhelésen semmi.
Én tipikusan csak netezős low end olcsó kártyának (ha nincs intvga) Quadro M2000-et szoktam ajánlani mert pont halk és VP9-et támogat (youtubehoz) az pont ilyen hűtésű, igaz csak 75w-os. Vagy GT1030-ast ha van olcsón. -
válasz
MasterDeeJay #4 üzenetére
Engem zavarna a porszívóhang süvítése. Mert gondolom ez olyan. Munkaállomások is az emberi fül közelében vannak.
-
Az nvidia quadro kártyáknál működik, ahogyan AMD megoldásai is ilyenek. Tipikus workstation kártya. Single slotban ez az elterjedt. Tipikusan így néz ki egy quadro 2000-4000-es széria már 10+ éve, működik, bevállt... Ez a kártya talán az A2000 ellenfele.
2048-as felépítésével az A380 és a nem kiadott A580 között lenne asztali kártyákhoz mérve. Nevezhetnénk A480-asnak is ha asztali lenne.
Őszintén én már egy hízottabb ARC asztali/workstation kártyát látnék szívesen. 8128+ feldolgozóval akár HBM2 rammal.
-
Miért nem hagyják el végre ezt a porszívó designt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A hamarosan startoló Arc Pro A60 valamint A60M a professzionális piacot célozza, és sok tekintetben rádupláz felmenőire.
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest