Az ajtón kopogtatnak az Intel új Arc Pro GPU-i

A hamarosan startoló Arc Pro A60 valamint A60M a professzionális piacot célozza, és sok tekintetben rádupláz felmenőire.

Az Intel bemutatta az Arc Pro A60 és Pro A60M GPU-kat, amelyek komoly előrelépést képviselnek a gyártó portfólióján belül. A legfeljebb 12 GB GDDR6 VRAM-mal megtámogatott megoldások a játékosok gépei helyett a professzionális munkaállomásokat vették célkereszbe, ráadásul négy kijelzőn átívelve támogatják a Dolby Visiont, illetve a nagy dinamikatartományú anyagok megjelenítését, 3840x2160 pixeles felbontás mellett.


[+]

A beépített sugárkövetéses hardvert és gépi tanulással kapcsolatos képességeket felvonultató újdonságok eléggé helytakarékosak, hiszen bloweres hűtésükkel – ami egyébként jelentősen túllóg a nyomtatott áramköri lapon – együtt csak egyetlen slotot foglalnak el PCI bővítőhelyeinkből. A páros immár 16 PCI Express 4.0 sávot használ, memóriájának 384 GB/s-os sávszélessége duplája az elődökének, de az XMX egységekből a korábbihoz képest szintén kétszer annyi (256) áll a leendő tulajok rendelkezésére, csakúgy, mint az RT egységek esetén, amikből 16 található az "étlapon".


[+]

A médiatartalmak kódolása/dekódálása teljes mértékben lefedésre került (az AV1-et is beleértve), és a 130 wattos TDP-vel megáldott A60 Pro I/O keretén DisplayPort 2.0 csatlakozók kvartettje sorakozik. A vezérlő várhatóan az elkövetkező hetek folyamán jelenik meg kereskedelmi forgalomban, a mobilváltozata pedig az év második felében debütál majd a cég OEM partnereinek kínálatában, de az Arc Pro termékcsalád 125 wattos TDP-jű, 13. generációs Intel Core processzorokkal szerelt Intel NUC 13 Extreme SFF mini PC-kben történő implementációját is jóváhagyták.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés