Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajvan2
tag
Hali.
Nem lenne valakinek egy felesleges tartója GS9000-hez? Ilyen:
[link]
Egyébként kifagy, leáll, majd ilyenkor autóban kábelről indulni sem nagyon akar (gombjával indul). Viszont ami számomra fura, hogy ha az első ~5 percet kibírta utána már megy, de addig van, hogy 20-30x is megáll. Számítógépre csatlakoztatva a kamerát hibátlanul működik. Ha a konzolját dugom a számítógépre nem csinál semmit. Autóban ha a kábelt a kamerába nyomom és nem a konzolba, akkor szintén nem csinál semmit. Minden kártyával ez van.
Esetleg valakinek valami ötlet, ha nincs konzol?
Illetve találtam itt googlézva ezt a korábbi hozzászólást Gépöttytől: [link]
Ha jársz még erre itt mit befőttesgumiztál hova?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
Hali.
Van egy gs9000 pro kamerám, (https://i.pinimg.com/originals/2a/42/92/2a4292fecccfd58cbc84dc69024acc95.jpg) aminek a tartója nagyon oda van, nem tudom vele felerősíteni. Nem futott bele valaki olyan konzolba ami jó hozzá? Vagy esetleg ennek hiányában hogyan rögzítenétek autóban? Gps része nem különösebben izgat, az nem baj ha nem fog működni. Köszi. -
bajvan2
tag
válasz Gépötty #5470 üzenetére
A gopro vs sjcam vonalon mire gondolsz?
Nem foglalkoztam ezekkel, mert azt hittem egy szint a minivel.
De most megnézve már majdnem rendeltem egy sj valahányast. Youtube alapján nem tűnik rosszabbnak a kép, sőt osztott párhuzamos videón nekem jobban tetszik. Van hozzá egy halom tartozék. Harmad, negyed ár.
Ahogy hirtelen beleolvasgattam a célzott topikba épp ilyenekbe futottam, hogy rossz sj-ket kapnak, tönkremegy, nem cserélik. Ezt a részét hagyjuk, hacsak tényleg nem minden másfeledik sj selejt.
Módosítok az elgondoláson.
-Tudja az 1296P-t, vagy tudja ezt a mini sj, gopro képminőséget. (Nem tudom biztos csalóka, de azoknál youtubon már az 1080p is tök jól néz ki.
-Ne legyen homályos a széle, ne remegjen a felfogatás és átrakocsgatható legyen sűrűn ide-oda.
(Az oldalt filmezést akkor hagyjuk.)
Így mit mondasz? -
bajvan2
tag
válasz Gépötty #5462 üzenetére
Mi lenne az ennél magasabb kategória? Azt hittem ez a csúcs jelenleg.
(Volt egy ilyen ezek szerint talán téves elképzelésem, hogy mivel bizonyos körök érdekeit igencsak sérti, ha te mondjuk úgy tudod érvényesíteni magadnak a magad igazát, ezért nem is látni őket tömegivel mindenhol és emiatt nem is foglalkoznak nevesebb gyártók azzal, hogy komolyabb cuccot tegyenek össze.)[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
Ja, elsősorban tájat kellene filmezzen, ráadásul nem mindig ugyanonnan, nem egy autóban, akár oldalt, vagy hátul is. Másodlagos a fekete doboz funkció.
Hát nem tudom, a gs9000 továbbra sem homályos és torzít a 178 fokával.
Viszont a felfogatást is azért kérdezgetem, mert ezt mikor felrakom pár óráig tök fix, márha sikerül normálisan feltekerni. Utána kegyetlenül remeg és egyre jobban, Rendszám így is olvasható nagyrészt, de 2-3 nap és nézhetetlen, ha ez lenne a cél. -
bajvan2
tag
Köszi.
Ezek alapján talán mégsem ilyet kéne vennem.
Ez a széleken homályos viszont tényleg alap jelenleg mindnél? Taat Dome tesztjében is direkt kitér rá.
Melyik paraméternek is köszönhető ez tulajdonképpen? Taat 1080p-s videói is nem gyengén homályosak, a gs9000 ilyet nem csinált. Ha ez tényleg alap még a végén nem veszek semmit.[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
válasz Copilot64 #5451 üzenetére
A pécsi kocsikázás lennél Te?
Itt ugyanazokat kérdezném. Amit 1296P-nek írsz a videó címében azt a youtube 1080P-ként játssza. Szóval akkor melyik a valós adat? (Nem igazán vagyok elájulva a minőségétől.) Lehet, hogy újra csak én vagyok a hülye, de itt is homályosnak látom a szélét. Illetve szintén élnének a felfogatás kérdései is. -
bajvan2
tag
Kivételesen próbálnék szigorúan témába vágóan társalogni, szóval kérem segítsetek!
gs9000 pro tapasztalataiból kiindulva vennék kamerát. Mini0805/0806 az elsődleges kiszemelt.
Ezzel kapcsolatban a megfogalmazódó kérdések:
-Milyen ennek a felhelyezhetősége? Örökre fennmarad a talp, vagy átrakható? Ugye maga a kamera pillanatok alatt leszedhető a talpról? Mennyire lesz remegős a kép? Fontos lenne, hogy semennyire se legyen az.
-Youtubon nincs 1080P-nél nagyobb felbontás opció. Viszont a videóra rá van égetve, hogy ez 2304x1296. Hogy van ez? Mi az igazság?
-Az összes általam megnézett videónak kapásból marha homályos a bal széle. Miért?
-Mit jelent a storage opció? 256 giga beépített memóriája/háttértárja lenne?
-parking guard funkció short és constant funkciója?
-Esetleg más jelenleg legjobb vétel opció 2304x1296-os felvételre? Esetleg itthon kapható variánsok?
-Nem hinném, de azért biztos, ami biztos megkérdem nem nagy baklövés a típus, nem kerülte el semmi olyan a figyelmemet, ami használhatatlanná teszi ugye?
Sorry angolul annyira nem tudok, hogy egy az egyben ilyen videóra hagyatkozzak.
Nagyon szépen köszönöm![ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
Itt mi a szabálytalan?
Szaggatott vonalon szabályosan indexelve kikerülöm az átvonuló védett teknősbéka hadat. Ja és autóút. (Egyébként nem, de meg nem mondja senki hol van.)
Akartam mutatni mást is, de azt épp ezért nem tettem meg. Szombat esti viharban ahogy áll mindenhol a tökig érő víz és tempósan belehajtva fröcsög széjjel a lámpa előtt olyan mintha lángban állna az egész autó eleje. Eddig nem tűnt fel, de tök jól néz ki . De ugye ilyen általában csak akkor van, mikor kerülgeted a botorkálókat, ami csak ritkán szabályos.
Kb hónapja teljesen telibevertem egy biciklist is, magának kereste a bajt, elismerte, kifizette, viszont ott is legalább 6 szabályszegést tudnék magamra verni, de nincs ember, aki a hatból ötöt nem csinál meg és észre se veszi.
A szomorú csak az, hogy nem tanult belőle. Láttam azóta is ugyanúgy megy keresztül a lámpás kereszteződésen tilos irányba (akár pirosba) index, hátranézés, mindenféle kanyarodásra utaló magatartás nélkül vak ló módjára. Majd legközelebb abból is kikerekedik a zebrán ütötte el a tisztességben megőszült derék embert a száguldozó taknyos barom című műsor, dehát jól van ez így! -
bajvan2
tag
Egyenesítjük a kanyarokat, ahol lehet. Igen én ott ahol senkit nem zavar, más meg amit nem bír bevenni és ráadásul nem is lát bele. (Kevésbé kopik az autó, kevesebb üzemanyag, kevesebb károsanyag, kevesebb idő, stbstb.)
Kb 2-300 méterre mentek előttem (csak nem látszik), ilyen távolságból simán zavaró véleményem szerint a reflektor, így nem vagyok bunkó. Ugyanúgy ahogy az sem látszik, hogy pont azért láttam csak meg, mert fel-fel villantom a reflektort és épp rávillantottam. Tompítottal semmi nem látszott belőle a melléérésig.
A kerülés is megint bejött, előbb kerülj, másodszorra gyorsíts, ha néha napján egyik sem jön be csak akkor fékezz, de akkor kurva nagyot! -
bajvan2
tag
Mennyi állat van az úton te... Ezt itt bepanaszolom ni!
(Bassza meg így videón ez sem tűnik veszélyesnek. Mentek elöl, így sima tompított amivel semmi nem látszott belőle. Ha nem villantok pont ott egy pillanatra úgy keresztülmegyek rajta, hogy észre se veszem.)
[link][ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
Nekem pl sokkal jobban tetszett a dolog, amíg alul volt, csak kivitelezhetetlen volt, ha ültek mellettem.
Másik meg újgazdag kertvárosi népség! Nem láttatok még akkora tahót, akinek minden mindegy egyetlen cél, hogy pusztíthasson? Jön a szabálykönyv szomszéd és mert kétszer lefilmezted elhaladáskor jól megmutatja.
Saját eset, az isten háta mögött, a madár se jár oda helyen, voltak ott favágók két autóval már mikor mentem. Egy időben mentünk vissza be volt verve mindkettő üvege. Csak úgy a semmiért. Koppkopp enyémhez hozzá se nyúltak, még szerencse, hogy nem hitték azt én voltam. (bár lehet fatolvajkodtak, azt jól megkapták )[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
válasz Gépötty #4933 üzenetére
Alapszabály, hogy sose cselekedj a jobb1 bemondására. Esélyes, hogy bemondásból keletkező kár esetén is olyan segítőkész lesz.
Egyébként, ha rajtam múlna a dolog és ezen konkrét esetben összeakad a kitolató és az előző, vagy a kitolató és a szembejövő én mindent a Te nyakadba varnék!
De a dolog nem rajtam múlik, így én majd ezután is tök jól elleszek, aki meg a Te véleményedet osztja eme helyzetben az majd ezután is szentségel, hőzöng, gyűjtheti a mindenki szarik a "szabályra" csak én nem videókat, néha keresztbevereti magát hátulról. Ez van, mindenki ahogy szereti. És nem kell mindenen megsértődni!
Most van befejezve. Tapsvihar. -
bajvan2
tag
válasz Gépötty #4930 üzenetére
Tudom a Te szemszögedből piszok előzékeny és udvarias vagy, csak kár hogy senki nem tudja mit akarsz, mert vagy 80 méterrel előtte állsz meg. Ilyen távolságból legfeljebb gondolatolvasással találja ki ő, a szembejövő és a hátulról jövő is a haditervet. Ráadásul a forgalom sűrűsége sem indokolja az egészet.
A hátul jövő szemszögéből egyszerű bénázó vagy, így gondolkodás nélkül nagyon helyesen otthagy. A szembejövőnek még el sem kellett vegye a gázt. Ha közben kitolatna a delikvens akkor is simán megáll előtte a ti sávotokban. Ha 3. megközelítésre gondoltál kérlek oszd meg! Ha a felsorolt kettőből csak egyet érzel, akkor szűklátókörű vagy.
(A telefonos beszélgetés akár simán elmehetne a furgonossal is.)[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
Volt ma élestesztem biciklissel. Hát bizony nem lett védett a fájl, vagyis gondolom a g-senzor működése hagy némi kívánnivalót maga után. Pedig csak úgy a pusztában egész sokat szokott zárolni.
-
bajvan2
tag
válasz pattantyu #4775 üzenetére
Zavar a zsinór probléma nálam úgy van megcsinálva, hogy kárpit alatt van körbe biztosítéktáblába vezetve. Semmi nem látszik belőle. Indul, megáll magától, nem kell foglalkozni vele semmit.
Vidéken a tartó fent marad, csak a kamerát húzom ki belőle, másfél másodperc. Neccesebb helyen leveszem a tartót is, ez 5 másodperc. Előbbi eset sem feltűnő, de utóbbinál tényleg semmi jele, hogy kamera volt fent. -
bajvan2
tag
-
bajvan2
tag
válasz philoxenia #4634 üzenetére
Csak hirtelen belekattintottam a 14-15. perc köré és mit látni?
Kamion mellett lehet simán elmenni bal kanyarban. Nálunk ilyen esetben 10/10 személyautós szabálykönyv húzza rád a kormányt méterre átkóricálva a másik sávba. Érdekes a kamionosok itthon is elég egy...[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
válasz Downsampling #4631 üzenetére
Az nem működőképes, hogy mondjuk szélvédő alsó sarkába eléd? Keresel olyan felrögzítésűt, amiből egy pillanat kikapni. Látod, hogy ellenőrzés leveszed aztán kész.
Elején próbálgattam, szerintem alsó sarkokból sokkal több minden látszik, csak nagyon belógott az ott ülőnek, így be lett kábelezve szokásosan középre föl. -
bajvan2
tag
válasz Downsampling #4609 üzenetére
Ha tekersz lefelé a táblázatban function gps yes kiírás van. Tehát elvileg van, gyakorlatilag biztosra akkor lehet menni, ha megkaptad.
[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
válasz MaCS_70 #4574 üzenetére
Mivel látom velem már nem kokettálsz, ezért zárásként ajánlok valamit az ismerősöd ügyéhez.
Szépen bérelsz egy jó nagy kivetítőt, meg hangszórókat, felállítjátok körbe a bíróság elé, gondolom szép nagy forgalmas hely és elkezditek nyomatni max hangerővel a baleset felvételét, alá pedig a tisztelt bíró úr véleményét.
Néha meg lehet szakítani olyanokkal, hogy lássátok emberek ezek vagytok ti a pártjaitoknak, a törvényhozásotoknak, a bíróságotoknak, az úniótoknak, ezt lehet eme fenomenális szervezetektől manapság elvárni. Be kell vágni pár lézerblokkolós képet a parlament elől pár sebességmérős jelenettel. Persze oda kell csődíteni pár médiát és pillanatok alatt el is lehet felejteni a bohóckodást.[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
válasz MaCS_70 #4561 üzenetére
Úgy rémlett van arra is valami, hogy az úttest mekkora részét foglalhatom el, de ezt így hirtelen nem találom.
Úgyhogy mielőtt továbbmennénk tőled kérdem például itt tök random falusi utca: 46.218008, 18.639360
Tiltja valami, hogy megálljak az úttest jobb szélén, ezzel gyakorlatilag akár örökkévalóságra blokkolva a forgalmat? -
bajvan2
tag
válasz bajvan2 #4556 üzenetére
De azért e kedvencemet ideteszem:
40. § (1)245 Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad.1. számú függelék
c) Úttest: az útnak a közúti járművek közlekedésére szolgáló része.Ergó faluban gyakorlatilag lehetetlen szabályosan megállni. Sőt saját hidamon, garázsbejárómon nem állhatok meg.
[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
válasz MaCS_70 #4551 üzenetére
Előtted piros a lámpa, ő 10 méterrel korábban veszi el a gázt és már fel is tart. Másfél másodperccel lassabban gyorsul 50-re a lámpától és már fel is tart. Ennyi.
"közvetetten ezek felszámolásán dolgozom."
Én meg a Plútóra szálláson ügyködöm szabadidőmben, na annak is pont ugyanennyi látszata van. -
bajvan2
tag
Szerintem mondtam már, de pl gs9000-be van olyan, hogy azt hiszem "effektusok". Van 7-8 is tán, én ebből használom sötétre a monokrómot. Nekem sokkal átláthatóbbnak, követhetőbbnek tűnik, mint a normál akármivel variált felvétel.
Persze felelősséget nem vállalok, de ha úgy adja a helyzet és lehetséges érdemes próbálgatni. -
bajvan2
tag
36.§ (4)221 Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza.
De ne gabalyodjunk bele, mert az egész kresz egy halom ellentmondás, ami nyilván nem véletlenül van így, és mindezek tetejébe még emberiségellenes is.
És mondom újra én aztán teszek rá hol megy, megkerülöm bárhol, csak ők szoktak vörös fejjel toporzékolni.
Másik kollega felvetésére míg ő mások záróvonalazásait gyűjti, addig én a sajátjaimat. Csinálok magamnak bármikor, nem kell várnom az "ügyeletes barmot." -
bajvan2
tag
válasz Copilot64 #4480 üzenetére
Ja például a belső sáv lakó vánszorgó népséget.
Pedig egy halom bonyodalomtól megkímélhetnéd magad, például nem kellene vörös fejjel anyázni mikor eltépnek neked jobbról, jelen esetben nem kellene csatornafedeleket kerülgetned...
De meg ne sértődj, ez csak úgy bevillant, egyébként nekemtök8, sőt addig jó, míg mindenki a belsőben önérzeteskedik és durcáskodik.Nagyon várok már egy olyat, mikor valaki beteszi, amint szerinte piszok szabálytalanul körbeautókázzák jobbról-balról-záróvonalról-járdaszigetről-parkolóból és erre kontra meg lehetne mutatni a saját felvételről, hogy ő fél perc alatt dettó 20 szabályt "hágott", csak azzal nem foglalkozik. Ilyen esetben megszegném a fogadalmamat, hogy soha nem mutogatok senkit.
Elhagyatott helyek... Ezen épp gondolkoztam, hogy ilyeneket tennék fel, van pár, aztán megláttam ténylegesen, hogy 7-800 mega egy és ezt 40 kbytal feltölteni... Megette a rosseb.
-
bajvan2
tag
válasz Gépötty #4143 üzenetére
Hát ki hogy van vele. Én ennyi pénzért azt várnám el, hogy működjön, mások ezek szerint azért fizetnek ennyit, hogy gördülékenyen szívhassanak. (nyugi csak vicc, ne sértődj meg)
Megint egy példája annak, hogy lassan tényleg csak szart lehet kapni olcsón és mocskos drágán. -
bajvan2
tag
-
bajvan2
tag
válasz Moleman #3856 üzenetére
Várj!
Néztem ugye mint diktafon. De felmerülnek kérdések. Szerepel ilyen, hogy hangérzékelősek, tehát ha jól gondolom akkor indul a felvétel mikor beszélni kezdek, vagy mikor hozzám szólnak. Jól gondolom?
Ha igen, akkor jól működik ez a funkció, vagy csak próbálkoznak vele? Mert valami ilyenre gondoltam. Viszont, ahogy nézem ezek méretre elég nagyok. Dettó autós kamera mintájára érdekelne, berakom zsebembe és hozzá sem kell nyúlni, csinálja magától. Na ezt nem tudom, hogy ezek alkalmasak-e erre, illetve valami kisebb méretben létezne? Illetve olyat is láttam, hogy némelyhez az van írva, hogy nem csatlakoztatható számítógéphez. Pedig az gondolom nem ártana. Illetve ilyen formán erre nem igazán a telefon és az mp3 lejátszó lenne az ideális nem? Vagy azokban is lenne ilyen "okosabb"?
Köszi mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
Lenne egy olyan kérdésem még, hogy ha autós kamera mintára beszélgetéseket akarnál rögzíteni értékelhető minőségben, minden extra cselekvés és feltűnés mentesen, pl bank, közműcég, hivatal ilyenek azt hogyan csinálnátok?
-
bajvan2
tag
válasz bajvan2 #3836 üzenetére
Ezen kamerák képe alapján nem fogsz gyorshajtás bírságot kapni. Ha mégis, akkor egész egyszerűen beszívattak és hülyére vettek.
Amúgy a közigazgatási bírsággal sújtandó dolgok, amit befizettetnek az üzembentartóval: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700410.KOR&celpara=#xcelparam
Amit itt nem látsz az csak szabálysértési bírság, tehát vagy megállít a helyszínen, vagy nagyjából fújhatja. Esetleg kiküldheti, de nem jellemző, mert csak vissza kell írni, hogy fejből nem tudom melyik paragrafus szerint nem vagy köteles vallomást tenni. Persze itt kicsit bekavarhat menetleveles autó és ha behívják a fél családot tanúskodni és ilyenek, ahol már akadhatnak problémák, de összességében itt is fennáll, hogy vagy kiállsz magadért és nem lesz semmi, vagy szokás szerint lerabolnak.
Persze mindenki azt hisz amit akar. -
bajvan2
tag
válasz philoxenia #3834 üzenetére
Na most ebben az esetben sem hinném, hogy ütné egymást a két kamera.
Nem igen tudok elképzelni olyan eseményt, ahol az egyik kamerán ez látszik, a másikon meg a tök ellentettje. Ez nem sportesemény, hogy teljes terjedelemben ment-e át a vonalon, vagy sem. De vázolj fel egyet, tényleg érdekel mire gondolsz pontosan. -
bajvan2
tag
válasz philoxenia #3832 üzenetére
Mondjuk, ha ilyen a minőség, mint ahol igazoltatják a skodát az igen gyönge és gondolom ezek ára nem is 23 euró darabonként.
Az meg azért igen fura lenne, ha ütköztetni kéne a két felvételt, mert nem ugyanaz lenne rajta.[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
válasz philoxenia #3690 üzenetére
Drága rendőr barátaim megint alkotnak, kanyar közepén, ha akarnád sem tudnád szabályosan kikerülni.
Sokkal jobban kell ellenük a kamera, mint bármi másra.
Épp tegnap reggel láttam megint, drága aranyos kislány a vadiúj Octáviában mellette az új mérővel tép át bőven 70 felett a falun.
(Amit persze lehet, semmi gond nincs ezzel, csak akkor ne álljunk már ki 5 perc múlva nagybüszkén ugyanezért rabolni!) -
bajvan2
tag
válasz Gépötty #3629 üzenetére
"Az oldalról érkező rendszáma biztosan nem lesz felismerhető a képen, akármi is van. "
Ezen a képen oldalt állóké (az elöl bal oldali is) teljesen simán olvasható)
http://kepfeltoltes.hu/150211/rendsz_m_oldalt_www.kepfeltoltes.hu_.png
Sőt ezek is olvashatóak, bár ilyenkor már nem mindig:
http://kepfeltoltes.hu/150211/rendstz_m_oldalt_www.kepfeltoltes.hu_.png
Most komolyan valaki, ez normális, vagy ez a tök jó kategória? -
bajvan2
tag
válasz philoxenia #3623 üzenetére
A helyszínen le sem törölhetőt azt had kérdezzem meg mindenkitől. Igen ez így van reklámozva, gs9000 is zárolja minden,magától nem íródik felül, de gombot nyomogatva én simán letörlöm. Ez a többinél is így van?
Látószög témánál pedig ugyan itt sem tudom, hogy mennyi az annyi, de valamelyik nap meglepődtem, hogy 178 fokkal az útra merőlegesen álló autó rendszáma simán olvasható volt. Nem hittem volna, de lehet csak ez is nekem új. -
bajvan2
tag
Na mit találtam ma 4 hónap után...
gs9000-en van olyan beállítás, hogy effect. Ezt monokrómra állítva klasszissal jobb, kivehetőbb, felismerhetőbb, követhetőbb éjszakai felvételt csinál mind városban, mind a töksötétben, mint normálban. -
bajvan2
tag
Ja azt elfelejtettem, hogy azon ugye el lehet polemizálni, hogy elfogadják-e a felvételt, de az hogy a felvételedet smarty vagy kiskacsa nullakettes kamera csinálta ilyen szempontból aztán tényleg édes mindegy. Szóval az, amit smartynál nyomatnak nagy dumába, hogy igazságügyi szakértő, meg anyámtyúkja az mind a mese része. Nem konkrétan a smarty kamerán van a hangsúly a kijelentéseikben.
-
bajvan2
tag
A g1w eleve elmosódott. Ezzel van valami baj nem? Emlegettetetk már többször valami széleken elmosódást. Valahogy így tudtam volna elképzelni látatlanba.
-
bajvan2
tag
válasz bajvan2 #2735 üzenetére
Meg kérdeznék is egyet. Be van húzva biztosítéktáblába, így gyújtás ráadásra indul, levételre leáll.
Ha jól gondolom van ugye egy olyan beállítási lehetőség, hogy gyújtásráadásra indul/megáll és hány perc múlva kapcsoljon le. Elején ez jó is volt, azaz pl leállás után még beállított értékig filmezett. Mióta bekötötték e két paramétert tökmindegy hogy állítom, a legfelső szituáció játszódik le. Magyarul például félreállít a rendőr és én leállítom motort egyből leáll a felvétel, ami nem szerencsés. El lett tolva esetleg valami, vagy normális jelen helyzetben ez így? -
bajvan2
tag
válasz Gépötty #2734 üzenetére
Mondjuk nekem nem volt másik, úgyhogy viszonyítani nem tudom, csak gondolom lehetne ez jobb is. Ott mozog az egész, ahol a kamerát a talpra pattintod. Nem tükörsima úton nagyon nagy rázkódásokat csinál.
Ha folyamatosan fent van kamerástól, akkor 2-3 nap után mindig leesik. Kábelezés el lett húzva kárpit mögött, az nem látszik, de a kamerát nem merem otthagyni mindig. És ilyenkor jön a baj, a forgatható részt simán túl tudom tekerni levételnél, ilyenkor kiugrik középen valami műanyag menetes rész, fél napos mutatvány innen visszaállítani rendes állásra, legalábbis egyelőre nincs meg a trükkje. Ha nem az egy adott ideális pontból kezdem el a tekerőt tekerni, akkor nem tapad fel rendesen, levétel, hozza maga után az előbbi szitut. Nálam speciel egyszerűen nem fér be a tükör mögé, a tükör alsó vonalával kb egy vonalban kezdődik a kamera teteje és így nagyon látszik. (Octavia) Meg valahogy az utastér felé is sok helyet ellop bárhova is teszem. Aztán nem is tudom úgy fordítani, hogy az látsszon benne, amit én szeretnék, az autó elemei mindig igen nagy területeket takarnak ki. Szerintem az egész forma, kialakítás nem szerencsés, de erre tényleg nem gondoltam vásárlásnál. Kép végül is elmegy, rendszámok világosban hellyel-közzel látszanak, este elég katasztrofálisnak tűnik, de ezt meg elég nehéz összehasonlítani, mert mindenhol mások a fényviszonyok, más lámpa van az autókon stb. De nem győzöm ismételni nincs személyes viszonyítási alapom, viszont annyira nem győzött meg, hogy adott esetben ne próbálnék ki másikat.
Szabályozás meg látod épp erről beszélek, minden lehetőséget megragadva próbálnak elnyomni, kisemmizni, nyilván minden rögzítés sérti egy én mindent megtehetek, mert én szabom és szabatom a szabályokat berendezkedés érdekeit. De épp ezt lenne szabad nem hagyni, hogy már azt is gátolni próbálják, hogy saját magadat megvédhesd, ha már akinek elvileg kéne arra nem lehet számítani, mert csak saját önös érdekeivel van elfoglalva.[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
A gs9000pro, amit mondtak gps-hez pl menet közben koordinátát nem is mutat. Utólag programmal tudod megnézni.Sebességadat olyan 3-4 másodperces késésben van a videón, viszont a lejátszóprogram jó időben mutatja. Vannak benne blődségek, képes akár 300-as értéket is lejegyezni 1-1 pillanatra, különösen gyors irányváltásoknál, mondjuk 3-4 óránként esik be egy ilyen. Viszont én ezt a kamerát nem venném meg újra, tehát ha mégis gps, ne ezt. Rossz a kamera alakja, legalábbis nálam, függőleges kiterjedése nagyon nagy, nem fér be a tükör és szélvédő közé, nagyon feltűnő, elég nagy vibrációja van a rögzítő/tartó résznek és a szélvédőre rögzítés is elég szerencsétlen.
Másik része, amit pedzegetsz, ugyan nem olvastam el sose az erre vonatkozó jogszabályokat, de nem is érdekel. Megnézném azt a bíróságot, aki legyint a videofelvételre és kihozza bemondásra a másikat. Ha nem vagy beszari ebből igen komoly az egész szervezetet lejárató kampányt lehetne csinálni. Az már megint más tészta, hogy eme ostoba országban hányan fognák is fel.
Magyarázkodnod pedig igazán nem kell. Mindennél többet megér, hogy mostantól soha még csak hozzá se kell szólnom ostoba, frusztrált, irigy, önmaga ellensége emberekhez, legyen az közlekedő vagy rendőr.
Ostoba öcsémnek például első dolga, hogy kihúzza a kábelt. A kamera ott lehet, de ne filmezzen.
Én egyébként nagyon sokat szabálytalankodom, kb egész nap, így első sorban azt szerettem volna, hogy akármi is van, ne lehessen rálegyinteni annyival, hogy "előzött, szlalomozott, záróvonalat lépett át" (Szerintem a jelenlegi szabályozás megöl, emberiségellenes és senki nem tartja be, csak a szájalás megy. A megalkotói, eltűrői sem. Kilátott már 30-50-es korlátot betartó fekete skodát? Sőt ki látott már olyat, aki a pusztában lelassít a korlátozó táblára? Mindenki csak azt gondolja kötelezőnek, ami neki tetszik, illetve bebeszél magának olyat, ami tetszene, csak általában pont a nem kívánatos és másokkal kibaszni dolgokat tartják tetszetősnek.) Viszont épp ezért, mert a nagy többséggel ellentétben tényleg nem szándékom senkivel kibaszni, pláne ha az illető leleményesebb, mint én (vagy nagyobb állat, de ilyen azért tényleg szökőévente van) sose tennék ki oktató-nevelő-álszent videókat a netre.[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
válasz Gépötty #2643 üzenetére
Be lett húzva körbe a kárpit mögött a biztosítéktáblába, szét lett szedve és forrasztgatva lett meg nem tudom mik. Szóval a cél az volt, hogy ne látszódjon, ne lógjon, fixen ott legyen, induljon, leálljon magától a gyújtással. Aztán hogy ennek ez volt-e a legmegfelelőbb módja azt nem tudom.
De igen másik autóba is átraknám néhanap.
"5V-on kell tudnia legalább 1,5A-t, és az sem árt, ha a miniUSB lábkiosztása is egyezik az eredetivel."
Nagyon amatőr kérdés gondolom, de ezeket hogyan tudom megnézni? -
bajvan2
tag
Abban tudnátok segíteni, hogy szivargyújtóba dugható töltőnél csak az számít, hogy jó legyen a két csatlakozó, vagy egyéb számadatokat is figyelni kéne?
Továbbá ennek a töltőnek mi lenne az angol kulcsszava, hogy hatékonyan tudjak keresni?
Köszi. -
bajvan2
tag
Hát lehet, hogy hülyeséget mondok, de eddigi tapasztalataim szerint elég ránézni, mármint a felvételre. Ordít a különbség. Vásárlás előtt az avi formátum, ami nem túl jó ómen, de itt is javítson valaki, ha ez hülyeség. "Ajánlott" kameránál ilyen nincs nem?
Harmadrészt youtubra kíváncsiságból feltettem egy felvételt, ami 1080p, de lejátszásnál ilyet már nem is mutat, 720 volt a legjobb. Ez miért? -
bajvan2
tag
válasz atti1848 #2555 üzenetére
Ezeket semmiképp.
G1w, g1wh szokott legjobb vételként elhangozni. Ha gps-t is szeretnél, akkor mini 0801, 0803, esetleg gs9000 pro. (Az L végűek teljesen felejtősek.) Esetleg "akciókamerásabb" a Mobius. Pár napja valaki mutatott képeket valami A7-es képfeldolgozós cucctól, ugyanilyen csipest láttam gs90 néven igaz gps nélkül azt hiszem hetven teteje dollárért.
Itt érdemes egyébként nézelődni: http://www.techmoan.com/, a magyar ajánlásokat, felejtsd el, akár 3-4x-es áron árulnak, tesztelnek és reklámoznak nagyon gyenge kamerákat, mint pl az általad említett kettő is.
Ha hülyeséget írtam korrigáljon valaki.[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
Nagyon jól vágom, hogy miről van szó.
A jogszabály ettől függetlenül, ha tényleg így szól, ahogy beidézte akkor tipikus gumiszabály. Ha nem mersz kiállni magadért és direkt beleköltesz olyanokat, amik nincsenek ott, de a tisztesség és józan ész úgy kívánná, akkor szívni fogsz. Aki meg majd ki mer állni magáért és az igazáért az nem fog szívni. Én ezt így látom. De ezen ne vitatkozzunk. Majd mindenki mérlegeli, hogy egy ilyen direkt nem pontosan leírt szabályhoz hogyan viszonyul. -
bajvan2
tag
Olyat kérdeznék, hogy alapból 3 perces felvételre van a kamera állítva, viszont lesznek rövidebb felvételek, mert leállítom autót stb. Ez oké. Viszont szép lassan eljutunk oda, hogy nem lesz 3 perces film, sőt egyre rövidülnek, mert mikor ezen rövidebb felvételekhez ér a törlés, akkor a következő felvételnek nem töröl kettőt, hanem csak egyet, így az ugyanúgy rövid lesz.
A kamera nagyon buta, vagy ez a többinél is így van? -
bajvan2
tag
Mintha nem rég lett volna téma, hogy különböző oldalak értékelési rendszerének nincs értelme, ha nem a valós dolgokat írjuk le, hanem csak automatikusan okézunk mindent.
Aliexpresszről jött a fake sd kártya, srác simán visszaküldte a teljes vételárat, ám az értékelésem azóta se látszik az oldalon. Saját profilomban sincs nyoma, szőrén szálán eltűnt mindenhonnét. Már 2 hónapja, hogy leadtam. Természetesen lehúztam a refund ellenére is. Normális ez? Szóval részemről tényleg ennyit az értékelési rendszerekről. -
bajvan2
tag
Most néztem fenti problémádat, hogy usb-n nem látja számítógép.
Bocs, ha triviális lesz, de nem lehet, hogy engedélyezni kell valahol a menüben a kapcsolatot?
Például a gs9000-et se látja nálam, ha csak rádugom. Meg kell nyomnom 2x a "mode" gombot és ott kell okézni. Telefont is láttam már többet, hogy minden rádugás után engedélyezni kellett az usb kapcsolatot.
Ezek után leesett, hogy azért kérdezted a fake dolgot, hogy ne azt vegyél. Azt írták itt már többször, hogy figyelmesen megnézve a leírást nagyon nagy százalékban kibukik az előbbi hozzászólásomban írt dolgok alapján. Ezenkívül igen, jó nevű eladó, ha mégis fake lenne reklamálni kell, ami egyáltalán nem esélytelen. Meg kell nézni rendesen a visszajelzéseket, a szövegeseket kell elolvasni, ne tévesszen meg 400 db egyszavas excellent értékelés. Ugyanabból a termékből a nagyon olcsót ne vedd! Gondolok itt arra, hogy árulják 50-en ~45-55 dollárért és 3-an 26-ért, akkor azokkal jó eséllyel gond lesz. -
bajvan2
tag
Hasonlítsd össze mások videóival.
Ha egyértelműen rosszabb a minőség, akkor az. Ha nem rosszabb, attól még lehet "hamis", dehát az kit érdekel?!
Komolyra fordítva a felvétel adataiból kéne látszódnia. Pl milyen felbontásokat tud, milyen fps mellett, milyen kódolású és kiterjesztésű lesz a videó. -
bajvan2
tag
Részletesebb beállításokkal próbálkoztál vele?
Gondolok itt EV, White B, Contrast, Effect és társai. Van valami tutid? Vagy úgy általánosságban érvényes következtetésed, hogy milyen viszonyokhoz mi passzol?
(Persze ezt nem azért kérdem, hogy ez majd megoldja a fagyásproblémát.) -
bajvan2
tag
.MOV fájlok szerkesztésére esetleg valakinek egy jó és értelmes programja?
Hang ki és bevágás, gyorsítás, lassítás, rész kitakarás, szövegdoboz ilyesmik.
Mit használtok ilyen célokra? -
bajvan2
tag
Ja megnézem majd máshol.
Viszont a transcend oldalán a verification rész is érdekes. Ki ezt írja:
microSDHC Class 10 UHS-I 300x (Premium)
Ez névre szerintem oké, a megjelenő kép viszont ezé a kártyáé:
http://www.ebay.com/itm/Transcend-MicroSDHC-32GB-Micro-SD-HC-Class-10-w-Adapter-Flash-Memory-Card-New-/130944522304?pt=US_Memory_RAM_&hash=item1e7ce6d840 -
bajvan2
tag
Egy ilyenbe nyomtam be a kártyaolvasóba. http://www.asus.com/hu/Notebooks_Ultrabooks/K75VJ/
Kártyaolvasóhoz csak ennyi van írva: 3 -in-1 kártyaolvasó ( SD/ SDHC/ SDXC)
Ez most így jó, vagy rossz?
És ezt rendeltem még 15,99-ért http://www.ebay.com/itm/Transcend-MicroSDHC-32GB-UHS-1-45MB-sec-Micro-SD-HC-Premium-Class-10-Memory-Card-/131171176826?pt=US_Memory_RAM_&hash=item1e8a69517a
h2teszt is végigment hiba nélkül, de ez is csak 11 MB-t mutatott írásra és 8,9-et olvasásra. Ez is számomra érdekesnek tűnik, hogy az olvasás hogyhogy lassabb?[ Szerkesztve ]
-
bajvan2
tag
Úgy látszik ma a megérkezések világnapja van, 13 nap alatt ma jött mindenféle nyomkövetés és aláírás nélkül a transcend premium 300 a courtesytrading/sinceritytől.
Elnéztem a memóriatopikban a tesztjeidet, hát ahhoz képest ezt akár harmatosnak is nevezhetnénk.
Normális egyébként ekkora eltérés, vagy ez is valami "trükközés"? H2tesztet most futtatom, jónak tűnik.
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-08/01/306367_t3bbgjxxiqyvhu1j_transcend_2.png[ Szerkesztve ]
-
-
bajvan2
tag
Ez a vid mondjuk tényleg odabasz: http://carcam.hu/2014/06/sundorges/
Nagyon sokáig vacilláltam kamera ügyileg, aztán egy hasonló tette be a kaput. Szintén ment előttem keresztül tökön-babon át szarva mindenre. Persze én is, de ő még bunkó is volt, meg mégiscsak ő lenne a rendőr. Mikor kiértünk a 2x1 sávra és utolérte a csuklósbuszt röhögve kikerültem kb 70-el, erre jött a sziréna, leintés, köménykedés, dehát épp két "kollégája" ült mellettem, így elsütiztek inkább. -
bajvan2
tag
Memóriakártyás topikban nem beszédesek.
Itt nem ért senki hozzá hogyan lehetne a fake kártyát valódi méretére visszaállítani?
Láttam ezt a cikket http://logout.hu/cikk/fake_pendrive_javitasi_segedlet/teljes.html (nekem nem is ad ki olyan értékeket a progi, mint itt írva van, valamint az orosz oldalra is hibát dob) és próbálgattam mindenféle particionáló programot külföldi leírások alapján, de egyik sem a valódi méretet ismerte fel.
Már úton van az ajánlott helyről a másik, de ha már kaptam egy ilyet ajándékba ne legyen kukás. -
bajvan2
tag
Azt meg lehet kérdezni, hogy a mostani viharos szakadó esős, erősen felhős időben g1w és mini mit tudnak rendszám ügyileg?
Kockázgattam a gs9000 felvételeit, normál időben, még erősebb napsütésben is kb. mindenki rendszáma olvasható, de a felhős esőben majdhogynem egy se, pedig magát a képet nem mondanám rosszabbnak, mint a nap esetén. -
bajvan2
tag
Júúj tényleg, le lett írva már ezerszer, csak valahogy nem ugrott be, hogy idetársítsam.
Viszont egy kamera tényleg vonzza a lökötteket, mióta fönt van olyanokat láttam, mint amiket előtte soha.
Már fél perce áll a pirosnál, fogja magát szépen kigurul és átvánszorog a merőleges forgalmon át keresztbe. Másik megáll az út közepén úgy hogy egyik oldalról sem férni el mellette, közben 50 méteres körben 46 olyan hely lenne, ahol a kutyát nem zavarja, kiteszi a vészvillogót és bemegy boltba. Harmadik balra kerül a körforgóba.
(Felvétel direkt nincs, nem azért akartam kamerát, hogy rendőrködjek.) -
bajvan2
tag
Lát valaki különbséget a két termék közt? Persze a hajmeresztő haszonkulcson kívül?
http://www.ebay.com/itm/TRANSCEND-45MB-32GB-32G-GB-MICRO-SDHC-PREMIUM-CLASS-10-300X-UHS-I-U1-MICRO-SD-/301201307822?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item4620ff38ae
és
http://www.ebay.com/itm/TRANSCEND-MICRO-SDHC-45MB-32GB-UHS-I-U1-CLASS-10-300X-PREMIUM-32G-32-G-GB-SD-NEW-/351052775026?pt=US_Memory_RAM_&hash=item51bc603e72
Egyébként tőle akkor bármit lehet rendelni, leírtak szerinti lesz ugye?
És ez is akkor tutira ő http://www.ebay.com/itm/Transcend-MicroSDHC-32GB-UHS-1-45MB-sec-Micro-SD-HC-Premium-Class-10-Memory-Card-/131171176826?pt=US_Memory_RAM_&hash=item1e8a69517a
??
A fake kártya meg 8 gigáig simán megy és jó, átlépve a 8 gigát csak névleg lesz rajta a fájl, nem nézhető meg.
Ha törlöd, akkor az első 8 gigányi felvétel megint jó lesz. -
bajvan2
tag
válasz ZoleeWolf #2161 üzenetére
Tudom ettől okosabb és nyugodtabb nem leszel, de anno én egy vadi új merevlemezes samsung asztali dvd-vel jártam ugyanígy. Akkortájt még bőven 100 ezer felett volt. Nem játszott le pár divx-et, gondoltam frissítem a firmwaret a samsung oldaláról. Na ugyanígy bekrepált. Ők maguk sem tudtak mit kezdeni vele, mehetett a kukába. Igaz visszaadták az árát, szóval nem érheti szó a ház elejét, de a mai napig nem értem, hogy ilyen firmwareket mi a túrónak kell kirakni...
-
bajvan2
tag
válasz Gépötty #2127 üzenetére
Ja úgy tűnik marad.
Azért kérdeztem videó tulajdonságait, mert amilyen szarul festett 20" körüli monitoron pont annyira faszántos 100 centi feletti tévén. Szóval mindkettőn meglepődtem, csak ellenkező irányba. Eddig "közelről" csak ilyen itthoni filléreseket láttam, nameg ahogy itt írták többen is a youtube is csalóka, szóval igazából tudja a tököm.
Volt 70 dollár, annyiért gondolom nem volt rossz üzlet semmiképp. (Csak az áfát ne nyomták volna még rá vámon a parasztok, akkor valóban nagy királyság lenne. Viszont lesz hozzá ingyen egy 32 gigás fake kártyám. Legalábbis leokézták a teljes refundot, mert csak 8 giga működik belőle. A többi részén lassú a sebesség, tesztprogi szerint hibás is, de én simán tudok írni, meg leszedni róla. Kíváncsi vagyok, hogy a kamera ezt a jelenséget hogyan kezeli majd le.) -
bajvan2
tag
válasz bajvan2 #2118 üzenetére
Sőt el is adom a picsbe. Nem kell valakinek?
(Nem hogy a tükör mögé nem fér be, de kb lehetetlen úgy felrakni, hogy ne fejeld le, láss is tőle és jó felé is nézzen. )
Mindig ilyen hülyeségekkel szív az ember.
Esetleg nem lehet ezekre más felfogatást tenni? Bár gps-es, az meg a talpban van nem? -
bajvan2
tag
válasz Gépötty #2115 üzenetére
De olvastam, csak szart se értettem belőle. Komolyra fordítva elég volt belőle az az infó, hogy megoldható, majd autószerelőm reméljük megcsinálja.
Viszont ezzel a tüzet fog dologgal nem nyugtattál meg, épp nézegettem ezt is, mert egyelőre csak kézbe fogva próbálgattam, hogy 5-10 perc után elég rendesen meleg lesz. -
bajvan2
tag
Egyébként azt megnézné valaki tutira, hogy "eredeti-e" a kamera? Illetve az-e aminek árulták?
(gs9000 pro) -
bajvan2
tag
gs9000 pro
Manuelt nem ismerem. Ha használati utasításra gondolsz, akkor az semmit. Egy deka értelmes infó nincs benne. Van a beállításokban erre pont, az be is van állítva. Tehát ha a kikapcsolt kamerát pl usb-vel számítógépre dugom, akkor indul, lehúzásnál, számgép kikapcsnál magától leáll. Autóban nem. -
bajvan2
tag
Hali.
Azt szeretném kérdezni, hogy megjött a kamerám, úgy néz ki tökéletesen megy is, viszont lenne egy olyan, hogy a szivargyújtóba dugva folyamatosan működik, végig áram alatt van, ha az autó leállt, kulcs kivett, bezárt akkor is. Számítógépre dugva működik az automata ki és bekapcsolás. Kiküszöbölhető valahogy ez a jelenség? Gondolom ez az autó hülyesége nem? Köszi. -
bajvan2
tag
Évekig nem szántam rá magam egy kamerára, mert hirtelen mindig a smarty cuccokba "futottam" mint "minőségi" etalon.
Annyira nem vágom a műszaki dolgokat, így had kérdezzem meg, jól látom, hogy ezek igazából 60-70 ezerért minden tekintetben nagyságrendekkel gyengébb kamerák, mint amiket ezen topikba is emlegetni szokás 40-100 dolláros nagyságrendben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Politika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Battlefield 2042
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest