- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
PiciPeti
őstag
válasz
punish3r #60949 üzenetére
Az bizony megégett, mindenképp vidd el szerelőhöz, ilyenkor érdemes az egészet átnézni, az az ellenállás könnyedén cserélhető.
Tápot úgy vidd, hogy a pótakksi leendő helyééig, onnan meg mehetsz kisebb keresztmetszettel. A pozitív ágra úgyis kell majd biztiház, szóval ott toldhatod azzal is, negatívot pedig rendes szemes saruval érdemes toldani.
Pótakksihoz leválasztórelét találsz a Ripca-ban, 100A-os, valami 3-4e Ft. Az bevált.
-
Lusu
aktív tag
válasz
punish3r #60921 üzenetére
A lényegi részét Joe Fiú elmondta, még annyiva egészíteném ki, hogy a freki modulokat mindenképp vedd ki. Elég hallgatag eredményt kapnál, ha mondjuk az első szetted alját 80Hz-nél vágod a fejen, az erősítőn meg 70Hz-nél több nem megy át
Magassugárzókat ne is említsem.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
punish3r #60921 üzenetére
Kettőször is, eszebe ne jusson és eszedbe ne jusson. Test kábelt mindig legalább akkorára méretezünk mint pozitívat. Hátul biztonsági övnél is testelheted, vagy ahol a legvastagabb fémfelület van a karosszérián.
Attól, hogy nincs benne belső biztosíték nem jelenti azt, hogy nem is kell. 60-80A biztit kell az erősítő elé tenni ami az erősítőt védi.
A szűrő modul kikapcsolható, opcionális, ha aktívan hajtod akkor felesleges.
-
Lusu
aktív tag
válasz
punish3r #54237 üzenetére
a Mid HPF-et és a High LPF-et cseréld fel és jobb lesz
Mert ahogy te írtad egymásba érne a keresztezési frekvencia és csúnyán kiemelne abban a középső 3kHz körüli tartományban.
Nekem pl. a mélyközép (ha jól emlékszem) 2kHz-nél a magas 3,5-nél van vágva és így tűnik jónak. Ja igen 12db/okt meredekséggel
-
simi811118
aktív tag
válasz
punish3r #54196 üzenetére
A magasat én 3,15 - 2.5 - 2.0 kHz -en vágnám, 12dB-vel. Fentről indulva. Fordított polaritással a középhez képest. Közepeket meg fülre engedném fel hozzá, szintén 12dB-s vágással.
Hallózd meg, hogy ugyanazon a frekin összeszólnak-e. (Valszeg igen, de nem biztos) Ha igen, menj lentebb a közép vágásával.
A magasat 2k alá már nem engedném, a mélyközép meg - legtöbb esetben, főleg a bal oldali, a beépítési szöge miatt 3 - 3,5 kHz körül erősen esni kezd. Valahol itt kell megtalálni a jó beállítást. -
kacsa7
őstag
válasz
punish3r #53655 üzenetére
A Hicon jó választás, de járatni kell!
Én nem használnék különböző hangszórókábelt a mélyközépen és a magason, mert lehet egész máshol vesz el, vagy ad hozzá. A CLS-t sokan dícsérik. Én kácsából LSW15-öt használtam magason. Jó a teteje, de kissé ideges kábel. Ez néha jól jön, néha viszont már sok.
Egy ilyen rendszernél bevenném a kalapba a Sommer Orbit 225-öt is. -
törölt tag
válasz
punish3r #53655 üzenetére
Ha jó a kaszni akkor felesleges a testnek is kábel,csak egy potenciálra köss mindent. Rca-k mehetnek egymás mellett,nem kell 40-50 centire egymástól menniük.A 80 amperes bizti lehet jó,persze csak ha 4 ohm-on lesz hajtva.de akár a 100-as is mehet. Ha szeretnél másik erőt később,akkor inkább egyből vegyél 50-es tápot,a test árát tedd hozzá. Hicon Rca jó választás lehet
Hangszóróvezeték mehet a táp mellett,kicsi esély van rá,hogy zajos lesz
-
-
-
válasz
punish3r #52739 üzenetére
A PRS-el semmi gond nincs aktívon, a kicx6020 az, amivel küzdök. Bár most egész jó beállítást sikerült összehozni aktívban is, ennek ellenére elképzelhető hogy visszaállok passzív-biampra. Majd meglássuk...
"csatornánként mekkora terhelhetőségű erősítőket nézzek (4 csatis)?"
Ami a csövön kifér
Amúgy nem feltétlen a wattok a fontosak, a karakter néha sokkal többet számít. Pl. nekem a zx450 ~600w RMS-ével kevesebb kickem volt mint az MPS 2*36W-jával...
A hangszórónak van terhelhetősége, az erősítőnek teljesítménye.
-
válasz
punish3r #52736 üzenetére
No. Passzívban ugye van váltód, akkor a 4 csatornádat hidalhatod és lesz 2 hidalt kimenet, váltónként egy. Ha aktív lesz a rendszer, akkor 4 csatornára lesz szükséged, tehát nem tudod hidalni, mert ugye úgy csak 2 csatorna lenne.
RCA-ból magasra hicon ambience, audison best vagy khs321 mehet, utóbbi kicken is nagyon jó
-
kacsa7
őstag
válasz
punish3r #52706 üzenetére
RCA-ból legalább egy Kácsa KHS321-ben gondolkodj. Alatta pénzkidobás. Hangszóró kábelből vagy Cordial CLS225 vagy Kácsa FLW-LSW-t nézegess. Erősítőt csak használtan vegyél, különben 100eFt-ig nem fogsz találni olyan új erősítőt, ami fel fog érni a rendszer többi eleméhez. 20-40eFt között már vannak jó hangú 2-4 csatis erősítők használtan. Nekem is van pl egy Phoenix Gold ZX200-am, ami magasra nagyon jó választás lehet. Szettből a Rainbow SL abszolút mindenes. Én a DL szériát próbáltam, nekem már az is nagyon bejött. Ezen kívül a Tempo 6 még elég jó lehet, de a kolléga Voce szettjére is rámennék, mert hangváltó úgysem kell a PRS miatt, úgy az egy nagyon jó vétel lehet! Ráadásul akkor a kereted alatt megvagy belőle. Gyakorlatilag abban az árkategóriában amiben nézelődsz, a Kicx 6020-on kívül semmi sem biampolható váltós. Utána a legközelebbi biampolható a Focal PS165. 80PRS-el tudod vágni a szettet, így a váltót úgy sem fogod használni.
-
borat26
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.5TB HDD
- Katana GF76 11UG 17.3" FHD IPS i7-11800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- Bontatlan, régi, legális, szoftverek: Autodesk Maya, Lightwave 3D, Windows, Office, Norton, stb.
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest