- Milyen egeret válasszak?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Roli000 #31591 üzenetére
Mikrószálas M105 nem 205 akar lenni?
Mikrószálast felejtsd el helyette sárga rupes vagy fehér rupes és úgy rá az m205.Én értem,hogy láttál pár videot a mikrószálasról és rupes formuláról de nekem bármilyen über mikrószálasom volt 1autót sem bírt ki egyszerűen nem bírja a rupes random mozgását és szétkapja.
meguiars,sholl,nanolex nem arra a gépre van kifejlesztve.Makita P06000c géppet próbálgatom na az is egy más világ jó a gép de ....
[link] Jó gép de még én is csak próbálgatom melyik szivacs kombo megfelelő rá...Ha megnézed nincs a makitána úgy mint a rupesnek szivacs garnitúrája.
Mikroszálas vissza törlő rongyod milyen?Az is anno engem megviccelt és karistolt.
-
Formaster
addikt
válasz
Roli000 #31591 üzenetére
A mikroszálas visszakarcol, majdnem olyan durva, mimt a gyapjú. Még a sárga korong is közepes, szóval az sem tökéletes. Elsőre puha szivacs+3500 kéne, ha karcol akkor higítsd be. Bár a 3500 már nem kéne karcoljon. A 400-at letakarítottad rendesen?
A fekete meg tud viccelni, nem lehet h azok a karcok még a 400-al nem jöttek ki, csak a paszta feltöltötte?
-
-
Roli000
csendes újonc
Ez a gyapju korongos video.
https://youtu.be/3LJ83_0MMhw -
pincer01
tag
válasz
Roli000 #31585 üzenetére
Kicsit hozzá tennék a dologhoz igaz az én tudásom elég kevés de folyamatosan próbálok fejlődeni.
Nekem is B8-am van és olyan kemény a lakk rajta mint a teknős páncélja.
Én Scholl közepes pasztával és a közepes szivacsával próbálkoztam elsőre.Kb a karcok 70%át kiszedte.
Tovább próbálkoztam.
Rámentem Menzerna 400 + mikroszálas vágó korong és szinte azt mondhatom hogy a karcok 98% kijött.
Utánna a Scholl termékeit használtam finomitásra meg Rupes korongokat.Én egy csepp vizet nem tettem hozzá.
De itt vannak nálam ezerszer jobb és minőségi szakemberek akikhez ha elvinnéd a verdát jobban járnál. -
Formaster
addikt
-
Formaster
addikt
válasz
Roli000 #31579 üzenetére
Ez egy erősen mosó és ... karcos felületnek tűnik. A német autókra nem jellemző a puha lakkozás, miből gondolod, hogy ez az? Mutass egy olyan részt is amit már políroztál, de maradt benne karc. Ez nem hinném, hogy az, mert ha annyira puha lenne, akkor az a mély karist is könnyen kijönne.
-
KisBundi
őstag
Mivel lehet megállapítani, hogy egy autónak milyen kemény a lakkozása?
-
-
HUTCHDB
nagyúr
Erdeklodnek, hogy van- e valamilyen megoldas apro kavicsfelverodesek kezelesere, eltuntetesere?
A hatso ajto, kuszob, hatso sarvedo iv aljan kb. 15 cm x 15 cm-es teruleten szinte feherre (alapozora) koptattak a nagyon apro kavicsok.
Mit ajanlotok ? -
Formaster
addikt
Mit próbáltál eddig? Ha jól sejtem, akkor az extra puha szivacs és a finom paszta is karcol. Két lehetőség van, az egyik az un. KMB azaz Kevin Brown Method. Itt polírpasztát higítasz vízzel és ezt küldöd az extra puha szivacsra, de időnként kimosod, mert ami lejön lakk, visszakarcolhat. Ha ez is karcol, akkor először bepasztázod a szivacsot, amit rögtön ki is mosol, de annyira, hogy maradjon benne egy kis anyag, ami a kenést biztosítja és utána vizesen polírozol. Ehhez egy flakonba vizet raksz és állandóan spricceled a felületet, hogy ami lejön lakk, az ki is repüljön a szivacs alól. Az ilyen munka biztos, hogy meg fog szivatni, van rá esély, hogy nem lesz tökéletes a végeredmény, de ez a maximum, amit ki tudsz hozni belőle.
-
Roli000
csendes újonc
Sziasztok , extra puha lakk polirhoz van valkinek jol bevalt trükk ?
-
Petyyyyy
addikt
Ma érkezett meg a feb 26-án leadott Colourlock-os rendelés - 1L Intenzív bőrtisztító és 1L Leder protektor bőrápoló. A szépséghiba, hogy a szállítási cím helyett a számlázási címre kézbesítették a csomagot.
Nincs pánik, úgysincs elég jó idő a bőrtisztításhoz most. -
weres78
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #31563 üzenetére
Sajnos nem tudok, már évek óta nem vállalok alvázvédelmet és amit használtam megszűnt, még a cég is ami gyártotta.
Amit használtam az egy fehér port képzett amikor megszáradt. Ez a fehér por leseperhető volt szárazon, alatta tökéletesen fémtiszta felület. Ha bevonatra került nem okozott problémát, onnan is leseperhető volt száradás után. Ilyesmit keress egy festékboltban, vagy hátha valaki ajánl itt.Hallgass Dodira, közben megelőzött. Az én ismereteim már elavultak.
-
törölt tag
válasz
T0mBd1gg3R #31563 üzenetére
korant:
Az előkészített felületre ecsettel, mártással vagy szórással 2 rétegben vigyük fel az előzetesen felkevert készítményt.Az első rétegnél 5-30% vízzel hígíthatjuk a szert, a második réteg már nem hígítható. A két réteg közötti száradási idő kb. 1 óra. A bevonat színe száradás után fekete.
Hatását fémes, illetve rozsdás felületen fejti ki, ezért az előzőleg már lefestett felületeken csak a rozsdásodott részeket kezeljük.
Kültéri igénybevétel esetén időjárásálló zománcfestékkel át kell festeni.
Ha én csinálnám: Korant+epoxy 2k-s alapozó +alvázvédő anyag jobb féle
-
-
weres78
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #31553 üzenetére
Igen arra gondolok, hogy teljesen száraz legyen a felület mielőtt rámenne a bevonat. Nedves felületen jobb esetben nem is tapad meg egyáltalán, rosszabb esetben később dobja a bevonatot amikor már kikeményedett.
Egy rozsdaátalakító is elég alaposan rozsdamentesíti a felületet, ráadásul nem lesz tőle nedves amitől újra oxidál valamennyit. -
jozsi252
veterán
Hmm nem gondoltam volna hogy így lehetséges. Ha semmiképp sem kapsz, akkor esetleg csatlakozz be egy Slim's -es rendelésbe. Néha én is szoktam rendelni, múltkor 4-en jöttünk össze, illetve most nemrég is volt egy kis csoportos vásárlás. Meguiars Super Degreaser (3.78 Litre). Szállítási díj egyedül nem annyira éri meg, de ha 3-4 ember összejön akkor már egyből megéri.
Legközelebb én szerintem május fele fogok csak, ha addig nem kapsz akkor írok és beszállhatsz, aztán elpostázom neked. -
d4d
aktív tag
válasz
jozsi252 #31557 üzenetére
Az alzaval az van hogy elvileg valami átalakítás folyik az oldalon, emiatt került le egy csomó minden, több kategória is, nem csak az autós téma. A probléma, hogy semmi konkrétat nem tudtak mondani hogy ez mikor áll helyre. Tudom, hogy mielőtt lekerültek többek közt ezek a Meguiar's cuccok is, a D108-asból volt raktáron, de egyébként kérdeztem, mondom ha nem lehet emailen keresztül leadni a rendelést (mert ugye a weboldalon keresztül nem lehet a fenti probléma miatt) akkor mi lesz azokkal a termékekkel amik raktáron voltak? erre nem jött válasz, de végülis kiderült hogy ők is a cseh központból szerzik be a cuccokat, tehát itt nekik Mo-n nincs is külön raktáruk. Aztán ezért nyaggattam őket hogy ugyanmár, ha amúgy is kintről hozzák a cuccokat, akkor miért nem tudják beszerezni és elküldeni a Degreasert ami természetesen a cseh alza oldalán ott virít az összes többivel együtt... hogy ennyire rugalmatlan legyen egy kereskedő.. ilyet még nem láttam, már ez is hogy ragaszkodik a webshopból történő rendeléshez. A porzsákot a porszívóba évek óta emailen keresztül rendelem a webshopot azóta nem nyitottam meg, csak megírom mailben, hogy kérném a szokásosat és rá két napra itt van, számlával mindennel együtt. Mit kell ezt bonyolítani.
Visszatérve a rendelésre. Az APC-t annak ellenére megtudtam rendelni, hogy már rég nem volt elérhető az alza-n. Ez úgy lehetséges, hogy még tavaly betettem a kosárba, de nem rendeltem meg csak ott volt és most amikor láttam, hogy már semmilyen Meguiars termék nincs fent és eltűntek a kedvencekből is akkor rögtön lecsaptam rá, ugyanis a kosárban ez a termék továbbra is ott maradt és rendelhető állapotban volt (ha rákattintottam a linkjére akkor se jött be semmi egyébként)! Kedd este ment a rendelés, péntekre itt volt a csomag a MOL kútnál (posta pont). Ezt most is megtudnám ismételni! Ezért keresek olyat aki Super Degreaser-t rendelt, mert ő ugyanúgy megtudná ismételni a rendelést mint én.Itt a kép a kosárról, jelenleg is elérhető, szóval így maradt egy kis rés a pajzson
Kb két hete rendeltem akkor még egy ezressel olcsóbb is volt.
-
jozsi252
veterán
Sajnos azt nem tudom megmondani, de szerintem nagyobb gyógyszertárak valószínű hogy tartanak készleten, vagy ha nem akkor lehet hogy rendelést lehet leadni.
Meguiar's-al kapcsolatban annyit tudok tanácsolni hogy Fra-Ber-es Szirmai Dávidot keresd meg, nagyon rendesek, lehetséges hogy tudnak szerezni!
Az a baj hogy hiába van benne a kosárba, ha már a webshop a nagykerből nem tudja beszerezni akkor kakukk. Szerintem ügyfélszolgálatos rosszul tudja, mert ilyen esetekben a rendelést vissza szokták mondani, nem hiába került le a webshopról. De ne legyen igazam.
-
d4d
aktív tag
válasz
jozsi252 #31555 üzenetére
Köszi jozsi, rád lehet számítani. Gyógyszertárakban vajon lehet ilyen mérőhengert kapni vagy csak netes rendeléssel lehet hozzájutni? APC kikeveréséhez 50ml-es fecskendőt használok + van egy 500ml-es mérőpoharam, de ez a hengeres dolog is tetszik.
8-9kért azért nem vennék kendőt, főleg így hogy a mosás még nincs 100%-ra megoldva. Néztem az LE termékeit ránézésre jók, küldött pár képet az itthoni forgalmazó, szépen be vannak csomagolva gyárilag is védve vannak portól ilyesmiktől. Náluk is vannak 800/1100/1200/1800gsm-es kendők. Nanolexnél is érdeklődtem a mosószer miatt, érdekelt a szavatossági ideje is, elmondásuk szerint a jelenlegi készletük, (nem csak ez a linkelt mosószer, hanem az összes) nem régebbi mint 1 hónap és 2 évig lehet felhasználni őket.
ui, továbbra is keresek olyat aki korábban rendelt az alza.hu-ról Meguiar's Super Degreaser-t (D108, 3,78L). Kérem keressen meg privátban. Sajnos néhány hete vagy 1-2 hónapja kikerült a kínálatból a komplett autókozmetikai témakör és az ügyfélszolgálat elmondása szerint belátható időn belül nem is kerül vissza.. viszont aki korábban rendelt ilyen vagy más Meguiar's terméket, annak ott kell lennie a vásárlási előzményekben és ilyen módon megismételhető a rendelés. Én is megtudnám rendelni az D101-es APC-t, ezt jelenleg sehogy máshogy nem tudja szállítani az alza, külön kérésre sem, ragaszkodnak az oldalon keresztül leadott rendelésekhez. Kár hogy a többit annak idején nem raktam a kosárba csak simán a kedvencekbe.. most azokból is lehetne rendelni. Ezzel a kosárba rakós trükkel ki lehetett volna játszani a mostani rugalmatlan rendszerüket.
+ most nézem a kendősöknél is van mosószer, esetleg ezt ismeri valaki?
-
jozsi252
veterán
Munkahelyen mi (gyógyszeripar) használunk ilyen kalibrált mérőedényt, azok elég húzósak de gondolom neked a sima is jó lenne.
Mérőhenger néven keress rá, ki fog dobni egy csomót a google.Nanolex-nek a szárazoló törölközője azt tudom hogy marha jó, rengeteg vizet képes magába szívni és nem csíkoz! Cserébe 8-9k.
-
d4d
aktív tag
Nanolex termékekkel és Liquid Elements (LE) mikroszálas kendőkkel van itt valakinek tapasztalata? Nanolextől elsősorban a mikroszálas kendők mosására készült cuccuk érdekelne és a tisztítószereik. Az LE kendők meg úgy általában.
Chemical Guys-tól miket érdemes megnézni, takarítással kapcsolatban? Nem a bevonat, waxok érdekelnek, hanem APC-k, gumi, műanyag ápolók, samponok ilyesmi. Ugyanez a kérdés a Carpro esetében is, de itt elsősorban a PERL-re lennék kíváncsi. Ismertek Meguiar's termékekhez hazai forrást? Az Autoglym Magma-t (vagy a Liquid Clayt), Polar Blast-ot próbálta valaki? Utóbbihoz linkeltem egy videót, a 36. mpnél látható két "mérőedény", ilyeneket honnan lehetne szerezni? -
válasz
weres78 #31551 üzenetére
Köszönöm a tapasztalatokat!
Mire gondolsz? Hogy nehogy nedves maradjon az alvázvédő alatt? Házilag gondoltam, emiatt az idő nem olyan kritikus tényező, bőven lenne ideje megszáradni. És azért homokszórással sokkal alaposabban lehet rozsdamentesíteni egy felületet szerintem. Levegős esetén brutál dzsuva lenne és az alvázról is nehéz lenne a homokot letakarítani. -
weres78
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #31549 üzenetére
Nem vizezném össze az alvázat alvávédelem előtt ha nem muszáj. Szárazon takarítanám le, drótkorongga/kefével, csiszoló koronggal/vászonnal/papírral. Ahol laza az alvázvédő lekaparnám valamivel, esetleg ott is jó a csiszolókorong ha odafér. Ha nem akkor akár egy spakli vagy egy kaparóvas.
Minimális por nem probléma ha marad, a többit szépen le lehet takarítani szárazon.
Ha lejött a felesleg (kosz, fellazult alvázvédő, rozsda), akkor a korrodált részekre valamilyen rozsdaátalakító.
Ezután ha akarod alapozhatod, de van sok jó alvázvédő ami mehet közvetlenül fémre is.
A spray témát hanyagolnám, ha nem csak egy kis részt akarsz javítani, bár abban az esetben is inkább ecset. Jobban bedolgozza az anyagot, és ha van időd (gondolom van ha magadnak csinálod) alaposabb munkát tudsz vele végezni. Esetleg ott fújnék akár sprayből, ahová nem férek oda ecsettel.
Ebben az esetben maszkolni is csak ott kell, ahol nem akarsz alvázvédőt de különben összekennéd. Kipufogót mindenképp, mert egy jó ideig büdös lesz mikor ég róla az esetlegesen rákerült anyag.
Ha szórod az anyagot, akkor érdemes az egész kocsit letakarni kívülről. Maszkolhatod például takarófóliával a küszöb külső szélétől körbe. De akkor hozzájön még a már említett kipufogó (ha le nem szeded, ami nem ártana, mert alatta is ildomos normálisan megcsinálni!), futómű azon részei amit nem akarsz összekenni vagy mert látszik, vagy mert gumi aminek nem tesz jót az alvázvédő, illetve a motortér. -
Kereplő
csendes újonc
Sziasztok,
kb. másfél éve vettem meg kedvenc kis autómat (persze fekete), amit végre úgy magaménak érzek; rájöttem, hogy a vele való foglalatoskodás, szépítgetés az egyik legjobb nyugtató zen-gyakorlat, és ennek megfelelően rabja is lettem.
Először a redditen, szakmai fórumokon, YT-n nézegettem körül; kipróbáltam azokat az eszközöket, eljárásokat, melyek beilleszkedtek a logikai láncba és nem tűntek túl nagy hülyeségnek. Sok mindent tanulgattam (messze nem eleget) magáról az autókról, a fényezésről, beltérről, anyagokról, eljárásokról. Ez egy egész kis Univerzum!
Természetesen minden létező hibát elkövettem
mindegy, azzal vigasztalom magam, hogy megálltam, hogy nagyobb bajt ne okozzak. (kövi lépcső lesz ezeknek a hibáknak a kijavítása, egyenlőre a "fear factor"-rel küzdök és Darren-videókból próbálok erőt meríteni)
Amiért ezeket leírom, az azért van, mert szeretnék küszönetet mondani ennek a csodálatos kis közösségnek, amit három hónapja fedeztem fel. Átrágva magam az utolsó év anyagán csak lesek.
Köszönet a sok tudásmorzsáért, okosságért. Külön köszönöm a régiek és profik önzetlenségét és *türelmét*.
Valahogy tiszteletet érzek belőletek áramlani az autóápolás kicsit őrülete felé, szerintem rajtunk kívül nem sokan értik (drága kis feleségem biztosan nem, hehehehe).Ha nem bánjátok, most leülök ide, figyelek tovább, de most már megpróbálok visszaadni valamicskét és is, ha lesz mit
-
Érdeklődnék, megfelelő módszer lenne-e házilagos alvázvédlemre a következő:
- Magasnyomásúra csatlakoztatható vizes homokszóró a felületi rozsda eltávolítására
- Sima magasnyomásúval eltávolítani a homokmaradványt
- Cinkes alapozóval alaposan befújni (mit kell kiamszkolni? Futóműalkatrészek, stb érdekelne)
- Fekete alvázvédő spré applikálásaMindezt valamilyen rámpát kölcsönkérve csinálnám meg.
-
bump3r111
tag
válasz
Formaster #31542 üzenetére
Én is rendeltem Valetpro Prewasht, alig várom hogy kipróbáljam csak inkább megvárom míg jobb idő lesz és nem esik le a kezem... Viszont nekem ez a spriccelősdi meg kézi habosító nem annyira adja, pár hét alatt tönkrevágtam egyet.
Arra gondoltam, a Karcherek tudják ezt a plug and clean-t, ilyen saját flakonokat belepattintasz a magasnyomásúba és azza keveri a vizet. Ebbe ha beleraknám a citrus pre washt, az hülyeség?
Vagy szerezzek be egy normális habosítót (MJJC) ? Néztem egy két videón hogy snow foam készítő lance-el magasnyomásúba nem olyan hatékony a valet pro, mint ilyen kézi sprickolóvalMost akkor hogy van ez? Lehet már túlmisztifikálom ezt az egészet.
-
weres78
senior tag
válasz
Remekelek28 #31536 üzenetére
Nem emlékszem a videóban mit használ a csaj, nem is amiatt néztem meg anno amit csinál, hanem mert bejött a Nő. Mondjuk most is bejön.
Ha végképp csiszolni akarsz amit gyakorlat nélkül !!!határozottan nem javaslok!!!, akkor talán a vizes P2000-es papír megfelelő lehet. Természetesen csak kristály tiszta felületet szabad csiszolni!
A P2000 csiszolás nyomkat viszonylag egyszerűen ki lehet polírozni a pasztával amit javasoltam.A szettet én Ebay-en nézném meg, bár biztos van Magyarországon is.
-
Formaster
addikt
-
-
Formaster
addikt
válasz
focvis #31531 üzenetére
Én száraz, hideg karosszeriára nyomom, csak ahol koszos, kb váll övig + első hátsó szélvédő. Ha jó wax van alatta pl fusso akkor 99-100%-ban lejön minden bogár, persze kérdés mennyire húsosak és mióta kokszosodnak az elemen
Persze azért a jó waxnak nem árt ha jó polír is van alatta, mert a karcokba ugye jobban beletapad minden. Nálam tükörpolír+fusso+valetpro szépen bevállt, a Servfaces azért akarom tesztelni, hogy ne áruljak zsákba macskát.
-
weres78
senior tag
válasz
Remekelek28 #31525 üzenetére
Nem tudom hol nézted, amit mondok általánosságban mondom. 25000 ft-ért szerintem nagyjából lesz eltűntetve a karcok nagy része. Azt nem hiszem hogy valaki elvállaja körbe az egész autót lepucolja, gyurmázza, maszkolja, csiszolja ahol kell, durvázza ahol kell, finisheli. Lehet van ilyen, és akkor én vagy szkeptikus.
ITT egy videó. Magadnak ha bátor vagy valahogy így tudod megcsinálni. Én nem mernék nekiugrani, és Neked sem ajánlom. Ez picit ilyen hobbi-tűzszerészkedés. Ha netán kicsit túl csiszolod, vagy nem megfelelő technikával csiszolsz máris nagyobb a cumi mint most.
Hogy konkrétan választ is adjak, én vennék egy 250ml-es menzerna 400 pasztát, és néhány mikroszálas kendőt (Összefoglalóban). Azzal kezdeném polírozni a patyolat tiszta felületet. Ha egy ilyen karcos bevonatot 3-4 ismétlésen keresztül polírozol kézzel a fenti pasztával akkor kapsz egy korántsem tökéletes, de a jelenleginél lényegesen szebb felületet.
-
Formaster
addikt
válasz
focvis #31527 üzenetére
Én ugyanezt csinálom, csak szegyen szemre fél éve nincs semmi a saját autómon, mert finoman szólva idő és energia hiányban szenvedek, de amíg fussozva volt, addig elégedett voltam az eredménnyel. Heti 1 valetpro + érmés mosás, havi 1 kézi = folyamatos tiszta autó, kevés gond.
Most Servfaces menne fel, ha lenne időm a sajátomra. Egyébként az űrtaltalom kérdés függhet habosítótól, mert a Birchmeier beton kemény, kocka habot köp, ahogy láttam ilyet nem sok márka tud.
-
Formaster
addikt
válasz
Remekelek28 #31522 üzenetére
Japán? Vagy milyen autó ez? A japanok/koreaiak szép lágy lakkozásúak.
A 25 ezre polír elég karcsú, nem tudom itt mennyiért dolgoznak a szakik a topikban, de ezt egy számlás helyen felejtsd is el. Ha levonod az adókat, bérleti díjakat gyorsan kiadja a matek, hogy 2-3 óránál többet nem foglalkoznak vele, ami édeskevés.
Az említett karcok határesetnek tűnnek, nem garantált hogy eltűnnek, lehet hogy csak egy részük, de ami megmarad is jobb lesz, mert azon is lágyít a polír.
-
d4d
aktív tag
Sziasztok rég jártam erre. Néhány hozzászólással fentebb szóba került a tetőkárpit téma. Leírnám én hogy csináltam. Adott volt egy durván húsz éves autó (Polo 6N1). Hozzávalók: Cuies 400gsm-es kendő (zöld), Autoglym Super Interior Clean (ipari, 5 literes kiszerelésem van) 1:10 arányban hígítva. Gyakorlatilag újjá varázsolta a tetőkárpitot és a fogantyúkról is olyan könnyen szedte le az évek alatt rárakódott mocskot hogy öröm volt nézni. 2-3 fújás a tetőkárpitra egy kisebb területre és azonnal töröltem is a kendővel, így mentem rajta végig szépen fokozatosan. Semmiképpen nem szabad áztatni és agyonfújkálni. Szinte biztosan ugyanilyen jó ehhez a beltér samponjuk is, csak az interior clean kb 9e ft / 5 liter szóval ár érték arányban össze sem hasonlítható a 3000ft+os 500 milis beltér samponnal.
Más téma. Tavaly amikor megláttam hogy az alza.hu-n keresztül rendelhetőek Meguiar's termékek nagyon megörültem, elmentettem egy csomó mindent a kedvencekbe, sokáig nézelődtem, de nem vásároltam semmit. Addig húztam az időt amíg egyszer csak azt vettem észre idén, hogy minden eltűnt az elmentett cuccok közül. A komplett autós részleg lekerült az oldalról... eltűnt az összes Meguiar's cucc.
Szerencsém volt mert a kosárba még tavaly beraktam egy D101-es APC-t, ez valamiért ott maradt és ilyen módon megtudtam rendelni annak ellenére, hogy a mai napig nem elérhető az alzan. Viszont kellene egy Super Degreaser is (D108), jól van írok az alza-nak egy emailt, hogy mi a helyzet miért tűnt el minden. Jön a válasz hogy az oldalon valami karbantartás folyik blabla, belátható időn belül nem kerülnek vissza ezek a termékek. Remek, mondom és hogy lehetne mégis rendelni egy Super Degreaser-t. HÁT AZT SEHOGY csak az oldalon keresztül lehet rendelni, ami nincs fent azt nem lehet. Itt hozzáteszem hogy ők is a cseh központból kapják a cuccot tehát fogalmam sincs miért nem lehet ezt megoldani.. de hát mondom itt az APC a kosaramban ha akarom újra megtudom rendelni.. és ez sincs fent az oldalon.. de semmi csak hogy nem lehet és így meg úgy. Beszarok hogy hogy lehetnek ennyire rugalmatlanok. Kintről meg nem tudok rendelni...
Teljesen véletlen nem rendelt valaki itthon az alza-tól egy D108-as Meguiar's Super Degreaser-t (3,78L) korábban? Mert akkor neki, ahogy nekem is az APC, ott van a vásárlási előzményekben és ilyen módon újra meg tudná rendelni. Vevő lennék rá.
ui. a Meguiars APC rendelésével maximálisan elégedett voltam, csomagolás, szállítás, a termék stb minden rendben volt, ez volt az első rendelésem az alza-tól. Maximum annyi, hogy semmilyen magyar leírás nem jött mellé, de nem egy bonyolult dolog ez..
-
weres78
senior tag
válasz
Remekelek28 #31522 üzenetére
Mindenképpen magadnak fogod csinálni?
Mennyi a keret amit rá akarsz/tudsz költeni? Esetleg van polírozó géped, vagy tudsz szerezni? Van bármid, wax, korong, mikroszálas kendő, szilikoneltávolító... ? -
Remekelek28
őstag
válasz
Formaster #31517 üzenetére
Ilyesmi,de sajnos több is van a kocsin és nem sejteném,hogy volt ezelőtt csiszolva. Jó 10 éves a kocsi. Gyári fényezés. Nemrég vettem.
Azok a szerek,amiket ajánlottatok,csak kitömik ,vagy csiszolnak is? A tescoba csak turtle tubusos pasztát találtam.
Gondolom az általatok ajánlotak inkább autosboltban kaphatóak.
Igen a 2500 lehet jobb,de rátok bizom. Ha van konkrét cucc ami jó és nem csak átmeneti,azt szivesen kipróbálom. -
j.bravo
addikt
válasz
Remekelek28 #31508 üzenetére
Tudod, vannak akik kepben vannak valamennyire, de ennek ellenkezojet mutatjak csak azert, hogy a tobbiek heves reakcioit kiprovokaljak. Ez nem szep dolog.
Ellenben valoban nem tudni valamit, es kerdezni nem bun, sot dicseretes ha az ember tudast akar szerezni.
Mint jeleztem, ez utobbi esetben elnezest kerek! -
Formaster
addikt
válasz
Remekelek28 #31515 üzenetére
A 2000-es csiszolás már viszonylag durva, ha nem vigyázol pikk-pakk lekapod a lakkot, főleg ha már volt csiszolva. A 2000-es után kellene még finomítani 3000-el és utána polír, mert még a 3000 is matt finisht hagy. Vagy kapásból 2500-al csiszolsz és utána polír, de jobb lenne csak polírral dolgozni, ha már csiszolva volt. Azt még nem árultad el, hogy egész autó, vagy csak néhány területről van szó.
-
-cobra-
aktív tag
válasz
Remekelek28 #31515 üzenetére
Szerintem jobb ha nem nyúlsz hozzá (se 2000-res papírral, se wd40nel, se ciffel és társaival). Az ajánlott márkák közül válogass, különben a házi praktikákkal, nagyobb kárt fogsz tenni.
-
Remekelek28
őstag
válasz
Formaster #31512 üzenetére
Bevallom nem ajánlotta senki a wd-t,hanem videokon láttam,de ha az is csak átmeneti megoldás,akkor tárgytalan.
Szerintem az ami csak feltölti a karcot ,sem jó megoldás.
Valamilyen formában a csiszolás lenne jó.
Nekem 2000 es smirdlivel csinálta egy profi fényező.
És jó lett,illetve az 20 mosás után se jön vissza,hisz ott egy réteg le lett csiszolva.
Viszont erről videot nem nagyon találok.
Képet töltök fel nemsoká. -
weres78
senior tag
válasz
Remekelek28 #31503 üzenetére
Formaster jól beszél, ha esetleg még képet is tudsz keszíteni a karcokról amit el szeretnél tűntetni, még jobb!
-
Formaster
addikt
A rend megzavarásának elkerülése érdekében!
Először is néha tényleg segít is és nem is kategória, amikor valaki beböffent 1-2 szót, de ez nem ide tartozik. Kinek, milyen a stílusa az magán ügy amíg a szabályzat keretein belül van a hsz, akit zavar tiltsa le az illetőt és nem látja a hozzászólásait.
(#31503) Remekelek28: Jól gondolod. A WD40 semmire sem jó. Egy olajos réteget képez, ami átmenetileg fedi a karcolást, de nem ezt keresed. Jó lenne tudni milyen autóról van szó, milyen szín, volt-e már fényezve és akkor tudunk egy konkrétabb anyagot ajánlani, de ha egy teljes autóról van szó, akkor talán jobb lenne egy szakemberhez fordulni. Átmeneti megoldás lehet az Autoglym Resin, ami egy karc feltöltő, de nem tudom milyen hosszan marad fent.
(#31501) ginola: Tudtommal a hydro szárazon is vihető, de talán pont abban van a poén, hogy nedvesen egyszerűbb
-
Attix70
aktív tag
válasz
Nekem is ilyen tapasztalataim vannak ezzel a "szakmai" topikkal (kivéve Formaster, csak ő adott segítséget). Nem is tudom hova kéne fordulni ahol segítőkészek a témával kapcsolatban. Egymással jól el tudnak írogatni (miért nem privibe teszik ?). Laikus számára érthetetlen rövidítéseket írnak. Azért figyelem a topikot hátha okosodhatok a témába.
-
h1mpi
félisten
válasz
Nem kell megsértődni, de ez "szakmai" topic és ezt olvasni fáj mindenkinek, de a segítség is jött szerintem...
-
törölt tag
válasz
Hát aki ajánlotta a wd40-et úgy mond polírozásra az is egy nagytudású lehet.Ennél már csak az volt jobb,hogy a gyerek a régi 1990-es toyota cellicáját olcsó motor olajjal kencézte át mert az a legjobb wax és ultra fényt ad.Gratula hozzá.
Ne vegyél csiszolópapírt ha még nem csináltál ilyent.3M,MENZERNA,meguiars,WOLF,RUPES,SHOLL ezekből válogathatsz...
-
válasz
Helló!
Olvasd el gyorsan az összefoglalót, mielőtt - jogosan - leharapják itt a fejed. -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Melyik most a jelenleg legjobb karceltávolitó paszta,v módszer? Olyan érdekelne,ami nem elfedi,betömi,hanem lecsiszolja a réteget. A wd 40 et sok helyen ajánlják,de véleményem az,h az is csak elfedi és 2 mosásig tart.
Ha vestek 2000 es vagy 3000 es papirt ott mire kell ügyelnem és mennyi ideig csiszoljam? Talán ez az egyedüli mrgoldás hosszú távra ugy tudom. -
JHONNY 79
aktív tag
válasz
bippeti #31492 üzenetére
Nekem is ilyen gépem van, otthoni, hobbi célra teljesen jó. A habosítóval nincs semmi baj, használd nyugodtan, de ha tönkremegy akkor cseréld le az ajánlott MJJC-re.A olcsóbb Lidl féle magasnyomásu mosó habosítója valóban vacak, de ezt elég jól lehet használni.
Formaster: A gyurmázással nem karcolódik az autó, nem csak polír előtt ajánlott?
-
ginola
addikt
Hydro felvihető szárazon, mint a reload?
Nem bántja így a fényezést?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest