Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norrberth
addikt
Sziasztok! autómosó sampont milyet ajánlotok? mikor megmosom tiszta fehér az egész autó a klórtól!
Utána leszoktam fújni clinnel áttörlöm egész jó fényt ad neki.
ui:. minden paszta fos vonzza a port mint az ítélet..
-
Charley76
csendes tag
Hali
Dodi mester egy tanacs kene lefujom az acel felnimet 2K festekel. Elvileg van benne lakk mert spraybe toltettem es nem lattom hogy mit loknek a sprayba. Szerinted ha rafujnek meg lakkot artana valamit?
-
TayRol
nagyúr
Holnap megyek Visegrádra esküvőre, Újpestről. Lesz kb. egy bő órám átérni, de előtte le akarom mosatni a kocsit valahol, ami útba esik. Van tippetek, hogy hol érdemes? Kézi mosó előnyben!
-
törölt tag
A festéket a nagynyomású szedte le a szer nem bántja a fényezett felületet.
-
válasz
#42667776 #17686 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsot!
Végül sima fehér lakkozás lesz az autón - nevetséges, de egy Golfhoz ez is feláras (36 800 Ft, az enyém esetében szerencsére 0 Ft); nem vitt rá a lélek, hogy a 260 ezres árat bevállaljam a gyöngyházért.Még törpölök, hogy mi legyen - bejött a Zaino is a képbe. Fontos, hogy a saját magam munkájában gyönyörködjek.
(persze, ha el nem tolom
)
Szép lett a felni!
@(#17687) bitpork: Hoppá!
@Morris: máshol már írtam - csak mielőtt még azt hinnék az itteni fórumtársak, hogy Munezzel szivárvány színű zászlókat tűzünk ki a gépsárkányokra - kizárólag autót ápoltunk a telefonban.
-
-
törölt tag
fokvis Használom a Wolf termékeket és nyugodt szívvel merem ajánlani a Body Guard-ot, ha szeretnél egy kis extra csillogást, akkor előtte egy Nano Glaze mehet rá. Ha, csak a kemény viaszt használnád, akkor egy Eraser-es lemosást én is javasolnák a tiszta felület elérése érdekében, BG mehet fóliára is.
Egy kis mai játék, hosszú ideje beágyazódott fékpor tisztítása Wolf Deironizer-el
-
-
Norbi696
csendes tag
c.quartz előtt ne kenegessétek alkohollal, csak eraserrel, mert olajfoltos lesz a verda, nekem a 6R-es polóm ilyen lett, tanultam belőle, a skyactív 6os mazda már csak carpro-s cuccokat kap , semmi patikás alkoholt !
-
Norbi696
csendes tag
Szia Dodi,
tegnap a fővárosi állatkertnél muszáj volt fa alá parkolnom, máshol nem volt hely, utálok fa alá állni mert tudtam hogy ez lesz, de nem volt máshol egész retkes környéken hely, nya szóval tiszta gyanta lett a kocsi, carpro csodás autokozmétikájával , mivel tudom ezt a retkes gyantát eltüntetni ?Hazafelé 1 órás dugóvolt pesten, 120 km innen pest de pesten ugyanennyit lementem :-) érdemes nagyvárosban lakni -
válasz
MunezXBK #17677 üzenetére
Köszönöm, pár kérdés:
1. Fullosan lemosás alatt egy alapos samponos lemosásra gondolsz?
A cél az, hogy védjen az apró karcok és a madárszar maró hatása ellen. Továbbá jó lenne, ha a kezelés után könnyebben lejönnének a bogarak az autó elejéről.
2. Ezt tudja az SRP?Írod, hogy a C-Quartzot alkohollal át kell kenni.
3. Gyógyszertári "tiszta alkohol" jó erre? Kb. 1 liter elég?Írod, némi érzék kell hozzá.
4. Szoktam waxolgatni. Ennyi vajon elég?Kicsit idegenkedem a AG termékektől, túl nagy a hype körülötte; szívesebben használnék valami mást. Aztán lehet, hogy ez teljesen hülyeség és szuper termékeket adnak - még sosem használtam AG-t.
Jobban vonz - általánosságban - a Wolf's, ezt se használtam még.A C-Qurtzban meg az állítólagos 1-3 évig tartó szilícium-bevonat szimpatikus (madárszar, karcok, bogarak ellen).
5. Ha esetleg teszek rá fóliát előre (pl. ahol h1mpi ajánlotta), akkor melyiket előbb - quartz/SRP/bármi, vagy a fólia? A fólia megtapadása miatt kérdem.
-
-
válasz
MunezXBK #17674 üzenetére
Az alját (lökhárító alját, küszöböket) meg a téli kereket gondolom. Végső esetben a garázskapura jó lesz.
Más: Már ki akartam kérni a véleményed: mit kenjek (én magam) új verdára: C-Quartz-ot, vagy valami mást?
Szeretek pöszmörögni az autókkal, nem gond ha sűrűbben kell waxolni, de a kvázi legjobbat szeretném, még értelmes ár mellet. -
Ma vettem MOL kúton 3000 Ft-ért Gardena mosókefét, kellett hozzá 10 pont amit egy tankolás után hozzámvágtak.
Ha valakit érdekel, szerintem bőven lehetnek még készletek, de augusztus 31-ig tart csak az akció.
Természetesen nem ezzel tervezek teljeskörűen autót mosni, de erősen dzsuvás, alsóbb részek és kerék lemosásra jó lehet.
Sima mosókefét akartam már venni, de sehol nem jött szembe. Ehhez képest ez minőségi cucc ÉS rácsatlakoztatható a slagra. Adtak hozzá 10 db szappanrudat (?) is (a képen balra). -
Troy.
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek!
-
FeRRaR1
őstag
A kolléga ajánlásán kívül, a sima Mr Muscle ablakmosó is jó mikroszálas kendővel, de nekem van egy 3M Glass Wipes a kesztyűtartóba mindig, az leszed mindent.
Háztartási megoldásnak jó az alkoholos vatta/rongy, csak a ragasztó maradványra, utána mikroszálassal átmenni az egészen.
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Szélvédő belső felületén ottmaradt egy matrica ragasztós része. Mivel tudnám eltüntetni maradéktalanul?
-
BigBlackDog
veterán
-
g4bb3r
tag
válasz
BigBlackDog #17663 üzenetére
Ő ki? Nem mond semmit ez a név sajnos.. webshop?
-
g4bb3r
tag
Van olyan autóápolási szaküzlet Bp-en ahol meg lehet venni mindent egyszerre? Szilikonos lehúzó, műszerfalápoló, szükséges dolgok , etc etc. Elkezdtem összeszedegetni neten de inkább elmennék valahova megvenni.. Pedig már majdnem megrendeltem a szilikonos vízlehúzót alibabán
-
Beri78
őstag
Sziasztok!
Belsőt szeretnék takarítani.
Ahogy kivettem a nagy üzletekben kapható dolgok nem igazán jó termékek, ezért a sok hozzászólásból az Autoglym Interior Shampoo lett a választott. Akkor ezzel a teljes beltért tudom "takarítani"? Tehát pl a műszerfalat is, műanyag elemeket? Vagy ahhoz más cuccokat használjak inkább?(azért nem akarok tízezreket kiadni mindenféle okosságra)
Hogy kell ezt használni? Milyen kendőket kell hozzá venni? (a videó nem egyértelmű nekem, hogy mikor mivel törlöm át)
Köszi a segítséget! -
-cobra-
aktív tag
válasz
DNReNTi #17657 üzenetére
Nekünk egyszer az Avensisre úgy tették fel az anyát, hogy a légkulccsal valahogy félrekapatta a nagyokos. Persze a következő cserénél vették észre egy másik helyen, menetet kellett javítani rajta, plusz egy új szett anyába került.
Ja és a gyári dísztárcsát sem ésszel tette vissza, hanem erővel el is tört az egyik fül.
-
g.gergo
senior tag
válasz
DNReNTi #17655 üzenetére
Erről beszéltem. Egyszer nekem olyan légkulccsal húzták rá, mint amivel a buszok kerékcsavarjait húzzák. Akkora volt mint bontókalapács. Sétálok a műhely előtt, benézek, látom, hogy már megfeszült a csavar, de még nyomja-nyomja b+. Elborult pillanatok alatt az agyam, berontok, mondom ember, maga mi a faszt gondol, mi ez? Mondom lazítsa vissza, és húzza meg nyomatékkulccsal. Csak a pofákat vágta.
-
g.gergo
senior tag
válasz
DNReNTi #17653 üzenetére
Dobfékben a ferodo réteg nem szakadt le? Jártam már így, bár attól a kerék lejött.
Kézifék behúzó útja nem változott meg?
Bár attól, hogy nem jön le, még az is lehet, hogy nem a hiba, hanem mert úgy meghúzták mint a buzi. Nem tudom baszki egyes helyeken mit élvezkednek ezen, hogy utána 2 méteres erőkarral alig bírja leszedni az ember. -
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
A következő gondom van, le lett cserélve a négy kerék az autón hétvégén. Simán hazajöttem vele, elmentünk vásárolni, satöbbi, mentünk 10-15 km-t kb. Tegnap el akartam vinni a szervizbe, így ősz (illetve eladás) előtt nézzék át, ha valami nem oké, oldjuk meg. Amikor elindultam a jobb hátsó kerék beblokkolt, először azt gondoltam a kézi ragadt be, bár az alig fog, afelől simán elmentem volna, de ez totál beragadt. Befújkáltam WD40-el a bowdent, kiengedve nem is feszül. Továbbra is semmi. Megemeltem az autót, a kerék max 1-1 centit moccan jobbra és balra, aztán semmi. Elindulni képtelenség vele. Próbáltam a kereket levenni, persze nem sikerült, meg sem moccannak a csavarok. Mi lehet a gond, mi ragadt így be? Lehet összefüggés a kerékcserével? Ha igen, miért volt teljesen jó egy napig? Mit javasoltok? Sajnos a szerelőt sem érem el.
Köszi! -
-
erikke17
őstag
Mindenkinek válaszolva, akkor mi a konklúzió?
szappanos víz + bőrápoló vagy kifejezetten bőrtisztító + bőrápoló?
Igazából nem koszos mint irtam csak szeretném tisztán/rendben tartani az üléseket
-
HuTi.HUN
tag
válasz
erikke17 #17627 üzenetére
Vannak bőrtisztítók, amik nem "bőrápolók" is egyben, tehát csak tisztításra valók, ezért elég hasonlóak a szappanos, tisztítószeres vízhez.
Én ezeket részesítem előnyben, mert szerintem egy termék nem lehet egyszerre jó tisztító és ápoló is. Ezt már nem egy szakembertől hallottam, aki bőrrel foglalkozik.
Ezeket a szereket minden esetben le is kell mosni (nem eláztatni, hanem tiszta vizes ronggyal, gyakran öblítve letörölni) a felületről, nem ajánlott rájuk kenni az ápolószert.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TayRol #17631 üzenetére
ph 5.5?!
Ha nem kimondottan koszos (pl folt) én nem szekíroznám.... A te bőröd képes a regenerálódásra az ülés - tekintve hogy élettelen - nem. Persze ápolóval lehet segíteni rajta meg kitolni ezt a határt de én nem forszíroznám inkább speckó bőrtisztítót használnék.
De ugye én kényes vagyok az ilyesmire. Tegnap egy ismerős beült a kocsiba és megkérdezte, hogy ez új? Mondom nem. Erre kérdezi, hogy hány hónapja vettem? Mondom 5 éves a kocsi...
Alig hittel el.
-
-
h1mpi
félisten
Van egy pár garnitúra acélfelnis téligumim a garázsban, amit eladnék lassan, hogy jön a szezonja. Kicsit viseltesek (rozsdásak, de nem vészes). Milyen eljárást javasoltok, hogy a rozsdát eltüntessem és újra szép matt fekete legyen?
-
erikke17
őstag
Üdv.
Bőrtisztítás szappanos vízzel, majd Autoglym bőr balzsammal lekenceficézem ez így jó? Vagy vegyek bőrtisztítót is?Igazából nem koszos vagy hasonló csak rendben akarom tartani az üléseket.
Előre is köszi.
-
tomy_cz
senior tag
válasz
diablo1984 #17625 üzenetére
Köszi,
felvázolom neki a problémát, remélem pozitívan fog hozzáállni a dolgokhoz. -
diablo1984
veterán
válasz
tomy_cz #17624 üzenetére
valószínű cellazárlat, nekem is 2 hete kellett cserélni az akkumat, mert hiába töltöttem akár 24 óráig is, 13V-ot nem érte el a fesz és abból is 12,2V-ig visszaesett! az jó, hogy 12V-os a kocsi, de indításkor mikor leesik 10V-alá, akkor ne csodálkozzon senki, ha az önindító nem teker és a digitális műszerfal is elkezd villogni! igaz ez kb 5 éves akku volt, vettem egy újat, azzal úgy pörög az önindító, ahogy kell!
ha garos, akkor érdemes gariztatni természetesen, ez akku hiba lesz!
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Kb 9 hónapos 45Ah-s autóakkum gyanúsan hamar lemerül a kocsiban, kb egy hét alatt vagy pár nap alatt is érzékelhető, hogy nehezebben indít.
Töltésem jó, nincs semmi fogyasztó ami leszívná, de most ki is szedtem az autóból, feltettem töltőre és a következőket mértem multiméterrel:
Feltöltést követően frissen mérve: 12,85 V
Feltöltést követően fél óra múltán mérve: 12,62 V
Feltöltést követően 12 óra múltán mérve: 12,52 V
Feltöltést követően 24 óra múltán mérve: 12,47 VNekem ez gyanúsan gyors feszültségvesztés.
Ez normális merülési tendencia, kiszedve az autóból fogyasztó nélkül?
Lehet esetleg ilyen esetben garanciális ügyintézést kezdeményezni?Előre is Köszi!
-
mv
aktív tag
Sziasztok!
Az A oszlopon egy pici helyen lepattant a festék és van már pici felületi rozsda is a kráterben.
Ha odapöttyintek Impa Kela Rust-tal, rajta hagyom pár órát, majd utána odapöttyintek színrekevert javítófestékkel akkor nem fog később újra rozsdásodni?
Nem szívesen állnék neki lecsiszolni és alapozózni, mert tényleg alíg látható, kis méretű a sérülés. Nem akarok egy jól látható javításnyomot oda.
-
Agostino
addikt
sziasztok
a kőbányán rendelő győri istván műhelyén járt már itt valaki? viszonylag közel vannak és szimpatikusak. autóm hátsó sárvédőjén kellene megállítani a még nem túl vészes rozsdát, illetve az első és hátsó lökhárítót picit kasztnihoz igazítani
-
Krisinto
őstag
Üdv!
Nemtudom, hogy jó helyen járok-e.
De keresnék karosszéria lakatos fórumtársat. Szeretnék neki feltenni néhány kérdést. -
Typhoon47
senior tag
válasz
bitpork #17618 üzenetére
Nincs semmi különleges mostanában, csak kevés a jó téma. Kocsi megy, "elromlott" a PDC elől, folyamatosan sípolt, elvittem pohu-hoz, mondtak egy 50k/db árat + munkadíj, mert ez ilyen szokott lenni, hogy a melegben meghülyül az egyik szenzor(ok)... Kicsit gyanakodtam úgyhogy elvittem a tempomatszereles.hu-s arcokhoz és bahzeg csávókám levette a rendszámkeretet és hát nem megjavult?! Belelógott a keret.. Kért érte 5k-t ami sok, de még mindig jobb mint...
-
runner 125
nagyúr
válasz
MunezXBK #17614 üzenetére
Hasonlóképp szoktam én is, sőt, van h kenés után 2-3 napig nem is használom, ennek ellenére láttam a Honda kormányán 1-2 karcot, amik eddig tuti nem voltak rajta, pedig se gyűrűt, semmit nem hordok, max az óra.
bitpork
Jahm, vagy vegyek rá kormányvédőt, de h az se kopjon, arra is egy védőt, nem?
-
-
Typhoon47
senior tag
válasz
runner 125 #17610 üzenetére
Igen, ez már nálam is kijött régen, hogy kormányt, váltót nem ápolózunk, csak ha nagyon szükséges.
-
g4bb3r
tag
válasz
MunezXBK #17609 üzenetére
Annyira nem para, enyhén kopott.
@focvis: magic sponge
De van rengeteg, aliexpess etc.... totalcaros video szerint lehet kapni, DM-ben is meg mas helyeken is..
@-cobra- : kösz, nem terveztem csak az ajtok müanyag, muszerfal redvás részein átmenni vele.. a videoban is emlitették, hogy bemattítja a fényes felületeket..
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Én este szoktam bőrápolózni, reggelre megszárad és nem olyan puha. Ha nem issza be fél nap alatt, felesleges kenni, mert nem igényli.
-
-cobra-
aktív tag
válasz
g4bb3r #17608 üzenetére
Ilyen filléres koszradírt én is rendeltem ebayről. Érdekes egy cucc. Én az ülések hátsó bőrözését takarítottam át vele, meg a nappaliban a vajszínű bőr ülőgarnitúrát. Nem semmi ami lejött róla, pedig előtte se nézett ki koszosnak, de a víz tiszta retek lett takarítás közben. Viszont a fényes felületeket messze kerülni kell vele, mert mikrokarcokat hagy maga után!
-
verti1
tag
Köszi a válaszokat...
-
válasz
Akkor fújd le 4 réteg zománcfestékkel, az tuti nem puhul fel
-
runner 125
nagyúr
válasz
g4bb3r #17608 üzenetére
Újrabőrőzés, itt a topikban szoktak javasolni egy céget, akik tényleg gyári minőségben húzzák újra.
Egyébként én nagyon elgondolkodtam azon h a kormányt van-e értelme bőrápolózni, ugyanis annyira felpuhítja a bőrt, h sokkal könnyebben szed össze sérüléseket. Illetve amit még észrevettem h a kissé "zsíros" felület miatt talán ellenállóbb egy natúron hagyott kormány, mintha folyamatosan kenném.
-
g4bb3r
tag
válasz
runner 125 #17606 üzenetére
természetesen vízzel
elméletileg sima tiszta vízzel is jó de tettem bele egy kis tisztítószert.. részletesebben a totalcar "filléres neppertrükkök" rovat. Már rendeltem is aliexpressről olyan koszradírt 20db 2 USD
.
Más: enyhén kopott bőrkormányt lehet ápolni valamivel vagy az már úgy marad?
-
runner 125
nagyúr
válasz
g4bb3r #17605 üzenetére
A vízelvezetőt valamikor én is szétkapom a Honda-n, egy részből ki akarom pucolni teljesen, illetve mivel fém, ezért le akarom fújni az egészet üregvédővel, mert az minden autónál kényes pont, hiszen folyamatosan éri a víz, ráadásul ha eltömődik falevéllel még jobban meg is áll benne.
Mikroszálas kendő natúron, vagy h? Hm, erről nem hallottam, de nehezen tudom képzelni h egy sima kendő szárazon lehoz bármit is.
h1mpi
Persze, főleg most h jönnek az esős idők, egy jó wax-szal fel lehet készíteni őszre, télre.
-
g4bb3r
tag
válasz
runner 125 #17599 üzenetére
Ja közben kiokosított Munez. Szerdán amúgy is megyek szerelőhöz fékfolyadék cserére szétkapjuk az ablaktörlő alatti részt ott lehet a vízelvezető (is) el van tömődve.
Sajna itt (VII ker. ) nem süt a nap napok óta, most is esik..
Ontopic: Kipróbáltam az egyik "filléres neppertrükköt" a mikroszálas kendőt, frankó. Mondjuk sok baj nem volt a belsővel pár kisebb folt, meg a napellenzők voltak retkesek. Viszont szépen leszedte az ajtó kapaszkodójáról meg a könyöklőről a fekete retket.. Kárpitokat is áttörölgettem vele, lehet placebo de szebbnek tünik
-
h1mpi
félisten
Egy fekete 320-as BMW-t érdemes most lepolíroztatni vagy majd tavasszal? Melyik mester lakik Ráckeve magasságában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest