-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
Üdv.
Bőrtisztítás szappanos vízzel, majd Autoglym bőr balzsammal lekenceficézem ez így jó? Vagy vegyek bőrtisztítót is? Igazából nem koszos vagy hasonló csak rendben akarom tartani az üléseket.Előre is köszi.
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
Mindenkinek válaszolva, akkor mi a konklúzió?
szappanos víz + bőrápoló vagy kifejezetten bőrtisztító + bőrápoló?
Igazából nem koszos mint irtam csak szeretném tisztán/rendben tartani az üléseket
[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
Ma tervezem megrendelni a Autoglymes bőrtisztítót és ápolót. De még szemezek ezzel a SRP-vel is. Csak nem tudom érdemes még ilyenkor felvinni? Gondolok itt a taknyos időkre...
Ha igen akkor mivel jó felvinni?Ezzel a Hi-Tech Polish Applicator-al ? Aztán mikrós ronggyal áttörölni?
Előre is köszi.
-
erikke17
őstag
válasz runner 125 #17778 üzenetére
Úú az nagyszerű akkor ilyet is rendelek, meg ezt a szivacsot is!
Egy ilyennel SRP mennyire elég? Egy 5-ös BMW (fekete fólia a tetőn szóval oda nem kell) meg egy F-es Astra? Kavicsfelverődések nem jelentenek gondot?
-
erikke17
őstag
válasz erikke17 #17780 üzenetére
Erre valaki?
Más: mosás után, hogy ne maradjon vizkoves vagy klor foltos az autó mit tesztek ellene ?
Ioncserelt vízzel, gyenge ecetes vízzel, esővízzel lelocsolni mosás után. Vagy valami mas praktika ?||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
-
erikke17
őstag
válasz MunezXBK #17792 üzenetére
Igen buta kérdés volt elnézést
Viledának valami törlőkendőjével vagy valami törölköző?
És az amit én írtam ecetes víz? Vagy ez nem jó?
Esővíz? Gondolom ez jobb ebből van dögivel mert van esővízgyűjtőnk. Öntözőkannába bele végére egy darab rongy a dzsuvát felfogja ha netán valami belejutna. Ez tutira nem hagyna foltot
Van még egy elvetemült ötletem. Lombfúvóval lefújatni vizet (Elvileg működik)
Ezért szeretem önkiszolgálósba hordani ott végén leöblítem ioncserlét vízzel és nincs folt.
-
erikke17
őstag
Fene.. Most gondolkodom vehettem volna egy EGP-t SRP mellé... Érdemes csak SRP-vel lekenni autót? Vagy jobb ha van EGP is?
-
erikke17
őstag
válasz runner 125 #17813 üzenetére
Azt gondoltam hogy jobb lenne! De nem baj, hogy csak SRP-vel kezelem? (totál nem gondoltam EGP-re először használok ilyet )
Elkezdtem bőrt takarítani. Kiporszivoztam, portalanítottam, lemostam, leöblítettem, megtöröltem. Erre most meg el kezdett idő ellenem dolgozni. Pedig ma le kell kennem bőrápolóval ha törik ha szakad
Valami kosz azért jött le...
-
erikke17
őstag
Üdv
Sajnos nagyon-nagyon kemeny a víz itt nálunk és miután megmostam autót olyan mint ha valaki lehányta volna
Mit alkalmaztok rá ez ellen vagy milyen praktikáttudtok ?
Mosószódával lagyitani vizet majd végén nyakon önteni vele autót? Ioncserelt vizes mikroszalassal átt törölni autót?
Utána menne rá SRP meg EGP.
Ezért szeretem pénz bedobosba cseppmentes öblítés után szépElőre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
válasz Formaster #21021 üzenetére
Nem estefelé amikor már nincs olyan meleg se nap. Akkor egyből törlés utána. ÁÁ ecetezni nem akarom inkább Ez a víz lágyítása amit irtam nem lehet jó?
-
erikke17
őstag
válasz Formaster #21035 üzenetére
Á nem semmiképp ráég aztán lehet vele kínlódni. De mondjuk akkor csinálhatom úgy is, hogy spircnibe desztvíz ráfújatok aztán mikroszálassal letörlöm, egyből mosás után még meg nem szárad? Mert mikor tudok fogni esővizet mosás után még azzal le szoktam önteni autót és úgy is foltmentes szokott lenni (bár ritkán mosom autót itthon)
Már azon is gondolkoztam, hogy elmegyek pénzbedobóshoz viszek egy 20L-es kannát aztán megtöltöm cseppmentes öblítéshez való vízzel majd azzal öblítek
Mosásnál is csak finom csinálom nem dörzsölöm
Most kihasználtam az esőt Láttam jön a vihar gyors lemostam aztán igy tiszta és tuti foltmentes.
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Még egy picit várok az idővel hogy jobb legyen aztán esek neki az autómnak polirral. Autoglym SRP majd egy EGP megtoldva.
Néztem ilyen nanobevonatot érdemes ilyet rá vagy butaság? Nanoprom terméket néztem, videó alapján egész korrekt még az ára is. Csak kérdés jó e és van e értelm még EGP-re?
Előre is köszi
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Aliexpressen kapható nano coatingek érnek valamit vagy felejtős? Egy szezont kibir már meg érte vagy nem szabad ilyen pacsulit lakkozásra tenni?
Atoglym srp+egp kombora gondoltam ratolni még.Mikroszalas kendő böngészés bukkantam rá véletlenül, mondom rá kérdezek
Előre is köszi.
-
erikke17
őstag
válasz Formaster #32110 üzenetére
Értem okés
Fussot SRP+EGP-re mehet vagy EGP helyett?
Ahogy olvasom felnire is jó arra lehet be szerzem, eléggé nyitott felnim van BMW Style 167 koszolódik mint a fene.
Beszerzési hely Ebay? Hopp semmi látom nálunk is kapható
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
Atoglym super resin polish meg autoglym extra gloss protectionra érdemes még fussot rá tenni?
Lényegében régebben csinálta pár emberke itt hogy srp meg agpre hd waxot rátolta. Csak most hd wax helyet fusso lenne
-
erikke17
őstag
válasz DeathAdder #32386 üzenetére
SRP-m van jó is meg vagyok elégedve vele de magába kevés 2 eső és lejön volt nincs. AGP-m is van bár még nem használtam de ha ilyen szenvedős nem is fogom.
Felkentem fényszórókra meg visszapillantóra 2 mosást bírt ki többet vártam tőle -.-
Ma jött meg Fusso coat na az majd ad a dolognak Előtte persze felviszem SRP-t, egy kis polír nem árt.
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
válasz DeathAdder #32388 üzenetére
Nem tudom HD waxot nem használtam még de szerintem jó
MunezXBK - Úgy tudom waxos polír anyag Minden esetre nekem karcokat szépen elfedi amik vannak (lakkban) körmözés stb. meg fényesített is
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
Üdv.
Héten tervezem Fussoval autót lekenni. Viszont előtte átmenjek rajta Autoglym SRP-vel? Vannak helyek amit SRP szépen feljavít. Vagy ugyanazt Fusso is meg csinálja majd?
Előre is köszi
-
erikke17
őstag
Húú srácok kijött a jó idő pörög a topik mindenki autóját nyalogatja De én valahogy ki maradtam a nagy nyüzsgésbe
Ki tudna valaki segíteni egy kis infóval? [Itt]
Előre is köszi
-
erikke17
őstag
válasz KisBundi #32566 üzenetére
Értem, akkor előnyösebb volna csak fussot felvinni? Miért mosódna le fusso könnyebben ha srp van alatta? Jobban hozzáköt magához csak a fényezéshez?
-
erikke17
őstag
Srácok, Fusso 12 hónapos wax alá érdemes valamit kenni? Pl. Autoglym Super Resin Polish? Van itt erős háromnegyed dobozzal még.
Vagy csak toljam fel fussot többet ki fog bírni magában? Javít valami amúgy fusso pl pici karcolásokat?
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
válasz weres78 #32647 üzenetére
Köszi akkor pusztán megy fel Még valami ilyen időbe mennyi száradás időt adjak neki? 5 perc? Tetőt alatt fogom csinálni, szóval nap közvetlenül nem éri.
-
erikke17
őstag
válasz weres78 #32663 üzenetére
Remek köszi szépen a kimerítő választ! Időm van egész nap otthon vagyok szabin. Előtte csinálok egy alapos mosást szépen.
-
erikke17
őstag
válasz weres78 #32668 üzenetére
Teljesen zsír meg mindenféle wax mentes, mivel tavaly volt utoljára Autgolym SRP-vel kezelve. Ez max 1-2 hónapot bírt azóta nem volt rajta semmi olyan dolog
Szóval alapjában véve tiszta, max poros lesz mosás után de azt fusso előtt mikro kendővel letörlöm óvatosan.||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
-
erikke17
őstag
Fusso fel került, nagyon tetszik érzeni fényezésen, hogy ezen van valami jó cucc! Kapott a felni is belőle, hogy élvezze
Így röviden, nem volt komolyabb gondolom felvitellel, 1-2 helyen véletlenül sikerül picit többet ott hagyni nem kentem el rendesen. De alapjába véve egész jól ment 2 óra alatt meglett felnikkel együtt. Legközelebb már ügyesebben fog menni, a tégelyből meg mint ha nem is hiányozna.
Valamelyik nap még bőrüléseknek neki esek, tisztítás+ápolás.
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Eső előtte Fusso szépen pergette le vizet már 1 hónapja fent van. Most nézem fél órával eső után szinte semmi, csak minimális hidrofobitas.
Mostam már párszor pénz bedobosba de ugyan úgy pergette le vizet útana is.
Mi történhetett most ? :S
-
erikke17
őstag
válasz KisBundi #34058 üzenetére
Akkor gondolom egy érmes mosóban lágyvizes öblítés helyre pofozza
Valami ilyesmi tippeltem, mert mikor mostam érmésben akkor is ilyen volt. Majd lágyvíz helyre hozta.Gyanús lenne ha egy eső csak úgy lemosná fussot
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Szeretném autót kicsit rendbe dobni ha már jön a jó idő megint
Szállórozsda spray-al be fúj(küszöbön van bőven) , öblítés, utána mosás, öblítés, szárazolás, ipa, fusso coat 2 rétegben (reggel egy este másik) utána másnap valami fujatós wax vagy kerámia spray-al át kenni végezetül pluszban?
Igazából sosem koszos az autó mindig garázsban van meg penzbedobossal tartom tisztán itt van utca végén. Fusso tavaly már volt rajta de nem ilyen lépésekben nem is bírt ki sokat sajnos. Mosás majd szárazolás után felvittem egy rétegben.
Egy kérdés még, izopropil alkohol bármilyen jó?
Tesco, DM stb? Vagy "specko" autokozmetikai?
Előre is köszönöm||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
válasz Petyyyyy #47973 üzenetére
Igen arányra mindenképp figyelek nehogy túl tömény legyen.
Jelenleg is tiszta az autó erhle-s mosóba hordom ahol van aktivhabfürdő
Gondolom az első sima öblítést a durva szemcsés kosz eltávolításra gondolod? Utána menjen a szállórozsda spray?
Fussora itt valaki úgy írta, ha reggel fél kerül első réteg este mehet a másik.
Értem akkor a szél dzseki ki marad||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.