Új hozzászólás Aktív témák

• ozzy711

őstag

válasz #92251648 #9498 üzenetére

Köszi a kimerítő választ, csak arra reagáltam, hogy azt írtad ( tartalmát tekintve ), hogy hangsugárzóknál ( esetenként ? ) kimutatható a mérések és a hangminőség közötti összefüggés, mert szerintem itt is gondban lenne a mezei user, hogy ha meghallgatás nélkül, csak grafikonok és gyári paraméterek alapján kellene hangsugárzót vásárolni. :U

Nem tudom ( de tényleg érdekel ) mérésekkel hogyan lehetne ilyen paramétereket lemodellezni, mint levegősség, természetesség, atmoszféra teremtő pépesség, definiált, térben jól elhelyezett hangszerek, stb.

Régebben mikor egy kicsit már továbbléptem a Videoton hangsugárzók szintjén kezdtek előjönni a fenti "paraméterek", de pl. a felvétel során "előállított" akusztika ( vagy nevezzem inkább atmoszférának ), hangsugárzó általi visszaadása csak jóval később kezdett természetes lenni.
    Mostanában már teljesen természetes, hogy a felvételkori "akusztikai környezetet" is visszahallom a rendszeren, pedig még biztos ( hajaj ) lenne mit fejleszteni ( kérdés megéri-e ).

Egyébként a digitális szűrőről jut eszembe: a hangváltóba pl. a középsugárzóhoz betettem egy "equalizer" ( R-C tag )szerűséget és simább, lágyabb lett a középtartomány. ;]

Mindezek csak a mérésekről jutott eszembe.

Lancerboy: Hogy áll a projekt? A "még rágódom", azt jelenti, hogy sehogy? ;]
    Egyébként azt tudod, hogy egy diy hangsugárzó sohasem készül el, ( ellentétben pl. egy erősítőtől, mindig lehet valamit reszeli rajta), de minden "együtt töltött" idő igazi élvezet! ;]

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák