- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel találgatós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen videókártyát?
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ozzy711
őstag
válasz
#92251648 #9498 üzenetére
Köszi a kimerítő választ, csak arra reagáltam, hogy azt írtad ( tartalmát tekintve ), hogy hangsugárzóknál ( esetenként ? ) kimutatható a mérések és a hangminőség közötti összefüggés, mert szerintem itt is gondban lenne a mezei user, hogy ha meghallgatás nélkül, csak grafikonok és gyári paraméterek alapján kellene hangsugárzót vásárolni.
Nem tudom ( de tényleg érdekel ) mérésekkel hogyan lehetne ilyen paramétereket lemodellezni, mint levegősség, természetesség, atmoszféra teremtő pépesség, definiált, térben jól elhelyezett hangszerek, stb.
Régebben mikor egy kicsit már továbbléptem a Videoton hangsugárzók szintjén kezdtek előjönni a fenti "paraméterek", de pl. a felvétel során "előállított" akusztika ( vagy nevezzem inkább atmoszférának ), hangsugárzó általi visszaadása csak jóval később kezdett természetes lenni.
Mostanában már teljesen természetes, hogy a felvételkori "akusztikai környezetet" is visszahallom a rendszeren, pedig még biztos ( hajaj ) lenne mit fejleszteni ( kérdés megéri-e ).Egyébként a digitális szűrőről jut eszembe: a hangváltóba pl. a középsugárzóhoz betettem egy "equalizer" ( R-C tag )szerűséget és simább, lágyabb lett a középtartomány.
Mindezek csak a mérésekről jutott eszembe.
Lancerboy: Hogy áll a projekt? A "még rágódom", azt jelenti, hogy sehogy?
Egyébként azt tudod, hogy egy diy hangsugárzó sohasem készül el, ( ellentétben pl. egy erősítőtől, mindig lehet valamit reszeli rajta), de minden "együtt töltött" idő igazi élvezet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Intel találgatós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell Inspiron 7577 GAMER LAPTOP
- Xiaomi 14T Pro 12/512GB Titán ezüst színű 3év Vodafone garanciával dobozával + 120W gyári töltővel
- HOPPÁ! SUPREME7 Turkálója - Garázs és fiókürítés - Többnyire bontatlan kincsek-leletek - Nézz be! :)
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- iPhone 13 / 256GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (163)
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged