- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dyscus
tag
válasz
#71562240 #4872 üzenetére
"Én azért továbbra is tartom, hogy a mondatodban az "egy" nem csak határozatlan névelő, hanem számnév is. Egy azaz 1 eset."
Itt jelen esetben határozatlan névelő, mivel régebben már készítettem NoNFB erősítőt 300B-vel kb volt vagy 4 fajtám, aztán Ugyanezen csővel PSE-m, és volt legalább 2 féle 211-es erősítőm is. Hallgatni meg nagyon sokat hallgattam bizonyos kimondottan NoNFB-s triódás találkozókon. Megmondom őszintén, én azért építettem át mindig őket, hogy hátha egyszer letudják játszani a Led Zeppelin lemezeimet. Erre sajnos nem voltak képesek. Ezért szétszedtem őket, s alkatrészként eladtam. Ennek már van vagy 10 éve. A másik ok, ami miatt határozatlan az a névelő, hogy úgy gondolom az emberek nem süketek, illetve nem gátjai a fejlősésnek. Az Ilyen két betűvel jelzett kapcsolású erősítők nagyon népszerűek voltak a 20-as, harmincas években, de még később is. Ha annyira jók lettek volna, akkor fel sem találták volna az NFB-s PP erősítőket, hiszen azok drágábbak. Manapság egy a közölt időszakban gyártott csőért elkérnek sok százezer Forintot is. Hogy miért? Pontosan azért, amiért egy párduc bundáért is elkérnek egy zsák pénzt. De az hiába drága, attól még a védett állatot meg kellett ölni. Tehát nem jó. Ugyanígy van ezekkel az NoNFB-s triódásokkal is. Drága, mert vagy régi, vagy mert régi a technológia. Divat lett milliókkal dobálózni. De ez nem jelenti azt, hogy olyan jól is szólnak. Persze van némely műfaj, ahol jók. Mondjuk az egyszem Megasztár nyertes énekesnő egy dobbal, zongorával, bőgővel kísérve, de leginkább valami számítógéppel szintetizált zenével nyomatva. A különféle bemutatókon, baráti találkozókon az ilyen erősítőket mindig ilyen zenével demonstrálják, hogy mennyire jól szólnak. De mint mondtam: mindenki azt, és azon hallgat, amin akar, s amit akar. Én műszaki végzettségű ember vagyok. Számomra egy hifi produktum műszaki eszköz. A műszaki életben a mérésnek helye van, mivel azzal ítélhető meg sok minden. A filozofálás nem mérőeszköz, bölcselkedéssel nem lehet megítélni egy elektromos berendezés jóságát. Végül is Ha valaminek jók a mérési eredményei, az még szólhat rosszul. Ez azért van, mert még nem tudunk mindent mérni. A hifi szórakozás, nem hadiipar, így kevésbé fejlesztették. Viszont olyannan még nem találkoztam, hogy ha valami jól szól, annak rosszak lennének a mért paraméterei. Ezekről nekem ez a véleményem. Örülök, hogy elmondhattam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- Banggood
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.5TB HDD
- Katana GF76 11UG 17.3" FHD IPS i7-11800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- Bontatlan, régi, legális, szoftverek: Autodesk Maya, Lightwave 3D, Windows, Office, Norton, stb.
- Fujinon XF 50-140mm f/2.8 R OIS WR
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged