Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
Creative Sound Blaster Audigy SE Audio Driver
Release date : 29 Jan 14This download is a driver providing Microsoft® Windows® support for Creative Sound Blaster® Audigy® SE. This software includes support for Windows 8.1 (32-bit and 64-bit). For more details, read the rest of this web
release note.Requirements:
Microsoft Windows 8.1 64-bit or 32-bit, Windows 8 64-bit or 32-bit, Windows 7 64-bit or 32-bit, Windows Vista 64-bit with Service Pack 1 (SP1) or Windows Vista 32-bit with SP1
Sound Blaster Audigy SE -
veze
őstag
válasz
ReGerstogh #230 üzenetére
probald betenni egy másik slotba, ha van még üres.
lehet, azonnal megjavul -
ReGerstogh
csendes tag
Sziasztok!
Reménykedem benne, hogy tud valaki valami segítséget adni. Nemrég én hozzájutottam egy SB Audigy SE 7.1 hangkártyához. Kaptam hozzá gyári driver CD-t is ahogy illik. Win 7 alatt szeretném használni. De!!! A gyári lemez felteszi magát kb. 90%-ig aztán egyszerűen újraindul a gép, és újraindulás után tovább csak akkor tudom használni a gépet, ha rendszer visszaállítást eszközlök. Megnéztem a gyártói honlapot. Arról leszedve egy kb. 44 MB-os diverrel szól ugyan, de semmilyen egyéb beállítási lehetőség nincs. A vezérlőpult/hardver és hang alatt egyáltalán nincs "audio control panel", amivel ugye további hangbeállításokat lehetne megtenni. Feltettem az előzőekben javasolt support packot. Így felrakja a control panelt csak folyton hibát ír ki. Aki tud vmi segítséget megköszönöm!
-
veze
őstag
[Daniel K Win7 Audigy driver]
[ SB P17X Series Support Pack 2.7 (04/01/2010) ]
OS: Windows 7, Vista SP1 & SP2, XP SP3 (32-bit / 64-bit) -
winhate
őstag
Van meg egy megoldas amit elottem irt
(#217) Ruckus
Ha nem talalod ezt a drivert
(daniel_k SB P17X Series Support Pack 2.7 (04/01/2010) - AudigySE/Value/LS_Live24bit_X-Fi XtremeAudio_SB5.1VX.)akkor felrakom neked valahova.
Ez az amit a Ruckus belinkelt csak mar nem muxik a link.
P17X_SupportPack_2_7.exe
mérete : 63 250 581 -
winhate
őstag
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Ehhez a karihoz keresek win 7 drivert az utils-okkal együtt, mert ami linkek itt vannak korábban, azok csak a fórum elejére visznek, de mocskosul nincsen kedvem már keresgélni hogy hol van azon belül. Fél órája sz@rakodok, de nem lelem.
Biztos lesz aki sitty sutty megtalálja, de nekem már elegem van!
-
Hunork
veterán
Sziasztok!
Tanácsot kérnék tőletek.
Sima alaplapi hangkártyám van egy Asrock H61M U3S3 alaplap személyében. (Realtek ALC662)
Nincs semmi gondom vele, csak gondoltam, egy picit jobban, szebben szólna minden, ha külön kártya "zenélne".
Amit kinéztem: Asus Xonar DG 5.1 PCI
Ennyit találtam róla részletesen: http://pcworld.hu/asus-xonar-dg-hangkartya-headsethez-20100824.html
Amúgy ehhez a témához nagyon nem értek, ezért kérek tanácsot.
Elsősorban sztereóban hallgatok mindent, de várat magára egy komolyabb hangfal cucc is.
Szóval, szerintetek ez a kártya megfelel egy otthoni, általános "hangkiadásra", vagy nem nagyon számít az egész, és jó az alaplapi szerelés is?
Köszi a segítséget előre is!
Üdv:
Hunork -
Ruckus
tag
Itt a link. Kb. 2 perc volt megtalálni.
Nekem ezzel megy szépen elég régóta.
Hajrá!!!
-
winhate
őstag
Sziasztok
En is most szembesultem ezzel a problemaval amit McSzaby irt.
Win7 alatt egy kalap szar a driver!
Csak XP alatt van "frankon" megirt driver meg normalis beallitasi lehetosegek.
Win7 alatt szinte eltunt az egesz beallitasi lehetoseg!
Na kapasbol ezert sem fogom hasznalni a win7 szutykot.Xp alatt be tudtam loni hogy szolt mindegyik hangszoro (5.1) beleertve a SUB is.
Hangkarcsi:
SB0570 ami xp alatt jol teljesitZene keszito csodadoboz
Genius SW-HF5.1 5005
-
pee13
senior tag
Sziasztok!
A line in nálatok is "hozzákever" a mély hangokhoz valami aranyos ciripelés szerűséget? -
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Nekem az a gondom,hogy Audigy SE kártyámat áttettem a saját gépembe, amin WIN7 van. Szedtem le egy drivert a Creative oldaláról. Feltettem a drivert,beállítottam az 5.1-t. EAX-t kikapcsoltam. Az a problémám,hogy zenéknél csak a 2 első hangfal megy,szóval csak sztereóban szól. Nagyon idegesítő. Mivel visszaolvastam itt a fórumban láttam,hogy ajánlás szerint próbáljam ki filmeken is. Kipróbáltam. Nagyon jól szól,DE OTT SINCS mély (de legalább már mind az 5 hangfal szól a mélynyomón kívül). A mély ládám mintha teljesen nem is létezne. Nem vagyok biztos benne,de mintha nálam is ugyan azt a hangot adná le a 2 hátsó hangfal film közben,mint a két első... GENIUS SW 3500-m van. Ezzel a hangfalszettel ment régebben XP alatt is ez a kari. Lehet csak be kéne állítani,de egyszerűen nem tudok rájönni hogy hol... Segítsetek kérlek! Fontos nekem,mert nagyon másra nem használom zenén és filmen kívül.
-
WongFeiHong
senior tag
Sziasztok! Most vettem egy SB Audigy 2-t és az lenne a bajom hogy nagyon halk./már 2 driverrel is néztem/. Az előző integrált Realtek ennek kb a duplájával szólt. Nem tudjátok mitől lehet ez??? ja win7 64 bit ha ez számit.
-
vvillie
tag
Az vona a kerdesem , hogy melyik hangkartya lenne a legmegfelelobb egy Logitech z-5500-as hangrendszerhez?
Creative SoundBlaster Audigy 2 ZS
Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio
Asus Xonar DG -
veze
őstag
-
flash-
veterán
Sziasztok
az lenne a kérdésem hogy ha audigy se 7.1 es hangkártya van a gépben,akkor hogy ennek ellenére lehessen használni a pc ház előlapján lévő fejhallgató kimeenetet?van valami buhera,vagy átalakító,vagy bármi megoldás??
mer hát az előlpaival alapesetben csak az intergrált hangkarit lehet használni(ugytudom)namost nekem nem kell az integrált... -
Hestiana
tag
Én személy szerint semmi esetben sem ajánlanám ezt a Hangkártyának becézett valamit. Nem szebb/tisztább a hang mint egy jó alaplapi hangkártyával, cserébe kevés beállítás jár hozzá, és nem mellesleg processzort terheli, mert magától semmit nem számol, mindent átirányít processzorra.
Vagy alaplapi hangkártyát használj, vagy legalább egy Asus Xonar DX (vagy a PCI-os változat)
-
Keksz03
senior tag
válasz
BoogeyM@n. #204 üzenetére
Sziasztok!
Egy gyors kérdés! Veszek egy Genius SW-HF 5.1 6000-es hangfalat! Ez a hangkártya megfelelő lenne? Láttam vannak gondok 64-bites Win7 alatt! Alaplapival nagyon rossz lenne a minősége? Mert ha iylen driver problémák vannak akkor gondban vagyok mert 15 sok egy hangkártyáért részemről, legalábbis most biztosan! Vagy ez kártyánként válogatja h megy a driverrel vagy sem?
Bocs a sok kérdésért! Alaplapom a profilomban olvasható!
Előre is köszi a segítséget!
Üdv: Keksz03szerk.: hupsz, nem tudom miért a válasz gombra mentem!
-
byspd
csendes tag
...megoldottam, kigyomláltam a gépemből...
-
byspd
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy miért nincsen win7 és vista alatt what u hear?
Bosszantó, mert nem tudok felvenni mixeket.
A segítséget előre is köszönöm. -
Recon666
Közösségépítő
-
Zlin50
senior tag
-
Zlin50
senior tag
válasz
Recon666 #194 üzenetére
Azt olvastam a DS-ről egy-két tesztben (pl: elitebastards.com), hogy nincs Dolbi Digital támogatása. Na most ez milyen módón fog majd jelentkezni, vagyis miben szenvedek hátrányt ha egy ilyen kártyát veszek? Egyelőre zenehallgatás, filmnézés, és TV műsor felvétel a cél. Jelentkezik majd bármelyiküknél hátrány a Dolbi miatt vagy sem? Nem vagyok tlejesen tisztában a technikai részletekkel, ezért egyelőre a filmlejátszás tűnik gyanúsnak.
Esetleg célszerűbb D1-re tovább lépni? -
Recon666
Közösségépítő
Üdv az Audigy SE egyazon hangprocesszor használ mint az Xtreme Audio valamint a SB Live24bit! ez egy elég elavult hangprocesszor, hardvergyorsitás nélkül nevetségesen sokat kérnek érte, ami szabványt ismer Eax mind csak szoftveresen tudja előállítani, nekem is az X-fi előtt egy Audigy se volt és nem kivánom senkinek azt a driverek okozta szenvedést amit evel a kártyával éltem át, windows 7 alatt, ráadásul a processzort is fogta és a hangja sem szebb egy Realtek HD Audio integrált hangkártyánl, az Asus Xonar DS egy teljesen más tészta pár éves hangprocesszor van rajat , hardveres gyorsítása van kivló driverei és szoftverei minden windows alá és sokkal szebben szól az audigy se és XA-nál. Röviden ennyi.
-
Zlin50
senior tag
válasz
Recon666 #192 üzenetére
(Ha nem baj itt folytatnám, mert esetleg kavarodás lenne)
Miért ne SE vagy XA és miért inkább Xonar? Összehasonlítottad a őket a saját rendszeredben? Milyen alapvető kifogást lehet velük szemben felhozni?
Rossz minőségű hangot produkálnának, mondjuk olyat mint az integrált, hogy recseg és roppan? A Xonar esetében számíthatok arra, hogy ilyen probléma nem jelentkezik? -
-
Zlin50
senior tag
válasz
dudika10 #189 üzenetére
Nekem az ASUS P5Q SE Plus integrált hanggal van bajom és ez nem inspirál arra, hogy pont az ASUS-tól vegyek elsőre hangkártyát. De azt az ocsmány roppanást amit például TV kártyával összekötve de más media filok lejátszásakor is művel az integrált VIA 7.1 azt el akarom kerülni mindenképp. Szóval ezért keresek egy nem túl drága hangkártyát. A korábbi sajnos már megdöglött alaplapon valami AC97 volt de nem volt vele gond.
Most eléggé bizoytalan vagyok. ASUS (?) lásd feljebb, SB (?). A drágább SB-ken nincs átkötési lehetőség (AUX in) az olcsóbbakra meg elég sok a negatív vélemény. Valóban olyan rossz ez az Audigy vagy XA? -
T_boy
tag
-
dudika10
veterán
Szerintem tegyél hozzá még 2k-t és vegyél itt a hardveraprón egy Xonar DS-t. Néha ki lehet fogni 1-et.
Ha mindenképp 6k-ig akarsz vásárolni akkor használtan egy Audigy 1, 2, 2ZS. Bár ezeknél pax meg danielk drivereket kell majd felraknod mert hivatalos driverek semmire sem jók.Genius, Ednet ... vackokat meg felejtsd el.
Egyébként lehet, hogy jó lenne neked az alaplapra integrált is, ha nincs vele komolyabb problémád akkor ezek nem lesznek túl nagy előrelépések.
-
T_boy
tag
Sziasztok!
Amint olvasom nem sok jó véleménnyel vagytok a kártyáról. Nincsenek nagy igényeim, max. 5-6k-ért szeretnék kártyát venni. Azért esett a választásom az Audigy SE-re, mert ez még pont belefér a keretbe. 3-4k-ért noname 5.1-es kártyákat lehet kapni, ezért gondoltam hogy az ideális választás kicsit többért az Audigy SE. Azonban a szoftver támogatás borzalmas, amint látom. Az lenne a kérdésem, hogy Windows 7-re van megfelelően működő driver? A másik hogy a hasonló árkategoriájú (3-5k) Gembird, Genius, Ednet, Trust SpeedDragon kártyáknál egyáltalán jobb-e az Audigy? Válaszotokat köszönöm!
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok
Sb audigy se hangkártyám van windows 7 alatt használom, a napokban elkezdtem filmlejátszásra is használni a gépet összelett kötve a tv-vel és egy genius home theatre "hangrendszerrel".
A problémám az lenne, hogy szól mint az 5 hangfal de filmek alatt olyan érzésem van mintha a hátsó hangfalakra ugyanazt a hangot tenné ki mint a front hangfalakra csak halkabban(+ a beszéd mintha nem csak a centerből jönne hanem a két front szélsőből is). Ennek mi lehet az oka?
A wiki-n olvastam( ami ugye azért nem a legmegbízhatóbb forrás;p); " and no Dolby Digital 5.1 or Dolby Digital EX 6.1 playback." ez így van?(mert a specification-ben meg pont azt reklámozzák hogy 5.1 sorroundba élvezd a movie-at;p)
-
gabbesz
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítséget kérnék.
Egy Audigy SE-ről lenne szó, először is kéne egy driver ami biztosan jó XP SP3-ra, mert már vagy 5öt próbáltam innen onnan, de egyikkel se működött rendesen, nem adja ki játékoknál a mélyet, és nem olyan a hangzása mint az elvárható lenne.
A másik, hogy egy 5.1 es erősítő van rákötve aminek kéne egy vonal szintű kimenet, de nekem eddig csak sztereóban sikerült megszólaltatni.
Elvileg a kártya tud vonalszintű kimenetet úgy tudom, ez hogy lehet beállítani?
Help plíz!
Előre is Köszönök minden segítséget! -
sesshou
senior tag
üdv
Nemrég rendeltem egy audigy 4-et.
ami a kép alapján ijen volt
http://nskelbimai.lt/wp-content/uploads/classipress/1243636635-1.jpg
és kaptam egy ilyet
http://images.europe.creative.com/iss/images/artwork/A5_RGB/Audigy_SE_c.jpg
ami tudtommal audigy se.
úgy érzem reklamálnom kell mert úgy tudom hogy az se lényegesen gyengébb az audigy 4-től de szeretnélek titeket is megkérdezni erről hátha jobban jártam mégiscsak
előre is köszönöm a válaszokat. -
Muki94
aktív tag
válasz
Foszlock00 #179 üzenetére
Ezeknél ne várd el, hogy mind az 5 csatorna szóljon, mivel csak sztereo. Erősítőd ha tudna felkeverni 5csatornára sztereót, akkor szólna. Indíts el egy dvd filmet, játékot, szólni fog a többi is. Ha nem, akkor további beállítások, netán egyáltalán össze van-e kötve az erősítő minden bemenete a géppel. Ha igen, és mégsincs 5+1 csatornád, szoftverekkel tovább babrálj.
Win 7-en tutira működő driver: EZSzika87:
OEM, nem kapsz hozzá szép díszes dobozt. CD-t viszont kaptam az én oem-emhez, sőt még matricát is.audigy1 és 2, már régiek, csak moddolt driverrel megy újabb oprendszereken( a 2 egyébként szinte ugyanaz, mint az audigy se).
Ha teheted, ne vegyél creative kártyát, csak a szívás van velük. -
Foszlock00
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy van nekem is ez a fránya Audigy SE karim és hozzá Windows 7 x64-et használok. Na már most így ezzel az a baj, hogy a tesztprogramban ha nyomom a tesztelést akkor szól minden, viszont media playerben megyoutube-on csak az első kett, tehát se center, se sub és se hátsók:S Genius 5.1 5000-em van. Tudtok valamiben segíteni?:S Milyen drivert tegyek fel? Próbáltam a Vista x64-eset mert a moddolt drivereknél a fórumban írták, h ment win 7 64biten, de nekem csak annyit eredményezett amit leírtam:S
Vki pls help :'(:S
-
szika87
aktív tag
Sziasztok!
Tervezem hogy veszek majd egy audigy1 vagy 2es kártyát de nem vagyok tisztában néhány dologgal.
Egyik kérdésem az lenne hogy az audigy2nél mivel tud többet a "zs" változat?
Másik azt látom hogy sok helyen olcsóbb az "OEM" változat,ez mitől van..ha csak annyi hogy doboza,meg telepítője nincs az nem érdekel mert a netről úgyis le lehet szedni a legújabbat.
Végül hogy mitől jobb az aranyozott csatlakozású?(gondolom abban hogy jobban vezeti a hangot,de vajon érezhető a különbség?
Előlre is köszi nektek
üdv -
dudika10
veterán
válasz
tomyka74 #175 üzenetére
A kérdéseknek keress megfelelő topikot. Amint a címből kiderül ez a topik az Audigy SE hangkártyával foglalkozik. A kérdésednek megfelelő topik a hangkártya problémák topikja lenne.
Egyébként mivel az alaplapod dinamikusan tudja kezelni a kimeneteket ezért mindegy melyik kimenetbe dugod, a driverben kell beállítani, hogy miként szeretnéd használni.
Amennyiben sztereo rendszert használsz bedugod valamelyik kimenetbe a hifi-t is és a fejhallgatót is, és mind a két kimenetet sztereo kimenetre állítod. -
tomyka74
senior tag
üdv
az lenne a kérdésem, hogy a hifi erősítőt a hangkártya melyik kimenetébe diugjam?
ahová a fejhallgatót?
Gigabyte EP41-UD3L alaplapon használom a rajta levő integrált hangkártyát! -
csl1982
tag
Én a drivert felerőltetem. De a többi program nem megy fel. A drivert feltelepítem a driver\setup.exe -vel, mert a sima setup.exe nem hajlandó végigmenni, vmi olyasmit ír, hogy unable to detect any proper devices. Valahol azt írták, hogy ha a driver fent van, akkor felmegy második próbálkozásra a többi program, de nekem ugyanaz az üzenet - tehát eddig csak driverem van, de progik nélkül nem tudom belőni pl. a bass redirection-t, stb.
Szóval én is szopok
-
csl1982
tag
Szia,
nem, egyszerűen nem jó.
Ha az inf fájlban átírom az azonosítót, akkor a driver felmegy, de a programokat akkor sem hajlandó telepíteni. Azok a beállítási lehetőségek pedig kellenének...
Egyáltalán nem találtam semmit a neten a saját audigy-m azonosítójával:
VEN_1102&DEV_0007&SUBSYS_10001102, a driverben a vége 100A1102 -> ha ezt módosítom, akkor a driver felmegy...Lehet, hogy eladom valakinek, aki XP-t használ...
CsL
-
Levi's
tag
Azt tudom olyan van, de ahogy írtam nem lehet megoldani?
-
Levi's
tag
Én olyat szeretnék kérdezni hogyha a a zöld melletti kimenetbe (fekete) bedugom a hangfalat akkor azt hogy lehet működésre bírni. Mert ugye a zöldben fejhallgató van. Hol lehet ezt beállítani vagy lehet e egyáltalán.
-
Muki94
aktív tag
Haliho!
Laza 5órát szívtam Vista 64bit alatt az Audigy SE-m életre keltésével.
Előttem szólók írták, hogy nincs bass direction, recseg, ropog, netán simán szar, nem megy a daniel_k driver, kX prject, youp-pax, xfi-to audigy és egyéb nyalánkságok.
2giga driver letöltése után megtaláltam a megfelelőt, majd kiugrok a bőrömből, megosztom veletek! -
spgabor
aktív tag
Helló!
Win 7 64bit Pro alatt másnak is volt már olyan, hogy nem lehet bekapcsolni a bass boost, meg a többi beállítási lehetőséget? Nem szól a mélyláda mp3 alatt és nagyon hiányzik a dübörgő hang. Én vagyok szerencsétlen, vagy valami nem jó? Driver amúgy magától ment fel telepítéskor, valami nyári kiadás volt, de nem béta.
itt egy kép:Aki tud, kérem segítsen, h mi lehet a baj!
köszi!
spgabor -
user12
őstag
Én az audigy-t venném
Mondjuk sok helyen találkoztam már azzal, hogy nem sokkal tartják többre, mint egy "mezei" SB 5.1-et, de szerintem mégiscsak audigy proci üldögél rajta...még ha oem is, de szerintem szépen szól nagyon. Az sb surround meg ahogy eddig találkoztam vele, a "régi" SB 5.1 család folytatása. -
Findzs
addikt
melyik a jobb szerintetek ?
a sb audigy se vagy az sb sorrund ?
árban kb. egyforma
-
isti84
csendes tag
gyerekek ez állat cucc, egy olcsó kaki minőségű fujitsu siemens rendszerhez használom az audigy SE-t de ezzel a driverrel szakít, nagyot javult a hangminősége. plusz ezt win 7 alatt.
nagyon odabasz
-
Nem tudtok Win 7 32 bit-re drivert ehhez a kártyához?
-
BullZeye
veterán
Windows 7, 64bit-re, talált már valaki olyan drivert, ahol a bass redirection is működik, és nem serceg a hang állandóan?
1.6s daniel féle driver nem jó, mert elég fura effekt van gyakran, főleg a magas hangoknál.
-
Tottika
tag
Hát gondoltam átverés.....viszont nagyon nagyot haladtam
Ha bekapcsolom a console-ba az EAX-ot,akkor a hangfaltesztnél megszólal a hátsó amikor odaér a tesztNem tudom ez most tiszta 5.1 vagy valami átverés ez is,de mindenesetre működik végre már valami hangot csiholtam
Játékokat nekem kell belinkelni az Alchemy-be
-
MMIX
addikt
Átverés. Amit nem tud a hangkártya azt szoftveres emulációval pótolja. A valódi Audigy-nek és X-Fi-nek biztos szebb a hangja. Ha feltelepítetted a játékokat akkor az Alchemy-nek meg kell mutatni vagy kerestetni a feltelepített játékokat vagy valami ilyesmi ha jól tudom. Annyira lett X-Fi mint az X-Fi Extreme Audio (az sem X-Fi hanem Audigy SE egy két plusz alkatrésszel).
-
Tottika
tag
Oké,valahogy sikerült felszenvednem az Alchemyt is,bár az se nagyon akart felmenni,akkor gondolom nagyjábol ennyi,amit támogat az Alchemy annak lesz 5.1 hangzása...jólértem?Végülis haladtam előre a segítségeddel,legalább tényleg megy normálisan az eq az eax térhangzás.Nagyon szépen köszi
-
MMIX
addikt
Realtek hangkártyám nincs már legalább 4 éve. De azt tudom hogy ott még csal EAX2.0 van. A régi drivereddel volt EAX3.0-ád a modosított driverrel lett EAX4.0-ád. Az ac3-nak semmi köze sincs a játékok térhangzásához. A Creatívenak a hozzáállásához nem tudok hozzá szólni. Én sajnos távsegítséggel csak ennyit tudtam segíteni.Nézz be a többi Creative-os topikba is. Itt sajnos kevesen vagyunk. Tedd fel az ALchemyt, állítsd át a kimenetet 5.1-re, nézd meg, hogy melyik játékokkal működik az ALchemy a Creative oldalán.
-
Tottika
tag
Nos felraktam az Audigy to X-Fi Extreme audio drivert,mostmár megy is szépen X-Fi ként
viszont a helyzet ugyanaz....tesztnél sem megy a hátsó fal..Tudod az az érdekes,hogy volt egy ac97es lapom,melyen egy Realtek hangkártya volt és pl a Lost Planet-ben át is váltott a hangcuccom Vista alatt ac3-ra 5.1-re és általában más játékok is mentek 5.1ben.Tehát nem beállítással van gond.Vannak pl avi-k melyek ac3-asok azok mennek most is.Ennyire nem tud a Creative drivert csinálni?? -
Tottika
tag
A leírásban meg Sb Live 24bit....No erre varjak gombot...
Ő lenne..csak akkor azt nem értem miért Audigynek ismeri fel gyárilag a vista
-
MMIX
addikt
Nézd meg hogy van-e újabb driver a Creative-nál és utána próbáld az ALchemyt vagy próbáld ki az Audigy to X-Fi drivert és ha működik utána tedd fel az Alchemy-t. Ha nem sikerül akkor nem marad más mint egy új hangkártya vásárlása vagy keresni a neten átalakított drivert ha létezik egyáltalán. Lehet SB Live 24 Bit-hez szándékosan nem engedélyezik a ALchemyt.
-
Tottika
tag
Mondjuk nekem a Vista azt írja hogy sima Sb Audigy...
-
MMIX
addikt
-
Tottika
tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a gondom,hogy Vista alatt az Audigy digitális kötésnél nem adja játékokban az 5.1-et
igazábol egy éve nem jövök rá,.,,..,.
Erre van valami megoldás?
Köszi előre is -
BullZeye
veterán
XPn tökéletesen működik a Daniel féle moddolt driver, azt viszont mondjátok már meg, hogy W7be, miért van az, hogy néha berezonálnak a magasabb hangok...pl a YEAH, E betűjénél mintha régifajta rádió lenne, úgy recseg egy pillanatra....ez elég zavaró....
sajnos Creative egy mocskosul undorító cég, úgyhogy hivatalos drivert ki se próbáltam, mert minek, úgy se működik a bass redirection >>
-
MMIX
addikt
Valóban úgy van ahogy írod. Én annyit tudok a Vista-s 3D hangról hogy fel kell telepíteni egy bizonyos Creative ALchemy nevű programot hogy legyen térhangzás a játékok alatt.(a program neve alapján gondolom hogy OpenAL-t használ). Ahhoz hogy mennyire használható és hogy minden játékot támogat-e azt nem tudom. [link]
Az Audigy SE egy 6 ezer forintos kártya. Egy minőségi nem kamu X-Fi majdnem 20 ezer forint. Én a pár ezer forintos hangkártyáktól nem várnék csodát. Természetesen ha valaki többet tud nálam az Audigy Se, Vista és az OpenAL-röl írja le bátran. -
CoRt3z
tag
Az a probléma, hogy Vista gyártásánál már nem a régi megszokott Direct3D helyett OpenAL-t használja a hang feldolgozása érdekében. És az a kérdés, hogy ez a hangkártya támogadta-e az OpenAL-t. Még ha támogatja, akkor sem 100as hogy müködik Vistán normálisan az 5.1 . Ha valaki meg tudná velem osztani ezzel a videókártyával (esetleg, ha valaki tud ennél olcsóbb, vistán 5.1 hanghatást kicsikaró hangkártyát, az is jó lenne!) való tapasztalatát, megköszönném!;)
Üdv.: CoRt3z -
veze
őstag
ez oxidácio, sokat ne foglalkozz vele, (hasonlot lehet idönként látni pl. elemes készülékeknél az elem csatlakozo lemezén) az oka? passz.. talan gyártás soran az érintkezö lemez galvanizálása nem sikerült hibátlanul. Szétrozsdásodni azért nem fog
Azt megteheted még, hogy kontakt tisztitósprayvel (ne az olajossal!!)egy pöttyet fujsz rá, de ne usszon benne.. és közben párszor a csatlakozoba ki be teszed, hogy az érintkezök mozogjanak egymáson.kb 5 perc alatt nyomtalanul megszárad magatol, addig max ne kapcsold be. -
MMIX
addikt
Egész biztosan működik. Bekötöd a megfelelő csatlakozókat a megfelelő helyre és átállítod a speaker configuration-t 5.1-re. Bár én Xp 32bit-et használok nagyon meglepne hogyha Wistán vagy Win7-en nem ugyanígy működne. Ha kell megnézheted a Creative oldalán a kártya használati utasításában a bekötési rajzot ami a telepítő CD-n is rajta van.
-
CoRt3z
tag
Hali all!
Van egy 5.1-em (3 jack-es) és az lenne a kérdésem, hogy ezzel a hangkártyával meg lehet-e szólaltatni, tényleges 5.1-ben a rendszert vistán és win7en? És ha igen akkor hogyan? Mert sajna a mostani ASUS P5B integrált hangkarival nem megyek sokra, csak a 2 front hangszóró szól.
(Visszaolvasgattam, de sajna nem találtam pontos választ erre.)
Köszi előre is.
Üdv.: CoRt3z -
Ventur@
senior tag
Üdv mindenkinek!!!
Nekem is ilyen hangkártyám van és tegnap volt szétszedve a gép (alap volt szervízben de b*sztak rá
). Összeszerelés közben vettem észre h az Audigy SE-n a csatlakozoknál m(belül ahogy be rakom) olyan mintha "penészes" lenne a csatlakozó (érdekes szine van). Szerintetek mi lehet a gond? Kártya műxik (Vista SP2 32 bit) rendesen. Csak eddig nem vettem észre
. Ötlet? Képet megpróbálok holnap v. ma délután feltenni
.
-
MMIX
addikt
Én nem mértem telepítés előtt, de mivel az SE-n nem igazi X-Fi processzor van de még csak nem is Audigy hanem csak régi SB LIVE processzor valószínűleg a CPU számolja szoftveresen amit a hangkari nem tud. Az Sound Blaster X-FI Xtreme Audio-sem igazi X-Fi ezért működhet a MOD driver (ugyan az a hangprocesszor mint a mi kártyánkon)
-
lokomo
csendes tag
Hali
Lenne még 1 kérdésem.
A MOD-olt driver ami X-Fi -t csinál az SE-ből nálatok is jobban járatja a procit?Köszi
Lokomo -
MMIX
addikt
Az Audigy to X-Fi Extreme Audio MOD drivert én kb. 2 hete használom. Én nem találkoztam vele hibával (Win XP 32bit). Próbáld ki és ha nem vagy vele elégedett rakd vissza a gyárit.
Nekem is Audigy SE-m van (SB 0570). A driver nem hivatalos az írója nem garantál semmit sem. Ez a driver neve: P17XFXA_PCDRV_1_04_0080.exe
Offolás lenne itt beszéli A Z-2300-ról. Láttam topikot ahol a Z-2300 wattjairól is vitatkoznak olvasd át a hozzászólásokat. Pl. itt : [link] -
lokomo
csendes tag
Köszi a tippeket!Szerintem bekukkantok más fórumokba hátha ,de egy drivercserét mindenképpen beiktatok.
Erről a Audigy to X-Fi Extreme Audio MOD driverről mit lehet tudni?A sima SE kártyával is hibátlanul működik?
Már a hangszóró távolabb rakása is megvolt egy ideigtiszta jó ötleteket mondasz ,de most komolyan viccen kívül sokat segítesz és jó ötletek is mondasz
Köszönöm
Még egy kérdés . Neked mi a tipped?A Z-2300 ládája valóban mekkora teljesítményű lehet?Mert elvileg 120W RMS de van házimozim is és ott a SUB 140W RMS-nek van írva de a Logi simán leszólja és csak 16cm -es a hangszóró a házimozinál.Nem értem a teljesítményeket ,mert a mostani házimozik mélyládái olyan 140 és 240W RMS között mozognak ,de szerintem mégse tudnak annyit mint A Z-2300.Erről tudsz valami okosat?
Bocsi ,hogy a vége nem pont hangkártya téma.
Még1* köszi
Lokomo -
MMIX
addikt
Időközben támadt még két ötletem : 1. Mivel az Audigy Se egy átkeresztel SB Live 24bit esetleg az ő topikjában is érdeklődhetsz hátha hallottak ilyen hibáról. 2. Ez egy elvetemültebb ötlet: Ha a hangosabban szóló hangfalat messzebbre teszed magadtól mint a halkabban szóló hangfalat akkor nem kell a tolókákkal hozzányúlni a balanszhoz. Ja igen, használd a gyorskeresőt a lap tetején hátha lesz találat a "hangerő hiba" vagy valamilyen hasonló keresésre a többi hangkártyánál.
-
MMIX
addikt
Én is Logitech Z-2300-at használok nálam nincs gond. Még megpróbálhatod újabb driverrel ha van újabb annál amit már feltelepítettél vagy kipróbálhatod a megpiszkált drivert amit pár sorral feljebb írnak hátha segít valamit. (Audigy to X-Fi Extreme Audio MOD drivers) Ha a Z-2300-as hátulján felcseréled a jobb és bal oldalt akkor is ugyan az a hangszóró lesz halkabb? Bár ha egy mp3 lejátszóval megszűnt a probléma akkor valószínűbb hogy az Audigy SE-vel van a gond.
-
lokomo
csendes tag
Egy Logitech Z-2300-am van a kábelhosszak egyenlőek ,megtörve sincsen a kábel.A balanszon nem akarok állítani ,mert akkor a mélyláda hangereje is csökken.A távolság sem probléma.
Nem másik kártyával ,de egy mp3 lejátszóról már próbáltam és ott nem érzékeltem a hangerőkülönbséget.Majd lesz valami
Azért Köszi
-
MMIX
addikt
Nem tudom hogy a két hangszóróhoz vezető kábel egyforma hosszú-e és egyforma anyagból van e (az ellenállás miatti veszteség miatt). Lehet még megtört vezeték is szerintem. De ha nincs más megoldás te is utána állíthatsz a balanszon. Ja és ugye egyforma távolságban vannak tőled a hangszórók szimetrikusan ugye? Nálam nincs ilyen hibajelenség. Esetleg kipróbálhatnál egy másik hangkártyát is hogy változik-e a végeredmény.
-
lokomo
csendes tag
Hello
Ezeket a lehetőségeket már átnéztem és nem ez a baj.
Minden ami eszembe jutott ,hogy baj lehet az ki lett próbálva ,de nem változott.
Mondjuk nagyon kicsi a hangerőkülönbség ,de engem zavar és azért is írtam hátha tud valaki megoldást ill. hogy akinek ilyen hangkarija van előfordult-e hasonló problémája.Más tipp nincs a balanszon kívül?
Köszi a segítséget
Lokomo -
lokomo
csendes tag
Hello
Nekem olyan kérdésem lenne ,hogy kb fél éve használom ezt a hangkarit és most lettem rá figyelmes ,hogy stereo-ban a bal oldali hangszóró kicsit hangosabb.Már több hangfalat is próbáltam és mindegyik ugyan így viselkedett ,szóval nem a hangfalak a hibásak.
Az érdekelne ,hogy nálatok is megfigyelhető ez vagy egyedi hiba és esetleg van -e valami megoldása?
Köszi
Lokomo -
MMIX
addikt
Nagyon szívesen! De azért még leírom hátha még valakinek hasonló kérdése lenne: Egy egyszerű kábellel a kék csatlakozón keresztül kivehető a többcsatornás SPDIF jel amit be lehet kötni egy házimozis dekóderes erősítő(Dolby Digital external decoder) Coaxial SPDIF bemenetére. Ha jól bogarásztam ki az angol nyelvű leírásból ami a driver CD-n van. így az 5.1 is működik ha minden igaz és nem kell a kábelen kívül semmit sem szerezni. Bekötési ábra a a driver cd-n(Watching DVDs) akit érdekel.
-
BStorm
csendes tag
-
MMIX
addikt
Az előző hozzászólásomban szereplő link-ben a Stereo SPDIF Digital Out biztos működik,(kék csatlakozó) a Multi-channel Digital Out lehet hogy nem működik az Audigy SE-vel csak Sound Blaster Audigy 2 ZS, Sound Blaster Audigy 2, Sound Blaster Audigy, és Sound Blaster Live! 5.1 -el, de hátha az Audigy Se-is tud valami hasonlót.
-
MMIX
addikt
Helló!
Először is azt a bizonyos Digital I/O modult nem a zöld csatlakozóba kell dugni hanem a kékbe. Ha csak sztereó(2.0 vagy 2.1) SPDIF kimenet kell akkor nem kell ilyet venned csak össze kell kötni a kék kimenetet (jack) az optikai bemenettel (RCA).Valahogy úgy ahogy a driver CD-n is látható az ábrán. Ha esetleg többcsatornás ki és bemenet kell ami a Digital I/O modulon van szerintem egyszerűbb megvenni a gyári tartozékot mint házilag tákolni és kibogarászni a csatlakozókat. Egyébként a I/O modul végén nem olyan jack dugó van mint egy átlagos fejhallgatón.(több rajta az érintkező pont).A házi gyártmányú csatlakozóhoz azokat kellene lenyomozni hogy melyik mire való. Sajnos az I/O modult nem lehet akármelyik sarki számtek boltban megvenni és az ára kb. 5-6 ezer forint minimum..
Szerintem érdemes ilyet szerezni mert ha már nem használod biztos találsz rá vevőt mert rengeteg Creative hangkártya van amihez ilyen modul kellhet és azt a pár száz forint veszteséget szerintem megéri hogy nem kell házilag gányolni.(hangminőség, kontakthiba, rövidzárlat, zaj stb.) Saját véleményem.és szoktam tévedni
Ha többcsatornás SPDIF kimenettel akarsz kisérletezni I/O modul nélkül itt egy szerintem hasznos [link] -
BStorm
csendes tag
hali! vagy egy sb audigy SE hangkarim, hogy tudok belole kicsikarni spdif jelet? olvastam valami tartozekrol amit a zold jack helyere kell kotni azon jon ki/be az spdif meg az optikai madzag is, de ilyet nem szeretnek venni, valahogy tuti ki lehet belole lopni a digitalis jelet... Elore is koszi a valaszokat!
-
pee13
senior tag
Üdv mesterek!
Vettem a minap egy Audigy SE kártyát, amit egy másik gép xp-vel azonnal felismert. Az én gépem(profilban részletezve) viszont fittyet sem hány a kártya jelenlétére Vista64 alatt. 2 pci slotból kettőben próbáltam, az egyikből kb 30 perce vettem ki a régi kártyát. Bebootol a rendzser, és nincs új hardver. Ilyenkor mi van? -
kreestuff
csendes tag
Nekem ez van:
Audigy to X-Fi Extreme Audio MOD drivers.exe
Amióta felraktam, semmi gondom vele. A mély is tisztán, szépen, dinamikusan szól.
Ha átváltok 5.1-re, akkor a mély hangszórónál meg lehet adni a mély vágását és erősítését.Szerintem ezzel a driverrel próbálkozzatok, ha XP-t használtok.
Előre szólok, hogy ha már tettetek fel más drivert is, akkor az bezavarhat, hiába nyomtok egy uninstallt. Ilyen helyzetben én egy új windowst javasolnák....Gyári Audigy driver egy fos, használhatatlan.
Ez viszont maga a tökély. -
Ruckus
tag
Sziasztok! Audigy SE karim van !!!
Nekem is az a problémám, hogy a moddolt driverrel a mély hangoknál elhalkul a zene.
Próbáltam újratelepíteni a drivert, nem segített. Időközönként eltűnik a mélyhang kiemelése, játékoknál is észrevettem, hogy a robbanásoknál nem dübörög. Átállítás 2.0-ra és vissza 5.1-re utána működik.
Láttam a belinkelt oldlt, ahol fenn van az úja driver, valami P17XFXA_PCDRV_1_04_0080.exe néven érhető el.
A régit levakartam, simán felment az új. Újabb gond. A lejátszás nem hullámzik, viszont a mély hang zörög, otrombán szól.
Beállítások: hanszórók 5.1-re, mélybeállításnál mindkét helyre pipa és középen a csúszka, és a stereo sorround is be van állítva cmss 3d nél.
Mi a fax lehet a baj?
Rakjam vissza a régit?Legjobb lenne egy X-Fi kártya, cak ahhoz most nincs kedv(pénz) !!!
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest